UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta  (Luettu 3593695 kertaa)

krauta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 657
 • Liked: 352
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15300 : 12.07.2018, 00:10:00 »
Radio Porin sivuilta

Lainaus
11.7.2018, 15:30
Useampi partio paikalla, poliiseilla luotiliivit päällä - poliisioperaatio Vähäraumalla
Porissa, entisen Liinaharjan vanhainkodin, nykyisen vastaanottokeskuksen kohdalla on parhaillaan poliisioperaatio käynnissä. Radio Porin saamien tietojen mukaan Vähärauman R-kioskin edessä olisi kolme poliisin "maijaa" sekä muutama siviilipoliisiauto. Poliiseilla on myös päällään luotiliivit.
"In a time of deceit telling the truth is a revolutionary act."
~George Orwell
"The problem is not that people are taxed too little, the problem is that government spends too much."
~Ronald Reagan

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 437
 • Liked: 4361
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15301 : 12.07.2018, 09:39:40 »
Lainaus
Poliisit menivät vaimentamaan melua torniolaiskotiin – asunnosta löytyi huumekätkö toisensa perään
Julkaistu: 12.7. 9:12

Miehet välittivät huumeita Torniossa.
Kaksi irakilaista miestä on tuomittu Kemi-Tornion käräjäoikeudessa yli neljäksi vuodeksi vankilaan törkeistä huumausainerikoksista. Kuutta miestä koskevista syytteistä hylättiin kaksi, yksi miehistä jätettiin tuomitsematta ja yksi tuomittiin sakkoihin.

Oikeus tuomitsi 33-vuotiaan Star Maghdid Mustafan 4 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. 25-vuotiaan Goran Sherzad Mohammadin oikeus tuomitsi 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeuden mielestä hallussa pidetty, kuljetettu ja levitetty huumausaine on ollut erittäin vaarallista ja sen määrä on ollut suuri. Huumausaineiden laatuja määrä huomioon ottaen tekoa on kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

Pelkästään asunnosta löytyneen amfetamiinin katukauppa-arvo on vähintään 72 000 euroa. Miehet välittivät huumeita Torniossa muun muassa ravintoloiden läheisyydessä, Salen pihalla ja VPK:n ympäristössä.

Jutussa mukana olleista suomalaisista toinen jätettiin tuomitsematta ja toisen syyte hylättiin.

HUUMEJUTUN tukintaa vaikeutti päätekijöiden yhteydenpito ennen vangitsemista ja vielä tutkintavankeuden aikanakin. He olivat kirjoittaneet viestejä toisilleen välittäneet niitä ilmeisesti ulkoilualueelle piilottamalla.

Toinen vankeustuomion saaneista miehistä on tuomittu kesäkuussa 2013 Rovaniemen hovioikeudessa tapon yrityksestä, moottorikulkuneuvon käyttö varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta yhteiseen viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Rikokset on tehty vuotta aiemmin. Lapin poliisilaitos on tämän jälkeen tehnyt rikosperusteisen maastakarkottamisesityksen, jonka maahanmuuttovirasto hylkäsi.

IS
Loput linkistä
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 027
 • Liked: 46285
 • Kui on must, näita ust!
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15302 : 12.07.2018, 21:45:07 »
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-epailee-kahden-ulkomaalaisen-murtautuneen-yli-20-omakotitaloon-ympari-suomen-vierailivat-maassa-nelja-kertaa/6990968 (12.7.2018)

Lainaus
Poliisi epäilee kahden ulkomaalaisen murtautuneen yli 20 omakotitaloon ympäri Suomen – vierailivat maassa neljä kertaa

Poliisi epäilee, että kaksi puolalaismiestä murtautui yli kahteenkymmeneen omakotitaloon tämän kesän aikana Suomessa vieraillessaan.

Etelä-Savon käräjäoikeus on vanginnut kaksi hieman alle 50-vuotiasta puolalaismiestä epäiltynä törkeistä varkauksista.

Poliisin esitutkinnassa on saatu selville, että miehet ovat vierailleet Suomessa tänä kesänä neljä kertaa muutaman päivän ajan.

Poliisin mukaan miehet ovat saapuneet Tallinnan kautta Helsinkiin, ja ajaneet yleensä samaa reittiä. Reitti on kulkenut Helsingistä Porvoon kautta Kouvolaan, josta matka on jatkunut Kouvolan ja Mikkelin kautta Kuopioon. Kuopiosta miehet ovat ajaneet Iisalmen kautta Kajaaniin ja sieltä Ouluun, mistä matka on jatkunut takaisin kohti Helsinkiä Seinäjoen, Tampereen ja Turun kautta.

Miesten epäillään murtautuneen omakotitaloihin ja varastaneet rahaa ja koruja useilla eri paikkakunnilla Suomessa. Murtovarkaat ovat ottaneet saaliikseen myös taskulamppuja, monitoimityökaluja ja muuta käyttötavaraa
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 164
 • Liked: 3643
  • The Rainforest Site
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15303 : 13.07.2018, 10:37:35 »
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/188264-ulkomaalainen-kaupustelija-huijasi-agrekaattikaupoissa-vieremalla-poliisi-kehottaa-varovaisuuteen (11.7.2018)

Lainaus
Ulkomaalainen kaupustelija huijasi aggregaattikaupoissa Vieremällä - Poliisi kehottaa varovaisuuteen

Tiistaina iltapäivällä Vieremällä saapui omakotitalon pihalle italiaa puhuva mies, joka kauppasi aggregaatteja ja työkalusarjoja. Mies oli liikkeellä henkilöautolla, johon oli peräkärry kytkettynä, tiedottaa Itä-Suomen poliisi.

Asukkaat päätyivät ostamaan kaksi diesel-käyttöisenä myytyä aggregaattia ja työkalusarjan edulliseen hintaan. Kauppahinnan maksamisen jälkeen mies oli todennut, että hän jättääkin vain yhden aggregaatin ja oli poistunut autolla paikalta.

Myöhemmin oli ilmennyt, että kyseinen aggregaatti on bensiinikäyttöinen.

Poliisi muistuttaa, että liikkeellä on monenlaista kaupustelijaa. Tuotteiden laatu saattaa vaihdella hyvinkin paljon. Tuotteiden laatu ja alkuperä on syytä varmistaa ennen ostamista.

Heh, muistan viime kesältä kun eräs silloinen työkaveri oli mennyt ostamaan aggregaatin juurikin tällaiselta ulkomaalaiselta kiertävältä kauppiaalta. Olisiko manannut myös juuri tuota samaa seikkaa, että dieselinä myytiiin, mutta toimiikin bensalla. Tämä tyyppi asui Keuruulla.
Tehokkainta ja helpointa kehitysapua mitä voit antaa ja saat vielä rahasikin takaisin - http://www.kiva.org/

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 301
 • Liked: 2639
 • Mansfäärimiesten myötäjuoksija
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15304 : 13.07.2018, 11:04:54 »
Tässä ketjussa on todella monta ohjeistusta samasta asiasta:

Tähän ketjuun ainoastaan uutisia joiden monikulttuurinen aspekti on vahvistettu.

Omat värinät, tutinat, oletukset ja mututuntumat eivät näitä ole.

(viestejä poistettu)

Ei-vahvistettuja uutisia voi laittaa vaikkapa Kylänraitille.
"Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä." -Jussi Halla-aho Tulevaisuudenkuva (6.2.2006)

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 231
 • Liked: 4154
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15305 : 13.07.2018, 11:25:40 »
En tiedä uskaltaako tätä postata heti tuon ohjeistuksen perään, mutta mutta...
Lainaus
Kouvolan Torikadulla 10.7.2018 klo 13.10 tapahtui jalankulkijan olkalaukun sieppauksen yritys. Kauppakeskus Hansan kohdalla polkupyörällä kauppakeskuksen puoleista jalkakäytävää torin suuntaan liikkunut mies yritti riuhtaista itselleen samaan suuntaan jalkaisin kulkeneen naisen olkalaukun. Olkalaukku säilyi naisen hallussa ja mies pyörineen poistui paikalta torin suuntaan. Miehen tuntomerkit: Tummaihoinen, pienikokoinen, noin 25-vuotias, tummat vaatteet ja mustat lyhyet kiharat hiukset.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/kouvolan_poliisi_pyytaa_havaintotietoja_epaillyista_rikoksentekijoista_72113

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 231
 • Liked: 4154
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15306 : 16.07.2018, 09:05:54 »
Lainaus
Sunnuntaina klo 14.10 Joensuussa Kauppakadun ja Yläsatamakadun risteyksessä törmäsi henkilöautoa kuljettanut 40-vuotias lempääläismies suojatietä pitkin polkupyöräänsä taluttamassa olleeseen jalankulkijaan.

Polkupyörää taluttanut 51-vuotias ulkomaalainen nainen kaatui törmäyksen voimasta ja loukkaantui. Nainen toimitettiin sairaalan ensiapuun jatkotutkimuksiin.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/henkiloauto_tormasi_jalankulkijaan_suojatiella_joensuussa_ym_72249

Lainaus
Su 15.7. noin 05.30 poliisi pysäytti Lappeenrannan Muukontiellä 30-vuotiaan ulkomaalaisen miehen jota epäillään rattijuopumuksesta.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/lappeenrannan_ja_imatran_alueen_poliisia_tyollisti_rattijuopot_ja_perhevakivalta_72238

Lainaus
Ulkomaalainen mies kuljetti viron kilvissä ollutta autoa alkoholin vaikutuksen alaisena Uudenkaupungin Pohjoistullikadulla. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,84%
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/rattijuopot_tyollistivat_poliisia_vakka-suomessa_72240

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 231
 • Liked: 4154
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15307 : 17.07.2018, 14:06:53 »
Lainaus
Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 17.7.2018

17.07.2018 klo 13.58
Itä-Uusimaa

Keski-Uudenmaan alue

Varkaus

Järvenpää, Rantakatu 5, 16.7.2018 klo 15

Järvenpäässä kauppaliikkeen vartijat ottivat sunnuntai-iltapäivällä kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista miestä, jotka olivat anastaneet kaupasta erilaisia tuotteita, pääasiassa elektroniikkaa, noin 600 euron arvosta. Miehet olivat ensin keränneet tavaroita ostoskoriin, sitten ottaneet tuotteita pois myyntipakkauksistaan ja sulloneet niitä taskuihinsa ja mukana olleeseen reppuun. Tämän jälkeen he yrittävät poistua kaupasta muina miehinä kassan ohi maksamalla pienen, yksittäisen ostoksen. Valvontakameroista miesten touhuja seuranneet vartijat ottivat miehet kuitenkin kiinni ja kutsuivat poliisin paikalle selvittämään asiaa.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/ita-uudenmaan_poliisilaitoksen_paivittaistiedote_17_7_2018_72289

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 231
 • Liked: 4154
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15308 : 17.07.2018, 16:44:34 »
Lainaus
Farmariautolla liikkuneen kolmikon epäillään anastaneen kultakorun naisen kaulasta Lohjalla

17.07.2018 klo 14.37
Länsi-Uusimaa

Lohja

Varkaus

Toistaiseksi tuntemattoman kolmikon (kaksi naista ja yksi mies) epäillään anastaneen iäkkään naisen kaulassa roikkuneen kultaisen kaulakorun Lohjan keskustassa Nahkurinkadulla maanantaina 16.07.2018 kello 09.45. Tekijät liikkuivat harmaalla farmariautolla ja he olivat pysähtyneet jalkaisin liikenteessä olleen asianomistajan viereen ja kyselleet englanniksi ajo-ohjeita eri paikkoihin. Kolmikon lähdettyä asianomistaja huomasi, että hänen kaulassa ollut kultainen koru oli vaihdettu rihkamakoruun. Asiasta jotain tietäviä tai mahdollisesti tapahtumien nähneitä henkilöitä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin p. 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/farmariautolla_liikkuneen_kolmikon_epaillaan_anastaneen_kultakorun_naisen_kaulasta_lohjalla_72292

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 13364
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15309 : 18.07.2018, 17:53:07 »
”Rajuilla välineillä nopeasti sisään ja nopeasti ulos” – Asunto­murto­kopla piinaa Helsingin kanta­kaupunkia, epäilee poliisi
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005761578.html

Lainaus
HELSINGIN KANTAKAUPUNGISSA on tehtailtu heinäkuun aikana asuntomurtoja ainakin kymmeneen eri kohteeseen.

Tiistaina jotkin taloyhtiöt ovat jakaneet tiedotteita, joissa asukkaita varoitellaan Helsingissä aktiivisena pyörivästä asuntomurtokoplasta. Tiedotteen mukaan porukka olisi tehnyt viime viikonlopun aikana yhteensä 20 asuntomurtoa, joista kolme Katajanokalla.
...
”Tehdyt tapaukset viittaavat siihen, että tekijät ovat ulkomaalaisia. Ulkomaisten tekijäporukoiden tapa on mennä aika ronskisti sisään asuntoihin. Rajuilla välineillä nopeasti sisään ja nopeasti ulos”, Halme sanoo.

Murtosarjassa on myös tapauksia, joissa kahteen vierekkäiseen huoneistoon on menty samanaikaisesti. Se viittaisi siihen, että tekijöitä toimii yhdessä vähintään kaksi.
...
HELSINKILÄISEN taloyhtiön jakamassa tiedotteessa kerrotaan poikkeuksellisen törkeistä murtomiehistä, jotka olivat soitelleet asuntojen ovikelloja tarkistaakseen, missä ollaan kotona. Asunnossa, jossa ovi oltiin avattu, oli soittaja kysynyt ensin englanniksi, ”työskenteleekö Maria täällä?” ja poistunut sen jälkeen nopeasti paikalta.

Huoh, täytyykö virittää käyttöön varashälytin ja kodin ulkopuolelle tallentava valvontakamerakin... Ehkä pitää laittaa oveen varoitustarra englanniksi ja symbolein nauhoittavasta kuvauksesta ja kenties varashälyttimestä ja sitten Raspberry pi kameran kanssa kuvaamaan eteisessä havaitut liikkeet ja lähettämään niistä kuvia sähköpostilla ja/tai Google Driveen tms. Hyvässä lykyssä tuollaiset tarrat ovessakin voivat edes jonkin verran auttaa karkottamaan ulkomaalaismurtautujia.

