Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)  (Luettu 5239626 kertaa)

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 875
 • Liked: 6373
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Ravintoloitsijoille vankeustuomiot ihmiskaupasta Tampereella – useilla uhreilla jäi satojen tuhansien eurojen palkat saamatta

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi Tampereella sijaitsevaa nepalilaisravintolaa ja niiden vastuuhenkilöt yhteisösakkoihin ja vankeustuomioihin.

Dila Ram Sapkota saa neljästä ihmiskaupasta, kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä ja muista rikoksista 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeustuomion ja kuuden vuoden liiketoimintakiellon.

Rima Sapkota sai kolmesta ihmiskaupasta ja muista rikoksista 2 vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomion ja viiden vuoden liiketoimintakiellon.

Sekä M & N Ravintolat oy että Reshunga oy joutuvat maksamaan 15 000 euron yhteisösakon.
-----
Tuomitut alistivat Suomeen värväämiään nepalilaisia työntekijöitä pakkotöihin vuosien ajan. Työpäivät venyivät pitkiksi, eikä heillä ollut lomia.

Ravintoloissa työskennelleille työntekijöille maksetut palkat olivat huomattavasti alle sen, mitä työstä olisi kuulunut maksaa. Palvelualan ammattiliitto PAMin laskelmien mukaan suurin maksamatta jäänyt palkka kahdeksan vuoden ajalta oli yli 310 000 euroa. Toiseksi suurin palkkasaatava oli yli 250 000 euroa.

Työntekijät myös joutuivat lainaamaan rahaa ravintolanpitäjien osoittamille henkilöille. Näitä rahalainoja ei maksettu kokonaisuudessaan koskaan takaisin.

Uhrit eivät pystyneet lopettamaan töitä heikon taloudellisen tilanteensa takia ja siksi, koska he eivät osanneet kieltä, eikä heillä ollut sosiaalista verkostoa tai tietoa oikeuksistaan. Uhrit myös pelkäsivät sitä, etteivät saa perhettään Suomeen tai että heidät lähetetään Nepaliin. Nämä seikat merkitsivät oikeuden mukaan henkistä pakkoa töihin.
-----
Koko juttu:
Yle: Ravintoloitsijoille vankeustuomiot ihmiskaupasta Tampereella – useilla uhreilla jäi satojen tuhansien eurojen palkat saamatta

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 981
 • Liked: 25959
Mies kaappasi oman tyttärensä Irakiin ja alkoi kiristää rahaa lapsellaan
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009194999.html

Lainaus
IRAKILAISSYNTYINEN mies sai vankeustuomion lapsensa kaappaamisesta.

Mies oli vienyt 10-vuotiaan tyttärensä loppuvuodesta 2020 Irakiin vastoin lapsen ja lapsen äidin tahtoa. Mies oleskeli lapsen kanssa Irakissa kuukausien ajan, ennen kuin palautti lapsen äidilleen toukokuussa 2021.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen tuomittiin puolentoista vuoden vankeusrangaistukseen lapsikaappauksesta, törkeästä vapaudenriistosta sekä törkeästä kiristyksen yrityksestä. Helsingin hovioikeus piti käräjäoikeuden ratkaisun voimassa.
...
Mies painosti lukuisissa puhelinkeskusteluissa lapsen äitiä, entistä vaimoaan maksamaan isoja summia rahaa avioeroon liittyvistä toimenpiteistä. Syyttäjän mukaan kyse olisi ollut jopa 200 000 euron summasta, mutta käräjäoikeuden mukaan summan suuruudesta ei saatu varmaa näyttöä.
...
Mies tuomittiin vankeusrangaistuksen lisäksi maksamaan kärsimyskorvauksia lapselleen 6 000 euroa ja entiselle vaimolleen kärsimyskorvauksia yhteensä 3 000 euroa.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 981
 • Liked: 25959
”Me tapetaan teidät” – naamioituneet nuoret ryöstivät koululaiset bussissa: miksi kukaan ei tehnyt mitään?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d2bdf826-c023-4dfa-959d-f7714e01fb83

Lainaus
Kommandopipoilla naamioituneet ryöstäjät veivät 14-vuotiailta pojilta puhelimia, lompakoita ja vaatteita.
...
Neljän helsinkiläisen kahdeksasluokkalaisen kaveruksen lyhyt bussimatka ostosreissun jälkeen muuttui painajaiseksi lauantaina 5. marraskuuta, kun kaksi nuorta miestä ryösti heidät. Poikien vanhemmista useampi kertoo, miten kauppakeskus Triplasta Pasilasta palaamassa olleilta pojilta vietiin bussissa puhelimia, lompakot ja juuri ostettuja vaatteita.

Vanhempien mukaan kaksi vain muutaman vuoden vanhempaa, huomattavan isokokoista, nuorukaista ilmoitti bussissa poikanelikolle tappavansa heidät, jos eivät saa poikien omaisuutta mukaansa.
...
– Pelottavinta oli se, että yksikään aikuinen suhteellisen täydessä bussissa ei puuttunut asiaan. Kukaan aikuinen ei tarjonnut apuaan siinä, miten pitäisi toimia, saati kysynyt, olivatko pojat kunnossa. Arvata saattaa, että pojat olivat melko kauhuissaan ja peloissaan, yhden koulupojan äiti kertoo Iltalehdelle.

Toisen pojan isän mukaan koululaiset olivat kiinnittäneet huomiota kommandopipoilla naamioituneisiin nuorukaisiin jo kauppakeskukseen sisään mennessään.
...
Ryöstäjien saatua lompakoita ja puhelimia haltuunsa, he vaativat vielä yhdeltä pojalta takkia päältä. Tämä sai kuitenkin takin sanottuaan, että alla on vain t-paita.

– Meidän poika oli saanut pitää kotiavaimet, ei muuta.
...
Ryöstäjät jäivät vanhempien mukaan bussista Aleksis Kiven kadulla. Ryöstetyksi joutuneet pojat hyppäsivät bussin kyydistä kauppakeskus Redin kohdalla ja soittivat hätänumeroon. Soittaminen onnistui, koska yhdellä pojalla oli ollut puhelin vyölaukussa, eikä tätä ollut huomattu.
...
– Pojat olivat painaneet tuntomerkit tarkasti mieleensä. He kertoivat, että ne olivat arviolta 16–17-vuotiaita ulkomaalaistaustaisia miehenalkuja, yksi äiti kertoo toisen pojan isän vahvistaessa saman.

Tarkat tuntomerkit auttoivat poliisia pääsemään ryöstäjien jäljille, ja parin tunnin kuluttua toinen epäillyistä oli otettu kiinni kauppakeskus Triplassa vartijoiden avustuksella.

Kun poliisit etsivät ryöstäjiä, lähtivät yhden pojan vanhemmat samaan aikaan etsimään tämän puhelinta, koska siinä oli paikannussovellus. Puhelin löytyi lopulta rikottuna ja samalla myös pojan pankkikortti.
...
– Kysyin, että ovatko he sitten heti huomenna taas tuolla jatkamassa toimintaa. Poliisi myönsi näin todennäköisesti olevan ja kertoi heidän olevan varsin aseettomia tämän ilmiön kanssa. Poliisi kertoi, että tämä on nyt Helsingissä trendi, että nuoria ryöstetään ja viedään merkkivaatteita päältäkin, isä sanoo.
...
– Alaikäisten tekemiksi epäiltyjä ryöstöjä on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen paljon, Forss vahvistaa.

Hän toteaa, että Helsingissä on ollut jo muutaman vuoden menossa ilmiö, jossa merkkivaatteita varastetaan jopa suoraan lasten ja nuorten päältä.
...
Pankkikorttia ja rikottua puhelinta lukuun ottamatta mitään koulupojilta vietyä ei ole saatu takaisin. Vanhemmat pitävät tätä kuitenkin sivuseikkana ja huolehtivat ennen kaikkea järkyttävän kokemuksen pojilleen aiheuttamista peloista.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2022, 13:50:36 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 551
 • Liked: 4536
Ai nytkö kelpaisikin ne Oodinin soturit ryöstön väliin tulemaan  :facepalm:
 :silakka: ei taatusti pelastamaan tule.
*** Lisää rahaa kotiuttamiseen! ***

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 407
 • Liked: 6132
Jos menee väliin, niin on rasisti. Parhaassa tapauksessa saa itse turpiinsa ja pahasti.

Nyt sentään poliisi ja vartijat olivat edes hiukan kartalla.

Vai että oikein kommandopipot päässä, hienoa ajattelua. Sehän ei millään tavalla herätä huomiota.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 496
 • Liked: 6785
Vika on meidän yhteiskunnassamme kun sallimme tuollaista.
Noille tuo on normikäytöstä, heidän kulttuuriaan. Noin luovat Lähi-itää ja Afrikkaa, nyt täälläkin.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 711
 • Liked: 14445
 • Manner-Suomen Tasavalta
”Me tapetaan teidät” – naamioituneet nuoret ryöstivät koululaiset bussissa: miksi kukaan ei tehnyt mitään?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d2bdf826-c023-4dfa-959d-f7714e01fb83

Mikä ihmeen kysymys tuo on, kysymys sisältää jo vastauksen. Jos olisin bussissa ja vieressä joukko kommandopiponuoria sanoisi jollekulle "me tapamme sinut" niin haluaisinko minä sekaantua siihen tilanteeseen? En tietenkään, vaan pyrkisin jäämään pois kyydistä heti seuraavalla pysäkillä, olin sinne matkalla tai en.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 316
 • Liked: 35017
Jos menee väliin, niin on rasisti. Parhaassa tapauksessa saa itse turpiinsa ja pahasti.

Periaatteessa noin. Itse ehkä olisin mennyt väliin kun ruhoa on sen verran, että pystyy pistämään hanttiin.

Jossain mielessä ehkä oli hyväkin että kukaan ei tullut väliin. Saivathan matkustajat, vanhemmat ja uhrit nyt kokea monikulttuurisuuden ihanuuden ihan käytännön tasolla. Ehkä oppivat siitä jotain tulevia vaaleja ajatellen.

Jos tälle ongelmalle haluttaisiin tehdä jotain lait pitäisi muuttaa mitä tulee itsesuojeluun ja välin tulemiseen. Jos esim. tulisi vedettyä 16-vuotiaalta ryöstäjältä nenä poskelle saattaa helposti päätyä jopa lusimaan. Välttämättä jonkin kolmannen osapuolen kännykkä ei ole sen arvoista vaan antaa heidät vain ryöstettäväksi.

Järjetön lainsäädäntö, jossa uhri helposti pääty syytteeseen puolustautuessaan on näiden ns. "oikeussiantuntijoiden" tekosia. Liberaalit lainoppineethan neuvovat poliitikkoja säätämään yhä lievempiä rangaistuksia rikollisille ja ylikorostuneita rangaistuksia "hätävarjelun liioittelulle". Seuraus on pitkälti se, että uhri on lainsuojaton puolustautuessaan ja rikolliset ovat poliisin kirjauksen jälkeen taas vapaalla jalalla.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 626
 • Liked: 7366
Lainaus
Saksalaismies luvatta Venäjälle Nuijamaalta

Julkaisuajankohta 15.11.2022 13.32
TIEDOTE

Kaakkois-Suomen rajavartiosto sai teknisen valvontajärjestelmän avulla havainnon rajalla liikkuvasta miehestä maanantaina 14.11.2022 iltapäivällä Lappeenrannan Nuijamaan kylällä.

