HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Homma på svenska

<< < (45/45)

Penan kaveri Eki:
Jan-Erik Andelin gjorde ett nytt bottennapp med sin senaste ledare i dagens Husis.


--- Lainaus käyttäjältä:  "Hbl:s ledarskribent Jan-Erik Andelin" --- Finland gör invandringen till en polissak, som en fråga om trygghet och hot. Ändå är det största hotet mot vår samhällsfred om vi inte får nya människor till landet.
--- Lainaus päättyy ---

https://www.hbl.fi/artikel/migrationen-ar-oftast-osynlig

Han skrev så mycket skräp att han bara begärde frustrerade kommentarer... Min kommentar, i eget namn, fick vara där i hela 23 minuter innan den ansågs som onödig. Men det är ju bra att Andelin och den nattliga moderatorn visste veta bättre än mig.--- Lainaus käyttäjältä: Penan kaveri Eki ---Andelin (här i ledaren) och mången andra buntar som vanligt hel sonika ihop arbetsrelaterad invandring med opportunistiskt asylansökande. Andelins konstaterande att: "...det största hotet mot vår samhällsfred (är) om vi inte får nya människor till landet." är någonting av den tjockaste smörja jag läst på länge.

Sverige har i sen nytid tagit emot över en miljon invandrade och ändå ser Sveriges befolkningspyramid exakt likadan ut som den såg ut för trettio år sedan. Och enligt SCB:s prognoser kommer pyramiden att se likadan ut även 2060, då estimatet är att Sveriges befolkning kommer att vara ca. 13 miljoner. Invandringen har dvs. ingen större betydelse över vem som i framtiden kommer att byta blöjor och på vem. Däremot finns det plats för en viss oro, över hur befolkningsprofilen kommer att fördela sig mellan olika etniciteter.

Jag har själv rest värld och riken runt och sett flertalets storstäders bakgårdar. Folk lever i misär och fattigdom, men situationen blir inte ett dugg bättre av att unga män flyr sina heimat, för att söka asyl och bättre leverne i Europa. Det stora problemet är att populationen i tex. Irak har tiodubblats sedan andra världskriget och har nästan fördubblats sedan Saddams fall 2003... Om unga Irakiska män söker asyl utomlands, så minskar det på inget sätt befolkningsökningen på plats och stället. Flickorna och kvinnorna i fertil ålder fortsätter att i samma takt föda barn till områden som är etniskt och religionsmässigt konfliktfyllda samt politisk instabila.

Om man i Roslings anda vill bolla med siffror, så kan man göra det här:

https://www.google.fi/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_pop_totl&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:IRQ:FIN&ifdim=country&hl=en&dl=en&ind=false

Det ända ekologisk hållbara alternativet skulle vara att minska populationen i Finland till den nivå vi var i början på 1900-talet. Då var vi ca. 2,5 miljoner invånare... Skulle riksdagens framtidsutskott ha nån stake, så skulle de göra en framtidsplan över hur vi skulle kunna komma ner till den nivån över de följande hundra åren eller så.

Och Andelins slutknorr, där han hittar en åsnebrygga mellan problemen i Sverige och finnarnas migration till vårt västra granland tål de facto inte någon närmare granskning. Otaliga rapporter från  svenska polis- och åklagarmyndigheter låter påskina att problemen är gängrelaterade och orsakerna hänför sig till det stora antal jugger från Balkanområdet, som Sverige tog emot på 90-talet och som nu hejdlöst utnyttjar nyanlända från bla Mellanöstern och Nordafrika, som knarkkurirer, torpeder och dylikt.


--- Lainaus päättyy ---

chacha2:
Sommarläsning presenterad av Expressen,
Artikelserie på sju delar ,  ' Last night in ...' .

Sverige har förändrats till ett samhälle i kaos.
Bevis 1.
Last night in Alvesta:

--- Lainaus ---Okända eleven visade sig vara våldtäktsman och kidnappare

ALVESTA. I spåren av flyktingkrisen belastades svenska kommuner hårt.

Trots kontakt med tre städers socialtjänst kunde nyanlända Amar, 14, gå med vapen till skolan, kidnappa chaufförer och prostituerade, sälja droger i tvättstugan och smälta in i skolklasser han inte gick i.

I folkbokföringen är han fortfarande minderårig.


Nu förs han till Kumlaanstalten.

... I hans papper från Socialtjänsten räknas brottsmisstankarna från 2015 upp:

• 3/6 Försök till misshandel

• 14/4 Misstänkt misshandel

• 28/5 Olovligt vapeninnehav

• 25/10 Grovt rån mot butik med skjutvapen

• 27/10 Väpnat rån

• 6/11 Människorov, grovt rån, olaga hot, bedrägeri

• 20/11 Försök till rån

Amar är fortfarande inte straffmyndig. ...

... Han chattar med flera olika tjejer på Messenger och berättar att han egentligen är mycket äldre än vad åldern i Sverige visat och att han gjort så för att ducka att han är efterlyst för brott i flera andra länder. Amar har ingen förklaring till konversationerna.I bekantskapskretsen har de hjälpt varandra genom att varna för dem med mest uppenbara lögner. En sådan varning ledde till ett storbråk mellan flera killar som tog parti för olika parter. Polis blev inblandad när våldet eskalerade.

– Det där handlade om en afghan som sa till oss killar att han var 26 i Afghanistan men 16 i Sverige. Jag sa: “26? Men din tjej är 14”. Då blev han nervös och gjorde slut med henne. Sedan försökte han ta reda på vem i Alvesta som spridit ut hans ålder, säger Mazen.


... Amar har i dag suttit av ungefär hälften av de fyra år och sex månader han dömts till. När han avtjänat straffet ska han utvisas till Syrien. Om utvisningar till Syrien inte går att genomföra då kommer han att leva fri i Sverige men inte kunna få medborgarskap, arbeta eller studera.

Två av tre våldtäktsoffer i domen mot Amar och hans äldre bror har lämnat Sverige för gott.

I Alvesta har 55-åringen som kidnappades av Amar och dumpades i skogen bytt arbetsuppgifter för att klara av vardagen som chaufför.

 

Fotnot: Amar och Mazen heter egentligen något annat


--- Lainaus päättyy ---
https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-alvesta/

Bevis 2.
Last night in Ystad:


--- Lainaus ---Flyktingfamiljens hus brinner – men vem har egentligen tänt på?

Någon tänder eld på en syrisk familjs hus i en idyllisk by utanför Ystad.

Det är oroliga tider, många svenskar upplever att det är kaos i landet.

Oron för brottslighet är, något otippat, störst i Ystad.

Snart kopplas kommissarie Hasse Persson in för att lösa fallet. ...


.... Han är 32 år och gift med kvinnan som en månad före branden flyttade in i huset i Löderup, med deras gemensamme son.

Polisen bestämmer sig för att förhöra honom.

32-åringen är född i Aleppo i Syrien och han är syrisk medborgare.

Han säger att hans fru ringde honom 16.40 och berättade att huset brunnit ner. ...


... Går inte att bevisa vem som tände på

Under rättegången i Ystads tingsrätt påstår åklagaren att de fyra männen gjorde inbrott i huset för att stjäla värdesaker och anlägga branden för att 32-åringen var besviken efter separationen.

Det kan bevisen inte styrka, enligt tingsrätten.

Därför frias 32-åringen.

Även den 20-årige syriern frias från brott trots att han satt i den grå bilen och väntade under dådet.

Marockanen och den statslöse, som bevisligen befann sig i huset, döms dock för grov stöld. Men ingen kan dömas för branden. Det går inte att bevisa vem som tände på.

Marockanen får villkorlig dom.

Den statslöse döms till sex månaders fängelse.

Kvinnan som flyttat till huset med sin femårige son bara en månad före branden har flyttat tillbaka till Syrien av rädsla för sin exman. ...--- Lainaus päättyy ---
https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-ystad/


Bevis 3.
Last night in Saltsjöbaden:
--- Lainaus ---Så blev storfamiljen med tre fruar ett slagträ i den politiska debatten

Åren efter flyktingkrisen slår svensk baracktillverkning alla rekord. En ny lag tvingar alla kommuner att ta emot nyanlända oavsett om bostäder finns.

--- Lainaus päättyy ---
https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-saltsjobaden/


Läs alla delar i denna artikelserie.
Försök sen påstå att det mångkulturella samhället fungerar fint i Sverige. :-\

Sverige- Vilken fullständig katastrof .

Swen OF Sweden:
Nu fan räcker det! >:(


--- Lainaus ---Denna kanal tar upp den politiska korrektheten och det politiska vansinnet i Sverige. Jag som driver den heter Pär Ström, och är oberoende dissident. Här publicerar jag mina videokrönikor.

--- Lainaus päättyy ---
https://www.youtube.com/c/Nufanr%C3%A4ckerdet

Tästä on hyvä aloittaa: https://www.youtube.com/watch?v=JAKtJBAGRfw

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta