UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Homma på svenska  (Luettu 181640 kertaa)

Tunkki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 162
 • Liked: 2179
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #210 : 20.07.2017, 12:32:14 »
Mycket bra artikel av norsken Asle Toje:  http://avpixlat.info/2017/07/19/asle-toje-man-som-hatar-kvinnor/


chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 143
 • Liked: 1108
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #211 : 23.07.2017, 22:26:24 »
Kvällens 'måste -läsning'  på svenska.
En ledarartikel publicerad i Svd och skriven av polisen, kriminologen och författaren till Polishandboken, Fredrik Kärrholm:

Lainaus
Förorten behöver försvenskas

I Rinkeby pekar barn finger åt polisen utan att någon höjer ett ögonbryn. I flera invandrartäta förorter tycks en destruktiv kultur ha brett ut sig bland barn, ungdomar och unga vuxna. Denna förortskultur avviker kraftigt från majoritetssamhällets. Förortskulturen är dock ingen utländsk kultur, utan resultatet av integration mellan arabisk och svensk kultur, med influenser från amerikansk hiphop-kultur.

Forskningsvärldens bidrag för att skapa förståelse för förortskulturen är tyvärr begränsat. Berörda delar av humaniora kan förvisso inte anklagas för bristande produktivitet, med en strid ström av kritiska vithetsstudier och feministisk, postkolonial forskning. För de flesta poliser och andra professioner som är verksamma i orten är det emellertid inte forskning som efterfrågas. Problemet är tydligt.

Det finns en bristande respekt för statens legitimitet, inte helt olikt klantänkande. Kvinnosynen är minst sagt omodern, präglad av hederstänkande. Från den svenska majoritetskulturen härrör osund materialism och låg tolerans för maktdistans. Därtill bidrar amerikansk hip-hop med drogliberalism, våldsromantik och polishat. Musikaliska talanger från de svenska förorterna producerar låtar i samma genre. Grovt kriminella blir till förebilder. Goda dygder lyser med sin frånvaro.

Detta är så klart en förenkling och generalisering. Betongförorterna är inte mer kulturellt homogena än landets villaområden, landsbygdsamhällen eller stadskärnor. Och även om det finns särdrag finns det självklart alltid individuella olikheter. Men särdrag finns likväl.

Polisen räknar numera så kallade utsatta områden till 61 stycken, varav 23 betecknas som särskilt utsatta. I dessa förefaller också förortskulturen vara särskilt framträdande. Denna kultur leder inte bara till brottslighet, utan är sannolikt även en bidragande orsak till arbetslöshet.

Forskare har de senaste åren uppmärksammat betydelsen av icke-kognitiva färdigheter på arbetsmarknaden, bland andra Nobelpristagaren James Heckman. För att få en anställning krävs till exempel social kompetens, arbetsmoral och pålitlighet.

Tack vare internationella undersökningar är det känt att svenska elevers kunskaper sjunkit över tid och att det skett en ökad resultatspridning mellan skolor i olika områden. Däremot är utvecklingen av icke-kognitiva färdigheter höljd i dunkel. Men bristen på sådana färdigheter är en trolig förklaring till att unga saknar jobb samtidigt som arbetsgivare uppger att de har svårt att rekrytera även utan krav på högre utbildning. Färdigheter som knappast befrämjas av förortskulturen.

Det är hög tid att sluta prata om mångkultur och integration, till förmån för assimilering. Förorten behöver bli mer svensk, med ideal som laglydnad, jämställdhet, artighet, egenansvar och skyldigheter gentemot samhället. Ingen måste dansa små grodorna eller äta kräftor, men de goda värderingar som har gjort Sverige starkt måste vara rådande även i våra förorter. Hur barn hälsar på polisen är en mätsticka.
https://www.svd.se/fororten-behover-forsvenskas

Näin on, kyllä.¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 143
 • Liked: 1108
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #212 : 16.09.2017, 19:36:06 »
Dagens på-svenska artikel.
Rinkeby rektor varnar:
Lainaus
Rektor i Rinkeby: Föräldrar vill välja bort svenska värderingar

Under onsdagen samlades socialtjänst, politiker och ideella krafter i Fryshuset i Stockholm för att diskutera insatser mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Det handlar om familjer som tvingar sina barn och tonåringar att leva som familjen dikterar, utan frihet. Tvångsgifte och våld är vanliga inslag i hedersförtrycket.

Carina Rennermalm är före detta rektor för Rinkebyskolan och tycker sig se tendenser till ökat hedersförtryck i Järvaområdet. Exempelvis genom att fler barn i förskoleålder bär hijab.

– Jag har också haft många föräldrar som direkt har kommit till mig och sagt att de inte väljer skolan här för att de inte tror på de värderingar som de kallar svenska värderingar, säger Carina Rennermalm.

– Det är oerhört viktigt att vi säkerställer att varje skola i Sverige utgår ifrån ett demokratiuppdrag och att man säkerställer att läroplanen följs och att varje elevs lika värde respekteras, säger Åsa Lindhagen (MP) socialborgarråd.

När regeringen i tisdags presenterade sitt rättspaket föreslogs 100 miljoner mot hedersförtryck under 2018. En kartläggning över hur vanligt hedersförtryck är ska också göras.

– Vi vet att det är ett stort problem och därför har vi sagt att det är viktigt att göra en kartläggning, men vi ska inte sitta och vänta på en kartläggning för att agera, säger Åsa Lindhagen.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/samtal-om-hedersrelaterat-vald-visar-att¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 143
 • Liked: 1108
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #213 : 01.10.2017, 09:46:14 »
Aftonbladet har i en artikelserie granskat hur en familj ,
familjen Ali Khan med imamen Hashem Ali Khan i spetsen styr hela stadsdelen Angered i Göteborg.
Med maffiametoder, skrämmande sådana:

Lainaus
SÅ KONTROLLERAR FAMILJEN EN HEL FÖRORT.

Det pratas om parallellsamhällen – med sämre skolor, arbetslöshet, skjutningar, vittnen som tystas och en polis som står maktlös.
I många förorter finns starka familjer som är beredda att ta vid när samhället sviker.
Under elva år har Aftonbladets Johanna Bäckström Lerneby följt familjen Ali Khan från Angered.
Vissa säger maffia, själva kallar de sig problemlösare.
Nu kan Aftonbladet berätta historien om en familjs inflytande – över en hel stadsdel
.
http://familjen.story.aftonbladet.se/

Familjens överhuvud , imamen Ali Khan säger själv följande:
Lainaus
”Jag är ett komplement till polisen”
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/xanWV

Och (låst artikel) men redan rubriken berättar en hel del:
Lainaus
LISTA: 200 polisanmälningar mot familjen Ali Khan – polisen om varför de flesta läggs ned
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/P7VzR/lista-200-polisanmalningar-pa-tva-ar--darfor-laggs-de-flesta-ner/promo

Sverige - inte som förr.
Och absolut inte bättre än förr.
Mångkulturellt så det svider dock.
« Viimeksi muokattu: 01.10.2017, 09:52:48 kirjoittanut chacha2 »
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

chacha2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 143
 • Liked: 1108
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #214 : 08.10.2017, 09:27:13 »

Som vi vet har vi  problem med  ungdomsgäng här i Finland numera:
Lainaus
Nuorisojengi hakkasi lipuntarkastajan bussissa - haukkui tarkastajia rasisteiksi
https://hommaforum.org/index.php/topic,123323.0.html


Detta våld har dock eskalerat till en helt annan grad i Sverige redan.

Biljettkontrollanter i sina delar av Sverige behöver numera uppbackning av polis för att alls kunna/våga jobba.
Även polisens vardag har ändrats , och inte till det bättre.
Yrkeskriminella som försöker skapa/ upprätthålla parallellsamhällen där de bestämmer kräver nya arbetsmetoder och är minnsann inte trevliga ha att göra med:
 
Lainaus
SL-kontrollanter vägrar jobba på röda linjen efter hot

Biljettkontrollen har slutat jaga plankare längst ut på röda linjen mot Norsborg. De utsätts för hot och våld från grovt kriminella som inte vill se dem där. Men nu är kontrollanterna tillbaka med uppbackning från polisen. Samtidigt blir spärrlinjen ett verktyg i gränspolisens jakt på papperslösa.

    Publicerad 17:10, 5 okt 2017

    'Vi ska inte ha några parallellsamhällen, där vissa stadsdelar slipper undan biljettkontroller.'

De senaste månaderna har de blåa jackorna lämnat walk over på röda linjen söderut.​ Anledningen? Den tuffa arbetsmiljön. Där hot och våld är vardag.

Men just denna onsdagsmorgon är annorlunda.

– Bli inte extra tuffa bara för att ni har tio poliser i ryggen. Jobba på som vanligt. Om ni stöter på problem kliver vi fram och försöker lösa det på ett bra sätt.

Martin Lazar från Botkyrkapolisen går igenom strategin inför det gemensamma arbetspasset på biljettkontrollanternas huvudkontor i Liljeholmen. Idag ska de få uppbackning, för att genomföra stora kontroller i Tumba och Alby.

...

...  – Du ska se hur det låter när vi är själva utan polis. Vi blir hotade och knuffade. Jag har kollegor som blivit slagna. Blir det våldsamt avbryter vi och hoppas på det bästa.

Inte ens när polisen är med finns några garantier.

– Du kan ju berätta hur det gick sist när vi var med i Fittja, säger Martin Lazar.

Biljettkontrollanten Venessa glömmer inte den arbetsdagen.

– Stämningen var spänd så fort vi klev över spärrlinjen. Trots att polisen var med var det många som inte brydde sig. När polisen lämnade oss ensamma blev vi rädda.

Martin Lazar och hans kollegor hade fått syn på en tongivande kriminell person i området och sprungit efter, bort från tunnelbanan. Plötsligt dök ett gäng upp vid spärrarna.

– Vi var ensamma i tio minuter kanske. Folk dök upp utifrån, de hade inte ens rest. De var där för att köra bort oss. De skrek och knuffades, berättar Vanessa.

Inte utan förstärkning

Fittja är just nu en tunnelbanestation dit ordningsvakter inte åker utan förstärkning.

– Vi ska inte ha några parallellsamhällen, där vissa stadsdelar slipper undan biljettkontroller. Vad sänder det ut för signaler till allmänheten? Tyvärr ser det ut så idag, säger Martin Lazar.

Stadsdelen har problem med öppen droghandel. Särskilt runt t-banan. Kriminella nätverk har ett visst våldskapital här. Men enligt polisen är det på god väg att brytas. Många Fittjabor är ”trötta på skiten”. Allt fler ringer och tipsar polisen.

– För att lyckas måste vi se till helheten och även jobba med de små frågorna. Vi har ett beteendeproblem. Folk måste börja göra rätt för sig och säga ifrån när någon gör fel.

...
Varför ska polisen jaga papperslösa i Alby och Fittja? Är inte det en slags profilering?

– Inre utlänningskontroller är en del av uppdraget. Polisen måste vara effektiv. Det vore ju dumt att göra lika många kontroller i Danderyd. När vi vet att det bor fler gömda personer hos släktingar och vänner i Alby, säger Firas. ....(artikeln fortsätter)Inre gränskontroll?

Sveriges gränskontroller mot Schengenländer har avskaffats. Därför har Sverige liksom andra länder flyttat kontrollerna innanför landets gränser.

Idag ingår det i varje polis vardagliga arbetsuppgifter att genomföra så kallade inre utlänningskontroller. Då kontrollerar polisen att en utländsk person har laglig rätt att vistas i Sverige.

Men polisen måste ha en grundad anledning för att få utföra kontrollen. Det kan vara spaningsuppgifter eller annan tillförlitlig information, som ett tips om en arbetsplats med svart arbetskraft.

En kontroll får också ske i samband med en brottsutredning, en trafikkontroll, ett frihetsberövande eller när en person gör sig skyldig till ett ordningsbrott.

Att planka i tunnelbanan kan vara ett brott om du inte är samarbetsvillig eller kan visa upp ID-handlingar. Brottsrubriceringen är oftast ringa bedrägeri.

Polisen använder ofta spärrlinjen i tunnelbanan för att göra inre utlänningskontroller på de personer som inte betalat biljett och saknar svenska ID-handlingar.

Få se när det blir aktuellt med polisuppbackning även här i Finland.
Den förda migrationspolitiken börjar ge resultat även här.
Mycket negativa sådana dock. Tyvärr.
¨It is dangerous to be right in matters about which the established authorities are wrong.¨
Voltaire

"Condemnation without investigation is the height of ignorance"
Albert Einstein

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 1059
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #215 : 08.10.2017, 17:29:04 »
Jag hörde just på radion hur SFP:s presidentkandidat Nils Torvalds talade för ett finskt Nato-medlemskap. En stalinist från 1970-talet har alltså kommit ganska långt från sitt förflutna.

Detta fick mig åter en gång att fundera på att vi skulle behöva en svensk blogg här i Finland, där man på svenska skulle kunna prata om dessa saker, ett homma i miniatyr på svenska, med några ämnesområden. I senaste Perussuomalainen  skrevs det ju om huruvida partiet skulla kunna komma med mer svenskspråkig information. Det enklaste och billigaste vore ju om någon där på partikansliet skull se till att en dylik blogg kommer till stånd, ty problemet i Finland för de invandringskritiska svenskspråkiga är att ett dylikt forum saknas, i synnerhet bland de yngre. Den generationen är mer invandringskritisk än den äldre som sväljer Hbl:s, Vasabladets och övrigas desinformation med hull och hår!
Vem kunde man vända sig till?

Bona

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 053
 • Liked: 1686
 • Rutinuiva.
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #216 : 08.10.2017, 18:35:37 »
https://blogit.perussuomalaiset.fi

Siitä vaan kirjoittamaan och samma på svenska.
Katso, uudeksi minä teen kaikki. Ilm. 21:5, 1933/38

Defend Finland!

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 1059
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #217 : 28.10.2017, 18:55:40 »
Jag undrar: Hur många svenskspråkiga finns det som skulle vara intresserade av en Facebook-grupp där man skulle avslöja de felaktigheter som finlandssvenska tidningar och SFP dagligen kommer med? Jag skriver ju litet om dessa saker i Katerina Janouchs grupp, men då det gäller Finland, SFP och Hbl så finns här ett tomrum.
Det blev jag åter en gång medveten om idag då jag i Alberga stötte på SFP:s tält och diskuterade en stund. Den äldre generationen av dessa är hopplöst okunniga om vad som sker i vår omgivning. Jag tog, som exempel på hedersmord, upp fallet med den där afghanen som levande brände en sjuttonårig flicka i Björneborg. Och vet ni vad folkpartisterna svarade? Jo, "Det där är inte alls sant, det skulle ju ha stått i tidningen om det hänt!"
Alltså, om Hbl inte berättar om invandrares våldsdåd så har de inte inträffat!
I denna mentala verklighet lever en stor del av svensktalande i Finland och en ändring borde fås till stånd!

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 052
 • Liked: 2270
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
  • Profiili
Vs: Homma på svenska
« Vastaus #218 : 10.11.2017, 11:45:57 »
Jag undrar: Hur många svenskspråkiga finns det som skulle vara intresserade av en Facebook-grupp där man skulle avslöja de felaktigheter som finlandssvenska tidningar och SFP dagligen kommer med?

Jag hoppas att där finns många som är intresserade av det här, för det är ju viktigt att människor blir medvetna av alla dessa felaktigheter och drar dom ut i solljus!

har ni redan samlat ihop en grupp?

« Viimeksi muokattu: 10.11.2017, 11:48:30 kirjoittanut Brandis »
Suomen luonto on meidän liittolaisemme. Suomen luonto edustaa meille pysyvyyttä ja juuria. Luonto on meidän kaikkien yhteistä kansallisomaisuutta.
Kelsu