HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille

(1/81) > >>

reino:
Etenkin kommenttiosio on rankkaa kamaa:
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=760985

Pudasjärvi on saamassa Oulun vastaanottokeskuksen sivutoimipisteen sisäasiainministeriön esityksestä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti asian valmistelun aloittamisen. Sitä ennen asiasta keskusteltiin lähes kahden tunnin ajan.

Nuoria turvapaikanhakijoita aletaan ottaa vastaan Rimminkaan oppilasasuntolassa. Tiloihin tehdään pieni remontti. Henkilökunnan haku alkaa pikapuolin ja keskuksen toivotaan olevan valmiina muutamassa kuukaudessa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Vesa Riekin mukaan keskustelun henki oli hyvin myönteinen.

"Tämä nähtiin mahdollisuutena. Kriittisiä puheenvuoroja oli vain muutama."

Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittilan mukaan Pudasjärvellä on tyhjillään hyvällä paikalla tiloja, jotka muuten jouduttaisiin ehkä purkamaan.

Hän muistuttaa myös inhimillisestä näkökulmasta, kun vastaanottokeskukset ovat täynnä ja 300:lla alaikäisellä ei ole sijoituspaikkaa.

ihminen:
"300:lla alaikäisellä ei ole sijoituspaikkaa. "  ::)

niinpä. ! 300 kappaletta 17 vuotiasta sotalasta tulossa takapihalle, onnea! Valtio maksaa kunnalle ja veronmaksaja maksaa valtiolle. Vaihe kaksi, perheen yhdistäminen. 300x2-5 sukulaista, hyvällä säkällä 600 kappaletta huonolla säkällä 1500 kappaletta. Kuka laskun maksaa? Ainiin hyvyyttä ei mitata rahassa. Velka on maksettava.

"Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittilan mukaan Pudasjärvellä on tyhjillään hyvällä paikalla tiloja, jotka muuten jouduttaisiin ehkä purkamaan.

Hän muistuttaa myös inhimillisestä näkökulmasta."

1939:
http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/pohjois-pohjanmaa/2008/12/pudasjarvelaisnuorten_ja_maahanmuuttajien_valilla_levotonta_456009.html

ihminen:
Pistetään juttu kokonaisuudessaan. Pysyy tallessa.


--- Lainaus --- Pudasjärveläisnuorten ja maahanmuuttajien välillä levotonta

julkaistu tänään klo 07:08, päivitetty tänään klo 10:30

Poliisi seuraa erimielisyyksiä turvapaikkahakijoiden ja pudasjärveläisten nuorten välillä. Kyseessä ei ole kuitenkaan kovin vakava vastakkainasettelu.

Turvapaikkahakijoiden tukiasumisyksikössä Pudasjärvellä on maahanmuuttajien sekä pudasjärveläisten nuorten välille syntynyt erimielisyyksiä, joita Pudasjärven poliisi seuraa. Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Katja Kolehmaisen mukaan vakavista vastakkainasetteluista ei kuitenkaan ole kysymys.

- Nuoret ovat yllättävän nopeasti integroituneet Pudasjärvelle, pystyvät viettämään turvapaikkastatuksesta huolimatta kohtuullisen normaalia arkea. Kaiken kaikkiaan kuntalaiset ovat ottaneet myönteisesti vastaan uudet asukkaat. Pientä häiriötä on ollut, mikä on tosi valitettavaa. Paikallinen tukiasumisyksikkö on ollut sen vuoksi yhteydessä paikalliseen poliisiin eli tilanne on sillä tavalla seurannassa. Mitään räikeämpää vastakkainasettelua pudasjärvisten ja turvapaikkahakijanuorten välillä ei ole onneksi ilmennyt.

Pudasjärven tukiasumisyksikkö on kasvanut vajaassa kuukaudessa noin neljästäkymmenestä pakolaisesta 55:n pakolaisen suuruiseksi. Yksikössä asuu 15 - 17-vuotiaita nuoria Afganistanista, Irakista ja Somaliasta.

YLE Oulu

--- Lainaus päättyy ---

-gentilhommehki-:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Pudasj%C3%A4rven+vastaanottokeskuksen+asukkaat+kahinoivat+j%C3%A4lleen/1135247134372


--- Lainaus ---Pudasjärven vastaanottokeskuksen asukkaat kahinoivat jälleen
24.6.2009 0:43
A A STT

Pudasjärvi. Vastaanottokeskuksen asukkaat kahinoivat tiistaina Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Poliisi kertoi, että vastaanottokeskuksen henkilökunnan mukaan nahistelevia asukkaita oli kaikkiaan noin 20. Poliisit veivät pukareista neljä putkaan rauhoittumaan.

Kahina oli Pudasjärven vastaanottokeskuksessa toinen kuukauden sisällä. Edellisen kerran poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen kesäkuun alussa. Tuolloin poliisiauton kyydissä lähti yöksi rauhoittumaan yhdeksän asukasta.
--- Lainaus päättyy ---


Tämän täytyy johtua ostosmahdollisuuksien puutteista. Onkohan diskorahaa tarpeeksi?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta