Kirjoittaja Aihe: Kysy Elina Lepomäeltä / Yleinen Lepomäki-ketju (nykyään Elina Valtonen)  (Luettu 125704 kertaa)

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 823
 • Liked: 2968
Luin Lepomäen Hommaan kirjoittamat kaikki 33 viestiä. Ei siellä ole nuivan agendan kannalta mitään kiinnostavaa tai raskauttavaa. Silti Lepomäkeä pidettiin nuivien näkökulmasta katsottuna erinomaisena ehdokkaana, melkeinpä pelastavana enkelinä. Mielikuva nuivasta Lepomäestä on täytynyt syntyä jostain muusta, ehkä Thilo Sarrazinin kirja-arvostelusta, jolle kävi samalla tavalla kuin Halla-ahon Vieraskirjalle eli itsesensuuri iski ja poisti kirjoitukset pois näkyviltä.

Ja löytyy hänen viestihistoriastaan tällainenkin työperäistä maahanmuuttoa tukeva lause: "Miksei kotimainen rakennusmies suostu tekemään niitä töitä? Kyllä minä mieluummin hänen tukiaan leikkaan kuin estän työteliäitä ja osaavia henkilöitä tulemaan meille töihin." Lepomäki kannattaa myös tarveharkinnan poistamista, kannatti jo vuonna 2011.

Vielä kymmenen vuotta sitten Lepomäki oli EU:n liittovaltiokehitystä vastaan. Nyt on toinen ääni kellossa. Samoin hän kertoi vastustavansa EU:n tukipaketteja. Mutta kuinka ollakaan kun tukipaketeista äänestettiin eduskunnassa kolme vuotta myöhemmin vuonna 2014, Lepomäki äänesti kriisirahaston puolesta (linkki). Tällaista on ollut liikkeellä paremmissakin piireissä. Luvataan kaikenlaista kivaa, mutta sitten menee pupu pöksyyn, kun lupausten lunastamisen aika alkaa lähestyä.

Että tällainen tapaus. Miten uskomattoman helppo on luoda erilaisia (nuivia) mielikuvia, vaikka nuivuudesta ei olisi mitään näyttöä.

Muutenkin on jotenkin niin kuvaavaa, että politiikan yläkerrokseen noussut joutuu vuosikymmen myöhemmin erikseen selittelemään ja irtisanoutumaan jostain Homman lyömästä leimasta. Aika hauska oli myös tokaisu jonkun mestarin perässä juoksemisesta, vaikka sieltä taholta yhteistyö Lepomäen kanssa olisi onnistunut ainakin vielä viime vaalien aikaan vallan mainiosti.

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 559
 • Liked: 1253
 • Bailando conmigo
Muistakaa lapset: oli Elina Lepomäki ihan mitä vain, ei Kokoomusta pidä kenenkään järkevän ihmisen äänestää.
Köö

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 553
 • Liked: 93515
Vielä kymmenen vuotta sitten Lepomäki oli EU:n liittovaltiokehitystä vastaan. Nyt on toinen ääni kellossa. Samoin hän kertoi vastustavansa EU:n tukipaketteja. Mutta kuinka ollakaan kun tukipaketeista äänestettiin eduskunnassa kolme vuotta myöhemmin vuonna 2014, Lepomäki äänesti kriisirahaston puolesta (linkki). Tällaista on ollut liikkeellä paremmissakin piireissä. Luvataan kaikenlaista kivaa, mutta sitten menee pupu pöksyyn, kun lupausten lunastamisen aika alkaa lähestyä.

Että tällainen tapaus. Miten uskomattoman helppo on luoda erilaisia (nuivia) mielikuvia, vaikka nuivuudesta ei olisi mitään näyttöä.

Pidin aikoinaan lupaavana, mutta takkinsa taisi kääntyä aika lailla täydellisesti silloin vuonna 2014, kun siirtyi Liberan tutkimusjohtajasta Kataisen paikalle eduskuntaan kesken kauden.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 137
 • Liked: 56098
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Elina on kyllä kohtalaisen älykäs, ainakin jos Orpoon ja Kataiseen verrataan ja siinä mielessä vaarallisempi kuin kumpikaan noista pösilöistä.
Poliitikko-Elina ei ole sen viisaampi tai tyhmempi, kuin kukaan muukaan noista psykopaatti/ sosiopaatti/ narsisti/ poliitikko -broilereista.

Poliitikko-Elina vaan ei vielä ole päässyt etenemään ladulla niin pitkälle kuin nuo verrokit, joten siitä syystä Poliitikko-Elinan käytös ei vielä ole niin läpikotaisen härskiä ja kusipäistä, mutta kyllähän se siihen samaan suuntaan on koko ajan edennyt/ etenee.

Onhan noita kymmeniä/ satoja samanlaisia tapauksia koko ajan tarjolla vaalikarjalle äänestettäväksi. Harmi ettei suurin osa vaalikarjasta välitä politiikasta sen vertaa että viitsisivät aukaista silmänsä, ja näkisivät minkälaisia kusipäitä he äänestävät.

Lepomäestä tulee mieleen- että hänen poliittinen esikuvansa lienee "rautarouva" Thatcher.

En oikeastaan muista koskaan nähneeni eduskunnassa kylmäkiskoisemman oloista- ja yhtä viileätunteiselta näyttäytyvää naispuolista edustajaa. Jos Marinia sanotaan robottimaiseksi- ei Lepomäki jää hänestä siinä suhteessa juurikaan jälkeen.

Lepomäki vaikutti vuosia takaperin kohtuu lupaavalta kokoomuslaiselta poliittiselta toimijalta, joka tuntui silloin muinoin menevän asiat edellä- ja vieläpä melko johdonmukaisella tavalla. Sen jälkeen on tapahtunut se, mikä on kokoomukselle enemmän kuin tyypillistä. Täydellinen takinkääntö niissä itselleen niin tärkeissä asiakysymyksissä. "Ruotuun" mennään hinnalla millä hyvänsä- jotta saataisiin tähtilamppu palamaan oman planeetan (pään) yläpuolelle.

Kokoomuksessa käsite "valta turmelee" puskee ehkä kaikkein pahiten esiin kaikista puolueista, ehkä kepua lukuunottamatta- jolle käsite tuntuu toimivan jo lähtökohtaisena astinlautana.

Mikäli Lepomäki pääsisi joskus hallitusvastuuseen pääministerin muodossa- se tietäisi kyllä härmäläisille kylmääkin kylmempää kyytiä. Suomi olisi myyty EUnille tuhkia myöten, ennen kuin ehtisivät edes tajuta tapahtunutta.

Se kuuluisa kykypuolue tarkoittaa ilmeisesti sitä- että puolueella on kyky tehdä kaikista jäsenistään Suomen vastaisia toimijoita- ja saada osan jäsenistöstään vieläpä uskomaan olevansa isänmaan asialla.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Hippo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 559
 • Liked: 1253
 • Bailando conmigo
Lepomäki vaikutti vuosia takaperin kohtuu lupaavalta kokoomuslaiselta poliittiselta toimijalta,

Mitenkään muuten kommenttisi sisältöä kritisoimatta kiinnitän huomion tähän lauseeseen. Lause sisältää kammottavan oxymoronin kansallismielisen näkökulmasta. Lähtökohtaisesti tulisi ymmärtää , että "lupaava poliittinen toimija" ja "kokoomus" eivät voi kuvata yhtä ja samaa ihmistä jos toivotaan jotain mitä esimerkiksi Hommafoorumin genressä halutaan edistää. Kokoomuksessa voi pulpahdella ajoittain esiin lupaavia poliittisia toimijoita (Rydman) mutta se, että on valinnut puolueekseen Kokoomuksen kertoo myös samantein, että lupaukset eivät voi toteutua. Näitä on nähty ja tullaan näkemään. Kokoomus suvaitsee lupaavia politiittisia toimijoita tiettyyn rajaan asti keräämään ääniä persujen apajilta (Kaleva) mutta mitään merkittävää asemaa nämä lupaukset eivät koskaan tule saamaan eikä puolueen perimmäinen linja muutu miksikään.

Kokoomus on puolueista vaarallisin. Vihervasemmisto pelaa avoimilla korteilla ja kaikki tietävät mitkä heidän tavoitteensa ovat. Kokoomuksesta ei tiedä mitään. Se pystyy jallittamaan ihmisiä heittämällä erilaisia vieheitä vesille ja liian monet käyvät kiinni kun luulevat Kokoomuksen ajavan heidän arvojaan. Tiedän lähipiiristä liian monia sisäisiä persuja, jotka äänestävät Kokoomusta koska luulevat sen edistävän heidän toivomiaan asioita.

Kaikkein kamalinta vuosittaista kärsimystäni on kuunnella itsenäisyyspäivinä kirkasäänistä maammelaulua kokoomuslaisesta suusta, joka muulloin ylistää monikulttuurisuutta ja EU:ta.

« Viimeksi muokattu: 03.03.2021, 12:01:16 kirjoittanut Hippo »
Köö

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 792
 • Liked: 1625
Lepomäki vaikutti vuosia takaperin kohtuu lupaavalta kokoomuslaiselta poliittiselta toimijalta,

Mitenkään muuten kommenttisi sisältöä kritisoimatta kiinnitän huomion tähän lauseeseen. Lause sisältää kammottavan oxymoronin kansallismielisen näkökulmasta. Lähtökohtaisesti tulisi ymmärtää , että "lupaava poliittinen toimija" ja "kokoomus" eivät voi kuvata yhtä ja samaa ihmistä jos toivotaan jotain mitä esimerkiksi Hommafoorumin genressä halutaan edistää. .

Lepomäki nappasi vuoden 2011 vaaliteemansa suoraan Sarrazinin kirjasta. Huvittava tuo Lepomäen väite, että poistin Sarrazinia koskevan kirjoitukseni, koska luvut muka virheellisiä.

Lainaus
Elina Lepomäki
10. huhtikuuta 2016

Sosiaalisessa mediassa leviää kirjoitus, joka referoi valikoiden vanhoja kirjoituksiani koskien maahanmuuttoa. Osa tekstistä ei ole omaani.

Olen lukenut Thilo Sarrazinin kirjan "Deutschland schafft sich ab" ja suosittelen kirjan lukemista kelle tahansa. Siinä on laajaa tilastoihin pohjaavaa analyysiä Saksan yhteiskunnan murroksesta. Jokainen yhteiskunta muuttuu, oli maahanmuuttoa tai ei. Sarrazinin kirjaa koskevan kirjoitukseni olen sittemmin poistanut, koska siinä oli laskujen alkudatassa virheitä. Ilmoitin tästä aikanaan vanhoilla kotisivuillani.

Hommalla oli näköjään  myös toinen iso ketju, jossa käsiteltiin @Elina Lepomäki poliittisia avauksia.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125056.msg2839244.html#msg2839244

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 553
 • Liked: 93515
Voimassa Syksy Räsäsen haastattelu Elina Lepomäestä.

Lainaus
Elina Lepomäen monet roolit ulottuvat maahanmuuttokriitikosta ilmastomuutoksen torjujaan ja transsymppariin

Aloittaessaan puoluepolitiikassa vuonna 2011 Lepomäki osallistui vaalitenttiin Hommaforumilla ja arvosteli humanitaarista maahanmuuttoa, mutta on sittemmin muuttanut linjaansa.

Kansanedustaja Elina Lepomäki valittiin syyskuussa Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Lepomäen tausta on yritys- ja pankkimaailmassa. Hän on tullut tunnetuksi itsenäisenä ajattelijana, joka puhuu yksilönvapaudesta sekä ihmisoikeuksista. Huolta herättää myös Suomen ja EU:n kasvava riippuvuus Venäjästä energiapolitiikan myötä.

[...]

Aloittaessaan poliittista uraansa vuonna 2011 Lepomäki vastaili vaalien alla kaksi viikkoa kysymyksiin Hommaforumilla, joka oli kasvanut Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjasta Suomen merkittävimmäksi rasistiseksi keskustelupalstaksi. Hän myös kirjoitti blogiinsa Thilo Sarrazinin Saksassa paljon huomiota herättäneestä kirjasta Saksa lopettaa itsensä. Sarrazinin sanoma on, että saksalainen kulttuuri katoaa, koska arabit ja turkkilaiset maahanmuuttajat ovat tyhmiä, laiskoja, saavat paljon lapsia ja islam on demokratiavastainen. Lepomäki myös arvosteli perheenyhdistämisiä ja tiivisti humanitaarisen maahanmuuton seuraavasti: ”ihmiset eivät matkusta lähimpään turvalliseen maahan, vaan (rikkaimmat) siirtyvät lentäen pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin, joissa pääsee yhteiskunnan tarjoamien etujen piiriin”. Perussuomalaisten ehdotuksia kehitysavun supistamisesta ja maahanmuuton karsimisesta hän kutsui hienoiksi avauksiksi.

Lepomäki suhtautuu näihin varhaisiin kirjoituksiinsa kaksijakoisesti. Toisaalta hän korostaa, että ei ole kirjoittanut mitään ongelmallista, ja että hänen näkemyksensä eivät ole muuttuneet. Lepomäki sanoo tehneensä Sarrazinin kirjasta vain arvion sen väitteitä allekirjoittamatta. Tämä ei ole totta. Lepomäki kirjoitti, että ”kirjassa on sanomaa ja sellaista faktaa, jolta on hurskastelua kääntää katseensa” sekä esitti tosiasiana, että saksalainen kulttuuri katoaa muslimien maahanmuuton takia, ja ”islamilainen kulttuuri valtaa Euroopasta merkittävästi määräävää jalansijaa”. Vielä vuonna 2016 Lepomäki suositteli kirjan lukemista kaikille, koska siinä on ”laajaa tilastoihin pohjaavaa analyysiä Saksan yhteiskunnan murroksesta”, samalla kun kertoi poistaneensa sitä koskevan kirjoituksensa, koska kirjan ”laskujen alkudatassa on virheitä”. Lepomäki myös suoraan kieltää ottaneensa joitakin kantoja, joita hän on aiemmin ottanut. Tähän juttuun hän olisi halunnut lisätä yllä siteerattuihin kannanottoihin lainausmerkkien sisään tekstiä, jota kirjoituksissa ei ollut.

Lepomäki myös selittää nimissään julkaistuja kirjoituksia avustajillaan: ”Minulla oli 10 vuotta sitten tiimissä muutama ihminen, jotka kirjoittivat näitä asioita puolestani. En ole sen jälkeen antanut kenenkään kirjoittaa nimiini mitään lopullista. Kuten kuka tahansa näkee, näiden 10 vuoden aikana tällaisia tekstejä ei ole minulta tullut.”

Toisaalta nyt kysyttäessä Lepomäki ”on aika lailla samaa mieltä” YK:n rotusyrjintäkomitean arviosta, jonka mukaan Sarrazinin kirja sisältää rodullista ylivaltaa ja yllyttämistä rotusyrjintään. Ja Lepomäen nykyiset kannat tosiaan ovat hyvin erilaisia kuin alkuaikoina. Hän kannattaa pakolaiskiintiön kasvattamista ja perheenyhdistämisiä: ”Suomen pitää tarjota turvapaikka myös perheenjäsenille.” Siinä missä monet kannattavat työperäistä mutta eivät humanitaarista maahanmuuttoa, Lepomäki sen sijaan linjaa, että ”meidän ei pitäisi tehdä niin suurta kategorista eroa sen mukaan, mistä syystä ihminen tulee Suomeen vaan mahdollistaa kaikille uusi alku täällä”. Kun rodullistettujen nuorisojengien väkivallasta kohuttiin marraskuussa, Lepomäki julkaisi kirjoituksen, jossa hän muistutti, että niin ulkomaalaistaustaisten kuin suomalaistaustaistenkin rikosepäilyt ovat vähentyneet, vältti ihmisryhmien leimaamista ja korosti syrjäytymisen ehkäisemistä ja mielenterveystyötä.

Kysymykseen siitä, pitäisikö Suomen asenneilmaston muuttua Lepomäki vastaa: ”Suomessa on pitkään ollut homogeeninen kulttuuri, eikä meillä ehkä osata pitää erilaisuutta hyveenä, mitä se on. Me korkeintaan suvaitsemme sitä. Mielestäni meidän pitäisi juhlia erilaisuutta.”

Laajemman pakolaispolitiikan kohdalla ihmisarvon suojelemisen rajat tulevat kuitenkin vastaan. Lepomäki kannattaa viisi vuotta sitten solmittua EU:n ja Turkin sopimusta, jonka mukaan EU palauttaa Kreikan saarille saapuvat turvapaikanhakijat Turkkiin ja maksaa Turkille siitä, että se estää turvaa hakevia ihmisiä tulemasta Eurooppaan. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on kommentoinut, että sopimuksen solmiminen oli ”synkkä päivä pakolaisten suojelemisen historiassa: päivä, jona Euroopan johtajat yrittivät ostaa itselleen vapautuksen kansainvälisistä velvollisuuksistaan välittämättä inhimillisessä kärsimyksessä maksettavasta hinnasta”.

Lepomäki kehystää sopimuksen ihmissalakuljetukseen, vaikka se ei keskity siihen: ”On hyvä, jos pystytään estämään ihmissalakuljetusta Eurooppaan, mikä on epäinhimillistä ja vaatii satoja kuolonuhreja.” Lepomäki pitää Turkin kanssa sopimista ongelmallisena, koska kyseessä ei ole oikeusvaltio. Amnesty International on korostanut, että turvapaikanhakijoiden karkottaminen Turkkiin on kansainvälisen oikeuden vastaista, koska Turkki ei ole turvallinen maa. Lepomäen mukaan ”tämä on monisyinen asia”, koska ”on erilaisia näkemyksiä siitä, onko Turkki turvallinen ja kenelle”.

Kokoomuksen kanta on, että perustetaan vastaanottokeskuksia EU:n rajojen ulkopuolelle, jotta pystytään kohdennetummin auttamaan ja toisaalta hakemaan ihmisiä, joilla ei olisi mahdollisuuksia hakeutua tänne asti. Ja ihmisten ei pitäisi enää täällä käydä pitkällisiä lupaprosesseja läpi, vaan he pääsisivät saman tien yhteiskunnan jäseniksi”, Lepomäki kertoo.

Euroopan komissio esittikin viime vuonna tällaista järjestelyä. Amnesty Internationalin mukaan suunnitelma pyrkii vakiinnuttamaan EU:n kansainvälisen oikeuden vastaisia toimintatapoja. Amnesty arvosteli ehdotusta myös sen takia, että rajalla voi joutua pikakäsittelyyn sen perusteella, kuinka suuri prosentti lähtömaan turvapaikkahakemuksista on hyväksytty. Tämä jättää heikkoon asemaan esimerkiksi ihmiset, jotka ovat lähisuhdeväkivallan tai ihmiskaupan uhreja. Lepomäen mukaan ”pitäisi mennä entistä enemmän yksilölliseen tarkasteluun, eikä tämä ole missään nimessä ongelmaton järjestely”.

[...]

Ilmastonmuutoksen myötä sadat miljoonat ihmiset saattavat joutua pakolaisiksi siksi että heidän asuinalueensa muuttuvat elinkelvottomiksi tai ilmastonmuutokseen liittyvien konfliktien takia. Kysymykseen siitä, miten Suomessa pitäisi varautua tähän katastrofiin ja sen tuomiin suuriin muutoksiin Lepomäki vastaa perusinhimillisesti:

Meidän pitäisi kehittää tätä maata vastaanottavaisemmaksi ja ketterämmäksi monessa asiassa. Meille tulee valtavia haasteita eteen lähivuosina. Kaikki lähtee siitä, että otetaan ihmiset ihmisinä, annetaan ihmisille mahdollisuus määrittää oma itsensä ja elämäntapansa ja hyväksytään se, että elämäntapoja on monenlaisia.”
Voima 12.4.2021

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Sarrazinin sanoma on, että saksalainen kulttuuri katoaa, koska arabit ja turkkilaiset maahanmuuttajat ovat tyhmiä, laiskoja, saavat paljon lapsia ja islam on demokratiavastainen.

Tarjottu linkki ei johda Serrazinin kirjaan vaan historioitsija Michael Mengin maksumuurin takana olevaan mielipidekirjoitukseen Silences about Sarrazin’s Racism in Contemporary Germany, mutta veikkaan, ettei Mengkään väitä Sarrazinin kutsuneen maahanmuuttajia tyhmiksi ja laiskoiksi, vaan se on Mengin oma päätelmä syistä, joiden perusteella tietynlainen maahanmuutto voidaan esittää taloudellisesti haitalliseksi.

Maahanmuuttajien lapsiluvusta ja islamin demokratiavastaisuudesta ei kellään pitäisi olla epäselvyyttä, mutta niistä pitäisi arvatenkin vaieta.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Lepomäki myös arvosteli perheenyhdistämisiä ja tiivisti humanitaarisen maahanmuuton seuraavasti: ”ihmiset eivät matkusta lähimpään turvalliseen maahan, vaan (rikkaimmat) siirtyvät lentäen pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin, joissa pääsee yhteiskunnan tarjoamien etujen piiriin”.

Vastaansanomaton fakta, jonka mainitseminen tuntuu kismittävän Räsästä.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Lepomäki kirjoitti, että ”kirjassa on sanomaa ja sellaista faktaa, jolta on hurskastelua kääntää katseensa” sekä esitti tosiasiana, että saksalainen kulttuuri katoaa muslimien maahanmuuton takia, ja ”islamilainen kulttuuri valtaa Euroopasta merkittävästi määräävää jalansijaa”.

Tämäkin fakta. Tulokset puhuvat puolestaan.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Lepomäki suhtautuu näihin varhaisiin kirjoituksiinsa kaksijakoisesti. Toisaalta hän korostaa, että ei ole kirjoittanut mitään ongelmallista, ja että hänen näkemyksensä eivät ole muuttuneet.
...
kertoi poistaneensa sitä koskevan kirjoituksensa, koska kirjan ”laskujen alkudatassa on virheitä”
...
Lepomäki myös selittää nimissään julkaistuja kirjoituksia avustajillaan
...
Ja Lepomäen nykyiset kannat tosiaan ovat hyvin erilaisia kuin alkuaikoina. Hän kannattaa pakolaiskiintiön kasvattamista ja perheenyhdistämisiä
...
Kokoomuksen kanta on, että perustetaan vastaanottokeskuksia EU:n rajojen ulkopuolelle, jotta pystytään kohdennetummin auttamaan ja toisaalta hakemaan ihmisiä, joilla ei olisi mahdollisuuksia hakeutua tänne asti.”

Uskottavuus Orpon tasoa, mutta Lepomäki on lisäksi älyllisesti epärehellinen, mihin Orpolla ei oikein ole rahkeita.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Toisaalta nyt kysyttäessä Lepomäki ”on aika lailla samaa mieltä” YK:n rotusyrjintäkomitean arviosta, jonka mukaan Sarrazinin kirja sisältää rodullista ylivaltaa ja yllyttämistä rotusyrjintään.

Törkeä väite monellakin tavalla, mutta totean vain, että YK:n rotusyrjintäkomitean (CERD) arvio ei koskenut Sarrazinin kirjaa vaan sitä ennen julkaistua haastattelulausuntoa, jossa Sarrazin selvitti ja varoitti Saksan maahanmuuttopolitiikan seurauksista. YK-elin käytännössä kielsi kaiken maahanmuuttokritiikin rasistisena ja rotusortoon yllyttävänä ja vaati Saksaa asettamaan Sarrazinin syytteeseen (!), mistä Saksa kieltäytyi.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Siinä missä monet kannattavat työperäistä mutta eivät humanitaarista maahanmuuttoa, Lepomäki sen sijaan linjaa, että ”meidän ei pitäisi tehdä niin suurta kategorista eroa sen mukaan, mistä syystä ihminen tulee Suomeen vaan mahdollistaa kaikille uusi alku täällä”.

Jos Lepomäki tarkoittaa väittää, että maahanmuuton seuraukset eivät riipu siitä, miten ja miksi Suomeen tullaan, se ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Jos taas on tarkoitus auttaa mahdollisimman monia ihmisiä jakamalla suomalaisten resursseja koko maailmalle, on satakertainen ero auttamisen tehokkuudessa, tehdäänkö se Euroopan ulkopuolella vai humanitaarisen maahanmuuton kautta Suomessa.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Lepomäki kannattaa viisi vuotta sitten solmittua EU:n ja Turkin sopimusta, jonka mukaan EU palauttaa Kreikan saarille saapuvat turvapaikanhakijat Turkkiin ja maksaa Turkille siitä, että se estää turvaa hakevia ihmisiä tulemasta Eurooppaan.

Kuten Syksy Räsänen aivan hyvin tietää, meillä ei ole sellaista sopimusta, joka mahdollistaisi Kreikan saarille saapuvien turvapaikanhakijoiden palauttamisen Turkkiin. Jos olisi, niin Kreikan leirithän olisi jo tyhjennetty, eikä Kreikkaan pyrkisi enää kukaan. Mutta kun ei ole.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Kokoomuksen kanta on, että perustetaan vastaanottokeskuksia EU:n rajojen ulkopuolelle, jotta pystytään kohdennetummin auttamaan ja toisaalta hakemaan ihmisiä, joilla ei olisi mahdollisuuksia hakeutua tänne asti. Ja ihmisten ei pitäisi enää täällä käydä pitkällisiä lupaprosesseja läpi, vaan he pääsisivät saman tien yhteiskunnan jäseniksi”, Lepomäki kertoo.

Miksi ihmeessä Eurooppaan pitäisi haalia enemmän ihmisiä, joilla on mahdollisimman huonot edellytykset pärjätä täällä? Sellaista resurssien tuhlaamista ei voi perustella ainakaan auttamisella.

EU:n ulkopuoliset vastaanottokeskukset eivät sen kummemmin kohdentaisi auttamista vaan tekisivät siitä vieläkin kaoottisempaa, kun turvapaikanhaku tulisi aivan uudella tavalla satojen miljoonien uusien ihmisten ulottuville. Kaikkein köyhimmät ja hädänalaisimmat jäisivät edelleen aloilleen kuten tähänkin asti.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Euroopan komissio esittikin viime vuonna tällaista järjestelyä. Amnesty Internationalin mukaan suunnitelma pyrkii vakiinnuttamaan EU:n kansainvälisen oikeuden vastaisia toimintatapoja.

Komissio ei esittänyt suunnitelmassaan EU:n ulkopuolisia vastaanottokeskuksia (joihin kertyisi välittömästi miljoonia ihmisiä) vaan EU:n ulkorajamaihin perustettavia kokoamiskeskuksia, joista turvapaikanhakijat siirrettäisiin EU-maihin varsinaista turvapaikkatutkintaa varten.

EU:n komission suunnitelma on järjetön ja vaarantaa koko Euroopan turvallisuuden, mutta ei siinä ole mitään kansainvälisen oikeuden vastaista.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Amnesty arvosteli ehdotusta myös sen takia, että rajalla voi joutua pikakäsittelyyn sen perusteella, kuinka suuri prosentti lähtömaan turvapaikkahakemuksista on hyväksytty.

"Pikakäsittely" on sama tutkintaprosessi kuin muillakin, mutta siinä on tiukka kolmen kuukauden aikaraja, johon mennessä päätös pitää saada aikaan. Jos päätöstä ei tule, saa virallisen luvan jäädä ja liikkua jäsenmaassa ainakin toistaiseksi. Laittomat siirtolaiset painuvat tietysti viimeistään silloin maan alle.

Lainaus käyttäjältä: Syksy Räsänen, Voima
Ilmastonmuutoksen myötä sadat miljoonat ihmiset saattavat joutua pakolaisiksi siksi että heidän asuinalueensa muuttuvat elinkelvottomiksi tai ilmastonmuutokseen liittyvien konfliktien takia. Kysymykseen siitä, miten Suomessa pitäisi varautua tähän katastrofiin ja sen tuomiin suuriin muutoksiin Lepomäki vastaa perusinhimillisesti:

Meidän pitäisi kehittää tätä maata vastaanottavaisemmaksi ja ketterämmäksi monessa asiassa. Meille tulee valtavia haasteita eteen lähivuosina. Kaikki lähtee siitä, että otetaan ihmiset ihmisinä, annetaan ihmisille mahdollisuus määrittää oma itsensä ja elämäntapansa ja hyväksytään se, että elämäntapoja on monenlaisia.”

Tästä väitetystä satojen miljoonien ihmisten pakolaisuudesta ei ole ainuttakaan uskottavaa tutkimusta tai edes päättelyketjua, mutta jos Lepomäki todella uskoo siihen, "otetaan ihmiset ihmisenä" on pelottavan vastuuton vastaus.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 842
 • Liked: 1688
Tuo Syksy Räsänen on täysi nilviöinen. Epäilisin, että jossain hänen niin ihailemassaan musumaassa ei säilyisi hengissä viikkoakaan.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 093
 • Liked: 65078
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tämä vastenmielinen kokoomusglobalisti on avioeron myötä nykyään nimeltään Elina Valtonen.

https://twitter.com/elinavaltonen/status/1386180915072839685


Uusi kansallismielinen puolueprojekti Sinimusta Liike on aloittanut kannattajakorttikeräyksen 12.5.2021!

Käy tekemässä kannatusilmoitus näppärästi ja nopeasti netissä: https://puoluerekisteri.fi/puolue/26

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 919
 • Liked: 57272
 • Välimallin jätkä
Ookkei.

En ota kantaa tämän ketjun juttuihin sen enempää. Kerron mitä olen havainnut, kun olen aikoina ollut töissä videioimassa keskustelupaneeleja ja seminaareja, joissa hän on ollut äänessä. Olen myös omasta mielestäni Hommassa edustanut sitä kantaa, että virkamiehet tekevät kulutuspäätöksiä puolestamme, he tekevät niitä paskemmin kuin mitä itse tekesimme.

Havaintoja:

1. Kun olen vidoinut ja editoinut esiintyjien sanomisia, niin olen kuullut kaikki argumentit moneen kertaan. Hän, joka ei ole koskaan litteroinut tai videoeditoinut, ei ehkä osaa arvostaa toiston arvokkuutta suhteessa puhujan viestin sisällön ymmärtämiseen.

2. Suuri osa, ei suurin osa, mutta suuri osa kaikista näkemistäni puhujista on ollut näitä, miten sen nyt sanoisi, perinteisen, ainakin puolisosialistisen Suomen kansantaloustieteilijöitä. Sosialistiäijänkäppäniä. Mutta järjen ääniäkin olen paljon kuullut, omalta ikäviiteryhmältäni, ei siinä mitään. Mutta he ovat olleet niitä professoreita, joita ei koskaan ole nähty YLEn ohjelmissa.

3. Sisään tulee Elina Lepomäki, joka, sikäli kuin havaitsin, pesi keskusteluissa 6-0 järkipohjaisella kansantaloustietämyksellään koko suomisosialistisen äijäringin esim. €uron haitallisuudesta. Lisäksi pari todellista tutkintoa ja pari lasta nuorella iällä. Ei liian kaunis. Mitä tuossa ei olisi tykättävää? Tyylitietoinen, toki. Ärsyttävä. Aivan varmasti. Sivusta seuranneena pidin häntä tulevaisuuden toivona.

4. Valitettavasti monet muutkiin pitivät, ja imuttivat hänet omaan tiimiinsä, joka valitettavasti ei ole Suomen tiimi.

5. Tiedän, että sellaisille nimille kuten "Tuomas Malinen" ja "Elina Lepomäki" ei ole Hommassa paljon pisteitä tarjolla.

Ymmärsin todella hyvin Malisen pettymyksen Lepomäen suhteen. Lepomäki hyppäsi järjen äänestä hulluuden ääneksi. Se ei ole järjellä selittävissä. Homman ensimmäisenä varttimystikkona kuvittelen ymmärtäväni mitä tapahtui.

Libera: Kaikki mitä olet halunnut tietää eurokriisistä
3 449 katselukertaa | 16.1.2020
https://www.youtube.com/watch?v=cpcZuqiKRZ0

Pitkä keskustelu, en muista mikä tästä teki mieleenjäävän.
« Viimeksi muokattu: 27.04.2021, 14:41:24 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 938
 • Liked: 10443
Elina Valtonen (entinen Lepomäki) on täysin opportunistinen oman edun tavoittelija. Hän aikoinaan kosiskeli maahanmuuttorealisteja, kun uskoi saavansa ääniä siltä suunnalta.

Sen jälkeen hän on toiminut lähellä tahoja, jotka ajavat laitonta halpatyövoiman houkuttelua Suomeen, eli EK:ta. Nyt hän hyötyy laittomuuden edistämisestä, joten hän ajaa sitä.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Kuten sanottua, Lepomäen on nuoleskeltava kokoomuksen liberaalia suvakkisiipeä jos hän haluaa mitenkään pärjätä Orpon jälkeisessä puheenjohtajakisassa - muuten Antti Häkkänen tulee pieksämään hänet.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 196
 • Liked: 10874
Millä tavoin Antti Häkkänen on alleviivannut ja osoittanut nuivuutensa ja todellisen oikeistolaisuutensa, jos Lepomäkeen verrataan? Miksi Häkkänen on kokoomusänkyröiden toivo ja unelma?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 156
 • Liked: 3586
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Ookkei.

En ota kantaa tämän ketjun juttuihin sen enempää. Kerron mitä olen havainnut, kun olen aikoina ollut töissä videioimassa keskustelupaneeleja ja seminaareja, joissa hän on ollut äänessä. Olen myös omasta mielestäni Hommassa edustanut sitä kantaa, että virkamiehet tekevät kulutuspäätöksiä puolestamme, he tekevät niitä paskemmin kuin mitä itse tekesimme.

Havaintoja:

1. Kun olen vidoinut ja editoinut esiintyjien sanomisia, niin olen kuullut kaikki argumentit moneen kertaan. Hän, joka ei ole koskaan litteroinut tai videoeditoinut, ei ehkä osaa arvostaa toiston arvokkuutta suhteessa puhujan viestin sisällön ymmärtämiseen.

2. Suuri osa, ei suurin osa, mutta suuri osa kaikista näkemistäni puhujista on ollut näitä, miten sen nyt sanoisi, perinteisen, ainakin puolisosialistisen Suomen kansantaloustieteilijöitä. Sosialistiäijänkäppäniä. Mutta järjen ääniäkin olen paljon kuullut, omalta ikäviiteryhmältäni, ei siinä mitään. Mutta he ovat olleet niitä professoreita, joita ei koskaan ole nähty YLEn ohjelmissa.

3. Sisään tulee Elina Lepomäki, joka, sikäli kuin havaitsin, pesi keskusteluissa 6-0 järkipohjaisella kansantaloustietämyksellään koko suomisosialistisen äijäringin esim. €uron haitallisuudesta. Lisäksi pari todellista tutkintoa ja pari lasta nuorella iällä. Ei liian kaunis. Mitä tuossa ei olisi tykättävää? Tyylitietoinen, toki. Ärsyttävä. Aivan varmasti. Sivusta seuranneena pidin häntä tulevaisuuden toivona.

4. Valitettavasti monet muutkiin pitivät, ja imuttivat hänet omaan tiimiinsä, joka valitettavasti ei ole Suomen tiimi.

5. Tiedän, että sellaisille nimille kuten "Tuomas Malinen" ja "Elina Lepomäki" ei ole Hommassa paljon pisteitä tarjolla.

Ymmärsin todella hyvin Malisen pettymyksen Lepomäen suhteen. Lepomäki hyppäsi järjen äänestä hulluuden ääneksi. Se ei ole järjellä selittävissä. Homman ensimmäisenä varttimystikkona kuvittelen ymmärtäväni mitä tapahtui.

Libera: Kaikki mitä olet halunnut tietää eurokriisistä
3 449 katselukertaa | 16.1.2020
https://www.youtube.com/watch?v=cpcZuqiKRZ0

Pitkä keskustelu, en muista mikä tästä teki mieleenjäävän.
Korjaa, jos olen väärässä, mutta oma kuvani Lepomäestä (Valtosesta) on, että hänelle nuorten työkokemus suvun hevosten hoitoa ja siitä reilumpi viikkoraha. Samoin yhteiskunnan suorittava porras on sitä heikompaa materiaalia ja keskiporraskin on kooste ihmisistä, jotka 'eivät nyt parempaan pysty'. Ongelmana tietysti, että ekonomi, pankkiiri ja professori tekevät monenlaista, mutta kaikki tekeminen lepää näiden alempien porraiden päällä. Ts. omana näkemyksenä Elina on malliesimerkki elitististä, älykkäästä sellaisesta, kyllä, mutta vahvasti irti keskivertoihmisen maailmasta. Ihminen, jolla on paljon saatavaa eu:n pankkien pelastus- ja velka-automaateista.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 919
 • Liked: 57272
 • Välimallin jätkä

Korjaa, jos olen väärässä, mutta oma kuvani Lepomäestä (Valtosesta) on, että hänelle nuorten työkokemus suvun hevosten hoitoa ja siitä reilumpi viikkoraha. Samoin yhteiskunnan suorittava porras on sitä heikompaa materiaalia ja keskiporraskin on kooste ihmisistä, jotka 'eivät nyt parempaan pysty'. Ongelmana tietysti, että ekonomi, pankkiiri ja professori tekevät monenlaista, mutta kaikki tekeminen lepää näiden alempien porraiden päällä. Ts. omana näkemyksenä Elina on malliesimerkki elitististä, älykkäästä sellaisesta, kyllä, mutta vahvasti irti keskivertoihmisen maailmasta. Ihminen, jolla on paljon saatavaa eu:n pankkien pelastus- ja velka-automaateista.

En tiedä Valtosesta muuta kuin mitä olen videoeditoinnin kautta havainnut. Onko hän jotain muuta sen ulkopuolella, sitä olen väärä henkilö arvioimaan. Sen kuitenkin totean, että tämä Bilderberg-käännös on syvemmältä kuin syvältä, ja aiemmat palomiespuheet olivat syvältä.

Hevosten hoidoista ja muista en osaa sanoa mitään, itse kun olen Kontulan koiria, kirjoittanut ylioppilaaksi Suomen suunnilleen huonoimmasta koulusta, Helsingin Yhteislyseosta, HYL.

Valtonen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri

Vaikka kuinka hyvin sukuasiat olisi kunnossa, niin en usko, että Suomessa tutkintoja saisi muuten kuin omilla ansiolla. Kaikki kurssit kaikkien eri kurssien vetäjien hyväksymänä suhteen pitää suorittaa.

Olen itse ollut yksi noista kurssien hyväksyjistä Helsingin kauppakorkeakoulussa, joten tiedän mistä puhun. (Elina Valtonen ei muistaakseni ole ollut oppilaitani.) Kukaan ei 1984-1994 aikana tullut tarjomaan rahaa tai pillua opintopisteistä, kun (itse opiskelijana) opetin tietojenkäsittelyä.


Arvostin Elinan meriitteja ja mielipiteitä kansantaloudesta. Nyt, valitettavasti, se mitä suusta tulee ulos on samaa sköntsää mitä kaikkien siantuntijoiden suusta tulee ulos.

Sääli.
« Viimeksi muokattu: 28.04.2021, 12:26:27 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 156
 • Liked: 3586
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
En tiedä Valtosesta muuta kuin mitä olen videoeditoinnin kautta havainnut. Onko hän jotain muuta sen ulkopuolella, sitä olen väärä henkilö arvioimaan. Sen kuitenkin totean, että tämä Bilderberg-käännös on syvemmältä kuin syvältä, ja aiemmat palomiespuheet olivat syvältä.

Hevosten hoidoista ja muista en osaa sanoa mitään, itse kun olen Kontulan koiria.
Hevosten hoidolla viittasin tämän ketjun alkupuolelle, jossa Elina kertoi kuinka nuorena ymmärsi työn tekemisen tärkeyden hoitamalla hevosia (/-aan?) tallilla. Niillä tietämillä itselle iski aversio, vaikka alkuun Lepomäki oli kuulostanut varsin hyvältä. No,  tämä oli henkilökohtainen mielipide, ja tunnustan, etten pysty tietojeni pohjalta mihinkään syväanalyysiin.

Edit.
Lainaus
Vaikka kuinka hyvin sukuasiat olisi kunnossa, niin en usko, että Suomessa tutkintoja saisi muuten kuin omilla ansiolla. Kaikki kurssit kaikkien eri kurssien vetäjien hyväksymänä suhteen pitää suorittaa.
Olen samaa mieltä, LepomäkiValtonen on mielestäni älykäs; oma epäilykseni osuukin hänen maailmankuvaansa kohtaan, josta kritisoidut lausunnot mieledtäni kumpuavat.
« Viimeksi muokattu: 28.04.2021, 13:07:30 kirjoittanut n.n. »
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 842
 • Liked: 1688
Diplomi-insinööriltä voisi odottaa rationaalista ajattelua, mutta Elina on näköjään poikkeus.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 435
 • Liked: 2545
Millä tavoin Antti Häkkänen on alleviivannut ja osoittanut nuivuutensa ja todellisen oikeistolaisuutensa, jos Lepomäkeen verrataan? Miksi Häkkänen on kokoomusänkyröiden toivo ja unelma?

Tuntuu siltä että yrität tässä sohia jotain olkinukkea. Häkkänen on ainakin Lepomäkeen verrattuna "nuivempi" tai konservatiivisempi vaihtoehto.

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 528
 • Liked: 2651
 • Forever Yours
Tämän olen sanonunt ennenkin, mutta aika lailla hämmästyttää Elinan arvostelu Hommalla, kun minusta hänen ajattelunsa on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan. Hommalaisten kannattaisi miettiä sellaista vaihtoehtoa, että mitä jos onkin itse väärässä ja pitää järkevänä niitä muita jotka ovat samalla tavalla väärässä. Se on valitettavaa, että takertuu omaan väärään kästykseensä ja sen tuomalla varmuudella tuomitsee muita. Oikeasti, mitään nuivien ja halla-aholaisten haluamaa maailmaa ei tule ikinä - onneksi. Koska järkevät ihmiset pysyvät enemmistönä.
”...voimme jatkaa eteenpäin merkittävistä yhteisistä saavutuksista huolimatta.” ~ Brandis

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 887
 • Liked: 9333
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Millä tavoin Antti Häkkänen on alleviivannut ja osoittanut nuivuutensa ja todellisen oikeistolaisuutensa, jos Lepomäkeen verrataan? Miksi Häkkänen on kokoomusänkyröiden toivo ja unelma?

Tuntuu siltä että yrität tässä sohia jotain olkinukkea. Häkkänen on ainakin Lepomäkeen verrattuna "nuivempi" tai konservatiivisempi vaihtoehto.
En osaa laittaa noita kahta järjestykseen mutta häkkiksen "korvatiivisuus" ja "nuivuus" tuli vastaanpanemattomasti ilmi nykyisen pääsyytteliän nimityksessä.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

hyperbeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 885
 • Liked: 453
Tämän olen sanonunt ennenkin, mutta aika lailla hämmästyttää Elinan arvostelu Hommalla, kun minusta hänen ajattelunsa on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan. Hommalaisten kannattaisi miettiä sellaista vaihtoehtoa, että mitä jos onkin itse väärässä ja pitää järkevänä niitä muita jotka ovat samalla tavalla väärässä. Se on valitettavaa, että takertuu omaan väärään kästykseensä ja sen tuomalla varmuudella tuomitsee muita. Oikeasti, mitään nuivien ja halla-aholaisten haluamaa maailmaa ei tule ikinä - onneksi. Koska järkevät ihmiset pysyvät enemmistönä.

Se onkin tosi hyvä, että jaksat muistuttaa kuinka väärässä olemme perustelematta asiaa mitenkään. Jatka hyvää työtä! :) Kunhan olet vuosia täällä lähetellyt tällaisia viestejä, joissa muistutat meidän väärässäolemisestamme perustelematta asiaa lainkaan, mekin varmaan alamme uskomaan sinun näkemykseesi. Tosin tietenkään emme voi tietää mikä näkemyksesi on, sillä et kerro sitä tässä, mutta se taitaakin olla koko näkemyksesi ydin.

Oma veikkaukseni onkin, että projisoit "nuivien ja halla-aholaisten maailmaksi" jonkinlaisen dystopian, ilman että jaksat lainkaan ottaa selvää siitä, että mitä me itseasiassa haluamme.

Olen kuitenkin tosi mielissäni, että olet tullut tänne keskustelemaan!  :) Täällä on viimeaikoina ollut hieman liian vähän dissidenssiä, mutta toivoisin että pystyisit arvostelussasi hieman parempaan. Ei muuta kuin perusteluja esille ja tilastoja kaivamaan yms.!  ;)

mikkojuha

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 676
 • Liked: 1026
 • Tampere
Tämän olen sanonunt ennenkin, mutta aika lailla hämmästyttää Elinan arvostelu Hommalla, kun minusta hänen ajattelunsa on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan. Hommalaisten kannattaisi miettiä sellaista vaihtoehtoa, että mitä jos onkin itse väärässä ja pitää järkevänä niitä muita jotka ovat samalla tavalla väärässä. Se on valitettavaa, että takertuu omaan väärään kästykseensä ja sen tuomalla varmuudella tuomitsee muita. Oikeasti, mitään nuivien ja halla-aholaisten haluamaa maailmaa ei tule ikinä - onneksi. Koska järkevät ihmiset pysyvät enemmistönä.

Katsoppa uudelleen Bellin-käyrän selitysosio. Ainakin minun käppyrälläni keskikohdan jälkeen alkaa väki vähentyä kun siirrytään oikealle. Älykäs ja järkevä eivät tietenkään ole synonyymejä, mutta kyllä ainakin minua tyydyttävät useammin älykkään ratkaisut kuin tyhmän tohellukset.
Mitä sitten Elinaan tulee, niin ymmärrän kyllä tuskasi. Asialisena pitämäsi ihailun kohden osoitetaan valheelliseksi haavekuvaksi. Kyllähän se kyrsii, mutta ei kai se hommalaisten vika, että Elina on mitä hän on.
Hommalla on taatusti mietitty monessakin päässä kuka on oikeassa ja kuka väärässä. "Oikeassa oleva enemmistö" on saanut valtansa median ohjaamien massojen avulla. Oikea demokratia toimii vasta sitten kun kaikilla on sama, oikea tieto käytettävissään. Nythän niin ei ole, kiitos valhemedioiden. Sitä puutetta paikkaa Hommaforum, mutta sille ei kukaan voi mitään, että kognitiivinen dissonanssi  pitää "oikeassa olijoita" niin vahvasti otteessaan. Kuinka kohdallasi - mietippä sitä.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 617
 • Liked: 22038
 • Blues for Allah
Eikö tämän ketjun voisi laittaa lukkoon, kun Lepomäki ei ole ollut hommalla kymmeneen vuoteen?
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 919
 • Liked: 57272
 • Välimallin jätkä
Jari Sarasvuo | Kassandran Huuto | Vieraana kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen (1:11:33)
3.5.2021
https://www.youtube.com/watch?v=53vjY4JACXI&t=6s

Lainaus
Nyt kun kaikki huutavat EU:n elvytyspaketista niin kovaa, kenenkään ääni ei enää kuulu kakofoniassa.
 
Siksi Elina Valtonen. Hän on perillä ja pystyy perustelemaan sen. Eikä häntä suuremmin häiritse Jarin erimielisyys tai iivisniemeläinen puheenparsi.

En ole katsonut.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“...suomalaiset pikku hiljaa havahtuvat siihen, että ilmastotoimissa ei olekaan kyse maitopurkkien kierrätyksestä vaan heidän omaisuutensa takavarikoinnista.”
— Jäsen Roope

“Vähiten asioista tietävät ne jotka eniten tiedostavat.”
— Teemu Keskisarja

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 196
 • Liked: 10874

En ole katsonut.

En minäkään, mutta kommentit luin. Lunta tupaan oli tullut Elinalle katsojien suunnalta.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 292
 • Liked: 11679
 • junior koodari
Kokkareiden netti-lehdykkään on laitettu Jari Sarasvuon ja Elina Valtosen (ex Lepomäki) jutustelu.

https://www.verkkouutiset.fi/jari-sarasvuo-eu-paketti-jukratuttaa-mutta-se-pitaa-hyvaksya/

Lainaus
Jukratuttaminen” on Sarasvuon kehittämä termi harmistumiselle. Hänen mielestään elvytyspaketti on ”moraalisesti sietämätön”, koska siinä köyhempi Suomi tukee rikkaampaa Italiaa. Hän mittaa tässä yhteydessä rikkautta kotitalouksien varallisuudella, joka Italiassa on korkeampi kuin Suomessa.

Sarasvuo arvelee, että elvytyspaketin kaatuminen palvelisi hänen etuaan. Hän kertoo olleensa ”vuoden käteisellä” eli pitäneensä omaisuutensa käteisvaroina osakeomistusten sijaan.

– Jos paketti kaatuisi, syntyisi todennäköisesti sellainen häiriö markkinoilla, että se tarjoaisi minulle mahdollisuuden ostaa osakkeita halvalla. Minä siis rikastuisin entisestäni, jos se kaatuisi, Sarasvuo sanoo.

En tiedä Sarasvuon omaisuutta, luultavasti äijä ei ole ihan risaperse. Molemmat myöntävät minun tulkinnan mukaan, että eu:n väsäämä tukipaketti ei tue mitään vaan laittaa valtiontalouden kohtuullisesti hoitaneet maat maksamaan mutkat suoristaneille valtioille yhteisen velanoton sekä vastuiden merkeissä.

Lainaus
Meillä on ollut kymmenen vuotta aikaa pistää maiden kilpailukyky kuntoon ja palata velkavastuuseen. Emme ole päässeet tähän tilanteeseen. Siihen ei ole ollut pakkoa, koska velkaa saa niin paljon kuin haluaa, Valtonen sanoo.

Sarasvuo kutsuu ilmiötä keskuspankkisosialismiksi. Hän viittaa siihen, että keskuspankin toimien seurauksena rahan määrä on lisääntynyt ja osakekurssit ovat nousseet.

Keskuspankkisosialismi vaurastuttaa minun kaltaisiani ihmisiä. Tämä on törkeä varainsiirto veronmaksajilta varakkaille.

Valtonen jakaa ajatuksen.

– Tämähän on sosialismia rikkaille. Tämä on tosi harmillista, koska jos inflaatio alkaa nousta, tämä koskee yhä enemmän heikompituloisia kotitalouksia.

Ei taida Valtosestakaan olla Tuomas Malisen vastaväittelijäksi talouteen, eu;hun ja eu:n tukipakettiin liittyvissä asioissa.

« Viimeksi muokattu: 04.05.2021, 01:21:01 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Uskomatonta p_skaa.


https://twitter.com/elinavaltonen/status/1390294251783794688

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus

https://twitter.com/elinavaltonen/status/1390932963727183872


https://twitter.com/elinavaltonen/status/1390356185644158977


https://twitter.com/elinavaltonen/status/1114174834068590594

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 803
 • Liked: 22426
 • Persuhtava keskustelija
Itse ajattelin puhua maahanmuuttajista ihmisinä silloin kun ne alkaa käyttäytyä kuin ihmiset käyttäytyy.

En ennen.

ja toisaalta, kun niiltä aletaan vaatia samaa kuin ihmisiltä vaaditaan, ja lopetetaan tämä ongelmien ja kustannusten peittely.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 024
 • Liked: 5960
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Tagit: elina lepomäki