UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille  (Luettu 89490 kertaa)

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 163
 • Liked: 2765
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #330 : 14.10.2014, 23:20:07 »
Näitä Pudasjärvi-ketjuja on neljä tai viisi, mutta laitan tämän vaikka tähän:

Lainaus
Kaupungin vuokra-asuntojen saatavuus vaihtelee

...
Vs. tekninen johtaja selventää usein kuulemaansa ajatusta, jonka mukaan kaupungilla ei olisi asuntoja tarjolla sen vuoksi, että niitä varataan maahanmuuttajille:

– On totta, että kiintiöpakolaisille on osoitettava jonkinlaiset asunnot silloin, kun heitä tulee – eli noin joka toinen vuosi. Asuntoja varataan silloin muutama viikko ennen pakolaisten saapumista. Varattavien asuntojen määrä riippuu tulijoiden määrästä.

Joskus voi käydä niin, että vuokra-asunnon etsijä sattuu kyselemään asuntoja juuri silloin, kun niitä varataan pakolaisten tarpeisiin.

– Vuokra-asuntojen varaaminen maahanmuuttajille on kuitenkin kausittainen ilmiö, ei pysyvä. Pakolaisia asuu monesti alkuun saman katon alla useampi perhe, joilla on huoneistossa yhteiset keittiö- ja saniteettitilat, Talala täsmentää.

Lue lisää Pudasjärven asuntoasioista tiistain Iijokiseudusta.

Iijokiseutu
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 12009
 • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #331 : 22.04.2015, 22:23:03 »
Kansallinen Vastarinta oli käynyt kampanjoimassa Pudasjärvellä: http://www.patriootti.com/aktivismia-ja-urheilua-oulussa/

Lainaus
Moni pudasjärveläinen totesi aluksi, että ”ei saisi olla rasisti, mutta…”. Suurin osa paikallisista vastusti etenkin afrikkalaisten ja arabien tuloa kuntaan, mutta he pelkäsivät leimautuvansa, jos he puhuisivat asiasta julkisesti. Paikallisten mukaan maahanmuuttajat ovat pahentaneet huumeongelmaa paikkakunnalla eivätkä nämä edes yritä työllistyä. Poliisi joutuu jatkuvasti puuttumaan värillisten aiheuttamiin häiriöihin. Valkoisia pudasjärveläisiä vaivaa asuntopula, sillä kaupungin asunnot on luovutettu pakolaisille. Ihmeteltiin, kuinka kukaan voi luulla, että Suomen talous voidaan saada nousuun haalimalla tänne esimerkiksi kongolaisia.

Lainaus
Aktivismin jälkeen kävimme vielä paikallisessa vastaanottokeskuksessa, joka tunnetaan ”rahapäivistään”. Vastaanottokeskuksen arki sujui aivan kuten vuosi sitten. Uusia asukkaita tulvii keskukseen jatkuvasti. Vaikka vierailimme rakennuksessa iltapäivällä, huomattava osa pakolaismiehistä makasi edelleen puolipukeisina sängyissään. Muutama hunnutettu nainen oli sentään jo patistettu keittiöön kokkaamaan. Seinillä olleet ohjejulisteet puhuvat puolestaan. Tässäkö on Pudasjärven tulevaisuus?

(http://www.patriootti.com/wp-content/uploads/2015/04/oulu1804201591.jpg)
(http://www.patriootti.com/wp-content/uploads/2015/04/oulu180420159.jpg)
(http://www.patriootti.com/wp-content/uploads/2015/04/oulu180420158.jpg)
(http://www.patriootti.com/wp-content/uploads/2015/04/oulu180420157.jpg)
(http://www.patriootti.com/wp-content/uploads/2015/04/oulu180420156.jpg)

Lainaus
Jos asut Pohjois-Suomessa ja tahdot pitää Suomen valkoisena, ota yhteyttä: oulu[at]patriootti.com
« Viimeksi muokattu: 22.04.2015, 22:25:39 kirjoittanut koli »
Mörökölli

PO84

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 120
 • Liked: 108
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #332 : 14.07.2015, 11:35:31 »
Nyt on Pudasjärvellä tehty jälleen arvokasta kansalaisjournalismia. Riimuradio haastatteli sekä päättäjiä että kadunmiehiä maahanmuuttoaiheesta Pudasjärvi-markkinoilla.

Kuuntele lähetys täältä: Riimuradio @ Soundcloud.

Muutama huomio:

- Mokutuksen kannattajat eivät perustelleet kantaansa yhdelläkään argumentilla. Kaikki latteudet rikastamisesta ja hyvistä ihmisistä lähtien sen sijaan ladeltiin.
- Perussuomalaisten johto on kieltänyt ehdokkaita puhumaan maahanmuuttokysymyksestä!
- Demareita mamurikollisuus ei kiinnosta niin kauan kuin se ei osu omalle kohdalle. Demarit eivät myös osanneet sanoa, miten pakolaisten haaliminen voisi parantaa paikallista taloutta.
- Maahanmuuttajat käyttäytyvät entistä röyhkeämmin ja tekevät jopa piknikretkiä pudasjärveläisten pihalle. Vartijafirmat ovat olleet niitä harvoja, jotka ovat hyötyneet mokutuksesta.
- Kohdassa 14:14 keskustan eukko räjäyttää tajuntasi!

Lue lisää: Riimuradio 6: Pudasjärven siirtolaisongelma
En ole minkään järjestön virallinen edustaja - edustan vain itseäni.

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 12009
 • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #333 : 09.09.2015, 12:10:36 »
Lainaus
Pakolaisista tullut nopeasti osa Pudasjärven arkea

Turvapaikanhakijoiden tai kiintiöpakolaisten vastaanottamista pohditaan parhaillaan monessa pienessäkin suomalaiskunnassa. Reilun 8 000 asukkaan Pudasjärvellä on molemmista tuoretta kokemusta.

Vuonna 2008 kaupunkiin perustettiin vastaanottokeskus, johon sijoitettiin yksin maahan tulleita, turvapaikkaa hakevia nuoria. Myöhemmin avattiin tukiasumisyksikkö ja perheryhmäkoti oleskeluluvan saaneille lapsille ja nuorille.

Vuonna 2012 Pudasjärvi solmi Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen kanssa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen humanitaarisesta vastaanotosta. Ensimmäiset kiintiöpakolaiset, 35 kongolaista, tulivat sopimuksen nojalla kaupunkiin samana vuonna.

ULKOMAALAISTAUSTAISTEN kuntalaisten määrä on lisääntynyt Pudasjärvellä nopeasti. Vuonna 2008 kaupungissa asui vain 30 muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea äidinkielenään puhuvaa. Viime vuoden lopussa määrä oli 155.

Päälle tulevat vielä vastaanottokeskuksessa asuvat turvapaikanhakijat, joilla ei ole kuntalaisen statusta.

Vaikka muutos on ollut nopea, asiat ovat sujuneet Pudasjärvellä rauhallisesti, sanoo kaupungin maahanmuuttotyötä koordinoiva kehittämisasiantuntija Virpi Harilahti-Juola.

Kun vastaanottokeskus seitsemän vuotta sitten avattiin, mielipiteet vaihtelivat puolesta ja vastaan. Myös pelkoa ja epäluuloa esiintyi.

Vuosien varrella maahanmuutto on kuitenkin arkipäiväistynyt.

– Vuonna 2012, kun ensimmäinen kiintiöpakolaisten ryhmä tuli, ilmapiiri oli jo selkeästi toisenlainen, Harilahti-Juola kuvaa.

NYKYISIN suurin osa kaupunkilaisista suhtautuu Harilahti-Juolan mukaan maahanmuuttajiin neutraalisti.

Vaikka kärjekkäitäkin mielipiteitä edelleen esiintyy, rasistisia välikohtauksia ei ole ollut.

Maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta vastustava Kansallinen Vastarintaliike on vieraillut paikkakunnalla pariin otteeseen. Viimeksi se kampanjoi heinäkuussa Pudasjärven markkinoilla.

– He ovat osallistuneet tilaisuuksiin ja jakaneet omaa viestiään, mutta mitään sen kummempaa ei ole tapahtunut. Pääsääntöisesti on ollut rauhallista.


 KUN KUNTA harkitsee vastaanottokeskuksen perustamista tai kiintiöpakolaisten vastaanottoa, tärkeintä on Harilahti-Juolan mielestä sitoutua vastaamaan tulijoiden tarvitsemista alkuvaiheen palveluista.

– Silloin puhutaan muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluista, suomen kielen ja kulttuurin koulutuksesta ja perusopetuksesta. Parhaimmillaan alkuvaiheen palveluita tuotetaan moniammatillisena yhteistyönä kunnan, kolmannen sektorin ja yritysten kesken.

Pudasjärvellä maahanmuuttotyön punaisena lankana on Harilahti-Juolan mukaan toiminut normaaliuden periaate.

Kunnallisen palvelujärjestelmän rinnalle ei ole rakennettu toista järjestelmää maahanmuuttajia varten, vaan palveluja on kehitetty niin, että ne vastaavat myös maahanmuuton tarpeisiin.

– Tämä koskee ihan kaikkia palveluja. Maahanmuuttotyö kuuluu kaikille, ja kaikkia palveluita kehitetään maahanmuuton näkökulmasta, hän korostaa.

HARILAHTI-JUOLAN mukaan kaupungin johto sitoutui toimintamalliin jo hyvissä ajoin ennen humanitaarisen vastaanoton aloittamista. Maahanmuuttajien palveluita ei ulkoistettu eikä sysätty minkään yksittäisen tahon tai toimijan vastuulle.

Suurelle osalle kaupungin henkilöstöstä pakolaiset olivat toiminnan alkaessa uusi asiakasryhmä.

Lisäosaamista haettiin täydennyskoulutuksella ja uutta henkilökuntaa palkkaamalla.

Nykyisin kaupungin palvelurakenne vastaa Harilahti-Juolan mielestä hyvin maahanmuuton tarpeisiin. Eri toimijat osaavat palveluntuotannossaan huomioida maahanmuuttajat.

– Se on mielestäni ollut avain siihen, että maahanmuuttotyössä on onnistuttu ja saatu hyviä tuloksia aikaan.

PUDASJÄRVI kärsii voimakkaasta muuttotappiosta. Harilahti-Juolan mukaan maahanmuutolla on onnistuttu hidastamaan väestökatoa ja lisäämään paikkakunnan elinvoimaa.

Tulijat ovat olleet etupäässä lapsia ja nuoria, mikä on tervehdyttänyt kunnan ikärakennetta. Päivähoitoon on tullut lisää lapsia, peruskouluihin ja ammatilliseen oppilaitokseen oppilaita. Yritykset ovat saaneet uusia asiakkaita.

Toisaalta humanitaarisen vastaanoton kautta tullut maahanmuutto on Harilahti-Juolan mukaan usein väliaikaisempaa kuin esimerkiksi perhesuhteiden tai työn perusteella tapahtuva.

Kuntaan tulleet turvapaikanhakijat ja pakolaiset eivät ole itse voineet valita sijoituspaikkaansa, ja siksikin muuttaminen on yleistä.

VASTAANOTTOKESKUKSESTA Pudasjärven kuntalaiseksi on siirtynyt vuosittain vain yksittäisiä myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneita aikuisia. Varsinkin nuoret muuttavat usein esimerkiksi opiskelupaikan tai seurustelukumppanin perässä.

– Osa lähtee ja osa jää. Tietenkin kunnan näkökulmasta toivomme, että heitä jäisi kuntaan ja heistä tulisi uusia kuntalaisia, niin kuin on tullutkin, Harilahti-Juola sanoo.

Humanitaarinen vastaanotto on tuonut Pudasjärvelle myös työtä. Esimerkiksi perheryhmäkodissa ja tuetussa asumisessa on yksitoista työpaikkaa, vastaanottokeskuksessa kymmenen.

Harilahti-Juolan mukaan seuraava askel on miettiä, millaisia uusia avauksia maahanmuuton tuoma moninaisuus voisi poikia paikalliseen elinkeinorakenteeseen.

HUMANITAARISEN vastaanoton taloudellisia vaikutuksia on seurattu Pudasjärvellä erilaisilla mittareilla.

– Kun menot ja tulot on laskettu yhteen, olemme todenneet, että tulos on aika lailla plus miinus nolla. Ei tule voittoja eikä tappioita, Harilahti-Juola kertoo.

Humanitaarinen vastaanotto ei ole hänen mukaansa missään nimessä talouden paikkauskeino, mutta se ei myöskään aiheuta kohtuuttomia kustannuksia, joka horjuttaisi taloutta toiseen suuntaan. Menoja syntyy, mutta niihin on omat rahoituskanavansa.

Harilahti-Juolan mukaan esimerkiksi kiintiöpakolaisista aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia tulisi tarkastella suurempana kokonaisuutena eikä pelkästään alkuvaiheen näkökulmasta.

– Sitten kun he ovat kunnassa kuntalaisena, he tuovat tulleessaan ihan normaalin valtionosuuden, millä kaikkien muidenkin kuntalaisten palveluja tuotetaan.

HUMANITAARINEN vastaanotto jatkuu Pudasjärvellä edelleen. Kaupungin ja Ely-keskuksen sopimuksen mukaan Pudasjärvelle otetaan joka toinen vuosi 20 kiintiöpakolaista.

Myönteisen oleskelulupapäätöksen saaneille lapsille ja nuorille on perheryhmäkodissa seitsemän ja tuetussa asumisessa kymmenen paikkaa.

Kaupungissa toimivaan vastaanottokeskukseen sijoitetaan nykyisin turvapaikkaa hakevia aikuisia ja perheitä. Suomen muiden vastaanottokeskusten tavoin se on tällä hetkellä tupaten täynnä.
http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7636615.html
Mörökölli

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #334 : 10.06.2016, 21:07:01 »
Pudasjärvellä on ongelma: matut eivät jää paikkakunnalle. Väestöstä vasta parisen prosenttia on maahanmuuttajia.

Lainaus
Poliisi on odotettu vieras vastaa­not­to­kes­kuk­sessa, jossa arki on täynnä odottamista

Poliisi on odotettu vieras vastaa­not­to­kes­kuk­sessa, tietää Oulun vastaa­not­to­kes­kuksen Pudasjärven yksikön vastaava ohjaaja Kristiina Laatikainen. Ulko­maa­lais­po­liisi Oulusta tuo turvapaikkaa Pudasjärvellä odottaville tiedon maahan­muut­to­vi­raston päätöksestä.

– Unettomia öitä siellä vietetään päätöstä odotellessa. Tämänhetkinen tilanne on se, että hiukan alle puolet hakijoista saa myönteisen turva­paik­ka­pää­töksen.

Noin puolet oleskeluluvan saaneista muuttaa Pudasjärveltä Ouluun. Loput lähtevät kauemmas etelään, koska siellä useimmilla on jo valmiit tutta­vuus­ver­kostot.

– Pudasjärvellä on vastaa­not­tokes­kuk­sessa tehdyn asia­kas­tyy­ty­väi­syys­ky­selyn perusteella hyvä ilmapiiri, eikä rasistista kohtelua ole juuri koettu pitäjälläkään, Laatikainen jatkoi.

Viime vuonna rajusti lisääntynyt turva­pai­kan­ha­ki­joiden määrä näkyi Pudasjärvellä vastaa­not­to­kes­kuksen paik­ka­mää­rässä, joka kasvoi 180:een. Määrä laskee kuitenkin suun­ni­tel­lusti entiseen 110:een.

Kaupungin kehit­tä­mis­joh­taja Jorma Pietiläinen ynnäilee vastaa­not­to­kes­kuksen väen näkyvän paikallisessa taloudessa selvästi. Koska asukkaat hankkivat ruoka­tar­vik­keensa itse, heidän kuukau­sit­tai­sesta 315 euron vastaa­not­to­ra­has­taan jää suurin osa kauppoihin.

Parasta aikaa kehit­tä­mis­toi­messa valmistellaan Unelmatehas-suunnitelmaa, jossa Rimminkankaan entiset koulutilat saavat uutta käyttöä. Siellä on tarkoitus luoda myös sellaisia työpaikkoja, joissa suomen kielen taitoa ei tarvittaisi, vaan esimerkiksi kiin­ti­ö­pa­ko­laiset voisivat kotoutua työtä tekemällä.

[---]

Lainaus
Maahan­muut­tajat Pudasjärvellä

Pudasjärvi on vielä selvästi jäljessä vuonna 2008 asetetusta tavoitteesta, jonka mukaan maahan­muut­tajia olisi väestöstä 10 prosenttia. Nyt osuus on parisen prosenttia.

Nyt väkeä on liki kahdes­ta­kym­me­nestä maasta, yksin vastaa­not­to­kes­kuk­sessa puhutaan noin 25 eri kieltä. Siellä asuvat turva­pai­kan­ha­kijat ovat yksi ryhmä maahan­muut­tajia.

[---]

Iijokiseutu

Onneksi unettomiin öihin voi yhdistää kätevästi ramadanin viettämisen.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 788
 • Liked: 9134
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #335 : 10.06.2016, 21:12:45 »
Tuo 10%:n tavoite täyttyy nopeasti kun otetaan Lieksan tyylisesti porukkaa sisään niin pottunokkia alkaa muuttamaan pois, mikä nostaa rikastusten prosenttiosuutta entisestään.

punanuttu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 159
 • Liked: 120
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #336 : 10.06.2016, 21:31:24 »
Tuo 10%:n tavoite täyttyy nopeasti kun otetaan Lieksan tyylisesti porukkaa sisään niin pottunokkia alkaa muuttamaan pois, mikä nostaa rikastusten prosenttiosuutta entisestään.

Ei toimi Lieksan mallikaan, kun matut eivät suostu jäämään susirajan taakse. Juuri tänään uutisoitiin, kuinka oleskeluluvan saaneet karistavat Lieksan taakseen seuraavalla sekunnilla, kun oleskelulupa on näpeissä.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/107857-pakolaistaustaiset-lahtevat-lieksasta-tyollistymismahdollisuudet-vetavat-etelaan

Täysin sama "ongelma" kuin Pudasjärvellä.

Lieksalaisille ja pudasjärveläisille tuo on kyllä siunaus, mutta kai helsinkiläisiäkin voi vähän sääliä. Vaikka ei siihen paljoa syytä ole, kun punavihreäkupla saa rikastuksensa kotikaupunkiinsa.  ;)


MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 104
 • Liked: 17919
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #337 : 10.06.2016, 21:32:30 »
Että Pudasjärvi ottaa vastaan ylijäämämiehiä moniavioisista kehitysmaista, valtio maksaa, ja tuote valuu Helsinkiin, kun valtion elatusvelvollisuus loppuu?

Kuulostaa kestävältä kehitykseltä, ekologiselta ja vaikka miltä. Enimmäkseen s**tanan hulluudelta.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 992
 • Liked: 15798
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #338 : 10.06.2016, 21:36:00 »
Pudasjärven rikastamo ja loppusijoitus pääkaupunkiseudulle.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

vapaussoturi

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 16
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #339 : 10.06.2016, 21:44:04 »
Tuo 10%:n tavoite täyttyy nopeasti kun otetaan Lieksan tyylisesti porukkaa sisään niin pottunokkia alkaa muuttamaan pois, mikä nostaa rikastusten prosenttiosuutta entisestään.

Ei toimi Lieksan mallikaan, kun matut eivät suostu jäämään susirajan taakse. Juuri tänään uutisoitiin, kuinka oleskeluluvan saaneet karistavat Lieksan taakseen seuraavalla sekunnilla, kun oleskelulupa on näpeissä.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/107857-pakolaistaustaiset-lahtevat-lieksasta-tyollistymismahdollisuudet-vetavat-etelaan

Täysin sama "ongelma" kuin Pudasjärvellä.

Lieksalaisille ja pudasjärveläisille tuo on kyllä siunaus, mutta kai helsinkiläisiäkin voi vähän sääliä. Vaikka ei siihen paljoa syytä ole, kun punavihreäkupla saa rikastuksensa kotikaupunkiinsa.  ;)

Hyvä että lähtevät, lähtisivät vaan Irakiin saman tien.

Mihin on kadonnut kaikki sisu ja rakkaus omaan kansaan? Korpisotureita on ennen riittänyt kainuun ja karjalan korvessa. Onko siellä enään suomalaisia miehiä lainkaan?

Miksi noihin perkeleen vokkeihin ei voida mennä aseissa, ja pistetä koko paikkaa maan tasalle? Eihän siellä ole kuin yksi vartija, ja silläkään ei ole asetta. Vastarinta on vähäistä, ja paikallinen poliisikin on helppo vastustaja. Mitä helvetin velliperseitä tässä maassa asuu nykyään???
"On merkkejä siitä että Allah suo Islamille voiton Euroopassa - ilman miekkoja, ilman aseita, ilman taistelua - ja kääntää sen muslimimantereeksi muutamassa vuosikymmenessä." -Muammar Gaddafi 10.4.2006

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 337
 • Liked: 9182
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #340 : 11.06.2016, 19:44:41 »
Ehkä tästä ei viitsi omaa ketjua laittaa.

No, joitakin huolettaa VOK. Toisia huolettaa huolestuminen
https://www.facebook.com/groups/114311111913455/permalink/1171378072873415/
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/


Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 775
 • Liked: 1544
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #342 : 11.06.2016, 22:50:52 »
Miksi noihin perkeleen vokkeihin ei voida mennä aseissa, ja pistetä koko paikkaa maan tasalle? Eihän siellä ole kuin yksi vartija, ja silläkään ei ole asetta. Vastarinta on vähäistä, ja paikallinen poliisikin on helppo vastustaja. Mitä helvetin velliperseitä tässä maassa asuu nykyään???

Ikävä kyllä, aika monella ihmisellä on muutakin menetettävää kuin vapaus. Elämme aika lailla erilaisessa kulttuurissa kuin discoläpsyttäjät, siellä tuollaisen teon jälkeen suku riemuitsisi ja olisi onnessaan, täällä koko suku häpeäisi. Eikä kyse ole velliperseilystä, täällä vaan ei tapeta jokaista erinäköistä joka tulee naapuriin.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 923
 • Liked: 10347
 • Anyone?
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #343 : 12.06.2016, 10:29:42 »

Mihin on kadonnut kaikki sisu ja rakkaus omaan kansaan? Korpisotureita on ennen riittänyt kainuun ja karjalan korvessa. Onko siellä enään suomalaisia miehiä lainkaan?

Miksi noihin perkeleen vokkeihin ei voida mennä aseissa, ja pistetä koko paikkaa maan tasalle? Eihän siellä ole kuin yksi vartija, ja silläkään ei ole asetta. Vastarinta on vähäistä, ja paikallinen poliisikin on helppo vastustaja. Mitä helvetin velliperseitä tässä maassa asuu nykyään???
Tuollainen olisi automaaginen elinkautinen tai joutuminen teloituskomppanian eteen koska rasismikerroin. Sitäpaitsi, matut does what matut should do. Muuttaa susirajoilta Helsinkiin.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 659
 • Liked: 14949
 • Letters from Paskastan
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #344 : 12.06.2016, 10:52:36 »
Pakolaiset toki voivat olla Pudasjärven tulevaisuus.

Mutta se on karmea tulevaisuus.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 794
 • Liked: 22214
 • Ego sum Spartacus
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #345 : 18.01.2018, 10:42:31 »
Lainaus
Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa on syttynyt tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen Oulun vastaanottokeskuksen Pudasjärven yksikköön Törröntielle kello 9.39.

Kyseessä ei ole pikkupalo, kertoi Kuusamon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari STT:lle aamukymmeneltä.

Vastaanottokeskuksen palohälytys tehtiin luokassa suuri rakennuspalo. Tapahtumalaji kertoo kuitenkin vain kohderakennuksen koon, ei palon suuruutta.

Palopaikalle hälytettiin toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005529145.html

https://www.iijokiseutu.fi/uutiset/poliisi-on-odotettu-vieras-vastaanottokeskuksessa-jossa-arki-on-taynna-odottamista-6.858.121903.468351f0a1

https://www.facebook.com/1876453322590955/photos/a.1878677019035252.1073741828.1876453322590955/2003052366597716/?type=3&theater

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 042
 • Liked: 5905
 • The sloganist
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #346 : 18.01.2018, 10:49:50 »
Hurja tilanne päällä.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/pudasjarvella-palaa-vastaanottokeskus-ei-mikaan-pikkupalo/6735646#gs.hDrlYrM

Lainaus
Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa on syttynyt tulipalo.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Oulun vastaanottokeskuksen Pudasjärven yksikköön Törröntielle kello 9.39.

Kyseessä ei ole pikkupalo, kertoi Kuusamon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari STT:lle aamukymmeneltä.


Semmoista keppostelua ilmassa.
Iudex illius ero

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 415
 • Liked: 13341
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #347 : 18.01.2018, 10:57:59 »
Laittakaa nyt jupernaut joku Lipposkalle viestiä, että talvimalliset marssisaappaat äkkiä esiin kaapista, kuunatsit ovat taas kiertoradalla.
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 620
 • Liked: 14703
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #348 : 18.01.2018, 10:59:59 »
Ovatkos lapsoset leikkineet tulitikkuleikkejä vai mistä moinen?

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 213
 • Liked: 15641
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #349 : 18.01.2018, 11:02:29 »
Tilannehuone kertoo että palo oli keskisuuri rakennuspalo. Tuo kuullostaa siltä että palo olisi saatu sammutettua, mutta en tiedä voiko sanamuodosta päätellä ihan noin.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 213
 • Liked: 15641
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #350 : 18.01.2018, 11:14:51 »
Lainaus
Pudasjärven yksiköstä vastaava vs. apulaisjohtaja Jenni Korpikari kertoo Kalevalle, että palo sai alkunsa yhden asukkaan sytytettyä majoitushuoneensa vuodevaatteet tuleen.– Arviolta 50-60 henkeä on evakuoitu yhdestä asuinsiivestä. Tilannetta selvitetään edelleen. Palokunnan yksiköt tulivat hyvin nopeasti paikalle.

Kaikkiaan keskuksessa asuu satakunta henkeä, Korpikari kertoo.

Pudasjärven vastaanottokeskusen asukasjakauma on sama kuin valtakunnallisesti. Suurimmat kansallisuusryhmät ovat irakilaiset, somalialaiset sekä afgaanit ja syyrialaiset.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/vastaanottokeskuksessa-palaa-pudasjarvella-apulaisjohtajan-mukaan-asukas-sytytti-itse-vuoteensa-noin-50-henkea-evakuoitu/782168/

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 042
 • Liked: 5905
 • The sloganist
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #351 : 18.01.2018, 11:32:21 »
Ovatkos lapsoset leikkineet tulitikkuleikkejä vai mistä moinen?

No nimenomaan oli. Tämä lapsukainen osaa jo näemmä sytyttää tulen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005529145.html

Lainaus
Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen tulipalon huoneessaan Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa. Poliisin alustavien tietojen mukaan epäilty sytyttäjä ja neljä muuta keskuksen asukasta saivat lieviä vammoja.

Itsemurhapolttoyritys koska apeat verhot, vanha pleikkari ja väärän värinen matto?
Iudex illius ero

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 471
 • Liked: 9335
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #352 : 18.01.2018, 11:35:35 »
Ja taas saatiin viralliseen "rasisminvastaiseen" genreen yksi "vastaanottokeskuksen tuhopoltto."
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 068
 • Liked: 6848
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #353 : 18.01.2018, 11:54:31 »
Vähemmälläkin olisi varmaan saanut siirron pääkaupunkiseudun hulinaan ja lihapatojen ääreen mutta käy se noinkin.

BKT liekeissä.
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 396
 • Liked: 1081
 • Kollaa Kestää
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #354 : 18.01.2018, 11:57:59 »
En edes hetkeäkään epäillyt kuunatseja.

Eiköhän tuo ole vihapuhetta kun syyllistetään lapsuista. Kolme todennäköisintä syyllistä ovat kuunatsit, menninkäiset ja tontut. Eivätkö kansainväliset sopimukset ja ihmisarvon kunnioittaminen jo kiellä tälläiset keskitysleiri vokit? Lapsukaisten pitää päästä heti kotimajoitukseen kehäkolmosen sisäpuolelle, jotta traumat edes hieman lievenisivät.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 590
 • Liked: 75370
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #355 : 18.01.2018, 12:16:24 »
Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa on syttynyt tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen Oulun vastaanottokeskuksen Pudasjärven yksikköön Törröntielle kello 9.39.

Lainaus
Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen tulipalon huoneessaan Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa. Poliisin alustavien tietojen mukaan epäilty sytyttäjä ja neljä muuta keskuksen asukasta saivat lieviä vammoja.
STT: Turvapaikanhakijan epäillään sytyttäneen palon huoneessaan – viidelle lieviä vammoja Pudasjärvellä 18.1.2018
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 139
 • Liked: 13893
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #356 : 18.01.2018, 16:02:19 »
Miksi Pohjoismaisen Vatsarintaliikkeen jäsenet hakevat turvapaikkaa Suomesta ja miksi heidät on sijoitettu samaan vastaanottokeskukseen palleroiden kanssa? Siis pakkohan tämän joukkomurhapolttajan on olla kansallinen sosialisti, koska vaan natsit sytyttelevät pallerokeskuksia tuleen, ihqut arabiinot ja afrikaanot kun ei koskaan tee mitään pahaa.
Lohjan persut

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 923
 • Liked: 10347
 • Anyone?
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #357 : 18.01.2018, 17:53:00 »
Kun eivät pääse pelaamaan jalkapalloa, koska lunta ja kylmä. Piti lämmitellä, Somaliassakin on +30.

Pitää kuitenkin katsoa asian positiivisia puolia. Nämä vientimyyjät jättävät Pudasjärven, paikalliset täätähäärät ehkä kyynelehtii, mutta joku muu kunta pääsee nauttimaan näiden osaamisesta.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 622
 • Liked: 4886
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #358 : 19.01.2018, 00:20:22 »
Pudasjärven yksiköstä vastaava vs. apulaisjohtaja Jenni Korpikari ymmärtää sytyttäjää. Paperisessa Kalevassa kommentoi seuraavasti: "Minäkin turhautuisin odottelemaan, jos vielä en tiedä, mitä tuleman pitää."
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 529
 • Liked: 6607
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #359 : 19.01.2018, 00:35:02 »
Paskaa puuroa vedetty jo vuosia, nyt ei vaan enää kestäny, touhu on kuin kiinalaisten vesikidutus.
Ihmisjäte.

Tagit: pudasjärvi