HOMMAN UUTISHUONE > Kotimaa

YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)

<< < (3746/3762) > >>

Kemolitor:
Vielä noista potkupalloilijoiden tuomioista sen verran, että hovioikeus korotti tuomioita ihan reilusti:

--- Lainaus --------
Bauraux Fils Offo De Tambi Amiri, 22, tuomittiin kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä kolmen vuoden ja 11 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Aiemmin käräjillä tuomitun salakatselun hovi piti voimassa. Käräjäoikeus oli tuominnut Amirin vajaan kahden vuoden ehdolliseen.

Aboubacar Diakite, 24, tuomittiin hovissa kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan tiedon levittämisestä. Käräjillä hänen syykseen oli aiemmin luettu myös raiskaus ja salakatselu, jotka hovi piti voimassa.

Hovi tuomitsi Diakiten neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Käräjillä vankeusrangaistus oli kaksi vuotta ja runsaat viisi kuukautta.
-----
https://yle.fi/a/74-20007097

--- Lainaus päättyy ---

Yleensä hovioikeus laskee tuomioita vedoten yleiseen oikeuskäytäntöön, joka muodostuu alhaisista tuomioista juuri siksi, että hovioikeudet laskevat tuomioita. Kerran näinkin päin, tuomiot melkein tuplaantuivat hovissa.

Riukulehto:

--- Lainaus ---Venäläismies Italiassa väärien leimojen turvin

Julkaisuajankohta 2.12.2022 8.12
TIEDOTE

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö tutki venäläismiehen laitonta oleskelua Schengen-alueella.

Rikosepäily paljastui Nuijamaan rajanylityspaikalla 30.11.2022, kun venäläismies oli poistumassa Suomesta Venäjälle pikkubussin kyydissä. Mies esitti maastalähtötarkastuksessa Venäjän passin, jossa oli Schengen-alueella oleskeluun oikeuttavana asiakirjana Ranskan myöntämä viisumi, jonka voimassaolo päättyisi lokakuussa 2024. Viisumi mahdollistaa maksimissaan kolmen kuukauden yhtäjaksoisen oleskelun puolen vuoden aikana.

Maastalähtötarkastuksessa rajatarkastajat epäilivät, että venäläismiehen passissa olevat Schengen-rajatarkastusleimat ja niiden leimavastinparit eivät vastaa aitoja leimoja. Lisäksi epäiltiin, että väärillä leimoilla on peitelty laitonta oleskelua Schengen-alueella. Venäläismies otettiin kiinni esitutkintaa varten väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta epäiltynä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikön suorittamassa esitutkinnassa kävi ilmi, että venäläismies oli oleskellut 38 vuorokautta laittomasti Schengen-alueella. Oleskelun peittämiseksi mies oli hankkinut Italiassa oleskellessaan 16 väärää leimaa. Mies myönsi hankkineensa leimat voidakseen oleskella Euroopassa pidempään, mitä viisumi mahdollistaa. Mies ei halunnut olla Venäjällä vallitsevan tilanteen johdosta.

Venäläismies on haastettu väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen. Kaakkois-Suomen rajavartiosto käännytti miehen Venäjälle sekä määräsi maahantulokieltoon kahdeksi vuodeksi Schengen-alueelle.

--- Lainaus päättyy ---
https://raja.fi/-/venalaismies-italiassa-vaarien-leimojen-turvin

Niobium:
^ Sinänsä ymmärrettävää, että jengi haluaa pois absudrstaniasta. Toisaalta en millään muotoa hyväksy sitä, että aletaan tehtailemaan väärennöksiä, niiden turvin voi sitten tulla vaikka mitä porukkaa. Sekä epäilen vahvasti, että venäjän tiedustelupalvelulla on huomattavasti korkeampi tietotaito tehdä väärennettyjä viisumeita niin halutessaan.

Venäläisellä passilla ei tulisi olla mitään asiaa rajojen ulkopuolelle. Voisivat tietty yrittää väärentää kokonaisia passeja, mutta se olisi jo jotain ihan muuta.

Minä äänestän sen puolesta, että kansi kiinni ja annetaan ryssien hoitaa ihan itse omat asiansa.

Alaric:
Ayad Ahmed Othman tuomittiin hovioikeudessa 2 v 2 kk vankeusrangaistukseen naisen raiskauksesta homobaari DTM:n vessassa Helsingissä vuonna 2018.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009242253.html (4.12.2022)


--- Lainaus ---Mies raiskasi naisen homo­baarin vessassa Helsingissä – Sai yli kahden vuoden tuomion

HELSINGIN hovioikeus tuomitsi perjantaina 28-vuotiaan miehen raiskauksesta kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Hovioikeus piti voimassa Helsingin käräjäoikeuden keväällä antaman tuomion.

SEN mukaan Ayad Ahmed Othman pakotti kesällä 2018 uhrinsa suojaamattomaan yhdyntään DTM-yökerhon vessassa uhrin kielloista ja vastustelusta huolimatta.

Käräjäoikeudessa uhri kertoi, ettei ollut seksuaalisen suuntautumisensa takia ollut koskaan vapaaehtoisesti sukupuoliyhteydessä miehen kanssa. Sittemmin ovensa sulkenut DTM tunnettiin seksuaalivähemmistöille suunnattuna yökerhona.

...
--- Lainaus päättyy ---

RP:

--- Lainaus käyttäjältä: Alaric - 04.12.2022, 17:42:26 ---Ayad Ahmed Othman tuomittiin hovioikeudessa 2 v 2 kk vankeusrangaistukseen naisen raiskauksesta homobaari DTM:n vessassa Helsingissä vuonna 2018.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009242253.html (4.12.2022)

--- Lainaus päättyy ---

Ajattelin muuten, että tämä juttu oli esillä jo aikaisemminkin, mutta se olikin silloin Husham Alakurdi, joka myöskin raiskasi naisen DTM:n vessassa, ja ajankohta oli myöskin kesä 2018.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/759008c9-17a5-461b-a720-b9744fb63532
Sillä kertaa jäi vain tekijä kiinni vereksiltään, tässä toisessa, vaikka sitä ei sanota, olisikohan DNA näyte jonkun myöhemmän sattumuksen takia saatu yhdistettyä mieheen muutaman vuoden viiveellä?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta