Kirjoittaja Aihe: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)  (Luettu 3592 kertaa)

mevv

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 18
 • Liked: 0
Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« : 25.06.2011, 12:23:19 »
19.4.2005

"Suomen on Rajamäen mukaan rohkaistuttava ottamaan käyttöön oman kansallisen edun mukainen maahanmuuttopolitiikka, kuten muutkin maat tekevät. Pelkän spontaanin ja humanitaarisiin syihin perustuvan maahanmuuton tuoma väestön lisäys ei riitä suomalaisen yhteiskunnan vaatimuksiin."

http://www.intermin.fi/intermin/bulletin.nsf/PFBD/6877EB79D426E0DCC2256FE800431EF6?opendocument

1.12.2006

"Suomeen piti tänä vuona saada 750 kiintiöpakolaista, mutta vain 75 on saapunut. Monet YK:n tarjoamat ryhmät eivät ole kelvanneet Kari Rajamäen johtamalle sisäministeriölle."

http://www.vihrealanka.fi/node/163

28.6.2007

"On myös äärettömän tärkeää osata pitää turvapaikanhakijat ja työperäiset maahanmuuttajat erillään. Nyt porvarihallituksen ruotsinkielisillä ja vihreillä ministereillä tuntuvat menevän ihanasti sekaisin pakolaiset, turvapaikanhakijat sekä työperäiset maahanmuuttajat"

http://www.kaleva.fi/uutiset/rajamaki-pelkaa-ruotsin-tieta/666337

6.2.2008

"Rajamäen mielestä suomalaista turvapaikkapolitiikkaa ollaan viemässä niin liberaaliksi, että pian ollaan "kuilun puolella" ja menossa Ruotsin ohi."

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Rajamäki+ruttasi+Thorsin+lain/1135233862452

4.9.2009

"Ei kiitos kiintiöpakolaisia"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009090410188615_uu.shtml

1.5.2010

"Turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöksistä sekä laittoman maahantulon ilmenemismuodoista ja niiden torjumisesta on syytä keskustella. Välttämättömän työperäisen maahanmuuton hyväksyttävyys häviää, jos kansalaiset eivät luota turvapaikkajärjestelmän toimivuuteen."

http://www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/artikkeli/Maahanmuutto+pitää+hallita/1135256513860

12.1.2011

"Nyt olisi ollut erinomainen mahdollisuus kansalaisuustestien selvittämiseen... miten hän jakaa arvot, miten hän tuntee yhteiskunnan pelisäännöt, kansanvaltaisen tasa-arvoisen suomalaisen yhteiskunnan perustan."

"Kotouttamisen kannalta on pidetty keskeisenä, että maahanmuuttaja oppii suomen kielen ja sen pitäisi olla myös onnistuneen kotouttamisen edellytys. Edesvastuutonta on, että kotouttamisen katsotaan olevan kunnossa jos hakija osoittaa hallitsevansa suomen tai ruotsin kielen. Ollaan nyt rehellisiä: pelkkä ruotsin kielen osaaminen Suomessa tarkoittaa sitä, että ihminen sidotaan tietyille asuinalueille"

http://karirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/57818-ruotsilla-ei-kotouteta


Muistaako joku minkälaista palautetta nämä hyvinkin "mamukriittiset" (ja jopa kielipolittiset) ex-sisäministerin mielipiteet/ajatukset ovat saanet median suunnalta? Itse en muista, että näihin olisi reagoitu mitenkään isommin? Vähän jopa häiritsee se, että ainostaan Persut ovat profiloituneet mamukriittiseksi puolueeksi. Mamukriittisyyttä, kun löytyy myös muista puolueista - ohjelma tasolla ja myös ihan päättäjä tasolla.


-- Korjasin pitkiä linkkejä laittamalla url-tagit ympärille.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2011, 13:32:01 kirjoittanut Miniluv »

Sunt Lacrimae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 308
 • Liked: 2085
 • Kesän netsi kun oon, nuiva luonteeni on.
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #1 : 25.06.2011, 12:33:39 »
Henkilökohtaisesti eniten arvostamani nykydemari juurikin ministerikautensa ansiosta. Tosin kun ottaa huomioon, että herran kauden jälkeen riviin astui Holmlundin Anne sisäministerinä ja kaikkien syvästi rakastama ja kunnioittama Astrid-täti maahanmuuttoministerinä, tulee väkisinkin mieleen että tuon voimakaksikon rinnalla on helppo erottua edukseen
Play stupid games, win stupid prizes.

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #2 : 25.06.2011, 12:41:58 »
Rajamäkikään ei kykene äänestämään lakikäsittelyissä oman kantansa mukaisesti vaan alistuu demujen ryhmäkuriin.
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

Kuvitteellinen hahmo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 493
 • Liked: 75
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #3 : 25.06.2011, 12:54:14 »
Toinen saman ajan hieno demari oli opetusministeri Antti Kalliomäki, jonka johdolla poistettiin pakkoruotsi ylioppilastutkinnosta.

Ei ole mielestäni nykyisinkään perusteita sille, että miksi Kataisen johtama kokoomus olisi jotenkin nuivempi kuin SDP. Se kokoomuksen glorifiointi maahanmuuttoasioissa kyllä loppuikin jo suurimmaksi osaksi vaalien jälkeen.

Lisää Rajamäestä Wikipediasta:
Lainaus
Suurta kohua herätti myös hänen haastattelunsa, jossa hän arvioi "turvapaikkashoppailun" heikentävän Suomen pakolaispolitiikkaa[1].
« Viimeksi muokattu: 25.06.2011, 12:58:10 kirjoittanut Kuvitteellinen hahmo »

Alfresco

 • Vieras
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #4 : 25.06.2011, 13:29:28 »
Rajamäkikään ei kykene äänestämään lakikäsittelyissä oman kantansa mukaisesti vaan alistuu demujen ryhmäkuriin.

Valitettavasti näin. Rajamäki on esittänyt realistisia ja fiksuja kommentteja maahanmuutosta. Harmi vaan, että on demari koska hänen jutut uppoavat demlalaisten ja demarinaisten mamusekoiluihin.

Noottikriisi

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 748
 • Liked: 4923
 • Kulttuuriterapeutti
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #5 : 25.06.2011, 13:56:30 »
Rajamäki on erinomainen esimerkki siitä minkä verran nuivat pystyvät maksimissaan vaikuttamaan maahanmuuttopolitiikkaan vanhojen puolueiden sisältä.

Onko sinusta jo kauan tuntunut siltä että monikulttuurisuus on rikkaus?

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 121
 • Liked: 2766
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #6 : 25.06.2011, 14:11:09 »
Sanoisin, että mamukriittisyysmielessä SDP on ihan Persujen kannoilla. Se ei ole vain halunnut lähteä "ratsastamaan" nuivistelulla samalla tavalla kuin Persut (tai osa Persujen ehdokkaista/edustajista).

Väärä aikamuoto korostettu. SDP oli ihan persujen kannoilla. Siis ennen ääntenlaskentaa. Aivan samalla tavalla kuin eurotukikriittisyydessä. Siis ennen ääntenlaskentaa.
« Viimeksi muokattu: 25.06.2011, 14:12:57 kirjoittanut risto »
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

pelle12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 686
 • Liked: 82
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #7 : 25.06.2011, 15:23:47 »
 Muistan, että sisäministeriaikoina Rajamäki sai ankaraakin kritiikkiä etenkin Vasemmistoliitosta ja multikulttipiireistä. Mediassa siteraattiin noita piirejä varsin ahkerasti. Ai niin, demarinuoretikin esittivät haisevan protestin Rajamäkeä vastaan, jos muistini ei täysin petä.

far angst

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 083
 • Liked: 2281
 • Pavlov opetti tiedotusoppia!
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #8 : 25.06.2011, 16:58:18 »

Rajamäki on ollut ehdottomasti aivan ykkösrivin ministereitä vastuullisuudessaan ja ahkeruudessaan.  Hänen piikkiinsä pistän läänikohtaisen vieheluvan,  jonka hän tarmokkaasti runnoi läpi RKP:n ja kokkareiden vastustuksesta huolimatta.

Marjastus ja sienestys on vanhastaan jokamiehenoikeus Suomessa.  Kiitos Rajamäen sitä on myös viehekalastus ja pilkkiminen.  Ja kun kalastus lienee suurimpia harrastuksia Suomessa, on Rajamäki reaalisella tasolla vaikuttanut tavallisen kansalaisen elämään todella merkittävän positiivisesti.
Rasisteille muistutan, että maahanmuuttajat ovat yhtä hyviä naapureita, kunnollisia, ammattitaitoisia ja rehellisiä, hyvin koulutettuja, lainkuuliaisia ja töissä käyviä veronmaksajia ja yhteiskunnan hyödyllisiä jäseniä kuin ovat Suomen somalit ja mustalaisetkin.

Hessu

 • Vieras
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #9 : 27.06.2011, 12:46:14 »
Lainaus
”Onko joku perentynty tarkemmin SDP:n maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan? Miten paljon se eroaa Persujen nuivasta manifestista?”

On. Paljon eroaa. Tutustu lainauksiin. Lainausten lopussa olevasta linkistä saa avattua koko ohjelman, jos se alkaa kiinnostaa. Aluksi ohjelma maalaa melko asiallisen kuvan, mutta sitten alkaa vuodatus, jonka avulla alkuosan osin järkeviltä tuntuvat esitykset saa unohtaa.

Lainaus
”Sanoisin, että mamukriittisyysmielessä SDP on ihan Persujen kannoilla. Se ei ole vain halunnut lähteä "ratsastamaan" nuivistelulla samalla tavalla kuin Persut (tai osa Persujen ehdokkaista/edustajista).”

Yllä oleva on varmaan tarkoitettu vitsiksi?

Sdp vaatii maahanmuuttoon lisää rahaa ja maahanmuuttajille erityisetuja sekä väittää edelleen, että monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara.

Sdp haluaa myös kasvattaa maahanmuuton parissa työskentelevien määrää ja lisätä byrokratiaa. Tämä selviää, kun lukee puolueen maahanmuuttopoliittista ohjelmaa.

Pelkkä Sdp:n tavoitteiden minimitason saavuttaminen vaatisi suuria satsauksia maahanmuuton sektorille. Ja se ei tietenkään ole keneltäkään pois, koska budjetti on budjetti ja budjetoitu summa ei ole pois toisesta budjetoidusta summasta. Poliittista älykkömenoa.

Mitä jos Sdp panostaisi suomalaisiin samalla innolla ja intensiteetillä kuin se tekee maahanmuuttajien suhteen? Rakentaisi vaikka näitä kuuluisia elämänpolkujaan, jotka todellisuudessa ovat pelkkää temppujen tekoa ja tilastoja kaunistavaa kikkailua.

Sdp on valitettavasti valinnut sosialistisen utopian rakentamisen tien. Ohjelmia lukiessa tuli ajoittain mieleen, olenko perehtymässä kommunistiseen manifestiin, jossa kaikkien maailman kansojen vaivojen parantaminen on kansakunnan tärkein tehtävä.

Huvittavaa yhteneväisyyttä vanhan N-liiton kanssa edustavat myös Sdp:n henkilövalinnat merkittäville poliittisille paikoille. Sdp asetti ylioppilas Jouni Backmanin ryhmän johtajaksi, ylioppilas Heinäluoman eduskunnan puhemieheksi ja ylioppilas Guzeninan peruspalveluministeriksi.
N-liiton aikana Suomessa vierailleiden kommunistipuolueen ansioituneiden henkilöiden ryhmissä huomio kiinnittyi insinöörikoulutuksen saaneiden suureen määrään. Sdp pisti paremmaksi osoittamalla, että kyllä suomalainen ylioppilaskoulutus neuvostoinsinöörin tittelin voittaa.

Seuraavassa on lainauksia Sdp:n voimassa olevista ohjelmista ja tavoiteohjelmista. Luettuaan ymmärtää ehkä sen, miksi kysyn alussa onko kommentoija vitsailemassa mielipiteensä esittäessään.


Otteita Sdp:n tulevaisuusohjelmasta vuodelta 2010 (Joensuu 27 – 29.5.2010):


Lainaus
Ohjelma ei ole seuraavien eduskuntavaalien ohjelma, ei sitäkään seuraavien vaalien. Tulevaisuusohjelma on kuvaus sellaisesta Suomesta, jollaisen me haluamme kymmenen
vuoden päästä nähdä.Globaalin köyhyyden poistaminen on tärkeä osa markkinatalouden kehittämistä. Kansainvälisten talousinstituutioiden demokratisointi, velkasovittelu sekä köyhimpien maiden mahdollisuudet kehittää omaa talouttaan ja julkista sektoriaan on turvattava. Kehitysyhteistyölupauksista on pidettävä kiinni, ja harjoitetun kauppapolitiikan on oltava kehitysyhteistyötavoitteiden
kanssa johdonmukaista.

Monikulttuurisuus on rikastava osa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Kulttuurista vuorovaikutusta edistetään eikä rasismia suvaita.


Suomi ei ole tässä maailmassa yksin, vaan kansainvälisen yhteisön aktiivinen jäsen. Suomi
on vastuussa myös muusta maailmasta
ja heikoimmista ihmisistä. Yhteisvastuu kannetaan
kansainvälisen yhteistyön kautta EU-tasolla ja YK:n toimintamahdollisuuksia ja valtaa
lisäämällä.
Suomen rajat ovat auki maailmalle. Liikkuvat suomalaiset ja muunmaalaiset elävät monikulttuurista elämää. Kukin ihminen tiedostaa oman yksilöllisyytensä ja poikkeavuutensa ja on siten avoin myös toisten erilaisuudelle. Suvaitsevaisuus on erilaisuuden ymmärtämistä
ja hyväksymistä.
Globaali eriarvoisuus on poistettu. Suomi kantaa oman panoksensa maailman kehitykseen
osoittamalla vähintään 0,7 prosenttia bruttokansantuotteestaan kehitysyhteistyöhön.

Suomi kantaa vastuunsa pakolaisuuskysymyksen ratkaisemisessa ja humanitaaristen kriisien
estämisessä.

Suomi toimii Euroopan integraation syventämiseksi ja vahventamiseksi. Parlamentin ja
neuvoston rooli kaikessa päätöksenteossa on tasavertainen. Unioni on kehittynyt kohti
täysimääräistä poliittista yhteistyötä, jolla on vahva sosiaalinen ulottuvuus.
http://www.sdp.fi/sites/default/files/politiikka/tulevaisuusohjelma_pk2010_0.pdf


Otteita Sdp:n voimassa olevasta periaateohjelmasta:

Lainaus
Sosialidemokratia on yhteiskunnallista uudistustyötä sosialismin arvojen perustalta.

Kamppailua oikeudesta vapauteen ja ihmisarvoiseen elämään käydään kaikkialla maailmassa. Kansainvälinen sosialidemokratia on sorretun puolella sortajaa vastaan, vähäosaisen puolella vahvemman valtaa vastaan. Maailmassa sadat miljoonat ihmiset ovat alistettuja; sadat miljoonat näkevät nälkää. Epätoivo on käännettävä toivoksi yhteisvastuusta, itsekäs eduntavoittelu hengen ja solidaarisuuden juhlaksi. Maailmanlaajuinen yhteisöllisyys, internationalismi, on solidaarisuutta sorrettujen hyväksi. Se on myös rauhantyötä; rajat ylittävää yhteisöllisyyttä. Maailmaa ei saa hallita väkevämmän voima, ei rahan eikä aseiden valta, vaan yleismaailmallinen oikeus.

