Kirjoittaja Aihe: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon  (Luettu 174141 kertaa)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16068
 • junior koodari
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #630 : 02.12.2022, 18:50:06 »
i-lehdykässä otetaan kantaa yle:n rahoitukseen.
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/a7debeb4-8afa-499e-8cd1-709ea6e4c42e
Lainaus
Kansan enemmistön mitta tuli täyteen: rahaa kahmivalta Yleltä saa leikata
Perttu KauppinenKansalaiset ja oppositio haluavat nyt leikata Yleisradiolta. Ylen rahankäyttöä on hyvin vaikea arvioida, koska yhtiö ei suostu avaamaan kunnolla, mihin veronmaksajien rahat oikein menevät, kirjoittaa vastaava päätoimittaja Perttu Kauppinen.
Yleveroa maksavien rahat menevät punaviher-ideologiaa toistavien toimittajien palkkoihin.
Huimaa settiä,,
Lainaus
Yle-veroon on sisäänrakennettu automaatti, joka paisuttaa Ylen budjettia joka vuosi. Ensi vuonna rahoitus paisuu taas yli 19 miljoonalla eurolla yli 575 miljoonaan euroon.

Automaattisesti vuosittain kasvava budjetti on surkea lähtökohta verovaroin tuotetulle palvelulle. Sen ansiosta Ylen ei tarvitse etsiä keinoja tehostaa toimintaansa, säästää veronmaksajien rahoja ja ylipäänsä miettiä sitä, mitä julkisen palvelun pitää tuottaa ja ennen kaikkea: mitä ei.

Säästöpuheita hankaloittaa se, että Yle on hyvin haluton avaamaan sitä, mihin sadat miljoonat eurot oikein käytetään. Yle antaa rahankäytöstään vain hyvin suuripiirteisiä ylätason tietoja ja vastustaa kiivaasti kaikkea yrityksiä nykyistä laajempaan julkisuuteen. Kun Yle käy taistelua avoimuutta vastaan, se vetoaa milloin sopimussalaisuuksiin milloin toimittajien lähdesuojaan tai siihen että valtio omistaa vain 99,98 prosenttia Ylen osakkeista.

Kohta alkaa tuubihousuisilla turhan läpättäjillä puntit tutisemaan, toivottavasti.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2022, 18:58:29 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 147
 • Liked: 23946
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #631 : 02.12.2022, 21:18:48 »
Minulle ei aukea tuon Honkasalon logiikka

Minulle aukeaa. koska Veronika on puhdas stalinistikommunisti. Stalinismissa aate ja aate ovat kaksi tärkeintä asiaa, ja niiden vuoksi kaikessa on käytössä ns syväkieli (kaikkia asioita väitetään niiden vastakohdiksi). Sen takia esim Yle on "riippumaton", koska se riippuu täysin Vihreistä ja Vasemmistoliitosta ja Wokesta.

Venäläisen Eduard Radzhinskin Stalin-kirjassa on hieno pikkuosuus koskien syväkieltä.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5399
 • Merirosvoradio
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #632 : 26.12.2022, 22:37:02 »
YLE-vero on vittumaisin pistevero aikoihin. Koskee pienituloisia, ei satuta isotuloisia. Kokeilu alkoi 2013 ja juntattiin lakiin 2017. Taisi Hakkarainen vastustaa ja Heinäluoma kunnon sosialistina puoltaa.
Vihreän vasemmistomme sairaan propagandan levitys varmistettiin kesken läpsytyksen. Oikein laki piti säätää, ettei kuulu budjettikuluihin ollenkaan. Muutos lähes mahdoton. Kuka kommunisti vielä keksi laittaa maksun veroilmoitukseen omana sarakkeenaan? Voiko todella olla niin, että maksu on 2.5% keskituloisille ja yrityksille, kun kunnallisvero% on jotain 20% +- ?

Hiertää, kuin puukko haavassa! Maahanmuuttovero tilalle!
https://u24.gov.ua/
Pojat, kansan urhokkaan,
Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
Viel' on Suomi voimissaan,
Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 328
 • Liked: 15190
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #633 : 27.12.2022, 07:52:12 »

Oikein laki piti säätää, ettei kuulu budjettikuluihin ollenkaan. Muutos lähes mahdoton.


Se on niin kuin muutkin lait, eduskunnan voimasuhteista kiinni. Muutoksen täytyy tapahtua ensin kansan keskuudessa tavallisissa äänestäjissä, sen jälkeen eduskunnassa eduskuntavaalien kautta, ja vasta sitten lain muuttaminen voi onnistua.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 793
 • Liked: 129817
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #634 : 31.12.2022, 18:11:49 »
Lainaus
Kokoomus ja persut aikovat ajaa Ylen alas

Seuraavissa eduskuntavaaleissa kansa päättää Ylen kohtalosta. Sekä kokoomus että perussuomalaiset haluavat leikata voimakkaasti Yleisradion budjettia.

[...]

Kokoomus haluaa Ylen alasajolla vain tukea kavereitaan kaupallisissa medioissa.

Perussuomalaisten peruste on kunniattomampi. Tavoitteena näyttää olevan aika suoraan, että vain valeuutisia tulee olla tarjolla ilmaiseksi. Syy kiteytyy yhdysvaltalaiseen sloganiin: facts, they have a liberal bias. Miten enemmän salaliittoteoriat ja valeuutiset täyttävät ihmisten tietoisuuden, sitä todennäköisemmin he äänestävät konservatiivista oikeistoa. Tästä on runsaasti tutkimustuloksia. Perussuomalaiset ovat suoraan sanoneet, että he eivät pidä siitä, mitä Yle kansalle kertoo.

Tunnettua sanontaa mukaillen: kaikissa maissa valtiollinen tiedonvälitys hallitsee — oman tai vieraan valtion. Ylen puolustaminen on myös puolustautumista Venäjän vaikuttamista vastaan.

On syynä Ylen alasajoon mikä hyvänsä, lopputulos on sama.  Sillä ei ole väliä, että kokoomuksen perusteet näyttävät kunniallisemmilta kuin perussuomalaisten perusteet.

Juuri siksi Ylen tuotantoa on puolustettava.
Osmo Soininvaara 9.12.2022

Varoittaa salaliittoteorioista esittämällä oma salaliittoteorian.

Osmo "koepallo" Soininvaara taas tapansa mukaan pikkaisen liioittelee, kun kirjoittaa alarmistisesti Ylen alasajosta, vaikka kokoomus ja perussuomalaiset ovat vain esittäneet Ylen budjettiin nykyisten automaattikorotusten sijaan leikkauksia. Tämä on kuitenkin Soininvaaralle jostain syystä ajatuksenakin maailmanloppu, tie, jonka päässä ovat valeuutiset ja vieraan valtion hallitsema valtiollinen media. Todellako?

En löytänyt Ylen uutistoiminnan (jossa tosin on siinäkin läskiä vaikka kuinka) osuutta 550 miljoonan euron budjetista, mutta uskallan väittää, että se ei ole niin suuri, että puolueiden esittämät leikkaukset pakottaisivat välttämättä vähentämään euroakaan sieltä, jos se priorisoidaan jokaista nykyistä ukkoa ja akkaa myöten kokonaisuudessaan Ylen ydintehtäviin esimerkiksi erillisen ruotsinkielisen nuorten radiokanavan tai toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan 320 000 euron palkan ja 40 000 euron tulospalkkion sijaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 147
 • Liked: 23946
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #635 : 18.01.2023, 16:42:05 »


Sitä mukaa kun Ylen tulosvastuu on nollautunut ja rahoitusmekanismit automatisoituneet, on eri työntekijäryhmiin koskeva nöyryyttäminen edennyt.

Viimeinen tapaus:

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b53255bb-c6e4-4686-ad58-dcc51cc14955

Lainaus
Suomen Näyttelijäliitto tiedotti keskiviikkona, että se on asettanut Yleisradion kuunnelmat ja muut draamalliset audiotuotannot hakusaartoon.

Hakusaarto tarkoittaa sitä, että Näyttelijäliiton jäsenet eivät saa tehdä uusia sopimuksia Ylen omiin tai Ylen tilaamiin audiotuotantoihin, muun muassa kuunnelmiin. Tiedotteen mukaan saarto koskee sekä Ylen itse tekemiä että Ylen tilaamia tuotantoja riippumatta siitä julkaistaanko ne radiossa vai netissä, nimitetään niitä kuunnelmiksi, podcastiksi tai joksikin muuksi.

Dramaattisen toimenpiteen taustalla on Ylen ja Näyttelijäliiton välinen kiista työehtosopimuksesta, jota osapuolten välille ei ole syntynyt. Neuvottelut katkesivat marraskuussa ja tiedotteen mukaan sen jälkeen Yle on jo yrittänyt halpuuttaa näyttelijöiden korvauksia kuunnelmissa. Henkilökohtaisissa sopimuksissa Yle on tarjonnut jopa alhaisempia korvauksia kuin mitä Yle itse ehdotti neuvottelupöydässä.

Ylen ja Näyttelijäliiton välillä on ollut työehtosopimukset 1950-luvulta lähtien koskien tv- ja audiotuotantoja. Kun Yle ilmoitti, ettei se enää tee omia tv-draamatuotantoja, se totesi, ettei niihin tarvita myöskään näyttelijöiden työehtosopimusta.

Yle on noin 20 vuotta ajanut alas työtekijöidensä oikeuksia (ja sananvapautta). Homma alkoi ei-ohjelmatyöntekijöistä, mutta on edennyt koko ajan lähemmäksi ydintoimintoja. Palkollisten eksistenssi on todella pitkään ollut pois yleisön tai ohjelmien  laadun parista ja siirtynyt yhä tiukemman stalinistisen komentojärjestelmän pönkitykseen. Ylenemiset ovat kymmeniä vuosia perustuneet uskollisuus- ja nöyryyshyveisiin.

PS. Olen pitkään ihmetellyt, että Ylen kääntäjillä on ilmeisesti edelleen markkinoita uhmaava erityisasema. Toisin sanoen, kaikki muut valtakunnan kääntäjät ovat ottaneet lujaa kakkoseen, mutta Ylessä lienee vielä heillä ihmismäiset olot. (En ole varma asiasta.)
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 670
 • Liked: 61779
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #636 : 22.04.2023, 20:57:07 »
Hallitusspekulaatioketjuun on eksynyt keskustelua YLE rahoituksesta ja ohjelman laatutuotannosta.

Tässä on juuri telkkari auki ja ohjelmaopas. YLE tv2
Kolme jaksoa vanhaa ketonen&myllyrinnettä uusintana. Sitten vähän EM-painia. Sitten "sinkut paljaana" ja sen jälkeen "Anna ja maailmanloppu": kauhukomediassa zombie-apokalypsi rikkoo uneliaan pikkukaupungin joulurauhan...

Huomenna näköjään tulee kaikki kuusi jaksoa Van Life -sarjaa uusintana jossa joku Aino asuu oranssissa pakettiautossa. Siitten tulee Vikin ja Köpin matkailuohjelma, jonka ensimmäisessä jaksossa matkataan Saksan Müncheniin, jossa "Köpin oksennusrefleksi joutuu koetukselle...."

Kyllä on taas verorahoilla tehty laatua ja kulttuuria ja dokumenttia.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 466
 • Liked: 2254
 • Transvegaani
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #637 : 06.05.2023, 07:38:59 »
Nyt kun YLE:n asema ja rahoitus on taas keskustelussa, voisi palauttaa mieliin viime keväisen Maaseudun Tulevaisuuden tutkimuksen siitä miten ihmiset kokevat saavansa vastinetta YLE-verolle. Vastauksissa korostuu hyvin YLE:n poliittinen linja. Jos se olisi neutraali, tyytyväisten / tyytymättömien osuus olisi melko tasainen eri poliittista kantaa edustavien vastaajien kesken.
Lainaus käyttäjältä: MT
[...]
Lähes 80 prosenttia vihreiden äänestäjistä on tyytyväisiä Ylen nykyiseen linjaan ohjelmissa ja palveluissa.

Perussuomalaisten äänestäjistä samoin vastaa vain 25,6 prosenttia.

Perussuomalaisista vastaajista tyytymättömiä on kaikista eri vastaajaryhmistä ylivoimaisesti eniten, 65,4 prosenttia.

Sosialidemokraatteja ja vasemmistoa äänestävien kyllä-vastaukset ylittivät 70 prosentin rajan.

Kokoomuksen ja keskustan kannattajista kyllä-vastauksia oli yli 60 prosenttia.

Merkittävä ero maakuntien ja pääkaupunkiseudun vastaajien keskuudessa näkyy edelleen. Maaseudulla 42 prosenttia on tyytyväisiä ja enemmistö, 52 prosenttia, ei koe saavansa vastinetta Yle-maksulle.
[...]

Vastineessaan YLE näkee ongelmaksi ainoastaan eron maaseudun ja kaupunkien välillä. Poliittinen vääristymä ei ole YLE:lle ongelma. YLE:n omassa tutkimuksessa tuloksia ei edes analysoida puoluekannan mukaan. Ihan ymmärrettävistä syistä. Jaottelu tehdään sukupuolen (vain kaksi, :silakka:) ja iän (alle 45 vuotta, 45+ vuotta) mukaan. Vastinetta YLE-verolle arvioidaan myös asuinalueen mukaan.
Lainaus käyttäjältä: YLE
[...]
Yle seuraa säännöllisesti myös suomalaisten tyytyväisyyttä ja ajatuksia Yle-verosta – samoin veron maksuhalukkuutta ja sen yhteyttä koettuun merkitykseen Ylen mediatarjonnasta. Ylen tilaamaa ja riippumattomalla tutkimuslaitoksella teettämää seurantatutkimusta on tehty jo useamman vuoden ajan useamman eri tutkimuskumppanin kanssa – koko väestöä edustavasti. Tulokset antavat Ylelle sangen tarkan käsityksen siitä, miten suomalaiset kokevat saavansa vastinetta Yle-verolle. Tutkimustulokset ovat avoimesti kaikkien luettavissa verkkosivuillamme.
[...]
MT nostaa kuitenkin oleellisen kulman: maaseudulla asuvien ajatukset Ylestä ja Yle-verosta. MT:n ja Ylen tuloksissa näkyy tutkimustavasta riippumatta sama trendi. Pääkaupungin ja muiden kaupunkimaisten kuntien vastine Yle-verosta koettuun arvoon on korkeampi kuin maaseutumaisilla kunnilla.

Kattavammissa ja väestöä laajemmin edustavissa tutkimuksissa ero on vähäinen ja tyytyväisyys Yleen on korkealla tasolla myös maaseudulla. Seuraamme kuitenkin trendiä tarkasti ja kehitämme tarjontaamme ja aluetoimintaamme palautteen perusteella. Jos yhteys yleisöihimme heikkenee – olivatpa he vanhoja, nuoria, kaupunkilaisia tai maaseudulla asuvia – emme onnistu tehtävissämme lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmasta sekä vahvistaa suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria.

Marit af Björkesten
Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja
Kari Suomalainen: "Niin hassua ei pilapiirtäjä keksi, ettei se myöhemmin olisi täyttä totta."

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 670
 • Liked: 61779
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #638 : 06.05.2023, 10:06:36 »
Kaupunkihipsterit eivät varmaan edes kuuntele/katsele YLE:ä. Joka tönössä on vähintään kaapeliTV, ellei laajakaista. Joka pirtissä on joku netflix tms.

Tuossa taas vietin hieman aikaa Lapissa. Kelomökissä oli vain kattoantenni. Siellä näkyi ehkä kaksi kanavapakettia, eli yle12teema/fem jotain ja maikkarinelonen jotain. Ei ollut laajakaistaa, ei C-morea ei disneytä....

Siellä jos avaat telkkarin, etkä halua investoida kanavapaketteihin ja käyttää tietokonettasi TV:n katseluun, ihmiset katsovat YLE:ä. Ja kun sieltä tulee paskaa, ihminen on tyytymätön. Kun kaupungin hipsteri avaa TV:n, jos sieltä tulee paskaa, tämä vääntää suoratoistopalveluun tai johonkin Elisaviihteeseen. Ei nämä noteeraa ylen huonoa tarjontaa. Samalla kun näitä gallupeita tehdään, pitäisi listata liuta ohjelmia tyyliin:

Oletko katsonut seuraavia ohjelmia?
-pillupäiväkirjat
-sinkut paljaana
-vikin ja köpin matkapäiväkirjan oksennusrefleksi

Mitä ylläolevista pitäisi tuottaa tai kustantaa verovaroin?
-pillupäiväkirjat
-sinkut paljaana
-vikin ja köpin matkapäiväkirjan oksennusrefleksi

Tulos olisi eri, kun kysyä oletko tyytyväinen YLE:n ohjelmatarjontaan?
-Uutiset on ihan OK, eli KYLLÄ!

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 610
 • Liked: 3649
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #639 : 06.05.2023, 10:56:28 »
Näin YLE-veroa maksavana kansalaisena haluaisin protestoida sitä vastaan, että minunkin pitää olla mukana rahoittamassa tuota vihervasemmistolaista propagandaa.

TelevisioVASTAANOTTIMEN lahjoitin jo pois pari vuotta sitten. En halua yksipuolisesti VASTAANOTTAA mitään.

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 080
 • Liked: 2412
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #640 : 06.05.2023, 11:08:02 »

 Tämähän on helppo juttu. Jokainen ruksii veroilmoitukseensa haluaako maksaa Ylen propagandasta. Tottahan nämä Ylen kannattajat siihen ruksin laittaa.
   Ai eikö?

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 545
 • Liked: 15439
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #641 : 06.05.2023, 11:40:58 »
Jos YLE:n antia ei olisi olemassa niin perustettaisiko se? Nykyhinnalla? Miten tämä myytäisiin veronmaksajille, kun Yletön tarjonta on no, yletöntä.

Ainoa johon tämä kelpaa perustellusti on Valtion virallinen tiedotus. Eduskunnan suuren salin puheet, mielellään kaikki. Valtiovierailujen televisiointi. Vaalitulosilta. Ehkä joku päivän yhteenveto tuotannollisena sisältönä. Siinä kaikki. Vapaan markkinan puoli hoitaa kansan viihdyttämisen.
 
Viime vuosituhannen reliikki jolle oli aikansa ja paikkansa.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 610
 • Liked: 3649
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #642 : 06.05.2023, 11:47:11 »

 Tämähän on helppo juttu. Jokainen ruksii veroilmoitukseensa haluaako maksaa Ylen propagandasta. Tottahan nämä Ylen kannattajat siihen ruksin laittaa.
   Ai eikö?


Ei ole noin, vaikka pitäisi olla.

Minäkin maksan tässä YLE-veroa, vaikka en käytä mitään heidän palveluistaan. YLE-verosta et pakoon pääse!

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 328
 • Liked: 15190
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #643 : 06.05.2023, 12:03:06 »

Minäkin maksan tässä YLE-veroa, vaikka en käytä mitään heidän palveluistaan. YLE-verosta et pakoon pääse!


Lupamaksuperiaatteeseen voitaisiin palata. Jos katsot, maksat. Jos et katso, et maksa. Mutta tämä koskisi Yleisradion ohjelmia eikä television käyttöä muuten. Mainosrahoitteisia kaupallisia kanavia voisi edelleen katsoa maksuttomasti. Tätä varten televisioissa on korttiadapterit, jotta televisiovastaanotin voi asianmukaisen kortin avulla näyttää maksullista ohjelmaa. Siispä Yleisradion ohjelmat maksukortin taakse, siinä nykyaikainen TV-lupamaksu. Myös Yleisradion ohjelmista jotkut voisivat olla maksuttomia, esimerkiksi uutiset. Niiden tuotanto olisi sitten ilmeisesti veronmaksajien tukemaa, ja siksi niiden osalta laadunvalvonta olisi tiukempaa.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 670
 • Liked: 61779
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #644 : 06.05.2023, 12:08:08 »

 Tämähän on helppo juttu. Jokainen ruksii veroilmoitukseensa haluaako maksaa Ylen propagandasta. Tottahan nämä Ylen kannattajat siihen ruksin laittaa.
   Ai eikö?


Ei ole noin, vaikka pitäisi olla.

Minäkin maksan tässä YLE-veroa, vaikka en käytä mitään heidän palveluistaan. YLE-verosta et pakoon pääse!

Tätä keskustelua käytiin jo varmaan tämän ketjun aamuhämärissä.

Sinänsä Yle-vero on yksi käsittämätön veroinstrumentti, jolla on omat sääntönsä kuka maksaa ja kuka ei. Aikanaanhan YLE oli käsittääkseni budjettirahoitteinen ja vastikkeeksi kerättiin lupamaksuja, jotka joko kattoivat kulut tai sitten eivät. Median pirstaloituessa verkkoon ja vastaanottimien muuttuessa erilaisiksi älylaitteiksi lupamaksuista luovuttiin.

Mutta miksei YLEä laitettu suoraan budjettiin? Se on hyvä kysymys. Nyt sen saama rahoitus on ehkä läpinäkyvämpää. Toisaalta se on kuin kehitysapu. Jos sille kerätään veroa 450-600 miljoonaa (mikä se nykytaso onkaan), sitä rahaa ei saane käyttää vanhuspalveluihin, vaan sillä pitää sitten ostaa jotain ohjelmaa vaikka ulkomailta tai ties keneltä?

Budjettirahoitteisena sille voitaisiin osoittaa vaikka 100 miljoonaa ja kaiken ylimääräisen se joutuisi joko rahoittamaan säätiöiden tai muiden julkisten rahoittajien tuella tai laittamalla vaikka appi maksulliseksi. Nythän rahalla tuotettu palvelu, eli "appi" on ilmainen ja muut käyttötavat (esim. äänestykset) maksullisia. Vähän niin kuin ratikalla pääsisit ilmaiseksi, mutta kävelystä joudut maksamaan.

Toki jos jotain maailmalla tapahtuu tai vaikka Suomi voittaa euroviisut tai kuvataan jotain urheilutapahtumaa, niin kulttuuri- tai opetusministeriöstä voi aina hakea kohderahoitusta näihin juttuihin. Niin se kai ennen meni. Muistan ajan, kun keskusteltiin, että onneksi Suomi ei pärjää euroviisuissa, koska YLE:llä ja Suomen valtiolla ei olisi varaa järjestää niin suurta tapahtumaa. Sitten jotkut sanmarinot ja albaniat järjestelivät noita vasemmalla kädellä ja EU-nettomaksajaksi päässellä hyvinvointivaltio Suomella ei olisi ollut varaa...

On aikoihin eletty. Ja koko ajan pahenee.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 610
 • Liked: 3649
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #645 : 06.05.2023, 12:13:30 »
Muistan kyllä, kun opiskelija-asuntoloissa TV-lupamies kävi ovikelloja rimputtelemassa, 1980-luvulla.

Oli silti reilumpaa, kuin nyt: nyt joudut maksamaan, vaikka velkoja ei edes tiedä, onko sinulla TV/radio.

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 802
 • Liked: 2318
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #646 : 06.05.2023, 12:29:43 »
Mitä ylläolevista pitäisi tuottaa tai kustantaa verovaroin?
-pillupäiväkirjat


Mikä siinä "Pillupäiväkirjat" -ohjelmassa oli vialla että sitä koko ajan nostetaan tapetille esimerkkinä mitä Ylen ei pitäisi ainakaan tehdä?
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 147
 • Liked: 23946
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #647 : 06.05.2023, 17:17:29 »
Nyt kun YLE:n asema ja rahoitus on taas keskustelussa, voisi palauttaa mieliin viime keväisen Maaseudun Tulevaisuuden tutkimuksen siitä miten ihmiset kokevat saavansa vastinetta YLE-verolle. Vastauksissa korostuu hyvin YLE:n poliittinen linja. Jos se olisi neutraali, tyytyväisten / tyytymättömien osuus olisi melko tasainen eri poliittista kantaa edustavien vastaajien kesken.
Lainaus käyttäjältä: MT
[...]
Lähes 80 prosenttia vihreiden äänestäjistä on tyytyväisiä Ylen nykyiseen linjaan ohjelmissa ja palveluissa.

Perussuomalaisten äänestäjistä samoin vastaa vain 25,6 prosenttia.

Perussuomalaisista vastaajista tyytymättömiä on kaikista eri vastaajaryhmistä ylivoimaisesti eniten, 65,4 prosenttia.

Sosialidemokraatteja ja vasemmistoa äänestävien kyllä-vastaukset ylittivät 70 prosentin rajan.

Kokoomuksen ja keskustan kannattajista kyllä-vastauksia oli yli 60 prosenttia.

Merkittävä ero maakuntien ja pääkaupunkiseudun vastaajien keskuudessa näkyy edelleen. Maaseudulla 42 prosenttia on tyytyväisiä ja enemmistö, 52 prosenttia, ei koe saavansa vastinetta Yle-maksulle.
[...]

Vastineessaan YLE näkee ongelmaksi ainoastaan eron maaseudun ja kaupunkien välillä. Poliittinen vääristymä ei ole YLE:lle ongelma. YLE:n omassa tutkimuksessa tuloksia ei edes analysoida puoluekannan mukaan. Ihan ymmärrettävistä syistä. Jaottelu tehdään sukupuolen (vain kaksi, :silakka:) ja iän (alle 45 vuotta, 45+ vuotta) mukaan. Vastinetta YLE-verolle arvioidaan myös asuinalueen mukaan.
Lainaus käyttäjältä: YLE
[...]
Yle seuraa säännöllisesti myös suomalaisten tyytyväisyyttä ja ajatuksia Yle-verosta – samoin veron maksuhalukkuutta ja sen yhteyttä koettuun merkitykseen Ylen mediatarjonnasta. Ylen tilaamaa ja riippumattomalla tutkimuslaitoksella teettämää seurantatutkimusta on tehty jo useamman vuoden ajan useamman eri tutkimuskumppanin kanssa – koko väestöä edustavasti. Tulokset antavat Ylelle sangen tarkan käsityksen siitä, miten suomalaiset kokevat saavansa vastinetta Yle-verolle. Tutkimustulokset ovat avoimesti kaikkien luettavissa verkkosivuillamme.
[...]
MT nostaa kuitenkin oleellisen kulman: maaseudulla asuvien ajatukset Ylestä ja Yle-verosta. MT:n ja Ylen tuloksissa näkyy tutkimustavasta riippumatta sama trendi. Pääkaupungin ja muiden kaupunkimaisten kuntien vastine Yle-verosta koettuun arvoon on korkeampi kuin maaseutumaisilla kunnilla.

Kattavammissa ja väestöä laajemmin edustavissa tutkimuksissa ero on vähäinen ja tyytyväisyys Yleen on korkealla tasolla myös maaseudulla. Seuraamme kuitenkin trendiä tarkasti ja kehitämme tarjontaamme ja aluetoimintaamme palautteen perusteella. Jos yhteys yleisöihimme heikkenee – olivatpa he vanhoja, nuoria, kaupunkilaisia tai maaseudulla asuvia – emme onnistu tehtävissämme lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmasta sekä vahvistaa suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria.

Marit af Björkesten
Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja

On sangen kuvaavaa Ylen nöyryyttävälle toiminnalle että huippujohtaja-aatelinen Marit af kertoilee alamaisille.

Ruotsinkielinen toiminta on valepuku 4% vähemmistölle saada firman piikkiin kaikki mahdollinen koulutus ja verkostoituminen ulkomaille. Esim ulkoministeriöön ja kv. yrityksiin. Oikeastihan kukaan ei tarvitse eikä katso ruotsinkielistä ohjelmaa, vaikka tosiasiallisesti 40% Ylen budjetista tukee tätä rasistista kielikäytäntöä. Jokainen suomenruotsalaiseen perheeseen syntyvä pääsee halutessaan joksikin tai pidemmäksi aikaa Yleen. Paikkoja löytyy ja niitä kierrätetään ihailtavan luovasti.

Yle on taitavasti muun valtamedian ohella salannut, että luultavasti 2/3 Ylen työntekijöistä kuormittuu enemmän tai vähemmän ruotsinkielisen Ylen toiminnoista. Ruotsinkieliset tahot kuluttavat ihan samalla tavalla resursseja kuin kaikki suomenkielisetkin. Lisäksi pakkoruotsitusta tulee ihan TV-uutisista alkaen. Ruotsinkieliset ovat aika vaikuttavasti miehittäneet jopa suomenkielisten TV-uutisten ja ajankohtaisohjelmien kirjeenvaihtajapaikat.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 147
 • Liked: 23946
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #648 : 06.05.2023, 17:35:50 »
Mitä ylläolevista pitäisi tuottaa tai kustantaa verovaroin?
-pillupäiväkirjat


Mikä siinä "Pillupäiväkirjat" -ohjelmassa oli vialla että sitä koko ajan nostetaan tapetille esimerkkinä mitä Ylen ei pitäisi ainakaan tehdä?

Siinä on kaiketi monta vikaa. Yksi vika on, että se levittää wokea, luonnonvastaisuutta ihmisille ja pakottaa vielä veron päälle.

Sitten siinä on sen overtonin ikkuna -luonne. Kuten homoliitot, pillupäiväkirjat pyrkivät muokkaamaan maaperää vieläkin pahemmille ilmiöille.

Edelleen siinä on vikana avoin nöyryyttämisen halu. Ihmisiä vituttaa tieto, että syvästi vastenmielistä sisältöä suunnitellaan, kehitellään, rahoitetaan ja mainostetaan pelkästään nöyryyttämisen ilosta.

Haluaisiko Vesa Heimo esimerkiksi omilla rahoillaan katsoa vaikkapa Hitlerin palvontaa ja eläinrääkkäystä just because we surely can.

Tällaiset pillupäiväkirjat ovat kuin Jari Tervon raamatun heittäminen lattialle. Paviaani ylpisteli teollaan mutta eipä pysty vastavuoroisesti esim räkäisemään koraanin päälle TV-studiossa.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 670
 • Liked: 61779
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #649 : 06.05.2023, 21:07:00 »
Mitä ylläolevista pitäisi tuottaa tai kustantaa verovaroin?
-pillupäiväkirjat


Mikä siinä "Pillupäiväkirjat" -ohjelmassa oli vialla että sitä koko ajan nostetaan tapetille esimerkkinä mitä Ylen ei pitäisi ainakaan tehdä?

En tiedä. Tasa-arvoisen YLEn Kyrpäpäiväkirjoja odotellessa mietin vastausta kysymykseesi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 445
 • Liked: 634
 • Lockelainen liberaali
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #650 : 07.05.2023, 03:59:43 »
Mutta on siinä joku vinha perä, että ennen kaiken maailman pornohoroja katsottiin kieroon.
Nyt tulee dokkaria kuinka OnlyFansissa pillunkeikuttelu on niin voimaannuttavaa.

Ylen rahoitus puoleen.

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 802
 • Liked: 2318
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #651 : 07.05.2023, 05:06:30 »

Siinä on kaiketi monta vikaa. Yksi vika on, että se levittää wokea, luonnonvastaisuutta ihmisille ja pakottaa vielä veron päälle.

Haluaisiko Vesa Heimo esimerkiksi omilla rahoillaan katsoa vaikkapa Hitlerin palvontaa ja eläinrääkkäystä just because we surely can.


Ok. Minä en sitä ole katsonut/kuunnellut niin en tuollaisesta tiennyt. Onko vinkkejä mistä pahimmat kohdat löytyy- sellaiset jotka vertautuu mielestäsi Hitlerin palvontaan ja eläinrääkkäykseen? Noin uteliaisuutta vois vilasta että mikä sun mielestä siihen vertautuu.
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

PolleaPoeka

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 79
 • Liked: 34
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #652 : 07.05.2023, 09:39:17 »
Naisen karvattomuus, vulvodynia, penetraatiokeskeinen seksi ja muunsukupuolisuus. Siinä pillupäiväkirjojen aiheet.

En itsekkään ymmärrä miten nämä vertautuu Hitleriin yms?

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 147
 • Liked: 23946
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #653 : 08.05.2023, 03:17:00 »

Ne vertautuvat Hitleriin, eläinrääkkäykseen tai vaikkapa Annika Saarikon äänen kuunteluun siten, että niitä kaikkia on veemäistä nauttia kokemuksena siten että on itse pakotettu maksamaan kontentista jota inhoaa syvästi. Joku inhoaa Hitlerin palvontaa ja mä inhoan Ylen diskurssia pillupäiväkirjoista.

Normaalia ihmistä vituttaa kun se pannaan maksamaan paskan nielemisestä. 
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

DTfan_fe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 92
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #654 : 08.05.2023, 05:32:30 »

Siinä on kaiketi monta vikaa. Yksi vika on, että se levittää wokea, luonnonvastaisuutta ihmisille ja pakottaa vielä veron päälle.

Haluaisiko Vesa Heimo esimerkiksi omilla rahoillaan katsoa vaikkapa Hitlerin palvontaa ja eläinrääkkäystä just because we surely can.


Ok. Minä en sitä ole katsonut/kuunnellut niin en tuollaisesta tiennyt. Onko vinkkejä mistä pahimmat kohdat löytyy- sellaiset jotka vertautuu mielestäsi Hitlerin palvontaan ja eläinrääkkäykseen? Noin uteliaisuutta vois vilasta että mikä sun mielestä siihen vertautuu.

Minuakin kovasti kiinnostaisi nähdä ohjelma yleltä, jossa on Hitlerin palvontaa. Siis, jos sellaista kerta sieltä löytyy...

Rantasalmen Sulttaani

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 531
 • Liked: 1300
 • Teillä oli unelma
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #655 : 08.05.2023, 08:54:36 »
Jos mitään leikkausta ylen budjettiin ei nyt pystytä tekemään niin vähimmäistavoite tulee olla ylen rahankäytön täydellinen avaaminen yleisölle, jotta nähdään sentin tarkkuudella mihin vittuun nuo kaikki sadat miljoonat vuodessa katoavat, tämän jälkeen rahoituksen mahdollisesta leikkauksesta keskusteleminen olisi paljon helpompaa.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 586
 • Liked: 1091
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #656 : 08.05.2023, 11:54:50 »
Viron yleisradioyhtiö ( ERR) budjetti 42 miljoonaa euroa.
Ylen budjetti 2023 on jo yli 620 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna pelkästään ruotsinkielisiin ohjelmiin käytetään yli 40 miljoonaa euroa!
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

tommeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 61
 • Liked: 198
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #657 : 10.05.2023, 18:03:36 »
Yle-veroa ei ainakaan saa korottaa ja Yle-vero kokonaan pois yrityksiltä. Miksi ihmeessä yritysten pitäisi maksaa Yle-veroa kun ei Ylestä ole yrityksille mitään hyötyä? Esimerkiksi jos kampaamo, taksikuski tai kauppa haluaa soittaa tiloissaan radiota niin se joutuu joka tapauksessa maksamaan Teostolle korvauksen vaikka siellä pyörisi vain Ylen kanavat.

Yle-veroa voitaisiin leikata 60 prosenttia. Ylelle voisi jäädä kaksi televisiokanavaa: Yle TV1 HD ja Yle TV2 HD. Ylen tehtäviksi jäisivät pääosin uutisten tuottaminen ja muut ajankohtaisohjelmat. Kotimaisia tapahtumia ja urheilukisoja voitaisiin jonkinverran televisioida. Kaiken maailman ulkomaalaisten käsikirjoitettujen ohjelmien ostaminen kokonaan pois. Julkisrahotteisen Yleisradion tehtävä ei ole ostaa HBO:n laatusarjoja.
Elokuvasäätiön tarpeellisuuteen en tässä ketjussa kantaa ota, mutta jos julkisrahotteinen Suomen elokuvasäätiö tukee jotain elokuvaa tulisi tällöin myös julkisrahoitteisella Yleisradiolla olla automaattisesti TV-oikeudet kyseiseen elokuvaan jotta kansa näkisi millaiseen kulttuuriin julkista rahaa käytetään.
Yleisradion tuotannosta osa pitäisi olla vapaasti kaikkien käytettävissä. Esimerkiksi Radion sinfoniaorkesterin äänitteet pitäisi lisensoida CC-lisenssillä tai vastaavalla jotta kansa voisi käyttää vapaasti verorahoilla tuotettua musiikkia.

tommeli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 61
 • Liked: 198
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #658 : 10.05.2023, 21:21:09 »
Yle-veroa ei ainakaan saa korottaa ja Yle-vero kokonaan pois yrityksiltä. Miksi ihmeessä yritysten pitäisi maksaa Yle-veroa kun ei Ylestä ole yrityksille mitään hyötyä? Esimerkiksi jos kampaamo, taksikuski tai kauppa haluaa soittaa tiloissaan radiota niin se joutuu joka tapauksessa maksamaan Teostolle korvauksen vaikka siellä pyörisi vain Ylen kanavat.
Lisäyksenä että myös televisiosta yleisölle avoimissa paikoissa (vaikka aulassa tai ravintolassa) pitää maksaa ensin Teostolle ja Gramexille: https://www.musiikkiluvat.fi/kuulokanavalla/miksi-tvn-katsomiseen-tarvitaan-musiikkilupa/ vaikka niistä pyörisi vain Ylen kanavat.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 536
 • Liked: 51524
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Vs: HS: TV-lupamaksu on vaihtunut Yle-veroon
« Vastaus #659 : 11.05.2023, 09:42:05 »
Lainaus
Kolumni: Ylen vinouman näkee ilman Pillupäiväkirjojakin, mutta Sebastian Tynkkysellä keulii ja pahasti
Sanna Ukkola

Ylen sisältö on vinoutunut entistä pahemmin nykyisen päätoimittajan aikana, mutta Tynkkynen tekee virheen painostamalla mediaa, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola.

Veikkailemme usein huvin vuoksi kavereideni kanssa, kuka on Ylen seuraava kolumnisti, panelisti tai show’n pitäjä. Tähän mennessä kaikki veikkaukset ovat menneet nappiin.

Kun toimittaja ja aktivisti Renaz Ebrahimi huusi kurkku suorana rakastetulle tähtitieteilijälle Esko Valtaojalle n-sanan käytöstä tv-ohjelmassa, arvelimme, että pian hän saisi uuden puheohjelman Yleltä.

Niin kävikin. Nyt Ebrahimi juontaa Kohupodi-ohjelmaa, jossa hän on viimeksi käsitellyt esimerkiksi sitä, kuka saa kunnian turvallisemman tilan periaatteiden kehittämisestä ja sitä, miksi drag queenit muka halutaan kieltää.

Entä miten kävi räyhäanarkistina julkisuuteen ponnahtaneelle Suvi Auviselle, joka uhosi vuonna 2014 Helsingin Sanomien haastattelussa, että sortajien kannattaa pelätä, flirttaili vastustajien ampumisella ja esitti samana vuonna somessa silloisen pääministeri Alexander Stubbin pään leikkaamista?

Hänelle irtosi paikka vakiopanelistina Ylen mediaohjelmassa Viimeisessä sanassa.

Somessa öykkäröivä aktivisti, äärioikeistoa joka nurkan takana näkevä koomikko Iikka Kivi, puolestaan näkyi tällä viikolla istuvan Ylen uuden poliittisen satiirin vakkaripanelistina yhdessä vasemmistolaisen Niina Lahtisen kanssa. Ylelle hän tekee myös Hauskaa maailmanloppua -podcastia, jossa hän saarnaa pihvinsyönnistä ja planeetan tuhoutumisesta toisen aktivistin (Ellen Ojala) ja stand-up-koomikon (Teemu Vesterinen) kanssa.

Seuraavat veikkauksemme, saamelaiset aktivistisiskokset Emmi ja Miisa Nuorgam ovat molemmat Ylen ahkerasti käyttämiä sisällöntuottajia: Emmi kirjoittelee Ylen kolumneja muun muassa rasistisesta, naisia vihaavasta tekoälystä ja Miisa kertoili esimerkiksi polyamoriastaan ja avoimesta suhteestaan Ylen sarjassa.

Vihreän langan päätoimittaja, ilmastoaktivisti Riikka Suominen siirtyi lehden lakkauttamisen jälkeen Ylelle tekemään podcastia uudenlaisista parisuhteista, polyamoriasta, moniavioisuudesta ja sen sellaisista, juuri kuten arvasimme.

Näyttää siltä, että mitä räyhäkämpi aktivisti, sitä varmemmin Yle lyö megafonin käteen ja kuukauden lopulla rahaa tilille. ...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0c522a1c-8e1c-4a86-b1d3-22e755cd5c2c

Tagit: