Kirjoittaja Aihe: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo  (Luettu 80683 kertaa)

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 665
 • Liked: 39375
 • Dieselsetä
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #360 : 31.08.2020, 13:38:08 »
Lainaus
Äärimmäisen hankalasti työllistyvät mamuperheet olisi syytä sijoittaa muuttotappiokuntiin elävöittämään näiden kuntien taloutta. Kaikki ylenpalttinen paapominen helvettiin ja samat tuet kuin normaalille suomalaiselle työttömälle. Luulen, että aika tapahtuisi nopeampaa integroitumista.

Hädänalaiset saattaisivat jopa integroitua takaisin Hätämaahan, jos ilmainen elämä ei osoittautuisikaan luvatun vauraaksi ja kiehtovaksi.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #361 : 04.01.2021, 13:25:06 »
Lainaus

Maahanmuuttajat viihtyvät kosmopoliittisessa lähiössä

Islamilaisista maista saapuneet ovat kaikkea muuta kuin yhtenäinen joukko. Heidän omaa ääntään tulisi kuunnella enemmän, esittää Turun Varissuon elämänmenoon syventynyt Lähi-idän ja islamin tutkija Marko Juntunen.
Maahanmuuttajista puhutaan Suomessa liikaa monikulttuurisuuden ja uskonnon näkökulmasta. Tällainen puhe ei tavoita heidän todellista elämäänsä.

Näin sanoo Lähi-idän ja islamin tutkimuksen dosentti Marko Juntunen Helsingin yliopistosta. Juntusen tuore kirja Matkalla islamilaisessa Suomessa on kiehtova tutkimusmatka kosmopoliittiseen elämään ja ihmisten taustoihin Turun Varissuon lähiössä. Juntunen on tehnyt Varissuolla koko 2000-luvun mittaan perusteellista kenttätutkimusta erityisesti irakilaistaustaisten parissa.

Maailman myllerrykset ovat tuoneet vuokra-asuntovaltaiselle asuinalueelle ihmisiä eri puolilta maailmaa 1980-luvun vietnamilaispakolaisista alkaen. 1990-luvun laman aikana niin kantaväestön kuin maahanmuuttajienkin sosiaaliset ongelmat kärjistyivät ja rikollisuus lisääntyi.

Laman jälkimainingeissa Turun kaupunki alkoi voimakkaasti panostaa Varissuon ja sen naapurilähiön Lausteen viihtyvyyteen. Rakennuksia ja paikkoja kunnostettiin, asukkaita osallistettiin, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta edistettiin. EU:n aluetukiakin saatiin. Tulokset ovat olleet hyviä. Vastoin monia ennakkoluuloja Varissuolla viihdytään nyt hyvin.

– Aluekohtaisissa asumisviihtyvyyskyselyissä Varissuo on Turun kärkeä. Varissuolla vierailee jatkuvasti kansainvälisiä delegaatioita katsomassa, miten olette onnistuneet näin hyvin, Juntunen kertoo Kansan Uutisille.

X

Erityisen tyytyväisiä asuinpaikkaansa ovat toisen sukupolven maahanmuuttajanuoret. Kantaväestön keskuudessa esiintyy jonkin verran turvattomuuden tunnetta, vaikka alue ei tilastojen valossa ole erityisen turvaton. Syynä on se, että ihmiset eivät kohtaa toisiaan riittävästi kielellisten ja kulttuurillisten erojen vuoksi, Juntunen arvioi.

X

Monilla nuorilla on valtava motivaatio päästä eteenpäin elämässä, mutta kieli muodostuu usein esteeksi esimerkiksi korkeakouluhaaveille.

– Jo lukioon meneminenkin tuottaa monelle vaikeuksia. Ihmeellisiä menestystarinoitakin toki on.

Erityisesti maahanmuuttajaperheiden tyttöjen koulumotivaatio on kasvanut Suomessa selvästi 2000-luvun alusta lähtien. Moni tähtää jopa juristiksi, lääkäriksi tai insinööriksi. Esteiksi muodostuvat kielitaidon lisäksi kantaväestön usein tiedostamattomatkin ennakkoasenteet ja syrjintä työmarkkinoilla.

X

– He ovat lähteneet kotimaansa jännitteitä karkuun ja etsivät Varissuon kaltaisia kosmopoliittisia saarekkeita, joissa he eivät erottaudu muista ja elävät harmonisesti moninaisuuden keskellä.

Varissuolla asuu maiden sisäisten konfliktien eri osapuolten edustajia. Jännitteitä osataan hallita ja ne pysyvät yleensä näkymättöminä. Monella on kuitenkin jatkuvasti tuntosarvet pystyssä.

X

Monet ovat kertoneet ilmoittaneensa vastaanottokeskuksissa asuessaan henkilökunnalle muista asukkaista, joilla on ollut radikaaleja ajatuksia, mutta vailla tulosta. Tällaisia vihjeitä oli annettu myös Turun vuoden 2017 puukkoiskun tekijästä.

X

– Jengiytyminen kulkee aalloissa. Muutama vuosikymmen sitten se kosketti aivan eri tavalla myös kantasuomalaista nuorisoa. Nyt monilta paikkakunnilta kuuluu viestiä, että yleinen polarisoituminen ohjaa nuoria valitsemaan omat leirinsä, Juntunen kommentoi.

Varissuolla jengiytymistä on ollut vain satunnaisesti ja jengit ovat olleet pieniä. 2010-luvun alussa rikostilastoihin tuli iso piikki vain 5–6 maahanmuuttajanuoren ryöstelyistä.

– Tietyt poliitikot puhuvat, että meillä vääjäämättä nähdään jonain päivänä Ruotsin lähiöiden kehityskulku. Asia on kuitenkin täysin meidän ohjailtavissamme. Voimme vaikuttaa siihen sillä, miten paljon panostamme tällaisiin lähiöihin, Juntunen korostaa.

Ja Varissuo on tästä varsin onnistunut esimerkki.


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4405168-maahanmuuttajat-viihtyvat-kosmopoliittisessa-lahiossa

2013-04-03: TS: Varissuon liigalle pitkät tuomiot
https://hommaforum.org/index.php/topic,81004.0.html

Lainaus

Maahanmuuttajien Varissuo - levoton lähiö vai onnistunutta kotouttamista?
28 minto 11.10.2018toistaiseksi1780 katselua
Keskusta-alueen jälkeen Turussa tapahtuu eniten väkivaltarikoksia Varissuon kaltaisissa maahanmuuttajalähiöissä. Kolikolla on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Varissuota nimittäin pidetään myös esimerkkinä onnistuneesta kotouttamisesta. Svenska Yle käy Varissuolla kysymässä, räjähtääkö tilanne ennen pitkää täälläkin siten kuin Ruotsissa on jo käynyt. Englanniksi käytävään keskusteluun osallistuu turkulaisia ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajia, ja sitä johtaa itsekin maahanmuuttajataustainen Wali Hashi.


https://areena.yle.fi/1-4276998

Varissuo, Turku, Suomi (Pahamaineiset lähiöt)
https://www.youtube.com/watch?v=O5AWarLaqcc

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 402
 • Liked: 7547
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #362 : 04.01.2021, 13:39:40 »
^Kansan uutisissa on rivien välissä kritiikkiä. Jutussa kerrotaan että radikalisoitumisesta on tehty ilmiantoja, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään. Terrori-iskun tehneestä oli varoitettu etukäteen.

Tähän liittyen mietin:

-miksi ilmiannot eivät ole johtaneet mihinkään?
-puuttuuko viranomaisten keinovalikoimista keinoja?

Näihin kysymyksiin pitäisi minusta saada vastaukset.

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 948
 • MultiCulti Scumbag
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #363 : 04.01.2021, 13:52:14 »
Tuossa artikkelissa sanotaan seuraavasti:

Kantaväestön keskuudessa esiintyy jonkin verran turvattomuuden tunnetta, vaikka alue ei tilastojen valossa ole erityisen turvaton. Syynä on se, että ihmiset eivät kohtaa toisiaan riittävästi kielellisten ja kulttuurillisten erojen vuoksi, Juntunen arvioi.


Pitääkö tuo tulkita niin, että syy siihen ettei alue tilastoissakin näy erityisen turvattomana on siinä etteivät ihmiset kohtaa riittävästi - eli kun oppisivat kohtaamaan, niin saataisiin turvattomuus tilastoihinkin oikealle, erityisen korkealle tasolle...
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 081
 • Liked: 10557
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #364 : 04.01.2021, 15:23:26 »
Lainaus
Kantaväestön keskuudessa esiintyy jonkin verran turvattomuuden tunnetta, vaikka alue ei tilastojen valossa ole erityisen turvaton.
Vaikka asiat olisivat tilastojen valossa toisin kuin on tunne, tunne ratkaisee.

Tässä lyötiin taas sellaiset rätingit eteen että sulla ei voi olla turvatonta tunnetta.
« Viimeksi muokattu: 04.01.2021, 15:38:25 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85412
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #365 : 04.01.2021, 15:58:57 »
Lainaus
Kantaväestön keskuudessa esiintyy jonkin verran turvattomuuden tunnetta, vaikka alue ei tilastojen valossa ole erityisen turvaton.
Vaikka asiat olisiva tilastojen valossa toisin kuin on tunne, tunne ratkaisee.

Tässä lyötiin taas sellaiset rätingit eteen että sulla ei voi olla turvatonta tunnetta.

Kuitenkin faktana:
Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Erityisesti maahanmuuttajaperheiden tyttöjen koulumotivaatio on kasvanut Suomessa selvästi 2000-luvun alusta lähtien. Moni tähtää jopa juristiksi, lääkäriksi tai insinööriksi. Esteiksi muodostuvat kielitaidon lisäksi kantaväestön usein tiedostamattomatkin ennakkoasenteet ja syrjintä työmarkkinoilla.

...vaikka tällaisten esteiden merkittävyydestä ei ole kuin korkeintaan anekdoottitason näyttöä,.

Syrjintä ei ole tutkimusten perusteella maahanmuuttajien kouluttautumisen tai työllistymisen esteenä edes top3:ssa.

Lainaus käyttäjältä: Kansan Uutiset
Tietyt poliitikot puhuvat, että meillä vääjäämättä nähdään jonain päivänä Ruotsin lähiöiden kehityskulku. Asia on kuitenkin täysin meidän ohjailtavissamme. Voimme vaikuttaa siihen sillä, miten paljon panostamme tällaisiin lähiöihin, Juntunen korostaa.

Tässä meillä taas tutkija.

Jos kehitysmaamaahanmuuttajien määrä lisääntyy ja osuus kasvaa, kehitys on asuinalueilla vääjäämätöntä, kuten se oli myös Ruotsissa, joka on arvioitu Mipex-indeksillä kotouttamistoimissaan maailman parhaaksi (myös Suomi käytännössä samanlaisella panostamispolitiikalla aivan kärkeä).

Ainoa toimiva tapa vaikuttaa kehitykseen on vaikuttaa maahanmuuttajien määrään ja laatuun. Ei ole näyttöä, että mikään määrä "panostamista" muuttaisi kehityksen, eikä meillä ole rajattomia resursseja haittamaahanmuuttoon tuhlattavaksi kuin tutkijoiden teorioissa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 085
 • Liked: 5920
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #366 : 04.01.2021, 16:13:52 »
Eli asiat hallinnassa, kun vaan lyödään riittävästi fyrkkaa pöytään. Siis sitä samaa fyrkkaa, joka kelpaisi myos vanhuksille ja lapsiperheille, jos sitä olisi.
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 665
 • Liked: 39375
 • Dieselsetä
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #367 : 04.01.2021, 16:23:32 »
Eli asiat hallinnassa, kun vaan lyödään riittävästi fyrkkaa pöytään. Siis sitä samaa fyrkkaa, joka kelpaisi myos vanhuksille ja lapsiperheille, jos sitä olisi.

No riittäähän sitä matuvanhusten ja -lapsiperheiden pöytään. Ja jos ei riitä, lainataan lisää, suomalaislasten maksettavaksi.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 958
 • Liked: 13888
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #368 : 04.01.2021, 17:02:44 »
Lainaus

Maahanmuuttajat viihtyvät kosmopoliittisessa lähiössä

Islamilaisista maista saapuneet ovat kaikkea muuta kuin yhtenäinen joukko. Heidän omaa ääntään tulisi kuunnella enemmän, esittää Turun Varissuon elämänmenoon syventynyt Lähi-idän ja islamin tutkija Marko Juntunen.
Maahanmuuttajista puhutaan Suomessa liikaa monikulttuurisuuden ja uskonnon näkökulmasta. Tällainen puhe ei tavoita heidän todellista elämäänsä.

Näin sanoo Lähi-idän ja islamin tutkimuksen dosentti Marko Juntunen Helsingin yliopistosta. Juntusen tuore kirja Matkalla islamilaisessa Suomessa on kiehtova tutkimusmatka kosmopoliittiseen elämään ja ihmisten taustoihin Turun Varissuon lähiössä. Juntunen on tehnyt Varissuolla koko 2000-luvun mittaan perusteellista kenttätutkimusta erityisesti irakilaistaustaisten parissa.

https://areena.yle.fi/1-4276998

Varissuo, Turku, Suomi (Pahamaineiset lähiöt)
https://www.youtube.com/watch?v=O5AWarLaqcc

Jos Suomessa olisi älyä, niin kaikki lakikirjat käytäisiin läpi jotta dosentti Juntunen saataisiin viralta ja tutkintavankeuteen. Kyllä rikosnimike keksittäisiin jos olisi pippeliä ja älyä. 
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 151
 • Liked: 3936
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #369 : 04.01.2021, 17:09:11 »
Lainaus käyttäjältä: Kansan uutiset
Erityisesti maahanmuuttajaperheiden tyttöjen koulumotivaatio on kasvanut Suomessa selvästi 2000-luvun alusta lähtien. Moni tähtää jopa juristiksi, lääkäriksi tai insinööriksi.
Minunkin tekisi taas mieli lähteä yksityisjahdilla maailmanympärysmatkalle.

”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 5404
 • Kivapuhe sallittu!
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #370 : 04.01.2021, 17:12:30 »
Ziisus et mua ottaa niin sanotusti pannuun tälläiset vähä-älyisyydet...  :facepalm:

Lainaus
Erityisesti maahanmuuttajaperheiden tyttöjen koulumotivaatio on kasvanut Suomessa selvästi 2000-luvun alusta lähtien. Moni tähtää jopa juristiksi, lääkäriksi tai insinööriksi. Esteiksi muodostuvat kielitaidon lisäksi kantaväestön usein tiedostamattomatkin ennakkoasenteet ja syrjintä työmarkkinoilla.

Et ihan tähdätään kielitaidottomana sellaisiin ammatteihin kuin juristiksi, lääkäriksi tai insinööriksi. Mitä vattua maamme tekisi kielitaidottomille toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajilla, jotka eivät opi yhdessä maailman parhaista koulutussysteemeissä edes maan kieltä? Ja kyllä, Suomessa on edelleen hyvät mahdollisuudet oppia ja kouluttautua, jos vertaa moneen muuhun maahan

Ja tämä ihan itsestä johtuva laiskuus, saamattomuus ja vetelyys - suorastaan ominaispiirre eräille ryhmille - johtuu sitten ennakkoasenteista ja syrjinnästä työmarkkinoilla? Ei STNA sentään!

Johtuisko ihan siitä, ettei osaa kieltä eikä omaa mitään taitoja? Ja se oma asenne kun on, että se paha syrjivä työnantaja ei anna heti insinöörinhommia, niin voi vat sanon mä.  >:(
« Viimeksi muokattu: 04.01.2021, 17:15:59 kirjoittanut Pentecost »
Nothing is more fucking pathetic than self-identified “leftists” who think Silicon Valley oligarchs are going to censor speech and police discourse for the good of the marginalized and the oppressed. There’s literally nothing dumber than believing this.
— Glenn Greenwald

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 860
 • Liked: 3260
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #371 : 04.01.2021, 17:41:58 »
Vai ennakkoasenteet ja syrjintä estävät lääkäriksi opiskelun ja työskentelyn... täytyypä kertoa tämä tuntemilleni ulkomaalaisperäisille lääkäreille ja hammaslääkäreille joilla on Suomessa ollut aina töitä. Voiskohan todelliset syyt liittyä omien kykyjen, työhalujen ja motivaation puutteeseen? Oppilaitosten ohjaajien mukaan nämä tuppaavat olemaan yleensä valmistumisen esteenä alemmillakin koulutusasteilla. Opitulla rassissmi-itkulla ei tutkinto toistaiseksi heltiä, eikä ilman sitä saa työskennellä vaikka olis kuinka ihmebantu.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 1312
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #372 : 04.01.2021, 18:09:46 »
Lainaus käyttäjältä: Lähi-idän ja islamin tutkija Marko Juntunen

...Näin sanoo Lähi-idän ja islamin tutkimuksen dosentti Marko Juntunen Helsingin yliopistosta. Juntusen tuore kirja Matkalla islamilaisessa Suomessa on kiehtova tutkimusmatka kosmopoliittiseen elämään ja ihmisten taustoihin Turun Varissuon lähiössä. Juntunen on tehnyt Varissuolla koko 2000-luvun mittaan perusteellista kenttätutkimusta erityisesti irakilaistaustaisten parissa....


Varissuo, Turku, Suomi (Pahamaineiset lähiöt)
https://www.youtube.com/watch?v=O5AWarLaqcc
Onko tuo kirja tehty enemmän fakta, vaiko mielipide kyselyn pohjalta? Ainakin minun ennakko vaikutelmani tuosta on, että  kirjassa olevat loogiset päätelmät, ovat tehty suurimmalta osin kyselyiden ja mielipiteiden perusteella. Varsinkin silloin kun faktat ovat ristiriidassa mielipiteiden kanssa.

Voin toki olla väärässäkin...
Jos virheistä viisastuu, niin minun pitäisi olla maailman viisain ihminen...

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 665
 • Liked: 39375
 • Dieselsetä
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #373 : 04.01.2021, 18:13:16 »
Kirjan tilaaja/kustantaja on tietysti määritellyt lopputulemat joihin kirjassa/tutkimuksessa päädytään, maan tavan mukaisesti.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 3484
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #374 : 04.01.2021, 18:19:27 »
No korkeakouluopintoihin pääsee käsiksi myös avoimen yliopiston kautta. Sieltä ei välttämättä saa opintopistettä lääkärin tai juristin opintoihin, mutta yleissivistävää koulutusta kuitenkin.

Ja se kielitaito nyt ei vaan ole sellainen asia, joka voidaan kaataa kurkusta alas tai käydä viikon kurssi. Tämä maa on pullollaan ihmisiä, jotka mielellään kouluttautuisivat lääkäriksi tai juristeiksi. Käyvät vuosi toisensa jälkeen kalliit preppuskurssit jäädäkseen joka vuosi puolen pisteen päähän. Nyt sitten Fatiman pitäisi päästä heittämällä sisään, vaikka ei osaa kieltä? Sitäkö tässä haetaan?

En pidä politiikasta, vähiten vihaan persuja. So be it.

Kela_Platinum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 1600
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #375 : 04.01.2021, 22:24:38 »
No korkeakouluopintoihin pääsee käsiksi myös avoimen yliopiston kautta. Sieltä ei välttämättä saa opintopistettä lääkärin tai juristin opintoihin, mutta yleissivistävää koulutusta kuitenkin.

Ja se kielitaito nyt ei vaan ole sellainen asia, joka voidaan kaataa kurkusta alas tai käydä viikon kurssi. Tämä maa on pullollaan ihmisiä, jotka mielellään kouluttautuisivat lääkäriksi tai juristeiksi. Käyvät vuosi toisensa jälkeen kalliit preppuskurssit jäädäkseen joka vuosi puolen pisteen päähän. Nyt sitten Fatiman pitäisi päästä heittämällä sisään, vaikka ei osaa kieltä? Sitäkö tässä haetaan?

Kyllä sekin aika tulee vielä että näille aletaan luoda omia kiintiöitä, odottakaapas vaan

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 402
 • Liked: 7547
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #376 : 05.01.2021, 00:13:40 »
^Englanninkielisiä tutkintoja on jo varsin paljon.

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 3445
 • United States of Facebook
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #377 : 05.01.2021, 00:24:34 »
Valetutkija Juntunen käyttää tuossa tekeleessään termiä "kosmopoliitti" toistuvasti.
Hassua, mutta jotenkin näistä Varissuonkin kansoittamista vain äidinkieltään somaliaa tai jotain staniaa/irakia mokeltavista myymälävarkaista ja huumekauppiaista tulee montakin asiaa mieleen, muttei juuri sitä "kosmopoliittia", joka sivistyssanakirjan mukaan tarkoittaa maailmankansalaista (maailmanmatkaaja, hienostelija, maailmanmies).
Juu ei.
"Keskustan hallintovaliokuntaryhmän kanta al-Holin leirillä oleviin suomalaisiin on selkeä. Emme hyväksy massapalautuksia, myös lasten osalta tilanne harkittava tarkkaan. Vapaaehtoisesti kalifaattiin lähteneet ovat itse kohtalonsa valinneet. Jääkööt sinne". King in the North. Defender of Lapland, Mikko Kärnä (kesk.)

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32168
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #378 : 05.01.2021, 06:52:24 »
Valetutkija Juntunen käyttää tuossa tekeleessään termiä "kosmopoliitti" toistuvasti.
Hassua, mutta jotenkin näistä Varissuonkin kansoittamista vain äidinkieltään somaliaa tai jotain staniaa/irakia mokeltavista myymälävarkaista ja huumekauppiaista tulee montakin asiaa mieleen, muttei juuri sitä "kosmopoliittia", joka sivistyssanakirjan mukaan tarkoittaa maailmankansalaista (maailmanmatkaaja, hienostelija, maailmanmies).
Juu ei.

No, Hesari varsin kirjaimellisesti yrittää samaan aikaan sorvata Puhoksen (wannabe?) gangstoista suomalaisen muodin trendsettereitä, implikoiden että kantaväestöltä puuttuu jokin kyky (ilmeisesti "kosmopoliitti maailmankuva") joka mahdollistaisi heidän menestyksen saralla ilman näiden apua. Vieläpä tilanteessa jossa uutisissa puolipakosta kerrotaan täsmälleen saman värisistä porukoista jotka ryöstävät teräaseilla ja väkivallalla uhkaillen kantiksilta vastaavat muodikkuutta osoittavat takit päältään pois jos he niin haluavat.

Vähän samalla tapaa kuin trumpisteilla on kyky ja halu selittää idoliensa moraalista hyväksyttävyyttä kokonaan kadonnut viime kuukausina, on militantin monikulttuurisektion kyky erottaa oikea kosmopoliittius väkivaltaisten rodullisten rikollisjengien ihailusta kadonnut viimeisen kymmenen vuoden aikana kun oma suuri, muiden maailmankatsomuksiin suhteessa täysin ylivertaiseksi koettu viitekehys on kulma kerrallaan romahtanut ja osoittautunut aktiiviseksi itsepetokseksi. Koko ajattelun suunnasta on jäänyt jäljelle vain patologinen tarve valehdella muille ja suorittaa yhteisöllistä itsepetosta koska irrottautuminen maailmanmallista jolle on niin paljon annettu olisi lyhyellä tähtäimellä tuskallisempaa kuin rehelliseksi alkaminen.

Monikulttuuripiireissä kosmopoliittiuden uusi määritelmä ovat etniset rikollisjengit jotka vievät sinulta, lakia noudattavalta kaduntallaajalta sekä rahat, vaatteet että lopulta myös hengen jos et hyväksy heitä jumalaksesi. Tämä on varsinkin vihervasemmiston peräänantamattoman työn tulosta, ja vihervasemmisto pyrkii saamaan aikaan sorvaamaan lait jotka passittavat sinut vankilaan jos kyseenalaistat asiaintilan järkevyyttä tai edes tuot sen yleiseen tietoisuuteen. Enää puuttuu vain vastaus siihen kysymykseen voiko suunta enää tästä muuttua, vai uhraako vihervasemmisto lopulta omankin henkensä tämän hulluuden loppuun asti saattamisen nimissä. Siis kirjaimellisesti, ei suinkaan symbolisesti.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2021, 07:54:50 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 389
 • Liked: 8944
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #379 : 05.01.2021, 07:05:39 »
Kyllä sekin aika tulee vielä että näille aletaan luoda omia kiintiöitä, odottakaapas vaan

Jos kerran esimerkiksi lääketieteelliseen on omat kiintiöt ruotsinkielisille, mikä periaatteessa estää luomasta niihin myös kiintiöitä somalin- tai arabiankielisille?  Väkilukuun suhteutettuna molemmille "kuuluisi" muutama lääkiksen aloituspaikka. 

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 224
 • Liked: 32168
Vs: 2009-04-05 Libero 2009/1: Maineensa moukaroima Varissuo
« Vastaus #380 : 05.01.2021, 07:15:52 »
Kyllä sekin aika tulee vielä että näille aletaan luoda omia kiintiöitä, odottakaapas vaan

Jos kerran esimerkiksi lääketieteelliseen on omat kiintiöt ruotsinkielisille, mikä periaatteessa estää luomasta niihin myös kiintiöitä somalin- tai arabiankielisille?  Väkilukuun suhteutettuna molemmille "kuuluisi" muutama lääkiksen aloituspaikka.

Toistaiseksi ruotsinkielisten kiintiöt perustunevat perustuslakiin kirjattuun kaksikielisyyteen. Kiintiöinti muille ja varsinkin ulkoa päin katsoen jokseenkin satunnaisesti valikoiduille kielille voi olla vaikeasti perusteltavaa ilman perustuslain muutosta. Toisaalta muistaakseni esim. Helsingin yliopistoon luotiin muutama vuosi sitten koulutusohjelma tms. somalin kielelle (samalla kun perinteinen japanin kieli jyrättiin vastaavasta asemasta), ilmeisesti yhtenä ajatuksena luoda "osaamisalue" jolla muutoin heikkolahjaista somalipopulaatiota voitaisiin saada hyvesignaloinnin nimissä yliopistoon opiskelemaan ja mielellään vieläpä sinne töihinkin. Projektia ei voine kuitenkaan ajaa läpi liian nopealla rysäyksellä joka voitaisiin kyseenalaistaa aikaisessa vaiheessa, vaan hivuttamisen myötä pitää syntyä "vallitseva tilanne" josta ei voi perääntyä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Tagit: turku varissuo