UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta  (Luettu 3501098 kertaa)

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 749
 • Liked: 1785
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15600 : 18.10.2018, 17:56:05 »
Eilen juuri ilmoitin paikallisen kaupan pihassa binokuläärejä kauppaavasta itämaan ihmeestä poliiseille. Oli sen verta aggressiivista myyntityötä, että piti ilmoittaa.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 716
 • Liked: 5461
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15601 : 18.10.2018, 20:18:09 »

Mies tuomittiin lapsen hyväksikäytöstä vankeuteen – Uusimaa: Karkotusta Irakiin vastusti yli 2 000 suomalaista

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on langettanut Irakista lähtöisin olevalle miehelle yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asiasta kertoo sanomalehti Uusimaa.

Akram nautti runsaasta julkisuudesta eri medioissa syksyllä 2016, jolloin häntä uhkasi maastakarkotus. Maahanmuuttovirasto perusteli karkotusta miehen rikostaustalla. Yrittäjän ja perheenisän puolesta kerättiin yli 2 000 nimeä adressiin, jossa vaadittiin, että hän saisi jäädä Suomeen.

Käräjäoikeuden mukaan Akram on syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 2009–15. Uhri on ollut noina vuosina 8–14-vuotias.

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/713165-mies-tuomittiin-lapsen-hyvaksikaytosta-vankeuteen-uusimaa-karkotusta-irakiin


Pitkä nyyhkytarina:

LAINASIN KOKONAAN JOS SATTUU KATOAMAAN ESIM TEKNISEN VIRHEEN TAKIA:

Perheenisä karkotetaan 9 Suomen vuoden jälkeen 07.11.2016

Loviisan Koskenkylässä asuva irakilainen Rikan Jameel Akram sai karkotuspäätöksen yhdeksän Suomen vuoden jälkeen. Viranomaiset pitävät häntä vaarallisena, koska taustalla on baaritappeluja ja ylinopeussakkoja. Avovaimo Titta Kataja luonnehtii miestään turvalliseksi ja parhaaksi mahdolliseksi isäksi.

Titta Kataja avasi adressit.com -sivustolle vetoomuksen tyttären nimissä. Adressiin liitetyssä perhekuvassa tytär on noin kahden kuukauden ikäinen. Nyt tyttö on reilun vuoden ikäinen. Adressissa kerrotaan isän asuneen Suomessa jo kohta 9 vuoden ajan, ja pyörittävän kebab pizzeriaa Koskenkylässä.
- En halua itselleni samanlaista elämää mitä isäni on elänyt. Elämä ilman isää ja äitiä kadulla. Miten voisin olla onnellinen ilman isääni?, kysyy tyttö äitinsä kirjoittamassa tekstissä.

Allekirjoituksia oli eiliseen iltapäivään mennessä yli 650.
Titta Kataja kertoo eläneensä avomiehensä kanssa vuodesta 2012 lähtien. Naimisiinkin olisi menty, mutta koska miehen passi on vanhentunut, ei mies ole päässyt hakemaan Irakista todistusta siitä, ettei ole naimisissa. Muukalaispassihakemus on jätetty ja viime torstain käynnin uskottiinkin liittyvän tähän. Kyyti olikin kylmää.

Viranomaisten mielestä Rikam Jameel Akram on vaarallinen ja hänet karkotetaan Irakiin. Parin mukaan vaaralliseksi leimaaminen liittyy Akramin nuorena osallisena olleisiin baaritappeluihin sekä ylinopeussakkoihin. Salakuljetusepäily viime keväältä liittyy heidän kertomansa mukaan miehen siskon ja tämän neljän lapsen tuloon Ruotsista Suomeen, joiden liput Akram maksoi. Sisar lapsineen on nyt Mäntyniemen vastaanottokeskuksessa Pyhtäällä.
- Ulkomaalaisella ei ole varaa tehdä yhtään virhettä. Vanhat asiat kaivetaan aina esiin. Olen pelännyt tätä vaihtoehtoa. Se oli shokki, mutta mitä voin tehdä. En olisi voinut saada parempaa isää lapsilleni, hän ei ole vaarallinen ketään kohtaan, Kataja sanoo.

Kadulle takaisin?
Akram kertoo asuneensa kadulla Irakissa sen jälkeen, kun hänen isänsä Saddam Husseinin aikana tapettiin ja äiti lähti uusiin naimisiin jättäen seitsemän lasta taakseen. Äitinsä hän löysi Suomesta ja tuli tänne vuonna 2008. Hän kertoo itse kasvaneensa ilman isää ja äitiä kadulla, eikä mitenkään näe, että voisi viedä suomalaista puolisoa ja lapsiaan Irakiin, jossa ei ole mitään.

Viranomaiset katsovat, että Kataja pystyy yksin huolehtimaan lapsistaan sekä myös tapaamisista Irakiin palautetun isän kanssa. Jos karkotus laitetaan toimeen, ei hän saa tulla Suomeen eikä Eurooppaan kahteen vuoteen. Tapaamiset tulisi siis järjestää Irakissa, tai sitten koko perheen olisi lähdettävä Irakiin.

Akram kokee tulleensa väärin kohdelluksi. Hän muistuttaa asuneensa Porvoossa lähes 9 vuotta ja rikkeet joiden perusteella hänen katsotaan olevan vaarallinen, liittyvän nuoruuden baarihölmöilyihin ja ylinopeussakot siihen, että hän kiirehti kuljettamaan pitsatilauksia asiakkaille.
- Mihin elämäni lähtee nyt menemään, minulle ei anneta mitään mahdollisuutta. Kaikki näkevät telkkarista tai netistä, mikä tilanne Irakissa on. Kurdit taistelevat Isisiä vastaan ja Isisin joukot ovat noin 30 kilometrin päässä kotikylästäni. En ole käynyt siellä yhdeksään vuoteen. Olen rakentanut elämän tänne, Kurdistanissa joudun takaisin kadulle.

Päätöksestä on valitettu Helsingin hovioikeuteen, jonka käsittelyssä menee arviolta vuosi. Yrityksen he joutuvat myymään, sillä jos tulisi pikakarkotuspäätös, ei Kataja selviäisi yrityksestä ja pienistä lapsista. Perheen toisen lapsen laskettu aika on maaliskuussa.

Akram perää oikeudenmukaista kohtelua ja muistuttaa, ettei ole elänyt Suomessa "sossun rahoilla", vaan on aina tehnyt töitä ja on opetellut suomen kielen omin voimin, kouluja käymättä.

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi


Kommentteja adressit.com -sivulla.

"Toivottavasti meidän aina iloinen ja aurinkoinen "pizzapoika" saa jäädä kotiinsa asumaan ja ihana pieni tyttö pitää isänsä".

Inhimillisyyden takia. Karkotuspäätös on järjetön, eikä sitä voi perustella edes taloudellisilla syillä.

Sujuvaa suomea puhuva rehellinen työtä tekevä mies ja mukavakin vielä. Ei mitään järkeä häätää Suomeen veroja maksavaa yrittäjää. Häpeän olla suomalainen, jos Rekan karkotetaan.

Kun saa vaarallisen ihmisen leiman otsaan nuorena tehdyistä virheistä niin silloin niistä kärsii koko elämän ajan. Ulkomaalaisella ei ole varaa tehdä yhtään virhettä. Ymmärrän kyllä itsekin tämän asian mutta kun sekään ei mene aina ihan tasapuolisesti.

Mutta ainahan voi mennä isän kotimaahan asumaan. jos nainen menee vierasmaalaisen kanssa naimisiin, niin minulle ei tulisi mieleenkään vetää ulkomaalaista miestäni tänne vaan menisin automaattisesti hänen kotimaahansa asumaan.

http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=8773

Tell me something, it's still "We the people," right ?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 213
 • Liked: 6293
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15602 : 18.10.2018, 20:50:30 »
Yrittäjän ja perheenisän puolesta kerättiin yli 2 000 nimeä adressiin, jossa vaadittiin, että hän saisi jäädä Suomeen.

Käräjäoikeuden mukaan Akram on syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 2009–15. Uhri on ollut noina vuosina 8–14-vuotias.

Sattuisiko missään olemaan nähtävillä tuota listaa allekirjoittaneista? :P 8) Tiitisen Listakin jää kakkoseksi, "vastustin omalla nimelläni lastenkoskijan karkotusta". Eivät varmaan arvanneet mihin nimensä pistivät.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 306
 • Liked: 1802
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15603 : 18.10.2018, 21:18:12 »
Otin 0 - 1000 nimet talteen Addressista. Pitää tarkastella myöhemmin. Jos joku jaksaa, niin aloittakaa 1001 ->
« Viimeksi muokattu: 18.10.2018, 21:32:46 kirjoittanut starsailor »
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 844
 • Liked: 17102
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15604 : 18.10.2018, 21:29:44 »
Kai lasten hyväksikäyttö on sitten monikulttuurinen rikkaus. Ei olla tyhminä vain oikein oivallettu sitä.

Aika paljon tätä on allekirjoitettu.

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 276
 • Liked: 2662
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15605 : 18.10.2018, 21:59:42 »
Jos nyt oikein avautuisi ja kertoisi mitä mieltä on tuosta ***********, niin siitä voisi päivän standardin mukaan heilahtaa semmonen vuosi ja 10 kuukautta.

Kauko-Aatos

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 361
 • Liked: 1233
 • Häiriöitä taustajärjestelmässä.
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15606 : 18.10.2018, 23:30:58 »
Ilmeisen tehokas konsti on sitten tuo adressin laatiminen, koskapa tämä Akram Kultamuna hengailee vieläkin Suomessa.
"Sujuvaa suomea puhuva rehellinen työtä tekevä mies ja mukavakin vielä". Just juu, allekirjoituskamaa.
Yleishaitallinen puhuja. Pahimman luokan pukuhuonelainen.

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 409
 • Liked: 946
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15607 : 18.10.2018, 23:48:59 »
Kai lasten hyväksikäyttö on sitten monikulttuurinen rikkaus. Ei olla tyhminä vain oikein oivallettu sitä.

Aika paljon tätä on allekirjoitettu.

Joo, ei me impivaaralaiset tajuta näitä avaruuskirurgien hienouksia.
"Kun populismi ja parodia yhdistyvät"
-Luonnehdinta eräästä turkkilaismiehestä (by jäsen kummastelija).

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 935
 • Liked: 12724
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15608 : 19.10.2018, 02:09:29 »
Mustasukkaisuus johti puukotukseen vilkkaassa Itäkeskuksessa – teko tallentui videolle
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/mustasukkaisuus-johti-puukotukseen-vilkkaassa-itakeskuksessa-teko-tallentui-videolle/7119270#gs.hXbIK8w

Lainaus
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä ja muista rikoksista 2 vuoden 2 kuukauden vankeuteen. Irakilaistaustainen mies puukotti Itäkeskuksen kauppakeskuksessa toista miestä selkään.

Motiivina oli mustasukkaisuus.

Tapauksesta kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa. Teko tallentui Itäkeskuksen valvontakameroihin. Nauhoitteet olivat todisteina oikeudenkäynnissä.

21-vuotias ja hänen naisystävänsä riitaantuivat toukokuussa vuoden seurustelun jälkeen. Mies pahoinpiteli naisen ja hajotti pesäpallomailalla tämän asuntoa.

Tätä seurasi häirintä ja uhkailu. Mies oli muun muassa tehnyt valeprofiilin sosiaaliseen mediaan ja sen avulla selvitti naisen olinpaikan. Mies myös nukkui yön naisen asunnon edustalla ja rappukäytävässä.

Kesällä nainen löysi uuden miesystävän, mitä ex-mies ei hyväksynyt. Ex-mies oli nähnyt heistä kuvan luomiensa valeprofiilien kautta. Hän uhkasi tappavansa naisen ja viiltävän uuden miesystävän – niin ikään irakilaistaustaisen - kurkun auki.
...
Kahvilasta lähdettiin liikkeelle. Uusi miesystävä oli mennyt R-kioskille, kun ex-mies iski häntä puukolla alaselkään. Haava oli kolme senttiä syvä ja kaksi leveä. Vamma ei ollut hengenvaarallinen.

Ex-mies juoksi karkuun ja laittoi myöhemmin snapchatiin kuvan, jossa luki arabiaksi ”Olen sanonut sinulle, mitä et uskonut, onko nyt hyvä olo”.
« Viimeksi muokattu: 19.10.2018, 02:13:13 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 583
 • Liked: 9327
 • Anyone?
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15609 : 19.10.2018, 07:36:35 »
^Sopisi tuo juttu hyvin siihen itis-ketjuun. Kyllä tuollaiset pikku sattumukset saattaa karkoittaa asiakkaita.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 571
 • Liked: 44608
 • Kui on must, näita ust!
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15610 : 19.10.2018, 21:29:22 »
https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/713093-suuresta-huumeiden-salakuljetusjupakasta-jaettiin-tuomioita-kolmelle (19.10.2018)

Lainaus
Suuresta huumeiden salakuljetusjupakasta jaettiin tuomioita: Kolmelle ulkomaalaiselle vankeusrangaistukset, yksi heistä palautetaan lähtömaahansa

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa asiakokonaisuudessa, johon liittyy useampia törkeitä huumausainerikoksia. Kaikki vastaajat olivat ulkomaiden kansalaisia ja kaikkien tuomiot on määrätty törkeistä huumausainerikoksista.

Vuonna 1994 syntyneelle miehelle, Hollannin kansalaiselle, tuomittiin vuosi ja yksi kuukausi vankeutta. Rangaistusta alentavana seikkana otettiin huomioon aiempi tuomio, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus langetti syyskuussa 2018.

Vuonna 1987 syntyneelle miehelle, Hollannin kansalaiselle, tuomittiin kaksi vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta. Lisäksi hänelle määrättiin maksettavaa 1 700 euroa taloudellisesta hyödystä.

Miehen tuomiossa merkittävää on se, että hänet passitetaan kotimaahansa suorittamaan vankeusrangaistusta heti kun se on lainvoimainen ja täytäntöönpanokelpoinen. Tuomiosta voi valittaa vielä hovioikeuteen.

Vuonna 1991 syntyneelle miehelle, Hollannin kansalaiselle, tuomittiin vuosi vankeutta. Rangaistusta alentavana seikkana otettiin huomioon Pirkanmaan käräjäoikeuden syyskuussa 2018 langettama tuomio. Mies määrättiin maksamaan valtiolle rikoksella saamastaan taloudellisesta hyödystä 22 500 euroa.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

guest1783

 • Vieras
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15611 : 20.10.2018, 00:13:13 »
^ "Asiakokonaisuus", johon nuo tuomiot liityvät, on suuri huumerikosjuttu, jossa annettiin pitkät tuomiot syyskuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa (kyllä siitä täälläkin mielestäni on kirjoitettu). Huumeita oli kätkety mm. Tampereen Lielahdessa olevan kauppakeskuksen vessan kattoon. Kaikki tuomitut olivat ulkomaalaisia.

1994 syntynyt Hollannin kansalainen,  nyt vuoden ja kuukauden tuomion saanut, on nimeltään Muhammad al Nassar, joka sai syyskuussa seitsemän vuotta vankeutta. Vuoden vankeutta saanut 1991 syntynyt Hollannin kansalainen on Farman Osman Abdulkhadir, sai syyskuussa 12 vuotta vankeutta jutun päätekijänä. Kaksi ja puoli vuotta nyt ekstaasikaupoista linnaa saanut  Hollannin kansalainen Richard Driessen (s. 1987) ei ollut syyskuussa tuomittujen joukossa. Mielenkiintoista, että Driessen ainoana porukasta voidaan lähettää kotimaahansa vankeusrangaistusta kärsimään...

AL:n juttu näistä tuoreista tuomioista: https://www.aamulehti.fi/a/201259465

Lainaus
...

Syyskuun tuomiot tulivat 30 kilon amfetamiinierän tuomisesta ja myymisestä. Nyt kolme tekijää tuomittiin 4 100 ekstaasitabletin kuljettamisesta Alankomaista Viron kautta Suomeen ja erittäin vaarallisen huumausaineen myymisestä eteenpäin.

12 vuoden tuomion syyskuussa saanut amfetamiinijutun päätekijä, vuonna 1991 syntynyt Farman Osman Abdulkhadir tuomittiin nyt törkeästä huumausainerikoksesta vuoden vankeuteen.

Seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen syyskuussa tuomittu Muhammad Al Nassar (1994) sai torstaina ekstaasitablettien tuonnista ja levittämisestä vuoden ja kuukauden vankeusrangaistuksen.

Molempien osalta otettiin rangaistusta alentavana huomioon syyskuussa langetettu tuomio.

Kolmas tuomion saanut oli Richard Driessen (1987), jolle langetettiin törkeästä huumausainerikoksesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden pituinen tuomio.

...

AL:n juttu syyskuussa annetuista tuomioista: https://www.aamulehti.fi/a/201199192

Lainaus
Pirkanmaan suurimmassa huumausainejutussa on jaettu useita pitkiä vankeusrangaistuksia. Pisimmän rangaistuksen sai Farman Osman Abdulkhadir (s. 1991). Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet 12 vuodeksi vankeuteen kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Rangaistus on ankara. 2010-luvulla Suomessa on taposta saanut keskimäärin noin 9–10 vuoden rangaistuksen.

Poliisi on kuvannut juttua koko maan mittakaavassa yhdeksi suurimmista.

Myös muille pitkiä rangaistuksia

Kahdeksan vuoden rangaistukseen tuomittiin Araz Hassan Khalil, (s. 1982), Rawand Chimani (1990) ja Ricardo Hubert Jan Duda (1991).

Seitsemän vuoden rangaistukseen tuomittiin Youssef Bellahssin (1988), Muhammad al Nassar (1994) ja Muhammad Aziz Fatnan al-Zeiadi (1993).

Viiden ja puolen vuoden rangaistuksiin tuomittiin René Mathias Marie Peeters (1964), Gianni-Monga Siku (1992), David Cella (1974) ja Patricia Paulina Hermina Warries (1967).

Muhamed Muzafar Muhamed (1991) tuomittiin viiden vuoden rangaistukseen ja Hauzin Hajipoori (1984) kahden ja puolen vuoden rangaistukseen.

...

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 128
 • Liked: 3812
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15612 : 20.10.2018, 19:42:35 »
Aika aktiivinen kaveri:
Lainaus
Mies on seuraavan kerran oikeuden edessä ensi viikolla, jolloin hän vastaa uusiin syytteisiin. Syytelistalla on kaksi syytettä seksuaalisesta ahdistelusta.
-----
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/bea5216b-ad4c-4e33-8269-90d81896ae12_u0.shtml

On näköjään todella aktiivinen ehtinyt olemaan nuoresta iästään huolimatta:

Lainaus
Sairaalassa raiskausta yrittänyt ja elintään heilutellut syytteeseen useista rikoksista petoksista puristeluihin – osa tehty alaikäisenä

Hämeenlinnalaissairaalassa tapahtuneesta raiskauksen yrityksestä ja paljastelusta tuomittu mies on nyt syytteissä lukuisista muista rikoksista.

Sairaalassa tehdyssä rikoksessa mies oli naamioitunut hoitajan asuun ja sen turvin pyrki raiskaamaan sairaalassa potilaana olleen naisen.

Nytkin miestä epäillään seksuaalirikoksista. Hänen syytetään tämän vuoden helmikuussa puristelleen kahta naista esimerkiksi takapuolesta ja rinnoista. Toinen naisista oli tekohetkellä töissä työpaikallaan videovuokraamossa. Hänen syytetään myös ottaneen sukupuolielimensä esille lähijunassa.

Miehen syytetään myös syyllistyneen petoksiin, niiden yrityksiin ja niihin liittyviin väärennyksen kaltaisiin oheisrikoksiin, joissa hän olisi toisen henkilön tietoja hyväksikäyttämällä pyrkinyt tilaamaan esimerkiksi älypuhelimia tämän tietämättä.

Häntä syytetään myös varkauksista, kannabikseen liittyvästä huumausainerikoksesta ja poliisin pakenemisesta varastetulla autolla.

Syyte on tullut myös näpistyksen yhteydessä tapahtuneesta painista järjestyksenvalvojien kanssa. Mies oli syytteen mukaan tavoitellut tilanteessa puukkoa ja onnistunut pakenemaan järjestyksenvalvojien käyttämästä pippurisumutteesta huolimatta.

Miestä syytetään myös vangin karkaamisesta, tämän yritettyä paeta virkavallalta toukokuussa palatessaan käräjäoikeudesta vankilaan.

Mies oli vielä 17-vuotias petosrikosten ja järjestyksenvalvojien kanssa käydyn käsikähmän aikaan. Niiden osalta hänen syytetään rikoksista nuorena henkilönä.

Syyttäjä vaatii miestä tuomittavaksi teoista vankeusrangaistukseen.

MTV: Sairaalassa raiskausta yrittänyt ja elintään heilutellut syytteeseen useista rikoksista petoksista puristeluihin – osa tehty alaikäisenä

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 743
 • Liked: 13879
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15613 : 21.10.2018, 10:46:45 »
Onko tämä ollut jo täällä? Nimi kuulostaa espanjalaisesta.

Lainaus
Mustasukkainen mies yllätti Turussa ex-puolisonsa uuden seurustelukumppanin – iski neljästi veitsellä

28-vuotias Alex Luis Piva Cuellar on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa neljän ja puolen vuoden vankeuteen.

Tuomio tuli laittomasta uhkauksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja tapon yrityksestä.

Uhri oli tapaillut Cuellarin entistä puolisoa, jolloin Cuellar oli alkanut uhkailla häntä väkivallalla. Hän oli muun muassa uhannut heittää hänet jätesäkissä alas sillalta.

Lauantaiaamuna 28.7.2018 Turussa, kun uhri oli lähdössä viemään tapailemaansa naista töihin, Cuellar oli odottanut heitä ulkona veitsen kanssa.

Uhri lähti pakoon, mutta Cuellar tavoitti hänet ja iski häntä veitsellä neljä kertaa päähän ja niskaan. Haavat vaativat leikkaushoitoa.

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/709440-mustasukkainen-mies-yllatti-turussa-ex-puolisonsa-uuden-seurustelukumppanin-iski

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 157
 • Liked: 6499
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15614 : 21.10.2018, 11:01:03 »
Onko tämä ollut jo täällä? Nimi kuulostaa espanjalaisesta.

No lieneekö nämäkään käsillä puhuvien jallajallojen edesottamukset kovinkaan uutisia. Hastalavista on hastalavistaa. Semmoista kulttuuria.


MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 844
 • Liked: 17102
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15616 : 21.10.2018, 12:56:26 »
"Lievä ampuma-aserikos". WTF? Sattuiko nallipyssy matkaan?

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 073
 • Liked: 3940
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15617 : 21.10.2018, 16:13:04 »
Lainaus
Pahoinpitely Laitilassa

Ulkomaalaisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen Laitilalaisen ravintolan edustalla varhain lauantaiaamuna ravintolan sulkemisaikaan. Järjestysmies yritti rauhoittaa riehuvaa miestä tämän vastustaessa tilanteessa voimakkaasti. Lopulta mies jouduttiin raudoittamaan.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/pahoinpitely_laitilassa_ja_rattijuoppo_uudessakaupungissa_75220

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 803
 • Liked: 728
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15618 : 22.10.2018, 14:32:33 »
Lainaus
Seitsemän miestä hyökkäsi mieskolmikon kimppuun bussipysäkillä Turussa

Poliisi tutkii Turun sunnuntai-iltapäivän tapahtumia kolmena pahoinpitelynä.

Poliisi sai sunnuntaina kello yhden jälkeen iltapäivällä hätäkeskukselta tehtävän Kardinaalinkadulle Halisiin. Ilmoituksen mukaan miesten välille on syntynyt Kardinaalinkadulla tappelu ja yhdeltä tulee päästä verta.

Vuosina 1977, 1983 ja 1985 syntyneet kantasuomalaiset miehet kertoivat poliisipartiolle, että he olivat tulleet linja-autolla Halisiin ja jääneet kyydistä Paavinkadun linja-autopysäkillä. Samalla seitsemän ulkomaalaisen näköistä miestä hyökkäsi heidän kimppuunsa.
...
Jatkuu:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005872774.html
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 743
 • Liked: 13879
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15619 : 22.10.2018, 14:34:05 »
Halinen = Erittäin rikastunut monikulttuurinen onnela.

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 738
 • Liked: 2609
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15620 : 23.10.2018, 23:13:01 »
Lainaus
Kolme miestä hankki ajokortit Syyrian Alepposta – poliisi totesi väärennöksiksi

Kolme Syyriasta ajokortin itselleen hankkinutta miestä on tuomittu väärennysaineiston hallussapidosta Turussa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi kolmikolle 25 päiväsakon tuomiot viime toukokuussa. Turun hovioikeus päätti maanantaina, ettei se käsittele miesten tekemää valitusta.

Kiista pyöri sisällissotaa käyvän Syyrian Aleppossa myönnettyjen ajokorttien ympärillä. Kolme ajokorttia takavarikoitiin Turun lentokentällä niiden saavuttua maahan.

Vuosina 1969, 1970 ja 1999 syntyneet miehet kiistivät ajokorttien olleen väärennöksiä. Kaksi miehistä kertoi käyneensä ajokoulutuksessa Syyrian Aleppossa viime vuonna vieraillessaan. Miesten mukaan ajokouluun ei teorian lisäksi kuulunut kuin yksi ajotunti, jota ei suoritettu oikealla tiellä.
...
https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/kolme-miesta-hankki-ajokortit-syyrian-alepposta-poliisi-totesi-vaarennoksiksi-314930/

Turvapaikakaturistit kertoivat käyneensä autokoulun Aleppossa viime vuonna, mutta oikeus ei uskonut. Väite vierailusta voi hyvinkin pitää paikkansa, koska sitähän tämä turvapaikkasirkus nykyään on: oleskelulupa käteen ja sitten sukuloimaan.
Oulu is not safe - start deportations.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 213
 • Liked: 6293
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15621 : 23.10.2018, 23:22:17 »
^Ainakin kaksi kolmesta pitäisi palauttaa koska myönsivät että kotiin voi palata. Tietenkään ei palauteta, koska toimimme tyhmästi.

Varmasti tätäkin ihmetellään kavereille sosiaalisessa mediassa: myönnät käyneesi kotona, mutta turvapaikkaprosessiin se ei vaikuta. Ja oli ajokortti sitten oikeasti aito tai väärennetty, prosessiin ei luultavasti vaikuta sekään että oikeusjärjestelmän mielestä tyypit harrastavat dokumenttiväärennöksiä.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 20 571
 • Liked: 44608
 • Kui on must, näita ust!
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15622 : 24.10.2018, 10:18:41 »
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-tutkii-ihmiskauppaa-paakaupunkiseudulla-toiminta-poliisin-mukaan-poikkeuksellista-toiminta-ei-nay-kaduilla/7127978 (24.10.2018)

Lainaus
Poliisi tutkii ihmiskauppaa pääkaupunkiseudulla – toiminta poliisin mukaan poikkeuksellista: Toiminta ei näy kaduilla

Poliisi tutkii Helsingissä rikoskokonaisuutta, jossa ulkomaalaisia miehiä epäillään ihmiskaupasta. MTV Uutisten tietojen mukaan romanialaismiehet ovat pyörittäneet toimintaa, jossa Itä-Euroopasta kotoisin olevia naisia pyrittiin hyväksikäyttämään näiden parittamiseksi.

Helsingin käräjäoikeudessa on muun muassa vangittu ihmiskaupasta epäiltynä ainakin kaksi miestä, jotka liittyvät kyseessä olevaan tutkintaan.

Rikollisilla yhteydet Eurooppaan

Rikoskomisario Jukka Larkio kertoo, että lyhyellä ajanjaksolla kesästä lähtien pääkaupunkiseudulla on toiminut henkilöitä, joita epäillään ihmiskaupasta. Hän kuvaa tutkinnan kohteena olevaa toimintaa pääkaupunkiseudun näkökulmasta poikkeukselliseksi.

Hänen mukaansa tapahtumat eivät näy juuri kaduilla, sillä toiminta on tapahtunut pääasiassa netin kautta. Hänen mukaansa asiassa tahojen toiminta on Euroopan laajuista, kuvaillen sitä rikollisverkostoksi.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Beef Supreme

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 694
 • Liked: 2574
 • Ässä hihassa!
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15623 : 24.10.2018, 12:53:59 »
Miten verkostot leviävät? Työntämällä lonkeroitaan joka suuntaan ja katsomalla mihin juurtuu. Kuin rikkaruohot. Niitä lonkeroita ovat kerjäläiset, tekopakolaiset (kai muistatte että Suomeen tunki yhdessä vaiheessa turvapaikan perässä mustalaisia jopa Slovakiasta?), pillerikauppiaat, isonumeronmyyjät, huorat, katusoittajat yms. Siellä missä nämä potkitaan pois kaduilta ne menevät maan alle. Missä niitä suvaitaan, ruokitaan, majoitetaan ja Eduskuntaa myöten (Stubb) vaaditaan olemaan hiljaa heidän rikollisesta elämäntavastaan - siellä puhkeaa kukkaan kaikki mahdollinen järjestäytynyt rikollisuus. Parituksesta palkkamurhiin. Kaikki minkä annetaan tapahtua, tapahtuu.

Toivoisin Suomeen hallitusta joka tekisi edes kaksi asiaa: laittaisi rajavalvonnan kuntoon ja suojelisi Suomea rikollislta. Jos näitä ei saa, miksi pitäisi maksaa veroja?

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 073
 • Liked: 3940
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15624 : 24.10.2018, 13:33:26 »
Lainaus
Varkaus

Vantaa, Lentoasemantie, 23.10.2018 klo 15:40

Lentoaseman vartija otti kiinni aasialaistaustaisen, jatkolentoa odottaneen iäkkään naisen tämän yritettyä anastaa lentokentän myymälästä korurasian ja aurinkolasit. Nainen oli hakenut myymälästä ensin korurasian ja piilottanut sen lähelle rajatarkastusaluetta. Tämän jälkeen hän oli ottanut myymälästä aurinkolasit, poistanut niistä hintalapun, laittanut lasit otsalleen hiustensa sekaan ja yrittänyt poistua laseja maksamatta myymälästä. Naisen toiminta oli taitavaa ja määrätietoista ja ajoitettu niin, että hänen lentonsa oli juuri lähtemässä.

Nainen otettiin kiinni varkaudesta epäiltynä ja tuotiin Vantaan poliisiasemalle asian selvittämistä varten. Tällöin hän alkoi valittaa sairauskohtauksen oireita ja paikalle pyydettiin ambulanssi. Naisen vointi tarkistettiin eikä tarvetta hoidolle ollut. Naista epäillään varkaudesta ja hänelle tullaan määräämään maahantulokielto Schengen-alueelle.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/ita-uudenmaan_poliisilaitoksen_paivittaistiedote_24_10_2018_75297

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 826
 • Liked: 585
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15625 : 24.10.2018, 19:43:55 »
Lainaus
Lentoaseman vartija otti kiinni aasialaistaustaisen, jatkolentoa odottaneen iäkkään naisen

Eikö ollut peräti ihan aasialainen, kun on maahantulokieltoa kaavailtu? Vai onko Amerikkaan tai Afrikkaan muuttanut aasialainen, kun vain tausta on Aasiasta? Olikohan etnisen taustan mainitseminen jotenkin oleellista uutisen kannalta, kun yleensä on niin kovin tarkkaa sen suhteen, ettei taustaa mainita, ellei se ole jotenkin relevantti asia. Taitaa olla niin, ettei ns. yleensä kunnollisilla kansallisuuksilla ole uutisoinnissa samanlaista suojaa, kuin on huonomaineisemmilla kolmansien maiden väestöillä.
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 073
 • Liked: 3940
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15626 : 25.10.2018, 11:34:13 »
Lainaus
Oopperatalolta on anastettu kymmenien tuhansien arvosta kuparikaidetta – poliisi otti kiinni yhden epäillyn

25.10.2018 klo 11.17
Helsinki

Oopperatalon graniittimuurin kuparikaidetta on anastettu useana päivänä yhteensä kymmenien tuhansien euron arvosta. Oopperatalon henkilökunta on havainnut, että varkaat ovat piilottaneet anastettua kuparikaidetta lähistöllä olevaan pusikkoon.

– Vartija oli keskiviikkoiltana menossa tarkistamaan piilopaikkaa, kun pusikosta lähti juoksemaan karkuun kolme miestä, joista yksi tavoitettiin. Poliisi otti miehen kiinni törkeästä varkaudesta epäiltynä, sanoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

Miehen rikoskumppanit jäivät toistaiseksi kateisiin. Pusikosta löytyi katkottuja kuparikaiteita ja todennäköinen rikoksentekoväline. Viereisestä pusikosta löytyi kaksi hylättyä polkupyörää.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa.

– Kuparin anastaminen on yleistä. Poliisi on tutkinut tänäkin vuonna useita tapauksia, joissa on selvinnyt, että Suomeen on saapunut ryhmiä nimenomaan tätä tarkoitusta varten, Geiger toteaa.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/oopperatalolta_on_anastettu_kymmenien_tuhansien_arvosta_kuparikaidetta_poliisi_otti_kiinni_yhden_epaillyn_75318

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 273
 • Liked: 11027
 • Suvakki tai rajakki, vai jotain siltä väliltä
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15627 : 25.10.2018, 11:39:56 »
Ja kuparinkierrätyksestä erityisen tunnettua porukkaa ovat.......
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 577
 • Liked: 3204
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15628 : 25.10.2018, 17:12:44 »
Eikö niitä kaiteita voisi rakentaa jostakin vähemmän arvokkaasta materiaalista, kun EU-turistit tapaavat viedä kuparit matkamuistona mukaansa?

Watson

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 64
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15629 : 25.10.2018, 17:24:58 »
Eikö niitä kaiteita voisi rakentaa jostakin vähemmän arvokkaasta materiaalista, kun EU-turistit tapaavat viedä kuparit matkamuistona mukaansa?

Juuri näin. Monetkohan kaiteet oopperatalosta on jo varastettu? Useamman uutisoinnin muistan. Tuskin halvempaan materiaaliin vaihto onnistuu, koska arkkitehdille tulee paha mieli, kun alkuperäinen kokonaisuus häiriintyy  :'(

Sama ilmiöhän on Finlandia-talon kanssa; pakko saada seinille sitä irtoilevaa italialaista marmoria. Ja veronmaksajat maksavat täysremontin vähintään 20 vuoden välein.
Valtiovallan ehdoton oikeus on valvoa yleisen mielipiteen muodostusta.
Joseph Goebbels

Tagit: rikollisuus