HOMMAN KESKUSTELU > Salonki

Homma på svenska

<< < (2/45) > >>

Winston:
Hej, här är jag!  :)

Låter som en god idé att översätta hans texter. Inte något för mig, men förhoppnigsvis vill någon annan göra det..

Anyway, fint att Homma^^^ även på svenska!

Per Brahe:
Jag översatte tidigare "Bajs i byxbenet", vilken vi kanske kan klistra in på lämpliga fora? Halla-ahos texter är inte de lättaste att översätta eftersom Halla-aho skriver på ganska hög nivå och hans kännspaka ironi lätt kan försvinna i en hafsig översättning.

Svenska folkpartiet, som nästa sommar faller ur Europaparlamentet och inte någonsin kommer dit igen, går allt hetare. Torsdagen den 19 mars berättade SFP:s partisekreterare Ulla Achrén i Hufvudstadsbladet att hon knåpar ihop en gemensam appell för partierna att skriva under, vilken skulle förbjuda “alla former av xenofobi i valkampanjen”.

Achréns appell skulle förplikta partierna att avstå från “allt sådant som kan bedömas vara invandrarfientligt”.  Achrén preciserade inte vad som kan bedömas som invandrarfientligt eller vem som skall utföra bedömningen.
Däremot klargör Achrén att appellens egentliga funktion skulle vara att förhindra min kandidatur:
"Då kan Sannfinländarna inte ha Halla-aho på sin lista. Det är helt klart, det är nolltolerans som gäller."
Enligt HBL har jag blivit “känd för sina skriverier om det mångkulturella samhällets förkastlighet.”

I februari krävde samme Achrén att anonymt nätskriveri skulle förbjudas, eftersom SFP hade kritiserats i skydd av alias, vilket förstås är hemskt.
För att gardera sig, ifall Sannfinländarnas partystyrelse inte lyder SFP:s ukas utan nominerar mig, försöker SFP:s språkrör HBL i en ledare 21.3 att splittra Sannfinländarnas och Kristdemokraternas valförbund. “En from Kristen väljare” kan utan att vilja det skicka “en rasistisk ateist” till Europaparlamentet.
För att vara på den säkra sidan smörar partiordförande Stefan Wallin för de kristna genom att plötsligt kräva en större andel av samfundsskatten åt kyrkan.
En intressant religiös väckelse hos ett vänsterliberalt parti, som under den senaste tiden närmast har gjort sig ett namn som förespråkare för en okontrollerbar invandring.

Panik får människor att bete sig lustigt. Fastän SFP är ett dvärgparti har det alltid behandlats som ett storparti. Partiet har vant sig att se sig som ett stort parti vars position inget kan hota. De analkande europavalen har öppnat ögonen i SFP för den stora orättvisan att även dess ställning är beroende av stöd. Stödet minskar, framförallt p.g.a. minister Thors klåperier, med rask takt. Först försvann platsen i kommunförbundets styrelse. Som nästa rycker europaparlamentesplatsen. Till sist faller partiet ur riksdagen och degenerar till ett skränande missfoster i avkrokarnas kommunfullmäktigen.
Förra året krävde Wallin en kvotplats för SFP i Europaparlamentet. Nu kräver partiet att kandidater som hotar dess ställning skall förbjudas med en appell dragen ur ärmen. Demokratin är enligt SFP jättefin så länge den inte producerar felaktiga resultat.

Det är glädjande att en växande skara svenskspråkig finländare, vilka SFP använder som nyttiga röstande idioter, börjar inse vilken sorts butik det är frågan om. På motsvarande sätt finner jag det önskvärt att den invandringskritiska rörelsen formeras så att en  större andel svenskspråkiga kan känna sig hemma i den. Våra intressen motsätter sig inte. SFP är en gemensam stötesten för alla finländare som älskar demokrati, åsiktsfrihet och samhällsfred.

En snabb översättning och redigering ("Musta vihollinen" kanske är i hårdaste laget för de flesta redaktioner och läsare), får gärna bearbetas vidare av den som vill.

M.K.Korpela:
Tjena tjena svensktalande sektion i Homma. Jag har hittills hängt på svenska och danska forumen och hittade till Homma först i december.

Jag har tidigare översatt svenska men också danska artiklar. Jag är själv purfinne och före detta stockholmare. Jag läser hur bra som helst men det går lite långsammare åt annat håll - att översätta någonting till svenska går långsamt.

Koodiorava:
En till ankdammare här.  8)

herra 4x:
Förlåt min tvångspråk. Men jag ville veta hur typiskt det är hos svenskspråkiga finnar at tänka  liksom Astrid Thors och SFP när det gäller invandringspolitik?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta