Kirjoittaja Aihe: Sanattomaksi vetää: oikeusministeriö ehdottaa säästämistä tuomioita lyhentämällä  (Luettu 18305 kertaa)

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4847
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Vs: Sanattomaksi vetää: vihreiden säästölista
« Vastaus #30 : 19.05.2011, 18:59:39 »
Yleinen trendihän on, varsinkin vasemmalla ollessa, että vangit ovat yhteiskunnan sortamia ja sinne ajamia...

Näinhän se on, mutta että suht paljon kirjoitteleva hompanssilajitoveri menee kirjoittamaan tuollaista...

Onhan se tunnettua, että esimerkiksi vuosikymmeniä tai -satoja jatkunut mustalaisten yliedustus vankiloissa johtuu heidän kärsimästään sorrosta ja syrjinnästä, ei esimerkiksi kulttuurillisista erityispiirteistä, jotka halveksivat koulunkäyntiä, työntekoa ja yhteiskuntaa.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Suvaitsija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 781
 • Liked: 1010
 • Etnitön
Vs: Sanattomaksi vetää: vihreiden säästölista
« Vastaus #31 : 19.05.2011, 19:17:58 »
Tätä olen ihmetellyt itsekin. Miten yksi vankipäivä voi maksaa saman verran kuin yö paremman luokan hotellissa.

Vankilassa tarvitaan melkoinen määrä porukkaa kolmivuorotyössä. Ei minulla kyllä siltikään ole suurempaa epäilystä, etteikö vankilajärjestelmässä haaskattaisi rahaa melko löysinkin rantein.

Eihän vankimäärien vähentäminen ole silloin ratkaisu, sillä silloinhan jokainen yksittäinen vanki tulee vain suhteellisesti kalliimmaksi. Jos taas pyrittäisiin lisäämään vankien määrää huonontamalla olosuhteita vankiloissa lisäämättä henkilökuntaa, niin silloinhan kulut vankia kohden laskevat ja kostonhimoiset kansalaiset ml. minä olisivat iloisia. Lisää vankeja, vähemmän kustannuksia!
"Turvapaikanhakijat ovat paikallisesti merkittävä tulonlähde. Laitoksen vuosibudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa."
-Vastaanottokeskus

"Joidenkin maahanmuuttajaryhmien kohdalla työttömyys on huomattavasti muita
ryhmiä korkeammalla tasolla. Tämä on sekä haaste että mahdollisuus."
-Helsingin tila ja kehitys 2013

VH

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 299
 • Liked: 893
 • Kuvan henkilö ei valitettavasti elä enää.
Vs: Sanattomaksi vetää: vihreiden säästölista
« Vastaus #32 : 19.05.2011, 19:28:41 »
Mieleen tulee lähinnä Clementin tuomio 3kk raiskauksesta... Kuinka paljon siitä säästetään? Otetaanko kaksi kuukautta?

Itse asiassa Clement selvisi raiskauksesta ilman rangaistusta, 30pv ehdollista tuli 12 viikolla raskaana olleen avopuolison pahoinpitelystä. Clement oli myöntänyt syytteen oikeaksi, mutta kihlakunnansyyttäjä Sakari Tiilikainen luopui rangaistusvaatimuksesta syytekohdassa 2 (raiskaus). Syytekohta 2 jää silleensä.
"Paras tapa päästä eroon laittomasta maahanmuutosta on toki luoda riittävä määrä väyliä lailliselle maahantulolle."
Anni Sinnetännemäki

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 97
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Vastaehdotus: säästetään vankeinhoidon menoista ottamalla käyttöön kuolemantuomio kiinalaisten tyyliin. Siellähän jaellaan niskalaukauksia torilla milloin mistäkin syystä, esim. korruptiosta.
Säästöä tulee varmasti, ei kuolleille tarvita sellejä eliniäksi.
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

Kulkuri

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 29
 • Liked: 1
Kuolemanrangaistuksilla säästettäisiin suuria summia... En ymmärrä, miksi ihmisten, jotka eivät kunnioita toisten ihmisen oikeuksista paskaakaan, ja käyttäytyvät sen mukaan, olisi oikeus temmeltää vapaana yhteiskunnassa. Tarkoitan raiskaajia ja murhaajia, jotka tulisivat todennäköisesti uusimaan tekonsa. ...Ja eikö pakkosterilisaatiokin ole toinen hyvä vaihtoehto?

Ehkä nämä puheet kuulostavat kamalilta, mutta minäpä olen sellainen sika, jonka mielestä uhrien ja tulevien uhrien oikeudet ovat etusijalla, entä Ressukka-Rikollisen, joka ajautuu kamaliin tekoihin karman tai perhosen siipi-efektin myötä.

Ja ymmärrän, jos rikollisen käytös johtuu esimerkiksi hyvin traumaattisesta lapsuudesta,  ettei hän silloin ole yksin syypää käytökseensä, mutta eikö olisi siitä huolimatta hyvä syy pysäyttää tällainen käyttäytyminen? Miksi pitäisi antaa pahan kiertää? Tietysti, on kamalaa kelle tahansa joutua rikoksen uhriksi, mutta ei rikoksesta voi jättää sen vuoksi rankaisematta. Eihän se auta mitään.
"I'm a cartoon, you're a full moon, let's stay up" - Bright eyes

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 455
 • Liked: 40116
 • The Buddha of Kerava
Ehdotusta voisikin periaatteessa kannattaa, mikäli Suomessa olisi huomattavan ankara rangaistuskäytäntö, mutta kun todellisuus on juuri päinvastainen, on koko ehdotus moraaliton. Lisäksi tuolla vippaskonstilla aikaansaatu säästö saattaa hävitä siihen, että rikolliset päästetään jopa vuotta aiemmin jatkamaan rikollisia puuhiaan, mistä koituu yhteiskunnalle suuria kustannuksia: se, mikä toisesta päästä säästetään, menetetään toisesta päästä ja lopputuloksena saamme vain entistä turvattomamman yhteiskunnan. Eikä poissuljettua liene sekään, että alentuneet tuomiot vievät sen vähäisenkin ennakkopeloitevaikutteen, mikä tähän saakka on ehkä aavistuksen pakottanut pohtimaan, kannattaako rikos sittenkään.. kun "rikoksen hinta" alenee rikolliselle, rikollinen tekee tietenkin enemmän rikoksia. Ja aikaakin on niihin enemmän, kun häkin ovet avautuvat aikaisemmin.

Jos todella halutaan säästää vankikuluissa, voisi harkita esimerkiksi seuraavia säästötoimenpiteitä:

- Ostetaan vankilapalvelut Venäjältä. Veli venäläinen ei varmaankaan saa tärväytymään vankeinhoitoon niin paljon rahaa kuin me hyysärisuomalaiset. Lisäksi vankilan olot muistuttavat enemmän rangaistuslaitosta kuin hotellilomaa.

- Otetaan käyttöön yhdyskuntapalvelu ja pakkotyö rangaistuksen muotona. Vanki, jota ei olla tuomittu väkivaltarikoksesta, voi työskennellä muiden ihmisten joukossa rikoksensa sovittamiseksi.

- Otetaan käyttöön nk. kotiarestirangaistus, jossa vankilana toimii oma koti siten, että vangilla on elektroninen jalkapanta seuraamassa hänen liikkeitään.

- Otetaan käyttöön kuolemanrangaistus, mutta vain kiistattoman selvissä ja törkeimmissä tapauksissa, esimerkiksi lapseen kohdistuneesta murhasta, kidutusmurhasta tai sarjamurhasta: on turha veronmaksajien rahoilla elättää vuosikymmeniä yhteiskunnallista syöpää.

- Tingitään Suomen vankiloiden luksuksesta. Ateriat saavat olla kylmiä, hernekeittoa, papuja ja sen sellaista. Ei kalliita ja huipputeknisiä, viimeisen päälle rakennettuja laitoksia: valtava tiiliparakki sopii tarkoitukseen. Konekiväärimies oven eteen vahtiin. Ei päänsilitystä, ei palveluja, ei viihdettä, ei lässynläätä, vaan koppihoitoa. Teetetään vankilan töistä mahdollisimman suuri osa vangeilla itsellään - ja tietenkin palkatta!

- Pidennetään tuomioita. Kuulostaa ristiriitaiselta, mutta ei ole sitä, koska mitä useampi rikollinen on kiven sisässä, sitä vähemmän rikoksia tehdään ja sitä enemmän yhteiskunta säästää. Ja turvallisuus kohenee merkittävästi. Yhteiskunnan vakaus ja turvallisuus puolestaan houkuttelevat myös investointeja ja niitä hyödyllisiä maahanmuuttajia, joten yhteiskunta voittaa jälleen.

- Luovutaan turhista vankilatuomioista. Tämä tarkoittaa lähinnä mitättömistä rikoksista vankilaan tuomittujen vapauttamista tai sakottamista. Suomessahan on tapauksia, joissa sananvapauden käytöstä on joutunut vankilaan. Se ei ole moraalista tai taloudellisesti järkevää.

- Karkotetaan välittömästi vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset, kuten raiskaukseen, ryöstöön, törkeään pahoinpitelyyn, huumausainerikokseen, törkeään petokseen, lasten silpomiseen tai henkirikokseen ja sen yritykseen syyllistyneet. Ja ilman tuskallisen pitkää ja kallista valitusprosessia.

Tässä muutama ehdotus. Jo näillä pitäisi saada aikaan satojen miljoonien tai kerrannaisvaikutuksineen jopa miljardien vuosisäästö. Ideat vapaasti käytössä ja kehiteltävissä.

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 405
 • Liked: 21878
 • et fabrum untolerant sensitivo
Työtoverin kuvaus Venäjän vankiloista. Kylmiä perkeleitä, selleissä ei oikeastaan lämmityksiä. Kerran viikossa pari tuntia vapaasti liikkumista (ulos tai käytävällä).
Ruoka on epämääräistä mössöä, missä on kaikkea ruohosta perkuujätteisiin. Pakkotyötä eri muodoissa ja vartioituna. Vartijat eivät puhu kiltisti ja neuvottele, patukalla lyödään ja käsketään.

Sanoi myös että Venäjällä yhden vangin aiheuttamat kustannukset ovat 300-400 € per vuosi. Ymmärtää paremmin sen miksi Suomen vankilat ovat luksushotelleja. No aika näyttää, kyllä nuokin säästökohteet kuopataan kun päättäjän autosta lähtee renkaat tai koko auto. Tai polkupyörä ym..
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Kansankiihottaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 224
 • Liked: 169

- Ostetaan vankilapalvelut Venäjältä. Veli venäläinen ei varmaankaan saa tärväytymään vankeinhoitoon niin paljon rahaa kuin me hyysärisuomalaiset. Lisäksi vankilan olot muistuttavat enemmän rangaistuslaitosta kuin hotellilomaa.


Yksistään tuo olisi aivan mahtava uudistus ja vaikuttaisi mahdolliseen rikoksenuusijaan kuin salama !!!

Venäjällä vankilat ovat parhaimillaanpahimmillaan Tsaarin aikaisia tiililinnoja - siis kuten esim. entinen Viipurin lääninvankila(tuttu kaikille Viipurin-kävijöille ja löytyy aivan rautatieaseman läheisyydestä). Sellissä ei ole yksi tai enimmillään kaksi lusijaa, vaan ahtaimmillaan niissä lähennellään jopa 10 vankia. Lavereilla makaa vuorollaan pari äijää ja loput lattialla...kulunut talvi mahtoi olla aika viileä...

Venäläisessä vankilassa toteutuu vankilarangaistuksen ydin - vankilaan joudutaan rangaistusta varten, eikä lepolomalle ja akkuja lataamaan. Varsinkin avovankilat Suomessa tuottavat lähes sellaisia hyvinvointipalveluja, että kateeksi käy.

Muistatte varmaan muutaman vuoden takaisen vankilapaon, jossa elinkautisvanki pakeni Venäjälle ja pakoili siellä aika pitkään, ennenkuin miliisi sai miehen kiinni. Rajalla mieheltä kysyttiin, että mihin vankilaan haluaa lopputuomiota lusimaan? Vastauksessa kulminoituu Eino P. ajatus - Ihan sama, kunhan se on suomalainen vankila

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 455
 • Liked: 40116
 • The Buddha of Kerava
Vankeinhoidon tulevaksi periaatteeksi on nostettava motto:

Vankilassa kuuluu vituttaa.

Se tuo myös säästöjä. Monessakin mielessä.

Toki samalla pitää huolehtia siitä, että vankilaan ei joudu turhanpäiten, kuten itsensä puolustamisesta tai mielipiteensä ilmaisemisesta.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Topi Junkkari

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 395
 • Liked: 4847
 • Ei ole olemassa mitään sukupuoleltaan neutraalia
Työtoverin kuvaus Venäjän vankiloista. Kylmiä perkeleitä, selleissä ei oikeastaan lämmityksiä. Kerran viikossa pari tuntia vapaasti liikkumista (ulos tai käytävällä).
Ruoka on epämääräistä mössöä, missä on kaikkea ruohosta perkuujätteisiin. Pakkotyötä eri muodoissa ja vartioituna. Vartijat eivät puhu kiltisti ja neuvottele, patukalla lyödään ja käsketään.

Kannattiko tehdä vankeusrangaistukseen johtava rikos? On aivan käsittämätöntä, että tälläkin foorumilla jotkut ovat sitä mieltä, että vankeus on vain rikollisen ammattiin kuuluva työtapaturma, ja että rikollisuuden pitäisi olla hyväksyttävä elämäntapa, jos on jäänyt koulut käymättä.
Ihmisiä, joilla on vakavia hallusinaatioita, ei pitäisi päästää merkittäviin julkisiin virkoihin. Lievät harhanäyt tai -äänet ei haittaa, ellei satu olemaan lentäjä tai pianonvirittäjä.

– Nimim. Joutilas Hommaforumilla 13.9.2015
http://hommaforum.org/index.php/topic,903.msg1989950.html#msg1989950

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 455
 • Liked: 40116
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Työtoverin kuvaus Venäjän vankiloista. Kylmiä perkeleitä, selleissä ei oikeastaan lämmityksiä. Kerran viikossa pari tuntia vapaasti liikkumista (ulos tai käytävällä).
Ruoka on epämääräistä mössöä, missä on kaikkea ruohosta perkuujätteisiin. Pakkotyötä eri muodoissa ja vartioituna. Vartijat eivät puhu kiltisti ja neuvottele, patukalla lyödään ja käsketään.

Suomalainen "ihmisoikeus"juristi voisi tuosta laskuttaa satoja miljoonia veronmaksajien rahaa sekä palkkioina itselleen että korvauksina arvon rikollisille.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

jupeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 961
 • Liked: 0
Tällä tietämyksellä olisin valmis kyllä lyhentämään joidenkin rikosten tuomioita,
mutta tämä edellyttäisi kuritushuoneen käyttöönottamista.

Uskon, että karuihin olosuhteisiin ei kukaan hevillä halua uusimaan ja kansalaisille tulisi yleissivistykseen kuuluvasti kertoa, mihin joutuu jos tarpeeksi rötöstelee.

Kansanedustajat, ministerit yms. samoilla ehdoilla linnaan kuin kadun miehetkin ilman "ministerinsuojaa".

 Ehdollinen tuomio pois.

Puusepän poikahan mainitsi muistaakseni seuraavasti: Tulkaa luokseni köyhät ja raskautetut jne.
Ei hän sanonut, että tulkaa luokseni  rosvot, raiskaajat, varkaat, murhamiehet, kansaanne ryöväävät poliitikot jne...

Ei rikollinen vankilassa yleisesti ottaen ole raskautettu , mutta se joka istuu syyttömänä tai rikokseen nähden liian kovan tuomion saaneena on sitä kyllä.

Todellinen raskautettu on se työtä tekevä kansanosa joka maksaa kaiken hulluilun veroissaan, samoin kuin toimeentulon rajoilla elävät työttömät, vanhukset, alipalkatut  jne..., (vaikka hyvän ja rehellisen maan hallinon toteutuessa asiat voisivat olla toisin.)


 Kunhan KOHTUUTON Jesseily outoine anteeksiantojen jakeluineen ja maailmaa syleilevine hyysäilyineen saadaan loppumaan, astuu oikeudenmukaisuus realiteetteineen tarkoituksenmukaisemmin  esiin.

slobovorsk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 204
 • Liked: 97
 • Kansainvälisyys rikkaus, monikulttuurisuus vitsaus
Eino P. laittoi paljon asiaa kriminaalihuollon keinoista.

Sivumennen sanoen siinä oli hyviä keinoja myös humanitaaristen maahanmuuttajien vastaanottoon. Konnunsuosta oltiin jo tekemässä vastaanottokeskustakin, niin kuin täällä jossain ketjussa kerrottiin.

Keinoista ainakin työskentely yhdyskuntapalvelussa ja pakkotyössä sekä luksuksesta tinkiminen, ja karkotus voisivat olla harkitsemisen arvoisia, ja VOKkeja voisi harkita käytettäviksi tämän organisoimiseen. Aina parempi, jos nämä toiminnot voidaan ulkoistaa Venäjälle. Tyyliin ruoka, vaatteet ja katto pään päälle joo, rahaa ei, jos ei osallistu työhön. Kansallistetaan Sokli takaisin ja laitetaan sinne VOKkilouhos pystyyn. Tai vaikka tehostetaan ja tasoitetaan tuulimyllyjen tuotantokapasitettia maahanmuuttajien kuntopyörällä polkemalla, saleja löytyy tyhjiksi jääneistä tehtaista.

Anteeksi, tänään taitaa on perjantai  :)
"Laki on kaikille samantekevää" - Pahkasika Orwellin vuonna 1984
"The only color I care about i$ green." - CNN:n talouskommentaattori rasismista

Traitors will be persecuted, prosecuted, and executed.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 059
 • Liked: 14485
 • 100% kaafir, 100% goy
Toki samalla pitää huolehtia siitä, että vankilaan ei joudu turhanpäiten, kuten itsensä puolustamisesta tai mielipiteensä ilmaisemisesta.

Silmienpuhkojat, Venäjälle viejät ja kuolemaan tuomitsijat:


T U I J A   B R A X.Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88822
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: Sanattomaksi vetää: vihreiden säästölista
« Vastaus #44 : 20.05.2011, 13:57:51 »
Jotenkin tästä tuli mieleen se vanha vitsi, että Neuvostoliiton pääsihteeri Gorbatšov ...vastaa: "Ystävä hyvä, vietätkö sinä vanhuudenpäiväsi lukiossa tai lastentarhassa?"

Aika hyvä.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88822
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Lainaus
Jos tahtoo tuomion olevan

{a} kosto rikolliselle, niin tällöin pitkät tuomiot ovat perusteltuja. Jos sen sijaan tahdotaan, että

{b} vanki sopeutuu uudestaan yhteiskuntaan, on käytettävä muita keinoja.

Ja vaihtoehto c) on, että tahtoo yhteiskuntaa suojeltavan siltä rikolliselta.

Ja vaihtoehto d) on, että tahtoo rikollista suojeltavan siltä yhteiskuntalta, koska uuden  järjestyksen luonti perustuu kaaoksen tuottamiseen vanhaan. Tässä skenaariossa siis yhteiskunta häiriintyy kaaoksesta niin pahasti, että haluaa itsesuojelun nimissä omia vapauksiaan rajoittavia lakeja. Siksi rikollisten pitää päästä juoksentelemaan vapaasti, valtion erityisessä suojeluksessa.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 460
 • Liked: 6101
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Vartijat tyrmäävät vankeustuomioiden lyhentämisen

Vankilavirkailijain Liitto ei hyväksy julkisuuteen Iltalehden ja Talouselämän kautta vuotanutta tietoa mukaan oikeusministeriö ehdottaa vankilatuomioiden lyhentämistä kahdella viikolla osana valtion säästötoimenpiteitä.

– Kuvaavaa viimeaikaiselle vankeusrangaistusten ja tuomiokäytäntöjen kehitykselle on se, että niitä mitataan yhä enemmän taloudellisten arvojen kautta. Vankeja siirretään kiihtyvään tahtiin avoimempiin seuraamusmuotoihin, joissa rangaistus suoritetaan kotona tai vastaavassa tilassa (valvottu koevapaus, valvontarangaistus ja vapauttamisyksiköt). Erilaisille seuraamusmuodoille on hintalappu ja mitä halvempi seuraamus on, sitä enemmän se tuntuu saavan vastuuviranomaisten kannatusta, sanoo liiton puheenjohtaja Jari Tuomela.

Tähän suuntaan on jo päättyvällä hallituskaudella siirrytty ja tämä linja näyttää vain vahvistuvan, mikäli ministeriön johto säilyy entisellään. Kuilu ammattitaitoa vaativaa ja tavoitteellista työtä tekevän henkilöstön ja ministeriön johdon välillä syvenee näin entisestään.


Loput : http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2550643/vartijat-tyrmaavat-vankeustuomioiden-lyhentamisen
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88822
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: Sanattomaksi vetää: vihreiden säästölista
« Vastaus #47 : 20.05.2011, 14:14:18 »
Jos taas pyrittäisiin lisäämään vankien määrää huonontamalla olosuhteita vankiloissa lisäämättä henkilökuntaa, niin silloinhan kulut vankia kohden laskevat ja kostonhimoiset kansalaiset ml. minä olisivat iloisia. Lisää vankeja, vähemmän kustannuksia!

Jeps, vankilan muureihin uponneiden kiinteiden kustannusten laki on armoton! Suvaitsijalla on matemaattis-moraalista logiikkaa!

Miksi oikeusministeri ei muuten kustannussäästöjen nimissä lopeta rikollisuutta ministeriöasetuksella?
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Snuiva

 • Vieras
Tämähän on vallan mainio ehdotus. Nyt omaisten päätös oikeuden omiinkäsiin ottamisesta helpottuu entisestään. Ajetaan kaupan päälle poliisitoimi kokonaan alas niin saadaan politiikkaankin sitä hazardin kaipaamaa jännittävää värinää.  :facepalm:

Tommi Korhonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 011
 • Liked: 1485
 • Artist formerly known as 'Joonatan'
Kaikki rikolliset ja kaikki vangitut eivät kuitenkaan ole Pahoja. Kostovankila tai "lukkojen taakse ja avain järveen" vankilat sopivat vain skenaarioon jossa ne on "pahiksia".

Tietysti vankilat eivät ole vankien passauslaitoksia. Mutta ne ovat yhteiskunnan optimointilaitoksia. Kuluja pitäisi käyttää siellä missä niitä katsotaan olevan yhteiskunnalle eniten hyötyä. Tähän voi kuulua esim kykenevien vankien uudelleenkoulutus, tai -kyllä- palkallisen työn tekeminen. Toki myös vankilan työvelvollisuuksia mielestäni saa ja voi olla, mutta myös omaehtoinen eteneminen ja kehittyminen voisivat olla vankilan tarkoituksia, ja niistä voi myös palkita. Jopa kouluttautuminen on mielestäni mahdollinen skenaario. Niitä "ei pahiksia" varten voisi olla jopa paras skenaario myös yhteiskunnan kannalta.

Kosto, suojelu, yhteiskuntarauha ja (kannattava) kuntouttaminen. Näillä kaikilla on merkitystä.
Kerrassaan toivoton tilanne. Kaikki muut eduskuntapuolueet kannattavat suomalaisvastaista politiikkaa. Perussuomalaiset ovat ohjelmatasolla hyvä, mutta sillä on lampaan rohkeus.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 257
 • Liked: 88822
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Tässä muutama ehdotus...

Kannatan ns. "Einon listaa", ja lisään siihen pari pykälää Hammurabin rakennussäännöstöstä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hammurabin_laki
Lainaus
21. Jos joku on murtautunut taloon, niin surmattakoon hänet murtoaukkonsa kohdalla ja muurattakoon muuriin.

Siinähän oppivat r-romanit murtautumaan toisten koteihin!

Lainaus
229. Jos rakennusmestari on rakentanut jollekulle talon eikä ole tehnyt työtään vankaksi ja talo, jonka hän on rakentanut, sortuu ja aiheuttaa talon omistajan kuoleman, niin kyseessä oleva rakennusmestari surmattakoon.
Siinähän oppii Itä-Euroopaan harmaatuonti tekemään kunnon jälkeä!

Lisää löytyy täältä:
http://avalon.law.yale.edu/ancient/hamframe.asp
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

valkobandiitti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 906
 • Liked: 355
Valtio säästää ja kansa maksaa. Kustannukset siirtyvät vakuutusmaksuihin ja rikoksen uhreja tulee lisää.
Poliisien täytyy ottaa kiinni enemmän ylinopeutta ajavia ettei rikosten selvittämisprosenntti huonone.
Ekologia on valjastettu poliittisten tavoitteiden ajamiseen, ja vihreyden ytimessä on vasemmistolainen, kapitalismin vastainen politiikka, jolla halutaan lopulta rajoittaa yksilön vapautta.

mannym

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 405
 • Liked: 21878
 • et fabrum untolerant sensitivo
Topi, työtoverin kertomus ei ollut puolustus rikollisuutta kohtaan. Eikä hän Venäjällä vankilassa työskennellessään ollut siis siellä rikoksen vuoksi. En hyväksy rikoksia ja rikollisille venäjän vankila on paljon suurempi pelote kuin suomen vankilat.
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Kaptah

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 981
 • Liked: 770
Kuilu ammattitaitoa vaativaa ja tavoitteellista työtä tekevän henkilöstön ja ministeriön johdon välillä syvenee näin entisestään.[/b]


Loput : http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2550643/vartijat-tyrmaavat-vankeustuomioiden-lyhentamisen

 ;D  ;D  ;D Juuri tuota selvemmin ei taida enää voida sanoakaan, että koettakaa nyt hyvät ihmiset päästä siitä hullusta eroon oikeusministerinä.
"Krimillä nähdyt joukot olivat paikallisia itsepuolustusjoukkoja. Kuka tahansa voi ostaa univormuja kaupasta."
- V. Putin 4.3.2014

"Viimeaikaiset tapahtumat Krimin niemimaalla osoittivat sotilasvoimiemme uudet laadulliset kyvyt ja henkilökunnan korkean moraalin."
- V. Putin 28.3.2014

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 455
 • Liked: 40116
 • The Buddha of Kerava
Muistettakoon, etteivät kaikki vangit ole samanlaisia. Siksi myöskään vankilaolot eivät saa olla kaikille vangeille samanlaiset. Vankiloissa tulisi olla kolme-neljä olosuhdeluokkaa, A olisi pehmein ja D taas ankarin istumisen muoto. Rikoksen laadun ja tekijän aikaisemman historian huomioonottaen vanki saa tuomiossa itselleen tietyn aloitusluokan. Omalla käytöksellään vanki sitten voi siirtyä joko helpompiin tai ikävämpiin olosuhteisiin kuitenkin siten, että puolet tuomiosta istutaan aloitusluokassa. Näin vangille opetetaan, että hän on itse vastuussa olosuhteistaan ja että hän omilla valinnoillaan voi vaikuttaa kokemuksiinsa.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Muistettakoon, etteivät kaikki vangit ole samanlaisia. Siksi myöskään vankilaolot eivät saa olla kaikille vangeille samanlaiset. Vankiloissa tulisi olla kolme-neljä olosuhdeluokkaa, A olisi pehmein ja D taas ankarin istumisen muoto. Rikoksen laadun ja tekijän aikaisemman historian huomioonottaen vanki saa tuomiossa itselleen tietyn aloitusluokan. Omalla käytöksellään vanki sitten voi siirtyä joko helpompiin tai ikävämpiin olosuhteisiin kuitenkin siten, että puolet tuomiosta istutaan aloitusluokassa. Näin vangille opetetaan, että hän on itse vastuussa olosuhteistaan ja että hän omilla valinnoillaan voi vaikuttaa kokemuksiinsa.

Nuoret ainakin pitää erottaa "konkareista" jos vankilaan kuunaan joutuvat. Mieluummin joku muu konkreettinen rangaistus esim. pakollisen työpalvelun muodossa. Ei ole tarkoitus kouluttaa lisää rikollisia vankiloissa.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Taikaseinä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 351
 • Liked: 349
 • Tipaton tammikuu menossa
Tuli mieleen, että löytyykö jostakin tilastoja, tutkimuksia tms. miten eri maiden tuomioiden pituudet ja vankilaolot vaikuttavat rikosten uusimisriskiin? En ihmettelisi vaikka tästä olisi Wikipedia-artikkeli olemassa, mutta näköjään en itse osaa etsiä. No, saavat Hommawatchilla naureskeltavaa että nyt siellä joku tyyppi ei tiedä Googlen osoitetta. ;)
Hysteeristen kukkahattutätien kuoro esittää:

"..eii natseja Helsinkiiin, eii natseja miihinkäään..."

 :flowerhat:  :flowerhat:  :flowerhat:  :flowerhat:  :flowerhat:  :flowerhat:   :flowerhat:   :flowerhat:  ???  :flowerhat:   :flowerhat:   :flowerhat:

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 163
 • Liked: 7642
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Sukulaismies oli aikoinaan rakentamassa Seutulan lentokenttää, kun paloi ratista.

Miksei nykyäänkin voisi pistää vankeja töihin? Siinähän valtio säästäisi kun laitettaisiin terveet miehet tienpohjia tekemään.
« Viimeksi muokattu: 21.05.2011, 10:54:20 kirjoittanut Punaniska »
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 130
 • Liked: 2548
Otsikossa mainittu kysymys on yksi niistä syistä, miksi minusta ei koskaan voi tulla aitoa "hommalaista". Maahanmuutosta ja islamin "myönteisistä" puolista olen suunnilleen samoilla linjoilla kuin hommaforumin kirjoittajat keskimäärin, joten se ei ole ongelma. Olen ehkä jopa hieman tavallista enemmän Ellilän ideoita ymmärtävä. Niitä ideoita, joista hän sai tuomion.

Mutta Aku Ankan maailmankuvaa en kannata.

Aku Ankassa ihmiset ovat joko kunnon kansalaisia tai parantumattomia rikollisia. Mitään välimuotoa ei ole. Yksikään Ankka ei muutu rikolliseksi eikä yksikään Karhukoplan jäsen paranna tapojaan. Karhukopla on karhukopla ja sellaisena pysyy. Sen paikka on vankilassa. Karhukoplan lapsetkin syntyvät roiston naamari kasvoillaan, niin että varmasti käy selväksi, mihin porukkaan he kuuluvat. Kunnon kansalaiset sen sijaan eivät ole roistoja eivätkä kuulu vankilaan. Aku Ankka ja kumppanit saavat höyrytä miten lystäävät, eikä heistä koskaan tule rikollisia, koska he ovat kunnon kansalaisia. Ja poliisi on tietysti suuri sankari ja Ankkojen ystävä - ja karhukoplan vihollinen.

Oikea elämä ei valitettavasti ole tätä. Oikeassa elämässä tavallisista ihmisistä voi tulla rikollisia, ja rikolliset voivat parantaa tapansa. Vain harvat ihmiset ovat synnynnäisiä rikollisia geeneiltään. Ehkä tällaisiakin on muutamia. Useimmiten rikolliseksi kuitenkin tullaan. Ja tätä rikolliseksi tulemista pitäisi pyrkiä ehkäisemään mieluummin kuin että lisätään vankipaikkoja sitä mukaa, kun köyhyys ja syrjäytyneisyys ja alkoholin kulutus ja niiden mukana rikollisuus lisääntyy. Olosuhteet eivät automaattisesti tee kenestäkään rikollista, mutta ne ovat merkittävä taustasyy sille, kuinka todennäköisestä on, että ihmisestä tulee rikollinen.

Helsingin Sanomissa kerrottiin eilen, että Pohjoismaissa on vankiloissa noin 70 ihmistä sataatuhatta asukasta kohti. Yhdysvalloissa vastaava luku on 750. Siellä vankilaolot ovat karummat kuin Euroopassa.

Jos ankara rangaistuskäytäntö vähentää rikollisuutta, eikö Yhdysvaltojen pitäisi jo vähitellen olla rikosvapaa vyöhyke?

Ankarien tuomioiden kannattajien olisi hyvä ajatella asiaa vähän pidemmälle. Ei tuomioiden koventamista käytettäisi pelkästään "oikeiden rikollisten" kohdalla vaan kaikkien lakia rikkoneiden kohdalla - siis myös sellaisten ”ajatusrikollisten” kohdalla, joita Hommaforumilla ei pidetä oikeina rikollisina. Seppo Lehto saisi seuraa. Tämäkö on tavoitteena?

Helsingin Sanomissa oli eilen pikku-uutinen: "Lisää poliiseja internettiin". Siitä se alkaa. Tämän päivän kovien tuomioiden kannattajat ovat huomispäivän vankeja. Vallankumous syö lapsensa.

Ymmärrän vastapuolen näkemyksiä siinä mielessä, että he ovat huolissaan vaarallisten rikollisten olemisesta vapaalla jalalla. Onhan se tietysti huolestuttavaa, mutta pitäisikö Suomessa siirtyä käytäntöön, jossa kolmas väkivaltarikos johtaa eliniäksi vankilaan. Eerikäisten, Nykästen ja monien muiden elämästä tulisi tiukkaa.

Jos vielä viittaan Helsingin Sanomiin, niin tämän päivän lehdessä kerrottiin elektronisesta jalkapannasta, jota esimerkiksi Dominique Strauss-Kahn määrättiin käyttämään. Tällainen panta voisi olla hyvä ratkaisu vankeusrangaistuksen osittaisena vaihtoehtona. Osittaisessa vapaudessa elävä vanki saisi liikkua tiettyinä aikoina vuorokaudesta tietyissä paikoissa (ostoskeskus, kirjasto ym.), mutta illat pitäisi viettää asunnossa tai sen lähellä (roskapussin saisi viedä pihalle). Jonakin iltana voitaisiin sallia elokuvissa tai baarissa käynti. Järjestelmää voisi kehittää niin, että jalkapanta todella ennalta estäisi rajatun alueen ulkopuolelle menemisen. Teräviä piikkejä työntyisi esille ja ne pistäisivät vankia, jos hän poistuisi sallitun alueen ulkopuolelle. Yksi mahdollisuus olisi vangin pakkolääkitys jollakin rauhoittavalla tai seksuaalista halua vähentävällä lääkkeellä. Panta tunnistelisi, onko vangin verenkierrossa tätä ainetta.

Suuri vankimäärä - mihin rangaistusten pidentäminen ja koventaminen automaattisesti johtaa - on osoitus siitä, että yhteiskunta ei voi hyvin. Vankilat eivät ole kauniita rakennuksia. On parempi, että niitä on mahdollisimman vähän.

http://www.vbs.tv/blog/north-korean-prison-camps-are-not-fun
« Viimeksi muokattu: 21.05.2011, 11:31:35 kirjoittanut Jack »

Snuiva

 • Vieras
yhm

http://www.civitas.org.uk/data/twoCountries.php

Lainaus
A study carried out by one of Britain's most distinguished criminologists, Professor David Farrington of the University of Cambridge, in conjunction with Patrick Langan of the US Department of Justice, compared the USA with England and Wales between 1981 and 1996. Crime rates based on crime surveys were available in both countries up to 1995, and crime figures based on police records to 1996. The study investigated the possibility that increasing the risk of punishment would lead to falling crime. Two measures of the risk of punishment were used: the conviction rate per 1,000 alleged offenders; and the incarceration rate per 1,000 alleged offenders. The method of calculation is explained in the Appendix.
....
The study found that the chances of being imprisoned increased in the USA between 1981 and 1995 and fell in England and Wales. During the same period, crime fell in the USA and increased in England and Wales.

Tutkimustulosta löytyy maailmalta pilvinpimein jos vain haluaa etsiä. Lisäksi jos haluaa käyttää amerikkaa mittatikkuna kaikessa pahassa olisi hyvä jos maasta tietäisi jotain. Vertailun vuoksi olisi ehkä ymmärrettävä jotain suomen oikeuslaitoksen toheloinneista, jostain syystä nämä eivät saa palstatilaa saatikka että niitä tutkittaisiin. Amerikassa näin tapahtuu.

Sitten sitä braxilaista oikeuskäytäntöä.


http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/4401315/More-than-half-of-all-violent-and-repeat-offenders-dont-go-to-jail-report-finds.html

Lainaus
More than half of all violent and repeat offenders don't go to jail, report finds
 More than half of all hardened and violent criminals are escaping a prison term, according to a new Civitas report, which severely criticised the Government's claims to be tough on crime.

The Institute for the Study of Civil Society (Civitas) suggested any future rise in crime would be not be due to the recession, but "the Government's failure to imprison serious, violent and persistent offenders".

The think tank's study showed that 60 per cent of offenders, who have been convicted on more than 15 previous occasions, are not sent to prison after being convicted of a serious, indictable offence in a Crown Court.

The report also found that more than 70 per cent of criminals convicted for 'violence against the person' offences in 2007 did not receive a custodial term.

Using official Government figures, Civitas demonstrated how the number of robbers sent to prison has fallen from 72 per cent in 2002 to 54 per cent in 2007.

The news comes after a leaked Home Office memo forecast a rise in all kinds of acquisitive crime, as well as the risk of attacks on foreigners, caused by the recession.

David Green, director of Civitas, said: "The Government has predicted that crime will rise as a result of the recession, but on past performance increased unemployment will make only a small difference.

"Not many of the former employees of Woolworths, for example, are likely to become house burglars or car thieves.

"It is far more likely that the Government's failure to imprison serious, violent and persistent offenders will be the direct cause of any increase."

The report also found a big fall in the number of serious criminals who were jailed, down from 85,151 in 2002 to 74,037 in 2007. The number means just 24 per cent of all serious offenders were jailed.

If the same sentencing standards in 2002 had been applied five years later, an additional 10,000 criminals would have been in jail rather than being "free to endanger members of the public", the report said.

The study also showed that fewer than 15 in every 100 criminals who are cautioned or convicted for a serious or indictable crime are given immediate custody.

In 2002 143,000 cautions were issued. In 2007 the figure was 205,000. The report said: "The typical attitude of criminals is that they 'got off with a caution'."

Fewer burglars are also being jailed than ever before, with only 39 per cent of burglars being given an immediate prison term, compared with 45 per cent in 1997.

The detection rate also fell from 47 per cent in 1951 to 23 per cent in 2003. Since then it has crept up to 28 per cent.

Shadow Justice Secretary, Dominic Grieve said there was now "a crisis in our justice system".

He said: "With more and more serious criminals escaping prison is there any wonder that the public is losing confidence in criminal justice in this country?"

Liberal Democrat Shadow Justice Secretary, David Howarth added: "Some serious and repeat offenders are not being brought to justice, while drug addicts and the mentally ill are languishing in our jails.

"If they were moved to more appropriate secure accommodation, sentences could be dished out to fit the crime, not to fit prison capacity."

The Government defended its record.

A Ministry of Justice spokesman said: "Since 1997, crime has fallen by more than a third and those who commit crime now have a greater chance of being convicted.

"There will always be exceptional cases in which it would not be in the victim's or public interest to prosecute, and a caution may be given in preference to no further action being taken.

"A caution may be appropriate if an offence is relatively minor and the offender is a young person or it is their first offence.

"The decision whether to caution or prosecute an offender for an indictable-only offence – the most serious crimes which would be dealt with at the Crown Court – will always be taken by the Crown Prosecution Service."
« Viimeksi muokattu: 21.05.2011, 12:08:51 kirjoittanut Snuiva »

Tagit: