Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)  (Luettu 4009389 kertaa)

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57206
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Neljä romanialaista sai vankeutta Rivotril-pillerien salakuljetuksesta Suomeen eli törkeistä huumausainerikoksista. Oikeuden mukaan nämä toivat yli 480 000 pilleriä Unkarista tänä keväänä.

Vasile Avram, Gheorghe Vaduva ja Romica Tudor saivat 6½ vuoden vankeusrangaistukset. Marian-Marius Glavan sai 5 vuotta.

https://yle.fi/uutiset/3-11019865 (14.10.2019)

Lainaus
Helsingin valtavasta Rivotril-salakuljetuksesta tuomio: neljä romanialaista vuosiksi vankilaan

Yksi tekijöistä sai alennusta, koska auttoi poliisia selvittämään rikokset.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut neljä ihmistä vuosiksi vankilaan huumausaineeksi luokiteltujen Rivotril-tablettien kuljettamisesta Suomeen. Oikeuden mukaan yli 480 000 pilleriä tuotiin Helsinkiin Unkarista neljällä eri automatkalla. Matkat olivat tämän vuoden helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuussa.

Suomen rajan yli tultiin oikeuden mukaan kahdella autolla rajaviranomaisten hämäämiseksi. Kaksi miehistä ajoi edellä Romanian kilvissä olevalla autolla. Perässä tuli kolmas mies autolla jossa oli Suomen kilvet ja jonka rakenteisiin pillerit oli piilotettu.

Yksi miehistä ei poistunut Suomesta lainkaan, mutta hän muun muassa hankki autoja muiden käyttöön ja hänen yrityksensä tiloja käytettiin purettaessa kuljetuksia.

Oikeus piti tuomittujen toimintaa suunnitelmallisena. Kaikki neljä tuomittiin yhteensä neljästä törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisin auttaminen toi yhdelle alennuksen rangaistukseen

Romanian kilvillä ajaneet Vasile Avram, 38, ja Gheorghe Vaduva, 47, sekä autoja hankkinut Romica Tudor, 33, tuomittiin kuuden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksiin. Suomen kilvillä ollutta autoa ajanut Marian-Marius Glavan, 42, sai viiden vuoden vankeustuomion. Glavanin rangaistusta lievennettiin, koska hän auttoi rikosten selvittämisessä.

Oikeudessa kuljetuksiin osallistuneet sanoivat saaneensa palkkiona pääsääntöisesti vain joitakin satoja euroja. Oikeus kuitenkin tuomitsi kaikki neljä korvaamaan rikoshyötynä yhteisvastuullisesti 90 000 euroa.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 745
 • Liked: 7902
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Lainaus

Kevyt värinä tuntuu jalkojen alla. Tuleeko tulivuorenpurkauksia?

• Pekos Piljoona: Juokse villi lapsi.

Ja sitten itse juttuun:
Lainaus

Suomi kohtasi eilisiltana Veritaksella EM-karsintaottelussa Armenian. Turun Sanomat kertoo, miten Veli-Pekka Huotarin ottelu keskeytyi pian Suomen 1–0-maalin jälkeen, kun hänen jalkansa alla jysähti pommi.

Huotarin mukaan Armenian kannattajien vieraskatsomosta oli heitetty pommi riemusta pomppineiden suomalaiskatsojien joukkoon, ja Huotari oli laskeutunut suoraan pommin päälle, kun se räjähti.

– Täytyy sanoa, että jos pommi olisi räjähtänyt kymmenen senttiä ylempänä, niin olisi mennyt koko jalkaterä. Pommi oli sen verran iso, että sirpaleet menivät nahkakengästä läpi.

Huotari vietiin välittömästi stadionin vieressä olevaan ambulanssiin, missä hänen jalkansa paikattiin. Hän saattaa joutua vielä jalkaleikkaukseen.

• Kangasniemi, Tomi: TS: Armenialaiskannattajat heittivät pommin suomalaisfanien joukkoon – "Sirpaleet menivät kengästä läpi" Turkulainen, 2019-10-16.

Millähän rikosnimikkeellä tuota käsitellään (jos käsitellään) oikeudessa? Oisko "kepponen" mitään? Ei taida löytyä moista rikoslaista, joten syyttäjän pitää katsoa jokin muu.
« Viimeksi muokattu: 27.10.2019, 23:30:09 kirjoittanut Nikolas Ojala »
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Vasara ja tanssi

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 618
 • Liked: 4885
Lainaus
Poliisi pyytää havaintoja lauantaina 12.10. Korsossa tapahtuneesta puukotuksesta

17.10.2019 klo 12.46 Itä-Uusimaa

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää havaintoja lauantaina 12.10.2019 puolenpäivän aikoihin Vantaan Korsossa Minkkitiellä tapahtuneesta vakavasta väkivaltarikoksesta.

Havaintoja kaivataan Minkkitien lähistöllä lauantaina liikkuneista kahdesta nuoresta miehestä. Molempia miehiä on kuvailtu noin 15–20 -vuotiaiksi. Toinen miehistä on ollut ihonväriltään hieman tummaihoisempi ja hänellä on ollut tummat kiharat pystyt hiukset päälaella. Toinen miehistä on ollut vaaleaihoinen ja hänellä on ollut yllään sinipunaruudullinen kauluspaita tai takki sekä mahdollisesti vaalea pipo.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen vakavan ja paljastavan rikostutkintayksikön puhelinnumeroon p. 0295436442 tai virkasähköpostiin vakivalta.ita-uusimaa@poliisi.fi.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_pyytaa_havaintoja_lauantaina_12_10_korsossa_tapahtuneesta_puukotuksesta_85098
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57206
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Poliisi epäilee, että Suomeen on järjestetty ulkomailta EU-kansalaisia, jotka ovat Suomessa käynnin yhteydessä rekisteröityneet maistraatissa ja avanneet itselleen suomalaisen pankkitilin. Tämän jälkeen tietoja on käytetty pikavippien, luottokorttien ym. hakemiseen. Aiheutuneet vahingot noin 725 000 €. Lisäksi tutkitaan epäiltyjä tietomurtoja.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/keskusrikospoliisi_tutkinut_laajaa_rahoitusyhtioihin_kohdistunutta_petoskokonaisuutta_85109 (18.10.2019)

Lainaus
Keskusrikospoliisi tutkinut laajaa rahoitusyhtiöihin kohdistunutta petoskokonaisuutta

18.10.2019 klo 08.30
Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi on tutkinut laajaa kansainvälistä petosrikoskokonaisuutta, jossa useita Suomessa toimivia rahoitusyhtiöitä ja yhtä kansainvälistä luottokorttiyhtiötä on erehdytetty myöntämään lainoja ja luottokortteja yli 40 henkilölle ja usealle petollisesti perustetulle suomalaiselle yhtiölle. Asianomistajille aiheutuneet vahingot ovat olleet tutkittavassa kokonaisuudessa yhteensä noin 725 000 euroa.

Poliisi epäilee, että Suomeen on järjestetty ulkomailta EU-kansalaisia, jotka ovat Suomessa käynnin yhteydessä rekisteröityneet maistraatissa ja avanneet itselleen suomalaisen pankkitilin. Tämän jälkeen heidän epäillään luovuttaneen suomalaiset henkilötietonsa sekä pankkitilinsä käytettäväksi rikolliseen toimintaan.

– Ulkomaalaisten henkilöiden luovuttamien suomalaisten henkilötietojen avulla on haettu pikavippejä ja luottokortteja sekä perustettu yhtiöitä, jotka on saatu rekisteröityä Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin väärennettyjen asiakirjojen avulla. Henkilöille on myös väärennetty palkka- ja työtodistuksia. Kyseiset henkilöt ovat kotoisin Ruotsista, Virosta, Latviasta ja Tanskasta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Laaksonen Keskusrikospoliisista.

Poliisi on takavarikoinut esitutkinnan aikana lukuisia luotto- ja pankkikortteja, pankkiasiakirjoja sekä suuret määrät tietoteknisiä laitteita, joita hyväksikäyttäen epäiltyjä rikoksia on tehty. Käteisvaroja takavarikoitiin lähes 20 000 euroa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäillyllä rikollisella toiminnalla saatuja varoja on pääasiassa nostettu käteisenä automaateilta ja niillä on tehty verkkokauppaostoksia. Lisäksi ulkomaille on tehty tilisiirtoja. Keskusrikospoliisi on tehnyt asiassa runsaasti kansainvälistä yhteistyötä eri maiden viranomaisten kanssa.

Rikosnimikkeinä muun muassa törkeitä petoksia ja törkeitä tietomurtoja

Esitutkinnassa takavarikoiduilta tietoteknisiltä laitteilta on myös havaittu jälkiä tietomurroista, joiden kohteina ovat olleet eri suomalaisten yhteisöjen verkkosivut. Epäillyt ovat joissain tapauksissa onnistuneet lataamaan verkkosivustoilta materiaalia, joka ei muuten ole julkisesti saatavilla, kuten esimerkiksi jäsentietoja.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet loppuvuoden 2016 ja kesän 2017 välisenä aikana. Esitutkinnan aikana on kirjattu 30 rikosilmoitusta nimikkeillä törkeä petos, rekisterimerkintärikos, törkeä tietomurto, veropetos ja väärennys.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 084
 • Liked: 9331

Tästä oli juttua aiemminkin jossakin ketjussa, mutta laitan nyt tähän koska rikos ja monikulttuurinen ulottuvuus:


Nettivideon jakaneelta pojalta rahaa vaatinut konstaapeli sai potkut Helsingin poliisista
Konstaapeli esitti useissa tilanteissa kansalaisille epämääräisiä rahavaatimuksia. Poliisilaitoksen mukaan miehen toiminta on voinut vahingoittaa koko poliisiorganisaation luotettavuutta.

HELSINGIN poliisi on antanut potkut kansalaisilta rahaa kinunneelle vanhemmalle konstaapelille. Poliisilaitoksen mukaan mies on toiminnallaan osoittanut olevansa soveltumaton tehtäväänsä.
Konstaapeli sai kesäkuussa Helsingin käräjäoikeudessa sakot siitä, että hän oli vaatinut alaikäiseltä pojalta rahaa nettivideosta. Oikeus tuomitsi hänet virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon.

Video koski tilannetta, jossa konstaapeli oli partiokaverinsa kanssa poistanut erästä miestä Rautatieasemalta vapunaattona 2017. Video ei ollut pojan kuvaama, mutta hän laittoi sen nettiin otsikolla: ”Rasistiset poliisit pidättävät nuoren maahanmuuttajan ilman syytä.” Videosta suuttunut konstaapeli kutsui alaikäisen pojan vanhempineen tyhjään poliisitaloon ja vaati siellä itselleen ja partiokaverilleen ”tonnia mieheen”.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006277151.html
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 810
 • Liked: 3175
 • to the maximam!
Poliisilaitoksen mukaan miehen toiminta on voinut vahingoittaa koko poliisiorganisaation luotettavuutta.

Tuolla perusteellahan sieltä pitäisi potkaista Taponen&muu poliisijohto mäkeen :roll:
O tempora, o mores!

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 017
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Laiton irtisanominen, jossa monikulttuurinen ulottuvuus. Nainen sai potkut koeajalla, koska työantaja sai tietää että nainen oli edellisessä työpaikassa käyttäytynyt väärin. Käräjäoikeus ja nyt myös hovioikeus pitivät irtisanomista laittomana.

Sinänsä olen samaa mieltä, että potkuja ei olisi pitänyt antaa, jos työtehtävät eivät ole sellaiset että niissä pääsisi käyttäytymään samalla tavalla väärin kuin edellisessä työpaikassa. Toisaalta taas, ymmärrän että tuollaista henkilöä ei haluta palkata, en minäkään haluaisi. Moku-asian lisäksi, aikuinen nainen töissä asumisyksikössä jossa asuu alaikäisiä, ja harrastaa seksiä alaikäisen asukkaan kanssa. Hyväksikäyttötuomiota vaan, ihan selvä tapaus.

Laitan tämän rikosketjuun, mutta ihan hyvin voisi laittaa myös feminismiketjuun, koska en usko että jos sama menisi toisinpäin, aikuinen mies töissä asumisyksikössä ja panee alaikäista tyttöä, mies ei saisi mitään sympatiaa osakseen, eikä kuuluisikaan saada. >:(

Lainaus
Nainen harrasti seksiä asiakkaan kanssa ja tuli raskaaksi – uusi työnantaja antoi laittomat potkut

Vaasan hovioikeus oli naisen kannalla.

Julkaistu: 18.10. 0:07

Vaasan hovioikeus tulkitsi uuden työantajan syrjineen naista.

Raskaana ollut nainen sai potkut, kun työnantaja kuuli tämän harrastaneen edellisessä työpaikassaan seksiä asiakkaana olleen turvapaikanhakijan kanssa. Sitä potkut antanut yhtiö ei tiennyt, että nainen oli rakastunut ja mennyt naimisiin seksipartnerinsa kanssa.

Alle 30-vuotias nainen oli palkattu tammikuussa 2017 keskisuomalaiseen nuorten 16-17-vuotiaiden maahanmuuttajien tukiasumisyksikköön ohjaajaksi neljän kuukauden koeajalla. Nainen oli joutunut jäämään helmikuun lopulla muutamaksi päiväksi sairaslomalle raskautensa johdosta. Muutama päivä ennen sairaslomalle jääntiä hän oli kertonut raskaudestaan esimiehelleen.


Naisen sairasloman aikana työnantajan edustaja oli saanut kuulla tämän edelliseltä työnantajalta, että nainen oli harrastanut seksiä työpaikallaan vastaanottokeskuksesta tapaamansa turvapaikanhakijan kanssa. Silloisen työnantajan tietoon asia oli tullut vasta jälkikäteen, kun työsuhde oli jo päättynyt.

Uusi työnantaja piti naisen tekoa moraalittomana ja epäeettisenä. Kun nainen palasi sairaslomalta töihin, niin uusi työnantaja järjesti asiaan liittyen kuulemistilaisuuden. Siellä naiselta oli suoraan kysytty, onko hän edellisessä työpaikassaan tavannut asiakkaana olleen miehen, jonka kanssa oli ollut sukupuoliyhteydessä. Kun nainen oli vastannut myöntävästi, niin työnantaja oli päättänyt työsuhteen välittömästi.

Raskaana ollut nainen ei ollut kertonut sitä, että hän oli rakastunut löytämäänsä kumppaniin ja mennyt hänen kanssaan naimisiin vain muutama viikko aiemmin. Myös tulossa ollut lapsi oli vastaanottokeskuksen tavatun miehen. Naisen mukaan seksiä ei ollut harrastettu työaikana, sillä työpaikalla oli ollut vartijoita ja runsaasti kameroita.

Nainen riitautti irtisanomisensa ja vei asian oikeuteen. Käräjäoikeus katsoi viime vuonna antamassaan päätöksessä, että koeajan purkuperusteet ovat liittyneet olennaisesti naisen perhesuhteisiin, minkä vuoksi tehtyä koeaikapurkua on pidettävä syrjivänä ja sen perustetta myös epäasiallisena koeajan tarkoitukseen nähden.

--

Pekka Moliis
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006276847.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 338
 • Liked: 25173
^ En yhtään ihmettelisi jos suvaitsevaisissa piireissä alettaisiin pitää naisen toimintaa ihailtavana ja imitoitavana.  Siellähän moraalin mitta tuntuu olevan se kuinka montaa sääntöä ja lakia kykenee rikkomaan todistellakseen olevansa muiden yläpuolella.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Vastaanotin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 224
 • Liked: 502
Oletan, että seksikumppani oli kuitenkin täysi-ikäinen, koska muutenhan tuo olisi ollut tuomittava teko. Vai oliko kaveri yksikköön tullessa 17-vuotias ja pariskunta toteutti parittelun asiakkaan syntymäpäivänä?
Irtisanominen oli sinänsä tietysti laiton, mutta ehkä nykyinen työnantaja pääsee lopulta vähemmällä sakot maksettuaan.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 338
 • Liked: 25173
Oletan, että seksikumppani oli kuitenkin täysi-ikäinen, koska muutenhan tuo olisi ollut tuomittava teko. Vai oliko kaveri yksikköön tullessa 17-vuotias ja pariskunta toteutti parittelun asiakkaan syntymäpäivänä?
Irtisanominen oli sinänsä tietysti laiton, mutta ehkä nykyinen työnantaja pääsee lopulta vähemmällä sakot maksettuaan.

Ikä voitaneen sopia tilannekohtaisesti. Sehän on vain numero.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 017
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Oletan, että seksikumppani oli kuitenkin täysi-ikäinen, koska muutenhan tuo olisi ollut tuomittava teko.

Minä ymmärsin päinvastoin, tukiasumisyksikkö oli alle 18-vuotiaille, ja aikuisille on omat yksikkönsä, joten kai 18 vuotta täyttänyt siirrettäisiin muualle. Rakkaus- ja seksisuhde tapahtui kun nainen oli töissä tuolla. Nainen erikseen mainitsi että seksiä ei harrastettu työaikana, koska siellä oli vartijat ja kamerat (aika :facepalm:-selitys muuten, selitys antaa ymmärtää että jos näitä esteitä ei olisi ollut niin työpaikkaseksikin olisi ollut mahdollista), eli ainakin minun käsittääkseni poika oli virallisesti alle 18-vuotias.

Ja nyt kun vielä luin uudelleen tätä ja mietin vähän sekavasti selitettyä tapahtumaketjua, niin saiko nainen potkut sieltä tukiasumisyksiköstä kun tukiasumisyksikön esimies sai tietää että naisen lapsen isä on tukiasumisyksikössä asuva alaikäinen ulkomaalainen? ??? Ainakaan uutisessa ei sanottu tätä suoraan. Jää siis mahdollisuus että alaikäisten asuntolan pomo hyväksyi sen että aikuinen työntekijä nussii alaikäistä asukasta? :o
« Viimeksi muokattu: 18.10.2019, 15:08:42 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Puntanen

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 12
 • Liked: 52
Lainaus
Raskaana ollut nainen sai potkut, kun työnantaja kuuli tämän harrastaneen edellisessä työpaikassaan seksiä asiakkaana olleen turvapaikanhakijan kanssa. Sitä potkut antanut yhtiö ei tiennyt, että nainen oli rakastunut ja mennyt naimisiin seksipartnerinsa kanssa.

Alle 30-vuotias nainen oli palkattu tammikuussa 2017 keskisuomalaiseen nuorten 16-17-vuotiaiden maahanmuuttajien tukiasumisyksikköön ohjaajaksi neljän kuukauden koeajalla. Nainen oli joutunut jäämään helmikuun lopulla muutamaksi päiväksi sairaslomalle raskautensa johdosta. Muutama päivä ennen sairaslomalle jääntiä hän oli kertonut raskaudestaan esimiehelleen.

Naisen sairasloman aikana työnantajan edustaja oli saanut kuulla tämän edelliseltä työnantajalta, että nainen oli harrastanut seksiä työpaikallaan vastaanottokeskuksesta tapaamansa turvapaikanhakijan kanssa. Silloisen työnantajan tietoon asia oli tullut vasta jälkikäteen, kun työsuhde oli jo päättynyt.

Nainen oli siis rikastellut-rakastellut edellisessä työpaikassaan asiakkaana olleen turvapaikanhakijan kanssa, ei tässä uudessa työpaikassa, jossa oli 16-17-vuotiaita asukkaita. Uutinen ei kerro, oliko tuo edellinen työpaikkakin alaikäisten turvisten yksikkö vai ei. Voi olettaa, että tämä naisen raskaaksi saattanut henkilö oli täysi-ikäinen, mutta varma ei tietenkään voi olla.

Anyhow, potkut olivat varmasti työnantajalta oikea ratkaisu riippumatta siitä, olivatko ne laittomat vai eivät. Naisen toiminta edellisessä työpaikassaan oli eettisesti hyvin kyseenalaista, vaikka tämä edellisestä työpaikasta bongattu turvapaikanhakijamies sitten olisi ollutkin täysi-ikäinen. Heidän suhteensa ei ollut symmetrinen, laitoksen asukkaana mies oli selvästi alisteisessa riippuvuussuhteessa siellä työskentelevään naiseen. Lisäksi on huomioitava, miten työntekijän ja asiakkaan sukupuolisuhde on voinut vaikuttaa siihen, mikä miehen asema on ollut verrattuna muihin vastaanottokeskuksen asukkaisiin - onko hän saanut naiselta parempaa kohtelua ja etuja verrattuna muihin.
« Viimeksi muokattu: 18.10.2019, 15:43:42 kirjoittanut Puntanen »

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 017
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Nainen oli siis rikastellut-rakastellut edellisessä työpaikassaan asiakkaana olleen turvapaikanhakijan kanssa, ei tässä uudessa työpaikassa, jossa oli 16-17-vuotiaita asukkaita. Uutinen ei kerro, oliko tuo edellinen työpaikkakin alaikäisten turvisten yksikkö vai ei. Voi olettaa, että tämä naisen raskaaksi saattanut henkilö oli täysi-ikäinen, mutta varma ei tietenkään voi olla.

Ahaa, kiitos että selvensit minulle tämän. Itselleni ei auennut. Uutisen toimittaja selosti tapahtuneen sekavasti. Siinäkin mielessä huonosti kirjoitettu uutinen, että lehti kuuluu Sanomalle, ja uutisesta jäi lukijalle väärä käsitys että aikuiset naiset harrastavat seksiä alaikäisten tp-hakijoiden kanssa, mikä ei ole sellainen ajatus että Sanoma haluaisi sitä levittää.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 790
 • Liked: 22190
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
x

Raskaana tai perhevapaalla olevia työntekijöitä suojaa tehostettu irtisanomissuoja.

x

Raskaana tai perhevapaalla olevat työntekijät eivät kuitenkaan ole täysin suojattuja irtisanomista vastaan, sillä heidätkin voidaan irtisanoa ensinnäkin silloin, jos henkilökohtainen irtisanomisperuste on olemassa.

x

Työnantajalla onkin todistustaakka irtisanomisperusteesta, jonka vuoksi irtisanomisen katsotaan johtuneen raskaudesta tai perhevapaasta, ellei työnantaja näytä toteen hyväksyttävää syytä irtisanomiselle.


https://www.minilex.fi/a/raskaana-tai-perhevapaalla-olevan-ty%C3%B6ntekij%C3%A4n-irtisanominen

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • Liked: 11504
 • tökerö, tyhmä ja köyhä


Anyhow, potkut olivat varmasti työnantajalta oikea ratkaisu riippumatta siitä, olivatko ne laittomat vai eivät. Naisen toiminta edellisessä työpaikassaan oli eettisesti hyvin kyseenalaista, vaikka tämä edellisestä työpaikasta bongattu turvapaikanhakijamies sitten olisi ollutkin täysi-ikäinen. Heidän suhteensa ei ollut symmetrinen, laitoksen asukkaana mies oli selvästi alisteisessa riippuvuussuhteessa siellä työskentelevään naiseen. Lisäksi on huomioitava, miten työntekijän ja asiakkaan sukupuolisuhde on voinut vaikuttaa siihen, mikä miehen asema on ollut verrattuna muihin vastaanottokeskuksen asukkaisiin - onko hän saanut naiselta parempaa kohtelua ja etuja verrattuna muihin.

Hyvä ja tarkka pointti.

Tässä on tämä nk. Mikael Jungner -dilemma. Eli alisteisia henkilöitä kerätään haluttaessa työpaikalta ja epäsymmetrisesti joko pannaan tai ehkä-pannaan tai jätetään panematta. Tämä on moraalinen ja muunlainenkin ongelma koska suurin osa muista alisteisista työntekijöistä joutuu huomioimaan oman pantavuutensa tai ei-pantavuutensa. Jonkun mielestä tällainen on myös seksististä ja asenteellista. Jungnerin tapauksessa pantavia tai sellaiseksi arvioitavia kerättiin ihan erikseen hallintotehtäviin ja korkeille paikoille. Vain virallinen ykkösvaimo jäi aikaisempaan toimeensa.

Turvapaikanhakukoneistossa tällainen on ehkä vähemmän silmiinpistävää, mutta Jungner oli Ylessä erittäin näkyvällä paikalla päivittäisine some-päivityksineen. Ja tätä turvapaikanhakukeissiä vie eri tasolle sekin että siemennys tapahtui joten työnantajaa sitovat tiukemmin feministiset lait.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 870
 • Liked: 1429
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Uusi ohituskaista. Raskaaksi saattamansa vokkiemännän kanssa tehty naimakauppa. Suoraan varmasti pääsee jonon ohi turhia kyselemättä. Kunniakansalaiseksi.
Ave Caesar! Morituri te salutant (Hail Caesar! We Who Are about to Die Salute You)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 922
 • Liked: 10342
 • Anyone?
Maksumuurin takana, eli vain otsikko löytyy, mutta jos se ei värise tarpeeksi, niin kommentoinnin esto ja ”mielenkiintoiset” avainsanat lisää tärinää niin, että paikat tippuu hampaista.
Lainaus
Lahden kauppatorilla jopa parinkymmenen miehen joukkotappelu
https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2575739

"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57206
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ @Mr.Reese

Lähdekoodista löytyy näppärästi maksumuuriuutisen sisältöä ainakin sen verran, että tapahtuman mokuaspekti on vahvistettu (siirrän Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta -ketjuun).

Siistittynä:

Lainaus
Lahden kauppatorilla jopa parinkymmenen miehen joukkotappelu

Lahden kauppatorilla oli viime lauantaina lyhytkestoinen joukkotappelu.

Poliisi sai tappelusta ilmoituksen hieman ennen kello 17:ää. Ilmoittajan mukaan 15–20 ulkomaalaistaustaista miestä tappelee torilla.

Tilanne oli rauhoittunut pian, mutta sitten tappelu oli alkanut uudelleen.

Paikalle meni ainakin kolme poliisipartiota. Viimeinenkin partio poistui paikalta 17.08.

Tapahtuneesta ei kirjattu rikosilmoitusta eikä kukaan ilmoittanut kärsineensä vahinkoa tappelussa.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 618
 • Liked: 4885
Lainaus
Vartiuksessa paljastettiin vaarallinen esine maahantulotarkastuksessa

Kainuun rajavartiosto paljasti Vartiuksen rajanylityspaikalla vaaralliseksi luokitellun esineen venäläisen miehen ajoneuvosta perjantaina 18.10.2019.

Venäläisen 80-luvulla syntyneen miehen kuljettaman henkilöauton ovikotelosta löytyi jousitoiminen stiletti. Stiletti löytyi maahantulotarkastuksen yhteydessä.

Kainuun rajavartiosto epäilee miestä vaarallisen esineen hallussapidosta. Stiletti haltuunotettiin ja esitutkinnan jälkeen rikosasia toimitettiin syyttäjälle. Nopean syyteharkinnan jälkeen miehelle annettiin tiedoksi syyttäjän haaste vielä saman päivän aikana.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/vartiuksessa_paljastettiin_vaarallinen_esine_maahantulotarkastuksessa_78507
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57206
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
"Espoolaismies" jälleen vauhdissa, tällä kertaa Englannista muuttanut sellainen. Vähän kyllä veikkaan, ettei kyseessä ole mikään perusenglantilainen James...

Aiemminkin kahdesta raiskauksesta tuomittu mies sai viime vuoden lokakuussa tehdystä raiskauksesta 1 v 11 kk ehdotonta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/313823ce-dd1c-4ebe-8c10-a997fc0df316 (18.10.2019)

Lainaus
Limpparia baarissa juonut espoolainen sarjaraiskaaja iski jälleen – Kauhistunut uhri esitti nukkuvaa

Kuusikymppinen espoolaismies on jälleen tuomittu vankilaan raiskauksesta. Tällä kertaa uhrina oli sänkyyn sammunut nainen, joka ei peloissaan osannut muuta kuin teeskennellä nukkuvansa.

Tuorein tapahtumasarja käynnistyi Espoon Viherlaaksossa sijaitsevasta pubista, missä nainen ja mies tapasivat.

Nainen oli ottanut pohjia jo kotonaan. Hänen ”hyvänpäiväntuttunsa”, aikanaan Englannista Suomeen muuttanut mies oli liikkeellä autolla ja selvin päin. Mies joi limonadia, nainen tilasi alkoholia. Jonkin aikaa samassa pöydässä istuttuaan mies sanoi lähtevänsä kotiin. Hän ehdotti naiselle, että tämä voisi tulla hänen luokseen jatkamaan illanviettoa.

Houkuttimena mies vihjaisi, että hänellä oli kotona vodkaa.

Tarjoili vodkadrinkkejä

Myöhemmin illalla nainen tarttui tarjoukseen ja lähetti miehelle viestin, että voisi tulla käymään. Lähistöllä asunut mies lähti hakemaan vierastaan autolla.

Perillä mies meni keittiöön sekoittamaan vahvaa vodkadrinkkiä jo valmiiksi humalassa olleelle vieraalleen. He kuuntelivat musiikkia ja juttelivat. Nainen kertoi myöhemmin poliisille, että oli ollut mennyt vaatteet päällä erittäin päihtyneenä sängylle makaamaan.

Varhain aamulla nainen havahtui siihen, että mies oli häneen selkäpuolelta sukupuoliyhteydessä. Nainen oli niin järkyttynyt ja kauhuissaan, ettei hän uskaltanut vastustaa tai pyristellä irti tilanteesta. Nainen pelkäsi, että mies kävisi väkivaltaiseksi mikäli hän heräisi. Niinpä hän päätti esittää nukkuvaa.

Lopetettuaan yhdynnän mies yritti varovasti vetää naisen housuja takaisin ylös, minkä jälkeen hän hiipi vessaan.

Vessasta tullessaan mies oli erittäin hyväntuulinen ja huoleton – ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tässä vaiheessa nainen oli jo uskaltanut ”herätä”. Hän sanoi, että kello oli niin paljon, että hänen täytyisi lähteä töihin. Mies tarjosi kyytiä.

(...)

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli syytteen mukainen raiskaus. Se tuomitsi vuonna 1958 syntyneen miehen vuoden ja 11 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Oikeus huomioi tuomiota koventavana seikkana miehen aiemman, kahden ja puolen vuoden vankeustuomion kahdesta raiskauksesta. Vaikka kyseisistä raiskauksista oli kulunut jo useampi vuosi, se totesi, ettei tekojen uusimista voinut pitää satunnaisena.

(...)

Viime vuoden lokakuussa tapahtuneesta rikoksesta annettu tuomio ei vielä ole lainvoimainen.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 618
 • Liked: 4885
Lainaus
Poliisiuutisia Vakka-Suomen alueelta

(...)

20.10.2019 klo 16.17 rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta Uudessakaupungissa Kalannintien ja Katantien risteyksessä. Henkilöautoa kuljettanut ulkomaalainen mies ajoi Kalannintietä Laitilan suuntaan kun auto suistui Katantien risteyksen kohdilla ulos tieltä. Autossa oli neljä matkustajaa kyydissä. Autoa kuljettanut mies puhalsi 1.02 promillea. Miehen ajo-oikeutta ei voitu todentaa. Tapahtumasta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Autoa kuljettanut mies vietiin verikokeisiin.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisiuutisia_vakka-suomen_alueelta_85161
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 618
 • Liked: 4885
Lainaus
21.10.2019 12.25

Lievä valtionrajarikos, rattijuopumuksia ja muita rikosasioita

Espanjalaisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen lievään valtionrajarikokseen 17.10. Lappeenrannassa Nuijamaan alueella. Henkilö oleskeli rajavyöhykkeellä ilman oleskeluun oikeuttavaa rajavyöhykelupaa. Tekonsa motiiviksi hän kertoi Suomen ja Venäjän rajamerkkien valokuvaamisen matkamuistoksi. Rajapartio havaitsi henkilön välittömästi teon tapahtumahetkellä, ja hänelle kirjoitettiin sakko lievästä valtionrajarikoksesta.

Ukrainalaisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Nuijamaan rajanylityspaikalla tiistaina 15.10. Henkilö saapui Venäjältä Suomeen henkilöautolla, ja rajatarkastuksen yhteydessä hänet puhallutettiin. Hänelle suoritettiin tarkkuusalkometrikoe, jonka tulos osoitti 0,39 mg/l lukemia. Vaalimaalta 19.10. maasta lähdössä ollutta venäläistä mieshenkilöä epäillään rattijuopumuksesta. Henkilö saapui Vaalimaan rajanylityspaikalle maasta lähtevään rajatarkastukseen kuljettaen raskasta ajoneuvoyhdistelmää. Maasta lähtevän rajatarkastuksen yhteydessä hänet puhallutettiin. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,49 mg/l. Suomalaisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen sunnuntaina 20.10. Vaalimaan rajanylityspaikalla. Henkilö oli poistumassa Suomesta Venäjälle henkilöautolla, kun hänet maastalähtötarkastuksen yhteydessä puhallutettiin. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,24 mg/l. Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa tai 0,5 promillea. Kaikki kolme henkilöä määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen ampuma-aserikokseen ja toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoon Nuijamaan rajanylityspaikalla 18.10. Maahantulotarkastuksessa henkilön hallusta löydettiin kumiluotiase, kumiluotipatruunoita ja kääntöveitsi.

Venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen maahantulokiellon rikkomiseen Vaalimaan rajanylityspaikalla 19.10. Henkilö saapui Venäjältä Suomeen, ja rajatarkastuksessa hänellä havaittiin olevan voimassa oleva Viron määräämä Schengen-aluetta koskeva maahantulokielto.
https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/lieva_valtionrajarikos_rattijuopumuksia_ja_muita_rikosasioita_78509
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 017
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Poliisi epäilee, että Suomeen on järjestetty ulkomailta EU-kansalaisia, jotka ovat Suomessa käynnin yhteydessä rekisteröityneet maistraatissa ja avanneet itselleen suomalaisen pankkitilin. Tämän jälkeen tietoja on käytetty pikavippien, luottokorttien ym. hakemiseen. Aiheutuneet vahingot noin 725 000 €. Lisäksi tutkitaan epäiltyjä tietomurtoja.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/keskusrikospoliisi_tutkinut_laajaa_rahoitusyhtioihin_kohdistunutta_petoskokonaisuutta_85109 (18.10.2019)

Lainaus
Keskusrikospoliisi tutkinut laajaa rahoitusyhtiöihin kohdistunutta petoskokonaisuutta

18.10.2019 klo 08.30
Keskusrikospoliisi

Vähän vielä lisää tietoa, tapauksen suomalaisesta osapuolesta:

Lainaus
Paloittelumurhaaja Markus Pönkä jälleen laajan rikosvyyhden keskiössä
Tänään klo 18:16

Epäillyt rikokset on tehty ulkomailta tulleiden EU-kansalaisten avustuksella.

--

Iltalehden tietojen mukaan jutun päätekijäksi epäillään moninkertaista talousrikollista ja liikekumppaninsa paloittelumurhaan viime vuosikymmenellä syyllistynyttä Markus Pönkää. IL kertoi Pönkään kohdistuvasta rikostutkinnasta jo 9. lokakuuta.

--

Heikki Hakolehto
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f5c68563-a319-44aa-b710-4655ba795b85
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57206
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Suositun keskisuomalaisen kebab-pizzerian pitäjä teetti tp-hakijalla 4 tuntia päivässä töitä viitenä päivänä viikossa. Palkaksi läpsyttelijä sai yhden aterian päivässä. Syyttäjä vaatii rangaistukseksi 40:tä päiväsakkoa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5ddf1f82-b171-4466-9309-364297361390 (21.10.2019)

Lainaus
Turvapaikanhakija työskenteli suositussa kebab-pizzeriassa ruokapalkalla – omistaja käräjillä

Suositun keskisuomalaisen kebab-pizzerian pitäjä vastaa parhaillaan syytteeseen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Syyttäjän mukaan ravintolayrittäjä käytti vuonna 2017 runsaan neljän kuukauden ajan hyväkseen turvapaikanhakijamiestä. Tämä työskenteli syytetyn ravintolassa, mutta palkan sijasta sai ainoastaan syödä.

Asianomistaja teki töitä viitenä päivänä viikossa neljä tuntia päivässä. Vastineeksi mies sai syödä yhden aterian työpäivässä.

(...)

Sisä-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä vaatii yrittäjälle 40 päiväsakon rangaistusta. Hän vaatii niin ikään, että pizzerian pitäjän tulee menettää valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä ainakin 2 000 euroa.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 139
 • Liked: 13893
^Ihan vaan onelinerina heitän sellaisen kommentin, että nyt syyttäjä vaatii 40:ntä päiväsakkoa. Eräs helsinkiläinen valtuutettu sai aluksi 30 päiväsakkoa, lopulta 50 päiväsakkoa. Toisena huomiona se, että meillä on työväenpuolueeksi profiloitunut puolue pääministeripuolueena ja muutenkin Suomessa on paljon valtaa AY-mafialla. Sama porukka sitten pitää meteliä turviksien oikeuksista. Ja Ruokapalkalla toista orjuuttavalle vaaditaan sitten 40:ntä päiväsakkoa, joka on tuossa suhteessa aika pieni määrä.
Lohjan persut

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 745
 • Liked: 7902
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Eikös Sebastian Tynkkyselle aivan äskettäin lätkäisty 50 päiväsakkoa jostain vanhasta postauksesta sosiaalisessa mediassa. Todella äärimmäisen venytetyllä tulkinnalla postaus katsottin kansanryhmää vastaan kiihottamiseksi. Sellaisesta "rikoksesta" siis 50 päiväsakkoa, mielikuvituksekkaan tulkinnan jälkeen. Orjatyövoiman käytöstä pizzeriassa sitten 40 päiväsakkoa. Näin siis meillä Suomessa. Hyvä Suomi! Pitääpä taas oikeusvaltion moraalisesta ylämaastosta vähän tylyttää Unkaria, kun meillä Suomessa on tämä oikeuslaitos niin hyvä.
« Viimeksi muokattu: 27.10.2019, 23:26:30 kirjoittanut Nikolas Ojala »
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Vasara ja tanssi

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 237
 • Liked: 57206
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Monikulttuurinen kaksikko kidutti miestä brutaalisti ja otti tilanteesta myös kuvan, jota käytettiin myöhemmin todisteena. Motiivina oli lopulta se, että uhri oli soittanut ex-naisystävälleen, jonka kanssa Hämäläinen seurusteli sillä hetkellä.

Jani Kristian Hämäläinen: 4½ vuotta vankeutta
Amgad Mahmoud: 4 vuotta vankeutta

Molemmilla oli myös aiempia tuomioita. Hämäläinen oli tuomittu kesäkuussa 2013 tapon yrityksestä 8 vuodeksi vankeuteen. Mahmoud oli tuomittu ryöstöstä viime tammikuussa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4fbbbe29-ae8f-4e7e-8503-76dc48c88e29 (21.10.2019)

Lainaus
Soitto ex-tyttöystävälle johti käsittämättömään kidutukseen – naisen uusi miesystävä osoittautui tuomituksi väkivaltarikolliseksi

Nuori helsinkiläismies muilutettiin espoolaiseen varastohalliin, jossa hänet sidottiin ja häntä kidutettiin julmasti.

Rikos tapahtui 29. huhtikuuta Helsingissä ja Espoossa.

Nuori helsinkiläismies tapasi Helsingin Sörnäisissä sovitusti vanhan ystävänsä Amgad Mahmoudin. Mahmoudin seurassa oli Jari Kristian Hämäläinen, joka ajoi Volkswagen Polo -merkkistä autoa.

Helsinkiläismies nousi kyytiin.

Kesken matkan Mahdoud nousi veti esiin ampuna-aseen ja käski ystävänsä auton takakonttiin. Samalla hän otti haltuunsa tämän puhelimen.

Matka joutui varastohalliin Espoon Mikkelään. Siellä helsinkiläinen pakotettiin hallin puiselle parvelle. Hänen jalkansa sidottiin nippusiteillä kiinni toisiinsa ja kädet väännettiin selän taakse.

Sitten Mahmoud ja Hämäläinen alkoivat hutkia sidottua miestä puisella kepillä (ilmeisesti harjanvarsi, joka sittemmin katkesi).

Todistekuva talteen pilveen

Kaksikolla oli sähkölamautin, jolla he antoivat ainakin kahdesti uhrilleen iskun kaulaan. Hämäläinen iski miestä nyrkkiraudalla kasvoihin.

Uhri menetti tajuntansa.

Pahoinpitely jatkui siitä huolimatta. Kiduttajakaksikko yritti leikata teräaseella uhrinsa korvaa. Jollakin teräaseella hänen vartaloaan myös viillettiin ja pistettiin.

Uhrilta riisuttiin pois vereentyneet vaatteet.

Tajuttomasta, verisestä ja ulosteisesta uhrista otettiin kuva hänen omalla iPhone-puhelimellaan. Kyseinen kuva löytyi myöhemmin pilvipalvelusta poliisitutkinnassa.

(...)

Alkuperäiset syytteet olivat törkeä ryöstö ja törkeä vapaudenriisto. Oikeudessa kävi kuitenkin ilmi, että omaisuuden anastaminen oli ollut vain toissijainen rikos. Se oli tehty lähinnä harhautusmielessä.

Väkivallan taustalla oli todellisuudessa se, että helsinkiläismies oli soittanut Hämäläisen silloiselle naisystävälle joka oli hänen entinen naisystävänsä.

(...)

Ehdonalaisessa vapaudessa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 29-vuotiaan Jari Kristian Hämäläisen neljän ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio luettiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Vankila on Hämäläiselle tuttu paikka, sillä Espoon käräjäoikeus tuomitsi hänet kesäkuussa 2013 tapon yrityksestä kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen.

Uuden rikoksensa Hämäläinen teki vanhan rangaistuksena koeajalla, Hän oli päässyt kesällä 2018 ehdonalaiseen vapauteen. Vanhan tuomion jäännösrangaistus yhdistettiin uuteen tuomioon.

Vantaan vankilaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus totesi, että Amgad Mahmoudin syyllisyys on hieman pienempi kuin Hämäläisen. Mahmoud sai neljän vuoden vankeusrangaistuksen.

Myös Mahmoudilla on rikostaustaa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet ryöstöstä viime tammikuussa. Tammikuinen neljän kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus yhdistettiin uuteen tuomioon.

(...)
« Viimeksi muokattu: 21.10.2019, 23:49:16 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 017
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
^Tässä vielä pieni lisätieto:

Lainaus
32-vuotias Mahdoud on helsinkiläinen mutta asunut viime ajat virallisesti Ruotsissa.

MTV:n uutisessa taas tämmöinen tieto:

Lainaus
Mies pahoinpideltiin henkihieveriin sähkölamauttimella ja teräaseella Espoossa – poliisi epäilee järkyttävän teon motiiviksi mustasukkaisuutta

Julkaistu 3 tuntia sitten

--

Tuomio on annettu viime viikon tiistaina.

Eli uutinen on jo 6 päivää vanha, mutta sekä MTV että Iltalehti kertovat siitä vasta nyt. Toisaalta, muut tiedotusvälineet eivät sitten ole kertoneet vieläkään.
« Viimeksi muokattu: 22.10.2019, 17:34:10 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 396
 • Liked: 3956
 • Dirty white boy
Suomi on taas askeleen lähempänä Ruotsia...

Lainaus
Huumekauppaa, kiristystä ja vedonlyöntiä koululaisten tappeluista – Jyväskylään on muodostunut kaksi nuorisojengiä, joita epäillään kymmenistä rikoksista

Keskisuomalainen 1.10.2019


Jyväskylään on muodostunut kaksi pääosin alaikäisistä koostuvaa nuorisojengiä, joita epäillään kymmenistä rikoksista…
Toisessa ryhmässä on kantasuomalaisia ja toisessa jengissä eri kansallisuuksista olevia ulkomaalaistaustaisia nuoria. Ryhmiin kuuluu 20–30 jäsentä, jotka ovat iältään 14–19-vuotiaita..

POLIISIN MUKAAN ryhmät ovat riitautuneet keskenään ja valtaosa rikoksista koskee niiden jäsenten välisiä keskinäisiä yhteenottoja ja uhkailuja…

Poliisin tietoon on tullut, että toinen ryhmä järjestää myös tappeluita, joista lyödään vetoa. Poliisin saamien tietojen mukaan tappeluita on järjestetty myös koulupäivien aikaan koulun alueella ja tappelijoiksi jengin tiedetään värvänneen nuorempia yläkouluikäisiä kiristämällä ja uhkailemalla heitä…

POLIISI EPÄILEE lisäksi, että nuorempia on pakotettu tekemään jengille rikoksia, muun muassa myymälävarkauksia. Poliisin tietojen mukaan kyseinen jengi harjoittaa myös erilaisten päihteiden kauppaa alkoholista, tupakasta ja nuuskasta kannabikseen….

POLIISI NÄKEE ryhmien toiminnassa huolestuttavia merkkejä. Poliisin käsityksen mukaan ainakin toinen ryhmistä tekee rikoksia joissain määrin järjestäytyneesti ja sillä on johtohahmo
.

Uutisessa haistaa monikulttuurista sievistelyä. "Toinen ryhmä" järjestää yhtä ja toista kun taas se toinen ryhmä näyttää lähinnä reaktiolta edelliseen. Kumpi näistä mahtaa olla se mamujengi?

Sievistelyä, mutta silti tiedotus oli liiaksi totuuden mukaista. Tässä uusi totuus (yritetään lakaista hyssyttelemällä asioita maton alle):

Lainaus
Katujengejä vai kaveriporukoita? Nuorten rötöstelyä paisuteltu eri puolilla Suomea, Jyväskylässä poliisi teki tiedotuksessa täyskäännöksen

Poliisi sanoi aluksi jyväskyläläisten nuorisoporukoiden yhteenotoissa ja rötöstelyssä olevan “katujengiytymisen piirteitä”. Tutkinnanjohtaja ei allekirjoita aiempia lausuntoja.

Tutkinnanjohtaja: "En käytä termiä jengi"

Yle halusi selvittää, mikä on ilmiön todellinen laajuus, sillä tilanteesta liikkuu nyt ristiriitaista tietoa.

Poliisin lehdelle antamat reippaat lausunnot ovat sittemmin lieventyneet, eikä poliisi luonnehdi nuorison toimintaan liittyviä asioita enää monisanaisesti. Asiakokonaisuuden tutkinnanjohtaja rikoskomisario Julle Lehtinen ei allekirjoita Hurtan lausuntoa nuorten katujengiytymisen vahvoista merkeistä.

– Minä en käytä termiä jengi. On sovittu, että minä vastaan tiedottamisesta, eikä Jukka tiedota enää, Lehtinen kertoo puhelimitse.

Keskisuomalaisen jutussa nostettiin esille myös poliisin käsitys siitä, että ainakin toinen ryhmistä tekisi rikoksia jossain määrin järjestäytyneesti ja sillä olisi johtohahmo.

– Tässä vaiheessa esitutkintaa ei ole noussut esiin järjestäytyneeseen toimintaan viittaavia seikkoja, tutkinnanjohtaja Julle Lehtinen sanoo.

Aiemmin poliisi kertoi ongelman olevan laaja ja koskettavan monia asuinalueita, mutta mainitsi tilanteen korostuneen Kuokkalassa ja Huhtasuolla.

– En ole omissa tiedotteissani ja vastauksissani nostanut esille tiettyjä alueita tai paikkoja, tutkinnanjohtaja Julle Lehtinen kommentoi.

———

Rikosylikonstaapeli Hurtta kertoi lokakuun alussa Keskisuomalaiselle, että toiseen nuorisoryhmään kuuluu kantasuomalaisia ja toisessa porukassa olisi “eri kansallisuuksista olevia ulkomaalaistaustaisia nuoria”.

– En lähde erittelemään, ovatko henkilöt kantasuomalaisia vai ulkomaalaisia. Siihen minulla ei ole mitään lausuttavaa, rikoskomisario Julle Lehtinen sanoo.

———

Miksi lausunnot annettiin? "En osaa sanoa"

Onko Julle Lehtisellä sen sijaan selitystä siihen, miksi Hurtan lausunnot pääsivät livahtamaan julkisuuteen, vaikka tapauksesta tiedottaa ainoastaan tutkinnanjohtaja?

– En osaa sanoa, miksi niin on tehty tai annettu lausuntoja, Lehtinen toteaa.

Ovatko Keskisuomalaiselle annetut tiedot siis virheellisiä?

– En minä nyt noinkaan voi sanoa.

Onko tietoa sitten annettu liikaa?

– Jokainen vastaa omasta tiedotteestaan ja siitä, mihin tietonsa perää. Minä kerron siitä, mitä meillä on tutkinnassa ja teen sen perusteella tiedotteemme. Tässä vaiheessa ei ole mitään enempää, tutkinnanjohtaja Julle Lehtinen tyytyy toteamaan.

Yle sai kiinni myös Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedustelun ja ennaltaestävän toiminnan yksikön rikosylikonstaapelin Jukka Hurtan. Hän oli yllättynyt yhteydenotosta, eikä halunnut enää ottaa kantaa siihen, onko Jyväskylässä näkyvissä katujengiytymisen merkkejä.

– Miten sen nyt ilmaisisi. Siihen suuntaan ollaan menossa, niitä merkkejä on. Jos siihen on tutkinnanjohtaja ottanut kantaa, niin en rupea väittelemään päällystötason kanssa.

Koko juttu linkistä https://yle.fi/uutiset/3-11033917

No YLE, mikä olikaan teidän selvityksen lopputulos? Onneksi kansa osaa lukea myös rivien väleistä. Nämä naurettavat kiertelyt, kaartelut, hiuksien halkomiset ja selittelyt todellakin murentavat poliisin uskottavuuden. Mutta varmasti nykyisen sisäministerin linjan mukaista touhua.
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 017
 • Liked: 7968
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kyseessähän on nyt näkökulmakysymys, siis sama ihmisryhmä voi olla sekä kaveriporukka että katujengi, riippuen ihan siitä keneltä kysyy. Turpaan antajalta vai ottajalta.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?