UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2011-03-24 SK: Persujen kannattajat huono-osaisia ja syrjäytyneitä?  (Luettu 15409 kertaa)

Pekka Kemppainen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 503
  • Liked: 1722
Sitten taas ns. "paremmin koulutetut"...

#Koulutettuna olemisen ja #oppimisen ero onkin siinä, että oppineet ymmärtävät jonkinverran asioita, koulutetut toistavat päntättyä, -mm. koko koululaitoksen läpäisevää monikulttuuri-mytologiaa.

Alaric

  • Administrator
  • Jäsen^^^
  • *****
  • Viestejä: 20 575
  • Liked: 44591
  • Kui on must, näita ust!
Tässä Suomen Uutisten juttua på finska.

https://www.suomenuutiset.fi/yha-useampi-huippukoulutettu-aanestaa-perussuomalaisia/ (9.2.2019)

Lainaus
Yhä useampi huippukoulutettu äänestää perussuomalaisia

Insinöörit, talousjohtajat ja itc-asiantuntijat ovat heitä, jotka kokevat perussuomalaisen maailmankuvan yhä läheisemmäksi itselleen. Eikä vähiten puolueen edustaman kriittisen maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Ajatus perussuomalaisista pelkästään yhteiskunnan vähäosaisten foorumina on pahasti puutteellinen.

Perussuomalaisten merkitys työväenpuolueena on vähentynyt samaan aikaan kun puolue houkuttelee yhä enemmän korkeasti koulutettuja. Tämän ovat saaneet selville Turun yliopiston valtiotieteilijät tutkimuksessaan, josta kertoo muun muassa Hufvudstadsbladet:

– Pitkään ehkä ajateltiin jotenkin niin, että perussuomalaisten ajatusmaailma houkuttelee pelkästään vähäosaisia, mutta se ei pidä paikkaansa, sanoo poliittiset kuplat -tutkimusprojektin johtaja, dosentti Arttu Saarinen. Hänen mukaansa perussuomalaisten kannattajat eivät keskimäärin ole huono-osaisia, mutta eivät ole myöskään edustettuina kaikkein suurituloisimpien joukoissa.

Suuret erot ammattiryhmien välillä

Turun yliopiston tutkijat selvittivät, miten eri ammattiryhmien edustajat äänestivät vaaleissa vuosina 2003-2015. Ryhmä asiantuntijat jaettiin halki ja poikki ensin teknokraatteihin, joita edustavat insinöörit sekä ekonomit. He työskentelevät pääosin yksityisellä sektorilla.

Yli 10 prosenttia teknokraateista äänesti perussuomalaisia edellisissä eduskuntavaaleissa. Puolue jopa lisäsi kannatustaan teknisen väen joukossa vuodesta 2011 vuoteen 2015, vaikka kannatus työväestön parissa hieman laski.

Loput porukasta eli sosiokulttuuriset asiantuntijat edustavat vaikkapa opettajia sekä lääkäreitä. He työskentelevät puolestaan julkisen sektorin eri tehtävissä.

Sosiokulttuurisen väen joukoista vain kaksi prosenttia äänesti perussuomalaisia. Tilanne on saman suuntainen kaikissa Euroopan maissa.

(...)

– Kyse on ennen kaikkea maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä, jotka yhdistävät näitä meidän uusia ihmisiä, Purra sanoo. Hänen mukaansa yhä korkeammin koulutettujen ihmisten tulo mukaan puolueen toimintaan näkyy nyt myös selkeämpänä ja asiallisena ohjelmatyönä:

– Jussi Halla-aho on rationaalinen sekä looginen ajattelija ja tämä näkyy puolueen linjassa.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Tagit: