Kirjoittaja Aihe: Homma på svenska  (Luettu 233540 kertaa)

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 811
 • Liked: 11711
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #210 : 20.07.2017, 12:32:14 »
Mycket bra artikel av norsken Asle Toje:  http://avpixlat.info/2017/07/19/asle-toje-man-som-hatar-kvinnor/


chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1272
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #211 : 23.07.2017, 22:26:24 »
Kvällens 'måste -läsning'  på svenska.
En ledarartikel publicerad i Svd och skriven av polisen, kriminologen och författaren till Polishandboken, Fredrik Kärrholm:

Lainaus
Förorten behöver försvenskas

I Rinkeby pekar barn finger åt polisen utan att någon höjer ett ögonbryn. I flera invandrartäta förorter tycks en destruktiv kultur ha brett ut sig bland barn, ungdomar och unga vuxna. Denna förortskultur avviker kraftigt från majoritetssamhällets. Förortskulturen är dock ingen utländsk kultur, utan resultatet av integration mellan arabisk och svensk kultur, med influenser från amerikansk hiphop-kultur.

Forskningsvärldens bidrag för att skapa förståelse för förortskulturen är tyvärr begränsat. Berörda delar av humaniora kan förvisso inte anklagas för bristande produktivitet, med en strid ström av kritiska vithetsstudier och feministisk, postkolonial forskning. För de flesta poliser och andra professioner som är verksamma i orten är det emellertid inte forskning som efterfrågas. Problemet är tydligt.

Det finns en bristande respekt för statens legitimitet, inte helt olikt klantänkande. Kvinnosynen är minst sagt omodern, präglad av hederstänkande. Från den svenska majoritetskulturen härrör osund materialism och låg tolerans för maktdistans. Därtill bidrar amerikansk hip-hop med drogliberalism, våldsromantik och polishat. Musikaliska talanger från de svenska förorterna producerar låtar i samma genre. Grovt kriminella blir till förebilder. Goda dygder lyser med sin frånvaro.

Detta är så klart en förenkling och generalisering. Betongförorterna är inte mer kulturellt homogena än landets villaområden, landsbygdsamhällen eller stadskärnor. Och även om det finns särdrag finns det självklart alltid individuella olikheter. Men särdrag finns likväl.

Polisen räknar numera så kallade utsatta områden till 61 stycken, varav 23 betecknas som särskilt utsatta. I dessa förefaller också förortskulturen vara särskilt framträdande. Denna kultur leder inte bara till brottslighet, utan är sannolikt även en bidragande orsak till arbetslöshet.

Forskare har de senaste åren uppmärksammat betydelsen av icke-kognitiva färdigheter på arbetsmarknaden, bland andra Nobelpristagaren James Heckman. För att få en anställning krävs till exempel social kompetens, arbetsmoral och pålitlighet.

Tack vare internationella undersökningar är det känt att svenska elevers kunskaper sjunkit över tid och att det skett en ökad resultatspridning mellan skolor i olika områden. Däremot är utvecklingen av icke-kognitiva färdigheter höljd i dunkel. Men bristen på sådana färdigheter är en trolig förklaring till att unga saknar jobb samtidigt som arbetsgivare uppger att de har svårt att rekrytera även utan krav på högre utbildning. Färdigheter som knappast befrämjas av förortskulturen.

Det är hög tid att sluta prata om mångkultur och integration, till förmån för assimilering. Förorten behöver bli mer svensk, med ideal som laglydnad, jämställdhet, artighet, egenansvar och skyldigheter gentemot samhället. Ingen måste dansa små grodorna eller äta kräftor, men de goda värderingar som har gjort Sverige starkt måste vara rådande även i våra förorter. Hur barn hälsar på polisen är en mätsticka.
https://www.svd.se/fororten-behover-forsvenskas

Näin on, kyllä.¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1272
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #212 : 16.09.2017, 19:36:06 »
Dagens på-svenska artikel.
Rinkeby rektor varnar:
Lainaus
Rektor i Rinkeby: Föräldrar vill välja bort svenska värderingar

Under onsdagen samlades socialtjänst, politiker och ideella krafter i Fryshuset i Stockholm för att diskutera insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Det handlar om familjer som tvingar sina barn och tonåringar att leva som familjen dikterar, utan frihet. Tvångsgifte och våld är vanliga inslag i hedersförtrycket.

Carina Rennermalm är före detta rektor för Rinkebyskolan och tycker sig se tendenser till ökat hedersförtryck i Järvaområdet. Exempelvis genom att fler barn i förskoleålder bär hijab.

– Jag har också haft många föräldrar som direkt har kommit till mig och sagt att de inte väljer skolan här för att de inte tror på de värderingar som de kallar svenska värderingar, säger Carina Rennermalm.

– Det är oerhört viktigt att vi säkerställer att varje skola i Sverige utgår ifrån ett demokratiuppdrag och att man säkerställer att läroplanen följs och att varje elevs lika värde respekteras, säger Åsa Lindhagen (MP) socialborgarråd.

När regeringen i tisdags presenterade sitt rättspaket föreslogs 100 miljoner mot hedersförtryck under 2018. En kartläggning över hur vanligt hedersförtryck är ska också göras.

– Vi vet att det är ett stort problem och därför har vi sagt att det är viktigt att göra en kartläggning, men vi ska inte sitta och vänta på en kartläggning för att agera, säger Åsa Lindhagen.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/samtal-om-hedersrelaterat-vald-visar-att¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1272
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #213 : 01.10.2017, 09:46:14 »
Aftonbladet har i en artikelserie granskat hur en familj ,
familjen Ali Khan med imamen Hashem Ali Khan i spetsen styr hela stadsdelen Angered i Göteborg.
Med maffiametoder, skrämmande sådana:

Lainaus
SÅ KONTROLLERAR FAMILJEN EN HEL FÖRORT.

Det pratas om parallellsamhällen – med sämre skolor, arbetslöshet, skjutningar, vittnen som tystas och en polis som står maktlös.
I många förorter finns starka familjer som är beredda att ta vid när samhället sviker.
Under elva år har Aftonbladets Johanna Bäckström Lerneby följt familjen Ali Khan från Angered.
Vissa säger maffia, själva kallar de sig problemlösare.
Nu kan Aftonbladet berätta historien om en familjs inflytande – över en hel stadsdel
.
http://familjen.story.aftonbladet.se/

Familjens överhuvud , imamen Ali Khan säger själv följande:
Lainaus
”Jag är ett komplement till polisen”
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/xanWV

Och (låst artikel) men redan rubriken berättar en hel del:
Lainaus
LISTA: 200 polisanmälningar mot familjen Ali Khan – polisen om varför de flesta läggs ned
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/P7VzR/lista-200-polisanmalningar-pa-tva-ar--darfor-laggs-de-flesta-ner/promo

Sverige - inte som förr.
Och absolut inte bättre än förr.
Mångkulturellt så det svider dock.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2017, 09:52:48 kirjoittanut chacha2 »
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1272
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #214 : 08.10.2017, 09:27:13 »

Som vi vet har vi  problem med  ungdomsgäng här i Finland numera:
Lainaus
Nuorisojengi hakkasi lipuntarkastajan bussissa - haukkui tarkastajia rasisteiksi
https://hommaforum.org/index.php/topic,123323.0.html


Detta våld har dock eskalerat till en helt annan grad i Sverige redan.

Biljettkontrollanter i sina delar av Sverige behöver numera uppbackning av polis för att alls kunna/våga jobba.
Även polisens vardag har ändrats , och inte till det bättre.
Yrkeskriminella som försöker skapa/ upprätthålla parallellsamhällen där de bestämmer kräver nya arbetsmetoder och är minnsann inte trevliga ha att göra med:
 
Lainaus
SL-kontrollanter vägrar jobba på röda linjen efter hot

Biljettkontrollen har slutat jaga plankare längst ut på röda linjen mot Norsborg. De utsätts för hot och våld från grovt kriminella som inte vill se dem där. Men nu är kontrollanterna tillbaka med uppbackning från polisen. Samtidigt blir spärrlinjen ett verktyg i gränspolisens jakt på papperslösa.

    Publicerad 17:10, 5 okt 2017

    'Vi ska inte ha några parallellsamhällen, där vissa stadsdelar slipper undan biljettkontroller.'

De senaste månaderna har de blåa jackorna lämnat walk over på röda linjen söderut.​ Anledningen? Den tuffa arbetsmiljön. Där hot och våld är vardag.

Men just denna onsdagsmorgon är annorlunda.

– Bli inte extra tuffa bara för att ni har tio poliser i ryggen. Jobba på som vanligt. Om ni stöter på problem kliver vi fram och försöker lösa det på ett bra sätt.

Martin Lazar från Botkyrkapolisen går igenom strategin inför det gemensamma arbetspasset på biljettkontrollanternas huvudkontor i Liljeholmen. Idag ska de få uppbackning, för att genomföra stora kontroller i Tumba och Alby.

...

...  – Du ska se hur det låter när vi är själva utan polis. Vi blir hotade och knuffade. Jag har kollegor som blivit slagna. Blir det våldsamt avbryter vi och hoppas på det bästa.

Inte ens när polisen är med finns några garantier.

– Du kan ju berätta hur det gick sist när vi var med i Fittja, säger Martin Lazar.

Biljettkontrollanten Venessa glömmer inte den arbetsdagen.

– Stämningen var spänd så fort vi klev över spärrlinjen. Trots att polisen var med var det många som inte brydde sig. När polisen lämnade oss ensamma blev vi rädda.

Martin Lazar och hans kollegor hade fått syn på en tongivande kriminell person i området och sprungit efter, bort från tunnelbanan. Plötsligt dök ett gäng upp vid spärrarna.

– Vi var ensamma i tio minuter kanske. Folk dök upp utifrån, de hade inte ens rest. De var där för att köra bort oss. De skrek och knuffades, berättar Vanessa.

Inte utan förstärkning

Fittja är just nu en tunnelbanestation dit ordningsvakter inte åker utan förstärkning.

– Vi ska inte ha några parallellsamhällen, där vissa stadsdelar slipper undan biljettkontroller. Vad sänder det ut för signaler till allmänheten? Tyvärr ser det ut så idag, säger Martin Lazar.

Stadsdelen har problem med öppen droghandel. Särskilt runt t-banan. Kriminella nätverk har ett visst våldskapital här. Men enligt polisen är det på god väg att brytas. Många Fittjabor är ”trötta på skiten”. Allt fler ringer och tipsar polisen.

– För att lyckas måste vi se till helheten och även jobba med de små frågorna. Vi har ett beteendeproblem. Folk måste börja göra rätt för sig och säga ifrån när någon gör fel.

...
Varför ska polisen jaga papperslösa i Alby och Fittja? Är inte det en slags profilering?

– Inre utlänningskontroller är en del av uppdraget. Polisen måste vara effektiv. Det vore ju dumt att göra lika många kontroller i Danderyd. När vi vet att det bor fler gömda personer hos släktingar och vänner i Alby, säger Firas. ....(artikeln fortsätter)Inre gränskontroll?

Sveriges gränskontroller mot Schengenländer har avskaffats. Därför har Sverige liksom andra länder flyttat kontrollerna innanför landets gränser.

Idag ingår det i varje polis vardagliga arbetsuppgifter att genomföra så kallade inre utlänningskontroller. Då kontrollerar polisen att en utländsk person har laglig rätt att vistas i Sverige.

Men polisen måste ha en grundad anledning för att få utföra kontrollen. Det kan vara spaningsuppgifter eller annan tillförlitlig information, som ett tips om en arbetsplats med svart arbetskraft.

En kontroll får också ske i samband med en brottsutredning, en trafikkontroll, ett frihetsberövande eller när en person gör sig skyldig till ett ordningsbrott.

Att planka i tunnelbanan kan vara ett brott om du inte är samarbetsvillig eller kan visa upp ID-handlingar. Brottsrubriceringen är oftast ringa bedrägeri.

Polisen använder ofta spärrlinjen i tunnelbanan för att göra inre utlänningskontroller på de personer som inte betalat biljett och saknar svenska ID-handlingar.

Få se när det blir aktuellt med polisuppbackning även här i Finland.
Den förda migrationspolitiken börjar ge resultat även här.
Mycket negativa sådana dock. Tyvärr.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 408
 • Liked: 1160
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #215 : 08.10.2017, 17:29:04 »
Jag hörde just på radion hur SFP:s presidentkandidat Nils Torvalds talade för ett finskt Nato-medlemskap. En stalinist från 1970-talet har alltså kommit ganska långt från sitt förflutna.

Detta fick mig åter en gång att fundera på att vi skulle behöva en svensk blogg här i Finland, där man på svenska skulle kunna prata om dessa saker, ett homma i miniatyr på svenska, med några ämnesområden. I senaste Perussuomalainen  skrevs det ju om huruvida partiet skulla kunna komma med mer svenskspråkig information. Det enklaste och billigaste vore ju om någon där på partikansliet skull se till att en dylik blogg kommer till stånd, ty problemet i Finland för de invandringskritiska svenskspråkiga är att ett dylikt forum saknas, i synnerhet bland de yngre. Den generationen är mer invandringskritisk än den äldre som sväljer Hbl:s, Vasabladets och övrigas desinformation med hull och hår!
Vem kunde man vända sig till?

guest11919

 • Vieras
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #216 : 08.10.2017, 18:35:37 »
https://blogit.perussuomalaiset.fi

Siitä vaan kirjoittamaan och samma på svenska.

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 408
 • Liked: 1160
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #217 : 28.10.2017, 18:55:40 »
Jag undrar: Hur många svenskspråkiga finns det som skulle vara intresserade av en Facebook-grupp där man skulle avslöja de felaktigheter som finlandssvenska tidningar och SFP dagligen kommer med? Jag skriver ju litet om dessa saker i Katerina Janouchs grupp, men då det gäller Finland, SFP och Hbl så finns här ett tomrum.
Det blev jag åter en gång medveten om idag då jag i Alberga stötte på SFP:s tält och diskuterade en stund. Den äldre generationen av dessa är hopplöst okunniga om vad som sker i vår omgivning. Jag tog, som exempel på hedersmord, upp fallet med den där afghanen som levande brände en sjuttonårig flicka i Björneborg. Och vet ni vad folkpartisterna svarade? Jo, "Det där är inte alls sant, det skulle ju ha stått i tidningen om det hänt!"
Alltså, om Hbl inte berättar om invandrares våldsdåd så har de inte inträffat!
I denna mentala verklighet lever en stor del av svensktalande i Finland och en ändring borde fås till stånd!

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 513
 • Liked: 6304
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #218 : 10.11.2017, 11:45:57 »
Jag undrar: Hur många svenskspråkiga finns det som skulle vara intresserade av en Facebook-grupp där man skulle avslöja de felaktigheter som finlandssvenska tidningar och SFP dagligen kommer med?

Jag hoppas att där finns många som är intresserade av det här, för det är ju viktigt att människor blir medvetna av alla dessa felaktigheter och drar dom ut i solljus!

har ni redan samlat ihop en grupp?

« Viimeksi muokattu: 10.11.2017, 11:48:30 kirjoittanut Brandis »

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1272
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #219 : 01.01.2018, 13:10:48 »
Migrationsverket informerar:
Lainaus
1 januari 2018 11:02
Migrationsverket: Var tredje anställd får gå

Migrationsverket är nu klart med de sista ärendena från sviterna av det stora mottagandet 2015. Men nu måste myndigheten också skala ner ordentligt på verksamheten: 3 000 tjänster ska bort, fler än vad som tidigare sagts.

Migrationsverket fick i dagarna veta att nästa års budget krymper med 800 miljoner kronor. Det innebär att motsvarande omkring 3 000 tjänster måste bort – från en myndighet med totalt 8 600 anställda. Det rör sig alltså om över en tredjedel av den samlade personalstyrkan. Detta är tänkt att lösas i första hand med pensionsavgångar, personalomsättning och visstidsanställningar.

– Vi är mitt uppe i fackliga förhandlingar och att lägga varsel. 2018 kommer präglas av den största myndighetsneddragningen någonsin, säger generaldirektör Mikael Ribbenvik.

Flyktingkrisen 2015 innebar en prövning för det svenska mottagningssystemet. Myndigheten lamslogs och drabbades sedan av växtvärk efter snabba personaltillsättningar. Nu syns slutet på det arbete mottagandet inneburit. De senaste två åren har 200 000 asylärenden avgjorts, varav 80 000 under 2017.

– Det är en fantastisk bedrift. Nu gör vi bokslut över det som hände hösten 2015, säger han, men tillägger:

– Paradoxen blir då att personal som arbetat med detta hårt under två år måste lämna.

Under året har antalet anknytningsärenden, även kallat anhöriginvandring, minskat.

– Det är en följd av att det är svårare nu. Det är inte alla som har rätt till familjeåterföreningen längre, med den nya lagstiftningen vi har.

I mars väntade 74 000 människor på besked, nu är siffran nere i omkring 50 000.

– Det är en avsevärd skillnad. Det är fortfarande många som väntar, men vi har vänt trenden.

Samma sak gäller tillståndsärenden, till exempel ansökan om att få arbeta eller studera i Sverige: under året har kön krympt från 30 000 till 20 000 trots att antalet ärenden har ökat.

Årets kurva över antal asylsökande per månad följer i stort sett, så när som på ett par tusen, konturerna för 2016 års mottagande. När det gäller prognosen för väntat mottagande under 2018 ligger den något under 2017.

– Vi tror att det kommer vara stabilt när det gäller antalet asylsökande.
Likaså vad gäller vilka nationaliteter eller folkgrupper som söker asyl: Syrien, Irak, Eritrea och Afghanistan toppar 2017.

– Det speglar ganska mycket konfliktläget i världen. Där finns ingen riktig ljusning. Syrien är lite bättre, men Afghanistan är lite sämre. Vi ser också ett ökat mottagande från Turkiet efter statskuppsförsöket, säger Mikael Ribbenvik och konstaterar att världen fortfarande kommer att vara konfliktfylld under kommande år.

– Vår ständiga och största utmaning är den föränderliga omvärlden, både vad gäller konflikter men också hur andra länder agerar och vilka överenskommelser som ingås. Det vi har planerat för ändras, och då måste vi snabbt justera. Vi kanske måste göra om hela vår organisation
.


Fakta: Antal asylsökande

Antal asylsökande per år

2018: (prognos): 24000
2017: 25666
2016: 28939
2015: 162877
2014: 81301

Under 2018 kommer också antalet kvotflyktingar att öka från 3400 till 5000.


Källa: Migrationsverket


   
https://www.sydsvenskan.se/2018-01-01/migrationsverket-var-tredje-anstalld-far-ga


Det ser tyvärr inte vidare ljust ut för Sverige.
För mycket är för mycket. 
Och ni har tagit på er alldeles för mycket.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 130
 • Liked: 1743
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #220 : 11.01.2018, 02:25:43 »
Jan-Erik Andelin gjorde ett nytt bottennapp med sin senaste ledare i dagens Husis.

Lainaus käyttäjältä:  "Hbl:s ledarskribent Jan-Erik Andelin"
Finland gör invandringen till en polissak, som en fråga om trygghet och hot. Ändå är det största hotet mot vår samhällsfred om vi inte får nya människor till landet.

https://www.hbl.fi/artikel/migrationen-ar-oftast-osynlig

Han skrev så mycket skräp att han bara begärde frustrerade kommentarer... Min kommentar, i eget namn, fick vara där i hela 23 minuter innan den ansågs som onödig. Men det är ju bra att Andelin och den nattliga moderatorn visste veta bättre än mig.


Lainaus käyttäjältä: Penan kaveri Eki
Andelin (här i ledaren) och mången andra buntar som vanligt hel sonika ihop arbetsrelaterad invandring med opportunistiskt asylansökande. Andelins konstaterande att: "...det största hotet mot vår samhällsfred (är) om vi inte får nya människor till landet." är någonting av den tjockaste smörja jag läst på länge.

Sverige har i sen nytid tagit emot över en miljon invandrade och ändå ser Sveriges befolkningspyramid exakt likadan ut som den såg ut för trettio år sedan. Och enligt SCB:s prognoser kommer pyramiden att se likadan ut även 2060, då estimatet är att Sveriges befolkning kommer att vara ca. 13 miljoner. Invandringen har dvs. ingen större betydelse över vem som i framtiden kommer att byta blöjor och på vem. Däremot finns det plats för en viss oro, över hur befolkningsprofilen kommer att fördela sig mellan olika etniciteter.

Jag har själv rest värld och riken runt och sett flertalets storstäders bakgårdar. Folk lever i misär och fattigdom, men situationen blir inte ett dugg bättre av att unga män flyr sina heimat, för att söka asyl och bättre leverne i Europa. Det stora problemet är att populationen i tex. Irak har tiodubblats sedan andra världskriget och har nästan fördubblats sedan Saddams fall 2003... Om unga Irakiska män söker asyl utomlands, så minskar det på inget sätt befolkningsökningen på plats och stället. Flickorna och kvinnorna i fertil ålder fortsätter att i samma takt föda barn till områden som är etniskt och religionsmässigt konfliktfyllda samt politisk instabila.

Om man i Roslings anda vill bolla med siffror, så kan man göra det här:

https://www.google.fi/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_pop_totl&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:IRQ:FIN&ifdim=country&hl=en&dl=en&ind=false

Det ända ekologisk hållbara alternativet skulle vara att minska populationen i Finland till den nivå vi var i början på 1900-talet. Då var vi ca. 2,5 miljoner invånare... Skulle riksdagens framtidsutskott ha nån stake, så skulle de göra en framtidsplan över hur vi skulle kunna komma ner till den nivån över de följande hundra åren eller så.

Och Andelins slutknorr, där han hittar en åsnebrygga mellan problemen i Sverige och finnarnas migration till vårt västra granland tål de facto inte någon närmare granskning. Otaliga rapporter från  svenska polis- och åklagarmyndigheter låter påskina att problemen är gängrelaterade och orsakerna hänför sig till det stora antal jugger från Balkanområdet, som Sverige tog emot på 90-talet och som nu hejdlöst utnyttjar nyanlända från bla Mellanöstern och Nordafrika, som knarkkurirer, torpeder och dylikt.

« Viimeksi muokattu: 11.01.2018, 03:44:32 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Tsot, tsot! Se ei ole enää neekeri. ... Se on yön timo.

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 234
 • Liked: 1272
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #221 : 16.06.2018, 09:41:08 »
Sommarläsning presenterad av Expressen,
Artikelserie på sju delar ,  ' Last night in ...' .

Sverige har förändrats till ett samhälle i kaos.
Bevis 1.
Last night in Alvesta:
Lainaus
Okända eleven visade sig vara våldtäktsman och kidnappare

ALVESTA. I spåren av flyktingkrisen belastades svenska kommuner hårt.

Trots kontakt med tre städers socialtjänst kunde nyanlända Amar, 14, gå med vapen till skolan, kidnappa chaufförer och prostituerade, sälja droger i tvättstugan och smälta in i skolklasser han inte gick i.

I folkbokföringen är han fortfarande minderårig.


Nu förs han till Kumlaanstalten.

... I hans papper från Socialtjänsten räknas brottsmisstankarna från 2015 upp:

• 3/6 Försök till misshandel

• 14/4 Misstänkt misshandel

• 28/5 Olovligt vapeninnehav

• 25/10 Grovt rån mot butik med skjutvapen

• 27/10 Väpnat rån

• 6/11 Människorov, grovt rån, olaga hot, bedrägeri

• 20/11 Försök till rån

Amar är fortfarande inte straffmyndig. ...

... Han chattar med flera olika tjejer på Messenger och berättar att han egentligen är mycket äldre än vad åldern i Sverige visat och att han gjort så för att ducka att han är efterlyst för brott i flera andra länder. Amar har ingen förklaring till konversationerna.I bekantskapskretsen har de hjälpt varandra genom att varna för dem med mest uppenbara lögner. En sådan varning ledde till ett storbråk mellan flera killar som tog parti för olika parter. Polis blev inblandad när våldet eskalerade.

– Det där handlade om en afghan som sa till oss killar att han var 26 i Afghanistan men 16 i Sverige. Jag sa: “26? Men din tjej är 14”. Då blev han nervös och gjorde slut med henne. Sedan försökte han ta reda på vem i Alvesta som spridit ut hans ålder, säger Mazen
.


... Amar har i dag suttit av ungefär hälften av de fyra år och sex månader han dömts till. När han avtjänat straffet ska han utvisas till Syrien. Om utvisningar till Syrien inte går att genomföra då kommer han att leva fri i Sverige men inte kunna få medborgarskap, arbeta eller studera.

Två av tre våldtäktsoffer i domen mot Amar och hans äldre bror har lämnat Sverige för gott.

I Alvesta har 55-åringen som kidnappades av Amar och dumpades i skogen bytt arbetsuppgifter för att klara av vardagen som chaufför.

 

Fotnot: Amar och Mazen heter egentligen något annat

https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-alvesta/

Bevis 2.
Last night in Ystad:

Lainaus
Flyktingfamiljens hus brinner – men vem har egentligen tänt på?

Någon tänder eld på en syrisk familjs hus i en idyllisk by utanför Ystad.

Det är oroliga tider, många svenskar upplever att det är kaos i landet.

Oron för brottslighet är, något otippat, störst i Ystad.

Snart kopplas kommissarie Hasse Persson in för att lösa fallet.
...


.... Han är 32 år och gift med kvinnan som en månad före branden flyttade in i huset i Löderup, med deras gemensamme son.

Polisen bestämmer sig för att förhöra honom.

32-åringen är född i Aleppo i Syrien och han är syrisk medborgare.

Han säger att hans fru ringde honom 16.40 och berättade att huset brunnit ner. ...


... Går inte att bevisa vem som tände på

Under rättegången i Ystads tingsrätt påstår åklagaren att de fyra männen gjorde inbrott i huset för att stjäla värdesaker och anlägga branden för att 32-åringen var besviken efter separationen.

Det kan bevisen inte styrka, enligt tingsrätten.

Därför frias 32-åringen.

Även den 20-årige syriern frias från brott trots att han satt i den grå bilen och väntade under dådet.

Marockanen och den statslöse, som bevisligen befann sig i huset, döms dock för grov stöld. Men ingen kan dömas för branden. Det går inte att bevisa vem som tände på.

Marockanen får villkorlig dom.

Den statslöse döms till sex månaders fängelse.

Kvinnan som flyttat till huset med sin femårige son bara en månad före branden har flyttat tillbaka till Syrien av rädsla för sin exman. ...


https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-ystad/


Bevis 3.
Last night in Saltsjöbaden:
Lainaus
Så blev storfamiljen med tre fruar ett slagträ i den politiska debatten

Åren efter flyktingkrisen slår svensk baracktillverkning alla rekord. En ny lag tvingar alla kommuner att ta emot nyanlända oavsett om bostäder finns.
https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-saltsjobaden/


Läs alla delar i denna artikelserie.
Försök sen påstå att det mångkulturella samhället fungerar fint i Sverige. :-\

Sverige- Vilken fullständig katastrof .
« Viimeksi muokattu: 16.06.2018, 09:44:38 kirjoittanut chacha2 »
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Tagit: ruotsin kieli