Rajavartioston partio havaitsi miehen tapahtumapaikalle mentyään Venäjän puolella raja-aukon läheisyydessä. Partio sai käskytettyä miehen takaisin Suomen puolelle. Partio otti miehen kiinni valtionrajarikoksesta epäiltynä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikön suorittamassa esitutkinnassa kävi ilmi, että saksalaismies oli pyrkinyt polkupyörällä noin kahta tuntia aikaisemmin Nuijamaan rajanylityspaikan kautta Venäjälle. Miestä oli opastettu, ettei voi matkustaa Venäjälle, koska hänellä ei ole voimassaolevaa passia eikä Venäjän viisumia. Esitutkinnassa selvisi, että mies oli tämän jälkeen hylännyt polkupyörän noin kahden kilometrin päähän ja kävellyt metsää pitkin Suomen ja Venäjän rajalle.

Saksalaismies on haastettu valtionrajarikoksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen sekä asiaa on käsitelty Viipurin alueen rajavaltuutetun kanssa.
https://raja.fi/-/saksalaismies-luvatta-venajalle-nuijamaalta-1

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 407
 • Liked: 6132
Kyllä kiinnostaisi tietää, että miksi saksalaismies oli väen vängällä pyrkimässä Venäjälle?

Ei passia eikä viisumia, luulisi normiälyisen tajuavan, että tutka piippaa rajavartiolaitoksen kanssa aika vahvasti siinä vaiheessa, jos joudutaan ohjeistamaan rajan yli pyrkivää, jolla ei ole papereita.

"Saksalaismies" on myös vähän laaja käsite. Mistä on päätelty, että on se, mitä puhuu olevansa?

Tässä on nyt jätkä ollut ihan hemmetin tyhmä, yksinäinen kolmijalkainen susi, jolla ei ole ollut edes parkkivaloja päällä. Ei venäjälläkään rajavartiolaitos ole lyönyt hanskoja tiskiin, siellä kyyti olisi pari astetta kylmempää. Kun, ei edes jos, olisi jäänyt kiinni.

Tässä maailman tilanteessa yrittää ylittää rajaa venäjän suuntaan ilman dokumentteja, on pantu merkille ja silti yrittää. Viittaa vahvasti tiettyyn suuntaan. Idiotismiin.

Mutta, kuten edellä huomautettiin, niin toimii vain toiseen suuntaan.

Vaikka venäjän touhut ovat tällä hetkellä syvältä ja poikittain, niin kyllä sielläkin ihan tasan tarkkaan vedetään tiukempaa linjaa. Että ei kannata edes harkita punaiselle torille laskeutumista.

Stella-palkinto myönnetään tälle saksalaismiehelle yksimielisellä päätöksellä.

Täällä koko maailman äidin syliin kyllä mahtuu, kunhan osaa sanoa taikasana rajalla. "Njet propuska?" Ei hätää, sisään vaan. Lämmintä pullaa ja kylmää maitoa. Venäjän puolella olisi ollut luvassa vain kylmää pamppua ja sotakoiran opastusta.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2022, 06:18:40 kirjoittanut Niobium »
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 213
 • Liked: 8988
 • Tunnettu rap-muusikko
^Noh, mahtaisiko "saksalaismiehellä" olla kainalossa paketti "venäläismiehelle/ltä" joka on niin sanotusti samaa sukua mutta eri maata?

Taannoin jäi kiinni liiga jossa oli "pirkanmaalaismiesten" lisäksi paljon "hollantilaismiehiä" ja aktiivinen Venäjänkauppa taisi liittyä noihinkin kuvioihin jollain tavalla.

Vaikka kuinka uutisoidaan saksalaismiehestä niin jossain ellei kaikissa tämän "saksalaismiehen" etunimissä on takuulla enemmän m-, h- ja b- tai d-kirjaimia kuin Hans-Dieterissä.  :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 16.11.2022, 12:53:22 kirjoittanut Paawo »
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 407
 • Liked: 6132
...ei noin saatanan typerää saksalaismiestä voi olla olemassakaan...

Tai sitten näköjään voi. Fillarilla liikkeellä, Suomen rajalla ilmoitetaan, että ei käy. Sitten sankari päättää hylätä fillarin ja lähteä kävelemään rajan yli.

Vaikka suhteet venäjän ja Suomen välillä olisivat vaikka mitä, niin aavistan, että molemmilla puolilla rajaa on jonkinlaista yhteistyötä niin kauan, kun ei olla sodassa.

Sen verran tunnen rajavartijota, että en lähde keulimaan niiden kanssa. Meno on tarvittaessa aika kylmää.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 626
 • Liked: 7366
Lainaus
Poliisi jatkaa Oulun Heikinharjussa tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa
 
Julkaisuajankohta 16.11.2022 12.30
UUTINEN

Poliisi epäilee vaimon joutuneen henkirikoksen uhriksi ja aviomiehen surmanneen itsensä henkirikoksen jälkeen. Tapauksen esitutkinta kestänee ensi kevääseen asti.

Torstai-iltana Oulun Heikinharjussa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi 65-vuotias menehtynyt nainen, jonka poliisi epäilee joutuneen henkirikoksen uhriksi. Poliisi löysi naisen aviomiehen menehtyneenä asunnon läheisestä maastosta.

– Tiedossamme ei ole, että pariskunta olisi aiemmin käyttäytynyt väkivaltaisesti toisiaan kohtaan. Kyseessä on ulkomaalainen pitkään naimisissa ollut pariskunta. Muilta osin kysymyksessä on julkisuuslain 24. §:n 1. momentin 24. kohdan mukaisesti salassa pidettävä tieto, kertoo rikosylikomisario Janne Koskela Oulun poliisilaitoksesta.

Poliisi on viime päivien aikana puhuttanut useita henkilöitä henkirikokseen liittyen. Poliisi epäilee, että naiseen kohdistuneessa teossa käytettiin tylppää lyömäesinettä. Tekoväline on poliisin hallussa. Tapahtuma-ajaksi on tarkentumassa tällä hetkellä keskiviikko 9. marraskuuta 2022. Tekoajankohta varmistuu oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen tulosten valmistuttua.

Poliisi epäilee aviomiehen surmanneen itsensä henkirikoksen jälkeen. Poliisi ei epäile, että miehen kuolemaan liittyisi muita henkilöitä. Asian tutkinta jatkuu kuolemansyyn selvittämisenä.

Esitutkinnassa poliisi pyrkii selvittämään teon motiivin. Esitutkinta jatkuu teknisellä rikostutkinnalla ja kuulusteluilla. Se tulee arviolta kestämään ensi kevääseen. Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.
https://poliisi.fi/-/poliisi-jatkaa-oulun-heikinharjussa-tapahtuneen-henkirikoksen-tutkintaa

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 626
 • Liked: 7366
Lainaus
Poliisi mukana Eurojustin koordinoimassa sijoituspetosten vastaisessa toiminnassa

Julkaisuajankohta 16.11.2022 12.22
UUTINEN

Kymmenen maan viranomaisten yhteinen tutkintaryhmä on selvittänyt järjestäytyneen rikollisuuden organisoimia sijoituspetoksia. Rikoskokonaisuuteen liittyy Suomessa 2000 asianomistajaa, joiden osalta rikosvahinko on 6,6 miljoonaa euroa.

Suomen poliisi on osallistunut usean maan yhteiseen tutkintaryhmään, jonka tavoitteena on paljastaa ja selvittää erittäin laaja ja useisiin maihin levittäytynyt kryptovaluuttoja hyväksikäyttäen tehty sijoituspetoskokonaisuus. Toimintaa koordinoi Euroopan unionin rikosoikeudellisen yhteistyön virasto Eurojust.

Suomessa on tähän mennessä selvitetty rikoskokonaisuuteen liittyvän yli 2000 uhria. Eri maissa tehdyissä tutkinnoissa on paljastunut yhteensä satojatuhansia petosten uhreja. Petoksilla aiheutettujen vahinkojen määrä on Suomessa tällä hetkellä noin 6,6 miljoonaa euroa ja kansainvälisesti jopa satoja miljoonia euroja.

– On mahdollista, että uhreja on enemmänkin, mutta kaikki eivät vielä tiedä joutuneensa petoksen kohteeksi johtuen erittäin ammattitaitoisesti organisoidusta ja toteutetusta toiminnasta, kertoo rikosylikomisario Mikko Laaksonen Keskusrikospoliisista.

Sijoituspetoksia tehtailtu ulkomailta käsin

Sijoituspetostoimintaa on harjoitettu niin sanotuista call-centereistä, ja apuna on käytetty internetin sijoitusalustoja. Tekijöiden epäillään kuuluvan kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisryhmään, joka on keskittynyt sijoituspetosten tekemiseen. Rikollisryhmät ovat lähestyneet uhreja usein puhelimitse ja suostutelleet heitä tekemään sijoituksia kryptovaluuttoihin käyttäen hyväksi sijoituspetostoimintaa varten erikseen luotuja sijoitusalustoja.

Poliisin tiedossa ei ole, että sijoituspetoksia olisi tehtailtu Suomessa, vaan epäillyt rikokset on toteutettu ulkomailta käsin. Marraskuun alussa Albaniassa, Bulgariassa, Georgiassa, Pohjois-Makedoniassa ja Ukrainassa toteutettiin yhteisoperaatio, jossa viranomaiset pidättivät viisi epäiltyä ja onnistuivat sulkemaan 15 call-centeriä. Lisäksi operaatiossa takavarikoitiin satoja tietoteknisiä laitteita ja omaisuutta.

– Suomessa tapauksia tutkitaan eri poliisilaitoksilla ja Keskusrikospoliisissa. KRP on oman tutkintansa ohessa tukenut poliisilaitosten esitutkintoja sarjoittamalla tekoja sekä osallistumalla kansainväliseen toimintaan ja yhteydenpitoon tutkinnan kuluessa, Laaksonen kertoo.
https://poliisi.fi/-/poliisi-mukana-eurojustin-koordinoimassa-sijoituspetosten-vastaisessa-toiminnassa

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 67999
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Oulu: "17-vuotias" Lähi-idän matu (rikoksen tehdessään "15-vuotias") tuomittiin törkeästä raiskauksesta nuorena henkilönä 1 vuoden 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttaja-oulussa-tuomiolla-torkeasta-raiskauksesta-naureskeli-uhrille-olisin-voinut-raiskata-sut-ihan-kunnolla/ (18.11.2022)

Lainaus
Maahanmuuttaja Oulussa tuomiolla törkeästä raiskauksesta – naureskeli uhrille: ”Olisin voinut raiskata sut ihan kunnolla”

Oli syyskuu vuonna 2020, kun 16-vuotias tyttö tapasi oululaisessa ostoskeskus Valkeassa kolme lähi-itäläistä poikaa. Tapaaminen johti ikäviin seurauksiin, jotka saattavat vaikuttaa tytön elämään vielä pitkään.

...

Lähi-itäläinen sanoi suorasukaisesti tytölle että haluaa seksiä. Tyttö sanoi että hän ei jaksa, ”mulla on menkat” ja että ”ei kiinnosta”. Hän sanoi sen monta kertaa.

Lähi-itäläinen yritti suostutella, kehui tyttöä ja oli tosi ”yli-iloinen”. Tyttö kieltäytyi seksistä edelleen, jolloin seurasi raiskaus siitä huolimatta, että tytöllä oli kuukautiset. Tamponikin oli paikallaan, mistä syystä raiskauksesta aiheutui erityisen suurta fyysistä kipua.

...

Oulun käräjäoikeuden istunnossa näyttö lähi-itäläistä vastaan todettiin vahvaksi, ja nyt 17-vuotias tuomittiin törkeästä raiskauksesta nuorena henkilönä 1 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen, joka on ehdollinen. Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan uhrille erilaisia kärsimyskorvauksia 4300 euroa, asianosaiskuluja 100 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja yhteensä 4534 euroa, josta summasta tuomittu joutuu maksamaan 1534 euroa takaisin valtiolle.

...
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 626
 • Liked: 7366
Lainaus
Poliisi otti kiinni 15 huumausainerikoksista epäiltyä henkilöä Helsingissä
 


Julkaisuajankohta 20.11.2022 10.02
UUTINEN

Länsi-Uudenmaan poliisi on ottanut kiinni 15 henkilöä, joita epäillään lukuisista huumausainerikoksista. Kiinniotot tapahtuivat Helsingissä perjantaina 18.11. tehtyjen kotietsintöjen yhteydessä.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai kesällä 2022 toisen asian tutkinnan yhteydessä haltuunsa viestintää, joka liittyi huumausaineiden hankkimiseen. Poliisin aloittaman esitutkinnan myötä selvisi hyvin varhaisessa vaiheessa, että kysymys on rikosepäilystä, jossa useiden henkilöiden epäiltiin tilauksesta välittävän ostajille huumausainetta.

− Huumausaineen luovuttaminen vastaanottajille sovittiin viestittelyn perusteella Helsingissä sijaitsevan kauppakeskus Puhoksen ympäristöön tai yksityisiin asuinhuoneistoihin muualla. Epäilemme, että epäiltyjen pääasiallisesti välittämä aine on ollut marihuanaa, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Lauri Hakkala.

Poliisi teki perjantaina seitsemän kotietsintää

Länsi-Uudenmaan poliisi ja Helsingin poliisi toteuttivat esitutkinnan pohjalta yhteisen operaation perjantaina 18.11. Sen yhteydessä poliisi otti kiinni 15 henkilöä Helsingissä perjantain aikana. Kiinniotettujen epäillään liittyvän selvitettävänä olevaan huumausaineiden levittämiseen rikoksesta epäiltyinä.

− Teimme kotietsintöjä kuuteen asuinhuoneistoon ja yhteen liiketilaan. Etsintöjen yhteydessä takavarikoitiin joitakin kilogrammoja marihuanaa, satoja ekstaasiksi epäiltyjä tabletteja, vähäinen määrä kokaiinia, kymmeniä tuhansia euroja käteistä rahaa ja muuta asian selvittämisen kannalta tärkeää esineistöä, rikoskomisario Hakkala kertoo.

Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat muun muassa törkeä huumausainerikos, huumausainerikoksia ja useita maahantulokiellon rikkomisia.
https://poliisi.fi/-/poliisi-otti-kiinni-15-huumausainerikoksista-epailtya-henkiloa-helsingissa

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 626
 • Liked: 7366
Lainaus
Rajavartiolaitoksen esitutkinta on valmistunut - törkeä ihmiskauppa ja törkeä raiskaus on siirtynyt syyteharkintaan
 
Julkaisuajankohta 21.11.2022 11.51
TIEDOTE

Länsi-Suomen merivartioston rikostorjuntayksikkö epäilee Suomessa asuvan ulkomaalaistaustaisen henkilön syyllistyneen törkeään ihmiskauppaan, törkeään raiskaukseen ja laittoman maahantulon järjestämiseen kesän 2022 aikana.

Henkilön epäillään järjestäneen laittomasti Suomeen alaikäisen, tekohetkellä 15-vuotiaan tytön. Esitutkinnan perusteella uhri on joutunut Suomeen saapumisen jälkeen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Rikosten pääepäilty on ollut tutkintavankeudessa 9.9.2022 lähtien ja hän on edelleen vangittuna. Rikos paljastui Rajavartiolaitoksen suorittaman ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä Kemissä kesäkuussa 2022.

Esitutkinta on valmistunut ja rikoskokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle.
Uhrin yksityisyyden suojelemiseksi Rajavartiolaitos ei anna muita lisätietoja.
 
https://raja.fi/-/rajavartiolaitoksen-esitutkinta-on-valmistunut-torkea-ihmiskauppa-ja-torkea-raiskaus-on-siirtynyt-syyteharkintaan

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 875
 • Liked: 6373
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
48-vuotias mies hyväksikäytti teinityttöä toistuvasti tarjoamalla kannabista

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Cristian Burke Brenesin kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen. Oikeus katsoo miehen syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta ja huumausainerikokseen.

Rikokset tapahtuivat touko–elokuussa 2021 Tampereella. Brenes oli tekoaikaan 47–48-vuotias, uhri 15-vuotias.

Kuvio oli toistuva. Mies tarjosi tytölle kannabista, joka puolestaan tarjosi vastineeksi seksiä.
– Joka kerta poltettiin kannabista ja sitten oli yhdyntä, tyttö tiivisti asian itse oikeudenkäynnissä.
-----
Ehdottoman vankeusrangaistuksen lisäksi Brenesin on maksettava tytölle 7 000 euroa korvausta henkisestä kärsimyksestä. Hänen on maksettava myös tytön oikeudenkäyntikulut, lähes 2 500 euroa.
-----
Koko juttu:
IS: 48-vuotias mies hyväksikäytti teinityttöä toistuvasti tarjoamalla kannabista


Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 648
 • Liked: 3302
Tuo Cristian Burke Brenes on näköjään joku reggae-dj, jos somesta oikein päättelin. Näitähän tänne juuri tarvitaan, viisikymppisiä eksoottisia namusetiä, jotka tarjoavat nuorille tytöille kannabista, toki vastapalvelusta odottaen. Melkoinen uusi Nokia tämäkin tyyppi.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 542
 • Liked: 12169
Lainaus
KESKI-SUOMEN käräjäoikeus on tuominnut törkeästä lapsenraiskauksesta 26-vuotiaan miehen, joka tarjosi 15-vuotiaalle tytölle kannabista ja raiskasi tämän useaan kertaan. Teko tapahtui heinäkuussa Jyväskylässä.

Farhan Piruzdelan tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Törkeän lapsenraiskauksen lisäksi hän sai tuomion huumausainerikoksesta.

Mies tapasi tytön supermarketissa ja kertoi ajatelleensa, että onpas siinä paljastavasti pukeutunut nuori henkilö. He vaihtoivat yhteystietoja ja alkoivat viestitellä. Viestittelyssä sovittiin tapaamisesta.

Tarkoitus oli mennä kävelylle, mutta mies houkutteli tytön asunnolle. Tytön mukaan tarkoitus oli katsella televisiota, vaikka miehellä ei lopulta edes ollut tv:tä.

Asunnolla mies tarjosi tytölle kannabista. Tyttö kertoi, ettei hän olisi halunnut polttaa sitä, muttei uskaltanut kieltäytyä. Tämän jälkeen mies raiskasi tytön useaan kertaan.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009221179.html

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 214
 • Liked: 8520
 • Dirty white boy
Helsingin Puotilan ampumisessa kuoli netistä kerättyjen tietojen perusteella velanperintähommissa ollut iranilaistaustainen (kurdi) mies, joka on aiemmin istunut linnassa huumetuomiosta. Oli tullut paikalle uutiskuvissa näkyneellä punaisella RAM pickupilla, jonka omistaa rakennusliike, jossa kuollut on ilmeisesti ollut töissä.

Tuoretta juttua tapauksesta esim. täällä:
Lainaus
———

Poliisin mukaan kyse on ollut kahden henkilön välisestä välienselvittelystä.

———

PUOTILAN henkirikoksen uhri, 34-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, on istunut vankilassa muun muassa huumerikosten takia. IS:n tietojen mukaan isokokoinen mies oli myös tehnyt velanperijän hommia ja työskennellyt helsinkiläisessä rakennusfirmassa. Hän on myös takavuosien Mr. Finland -ehdokas.

IS:n tietojen mukaan murhasta epäillään 54-vuotiasta helsinkiläismiestä. Hänet tunnetaan rakennusalan yrittäjänä ja menestyneenä kehonrakentajana. Toiminimensä perusteella hän on toiminut myös valmentajana lajin parissa. Miehellä on pari aiempaa tuomiota pahoinpitelyistä.

———

is.fi 24.11.2022

Suomalaismiesten, siis korostan Suomen kansalaisuuden omaavien miesten, välienselvittely päättyi siis taas kuolemaan. Onhan sisäministeriön tilastoniilot nyt varmasti kartalla, ettei vahingossa lasketa mihinkään mamurikollisuuden osastolle?

Friedrich81

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 73
 • Liked: 212
 • Sinä maksat. Tyhmyydestä.
Uhri on kurditaustainen (Muhis) ja epäilty ampuja on suomalainen (Mikko). Ampujalla on myös yhteyksiä rikollisjengeihin, tässä tapauksessa United B-kerhoon. Uhri taas oli ”helevetin” (kattelin IGstä kuvia) iso kokonen Bandidos tyyppi, joka hengaili paljon Sörkässä. Molemmat oli tuntenut toisiaan vuosia.

Molemmilla taustaa erilaisista rikoksista. Tällä kurditaustasella on paljon velanperintään ja huumausainerikoksiin liittyviä tuomioita, kun taas suomalaisella on väkivalta ja kirjanpitopetoksiin liittyviä tuomioita.

Pystyin jo heti IL artikkelia lukemalla aavistamaan että ampuja on UB tyyppejä, sillä rakennusala ja kuntosalihommat on juuri ne missä nämä tyypit niitä rahoja pesee.

Uhrin kohdalla taas pelkästään ”velanperintä” tuomio riittii arvaamaan, että kyseessä on Bandidosin tyyppi. Perus Bandidos bisnestä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 918
 • Liked: 122111
Lainaus
Kun nuorisojoukko hakkasi Nellan, aikuiset katsoivat pois

Joukko nuoria pahoinpiteli 15-vuotiaan Nellan kostona siitä, että hän puuttui väkivaltatilanteeseen välitunnilla. Teko myös kuvattiin ja jaettiin someen. Nella kokee, että koulun aikuiset vähättelivät tekoa, vaikka se johti lopulta rikostuomioon.

Kaikki alkoi huutelusta.

15-vuotias Nella näki, miten tyttöporukka alkoi härnätä toista oppilasta kesken välitunnin. Yhtäkkiä he vetivät tätä takaa päin hiuksista. Sitten alkoi töniminen ja lyöminen.

Nella ei voinut vain katsoa sivusta. Hän meni väliin.


– Tilanne alkoi näyttää siltä, että pää olisi pian asfaltissa.

Nellan puututtua peliin porukka hälveni paikalta. Se oli kuitenkin vasta ensimmäinen erä.

Koulupäivän jälkeen Nella lähti koulusta kavereidensa kanssa varmistamaan, että oppilas, jonka kimppuun oli käyty, pääsisi turvassa kotiin.

He eivät olleet kuitenkaan yksin liikkeellä. Nella huomasi, että sama hakkaajajengi seurasi heitä, huudellen hänen peräänsä. Pian muutama nuorista juoksi Nellan kiinni ja alkoi repiä häntä kädestä.

– Huusin, että älä koske muhun! Pyysin heitä jättämään minut rauhaan.

Nuoret eivät totelleet pyyntöä, vaan kävivät kimppuun porukalla, entistä kovemmalla voimalla. Yksi tytöistä kiskaisi Nellaa selän takaa hiuksista ja toinen tökkäsi hänet voimalla katuun. Toinen kuvasi kännykällä videon, jota levitettiin myöhemmin sosiaalisessa mediassa.

Nellan muistikuvat ovat hämärät. Sen hän kuitenkin muistaa, että häntä hakattiin päähän.

[...]

Pari ensimmäistä päivää tapauksen jälkeen Nella kertoo olleensa ”ihan shokissa”.

– Tajusin, että siinä olisi voinut käydä paljon pahemminkin. Ei ollut kaukana, että olisin lyönyt pääni katuun

Kouluun hän palasi vasta seuraavalla viikolla. Vanhemmat veivät ja hakivat hänet kotiin. Nella ei halunnut kulkea julkisilla, koska pelkäsi törmäävänsä hänet hakanneisiin tyttöihin.

– Parin kuukauden ajan oli kova pelko ja ahdisti liikkua eri paikoissa. Pelkäsin kaikkia saman ikäluokan tyttöjä, koska en tiennyt ketkä kaikki olivat minut hakanneiden kavereita tai kuka oli nähnyt minusta jaetun videon.

Koulun kanssa Nella vanhempineen jutteli tapahtuneesta jo samalla viikolla. Aikuisten suhtautuminen asiaan oli valtava pettymys Nellalle.

Hänen mukaansa koulu esitti ratkaisuksi sitä, että jatkossa joku opettaja kulkisi Nellan kanssa koko koulupäivän ajan, ja neuvoksi annettiin, ettei Nellan pitäisi jatkossa provosoida muita.

– Se tuntui siltä kuin minua rangaistaisiin siitä, että saman koulun oppilaat ovat käyneet kimppuuni.

[...]

Vuosi sitten käräjäoikeus tuomitsi yhden Nellaa hakanneista nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä. Toimitus on nähnyt oikeuden asiakirjat tuomiosta. Muut Nellan kimppuun hyökänneet nuoret olivat iältään alle rikosoikeudellisen vastuun.

Oikeusprosessin läpikäyminen oli raskasta. Nellaa ahdisti olla samassa tilassa häntä satuttaneiden henkilöiden kansaa.

– Ennen oikeudenkäyntiä oksensin ahdistuksesta. En kokenut oloani turvalliseksi.

Pahoinpitelijän saama tuomio kuitenkin helpotti hänen oloaan. Tapahtuneesta on pari vuotta aikaa, ja Nella on nyt pääkaupunkiseudulla asuva 17-vuotias lukiolainen.

[...]

Nella kokee, että koululle pahoinpitelyn läpikäymisestä teki hankalan se, että häntä lyöneet nuoret olivat maahanmuuttajataustaisia. Hänen mukaansa koulun aikuiset pelkäävät rasismisyytöksiä, minkä vuoksi vääryyksiin ei uskallettu puuttua tarpeeksi napakasti.
Ilta-Sanomat 26.11.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 832
 • Liked: 2493
Lainaus
Samassa Nella painottaa, ettei hänen pahoinpitelyssään sinänsä ollut keskeistä se, mikä oli tekijöiden etnisyys tai tausta. Väkivalta on aina väärin, oli sen takana kuka tahansa.

Noin! Nella pyrkii pehmittämään, ettei vaan luultaisi rasistiksi...
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 845
 • Liked: 36818
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Samassa Nella painottaa, ettei hänen pahoinpitelyssään sinänsä ollut keskeistä se, mikä oli tekijöiden etnisyys tai tausta. Väkivalta on aina väärin, oli sen takana kuka tahansa.

Nella ei nyt ymmärrä.

Tekijöiden etnisyys on tässä kaikkein keskeisin seikka: jos Suomen päättäjät eivät houkuttelisi ja päästäisi Suomeen ihmisiä alkeellisista väkivaltakulttuureista, Nella ja tuhannet muut olisivat jääneet hakkaamatta.

Väkivalta on aina väärin ja on myös väärin tuottaa Suomeen väkivaltaisia ihmisiä. Suomen maahanmuuttopolitiikka on suora avunanto murhiin.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 316
 • Liked: 35017
Lainaus
Kun nuorisojoukko hakkasi Nellan, aikuiset katsoivat pois

...

15-vuotias Nella näki, miten tyttöporukka alkoi härnätä toista oppilasta kesken välitunnin. Yhtäkkiä he vetivät tätä takaa päin hiuksista. Sitten alkoi töniminen ja lyöminen.

Tämä tyttöjen pahoinpitely tyttöjengien toimesta on pitkälti myös mamuilmiö. Tässä pari tapausta Ruotsista:

https://nyheter24.se/nyheter/aktuella-brott/972378-tre-unga-tjejer-misshandlade-ung-kvinna-for-att-bli-kanda

https://www.expressen.se/gt/flicka-misshandlad-pa-oppen-gata-tonarstjejer-doms/

(en viitsi kääntää koska itse tapahtuman selostaminen ei ole relevanttia vaan se että tätä esiintyy).

Näitä joukkohakkaamisia on Ruotsissa ollut jo vuosia ja niiden yleinen piirre on, että uhri valitaan sattumanvaraisesti kantaväestöstä tai halutaan "kostaa", jotain mitätöntä asiaa kuten väärää ilmettä, sanaa tai tottelemattomuutta. Kuvaan kuuluu usein myös erinäinen nöyryyttäminen kuten kuseminen uhrin päälle, vaatteiden ja tavaroiden vieminen sekä tekijöiden kenkien nuoleminen, anteeksipyynnöt jne.

Tässä on juttu videolla, jossa neekeri hakkaa kantaruotsalaista ja kusee naamalle:

https://samnytt.se/video-invandrargang-misshandlar-och-urinerar-pa-svensk-pojke/

Suomalaiset ovat toki myöskin hakanneet toisiaan iät ja ajat, mutta kyseessä ei ole ollut erityisen yleinen tapa mennä porukalla päälle (yleensä yksi lyö ja muut katsovat), uhria ei valittu sattumanvaraisesti ja hyvin harvoin nöyryytetään edellä kuvatulla tavalla.

Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 711
 • Liked: 14445
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Samassa Nella painottaa, ettei hänen pahoinpitelyssään sinänsä ollut keskeistä se, mikä oli tekijöiden etnisyys tai tausta. Väkivalta on aina väärin, oli sen takana kuka tahansa.

Nella ei nyt ymmärrä.

Tekijöiden etnisyys on tässä kaikkein keskeisin seikka: jos Suomen päättäjät eivät houkuttelisi ja päästäisi Suomeen ihmisiä alkeellisista väkivaltakulttuureista, Nella ja tuhannet muut olisivat jääneet hakkaamatta.

Väkivalta on aina väärin ja on myös väärin tuottaa Suomeen väkivaltaisia ihmisiä. Suomen maahanmuuttopolitiikka on suora avunanto murhiin.

Ja Nellan etnisyys on keskeistä siksikin, että olisivatko mamut hakanneet muun kuin kantasuomalaisen? Etninen profilointi, tai oikeastaan kulttuurinen profilointi. Ella edustaa kulttuuria jossa ei ole kimppapuolustusta -> helppo kohde ylivoimalle.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 711
 • Liked: 14445
 • Manner-Suomen Tasavalta
Espoolaismies vetosi kielimuuriin. Ehkä isoin yllätys, tällä kertaa ei ollut päiväsakko 6 euroa.

Lainaus
Viaton mies sai järkyttävän puhelun kesken lauantaisaunan – oikeasti hän ei hyväksikäyttänyt lasta Nuuksiossa

Mies teki tieten tahtoen väärän ilmiannon lastensa perhetuttavasta.

Matti Pitkänen
Tänään klo 17:31

Espoolaismies sai tuntuvan päiväsakkotuomion kerrottuaan viranomaisille vääriä tietoja lastensa viikonlopun vietosta.

--

Lauantaina kesken saunomisen hän sai kotiinsa järkyttävän puhelun poliisilta: Väitteen mukaan hän olisi ollut mukana telttaretkellä ja kosketellut tuttavaperheen lasta ja näyttänyt tälle sukuelimiään.

--

”Kielimuuri”

Oikeudessa mies kiisti puhuneensa poliisille hyväksikäytöstä. Hän väitti, että kyseessä saattoi olla kielimuurista johtunut väärinkäsitys, vaikka hän onkin asunut Suomessa yli 15 vuotta.

--

Hänet tuomittiin käräjäoikeuden tämän viikkoisella päätöksellä väärästä ilmiannosta ja kunnianloukkauksesta 80 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 800 euroa. Lisäksi hänen pitää maksaa uhrilleen 1 000 euron kärsimyskorvaus ja reilut 3 500 euroa oikeudenkäyntikuluja. Itse teko tapahtui kesällä 2020.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/89610997-a049-4964-b1c4-1af68a9ef04b
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 407
 • Liked: 6132
Tuo Nellan tapaus taas nostaa kierroksia. Jos oikeasti annetaan ohje olla "provosoimatta", niin se kyllä kertoo täydellisestä aikuisen avuttomuudesta.

Minun pienessä kuplassani mennään väliin, jos kakarat kiusaavat toisiaan. Aika sokea Reetta saa olla, jollei tajua, mitä tässäkin on tapahtunut ja näkee kolmannellakin silmällä, että mitkä ovat osapuolet ja missä voimasuhteessa.

Älä provosoi on ihan validi termi, ei kannata mennä vasiten uhoamaan ilman järkevää syytä.

Väliinmeno aiheesta ei ole provosointia. Se on tilanteeseen puuttumista. Se vaatii sitten hermoja.

Hemmetin hyvä, että näitä nostetaan otsikoihin. Nämä ovat juuri sitä jaskaa, joka on täysin turhaa. Joka ikisen velvolisuus on reagoida, jos näkee jotain väärää tapahtuvan.

Nämä kiusaajaporukat olisi ensimmäisenä erotettava, ja tehdä selväksi, että sossun tädit tulevat huomenna kylään vähän juttelemaan.

Sossun tädit osaavat kyllä olla kantisten kanssa täysiä m#kkuja. Kokemuksesta tiedän, lasua ei tarvitse tehdä nimellä ja tädeillä on virkavelvollisuus. Kävivät juomassa kahvit ja haastattelivat lapset ilman läsnäoloani. Kiittivät, hymyilivät eikä mitään aiheita toimenpiteisiin.

Nyt, jos on aiheessa väkivalta, niin sossutädeille vähän isompi vahde silmään.
Muuten ovat täydessä kusessa näiden kanssa parin vuoden sisällä.

Kaikien vanhemmille tonni käteen ja ulos tästä maasta, ihan vaan tarjoiluehdotus. Vaikka  Tornioon raja-asemalle.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2022, 09:54:30 kirjoittanut Niobium »
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Tagit: okpere