UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille  (Luettu 74763 kertaa)

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 075
 • Liked: 8596
 • white trash
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #360 : 19.01.2018, 00:49:49 »
Pudasjärven yksiköstä vastaava vs. apulaisjohtaja Jenni Korpikari ymmärtää sytyttäjää. Paperisessa Kalevassa kommentoi seuraavasti: "Minäkin turhautuisin odottelemaan, jos vielä en tiedä, mitä tuleman pitää."

Tän maailman "Korpikarit" jaksaa ymmärtää, että pitää aiheuttaa keskisuuri tulipalo, kun odottelu turhauttaa. Tai raiskata ja tuhertaa, kun perhettäkään ei saa yhdistettyä. Tottakai tarvii pitää äänekäs mielenosoitus, kun on kerta totuttu ihan toisenlaiseen ruokaan.

Persialainen tori ja muuta raikasta tunteitten ilmaisua. Ja lanteetkin liikkuu diskon tahtiin.

Ei vaan jaksa näitä, kun yhden ryhmän perseilyä arvioidaan jatkuvasti ihan eri mittareilla.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 4005
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #361 : 19.01.2018, 01:33:13 »

Pudasjärvi on kyllä melkoisen erikoinen matupaikka.

Itse kunnassa on voimakas väestönkato ja väkiluku on noin 8000 asukasta nykyään. Väestöstä suurin osa taitaa kannattaa Keskustapuoluetta ja olla vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jäseniä. Itse kunta (tai kaupunki taitaa nimellisesti olla) on isompi pinta-alaltaan kuin Uudenmaanlääni oli ja kunta sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Oulusta ja suunnilleen sama matka on Kuusamoon toiseen suuntaan.

Pudasjärvellä ovat saaneet päähänsä että matupisnes on kunnan uusi kivijalka ja jatkossa tavoitteena on että 10 prosenttia kunnan asukkaista olisi matuja.

Tavoitetta on täysin mahdoton saavuttaa kun matut "viihtyvät" siellä Pudasjärvellä tismalleen niin kauan aikaa kun saavat oleskeluluvan tai karkotuspäätöksen. Eli suunnilleen sen ajan ovat siellä jonka valtio maksaa kunnalle ne kaikki toimeentulotuki ja muut menoit matuista täysimääräisenä.

Kun oleskelulupa on saatu niin puolet Pudasjärven matuista muuttaa Ouluun ja toinen puoli pk-seudulle. Tuskin edes yksi prosentti matuista jää Pudasjärvelle. Varmaan Pudasjärven kunta maksanee vielä viimeisen päälle hyvät harkinnanvaraiset toimeentulotuet kaikenlaisten muuttoavustusten ja muun vastaavan muodossa ja auttaa vielä asunnon vuokraamisessakin muualta jotta pääsevät niistä matuista eroon ja voivat tuoda kuntaan uusia matuja pariksi vuodeksi tuomaan valtionrahaa. 

Pudasjärvi on viimeisen päälle rasistinen paikka. Sillä rasismilla on pitkät perinteet kun esimerkiksi väärään Suomen valtionkirkon uskonlahkoon kuuluvia ei välttämättä edes saa tervehtiä ja näin homma on ollut vuosikymmeniä. Muutaman kerran tainneet viime vuosina häätää paikallisen etnisen pitseriankin pois Pudasjärveltä muun muassa kivittämällä pitserian ikkunat toistuvasti paskaksi.

Pudasjärvi on itselle tuttu siinä mielessä että hyviä kavereita pyörii siellä erinäisistä syistä enemmän tai vähemmän säännöllisesti.

Jotenkin säälittää ne matut jotka eivät edes itsemurhaa saa tehtyä vaan uhkailevat vain sillä ja tekevät jotain kelvottomia yrityksiä oleskeluluvan toivossa. Ei muuta kuin koppiin vain sellaiset ja seuraavalla mahdollisella koneella karkotus kohti kotimaata.


Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 4278
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #362 : 31.01.2019, 20:21:02 »
Kuntalaisaloite

Lainaus
Julkaistu 24.1.2019

Pudasjärvellä oleva vastaanottokeskus tulee lakkauttaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen lopettaa

Vastaanottokeskus (lyh. VOK) on turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottokeskus. Maahantulijat asuvat vastaanottokeskuksessa sen ajan, jonka heidän turvapaikka- ja vastaavan asiansa käsittely kestää. Keskus huolehtii turvapaikanhakijoiden vastaanotosta, majoituksesta, palveluista ja odotusaikaa tukevista toiminnoista. Turvapaikanhakija on ulkomaalainen henkilö, joka hakee turvaa ja oleskeluoikeutta vieraasta valtiosta. Tämä aloite ei ota kantaa kiintiöpakolaisuuteen tai työperäiseen maahanmuuttoon.

Pudasjärvellä on ollut kymmenen vuotta vastaanottokeskus (110 paikkaa). Suomessa, ja eritoten Oulussa, on viime aikoina ilmennyt paljon lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia, joista merkittävä osa on turvapaikanhakijoiden tekemiä. Epäiltyjen joukossa on myös vastikään omassa kunnassamme asunut henkilö (Oulun käräjäoikeus). Tästä on hyvin pieni askel kohti sitä tosiasiaa, että sama ilmiö laajenee meidän kuntaamme. Haluamme estää ja olla ennaltaehkäisemässä tällaisen toiminnan laajenemisen Pudasjärvelle.

Pudasjärven kuntastrategiassa vuosille 2017-2027 on määritelty 10 000 asukasta Pudasjärvelle. Se määrittelee myös kaupunkimme tavoitteeksi olla vetovoimainen ja lapsiystävällinen kasvukaupunki. Nykyinen maahanmuuttopolitiikkamme kuitenkin rajoittaa kuntamme lapsiperheiden vapautta sekä uusien lapsiperheiden saapumista. Haluamme turvata pudasjärveläisille mahdollisuuden liikkua kaupungilla vapaasti ilman raiskatuksi tai hyväksikäytetyksi tulemisen pelkoa. Etenkin nuoret ovat kritisoineet, etteivät uskalla lähteä kauppoihin ja keskustaan tai harrastuksiin häirityksi tulemisen pelossa. Emme voi antaa tämän jatkua, emmekä ottaa riskiä, että lopulta tämä uhka toteutuu konkreettisina tekoina. Riski on todellinen, eikä se häviä vaikenemalla.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Pudasjärven kaupunki lopettaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen sekä lakkauttaa vastaanottotoimintaan tarkoitetut tilat Pudasjärvellä viipymättä.
https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6655

Kaupunginhallitus vastasi eilen tiedotteella kyseiseen kuntalaisaloitteeseen

Lainaus
Kaupunginhallituksen tiedote liittyen kuntalaisaloitteeseen 24.1.2019

30.01.2019 | Kaupunginhallitus |

Kuntalaisaloite.fi –sivustolle on tehty 24.1.2019 kuntalaisaloite, jossa esitetään, että Pudasjärvellä oleva turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus tulee lakkauttaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen lopettaa. Aloitteessa perusteet lakkauttamiselle liittyvät ennen kaikkea Oulussa tapahtuneisiin alaikäisten seksuaalirikosepäilyihin ja vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisemiseen Pudasjärvellä.

Aloitteen tekemisen jälkeen kaupungin johtoon ja keskeisiin luottamushenkilöihin on otettu yhteyttä ja ihmetelty aloitteessa esitettyjä monien mielestä virheellisiä käsityksiä ja myös osin sitä, että aloitteen tekijöinä olevat vastuuhenkilöt ovat valtuutettuja ja merkittävässä asemassa toteuttamassa kaupunkistrategiaa ja sen linjauksia.

Kaupunginhallituksessa 29.1.2019 käytiin asiasta esityslistan ulkopuolella laaja keskustelu, jonka päätteeksi kaupunginhallitus valtuutti kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan valmistelemaan asiasta tiedotteen, jossa linjataan asian jatkokäsittelyä käydyn keskustelun pohjalta.

On ensinnäkin todettava, että Pudasjärven kaupunki jatkaa myönteistä ja positiivista kaupunkistrategian mukaista kansainvälistymistyötä ja osana sitä maahanmuuttonäkökulman korostamista, ellei valtuustossa asiasta toisin päätetä. Maahanmuuttotyön ympärillä olevat palvelut ovat kaupungissa merkittävä työllistäjä ja keskeiset linjaukset palvelujen järjestämisessä tehdään kaupunginhallituksessa ja –valtuustossa normaalin laadukkaan valmistelun pohjalta. Vaikeistakin asioista pitää pystyä keskustelemaan ja päätösvaihtoehtojen todelliset seuraukset ymmärtämään.

Kaupunki ei missään tapauksessa hyväksy minkään ihmisryhmän syyllistämistä yksilöiden tekojen perusteella. Elämme demokraattisessa ja ihmisoikeuksia kunnioittavassa yhteiskunnassa, jossa ketään ei tuomita etukäteen ilman oikeuskäsittelyä. Emme hyväksy myöskään sitä, että tarpeetonta pelkoa lietsotaan kuntalaisten keskuudessa virheellisillä väittämillä ja yleistyksillä.

Oikean tiedon lisäämiseksi ja avoimen keskustelun mahdollistamiseksi on tässä tilanteessa paikallaan järjestää julkinen keskustelutilaisuus, jossa saadaan eri alojen asiantuntijoilta tietoa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista sekä heidän kotoutumisestaan Pudasjärvellä. Tilaisuus on tarkoitus alustavasti järjestää keskiviikkona 13.2. klo 17.00 myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Toivomme tilaisuuteen aktiivista osallistumista sekä tosiasioihin pohjaavaa ja avointa keskustelua.

Pudasjärven kaupunginhallitus

Mari Kälkäjä, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Anni-Inkeri Törmänen,  kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Tomi Timonen, kaupunginjohtaja
https://www.pudasjarvi.fi/tiedotteet/48-hallintotoiminta/2221-kaupunginhallituksen-tiedote-liittyen-kuntalaisaloitteeseen-24-1-2019
« Viimeksi muokattu: 31.01.2019, 20:28:15 kirjoittanut Riukulehto »
"Olen seurannut sekä Jutta Urpilaista että Satu Hassia. Mielestäni molemmat ovat hyviä ja taitavia sekä myös rohkeita poliitikkoja." Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta 10.9.2019.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 4278
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #363 : 31.01.2019, 20:43:22 »
Aloitteen tekijöinä ovat Paula Soronen SDP, Mirka Väyrynen Kesk, Marko Koivula Kesk, Juho Kellolampi PS, Ruut Tuohimaa Kesk, Tuula Kuukasjärvi SDP. Joko Keskusta ja SDP ovat "harjanneet" kyseiset henkilöt?
"Olen seurannut sekä Jutta Urpilaista että Satu Hassia. Mielestäni molemmat ovat hyviä ja taitavia sekä myös rohkeita poliitikkoja." Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta 10.9.2019.

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 658
 • Liked: 8831
 • Zen-buddha-militantti
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #364 : 31.01.2019, 21:22:42 »
Aloitteen tekijöinä ovat Paula Soronen SDP, Mirka Väyrynen Kesk, Marko Koivula Kesk, Juho Kellolampi PS, Ruut Tuohimaa Kesk, Tuula Kuukasjärvi SDP. Joko Keskusta ja SDP ovat "harjanneet" kyseiset henkilöt?

Pitäähän jonkun rasvata myös niiden toisien vaalivankkureiden rattaat. Ehkä vaalien jälkeen harjaillaan, mutta tuskin silloinkaan.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2019, 21:24:22 kirjoittanut käpykaarti »
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 897
 • Liked: 17916
 • Blues for Allah
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #365 : 03.02.2019, 07:47:16 »
Pudasjärvi on viimeisen päälle rasistinen paikka. Sillä rasismilla on pitkät perinteet kun esimerkiksi väärään Suomen valtionkirkon uskonlahkoon kuuluvia ei välttämättä edes saa tervehtiä ja näin homma on ollut vuosikymmeniä. Muutaman kerran tainneet viime vuosina häätää paikallisen etnisen pitseriankin pois Pudasjärveltä muun muassa kivittämällä pitserian ikkunat toistuvasti paskaksi.

Voin allekirjoittaa tämän. Rasistinen paikka jo 30 vuotta sitten, kun tuli käytyä siellä riiaamassa. Kaikki siinä kunnassa jakautuu uskonnon/lahkojen mukaan.  En missään Suomessa ole havainnut samanlaista. No ehkä Ahvenanmaalla syrjitään suomenkielisiä samoin?
Onneksi mimmin perhe ei ollut ollenkaan uskonnollinen.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 4278
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #366 : 11.02.2019, 18:31:50 »
Lainaus
Avoin keskustelutilaisuus kansainvälisyys- ja maahanmuuttoasioista

Kulttuurikeskus Pohjantähdessä (Teollisuustie 1) keskiviikkona 13.2.2019 klo 17 alkaen. Paikalla kertomassa asioista ja vastaamassa kysymyksiin ainakin kaupungin, Oulunkaaren, VOK:in ja poliisin edustajat.
https://www.pudasjarvi.fi/tiedotteet/48-hallintotoiminta/2227-avoin-keskustelutilaisuus-kansainvaelisyys-ja-maahanmuuttoasioista
"Olen seurannut sekä Jutta Urpilaista että Satu Hassia. Mielestäni molemmat ovat hyviä ja taitavia sekä myös rohkeita poliitikkoja." Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta 10.9.2019.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 4278
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #367 : 13.02.2019, 16:57:52 »
"Olen seurannut sekä Jutta Urpilaista että Satu Hassia. Mielestäni molemmat ovat hyviä ja taitavia sekä myös rohkeita poliitikkoja." Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta 10.9.2019.

andrus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 573
 • Liked: 768
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #368 : 13.02.2019, 17:48:18 »
Puuduttavaa asioista kertomista kuten oli odotettavissa.

Keskustelutilaisuudeksi hyvin vähän keskustelua toistaiseksi.

edit.

Tilaisuudessa päästiin lopulta vuorokeskusteluun jossa kritiikkiä antoivat lähinnä muut kuin
paikkakuntalaiset. Paikalliset itse pitivät vokkia rikkautena kunnalleen. Rivien välistä oli luettavissa, että muutamat tulevat "rikastukset" ei lestoja paljoa hetkauta, jos vastapainoksi kunnan verotulot lisääntyvät valtion toimiessa maksumiehenä kaikista vokista koituvista kustannuksista.

Eli mitään todellista heräämistä ei näytä kunnissa edelleenkään tapahtuvan. Aika masentavaa.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2019, 19:11:28 kirjoittanut andrus »
"SDP aina tehny sillai, et se pistää käden jätkän taskuun ja syö sen laskuun" - Teuvo H.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 4278
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #369 : 13.02.2019, 23:31:05 »
Aloitteen tekijöinä ovat Paula Soronen SDP, Mirka Väyrynen Kesk, Marko Koivula Kesk, Juho Kellolampi PS, Ruut Tuohimaa Kesk, Tuula Kuukasjärvi SDP. Joko Keskusta ja SDP ovat "harjanneet" kyseiset henkilöt?

Tästä on helppo päätellä, että harjattu olivat: "Vastaanottokeskuksen lopettamista vaativan aloitteen tekijöitä Pudasjärveltä ei osallistunut keskusteluun."

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/muualta-tulleet-maahanmuuton-vastustajat-varittivat-keskustelua-vastaanottokeskuksesta-pudasjarvella-pudasjarvelaiset-osaavat-tehda-omat-paatoksensa-ihan-itse-ilman-viisaita-neuvoja/815264/
"Olen seurannut sekä Jutta Urpilaista että Satu Hassia. Mielestäni molemmat ovat hyviä ja taitavia sekä myös rohkeita poliitikkoja." Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta 10.9.2019.

Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 371
 • Liked: 2430
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #370 : 14.02.2019, 08:35:45 »
Lainaus
Muualta tulleet maahanmuuton vastustajat värittivät keskustelua vas­taa­not­to­kes­kuk­ses­ta Pudasjärvellä – "Pu­das­jär­ve­läi­set osaavat tehdä omat päätöksensä ihan itse ilman viisaita neuvoja”

...

Vastaanottokeskuksen toimintaa ja siellä asuvien elämää avasivat yleisölle Pudasjärven monikulttuurisen työn koordinaattori Sirpa Timonen-Nissi ja Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Sirpa Rönkkömäki.

Timonen-Nissi totesi, että maahanmuutto on tuonut Pudasjärvelle 45 työpaikkaa, elinvoimaa, veroja, vuokria ja myös työvoimaa.

...

Vastustajat tulivat muualta

Alustusten jälkeen käytyä keskustelua oli saapunut värittämään joukko maahanmuuttovastaisista kommenteista tunnettuja henkilöitä muun muassa Oulusta ja Kuusamosta. Vastaanottokeskuksen lopettamista vaativan aloitteen tekijöitä Pudasjärveltä ei osallistunut keskusteluun.

Kriittiset äänenpainot eivät hetkauttaneet vastaanottokeskuksen puolustajia.

Nuorten kanssa työskentelevä Pudasjärven hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Sointu Veivo (kesk.) totesi, että vastaanottokeskuksen lopetusta vaativien lietsomaa pelkoa saa kylältä hakemalla hakea, sillä kaduilla ”ei näy ristin sielua”.

– Väite, että kaikki pelkäävät, on höpö höpöä.

...

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/muualta-tulleet-maahanmuuton-vastustajat-varittivat-keskustelua-vastaanottokeskuksesta-pudasjarvella-pudasjarvelaiset-osaavat-tehda-omat-paatoksensa-ihan-itse-ilman-viisaita-neuvoja/815264/

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 148
 • Liked: 1938
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #371 : 14.02.2019, 09:22:19 »
Piti ihan googlettaa Pudasjärveä. Aikamoiseen ankeuteen ja vankilaan ovat matuja roudaamassa. 45 työpaikkaa. Tulkkeja, koordinaattoreita ja muita ohjaajia?

Tämä matuoljenkorsi tuntuu olevan kuolevien kaupunkien viimeisiä keinoja saada asukkaita ja valtion rahaa.

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 663
 • Liked: 7931
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #372 : 14.02.2019, 09:36:10 »
^
Nii, tietennii.

Olemmehan useaan kertaan todenneet, että koska The Valde kustantaa matujen kulut sen kolmisen vuotta? Niin p-aukisen kylän kannattaa niitä ottaa. Tarvittavat kapineet ja palvelut ostetaan omalta kylältä ja aivan varmasti ovh + pikkasen matulisää.

Kyllähän se kummasti paikallista taloutta piristää. Takapiruna tietysti ajatus, että pallerot muuttavat kirkkaampien diskopallojen loisteeseen ennenkuin Mr. Valden kukkaro meneen kiinni.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 043
 • Liked: 5753
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #373 : 14.02.2019, 09:43:51 »
Rivien välistä oli luettavissa, että muutamat tulevat "rikastukset" ei lestoja paljoa hetkauta, jos vastapainoksi kunnan verotulot lisääntyvät valtion toimiessa maksumiehenä kaikista vokista koituvista kustannuksista.

Muslimi, muu luterilainen, ateisti tai ihan mikä tahansa muu kuin lestadiolainen; kaikki ne menevät tasavertaisesti helvettiin vanhoillislestadiolaisten opin mukaan. Omiensa piirissä tuskin kannustavat 14-vuotiaitaan lähemmin tutustumaan matuihin; en ole myöskään tullut kuulleeksi erityisesti lestadiolaisisten käännytystyöstä maahantulleiden parissa, vaikka muutamilla vapailla suunnilla sellaista toimintaa onkin.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2019, 11:23:51 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 686
 • Liked: 4387
 • weltoffen = sturmreif
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #374 : 14.02.2019, 10:55:57 »
Kaleva:
Lainaus
Pudasjärven monikulttuurisen työn koordinaattori Sirpa Timonen-Nissi totesi, että maahanmuutto on tuonut Pudasjärvelle 45 työpaikkaa, elinvoimaa, veroja, vuokria ja myös työvoimaa.

Miten näiden monikulttuurikoordinattorien aivot toimii? Tätä en IKINÄ pysty käsittämään! Mikä logiikka on siinä, että Pudasjärvelle luodaan 45 työpaikkaa, joiden työnantajana ovat veronmaksajat? Näistä verorahoista maksetaan jälleen veroa, joka taas menee näiden "työpaikkojen" palkkojen maksuun, tosin joka kierroksella summa pienenee. Koko ajan pitää lisäksi pumpata todellista työtä tekevien tuloista otettuja verovaroja ja piiri pyörii ja pyörii. Näillä veronmaksajien rahoilla maksetaan lisäksi tu(rva)pa(ikka)jumivuokrat ja ihan viimeiseen senttiin asti kaikki näistä koituvat kulut. Eikö Pudasjärveä ja muita kuntia hyödyttäisi yhtä paljon, jos koko tämä mamuteollisuuteen menevä summa maksettaisiin niille puhtaana käteen ja keksittäisiin tälle jättisubventiolle uusi hieno nimi. Minkä takia veronmaksajien pitäisi maksaa SEKÄ suorat mamuista aiheutuvat kulut ETTÄ kustantaa kuntalaisille verovaroilla vielä täysin tyhjänpäiväistä ja väkisin keksittyä "puuhastelua"? Jätetään tekohädänalaisapu pois ja maksetaan vain pudasjärveläisille ja kaikkien muidenkin kuntien asukkaille kerralla jättisumma, jolla nämä voivat perustaa vaikka jotakin omaa väkeä hyödyttävää toimintaa. Tai olla perustamatta. Vaikka kaikki pudasjärveläiset jäisivät veronmaksajien loisiksi, niin se olisi huomattavasti edullisempi ratkaisu kuin elättää siinä sivussa kaiken lisäksi valtavia ongelmia tuottavaa loppumatonta virtaa kehitysmaista.
Rajoittamaton suvaitsevaisuus johtaa vääjäämättömästi suvaitsevaisuuden katoamiseen.Mikäli emme laajenna rajoittamattoman suvaitsevaisuuden käsitettä myös suvaitsemattomiin emmekä ole valmiita puolustamaan suvaitsevaa yhteiskuntaa suvaitsemattomien hyökkäyksiltä,tuhoutuvat suvaitsevaiset ja sen mukana suvaitsevaisuus.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 534
 • Liked: 8388
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #375 : 14.02.2019, 18:31:29 »
Tuo on suorastaan edesvastuutonta että vokkeja perustetaan syrjäisiin pikkukyliin. Jos niitä pitää ylipäätään jossain olla niin sitten kaupungeissa joissa viranomaisresurssit on toista luokkaa kuin pikkupaikoissa.

Nimittäin, ei ole kovin montaa päivää etteikö vokissa kävisi joku kolmesta eli poliisi, ambulanssi tai paloauto. Joskus useita kertojakin päivässä. Niiden käymistä tarvitaan kun vokin asukkaille tulee eripuraa satukirjan tulkinnasta.

Kaupungeissa viranomaiset sentään ehtisivät tehdä muutakin kuin kaitsea herrakansaa.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 625
 • Liked: 48703
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #376 : 14.02.2019, 19:22:59 »
Tiina Wiikiltä loistava ehdotus maakuntajohtaja Pauli Harjulle ;D

Taitaisi arvopohjalöpinä unohtua aika nopeasti, mikäli sääntöjä muutettaisiin ja matuja rahan kiilto silmissä haalivat kunnat olisivat näistä taloudellisesti vastuussa riippumatta siitä muuttavatko he pois.

https://twitter.com/SwanOfTuonela/status/1096042401754427392

"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 710
 • Liked: 20065
 • Ego sum Spartacus
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #377 : 14.02.2019, 19:34:03 »
Tuo tyyppi (Pauli Harju, maakuntajohtaja Pohjois-Pohjanmaan liitossa) ei taida käydä ihan täysillä.


Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 304
 • Liked: 4278
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #378 : 15.02.2019, 08:29:29 »
Aloitteen tekijöinä ovat Paula Soronen SDP, Mirka Väyrynen Kesk, Marko Koivula Kesk, Juho Kellolampi PS, Ruut Tuohimaa Kesk, Tuula Kuukasjärvi SDP. Joko Keskusta ja SDP ovat "harjanneet" kyseiset henkilöt?

Tästä on helppo päätellä, että harjattu olivat: "Vastaanottokeskuksen lopettamista vaativan aloitteen tekijöitä Pudasjärveltä ei osallistunut keskusteluun."

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/muualta-tulleet-maahanmuuton-vastustajat-varittivat-keskustelua-vastaanottokeskuksesta-pudasjarvella-pudasjarvelaiset-osaavat-tehda-omat-paatoksensa-ihan-itse-ilman-viisaita-neuvoja/815264/

Tuo Kalevan toimittajan väite ettei aloitteentekijöitä olisi osallistunut keskusteluun on virheellinen, sillä keskusteluun osallistui Ruut Tuohimaa.

Iijokiseutu-lehdessä tämä mainitaan ja vielä kuvan kera. https://www.iijokiseutu.fi/uutiset/pitaako-pudasjarven-turvallisuustilanteesta-olla-huolissaan--vastaanottokeskuksen-lakkauttamista-vaativan-aloitteen-tekijoista-yksi-paikalla-keskustelutilaisuudessa-6.748.472382.44ea8f8c96
"Olen seurannut sekä Jutta Urpilaista että Satu Hassia. Mielestäni molemmat ovat hyviä ja taitavia sekä myös rohkeita poliitikkoja." Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta 10.9.2019.

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 564
 • Liked: 4297
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #379 : 15.02.2019, 09:06:06 »
Tuo Kalevan toimittajan väite ettei aloitteentekijöitä olisi osallistunut keskusteluun on virheellinen, sillä keskusteluun osallistui Ruut Tuohimaa.

Ei toimittajan tarvitse puhua totta.

Näin he ainakin uskovat.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 218
 • Liked: 4066
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #380 : 15.02.2019, 15:16:34 »
Lainaus
Pudasjärven aloitteen tekijöille ei annettu mah­dol­li­suut­ta keskusteluun

Vastine Kaleva.fi:ssä 13.2. ja Kalevassa 14.2. julkaistuun uutiseen, joka koski Pudasjärvellä järjestettyä turvallisuuskeskustelua.

Pudasjärvellä julkaistiin tammikuussa kuntalaisaloite, jossa vaaditaan Pudasjärvellä olevan vastaanottokeskuksen lakkauttamista ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen lopettamista.

Pudasjärven kaupunki järjesti 13.2. julkisen keskustelutilaisuuden aloitteen pohjalta perusteluinaan ”oikean tiedon lisäämiseksi ja avoimen keskustelun mahdollistamiseksi”, samoin tilaisuuteen toivottiin ”aktiivista osallistumista sekä tosiasioihin pohjaavaa ja avointa keskustelua”.

Aloitteen vastuuhenkilöt pyysivät hyvissä ajoin alkuviikosta kaupungilta lupaa aloitteen perusteena olevien tietojen esittämiseen tilaisuuden yhteydessä, samoin kuin esittelymahdollisuus oli muillakin eri alojen toimijoilla.

Lupaa esittelyyn ei saatu. Näin ollen aloitteen vastuuhenkilöt tulivat johtopäätökseen, että tilaisuuden järjestämisen motiivina on tietty tarkoitushakuisuus.

Toisin kuin Kalevan uutisessa ja myöhemmin perjantain pääkirjoitussivulla mainittiin, tilaisuudessa käytti puheenvuoroja yksi aloitteen vastuuhenkilöistä. Näistä kolmesta puheenvuorosta yksi keskeytettiin puheenjohtajan toimesta.

Kuntalaisaloitteen ”Pudasjärvellä oleva vastaanottokeskus tulee lakkauttaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen lopettaa” vastuuhenkilöt:

Paula Soronen, Mirka Väyrynen, Marko Koivula, Tuula Kuukasjärvi, Ruut Tuohimaa, Juho Kellolampi

Kaleva: Pudasjärven aloitteen tekijöille ei annettu mah­dol­li­suut­ta keskusteluun

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 336
 • Liked: 21149
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #381 : 15.02.2019, 20:18:35 »
Aloitteen tekijöinä ovat Paula Soronen SDP, Mirka Väyrynen Kesk, Marko Koivula Kesk, Juho Kellolampi PS, Ruut Tuohimaa Kesk, Tuula Kuukasjärvi SDP. Joko Keskusta ja SDP ovat "harjanneet" kyseiset henkilöt?
Tästä on helppo päätellä, että harjattu olivat: "Vastaanottokeskuksen lopettamista vaativan aloitteen tekijöitä Pudasjärveltä ei osallistunut keskusteluun."

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/muualta-tulleet-maahanmuuton-vastustajat-varittivat-keskustelua-vastaanottokeskuksesta-pudasjarvella-pudasjarvelaiset-osaavat-tehda-omat-paatoksensa-ihan-itse-ilman-viisaita-neuvoja/815264/
Tuo Kalevan toimittajan väite ettei aloitteentekijöitä olisi osallistunut keskusteluun on virheellinen, sillä keskusteluun osallistui Ruut Tuohimaa.

Iijokiseutu-lehdessä tämä mainitaan ja vielä kuvan kera. https://www.iijokiseutu.fi/uutiset/pitaako-pudasjarven-turvallisuustilanteesta-olla-huolissaan--vastaanottokeskuksen-lakkauttamista-vaativan-aloitteen-tekijoista-yksi-paikalla-keskustelutilaisuudessa-6.748.472382.44ea8f8c96

Juneskin mainitsee skriimillään, että Tuohimaa piti kolme puheenvuoroa. Se ilmeisesti ei ole mitään eikä etenkään paikallaolemista Kalevan valhettelijoiden mielestä.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 4005
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #382 : 15.02.2019, 22:08:18 »
Tuo Kalevan toimittajan väite ettei aloitteentekijöitä olisi osallistunut keskusteluun on virheellinen, sillä keskusteluun osallistui Ruut Tuohimaa.

Ei toimittajan tarvitse puhua totta.

Näin he ainakin uskovat.

Kyseessä kun on Kalevan tyyppinen valemedia, niin tuskin sen lehden juttuja kukaan totena ottaa.

Tuollainen sepitteellinen tarinaniskentä on nykyajan uusi totuus.


JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 6994
 • Sameiden vesien sukeltaja
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #383 : 15.02.2019, 22:51:11 »
Kaleva: Pudasjärven aloitteen tekijöille ei annettu mah­dol­li­suut­ta keskusteluun


Uskaltaisin melkeinpä lyödä vetoa, ettei Kaleva julkaise tuota koskaan paperilehdessä. Ei julkaissut ainakaan tänään. Tuo näet kumoaa selvästi Kalevan jo pari päivää mehusteleman pääargumentin, joka kuului, ettei paikalla ollut ainuttakaan aloitteen tekijää.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog.
-Ashin Wirathu

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 4005
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #384 : 15.02.2019, 23:59:28 »
Kaleva: Pudasjärven aloitteen tekijöille ei annettu mah­dol­li­suut­ta keskusteluun


Uskaltaisin melkeinpä lyödä vetoa, ettei Kaleva julkaise tuota koskaan paperilehdessä. Ei julkaissut ainakaan tänään. Tuo näet kumoaa selvästi Kalevan jo pari päivää mehusteleman pääargumentin, joka kuului, ettei paikalla ollut ainuttakaan aloitteen tekijää.

Pakko se on melkein julkaista myös paperilehdessä kun ovat jakaneet taas väärää tietoa ja sen kohteena olleilla on oikeus saada oikaisu siihen samassa mediassa missä sitä totuutta ovat vääristelleet.

Jos siitä valittaa Julkisen sanan neuvostoon niin sieltä tulee nuhtelut.


JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 6994
 • Sameiden vesien sukeltaja
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #385 : 16.02.2019, 01:01:27 »
Pakko se on melkein julkaista myös paperilehdessä kun ovat jakaneet taas väärää tietoa ja sen kohteena olleilla on oikeus saada oikaisu siihen samassa mediassa missä sitä totuutta ovat vääristelleet.

Jos siitä valittaa Julkisen sanan neuvostoon niin sieltä tulee nuhtelut.

Kaleva ei julkaissut vastinetta lauantain paperilehdessä.

Ei niillä mikään pakko ole julkaista yhtään mitään oikaisua. JSN on iso, kallis vitsi. Vastaavaa kusetusta on nähty Kalevalta toki ennenkin.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog.
-Ashin Wirathu

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 221
 • Liked: 4005
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #386 : 16.02.2019, 01:33:56 »

Kaleva ei julkaissut vastinetta lauantain paperilehdessä.

Ei niillä mikään pakko ole julkaista yhtään mitään oikaisua. JSN on iso, kallis vitsi. Vastaavaa kusetusta on nähty Kalevalta toki ennenkin.

Eihän niitä toki mikään laki pakota julkaisemaan mitään. Jos kuitenkin kyseistä roskalehteä kiinnostaa välttää Julkisen sanan neuvoston toruminen, niin sitten lienee pakko julkaista. (Toki JSN on pelkkä vitsi, mutta siitä keskustelu sopinee paremmin toiseen ketjuun.)

https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

"Virheen korjaus ja oma kannanotto
 
20. Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut.

Korjauksen huomioarvo on suhteutettava virheen vakavuuteen. Jos jutussa on useita asiavirheitä tai jos virheestä voi aiheutua suurta vahinkoa, toimituksen tulee julkaista uusi juttu, jossa virheellinen tieto yksilöidään ja korjataan.

Verkossa olennaisen virheen korjaamiseksi ei riitä virheellisen tiedon tai jutun poistaminen, vaan yleisölle on kerrottava virheestä sekä miten ja milloin se on korjattu.

Tiedotusvälineen on suotavaa tehdä yleisölle selväksi ne käytännöt ja periaatteet, joiden mukaan se korjaa virheensä.

21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.

22. Ellei samanaikainen kuuleminen ole mahdollista, voi erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi joutunutta olla tarpeen kuulla jälkeen päin. Jos näin ei tehdä, hyvään tapaan kuuluu julkaista hänen oma kannanottonsa.

23. Kannanotto on puheenvuoro, joka on syytä julkaista mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä.
"

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 013
 • Liked: 6994
 • Sameiden vesien sukeltaja
Vs: Pudasjärvelle keskus turvapaikanhakijoille
« Vastaus #387 : 16.02.2019, 01:39:05 »
Kalevassa on jo päätetty, ettei paperilehteen tule mitään oikaisua. Ei ne lesta-kepulaiset setämiehet siellä toimituksessa mitään vihreiden tyttösten JSN:a pelkää.

Edit.: Toki, jos tarmoa riittää, kannattaa tästäkin kannella JSN:lle ja soitella päätoimittajalle ja jutun tehneelle toimittelijalle. Mutta ei se mitään muuta. Oikeasti vain rahan vieminen pois Kaleva Oy:ltä voi auttaa.

Edit II: Vastine oli lopulta sunnuntain paperilehdessä, sen viereen oli tällätty (tilattu?) vastaavankokoinen Pudasjärven demareitten ihmisoikeusjeesustelu samasta aiheesta.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2019, 02:58:51 kirjoittanut JT »
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

You can be full of kindness and love, but you cannot sleep next to a mad dog.
-Ashin Wirathu

Tagit: pudasjärvi