« Viimeksi muokattu: 18.07.2018, 18:07:09 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

guest14935

 • Vieras
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15310 : 18.07.2018, 18:12:18 »
Lainaus
HELSINGIN KANTAKAUPUNGISSA on tehtailtu heinäkuun aikana asuntomurtoja ainakin kymmeneen eri kohteeseen.
”Tehdyt tapaukset viittaavat siihen, että tekijät ovat ulkomaalaisia. Ulkomaisten tekijäporukoiden tapa on mennä aika ronskisti sisään asuntoihin. Rajuilla välineillä nopeasti sisään ja nopeasti ulos”, Halme sanoo.
Eiköhän tuo ole paras paikka kiinnijäämiselle kun väkeä joka puolella, enempi ihme että eivät ole vielä jääneet, vaan nämäkin kummasti vähenisi jos rajoilla olisi valvontaa. Vai olisivatko suojassa vokissa tai kaupungin järjestämässä laittomien asunnossa, joita raukkoja lapsia ei sovi epäilläkään.
Lainaus
Ehkä pitää laittaa oveen varoitustarra englanniksi ja symbolein nauhoittavasta kuvauksesta
Kerrostalossa joko tarra tai kamera muttei molempia koska kamera on laitonta laittaa. Omakotitalossa sopii laittaa kyllä.
E: siis tosiaan omaa asuntoa saa kuvata, rappukäytävää taasen ei kuten vähän alempana selostettu
Lainaus
Poliisit menivät vaimentamaan melua torniolaiskotiin – asunnosta löytyi huumekätkö toisensa perään
Julkaistu: 12.7. 9:12

Oikeus tuomitsi 33-vuotiaan Star Maghdid Mustafan 4 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. 25-vuotiaan Goran Sherzad Mohammadin oikeus tuomitsi 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Pelkästään asunnosta löytyneen amfetamiinin katukauppa-arvo on vähintään 72 000 euroa. Miehet välittivät huumeita Torniossa muun muassa ravintoloiden läheisyydessä, Salen pihalla ja VPK:n ympäristössä.
IS
Loput linkistä
Eli jolleivat olisi melunneet, välittäminen jatkuisi edelleen. Näkyvillä paikoilla kun tapahtuu niin luulisi sitä edes välillä seurattavan mutta kaippa näille sipilä antanut luvan.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 13364
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15311 : 18.07.2018, 18:22:12 »
Kerrostalossa joko tarra tai kamera muttei molempia koska kamera on laitonta laittaa. Omakotitalossa sopii laittaa kyllä.

Käsittääkseni laittomuus koskee vain kameroita, jotka kuvaavat yhteisiä tiloja, kuten rappukäytävää tai pihaa, mutta ei kameraa, joka kuvaa vain oman asunnon sisältöä ja siitä on varoitus ennen kameran kuvausalueelle joutumista.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

kkatajis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 141
 • Liked: 26
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15312 : 18.07.2018, 18:37:27 »
Kerrostalossa joko tarra tai kamera muttei molempia koska kamera on laitonta laittaa. Omakotitalossa sopii laittaa kyllä.

Käsittääkseni laittomuus koskee vain kameroita, jotka kuvaavat yhteisiä tiloja, kuten rappukäytävää tai pihaa, mutta ei kameraa, joka kuvaa vain oman asunnon sisältöä ja siitä on varoitus ennen kameran kuvausalueelle joutumista.
Näin tuon kanssa mieltänyt, että kerrostaloasuntoon saan laittaa kameran kuhan ei kuvaa rappua tai yleisiä tiloja ja kyllä veikkaan jos tarra ovessa että kameravalvonta, niin jää balttien hommat siihen.
eikun hommaa putkeen

guest14935

 • Vieras
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15313 : 18.07.2018, 18:40:22 »
Kerrostalossa joko tarra tai kamera muttei molempia koska kamera on laitonta laittaa. Omakotitalossa sopii laittaa kyllä.

Käsittääkseni laittomuus koskee vain kameroita, jotka kuvaavat yhteisiä tiloja, kuten rappukäytävää tai pihaa, mutta ei kameraa, joka kuvaa vain oman asunnon sisältöä ja siitä on varoitus ennen kameran kuvausalueelle joutumista.
Juu, saa kuvata omaa asuntoaan. Aattelin vihreellisesti niitä semmosia ovisilmäkameroita joita näkynyt muutaman kerran.

kkatajis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 141
 • Liked: 26
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15314 : 18.07.2018, 18:44:35 »
Kerrostalossa joko tarra tai kamera muttei molempia koska kamera on laitonta laittaa. Omakotitalossa sopii laittaa kyllä.

Käsittääkseni laittomuus koskee vain kameroita, jotka kuvaavat yhteisiä tiloja, kuten rappukäytävää tai pihaa, mutta ei kameraa, joka kuvaa vain oman asunnon sisältöä ja siitä on varoitus ennen kameran kuvausalueelle joutumista.
Juu, saa kuvata omaa asuntoaan. Aattelin vihreellisesti niitä semmosia ovisilmäkameroita joita näkynyt muutaman kerran.
Mutta jotenkin sellainen kutina että tuo viritys on laiton tai muistelen että olisi joku keissi asiasta.
eikun hommaa putkeen

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 946
 • Liked: 6086
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15315 : 18.07.2018, 20:20:00 »

Kerrostalossa joko tarra tai kamera muttei molempia koska kamera on laitonta laittaa. Omakotitalossa sopii laittaa kyllä.
E: siis tosiaan omaa asuntoa saa kuvata, rappukäytävää taasen ei kuten vähän alempana selostettu


Siis tarkennuksena, tuo koskee vain asukkaan asentamaa kameraa.
Taloyhtiö voi (omassakin yhtiössä ja sen edustalla on kameravalvonta kaikkien sisäänkäyntien kohdalla) asentaa kameravalvonnan koko kiinteistön alueelle.
Jopa niin, että se kuvaa katua ja sillä liikkujia. Jos tällaista ei ole, niin suosittelen ottamaan yhteyttä ko kiinteistön hallitukseen asap.
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 027
 • Liked: 46285
 • Kui on must, näita ust!
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15316 : 20.07.2018, 11:48:23 »
https://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaalainen-rekkakuski-puhalsi-torkeat-lukemat-nokialla-tormasi-kahteen-liikennemerkkiin-ennen-kuin-poliisi-ehti-paikalle-201086103 (20.7.2018)

Lainaus
Ulkomaalainen rekkakuski puhalsi törkeät lukemat Nokialla – Törmäsi kahteen liikennemerkkiin ennen kuin poliisi ehti paikalle

Ulkomaalainen mies kärähti ratista Nokian Rounionkadulla torstaina hieman ennen puoltayötä.

Mies lähti Kolmenkulman ABC:n pihasta rekka-autolla kohti Nokiaa ja törmäsi matkalla kahteen liikennemerkkiin ennen kuin poliisipartio ehti paikalle.

Rekkakuski puhalsi alkometriin 2,14 promillen lukemat. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

John Johnson

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 381
 • Liked: 301
 • The Ace of Spades
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15317 : 20.07.2018, 20:04:25 »
Pahoittelen, offtopic: Kyllä kait nyt omaa kämppäänsä saa sisältä kuvata, johan kaikennäköisiä lemmikkikameroita on myynnissä joka paikassa. Pitääkö sellaisen takia muka laittaa joku ilmoitus ulko-oveen?
You cannot say Happiness without saying Penis.

I went to the bank the other day and asked the lady behind the counter to check my balance, so she pushed me!

Onkko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 179
 • Liked: 897
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15318 : 20.07.2018, 21:14:39 »
Pahoittelen, offtopic: Kyllä kait nyt omaa kämppäänsä saa sisältä kuvata, johan kaikennäköisiä lemmikkikameroita on myynnissä joka paikassa. Pitääkö sellaisen takia muka laittaa joku ilmoitus ulko-oveen?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001136256.html
Lainaus
HELSINGIN yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio painottaa, että rikoslain kotirauhan suoja perustuu vahvaan luottamuksen periaatteeseen. Siksi ilman lupaa ei saa ketään kotonaan kuvata eikä äänittää.

– Kotona ei saa salaa kuvata eikä teknisesti kuunnella ketään sen paremmin talon omaa väkeä kuin vierasta. Kuvaaminen ja tekninen kuuntelu vaatii siis aktiivisen suostumuksen, siltä johon se kohdistuu. Pitää siis kysyä aina lupa vieraalta. Tuskin edes mikään ihan pieni ilmoitus ovessa riittäisi korvaamaan tosiasiallisen suostumuksen, professori Kimmo Nuotio painottaa.

Nuotio muistuttaa, että kotirauha on hyvin vanha ja vahva oikeudellinen käsite ja sillä juuri suojataan kotona olevia ja kodin piiriä. Salakatselukriminalisoinnin tarkoittama suoja ulottuu kodin ulkopuolella esimerkiksi yleisiin pukukoppeihin ja vessoihin.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 231
 • Liked: 4154
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15319 : 21.07.2018, 17:04:27 »
Lainaus
Pahoinpitely

Vantaa, Urheilutie, 20.7.2018 klo 22:15 - 20.7.2018 klo 22:30

Tikkurila Festivaali -tapahtuman pääportilla tapahtui perjantaina illalla pahoinpitely, jossa ulkomaalaistaustaista vuonna -91 syntynyttä miestä lyötiin nyrkillä silmäkulmaan. Paikalta nähtiin poistuvan kolmen miehen seurueen. Poliisi tutkii tapausta.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/tunteet_kuumenivat_vantaan_yossa_itaisella_uudellamaalla_useita_rattijuopumuksia_72430

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 027
 • Liked: 46285
 • Kui on must, näita ust!
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15320 : 22.07.2018, 09:36:09 »
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomesta-maksetaan-nettihuijareille-miljoonia-euroja-tieto-riskeista-ei-auta-rakkauden-nimissa-huijataan-yha-enemman/800097/ (22.7.2018)

Lainaus
Suomesta maksetaan net­ti­hui­ja­reil­le miljoonia euroja – tieto riskeistä ei auta, rakkauden nimissä huijataan yhä enemmän

Ulkomaalaisille nettihuijareille hävittyjä rahoja on lähes mahdotonta saada takaisin, sanoo poliisi. Alle kymmenentuhannen euron juttuja poliisin on useimmiten turha edes tutkia.

Kansainvälisissä jutuissa kustannukset nousevat helposti vahinkoa suuremmiksi. Lisäksi monet maat kuten Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Espanja ovat ilmoittaneet, etteivät ryhdy lainkaan toimenpiteisiin, jos vahinko ei ylitä tiettyä summaa.

– Poliisi ei pysty tarjoamaan kansainvälisissä rikosjutuissa yhtä tehokkaasti apua kuin Suomessa tapahtuneissa jutuissa, sanoo poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta.

Keskusrikospoliisin mukaan esimerkiksi nigerialaiskirjeet ja rakkaushuijaukset jäävät pääsääntöisesti selvittämättä.

– Huijarista jää tietoja hyvin vähän. Raha siirtyy toisessa päässä nopeasti seuraavalle tilille tai nostetaan heti ulos, kuvailee rikoskomisario Lauri Salo Keskusrikospoliisin kansainväliseltä linjalta.

(...)

Rakkaudennälkää käytetään sumeilematta hyväksi

Suomalaiset syytävät rahaa ulkomaalaisille nettihuijareille miljoonia euroja vuosittain.

Vaikka ihmisten tietoisuus nettihuijareiden toimintamalleista on lisääntynyt, Pohjoismaiden suurimman pankin Nordean mukaan ilmiö ei ole rauhoittumassa.

– Rakkaushuijauksien määrä on jopa hienoisessa kasvussa. Kryptovaluuttahuuma taas houkuttelee uteliaita ihmisiä epärehellisten sijoitushuijareiden ansoihin, kuvailee Jon Paavilainen Nordean viestinnästä.

Huijatuksi tuleminen ei vaikuta olevan sidoksissa älykkyyteen, koulutustasoon tai sosiaaliseen asemaan. Huijarit hyväksikäyttävät ihmisille yleisesti ominaisia piirteitä kuten ahneutta, myötätuntoa ja rakkaudennälkää.

(...)

Ulkomaisten nettihuijauksien takana on pääsääntöisesti järjestäytynyt rikollisuus.

(...)
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 671
 • Liked: 18094
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15321 : 22.07.2018, 09:50:17 »
Pahoittelen, offtopic: Kyllä kait nyt omaa kämppäänsä saa sisältä kuvata, johan kaikennäköisiä lemmikkikameroita on myynnissä joka paikassa. Pitääkö sellaisen takia muka laittaa joku ilmoitus ulko-oveen?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001136256.html
Lainaus
HELSINGIN yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio painottaa, että rikoslain kotirauhan suoja perustuu vahvaan luottamuksen periaatteeseen. Siksi ilman lupaa ei saa ketään kotonaan kuvata eikä äänittää.

– Kotona ei saa salaa kuvata eikä teknisesti kuunnella ketään sen paremmin talon omaa väkeä kuin vierasta. Kuvaaminen ja tekninen kuuntelu vaatii siis aktiivisen suostumuksen, siltä johon se kohdistuu. Pitää siis kysyä aina lupa vieraalta. Tuskin edes mikään ihan pieni ilmoitus ovessa riittäisi korvaamaan tosiasiallisen suostumuksen, professori Kimmo Nuotio painottaa.

Nuotio muistuttaa, että kotirauha on hyvin vanha ja vahva oikeudellinen käsite ja sillä juuri suojataan kotona olevia ja kodin piiriä. Salakatselukriminalisoinnin tarkoittama suoja ulottuu kodin ulkopuolella esimerkiksi yleisiin pukukoppeihin ja vessoihin.

Suomessa toimivat, ihan maineikkaat vartiointifirmat myyvät ratkaisuja joihin kuuluu myös kameroita. Mikäköhän näiden laillisuuden aste mahtaa olla? Odotan mielenkiinnolla sitä kuinka ensimmäiset varkaat haastavat asukkaan/vartiointifirman oikeuteen salakatselusta, tässä maassahan perinteisesti vain rikoksentekijöillä on oikeuksia, ei lainnoudattajilla niinkään.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Onkko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 179
 • Liked: 897
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15322 : 22.07.2018, 16:06:41 »
Suomessa toimivat, ihan maineikkaat vartiointifirmat myyvät ratkaisuja joihin kuuluu myös kameroita. Mikäköhän näiden laillisuuden aste mahtaa olla? Odotan mielenkiinnolla sitä kuinka ensimmäiset varkaat haastavat asukkaan/vartiointifirman oikeuteen salakatselusta, tässä maassahan perinteisesti vain rikoksentekijöillä on oikeuksia, ei lainnoudattajilla niinkään.

Rikollisilla ei ole yksityisyydensuojaa tapauksessa jossa tyhjään taloon on menty ja kameraan jäänyt, muilla taas on eli kamera pois päältä kun olet kotona semmoisen ihmisen kanssa joka on siellä luvallisesti tai kuka tahansa luvan kanssa siellä on niin olet selvillä vesillä.Allium

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 44
 • Liked: 77
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15324 : 23.07.2018, 02:26:18 »
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001136256.html
Lainaus
HELSINGIN yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio painottaa, että rikoslain kotirauhan suoja perustuu vahvaan luottamuksen periaatteeseen. Siksi ilman lupaa ei saa ketään kotonaan kuvata eikä äänittää.

– Kotona ei saa salaa kuvata eikä teknisesti kuunnella ketään sen paremmin talon omaa väkeä kuin vierasta. Kuvaaminen ja tekninen kuuntelu vaatii siis aktiivisen suostumuksen, siltä johon se kohdistuu. Pitää siis kysyä aina lupa vieraalta. Tuskin edes mikään ihan pieni ilmoitus ovessa riittäisi korvaamaan tosiasiallisen suostumuksen, professori Kimmo Nuotio painottaa.

Nuotio muistuttaa, että kotirauha on hyvin vanha ja vahva oikeudellinen käsite ja sillä juuri suojataan kotona olevia ja kodin piiriä. Salakatselukriminalisoinnin tarkoittama suoja ulottuu kodin ulkopuolella esimerkiksi yleisiin pukukoppeihin ja vessoihin.


Onkohan Nuotio nyt ihan kartalla? Siis kenen kotirauhaa tässä vaalitaan? Eihän _kutsumaton_ tunkeutuja ole omassa kodissaan!

Olen ollut sellaisessa käsityksessä, että sellaista keskustelua saa tallentaa ilman lupaa, jonka on itse oikeutettu kuulemaan ja että kotiakin saisi kuvata, jos siitä on varoitettu - ainakin meillä on kameravalvonta ja varoitukset, ja ne tulivat, kun yhytin itänaapurilaisella nuotilla puhuvan henkilön meidän ulko-oven lukon kimpusta. Luulisi, että on oikeutettu kuulemaan ja näkemään, mitä omin luvin omaan kotiin saapuvat matkamuistoja etsivät vieraat tekevät, varsinkin jos kuvaamisesta on ovessa hyvin näkyvästi varoitettu. Löysin pikaisesti haulla blogin, jossa aihetta on hieman sivuttu, ja sieltä varsinkin kohdan:

"Korkeimman oikeuden päätöksessä (KKO:1981-II-182) henkilön, joka oli äänittänyt omassa asunnossaan siellä läsnä olleiden suostumuksetta ja heidän tietämättään keskustelun, jossa hän oli itse mukana, ei katsottu syyllistyneen rangaistavaan salakuunteluun."

http://aleksihernesniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210847-kuulustelun-tallentaminen-–-perusoikeusnakokulma

Lainaus
Kuulustelun tallentaminen – perusoikeusnäkökulma

...

1. Asian taustaa

Korkeimman oikeuden päätöksessä (KKO:1981-II-182) henkilön, joka oli äänittänyt omassa asunnossaan siellä läsnä olleiden suostumuksetta ja heidän tietämättään keskustelun, jossa hän oli itse mukana, ei katsottu syyllistyneen rangaistavaan salakuunteluun.

Tämä tulkinta vahvistettiin koskemaan myös poliisia korkeimman oikeuden päätöksessä (KKO:1990:36). Ollessaan poliisin kuulusteltavana C oli vastoin poliisimiesten kieltoa salaa videolaittein tallentanut käytyä keskustelua. Tällä menettelyllään C ei ollut syyllistynyt salakatseluun tai -kuunteluun, koska se ei ollut loukannut poliisimiesten yksityisyyttä. Päätöksen mukaan C on kuvannut ja äänittänyt vain sellaista, mistä hän luvallisesti virkahuoneessa ollessaan on A:n ja B:n tieten voinut omin aistein tehdä havaintoja. Teknisen laitteen avulla hän ei ollut siten tallentanut keskustelutilanteesta mitään muita A:n ja B:n yksityisyyden kannalta merkityksellisiä seikkoja.

Korkeimman oikeuden päätös painotti sitä, että viranomaisten toiminta on lähtökohtaisesti julkista, eivätkä viranomaiset virkatoimissaan siten nauti samanlaista yksityisyydensuojaa kuin yksityishenkilöt. Näin ollen sananvapaus- ja julkisuusnäkökulmat arvioitiin tärkeämmiksi kuin viranomaisen oikeus yksityisyyteen.

...

Lainaukset ja linkki korjattu.
« Viimeksi muokattu: 23.07.2018, 11:35:06 kirjoittanut Alaric »
Inhimillisyys ja oikeamielisyys ovat arvokkaammat kuin tuhat kultarahaa.
- Kiinalainen sananlasku -

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 21 027
 • Liked: 46285
 • Kui on must, näita ust!
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15325 : 23.07.2018, 11:36:06 »
Jos tuosta kuvaamisesta ja kotirauhasta haluatte keskustella, niin tehkää aiheesta vaikka oma ketju (tai etsikää joku sopiva vanha). Ei jatketa enää täällä.
"Jos olisi sekä menestyviä että epäonnistuneita afrikkalaisia yhteiskuntia hakisin selitystä jostain muualta. Jos afrikkalaiset eivät muodostaisi länsimaissakin sosioekonomista pohjanoteerausta, hakisin selitystä jostain muualta." -Jussi Halla-aho afrikkalaisten geneettisesti selittyvästä älykkyysosamäärästä (3.6.2005)

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 231
 • Liked: 4154
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15326 : 24.07.2018, 11:55:14 »
Vasaran kanssa riehuttu

Lainaus
23.7.2018 klo 21.00. Pahoinpitely

Vuonna 1976 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies riehui vasaran kanssa Kings Burger nimisessä hampurilaisravintolassa Katteluksenkadulla Varissuolla. Tämän jälkeen hän oli haastanut riitaa ravintolan ulkopuolella, joutuen kuitenkin itse pahoinpitelyn uhriksi. Mies sai vammoja pään alueelle ja hänet kuljetettiin kiireellisesti Tyksiin. Miehen vammat eivät ole hengenvaaralliset. Poliisi ei tavoittanut mahdollisia tekijöitä. Poliisi pyytääkin mahdollisia todistajia ilmoittamaan havaintojaan sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/turun_paapoliisiaseman_rikostutkinnan_paivittaistiedote_72652

skyuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 614
 • Liked: 1176
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15327 : 24.07.2018, 13:53:44 »
^^
Mitä mä just luin?
Siis naurettavuutta ilman multikulttiaspektiakin! Äijä laittaa vasaralla raflan päreiks, sitten menee riehumaan sen muumin vasaran kanssa pihalle ja joku katupartio-mies (joita posliini vihaa koska järjestyksenvalvonta kuuluu posliinille) pistää kaverin rauhalliseksi, aka. nekkuun, niin eikös posliini vingu pahoinpitelystä ja pyytele yleisöltä tuntomerkkejä.

 :facepalm: :facepalm: :facepalm: 10^6

Sitten ihmetellään miksi lainkuuliaiset kansalaiset ei jää enää itsepuolustustilanteen jälkeen odottelemaan sitä virkavaltaa. No ei jää ei koska jos se päälletulija on heikommassa kunnossa kuin puolustaja on syy selkeästi puolustajan.

No onneksi kohta jää kiirelliset kuljetukset väliin kun lanssihenkilökuntakin on valjastettu nettiparantamaan vihapuheen uhreja. Polliisi päivystääkin vissiin enään vain ja ainoastaan webissä...

No korpilakia jos nyt toivotaan niin metsä vastaa kuten sinne huudetaan tms.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 13364
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15328 : 25.07.2018, 00:34:40 »
Mikkeliläismies hyökkäsi elektroniikkaliikkeen myyjän päälle - selitti myyjän olleen ”ainut tietämänsä muslimi”
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807242201093284_u0.shtml

Lainaus
Myyjä ei tuntenut 27-vuotiasta, mutta tiesi tämän. Nuori mikkeliläinen oli aiemmin vainonnut hänen veljeään. Vainoaminen johtui siitä, että hän väitti veljen asentaneen mikrosirun hänen päähänsä.

Itse tilanteessa 27-vuotias ei puhunut mitään. Heti poliisien otettua hänet kiinni, hän kuitenkin oli todennut teon motiivin olleen uskonnollinen.

Myöhemmin poliisikuulusteluissa mikkeliläinen kertoi lyöneensä poliittisista ja uskonnollisista syistä. Hän totesi myyjän olleen "ainut hänen tietämänsä muslimi".

Oikeussalissa 27-vuotias tunnusti teon eli pahoinpitelyn, mutta kiisti sen väitetyn motiivin.

Puolustuksen mukaan syytetty oli ollut tekohetkellä vakavasti henkisesti sairas ja joutunut tapahtuman jälkeen pakkohoitoon. Puolustus toteaakin, että syytetty oli ollut tekohetkellä syyntakeeton tai ainakin alentuneesti syyntakeinen.
...
Etelä-Savon käräjäoikeus katsoi asian toisin. Syytetty oli joutunut tahdosta riippumattomaan hoitoon vasta kuusi vuorokautta teon jälkeen.

Muun selvityksen puuttuessa oikeus katsoo syytetyn olleen tilanteessa syyntakeinen - siis täydessä vastuussa teoistaan.
...
Todistajan mukaan kyselijä oli käyttäytynyt kohteliaasti. Samalla hän kuitenkin oli ihmetellyt nuoren miehen laajentuneita silmiä. Hän oli epäillyt, ettei tämä ollut selvinpäin.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

susiruma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 77
 • Liked: 125
Vs: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta
« Vastaus #15329 : 25.07.2018, 06:22:22 »
Syyte: Ruotsalaismies kuristi naisystävänsä teltannarulla Kouvolassa - nainen ”oli ollut iloinen” miehen tulosta Suomeen
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807242201092544_u0.shtml

Monikulttuurisesta kaupungista ainakin:
Lainaus
...34-vuotias ruotsalainen on asunut useissa Euroopan maissa. Viimeisin osoite menee Malmön kaupunkiin Etelä-Ruotsiin. Sitä ennen miehen osoite oli Maltalla.

Syyttäjän mukaan miehen vangittuna pitäminen on välttämätöntä, koska on oletettavissa, että hän lähtisi muutoin pakoon tai muuten karttaisin rangaistuksen täytäntöönpanoa.

Tagit: rikollisuus