Vuorovaikutteisessa ja avoimessa maailmassa omaleimaiset kulttuurit rikastuttavat toisiaan. Ihmiset pääsevät kansallisista ennakko-luuloistaan ja kasvavat kulttuurikansalaisiksi, jotka elävät sovussa monikansallisissa yhteisöissä.
http://www.sdp.fi/politiikka/periaatteet
Reilu ja hallittu maahanmuuttopolitiikka, SDP:n maahanmuuttotyöryhmän raportti, elokuu 2010, otteita:Lainaus
Maahanmuuttajille on opetettava heidän omaa äidinkieltään, koska se vahvistaa heidän osaamistaan ja identiteettiään.


Maahanmuuttajataustaisten opettajien kelpoisuusvaatimuksiin ja pätevöitymiseen Suomessa on löydyttävä joustavat ja tapauskohtaiset ratkaisut.


Tavoitteeksi tulee asettaa maahanmuuttajien työllisyysasteen nostaminen ja työttömyyden puolittaminen. Erityistä huomiota kiinnitetään niihin ryhmiin, joiden työllisyysasteet ovat matalat.


Maahanmuuttajien asumisessa on tärkeää huolehtia kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen riittävästä tarjonnasta ja tasapainoisesta sekä kattavasta seudullisesta jakautumisesta.


Kaupunkiseutujen kehittämisessä on harjoitettava positiivista diskriminaatiota. Toisin sanoen määrärahoja pitää kohdentaa alueille, joilla on korkea työttömyys, paljon vuokralla asuvia ihmisiä ja korkea maahanmuuttajien osuus väestöstä.


Maahanmuutto rikastaa yhteiskuntaamme sekä taloudellisesti että kulttuurisesti.

SDP vaatii kehitysavun nostamista 0,7 % BKT:sta

Yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi asetettiin yhteinen eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä.

Kuntakorvausten taso on nostettava vastaamaan kustannustennousua samalla kun järjestelmää on uudistettava. Kunnille maksettavia laskennallisia korvauksia on suoritettava pääsääntöisesti neljän vuoden ajalta nykyisen kolmen vuoden sijaan.

Kaikilla maahanmuuttajilla on maahantulon syystä riippumatta oikeus saada riittävää tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta. Suomen on myös pystyttävä tarjoamaan selkeämpiä kotouttamis- ja työllistymispolkuja uusille tulijoille. Jos kotoutumistoimissa onnistutaan, maahanmuutosta tulee voimavara, joka vie yhteiskuntaa eteenpäin.

Kotoutuminen edellyttää myönteistä ja rakentavaa asennetta myös kantasuomalaisilta. Koulujen kansainvälisellä kasvatustyöllä on tässä yhteydessä tärkeä merkitys. Myönteistä vuorovaikutusta voidaan myös tukea kehittämällä monimuotoista kaupunki- ja palvelurakennetta, tarjoamalla tiloja eri väestöryhmien kohtaamisille sekä välittämällä maahanmuuttajille tietoa osallistumismahdollisuuksista.

SDP:n mielestä kotouttamisen tavoitteeksi tulisi asettaa maahanmuuttajien työllisyysasteen nostaminen ja työttömyyden puolittaminen panostaen erityisesti näiltä osin heikkoihin ryhmiin, koulutusmahdollisuuksien lisääminen, syrjäytymisen ehkäisy sekä kotoutumiskoulutuksen määrän ja saatavuuden lisääminen. Kotoutumisen seurantaa ja arviointia on myös tarpeen tehostaa.

SDP:n mielestä jokaisella maahanmuuttajalla riippumatta maahanmuuttoperusteesta on annettava mahdollisuus opiskella suomea tai ruotsia.

Kaikille Suomeen muuttaville on varhaisessa vaiheessa tehtävä alkukartoitus, jossa määritellään henkilön osaaminen ja erityiset palvelutarpeet. Alkukartoituksen laatimisesta aiheutuvat kustannukset on korvattava kunnille ja TE-toimistoille täysimääräisesti. Kotouttamissuunnitelmien laatimisen nopeuttamiseen tarvitaan myös lisää henkilöresursseja työvoima- ja elinkeinotoimistoihin sekä kuntiin.

SDP:n mielestä maahanmuuttajien kielikoulutuksen resursseja on lisättävä ja opetuksen laatua valvottava.

Oman äidinkielen opetuksen on todettu vahvistavan maahanmuuttajalasten identiteettiä, parantavan oppimistuloksia sekä vähentävän maahanmuuttajien häiriökäyttäytymistä ja rikollisuutta. Sosialidemokraatit pitävät tärkeänä, että maahanmuuttajille opetetaan myös heidän omaa äidinkieltään, koska se vahvistaa heidän osaamistaan. Omaa äidinkielen opetusta maahanmuuttajille annettaan 40 eri kielessä Helsingissä tällä hetkellä.

Suomen kaksikielisyys tarjoaa mahdollisuuksia kehittää kotouttamistoimintaa. Kaksikielisillä paikkakunnilla pitää ennakkoluulottomasti tarjota maahanmuuttajille mahdollisuutta opiskella ruotsia suomen kielen sijaan. Ruotsin kielen oppiminen voi olla helpompaa maahanmuuttajille, jotka osaavat jo ennestään englantia tai saksaa. Kun maahanmuuttaja pääsee tällä tavoin nopeammin suomalaiseen elämänrytmiin kiinni, hän voi opetella suomen kielen vähitellen työn ja harrastusten kautta. Tärkeintä on kotoutuminen, eikä se oppiiko maahanmuuttaja ensimmäisenä maahan tultuaan suomen vai ruotsin kielen.

Ikääntyneille maahanmuuttajille on mahdollisuuksien mukaan tarjottava palveluita heidän omalla äidinkielellään ja heidän eristäytyminen on estettävä. Kuntien kotihoito- ja vanhuspalveluiden henkilöstöpolitiikassa tulee myös painottaa maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden palkkaamista, jotta iäkkäiden maahanmuuttajavanhusten kielelliset tarpeet tulevat huomioiduksi.

Maahanmuuttajataustaisten opettajien kelpoisuusvaatimuksiin ja pätevöitymiseen Suomessa on löydyttävä joustavat ja tapauskohtaiset ratkaisut. Kielitaitovaatimuksissa pitää joustaa harkinnanvaraisesti erityisesti perusopetuksessa, jossa opetustehtäviin on kategorisesti vaadittu erinomaista suomen kielen taitoa opetusaineesta riippumatta.

Maahanmuuttajataustaisten työllistymistä voidaan tukea erilaisin projektein ja tätä kautta vaikuttaa työnantajien asenteisiin. Valtiolla ja kunnilla on suurina työnantajina erityinen vastuu maahanmuuttajien työllistämisestä. Julkisiin virkoihin pääsyn edellytyksenä olevia kielitaitovaatimuksia on lievennettävä joiltakin osin, jotta maahanmuuttajien työllistyminen helpottuisi.

Maahanmuuttajien asumisessa on tärkeää huolehtia kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen riittävästä tarjonnasta ja tasapainoisesta sekä kattavasta seudullisesta jakautumisesta, sillä omistusasuminen ei useinkaan ole, erityisesti maassaolon ensimmäisinä vuosina, ajankohtainen vaihtoehto maahanmuuttajille. Alueilla on oltava erilaisia asumismuotoja, jotta syntyisi aidosti monikulttuurisia yhteisöjä.

Sosialidemokraatit kannattavat positiivista diskriminaatiota myös laajemmin kaupunkiseutujen kehittämisessä. Toisin sanoen määrärahoja pitää kohdentaa alueille, joilla on korkea työttömyys, paljon vuokralla asuvia ihmisiä ja korkea maahanmuuttajien osuus väestöstä.
http://www.sdp.fi/sites/www.sdp.fi/files/politiikka/reilu_ja_hallittu_maahanmuuttopolitiikka.pdf


« Viimeksi muokattu: 27.06.2011, 12:47:54 kirjoittanut Heikki Porkka »

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 052
 • Liked: 9302
Vs: Ex-sisäministeri Kari Rajamäki (SDP)
« Vastaus #10 : 27.06.2011, 14:18:06 »
Missäköhän tekstityöryhmissä Rajamäki on ollut mukana ?
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Tagit: