UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"  (Luettu 3122841 kertaa)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 085
 • Liked: 4657
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19860 : 20.01.2021, 15:20:30 »
Törmäsin tällaiseen kirjoitukseen vuodelta 2015. Uuvatteja ei tuolloin vielä ollut, mutta tässä ennustetaan mitenkä persut menestyisi ilman uuvatteja ja paljon muutakinjn ennustetaan. Hieman meni vituralleen.

https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/kolumnit/item/83563

Lainaus

Karjalaisen jakelulaatikosta oli raaputettu ensimmäinen K-kirjain pois ja siihen oli lisätty otsikon teksti, jossa toivottiin arjalaista suhtautumista elämään ”valtakunnanjohtaja” Pekka Siitoimen hengessä. Tuolloin, 1980-luvun puolivälissä, uusnatsin, Adolf Hitlerin ihailijan Pekka Siitoimen ajatusmaailma ei ollut itselleni tuttu, eikä kyllä kovin monelle muullekaan.

Tuolloin umpihullut ajatukset, ja vihapuheet, levisivät heikosti, koska radion tai television eetteriin niitä esittäviä ei ymmärrettävistä syistä päästetty. Nykypostia merkittävämpään printtijulkaisuunkaan ei ollut asiaa. Sosiaalisesta tai epäsosiaalisesta mediasta ei ollut kuultukaan, internetin suurajat olivat edessäpäin.

Paikallisesti puhuttiin kylähulluista, koska erikoisemman ajatusmaailman omaava ei saanut kyläkaupan parkkipaikkaa merkittävämpää foorumia ajatustensa areenaksi. Omalla kylällä osattiin suhtautua puheisiin niiden vaatimalla varovaisuudella, satunnaiset parkkipaikkatuttavuudet saattoivat tosin pelästyä.

Pekka Siitoin vaikutti oman aikansa SMP:n piirissä ennen kuin puolueen hajaannuksen vuosina ajautui avoimesti kansallissosialistiseksi, esikuvansa poliittista aatemaailmaa mukailen.

SMP:n raunioille rakentunut perussuomalaiset on taasen kiistatta Timo Soinin 20 vuoden taidon näyte, politiikan Augeiaan tallisiivous. Maisterisjätkä on vetänyt kahdessa vuosikymmenessä konkurssipesän vallan huipulle hallitukseen, ja uskottavaksi poliittiseksi toimijaksi.

Lukemattomat torikeskustelut, itseään säälimättömästi suoritettu maakuntakiertäminen ja tuhannet henkilökohtaiset yksilökohtaamiset ovat tehneet perussuomalaisista sen, mitä se on tänä päivänä.

Ei se suosio ole ilmaiseksi tullut, vaikka Soinia voikin pitää sutkina hevosmiehenä, joka takuuvarmasti harjoittelee salassa sutkauksiaan varastoon.

Pitkän, 20 vuoden matkan varrella puolueeseen on päässyt pesiytymään kaikkea ei-suomalaista vastustava arjalaisosasto, joka poimii ainoastaan rusinat Soinin vaivaamasta pullasta omien harhaisten ajatustensa levittämiseksi.

En jaksa uskoa, että kuivakka ja esiintyjänä varsin heikko Jussi Halla-aho massahurmaisi ketään tuulisella torilla, vaikka soppatykki tyrkkäisi maistuvaa rokkaa ja Paula-tyttö tarjoaisi parempaa sumppia ilmaiskeiton päälle.

Perussuomalaisten arjalaisosasto on päässyt helpolla - on istuttu valmiiksi katettuun pöytään. Umpihankihiihtoon kyseisestä porukasta ei ole.

Soinin latukoneen uraa seuraamalla on löydetty tyytymättömästä kansanosasta äänestäjiksi ja tukijoiksi ne, joiden ulkomaalaisvihaa lietsovat juuri nyt erityisesti elintasosurffarit. Siis ne Eurooppaan pyrkijät, jotka eivät älyä kuolla omassa kotimaassaan puolihullun diktaattorin tai häntä vastaan taistelevan uskonnollisen fanaatikkojoukon riveissä.

Mikäli puoluejohtaja Soini ei olisi työssään niin hyvä kuin on, ei ole vaikea kuvitella, missä nykyiset olliimmoset vaikuttaisivat. Brysselin sijaan Halla-aho olisi lyhyillä apurahoilla pätkätutkimusta tekevä akateeminen sekatyöläinen, jonka verkossa esittämät mielipiteet herättäisivät ajoittaista kummastusta tutkijakollegoissa. Kahvipöytäkeskusteluissa niistä vaiettaisiin, kun Jussi vääntäytyisi kammiostaan muiden seuraan lounaslaatikolle.

Immosen Olli olisi taasen sairauseläkkeestä haaveileva virkaheittovartija, jonka mielipiteitä ei erottaisi keskustelupalstojen syövereissä muista samanhenkisistä mitenkään. Heitä kun mahtuu reilut kolmetoista tusinaan.
Siihen tusinaan palautettiin jo James Hirvisaari, jota eivät jääneet kaipaamaan kuin iltapäivälehtien lööppimaakarit.
 
Usein kuulee väitettävän, että Timo Soini on riippuvainen arjalaisosastostaan, vaikka asia on juuri päinvastoin. Ilman Soinia he eivät olisi yhtään mitään. Tämän tosiasian nuivimmankin manifestin allekirjoittaja ymmärtää ja toivoo Soinille pitkää jatkoa puoluejohtajana. Muuten Hirvisaaren kohtalo odottaa.

kim.vaisanen@blancco.com

Kirjoittaja on start-up sijoittaja ja koti-isä.

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 553
 • Liked: 3792
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19861 : 20.01.2021, 16:41:52 »
Uuvateista puheenollen, myös Saarakkala pyrkii kaupunginjohtajaksi.

Lainaus
https://kuntalehti.fi/tyopaikat/tyopaikkauutiset/kahdeksan-ehdokasta-kauhajoen-kaupunginjohtajaksi/

Kauhajoen kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee seitsemän hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Hakuaika päättyi perjantaina 15. tammikuuta.

Hakemuksensa jättivat liikuntatieteiden maisteri Sami Kiukkonen Kauhajoelta, kauppatieteiden maisteri Terttu Korte Ylivieskasta, hallintotieteiden maisteri Niku Latva-Pukkila Jyväskylästä, kauppatieteiden maisteri Hannele Rahkala Helsingistä, hallintotieteiden maisteri Vesa Rantala Taivassalosta, yhteiskuntatieteiden kandidaatti Vesa-Matti Saarakkala Kurikasta ja yhteiskuntatieteiden maisteri Vexi Virtanen Hankasalmelta. Suostumuksensa on antanut proviisori Tapio Heilala Norjan Austevollista.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 756
 • Liked: 1267
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19862 : 20.01.2021, 16:59:09 »
Vasta näissä tulevissa kuntavaaleissa kyetään lopullisesti hankkiutumaan eroon sinisistä pettureista, sillä vaikka niiden eduskuntaryhmä eliminoitiin vuoden 2019 vaaleissa, joukko loikkareita jäi läsimään paikallisvaltuustoihin.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 264
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19863 : 20.01.2021, 17:42:32 »
Ei kannata naiivisti olettaa, että "nuivat" olisivat hillotolppien houkutuksille kovinkaan paljon immuunimpia kuin soinilaiset. Kun vallan kammarien ovet avautuvat, siinä voi äkkiä aiemmat jalot periaatteet unohtua, kun on kuitenkin poliitikoista kyse.

Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri, joka harkitsi loikkaamista jopa Demareihin SMP:n konkurssin yhteydessä. Sittemmin hän käski omien broileriensa perustaa marginaalipuolueen säilyttääkseen ulkoministerin salkkunsa hinnalla millä hyvänsä. Surullisinta on, että monet uuvatit ihan aidosti uskoivat ko. puolueen mahdollisuuksiin ja jopa käyttivät omia rahojaan puolueen toiminnan pyörittämiseen.

Itse olin jonkinlainen soinilainen vuoteen 2011 saakka. Sen jälkeen aloin pikkuhiljaa tajuta, millainen Soini oikeasti on. Minua myös ärsytti suunnattomasti, kun Soini puhui 2011-2015 siitä, miten Perussuomalaisten on pakko mennä seuraavaan hallitukseen. Olin kuitenkin niin naiivi, että lapsellisesti oletin Perussuomalaisten ottavan sisäministerin salkun vuoden 2015 hallitusneuvotteluissa, kun puolueen paikka hallituksessa varmistui, vaikka asia ei Soinia henkilökohtaisesti kiinnostanutkaan. Sain kyllä todella hyvän oppitunnin reaalipolitiikasta.

Perussuomalaiset loppuisi kuin seinään, jos Halla-aho toimisi samoin kuin Soini. Jotenkin en jaksa uskoa, että Halla-ahon tärkein tavoite elämässä on päästä ministeriksi.

Soinin asema puolueessa perustui pelkästään siihen, että hän oli omasta mielestään puolueen perustajajäsen. Halla-aholla ei vastaavaa suojaa ole, joten hänen on pakko saada tuloksia. Muuten puheenjohtajan on vaihduttava. Onneksi Perussuomalaiset ei ole enää pelkkä yhden miehen show.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 072
 • Liked: 5629
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19864 : 20.01.2021, 17:56:16 »
Ei kannata naiivisti olettaa, että "nuivat" olisivat hillotolppien houkutuksille kovinkaan paljon immuunimpia kuin soinilaiset. Kun vallan kammarien ovet avautuvat, siinä voi äkkiä aiemmat jalot periaatteet unohtua, kun on kuitenkin poliitikoista kyse.

Ehkä hallapersut eivät myy persettään ihan niin räikeästi kuin uuvatit, mutta pettymykseen on kyllä ihan realistista silti varautua mahdollisen hallituskauden koittaessa. Systeemillä on ikävä tapa imaista syövereihinsä myös ne kirkasotsaiset idealistit, jotka vielä ennen valtaanpääsyä puhuivat rehellisyyden, terveen järjen ja kansanvallan puolesta.

Suomalaisen hallintojärjestelmän valuvika, ministeriöiden virkamiehet ovat turvassa riippumatta kulloisenkin ministerin puoluepoliittisesta kannasta. Iso laiva ei käänny nopeasti, jolloin ministeri kovin helposti hellittää otteen ruorista, kun riittävän monta kertaa sanotaan "noin ei voi toimia".

Joku pikkuvaltio tuolla Meksikon ja Kanadan välissä on  siitä hieno, että kun hallinto vaihtuu niin hallinto vaihtuu, kirjaimellisesti.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 453
 • Liked: 19873
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19865 : 20.01.2021, 18:05:30 »

Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri, joka harkitsi loikkaamista jopa Demareihin SMP:n konkurssin yhteydessä. Sittemmin hän käski omien broileriensa perustaa marginaalipuolueen säilyttääkseen ulkoministerin salkkunsa hinnalla millä hyvänsä.

Tuo edelleen harmittaa sillä kyse oli suoranaisesta laittomuudesta.
Ministerin virat eivät ole henkilökohtaista omaisuutta vaan hallitusneuvotteluissa puolueiden kesken jaettuja virkoja.
Koska kuitenkin oli kyse Perussuomalaisista ja uudesta puheenjohtajasta niin koko valtion hallinnosta keltään ei näyttänyt löytyvän minkäänlaisia periaatteita.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 931
 • Liked: 1012
 • Rakin roulin män
  • Rocker
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19866 : 20.01.2021, 18:09:28 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.
Räkätoteemissa on voimaa!

Kansalaisaloite: Poikien sukuelinten silpomisen kieltäminen

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 072
 • Liked: 5629
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19867 : 20.01.2021, 18:23:52 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.

No ei.

Isä-Veikko ja poika-Pekka olivat ilmeisestikin Pekan Sonera-hillotolpan takia vähän huonoissa väleissä SMP:n mentyä konkkaan. Soini kai graduaan tehdessään onnistui lyöttäytymään "Veikon pojaksi", ennen kuin Veikosta aika jätti.

Sanotaan Soinista nyt mitä vain, aiheesta toki, niin pitää muistaa, että kloppi otti SMP:n jämät kantaakseen ja täysin nollasta, ellei ihan miinukseltakin, sai nostetuksi jo jyrätyn populistipuolueen takaisin kartalle.

Sanotaan, että broileri. Ei, ei Soini ollut. Ike Kanerva, Zysse jne ovat poliittisia broilereita. Heidät "kasvatettiin" broilereina, Soinilla ei tuollaista syöttöletkua ollut suussaan.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 085
 • Liked: 4657
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19868 : 20.01.2021, 19:16:47 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.

No ei.

Isä-Veikko ja poika-Pekka olivat ilmeisestikin Pekan Sonera-hillotolpan takia vähän huonoissa väleissä SMP:n mentyä konkkaan. Soini kai graduaan tehdessään onnistui lyöttäytymään "Veikon pojaksi", ennen kuin Veikosta aika jätti.

Sanotaan Soinista nyt mitä vain, aiheesta toki, niin pitää muistaa, että kloppi otti SMP:n jämät kantaakseen ja täysin nollasta, ellei ihan miinukseltakin, sai nostetuksi jo jyrätyn populistipuolueen takaisin kartalle.

Sanotaan, että broileri. Ei, ei Soini ollut. Ike Kanerva, Zysse jne ovat poliittisia broilereita. Heidät "kasvatettiin" broilereina, Soinilla ei tuollaista syöttöletkua ollut suussaan.

Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

SatuSetä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 403
 • Liked: 757
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19869 : 21.01.2021, 00:10:51 »
Soinilla ei edes ollut mitään periaatteita. Hän on Vennamon marinoima poliittinen broileri
Tarkoitat Pekka Vennamoa.

No ei.

Isä-Veikko ja poika-Pekka olivat ilmeisestikin Pekan Sonera-hillotolpan takia vähän huonoissa väleissä SMP:n mentyä konkkaan. Soini kai graduaan tehdessään onnistui lyöttäytymään "Veikon pojaksi", ennen kuin Veikosta aika jätti.

Sanotaan Soinista nyt mitä vain, aiheesta toki, niin pitää muistaa, että kloppi otti SMP:n jämät kantaakseen ja täysin nollasta, ellei ihan miinukseltakin, sai nostetuksi jo jyrätyn populistipuolueen takaisin kartalle.

Sanotaan, että broileri. Ei, ei Soini ollut. Ike Kanerva, Zysse jne ovat poliittisia broilereita. Heidät "kasvatettiin" broilereina, Soinilla ei tuollaista syöttöletkua ollut suussaan.

Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

Soini kyllä piti kiitettävästi koneistoa ja muistoa hengissä ja porukkaa diktaattorimaisin ottein yhdessä, mutta jos nyt mietitään missä kohtaa on PS nousu alkanut, niin sieltä löytyy taustalta aivan toisenlaista porukkaa. Tony Halmeen voin nyt tälleen heittää...

Soinille näyttöjen perusteella olisi kelvannut vaikka vihreät, jos ne olisi abortteja vastustaneet.

Siis:
-Soinille kiitos, hyvin jaksoit piiskata kuollutta hevosta ja pitää tallia pystyssä
-Talliin tuli vähän nuorempaa henkilökuntaa ja joku alkoi ihmettelemään raatoa...
-Vanhalle isännälle ei kuitenkaan rähistä, joten raato jäi.
-Jotkut alkoivat miettiä, että kun on vähän parempaakin heppaa tarjolla, niin pitääkö se raato laittaa sinne lähtöön
-Tuli kisat ja raato ei sitten yltänytkään huippusaavutuksiin
-Tallin väki palaveerasi monessakin pilttuussa ja totesi, että saahan tuo piiskaaja mennä
-Piiskaaja halusi raadon mukaan, koska se oli joskus 30 vuotta aiemmin paras hevonen
-Raato ja siihen rakastuneet sitten jäi jossain kohtaa pilttuun ja sitä myötä tallin ulkopuolelle
-Ovat siellä vieläkin

Edit. Parannettu ja tarkennettu pilttuu <> talli kielikuvia.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2021, 00:33:00 kirjoittanut SatuSetä »
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 264
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19870 : 21.01.2021, 00:30:41 »
Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

Olen maksanut "velkani" äänestämällä Perussuomalaisia eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015. Lisäksi äänestin Soinia presidentiksi vuonna 2012. Soini sai hillotolppaviran ulkoministerinä vuosiksi 2015-2019. Nyt hän nauttii varsin muhkeaa sairauseläkettä sopeutumisrahaa, jonka veronmaksajat maksavat.

Kyllä puheenjohtajaa pitää voida vaihtaa ilman minkäänlaista kiitollisuuttakin. Ja loikkaamalla puolueesta Soini menetti käytännössä oikeuden saada minkäänlaista kiitosta mistään.

Tony Halme ja Jussi Halla-aho tekivät Soinin likaisen työn Helsingin lähiöissä. He ansaitsisivat kiitoksen Soinin hyväksi tehdystä ilmaisesta työstä.

Eikä puolueeseen kuulumaton Soini onneksi määrää enää puolueen tahtia.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 085
 • Liked: 4657
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19871 : tänään kello 13:42:28 »
Ja Soini rakensi nuiville valmiin puolueen. Soini piti huolen siitä että mennään politiikka edellä ja örkit eivät määrää puolueen tahtia. Ja kaiken tämän äijä luovutti nuivien käyttöön maksutta. Vei vielä epäkelvon aineksen mennessään. Mielestäni  soini ansaitsis kiitoksen puoluueen hyväksi tehdystä työstä.

Olen maksanut "velkani" äänestämällä Perussuomalaisia eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015. Lisäksi äänestin Soinia presidentiksi vuonna 2012. Soini sai hillotolppaviran ulkoministerinä vuosiksi 2015-2019. Nyt hän nauttii varsin muhkeaa sairauseläkettä sopeutumisrahaa, jonka veronmaksajat maksavat.

Kyllä puheenjohtajaa pitää voida vaihtaa ilman minkäänlaista kiitollisuuttakin. Ja loikkaamalla puolueesta Soini menetti käytännössä oikeuden saada minkäänlaista kiitosta mistään.

Tony Halme ja Jussi Halla-aho tekivät Soinin likaisen työn Helsingin lähiöissä. He ansaitsisivat kiitoksen Soinin hyväksi tehdystä ilmaisesta työstä.

Eikä puolueeseen kuulumaton Soini onneksi määrää enää puolueen tahtia.

Oisko Halmeesta ollut koskaan johtamaan puoluetta tai jussista 2010. No ei olisi ollut.  Mäki-ketelänkin olisi pitänyt tehdä muutoksessa paljon asioita toisin jotta olisi ollut nuiville oikea vaihtoehto. Soini rakensi nuiville puolueen ja itselle eläkkeen  toki 4H kerhon avustamana. Soinia voidaan kiittää myös siitä että tajusi painua pellolle ja viedä puolueeseen sopimattoman aineksen mennessään.
Nykyisenlaisen nuivan ja toimintakykyisen puolueen saaminen aikaan muuten olisi ollut melko hankala projekti. Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 861
 • Liked: 6980
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19872 : tänään kello 15:03:10 »
Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Hyvin vaikea uskoa, että Soini olisi voinut olla solisaliratti. Ensinnäkin hänen kaikki poliittiset ulostulonsa eivät sovi yhteen abortit hyväksyvän puolueen linjaan.

Suuret ikäluokat, jotka solisaliratteja suuresti kannattivat, pitivät aborttia ehkäisymenetelmänä. Enkä usko, että heidän mielipiteensä on muuttunut vuosien kuluessa. Jos Suomessa syntyi joskus kauan sitten vuodessa noin 50 tuhatta lasta, niin tuolloin vuosittain tehtiin noin 20 tuhatta raskaudenkeskeytystä. Ja tämä aikana, jolloin jo oli pillerit, himmelit ja gummit.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 706
 • Liked: 1431
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19873 : tänään kello 17:16:51 »
Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.
Hyvin vaikea uskoa, että Soini olisi voinut olla solisaliratti. Ensinnäkin hänen kaikki poliittiset ulostulonsa eivät sovi yhteen abortit hyväksyvän puolueen linjaan.

Soini on itse julkisesti pohtinut sitä vaihtoehtoa, että olisi liittynyt demareihin.
Soini esimerkiksi kannatti Tarja Halosen valintaa vuoden 2000 pressanvaaleissa.
Vaikka Soini julkisesti esittää olevansa idealisti, niin tosiasiassa hän teki politiikkaa rahan vuoksi.
Hyvänä esimerkkinä siirtyminen Mepin hommiin. Meppi ansaitsee kulujen jälkeen kymppitonnin per vuosi.
Yhdessä kaudessa pankkitilille tupsahtaa yli 500.000 euroa ylimääräistä rahaa.

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 264
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19874 : tänään kello 17:35:28 »
Oisko Halmeesta ollut koskaan johtamaan puoluetta tai jussista 2010. No ei olisi ollut.  Mäki-ketelänkin olisi pitänyt tehdä muutoksessa paljon asioita toisin jotta olisi ollut nuiville oikea vaihtoehto. Soini rakensi nuiville puolueen ja itselle eläkkeen  toki 4H kerhon avustamana. Soinia voidaan kiittää myös siitä että tajusi painua pellolle ja viedä puolueeseen sopimattoman aineksen mennessään.
Nykyisenlaisen nuivan ja toimintakykyisen puolueen saaminen aikaan muuten olisi ollut melko hankala projekti. Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Halmeella oli niin suuria henkilökohtaisia ongelmia, ettei hänestä ollut ajoittain edes kansanedustajaksi. Sen sijaan Halla-aho olisi kyllä kyennyt johtamaan puoluetta esim. jo vuonna 2015, jolloin hänen olisi pitänyt asettua ehdolle puheenjohtajavaalissa ja haastaa Soini. Olisi ollut hupaisaa nähdä, miten Soini olisi puolustellut salkkuvalintaansa ja sitä, että sisäministerin salkku meni Petteri Orpolle.

Halla-aho olisi voittanut jo silloin ja Soinin ura ulkoministerinä olisi kestänyt 2 kk. Tai vaihtoehtoisesti Perussuomalaisten hallitustaival olisi tyssännyt alkuneuvotteluihin, jos Halla-aho olisi ilmoittanut hyvissä ajoin haastavansa Soinin. Vuonna 2019 olisi kannattanut yrittää uudestaan hallitukseen, nyt vasta 2023.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 17:54:08 kirjoittanut Seurailija »
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 745
 • Liked: 9509
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19875 : tänään kello 19:10:31 »
Soini on itse julkisesti pohtinut sitä vaihtoehtoa, että olisi liittynyt demareihin.
Soini esimerkiksi kannatti Tarja Halosen valintaa vuoden 2000 pressanvaaleissa.
Vaikka Soini julkisesti esittää olevansa idealisti, niin tosiasiassa hän teki politiikkaa rahan vuoksi.
Hyvänä esimerkkinä siirtyminen Mepin hommiin. Meppi ansaitsee kulujen jälkeen kymppitonnin per vuosi.
Yhdessä kaudessa pankkitilille tupsahtaa yli 500.000 euroa ylimääräistä rahaa.

Vaikka itsekään en ole innokkain Soinin kannattaja ollut koskaan, vaan aina kun oli mahdollista äänestin häntä vastaan, niin eipä nyt ruveta pelleilemään.

Timo Soini ei ollut mikään poliittinen broileri. Hän pysyi uskollisena SMP:lle: Hän veti Perussuomalaisia vuosikausia, vaikka tarjolla olisi ollut kevyempiäkin teitä "hillotolpille". Soinin puheenjohtajuus aikana PS:sta tuli suuri puolue. Se väli siinä milloin tullaan pienestä suureksi oli Soinin puheenjohtajuutta. Soini toimi ja teki työtä.

Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että PS epäonnistui hallituksessa oman kokemattomuutensa ja Soinin halun tehdä PS:stä kestävä valtapuolue vuoksi. Mutta mitä tästä ketään syyttämään? Ellei Soini olisi jaksanut painaa, niin tuskin olisi koko puoluetta.
qui non est mecum adversum me est

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 861
 • Liked: 6980
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19876 : tänään kello 19:23:06 »
Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että PS epäonnistui hallituksessa oman kokemattomuutensa ja Soinin halun tehdä PS:stä kestävä valtapuolue vuoksi.

Tarkoitatko valtapuolueella sellaista puoluetta, joka on samaa mieltä kuin kaikki muutkin puolueet maahanmuuttokysymyksissä?

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 264
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19877 : tänään kello 20:05:29 »
Vaikka itsekään en ole innokkain Soinin kannattaja ollut koskaan, vaan aina kun oli mahdollista äänestin häntä vastaan, niin eipä nyt ruveta pelleilemään.

Timo Soini ei ollut mikään poliittinen broileri. Hän pysyi uskollisena SMP:lle: Hän veti Perussuomalaisia vuosikausia, vaikka tarjolla olisi ollut kevyempiäkin teitä "hillotolpille". Soinin puheenjohtajuus aikana PS:sta tuli suuri puolue. Se väli siinä milloin tullaan pienestä suureksi oli Soinin puheenjohtajuutta. Soini toimi ja teki työtä.

Itse olen edelleenkin sitä mieltä, että PS epäonnistui hallituksessa oman kokemattomuutensa ja Soinin halun tehdä PS:stä kestävä valtapuolue vuoksi. Mutta mitä tästä ketään syyttämään? Ellei Soini olisi jaksanut painaa, niin tuskin olisi koko puoluetta.

Joku toinen olisi tehnyt saman todennäköisesti paljon paremmin. Ilman Halmetta Soini ei olisi kansanedustaja. Ilman eurokriisiä puolue olisi vähitellen kuihtunut taas siihen, mitä se oli ennen Halmetta.

SMP oli täysin aatteeton puolue, jonka perusideologia oli vanhentunut jo syntyessään. Itseäni on aina naurattanut tuo Soinin ripustautuminen SMP:hen ja Veikko Vennamoon. Soini ei ollut minkäänlainen tekijä SMP:ssä aikoinaan.

Soini ei halunnut tehdä PS:stä kestävää valtapuoluetta, vaan käyttää sitä ponnahduslautana kohti hillotolppaa. Itse asiassa Soinin lähtö on parasta mitä puolueelle on tapahtunut sitten SMP:n hajoamisen.

Soinilla ja Vennamolla on paljon yhteistä: Molemmat ovat lyöneet perustamansa puolueet hajalle. Perussuomalaiset selvisi lähinnä kansallismielisen aatteensa vuoksi, mutta SMP tippui aatteettomana unhon kaivoon.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 756
 • Liked: 1267
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19878 : tänään kello 20:06:34 »
Soini on tyylipuhdas esimerkki sellaisesta johtajasta joka kerran, yhteen aikaan, oli tosiaan korvaamaton - siinä vuoden 2010 vaiheilla - mutta ei ole enää. He has outlived his usefulness.

Soini saattoi ehkä omahyväisesti kuvitella että persupuolue oli vain kantoraketti hänen oman kunnianhimonsa täyttämiseen, mutta siinä kävikin niin ironisesti että Soinin kunnianhimo se lopulta olikin vain kantoraketti kansallismielisen perussuomalaisen puolueen synnylle. Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 553
 • Liked: 38748
 • Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista.
Vs: Uuvatit ovat nyt "Sininen tulevaisuus"
« Vastaus #19879 : tänään kello 20:10:59 »
Oisko Halmeesta ollut koskaan johtamaan puoluetta tai jussista 2010. No ei olisi ollut.  Mäki-ketelänkin olisi pitänyt tehdä muutoksessa paljon asioita toisin jotta olisi ollut nuiville oikea vaihtoehto. Soini rakensi nuiville puolueen ja itselle eläkkeen  toki 4H kerhon avustamana. Soinia voidaan kiittää myös siitä että tajusi painua pellolle ja viedä puolueeseen sopimattoman aineksen mennessään.
Nykyisenlaisen nuivan ja toimintakykyisen puolueen saaminen aikaan muuten olisi ollut melko hankala projekti. Nyt Soini teki meille tämän eikä tehnyt uraa esimerkiksi demareissa.

Halmeella oli niin suuria henkilökohtaisia ongelmia, ettei hänestä ollut ajoittain edes kansanedustajaksi. Sen sijaan Halla-aho olisi kyllä kyennyt johtamaan puoluetta esim. jo vuonna 2015, jolloin hänen olisi pitänyt asettua ehdolle puheenjohtajavaalissa ja haastaa Soini. Olisi ollut hupaisaa nähdä, miten Soini olisi puolustellut salkkuvalintaansa ja sitä, että sisäministerin salkku meni Petteri Orpolle.

Halla-aho olisi voittanut jo silloin ja Soinin ura ulkoministerinä olisi kestänyt 2 kk. Tai vaihtoehtoisesti Perussuomalaisten hallitustaival olisi tyssännyt alkuneuvotteluihin, jos Halla-aho olisi ilmoittanut hyvissä ajoin haastavansa Soinin. Vuonna 2019 olisi kannattanut yrittää uudestaan hallitukseen, nyt vasta 2023.

Veikkaan kyllä, että Halliksen voitto vaati jabbalaisesta perseenmyynnistä hallituksessa seuranneen puolueen kannatusromahduksen.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Tagit: siniset