Kirjoittaja Aihe: Aloita tästä  (Luettu 57410 kertaa)

lot

  • Vieras
Aloita tästä
« : 08.12.2008, 16:24:21 »
Tervetuloa HOMMAan!

HOMMA lähti jo kauan aikaa sitten liikkeelle, mutta kasvoi sittemmin niin laajaksi, että hommakerholaisten oli lähdettävä etsimään vesiä väljempiä. Pitkän ja uuvuttavan korpivaelluksen päätteeksi HOMMA löysi kodin paikasta, johon nyt olet saapunut.

HOMMAn leirinuotiota ovat olleet sytyttämässä Jussin eduskuntavaalitiimin jäsenet, joista erikseen mainittakoon blogisanailijat Reino ja lot sekä graafista puolta työstämässä Janne.

Istu hetkeksi, kuuntele muita tai kerro oma tarinasi.

Ja vielä:

Pitäisin ensisijaisena tavoitteena Vieraskirja-keskustelun helpottamista, pidemmän ajan tavoitteeksi HOMMAan liittyvän tukimateriaalin keräämistä ja jalostamista helppokäytöisempään muotoon.

HOMMA ei ole lähelläkään valmista, eikä aivan lähiaikoina voi valmistuakaan. Tehtävää on paljon, mutta mitä useampi osallistuu, sen nopeammin päästään eteenpäin.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2008, 16:53:55 kirjoittanut lot »

reino

  • Vieras
Nousussa? Homma on!
« Vastaus #1 : 08.12.2008, 19:14:48 »
Hommaforum etsii vielä paikkaansa ja tarkoitustaan virtuaaliavaruudessa. Jonkun mielestä sen pitäisi olla nuivistien työmaaparakki, jonka kahvipöydässä voi viettää virkistävän lepohetken samanhenkisten kanssa jutellen niitä näitä, ja hakea sitten työkaluvajasta uusia tarvikkeita mukaansa muilla foorumeilla käytäviä varsinaisia koitoksia varten. Toiset taas haluaisivat nähdä Hommaforumin sellaisena paikkana, jossa voi käydä asiallista ja salonkikelpoista maahanmuuttokeskustelua.

Tästä syystä alaforumeja on useita ja niihin sovelletaan hieman erilaisia moderointikäytäntöjä. Kultakin osastolta löytyy ohjeet siitä, millaisia viestejä sinne on tarkoitus kirjoittaa.

Moderointilinja on näin aluksi varmasti vielä hakusessa, mutta jatkossakin on tarkoitus, että moderaattoreilla on hyvin suuri harkintavalta käytettävissään.

Tutustu aluksi yläpalkissa oikealla näkyviin linkkeihin (FAQ, Säännöt, Tietoturva).

Tuvan puolella oleva Uuninpankoketju on tarkoitettu vapaamuotoiseen keskusteluun vanhan Vieraskirjan tyyliin. Jos et ole aivan varma, minne laittaisit uuden keskustelunavauksesi, niin laita se Uuninpangolle. Ylläpito siirtää sitten tarvittaessa.

Ylläpito siirtää muutenkin tarvittaessa viestejä ja ketjuja paikasta toiseen ja yhdistelee niitä. Jos et yhtäkkiä löydäkään kirjoittamaasi viestiä, niin se on todennäköisesti joko siirretty tai yhdistetty jonnekin.

Helpoin tapa löytää omat vanhat viestisi on napsauttaa Profiili-linkkiä tuolta ylhäältä ja sitten sieltä avautuvan sivun alalaidasta kohtaa "Näytä viimeisimmät viestit tältä käyttäjältä".
« Viimeksi muokattu: 20.12.2008, 17:26:01 kirjoittanut reino »

reino

  • Vieras
Vs: Aloita tästä
« Vastaus #2 : 14.12.2008, 10:04:58 »
Tarvittaneen myös jonkinlainen laajempi MOKUFAQ, eli mokutuksessa usein esille tulevat argumentit.

Jonkinlaista pohjaa löytyy esim. tuosta, jonka kirjoitin sen yhden trollaattorin hyökätessä Vieraskirjaan , kun nuo kaikki vakiokliseet tulivat yhden päivän aikana. ;) Tuo on tietysti vähän reinohuumorilla kirjoitettu, eli huono yleiseen käyttöön.

http://reinoblog.blogspot.com/2008/10/faq.html

eikös aikanaan niihin mokuwikivirityksiin ole tehty jotain vastaavia? Onko niitä missään tallessa?

Kehitellään.

Tagit: