Kirjoittaja Aihe: Homma på svenska  (Luettu 220014 kertaa)

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 256
 • Liked: 1792
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #150 : 15.12.2015, 17:53:05 »
Leif GW Persson är en svensk kriminolog, och här kan vi lyssna till hans tankar: https://www.youtube.com/watch?v=bgujPDBmAY0
Finskspråkiga kan ju samtidigt lära sig svenska genom att lyssna till detta...


Lisää ruotsalaista selkeä-älyistä poliittista depaattia.
Här finns mera typisk svensk politisk debatt: https://www.youtube.com/watch?v=goK3dYhrOvQ
« Viimeksi muokattu: 15.12.2015, 18:08:22 kirjoittanut Swen OF Sweden »

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1270
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #151 : 28.12.2015, 22:00:21 »

Läget i Sverige är totalt katastrofalt på flera orter:

Lainaus
Kräver hårdare straff efter flera attacker
Publicerad 28 dec 2015 kl 19.14

Ambulanspersonal har misshandlats, väktare och polis har attackerats med fyrverkerier och grön laser.

Nu har sjukvårdslandstingsrådet i Stockholm Marie Ljungberg Schött (M) begärt krismöte med Sveriges inrikesminister. Hon vill ha hårdare straff mot förövarna – och fler poliser.

– Så här kan vi inte ha det, säger Marie Ljungberg Schött.


De senaste dagarna har insatspersonal på flera olika håll i landet blivit attackerade av ungdomsgäng. I Norrköping attackerades polisen med stenar och smällare och samma sak inträffade med polisen i Växjö i stadsdelen Araby.

Där har kommunen haft krismöte under måndagen och en grupp medborgare har lämnat in 400 namnunderskrifter där de kräver direkta insatser från ansvariga.

– Polisen ska se att vi i Araby bryr oss och vill ha en förändring. Politikerna måste också förstå att det måste hända nu och inte om ett halvår, säger Tomas Andersson, en av initiativtagarna till Smålandsposten.

Ytterligare minst fyra städer har haft liknande händelser med attacker riktade mot väktare, polis och räddningstjänst.

Tillhygge mot personalen

På måndagsmorgonen inträffade ännu en incident. Då misshandlades ambulanspersonal med en påk i samband med en utryckning i Huddinge söder om Stockholm.
Marie Ljungberg Schött.Foto: Peter Knutson

Misshandeln blev droppen för Stockholms sjukvårdslandstingsråd Marie Ljungberg Schött.

– Jag har haft ögonen länge på att ambulanspersonal upplever osäkerhet när åker på vissa adresser. Men nu har det passerat en helt annan nivå när man går in i närstrid med tillhygge mot personalen. Det är inte acceptabelt, säger hon.

Sjukvårdslandstingsrådet vill därför ha ett möte med inrikesminister Anders Ygeman (S) för att diskutera åtgärder som förbättrar arbetsmiljön och göra den tryggare. Det kan vara att hitta nya arbetssätt och en lagändring med längre strafftider. Även fler poliser behövs, enligt Marie Ljungberg Schött.

– Det är ett mycket allvarliga brott att ge sig på personal som är ute på den här typen av uppdrag, och det gäller även polis och räddningstjänst, säger hon.

Välkänt fenomen

Inom polisen är attacker med stenar, brandbomber, grön laser och granater från ungdomsgäng i vissa områden ett välkänt fenomen. Ofta rör det sig om ungdomar som inte är straffmyndiga som ligger bakom attackerna.

– Vi har varit utsatta under längre tid än andra personalgrupper och har arbetsmiljön i fokus när vi går in i sådana här områden, säger Stefan Eklund styrelseledamot i Polisförbundet och fackordförande i region Stockholm.

Enligt Stefan Eklund upplever poliser såväl en stor osäkerhet som frustration när de ska in i de här områdena och att inte veta vad de kommer att möta.

– Det ingår i vårt jobb att arbeta med hot och våld, men just försåtet att åka på ett jobb och mötas av angrepp när man ska rädda någon känns väldigt frustrerande, säger han.

Även för räddningstjänsten är den här sortens attacker från ungdomsgäng något man möts av ibland.

– Vi ringer alltid till polisen när vi åker på uppdrag och om vi får indikationer på att det är stökigt har vi en särskild plan för hur vi hanterar sådana situationer, säger Håkan Dahlbäck, operativ chef på Storstockholms brandförsvar.

Stort samhällsproblem

Polisförbundet anser att angreppen är ett stort samhällsproblem och något som man ser ökar och sprider sig utanför storstadsregionerna till fler orter ute landet. Våldet drabbar även många andra yrkesgrupper som i vissa fall kräver polisbeskydd för att kunna utföra sitt jobb i utsatta områden, enligt Stefan Eklund.

Liksom Marie Ljungberg Schött varnar polisförbundet för att det kan få allvarliga konsekvenser för både medborgare och de som arbetar om man inte kan hejda utvecklingen. I värsta fall kan det leda till att människor dör i onödan om insatspersonal hindras från att ta sig fram.

Enligt Stefan Eklund är det heller inte bara en polisiär fråga utan hela samhället måste kraftsamla för att vända utvecklingen och minska segregationen.

– Annars kan vi få det som i till exempel Paris där man skjuter på polisen från hustak och det krävs paramilitär för att åka in i vissa områden, säger han.FAKTA

Attacker mot insatspersonal

Huddinge:

Tidigt på måndagsmorgonen larmades en ambulans till en adress i Huddinge. Ingen patient behövde transporteras, men när ambulansen skulle lämna området hoppade en yngling ut i vägen. De stannande för att prata med ungdomarna och då blev en ur personalen slagen med ett tillhygge, något sorts påkaktigt, och sen sprang ungdomarna från platsen.

Helsingborg:

Under helgen har polisen fått samtal från flera platser i landet om att fyrverkerier skjutits mot personer och byggnader på flera platser. I Helsingborg kastades smällare mot brandkåren och mot en skola.

Växjö:

I Växjö fick polisen skingra grupperingar som sköt raketer och kastade sten mot både polisen och allmänhet i helgen. Söndagens oroligheter var så allvarliga att de rubricerades som våldsamt upplopp. En person är anhållen misstänkt för våldsamt upplopp och försök till grov misshandel.

Norrköping:

Vid 19-tiden på lördagen fick polisen larm om smällare och mindre bränder i Navestadsområdet i Norrköping. När patrullen kom till platsen möttes de av smällare och stenkastning av ett trettiotal ungdomar. Några av dem som var med i upploppet har identifierats och en 14-åring togs om hand för störande av ordning.

Märsta:

En väktare blev på söndagskvällen beskjuten med raketer i Märsta – samtidigt som det sköts smällare och fyrverkeripjäser in i skolsalar på platsen.

Sigtuna:

Ungdomar sköt raketer mot en skola och en väktare i Sigtuna.

Malmö:

I Malmö fick en hemtjänstpatrull och personal i en väktarbil raketer skjutna mot sig på söndagskvällen. Polisen tror att någon siktade på dem.

http://www.expressen.se/nyheter/kraver-hardare-straff-efter-flera-attacker/


Ännu har vi inte haft mycket  problem orsakade av dylika ungdomsgäng här i Finland men om Hesaris artikel håller streck
Lainaus
Tämän vuoden alussa Helsingissä asui noin 84 000 ihmistä, jotka puhuivat äidinkielenään toista kieltä kuin suomea. Vieraskielisten osuus Helsingin väestöstä oli 13,5 prosenttia. Suurimpia ryhmiä ovat äidinkielenään venäjää, viroa, somalia tai englantia puhuvat.

Ennusteen mukaan Helsingissä kuuluu jatkossa nykyistä enemmän etenkin arabiaa. Helsingissä asuu vuonna 2030 noin 32 000 ihmistä, jotka puhuvat äidinkielenään Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliä kuten arabiaa tai kurdia. Heidän määränsä kolminkertaistuu nykyiseen verrattuna. Myös suurin osa Suomeen saapuneista turvapaikanhakijoista kuuluu tähän kieliryhmään.

Ennusteessa arvioidaan, että myös muita aasialaisia ja afrikkalaisia kieliä puhuvien määrä kasvaa vajaassa 15 vuodessa voimakkaasti nykyiseen verrattuna.
http://hommaforum.org/index.php/topic,109419

så bör många yrkesgrupper bereda sig på ett mycket förbistrat arbetsklimat även här inom en nära framtid.
Mångkultur är också detta.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #152 : 19.01.2016, 19:15:21 »
De som läser detta, tycker ni inte att vi i Finland skulle behöva en svenskspråkig sajt som tar upp vad som händer här. Nu senast var Hbl riksdagsledamöterna Adlercreutz och Biaudet som i Hbl kom med helt felaktiga påståenden om dessa massangrepp på finska kvinnor och flickor. I nuläget får alla svenskspråkiga media i Finland stå oemotsagda ty alla sanningsenliga kommentarer gällande mångkultur raderas på rekordtid. Ett alternativ behövs! Eller vad tycker ni?

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1270
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #153 : 20.01.2016, 16:14:38 »
De som läser detta, tycker ni inte att vi i Finland skulle behöva en svenskspråkig sajt som tar upp vad som händer här. Nu senast var Hbl riksdagsledamöterna Adlercreutz och Biaudet som i Hbl kom med helt felaktiga påståenden om dessa massangrepp på finska kvinnor och flickor. I nuläget får alla svenskspråkiga media i Finland stå oemotsagda ty alla sanningsenliga kommentarer gällande mångkultur raderas på rekordtid. Ett alternativ behövs! Eller vad tycker ni?

Jag suckar nog ofta då jag läser Hbl men inte idag då äntligen en riktigt bra artikel publicerats -
en mycket informativ och detaljerad artikel om vad som pågick i Hfors på nyårsafton:

Lainaus
Gärningsmännen valde sårbara offer
Stefan Lundberg
Publicerad: 20.01.2016 03.55 • Uppdaterad: 20.01.2016 10.52

Polisen i Helsingfors utreder, eller har utrett, totalt arton sextrakasserier, tre våldtäkter och fyra fall av sexuellt utnyttjande av barn där asylsökande är misstänkta. Största delen av brotten inträffade på nyårsaftonen.

Nyårsnattens händelser på järnvägsstationen börjar klarna när polisen i går gav ut en detaljerad redogörelse. Ett tusental flyktingar samlades på järnvägsstationen. Åtminstone en del gjorde det för att ställa till med bråk. Polisen hade redan dagen innan nåtts av rykten om att en grupp flyktingar på förläggningen i Aavaranta i Kyrkslätt hade beslutat samla ihop ett gäng för att utföra sexuella trakasserier i centrum av Helsingfors.

Också i Tammerfors gick det rykten om motsvarande aktioner.

Händelserna har också för polisen klarnat först småningom efter nyårsnatten när brottsanmälningarna börjat strömma in. Bland annat framgår det att de asylsökande rörde sig i grupper om 10–20 män i centrum av stan, på Järnvägstorget, i Kampen och på Senatstorget. Grupperna omringade och trakasserade enskilda kvinnor eller grupper av kvinnor. Alla anmälde inte genast att de utsatts för sexuella kränkningar.

Valde ut ensamma

Ur polisanmälningarna framgår att gärningsmännen valde ut sina offer delvis beroende av hur sårbara de verkade. En del av offren rörde sig ensamma, vilket gjorde dem till lätta byten. Förövarna var dessutom oftast många vilket minskade risken att de åkte fast, heter det i polisens redogörelse. ...

...

Grovt tafsande

Polisen var förvarnad och därför väl förberedd på vad som kunde vänta på nyårsnatten.

Vid ordergivningarna hade befälet därför särskilt understrukit vikten av en låg tröskel för ingripanden mot berusade kvinnor och de asylsökandes eventuella sexuella trakasseriförsök.

Polisledningen förklarar också nu orsakerna till den till synes luddiga informationspolitiken som följde efter helgen. Nu säger man att avsikten med biträdande polischefen Ilkka Koskimäkis uttalanden var att få kontakt med brottsoffren, som ännu inte hade lämnat in polisanmälan. Det uppges ha resulterat i tolv nya anmälningar. Man ville också informera allmänheten om ett nytt kriminellt fenomen. Offren har råkat ut för grovt tafsande på olika kroppsdelar, klämmande och slickande av offrens ansikten.

"Sexualbrotten som kommit till polisens kännedom under nyåret avviker såväl till antal som tillvägagångssätt från tidigare års motsvarande. Polisen utreder för tillfället femton olika sexbrott, vilket måste anses vara ett mycket stort antal", heter det i redogörelsen.

http://hbl.fi/lokalt/2016-01-20/786261/garningsmannen-valde-sarbara-offer

Kanske man på polishåll tröttnat på, och kontaktat , Hbl och påpekat en sak eller två (min teori ).

Hursomhelst, verkligt bra att Hbls läsare äntligen får en tydligare  bild av nyårsnattens trakasserier -
hur utstuderat grymt och föraktfullt dessa stora grupper av män trakasserade sina, utvalda och sårbara, offer.

Publiceringen av denna artikel försätter dessutom Sfps riksdagsledamöter Adlercreutz och Biaudet  i riktigt dålig dager.
Bra så ( den som gräver en grop åt andra osv.).
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 650
 • Liked: 611
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #154 : 20.01.2016, 18:36:57 »
Kanske man på polishåll tröttnat på, och kontaktat , Hbl och påpekat en sak eller två (min teori ).

Det tror jag knappast.

När man lyssnar på Schtefan und Schtaffan på lördagseftermiddagarna, så är de mera rakt på sak och säger ofta så som saker och ting är, och är inte så politiskt korrekta, som man förväntas vara när man skriver artiklar på Husis.

Min gissning är att det vituttar Stefan att han sitter ensam på Mannerheimvägen 8, "alla andra" har stuckit och att han nu har börjat skriva mera rakt på sak.

Jag slutade prenumerera på Hbl för ca 15 år sen och det var jävligt bra för både blodtryck och allmänt välbefinnande.
Und wir sind dann Helden. Für einen Tag.

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #155 : 21.01.2016, 09:25:12 »
Också om Hbl:s rapportering om händelserna fortfarande är bristfällig så har man kanske börjat inse att problemen inte längre kan sopas under mattan! Eller man kan inte sopa under mattan att man tidigare sopat under mattan! I Sverige medges nu öppet att polisen mörkat invandrares brottslighet.

Det som Adlercreutz och Biaudet skrev i Hbl var ju helt felaktigt, ty inte har det tidigare i Finland förekommit något liknande. Proportionerna, fräckheten, gärningsmännens brist på respekt och överlägsna attityd gentemot finländska värderingar och myndigheter osv. Efter den somaliska gruppvåldtäkten förra året så kom ju gärningsmännens vänner och släktingar ut och hånade offret  och önskade största möjliga lidande åt henne i fortsättningen. Berätta Adlercreutz och Biaudet om ni vet att detta skett också tidigare, då finska pojkar begått liknande brott!

Ovanpå alla dessa motiv för beteendet så finns ett som borde få håret att resa sig på SFP, Svenska Kvinnoförbundet och Hbl! Nämligen, det är fråga om en koordinerad, planerad och samfälld attack på allt det som kvinnor i Norden har uppnått under en lång tids kamp. Rätten att själva bestämma över sina liv. För denna importerade kultur så är flickor boskap, som alltid ägs eller övervakas av någon man. Om så inte är fallet så är de fritt villebråd. Dessa attacker på finska kvinnor syftar till att fördriva dem från det offentliga rummet, ty annars är de ett farligt exempel för döttrarna och systrarna till dessa män! Tänk på det Adlercreutz och Biaudet!

För några år sedan blev jag vittne till en mycket betecknande scen i Stockholm. På torget i Östermalm stod en somalisk gubbe och gapade och skrek. Då jag kom närmare såg jag att i hans närhet stod en grupp invandraflickor helt, västerländsk klädda. Jag uppfattade saken som så att de var kurdiska flickor, ty gubben skrek på dålig engelska "You no good, arabic people no good, You do not dress as muslim girls should osv!". Jag hörde ena flickan kommentera att "han tror att vi är araber!".

Scenen vittnar om att det för dessa hårdföra muslimer är ytterst viktigt att det i det offentliga rummet inte rör sig flickor från deras, eller en närstående kultur och statuerar ett farligt exempel genom sin klädsel! Tids nog skall alla svenska flickor tvingas anamma muslimsk klädsel så därför är det så hemskt att flickor rör sig i motsatt riktning! Det tyckte gubben.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 367
 • Liked: 4407
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #156 : 22.01.2016, 20:42:29 »
Går till attack mot småbarnsmamman – inför hennes barn http://youtu.be/s5GdBpylUUo
"Terveisiä köyhänperältä. Iltalehdet julistaa tänään, että olen Suomen köyhin kansanedustaja. Rakastan tätä titteliä. Kenenkään ei siis nyt ole syytä olla kateellinen." Mauri Peltokangas Facebookissa 4.11.2019.

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #157 : 23.01.2016, 18:46:36 »
Denna "modiga" man som står upp för sin kultur och misshandlar en småbarnsmamma sägs vara arabisk asylsökande:http://www.friatider.se/kvinnomisshandlaren-i-gamla-stan-har-tidigare-utvisats-fran-sverige

Han är alltså "asylsökare" som inte har rätt till asyl och som tidigare utvisats från Sverige för olika brott, verkar vara en riktigt trevlig prick av den kaliber som SFP och Hbl älskar extra mycket. För övrigt så torde SFP/Hbl:s "damage control" ha gått på högvarv den senaste tiden. Härom dagen var det en fiffikus på Hbl som tyckte det är helt fel att ge dessa massövergrepp ett arabiskt namn, ty det är ju sen gammalt ett helfinskt fenomen!

Nu hann dock Stefan Löfvén resa till Davos och där för en häpen världspress försäkra att det är ett svenskt fenomen, ty så har svenska pojkar betett sig alltid. Vi har således en landskamp mellan Finland och Sverige under uppsegling. Hbl vill att alla skall veta att fenomenet är lika finskt som att julgubben bor på Korvatunturi, medan Löfvén redan fått sin version spridd över världen "Det är ett svenskt fenomen. Punkt och slut! 1-0 till Sverige som återigen lyckades stjäla en finsk uppfinning!

juonikasmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 270
 • Liked: 50
 • ketjupelastusmies
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #158 : 25.01.2016, 00:03:18 »
Kanske man borde förlåta den enfaldighet som råder men bilden är ju ytterst enkel. Politiker och journalister är bara ytligt inläst i liberal teori alltså inte dela upp folk i vi och dom och sedan någon kommunistisk förvrändning att avfärda alla nationaliteter vilket kanske är ett resultat av den första principen. Jag vet dock inte. Och alltid försvara minoriteter i det egna landet eftersom allting mäts mot VHM alltså vi är alla en del av en minoritet.

Det är påfrestande. Kanske beror allt det här att liberalismen ursprungligen är vänsterideologi så sovjettiden och liberalismen blandas på något sätt. Sedan verkar allt riksvenkst, alltså sossesverige, enormt anspråk på HBL.

Själv ställde jag in mitt abonnemang för flera år sedan och har inte läst tidningen sedan dess inte ens på internet.

*pfiff*
« Viimeksi muokattu: 25.01.2016, 00:09:43 kirjoittanut juonikasmies »
"There's so many things for me to go about the wrong way I'm losing my fucking vision."
Älä stn väitä vastaan.

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1270
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #159 : 16.03.2016, 11:15:30 »
Idag rapporterar Sydsvenskan om våldsutvecklingen i Sverige.
En kraftig ökning i antalet mord och dråp skedde i fjol.
Gängkrigen har trappats upp -   allt grövre våld används -
man skjuter verkligen för att döda -
och det finns nu fler gärningsmän som inte drar sig för att använda sprängmedel och handgranater:

Lainaus
Kraftig ökning av mord i Sverige

Brott Antalet mord och dråp ökade kraftigt förra året. Värst var det i Göteborgsregionen.
— Vi ser en våldsspiral, säger polismästaren Robert Karlsson.


Totalt dödades 103 människor, enligt Rättsmedicinalverket. Det är 21 fler mord och dråp än under 2014, en ökning med 26 procent.

Ett par kvinnor mördades av för dem okända gärningsmän: Lisa Holm på Kinnekulle i juni och sedan en 21-årig kvinna i ett motionsspår i Upplands Väsby utanför Stockholm.

— De här händelserna är sällsynta men det hände flera gånger förra året, säger kriminologen Jerzy Sarnecki.

Det höga dödstalet beror delvis på flera dubbel- och trippelmord: Två personer höggs ihjäl med kniv på Ikea i Västerås, tre sköts till döds i Uddevalla, och på skolan Kronan i Trollhättan dödade Anton Lundin Petersson tre människor.

I Rättsmedicinalverkets statistik är landet indelat i sex regioner och Göteborgsregionen är den som sticker ut mest. Där dödades 24 personer, en ökning med 118 procent.

— Vi har flera gängkrig och det var ett våldsamt år. Det är en oerhört tragisk utveckling, säger Robert Karlsson, chef vid utredningsenheten i region väst.

Tillgängligheten till illegala kraftigare vapen och höghastighetsammunition är anledningar till de höga dödstalen i Göteborgsregionen.

— Förr sköt man ett pistolskott i benet. Nu skjuter man 20 skott med automatvapen för att döda. När människor träffas så blir dödligheten större, säger Karlsson.

I Göteborgsregionen — och andra storstäder i landet — används även sprängmedel och handgranater mer frekvent. I juni 2015 dödades tre vuxna och en fyraårig flicka i en bilbomb i Torslanda utanför Göteborg.

— Vi ser en våldsspiral med fler motiverade gärningsmän som är beredda att använda dessa kraftiga vapen. Många av dem är tidigare dömda för grova brott, säger Karlsson.

... ....
— Den långsiktiga tendensen med färre fall av dödligt våld gäller fortfarande även om vi räknar in de här nya höga siffrorna från Rättsmedicinalverket. Det skulle krävas över 150 mord till för ett trendbrott, säger Sven Granath, kriminolog och utredare på Brå.

Det är främst det dödliga våldet som drabbar gemene man, som befinner sig utanför de kriminella miljöerna, som har minskat.

— Färre barn och kvinnor i nära relation dödas. Det spontana alkoholrelaterade dödliga våldet mellan män har även minskat, säger Granath.
http://www.sydsvenskan.se/sverige/kraftig-okning-av-mord-i-sverige/


Att vara en 'humanitär stormakt' likt Sverige kostar alltså - också i mycket annat än bara kronor

¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Swen OF Sweden

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 256
 • Liked: 1792
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #160 : 18.03.2016, 04:07:36 »

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1270
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #161 : 12.05.2016, 17:07:23 »
Kriminella organisationer breder ut sig och håller helt på att ta över flera delar av Sveriges huvudstad.
Nu hoppas polisen kunna bryta den negativa spiralen med ökande otrygghet.
Polisens nya satsning kallas  Mareld:

Lainaus
Otrygghet och kriminalitet bryts med kraftfullt initiativ

Poliser utsätts för stenkastning, fordon eldas upp, tystnad breder ut sig, kriminella organiserar sig för att ta över i vissa Stockholmsområden. Det är dags för initiativ Mareld, en kraftsamling på flera hundra poliser för att återupprätta tryggheten.


Otrygghet och kriminalitet får fäste och växer på ett oacceptabelt sätt.
Så ser bilden ut på några platser i region Stockholm. Trots insatser från polisregionen och samverkande parter har organiserad brottslighet fortsatt att i hög grad påverkat lokalsamhället negativt.

– Jag vill se en tydlig förflyttning av kompetens och resurser som ger påvisbara resultat till årsskiftet, säger regionpolischef Ulf Johansson.

I region Stockholm finns fyra av de särskilt prioriterade områden som präglas av öppen narkotikahandel, synliga våldsyttringar och hög otrygghet hos de boende. Det rör Rinkeby/Tensta, Husby, Ronna/Geneta/Lina samt Norra Botkyrka.

Det råder här också en allmän ovilja att delta i rättsprocesser, polisen har svårigheter att fullgöra sitt uppdrag och att det finns inslag av parallella samhällsstrukturer och våldsbejakande religiös extremism.

Det första steget i initiativ Mareld var att inventera resursbehovet för att verkligen göra skillnad i dessa områden. Det är genomfört och det rör sig om behov på omkring 300 polisanställda. Det handlar om civilanställda likväl som poliser.

En viktig faktor är områdespoliser vars huvudsakliga uppgift är att skapa ett förtroende för invånarna.

– Jag ser framför mig ett påtagligt och närvarande arbete för att komma nära medborgarna. Poliser som rör sig bland folk helt enkelt, säger Johansson.

Nästa steg är att börja rekrytera och på djupet komma fram till vad som ska göras och i vilken ordning.

Mareld kan beskrivas som ett regionalt initiativ för att stärka de särskilt prioriterade områden i regionen. Anslaget är därför långsiktigt och utgår från en tanke att stärka linjeverksamheten och ska inte ses som ett kortsiktigt insatsförslag.

Mareld stödjer de bärande principerna för polisreformen som innebär att lokalpolisområdena är utgångspunkten för men kampen mot organiserad brottlighet innebär att alla nivåer förstärks.

– Kampen mot organiserad brottlighet har varit framgångsrik på nationell nivå. Men även på lokalnivå på några få platser. Nu tar vi den till lokal nivå överallt där det krävs. Vi drar nytta och erfarenheter från det framgångsrika arbete som görs tillsamman med andra aktörer i Södertälje och i Järva, säger Johnasson och betonar att metoderna ska bygga på kunskap och erfarenhet.

Varje område är trots allt unikt och det kan komma att krävas olika lösningar.

Brottsförebyggande rådet har under flera år sett att resultaten från bland annat trygghetsundersökningar och intervjuer visar på skillnader i problembilden mellan lokalpolisområdena samt hur växlingarna inom området varierar över tid, det vill säga kan gå från en fas till en annan. Vilken fas området befinner sig i påverkar valet av det lokala polisarbetet som i sin tur, så småningom, bör leda till att den lokala problembilden uppnår en annan fas.

Nyhet från

Stockholm
Publicerad: 2016-05-12 13:37.
Uppdaterad: 2016-05-12 13:55 .
https://polisen.se/Norrbotten/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/NY---april-juni/Otrygghet-och-kriminalitet-bryts-med-kraftfullt-initiativ/


Norska NRK rapporterade tex såhär för några dagar sedan om hur det ser ut där:
https://www.youtube.com/watch?v=N6PT2dMilsQ

Riktigt illa är läget , det är då helt klart.
« Viimeksi muokattu: 12.05.2016, 17:10:22 kirjoittanut chacha2 »
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 650
 • Liked: 611
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #162 : 12.05.2016, 18:53:31 »
Lainaus
Otrygghet och kriminalitet bryts med kraftfullt initiativ
...
I region Stockholm finns fyra av de särskilt prioriterade områden som präglas av öppen narkotikahandel, synliga våldsyttringar och hög otrygghet hos de boende. Det rör Rinkeby/Tensta, Husby, Ronna/Geneta/Lina samt Norra Botkyrka.

Det råder här också en allmän ovilja att delta i rättsprocesser, polisen har svårigheter att fullgöra sitt uppdrag och att det finns inslag av parallella samhällsstrukturer och våldsbejakande religiös extremism.


70 % av svenskarna lever som en sluten grupp med någon sorts "We Shall Overcome" -masspsykos. En sån hän nyhet bekommer dem bara inte... Jmf. Jim Jones och Jonestown 1978.

Wiki säger: "Kognitiv dissonans är en (obehaglig) känsla som uppstår när man har flera motsägelsefulla idéer samtidigt. Teorin om kognitiv dissonans är att människan har en drift att minska sin dissonans genom att ändra sina attityder, åsikter och handlingar. Dissonansen minskar genom att människan motiverar, klandrar och förnekar saker. Kognitiv dissonans är ett av de mest inflytelserika och omfattat undersökta områdena inom socialpsykologi."
Und wir sind dann Helden. Für einen Tag.

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1270
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #163 : 12.06.2016, 22:28:45 »
Varning till alla drömmare , läs inte detta om du vill ha din dröm kvar.
Skolvardagen i Sverige har nämligen förändrats :

Lainaus
"Har mjukisbyxor för att slippa bli tafsad på"
Publicerat kl 07.16

Våldtäkter som aldrig anmäls, nyanlända killar som inte tar ett nej och skolan som arena för sexuella ofredanden. Det vittnar unga om i en sammanställning om sexuella ofredanden inom Polisregion Mitt.

Polisregion Mitt har haft kontakt med rektorer och elever på 25 högstadie- och gymnasieskolor. Detta i en sammanställning som ingår i en nationell lägesbild om sexuella ofredanden som nyligen publicerades.

Polisen ger en bild av ett omfattande problem, där få brott anmäls. Skolan är den vanligaste platsen för sexuella ofredanden.

– Jag har själv döttrar. Jag är inte bara polis. Jag är pappa också. När mina döttrar blir äldre skulle jag bli förbannad om de blir utsatta för det här. De ska inte behöva hamna i den miljön, säger Rickard Eriksson, kommissarie inom grova brott vid polisen i Bollnäs.

Killarna tafsar mig på rumpan när jag står vid skåpen. Jag säger ifrån, men det är så vanligt att jag nästan vant mig.

Jag går på fest i stora mjukisbyxor. Då slipper jag att någon tafsar på mig.

Tjejer blir ibland indragna på toaletten eller i rum under fester och blir våldtagna. Det är ingen idé att göra en grej av det hela. Ingen skulle tro en, och man vill ju inte för evigt bli stämplad som en hora
.


Problemen är extra stora bland nyanlända killar, enligt tjejerna som polisen pratat med.

– Nyanlända från andra länder kan ha andra tankar och värderingar angående jämställdhet. Då ser man att problemen är större, säger Rickard Eriksson.

På en skola berättar tjejerna att nyanlända killarna ställer sig en i täta grupper som de tvingas gå igenom. Tjejerna tvingas då till ofrivillig närkontakt som känns obehaglig.

– Många tjejer upplever att vissa killar har svårt att ta att de inte får tafsa på dem. Att ett nej är ett nej. Rent attitydmässigt är det betydligt tuffare.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6450954

Fruktansvärt är vad det är.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 173
 • Liked: 8315
 • Tecumseh
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #164 : 14.06.2016, 17:37:56 »
I MENA länder har man separerad pojkar och flickor och flickorna är klädd i en säck. I Norden, här är en annorlunda situation. Du vet, naturligtvis. Flickorna har inget skydd. Framtiden ska blir likadan här i Finland, tyvärr. Denna saken vi bör uphålla och skydda våra flickorna. Hur? Det är en stor fråga.*


*jag hoppas att du förstå: jag skriver sällan på svenska.

Edit. Typo
« Viimeksi muokattu: 14.06.2016, 18:03:48 kirjoittanut duc »
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 138
 • Liked: 4311
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #165 : 14.06.2016, 19:07:45 »
Varning till alla drömmare
Lainaus

Polisen ger en bild av ett omfattande problem, där få brott anmäls. Skolan är den vanligaste platsen för sexuella ofredanden.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6450954

Tiden glider, verkligheten är här.

Trevlig resa, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Juha Sipilä, Petteri Orpo och - sist men inte minst - Timo Soini!

"Var det en dröm"

(Sibelius: "Se här är min vackraste sång")

Jussi Björling
Sibelius Memorial Concert
Carnegie Hall 1957

https://www.youtube.com/watch?v=mjUa5HQHyIY
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1270
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #166 : 17.06.2016, 10:43:47 »
Live från Sveriges riksdag just nu
Lainaus
Aktuell debatt om situationen i utsatta stadsdelar

På begäran av Liberalerna anordnas en aktuell debatt om situationen i utsatta stadsdelar. Samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan (S) deltar.
https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/aktuell-debatt/aktuell-debatt-om-situationen-i-utsatta_H3C120160617ad

Även Aftonbladet sänder direkt.
Debatten gäller enligt tidningen ' Så skall stenkastningen stoppas' ::
http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/1245


Kort referat:
Man pratar samtidigt om Göteborgs skottlossningar, Malmös systematiska handgranatsattacker osv.
I Norrköpning har även flera stadsdelar problem och invånarna där behöver skydd  och värt att notera ; dessa stadsdelar finns inte ens med i polisens 53 problemområden ens!

Intressant. Och mycket informativt om det rent ut sagt explosiva läget i stora delar av Sverige.


Edit; riksdagens länk ändrad, ( till repris)
« Viimeksi muokattu: 17.06.2016, 17:05:23 kirjoittanut chacha2 »
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 237
 • Liked: 1270
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #167 : 17.06.2016, 10:56:59 »
Live sändningen fortsätter ännu en stund.
Just nu talar samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan, slutade nu.
Nu blir det moderaten Johan Forssell.
Sen SDs Kent Ekeroth.
Klart värt att titta på:


Direkt
Lainaus
Anförandelista

    Statsrådet Ibrahim Baylan (S)
    Johan Forssell (M)
    Kent Ekeroth (SD)
    Maria Ferm (MP)
    Johan Hedin (C)
    Linda Snecker (V)
https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #168 : 03.09.2016, 13:23:26 »
Jag tänkte att vi svenskspråkiga på Homma kunde sammanställa en lista på typiska svenska newspeak-ord: Ty mångkulturen har ändrat språket och ordens betydelse. Dvs när media berättar om olika händelser så sker det med finurliga omskrivningar, ungefär så här:

"Bråk uppstod mellan några ungdomar och en pensionär" = i verkligheten så rånade och misshandlade en invandrargäng en 80-åring.
"Polisen ser allvarligt på händelsen" = polisen har inte gripit någon eller tänker inte gripa någon, trots att förortsgänget försökt mörda poliser, förstört ett par polisbilar och bränt ett tiotal bilar. Som i Södertälje förra natten.
"Det har varit stökigt i natt" = kravaller, upplopp, mordbränder, skjutningar och allt annat som det nya spännande Sverige har importerat.

Just ordet stök har tack vare mångkulturen helt ändrat betydelse. I grunden har - korrigera mig om jag minns fel - ordet stök, stöka betytt något positivt och kreativt. "Mamma stökar i köket" har inneburit att hon förbereder julmaten eller något liknande. "Mycket stök väntar innan allt är klart" Ordböckerna där det översätts till finska talar om touhuta, suursiivous, osv. Alltså detta ord har haft en positiv innebörd.

Men hur är det i dagens svenska? Jo, ordet "stökiga ungdomar" betyder våldsverkare och ligister!

Kan ni komma flera svenska newspeakord som mångkulturen fört med sig?


UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #169 : 03.09.2016, 14:27:57 »
Koska mine en ole tottunu puhuman på ruåtsi, ilmoitan somenkielelä till Hurumycke, että käytyäni Åland, tänän vihan teitä puolet vähemän kuin esimerkkiks kuukausi sitte.

Ehkä olen vielä merisairas, kuka tietä.

Olka hyvä.  :)

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #170 : 03.09.2016, 17:23:15 »
Tack Ugri!

Egentligen så är det väl så att "tvångssvenskan" i finska skolor snart kommer att bli "newspeak på svenska"? Så att finska elever lär sig tala riktig nysvenska! Så här "Bufflig polis förorsakade stöket i Trollhättan"

"Bufflig polis" har nu beskyllts för att ha startat kravallerna i Trollhättan.
"Bufflig polis" = en polis som gör sitt jobb och inte viker undan för shariapatrullerna och gatugängens hotelser.

För övrigt så har den humanitära stormakten Sverige gjort en otrolig fin och ädel handling. Johan Westerholm har berättat om det idag på ledarsidorna.se och självberömmet bland humanisterna har nått nya höjder. Någon svensk organisation har donerat vigselringar åt småflickor i Gaza och att de kan gifta sig fortast möjliga. 12-åriga Fatima kan således genast gifta sig med sin farbror Ali som är 50 år gammal!

Det sorgliga i spektaklet är att de som skickat dessa vigselringar på fullaste allvar tror att de gjort något ädelt och fint!

Någon kunde kanske skapa en tråd "Suvakkien uusi aluevaltaus Ruotsissa. Vihkisormuksia pikkutytöille"

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #171 : 04.09.2016, 18:18:13 »
Jag lovade att återkomma litet oftare och nu kommer några nya "newspeak-ord" på svenska:

"möte mellan människor" = en invandrare mördar en svensk kvinna, som Elin i Göteborg och Inger i Landskrona

"EU-migranter" = rumänska tiggare som ofta också sysslar med kriminalitet. När HBL gjorde en snyfthistoria om hur någon inkvarterat dessa i någon byggnad i Helsingfors hette det "när rumänerna efter arbetsdagen återvänder till förläggningen"! Detta spektakel med inkvartering för hårt arbetande EU-migranter slutade i en våldtäkt och snyftreportagena upphörde för en tid.

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #172 : 13.09.2016, 20:21:25 »
I dagens Expressen finns en tankeväckande krönika av Britta Svensson:

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/vuxenvarlden-sviker--tjejerna-far-betala-priset/

Också om Britta Svensson fortfarande går som katten kring het gröt så är detta ett litet steg ner från svenska journalisters elfenbenstorn. där de intet ser och intet hör! För några år sedan skulle denna krönika inte ha fått plats i någon pk-tidning, men nu börjar verkligheten hinna ikapp också dessa inbitna besserwissers på de stora tidningarna. Att svenska flickor offras på mångkulturens altare har ju stått klart länge (Britta Svensson talar ännu om vuxna män som i stora grupper tafsar på unga tjejer, ofredar dem, våldtar någon och kastar sten på polisen, men alla vet ju vilka som är i farten) men detta gäller också etniskt svenska ungdomar, pensionärer, kultur och värderingar.

Vad beror då denna tragedi på? Varför beslöt Olof Palmes regering år 1975 att Sverige skulle bli mångkulturellt? Svaret vet jag inte men många, bl.a professor Karl-Olov Arnstberg har som orsak angett att då Palme och hans ministrar åkte omkring i världen som handelsresande i moralism, humanism, fredsdomare och annat smått och gott slog de sig för bröstet i tron om att Sverige ( dvs den ledande intelligentsian, journalister och socialdemokrater )besitter unika moraliska egenskaper som äro vida högre än vad andra länder och folk kan prestera. Deras pose utstrålade budskapet "Vi svenskar, människosläktets elit, vet bäst hur man skapar fred och tolerans". Denna pose ledde dock till mothugg i stilen "Ja, ni är ju geografiskt skyddade och kunnat leva i fred sedan 1814 och har dessutom en etniskt och kulturellt homogen befolkning".

Jaså, tänkte Palme och beslöt att ta in kulturellt helt främmande folk i tron att två grupper som stridit sinsemellan i århundraden genast börja leva fredligt då de kommer till Sverige. Vi gör Sverige mångkulturellt så får alla se vår modells etiska och moraliska överlägsenhet! Dvs de får se att vi ledande politiker, journalister och andra intellektuella besitter överlägsna egenskaper visavi samhällsbyggande.

Nu står vi med facit i hand av detta experiment och kan konstatera att allt från början var en illusion, en hisnande missuppfattning och en feltolkning av Sveriges egen historia. Det tragiska är att svenska ungdomar är försökskaniner i första linjen i detta katastrofala experiment och de har redan fått erfara vilken dårskap Sveriges elit har åstadkommit!

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 485
 • Liked: 11768
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #173 : 13.09.2016, 20:31:41 »

(Naps/klipp)
"EU-migranter" = rumänska tiggare som ofta också sysslar med kriminalitet. När HBL gjorde en snyfthistoria om hur någon inkvarterat dessa i någon byggnad i Helsingfors hette det "när rumänerna efter arbetsdagen återvänder till förläggningen"! Detta spektakel med inkvartering för hårt arbetande EU-migranter slutade i en våldtäkt och snyftreportagena upphörde för en tid.

EU-migranter, det finns direkt översättning på finska, EU-siirtolaiset. Menar exakt det samma.
Borde vi tacka HBL (och dess tvåspråkiga journalister) för detta newspeak på finska, det vet jag inte.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 315
 • Liked: 5941
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #174 : 13.09.2016, 22:25:46 »
Elemosina, men behöver vi sånt?

Dessa måste ut.

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 413
 • Liked: 1159
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #175 : 14.09.2016, 09:03:08 »
Tack för nya synpunkter! Det att den svenska intelligentsian och journalistkåren går i taket och ropar rasism när någon berättar om ett brott begånget av en invandrare beror enligt mig på att dessa brott träffar denna elits allra ömmaste punkt. Som jag sa ovan så är premissen för deras tankevärld en upplåst självbild där de står vida över alla andra människor, journalister i andra länder och andra folk. Varje nyhet om brott, kravaller, stenkastning och andra fenomen i "det nya spännande Sverige" påminner dem om att deras tro på sig själva är en ren illusion som nu krackelerar.

Thomas Järvhedens låt "Kasta sten på polisen" https://www.youtube.com/watch?v=cRupSHOyFSw har fått svenska journalister att ilskna till. Låten är enligt dem "problematisk" på "gränsen till rasism".

Javisst ja! Svenska journalister med Fredrik Virtanen i spetsen sitter och dricker sitt rödvin on struntar i hur många bilar som eldas upp och i hur många ambulanser som slås sönder i förorterna. Det rör ju inte dem. Men denna raplåt är något förskräckligt; Deras självbild går i kras!

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 149
 • Liked: 5955
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #176 : 14.09.2016, 23:15:43 »
Jag måste beklaga och medge att jag har varit jäkla lat på den svenska sidan - här, med andra ord. Och även om jag skulle vilja lova att jag ska bli med aktiv på den svenska sidan så vet jag inte om det blir av. Så jag lovar endast att försöka.  :-[
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #177 : 15.09.2016, 14:23:20 »
Nähtyäni omin silmin Ankkasaaren ja sitä ympäröivää viikinkisaaristoa, kuultuani niiden historiaa, kallistuin lievästi diggamaan (på finska "tajuumaan") teitä. Ei sitä joukkoa kulttuurinsa ja historiansa mukaan tosin voi suomalaiseksi kutsua. Ovat ihan eri jengiä.

Ymmärrän, miksi niin hurjistuneena pidätte kiinni elitistisistä oikeuksistanne Åmaan Lampeenne ja Saaristoonne.

Kaunista ja hengeltään tyylikästä. Ei koreaa, vaan sopivasti vaatimatonta, silti kaunista. Aion Silakkamarkkinoilla suosia Ålantia.

Tämä ei vielä aivan hivo maanpetosta.

Ålkaa hyvä.  :)

PS. En siis hyväksy elitistisiä erillisoikeuksianne, mutta tajuan nyt entistä selkeämmin, mistä syystä, eli miksi pidätte niistä niin tiukasti kiinni. Minäkin pitäisin, jos olisin hurri. Anteeksi.
« Viimeksi muokattu: 15.09.2016, 14:28:06 kirjoittanut UgriProPatria »

Delaz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 024
 • Liked: 468
 • Say no to globalism in all its forms
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #178 : 15.09.2016, 14:38:05 »
Ugripropatria; vilka privilegier är det du pratar om som svenskspråkiga har, o inte du har?
Capitalism and socialism both suck! Build something new, friendly for human beings.

Muuttohaukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 169
 • Liked: 3516
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #179 : 15.09.2016, 16:38:02 »
Ugripropatria; vilka privilegier är det du pratar om som svenskspråkiga har, o inte du har?

Det måste vara så tomt, så tomt. Det måste vara som en mörk skugga i sitt sinne. Någonstans där finns det inget var som själv ville vara.
Att hata bara att hata är som sjönkas ner i avskynd djup.
 
Men i bland kan det kännäs livet precis så tomt. Exakt så. Det är helt ok att vara rädd. Vi är alla räddä någon gång men att hata så djupt någon sovande kvinna i det förflutna låter lite konstigt.

Man kan inte få allt, som andra har. Så är livet. Privileger har några mera än jag. Deras privileger är inte ifrån mig. Jag har minä egna privileger och är så nöjd med dem.

“You realize you’re an alcoholic when you repeat yourself …
You realize you’re an alcoholic when you repeat yourself …
You realize you’re an alcoholic when you repeat yourself …
God Damn it !”

Robin McLaurin Williams. 
« Viimeksi muokattu: 15.09.2016, 17:16:37 kirjoittanut Muuttohaukka »

Tagit: ruotsin kieli