UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)  (Luettu 4121147 kertaa)

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 738
 • Liked: 7471
 • Kumartakaa uusia herrojanne
Lähi-idän lössi terrorisoi täl puoal jokke.

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/782644-turkulainen-topias-22-ryostettiin-kotimatkalla-tekijat-yha-vapaana-poliisista-ei


Lainaus
– En olisi osannut edes kuvitella, että Turussa voi käydä näin, turkulainen Topias Ojala, 22, sanoo.

Niin kuitenkin kävi. Elettiin kevään ensimmäisiä lämpimiä päiviä. Ojala istui kavereidensa kanssa ravintolalaiva Donnalla.

Sunnuntaiyönä 21.4. puolineljän aikaan seurue hajaantui ja Ojala lähti kävelemään yksin kotiin. Matkaa oli reilu kilometri.

– Aikaisemmin olen mennyt Paavo Nurmen stadionin ohi, mutta kun tulin lähemmäs, näin, että portailla oli vähän oudonnäköistä porukkaa. Ajattelin, että kierrän mieluummin Volter Kilven katua.w

Varovaisuudesta ei kuitenkaan ollut apua.

Ojala huomasi pian, että häntä seurasi neljä miestä. Ensin hän ajatteli, että miehetkin ovat kotimatkalla, mutta sitten miehet lähtivätkin jahtaamaan häntä.

– Kun olin päässyt suunnilleen Itäiselle Pitkäkadulle, miehet lähtivät juoksemaan perään. Lähdin juoksemaan karkuun. Olin suunnilleen Salen kohdalla, kun joku sai kampattua maahan. Yksi piti maassa, ja toinen uhkaili puukolla. Se sanoi ihan ymmärrettävällä suomella, että lompakko tänne. Kaksi muuta miestä olivat vähän taempana, Ojala kertoo.

 Ojala arvioi, että miehet olivat iältään 18–20-vuotiaita. He puhuivat keskenään vierasta kieltä. Ojalan mukaan kieli kuulosti arabialta. Kahdella miehistä oli pieni parta.

– Salen myymäläpäällikkö kertoi, että miehet olivat tallentuneet Salen valvontakameraan.

Ojala epäilee, että miehet ovat saattaneet tallentua myös Valtion virastotalon valvontakameroihin.

Paksunnetusta osasta näemme että rasistinen etninen profilointi on edelleen suuri ongelma Suomessa. Kansanryhmää ja etnistä taustaa siinä solvataan armotta. Onneksi syyllisen nimi on jo poliisin tiedossa.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Leijona78

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 142
 • Liked: 6000
 • Nuiva suomenruotsalainen. En ikniä typtoa.
Lainaus
Sunnuntaiyönä 21.4. puolineljän aikaan

Huhtikuussa? Siis 2,5 kuukautta sitten? No hyvä kun kerroitte tämän jo nyt.

Lainaus
– Paikalle tullut poliisipartio sanoi, että poliisit varmaan soittelevat ensi viikolla ja pyytävät kuulusteluihin, mutta mitään ei ole kuulunut. Kyllä se vähän ikävältä tuntuu, kun kukaan ei ole soittanut eikä kertonut mitään.

Olet liian valkoinen. Poliisia ei kiinnosta, sori. Etenkään, kun tekijät ovat värikkäämpiä. Eivät kuitenkaan muistaneet kertoa, että ethän mene kertomaan tästä sattumuksesta medialle? Kas kun ohjeistushan oli, että kerrotaan vain poliisille, eikä kenellekään muulle. Ettei tule turhia ennakkoluuloja, katsokaas.  Se että poliisi ei sitten tee mitään, on no big deal.
"Jokainen ihminen jolla on järkeä päässä on jollain tapaa maahanmuuttokriittinen. Eihän kukaan halua avata niitä rajoja kaikille missään tapauksessa" -Umayya Abu-Hanna

"Liberaalin demokratian olisi uskallettava vetää rajat omalle suvaitsevaisuudelleen" - Markku Jokisipilä

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 172
 • Liked: 37120
 • Hymyile tänään! Huomenna on kaikki huonommin.
Lainaus
– Salen myymäläpäällikkö kertoi, että miehet olivat tallentuneet Salen valvontakameraan.

Ojala epäilee, että miehet ovat saattaneet tallentua myös Valtion virastotalon valvontakameroihin.

Jokohan Polpo on hävittänyt tutkinut nämä tallenteet.
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

John Doe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 949
 • Liked: 302
https://www.satakunnankansa.fi/a/fae39b40-92af-449c-a8a4-d2dbb3fcd044?c=1528874183846

"Raumalta varastetun pyöräkuormaajan ajaminen Poriin kesti 5 tuntia – valvontakamerat ja televalvontatiedot tallensivat epäiltyjen liikkeet

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut kaksi ulkomaalaistaustaista miestä törkeästä varkaudesta 8 kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. "

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 528
 • Liked: 12006
 • Sosiaalisesti konstruktiivinen citysilakka
Alkaa olla vaikea ymmärtää näistä uutisista, että oliko ne rikolliset ulkomailta tänne rötöstelemään tulleita vaiko ihan Suomessa vakituisesti asustelevia ulkomaalaisia. Kaikki kun tuntuvat olevat kaunistellusti ulkomaalaistaustaisia.

Onko ”uhka” päivittäistä vaiko kausiluonteista?
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 018
 • Liked: 4158
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja
^Näyttävästi ja näppärästi on alettu jokaisen muhamettipedo-uutisen kaveriksi löytämään joku pottunokkapedo-uutinen.

Tämä ei kenenkään huolehtivan vanhemman käsityksiä mistään asiasta muuta mutta onpahan taas osoitus agendajournalismin olemassaolosta. Ennen Junes Lokan ansioitunutta kansalaisaktiivisuutta ei näistä kotimaisistakaan ihmispaskoista juuri uutisia revitty, mutta nyt niin jostain syystä tehdään.

Uutisoinnilla pyritään tapauksesta riippuen luomaan joko kuva tekojen tavanomaisuudesta (=päivittäisiä/säännöllisiä kuten pottunokka-äijien juopottelut, suomalainen perheväkivalta) tai kausiluonteisuudesta/satunnaisuudesta (=yksittäistapaukset, ei liity uskontoon, kulttuurierot, tietämättömyys, provosoituminen, mielenterveys jne).

Ulkomaalaistaustainen-sanaa käytetään nähdäkseni vasta silloin kun tekijä on saatu kiinni / tiedossa. Tällöin ei tarkempia kuvailuja toisaalta tarvita, vaikka omaa itseä hiukan enemmän kammoksuttaa Afgaanin kuin Litilätin pöllimä raskas ajoneuvo. :o
« Viimeksi muokattu: 05.07.2019, 11:09:39 kirjoittanut Paawo »
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

"Ei n____ Turkuun, ei n____ minnekään."

Pieni Maailma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 252
 • Liked: 576
Tämä ei nyt varsinaisesti ole uutinen, ainakaan vielä, vaan esimerkki katutason monikulttuurisista kohtaamisista
pääkaupunkiseudulla.
Videolinkki, jossa lähi-idän ihmeet ja somalit käyvät pottunaaman päälle Itäkeskuksessa


Tästä muistinkin Paavo Tajukankaan vanhan kirjoituksen joka näyttää hävinneen jo hänen sivultaan, mutta onneksi se löytyy arkistosta:
Pottunokka on yksin ja kehitysmaalainen tietää tämän.
Lainaus käyttäjältä:
10.2.2018

Muutama pieni kuvaus, jotka tulevat olemaan Suomessakin tulevaisuutta. Ruotsissa se on jo sitä, ja kaikkialla muuallakin Euroopassa, jossa kolmansista maista tulleiden henkilöiden määrä ylittää tietyn pisteen.

Määrän ei tarvitse olla edes suuri, kun pienen pieni vähemmistö alkaa hallita ympäristöä ja tilaa. Siksi, että ne ovat erilaisia kuin me. Ne eivät ole samanlaisia ihmisiä kuin me.

Jossakin 500 oppilaan koulussa jo 10-20 kehitysmaista tulleen nuorukaisen joukko voi hallita koko koulua kaaoksella, ja pottunokkaiset lapset kärsivät. Nimittäin pottunokat ovat yksin. Kun tällainen kehitysmaista tullut poikalauma käyttäytyy agressiivisesti ja käy jonkun pottunokan kimppuun niin kukaan toinen pottunokka ei puolusta häntä. Pottunokilla ei ole sellaista ryhmälojaalisuutta takanaan kuin  kehitysmaista tulleilla.

Mutta taas jos joku pottunokka erehtyy uhkaamaan kehitysmaalaista niin koko kopla on heti puolustamassa veljeä. Vaikka pottunokat olisivat enemmistönä, he ovat silti yksin.

Toinen hyvä kuvaus ilmiöstä löytyy vanhasta Tanskan Helvetin enkelien "Sakaalimanifestista"
Lainaus
lone and unarmed, they are largely harmless to ordinary adults. In these situations they usually behave in a friendly manner, cringing or unpleasantly smirking. When one knows their attitudes and what they contain, and is clear about what they will say about you behind your back, they seen largely pathetic.

In groups of three or more they change character, become arrogant and courageous. In these groups they attack without reason or warning, targeting young and old alike.
----
A clear indication of a jackal feeling insecure and thus not having the courage to fight is loud shouting and wild gestures. Empty threats is a speciality, preferably from a safe distance; giving the finger from a car passing by, writing slogans on house walls or hateful messages in prison cells are examples of this. These risk-free acts are, surprisingly, considered by the jackals to be victories!

Muokkaus:
Löytyihin se manifesti täältäkin suomennettuna:
Linkki foorumille
« Viimeksi muokattu: 07.07.2019, 20:40:28 kirjoittanut Pieni Maailma »
Pieni on kaunista

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 991
 • Liked: 1088
Lainaus
Kaksi naista kiersi ovelta ovelle ympäri Suomea – varastivat avuttomilta vanhuksilta rahaa ja koruja katalalla lakana­kikalla


 Naiset anastivat tuhansia euroja puolustuskyvyttömiltä vanhuksilta kaupustelulla hämäten. Teot tapahtuivat viime talvena ympäri Suomea.
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Angelica Koiviston, 24, ja Carmen Långströmin, 46, useasta törkeästä varkaudesta, useasta törkeän varkauden yrityksestä, yhdestä ryöstön yrityksestä sekä kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta ehdottomaan vankeuteen.

Långström tuomittiin myös identiteettivarkaudesta ja useista maksuhäiriöpetoksista. Hän nosti yli 15 000 euron pikavipit uhrin nimissä.

Valtaosa teoista sijoittui alkutalveen 2019, jolloin naiset tunkeutuivat yhteensä yhdeksäntoista vanhuksen asuntoon ja yrittivät viedä vanhuksilta rahaa ja arvoesineitä.

Uhrit olivat iältään 68–94-vuotiaita.
...
Lihavoin nimet, ne kertovat tarpeeksi.
Juttu jatkuu:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006166571.html
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12046
Lähi-idän lössi terrorisoi täl puoal jokke.

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/782644-turkulainen-topias-22-ryostettiin-kotimatkalla-tekijat-yha-vapaana-poliisista-ei


Lainaus
– En olisi osannut edes kuvitella, että Turussa voi käydä näin, turkulainen Topias Ojala, 22, sanoo.

Niin kuitenkin kävi. Elettiin kevään ensimmäisiä lämpimiä päiviä. Ojala istui kavereidensa kanssa ravintolalaiva Donnalla.

Sunnuntaiyönä 21.4. puolineljän aikaan seurue hajaantui ja Ojala lähti kävelemään yksin kotiin. Matkaa oli reilu kilometri.

– Aikaisemmin olen mennyt Paavo Nurmen stadionin ohi, mutta kun tulin lähemmäs, näin, että portailla oli vähän oudonnäköistä porukkaa. Ajattelin, että kierrän mieluummin Volter Kilven katua.w

Varovaisuudesta ei kuitenkaan ollut apua.

Ojala huomasi pian, että häntä seurasi neljä miestä. Ensin hän ajatteli, että miehetkin ovat kotimatkalla, mutta sitten miehet lähtivätkin jahtaamaan häntä.

– Kun olin päässyt suunnilleen Itäiselle Pitkäkadulle, miehet lähtivät juoksemaan perään. Lähdin juoksemaan karkuun. Olin suunnilleen Salen kohdalla, kun joku sai kampattua maahan. Yksi piti maassa, ja toinen uhkaili puukolla. Se sanoi ihan ymmärrettävällä suomella, että lompakko tänne. Kaksi muuta miestä olivat vähän taempana, Ojala kertoo.

 Ojala arvioi, että miehet olivat iältään 18–20-vuotiaita. He puhuivat keskenään vierasta kieltä. Ojalan mukaan kieli kuulosti arabialta. Kahdella miehistä oli pieni parta.

– Salen myymäläpäällikkö kertoi, että miehet olivat tallentuneet Salen valvontakameraan.

Ojala epäilee, että miehet ovat saattaneet tallentua myös Valtion virastotalon valvontakameroihin.

Turun Poliisin olisi jo pitänyt julkaista valvontakamerakuvat TAI selvittää itse rikollisten henkilöllisyys ja lähettää juttu syyttäjälle.

On ilmiselvää että joko jotkut tai KAIKKI Turun poliisit pyrkivät piilottelemaan ja hyssyttelemään maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemiä rikoksia.

Jos hyssyttelijöinä on vain osa Turun poliiseista niin toivottavasti muut Turun poliisit haukkuvat nämä hyssyttelijät ja naljailevat JOKA PÄIVÄ että mites tutkinta edistyy tämänlaisissa tapauksissa.

Jos Turun poliisi on menetetty hyssyttelylle niin silloin Turkukin on menetetty kaupunkina...

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 034
 • Liked: 6382
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
^ Kun ei ole velvollisuuksia ja pelkästään oikeuksia ja selän takana on ymmärtäjien verkosto valtiota myöten niin voi perseillä ihan rauhassa ilman että on pelkoa edes maastapoistosta.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20101
Onkohan uutisointi tuntomerkeistä muuttumassa? IS raportoi tänään raiskauksen tekijästä näin:

Lainaus
Ennen Urheiluopistontien liikenneympyrää naisen seuraan tuli suomea puhunut vaaleaihoinen mies, joka hetken kuluttua pakotti naisen liikenneympyrän viereiseen metsään. Metsässä mies raiskasi naisen väkivaltaisesti aiheuttaen tälle fyysisiä vammoja.

Tuntomerkeissä ei nyt väriä vältetty, ei myöskään puhuttua kieltä.

Median kelkka kääntyy?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006168032.html
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 882
 • Liked: 3568
 • to the maximam!
Ei taidakaan olla rasistista mainita ihonväriä? Tällainen journalismihan leimaa koko valkoihoisen kansanryhmän. Olisi oikeuteen haaston paikka pykälällä "Kiihottaminen kansanryhmää vastaan".
O tempora, o mores!

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 361
 • Liked: 3100
Onkohan uutisointi tuntomerkeistä muuttumassa? IS raportoi tänään raiskauksen tekijästä näin:

Lainaus
Ennen Urheiluopistontien liikenneympyrää naisen seuraan tuli suomea puhunut vaaleaihoinen mies, joka hetken kuluttua pakotti naisen liikenneympyrän viereiseen metsään. Metsässä mies raiskasi naisen väkivaltaisesti aiheuttaen tälle fyysisiä vammoja.

Tuntomerkeissä ei nyt väriä vältetty, ei myöskään puhuttua kieltä.

Median kelkka kääntyy?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006168032.html

Iltalehdessä uutisoidaan tapaus hyvinkin tarkasti, niinkuin pitääkin, jos tuoreeltaan halutaan päästä mahdollisen syyllisen jäljille. Jopa DNA:n massataltiointia harkitaan - otetaanko se sitten profiloidusti vain vaaleaihoisilta suomenkieltä puhuvilta urheiluopistossa asuneilta... vai myös ruskettuneilta...
Muistetaan kuitenkin, että kaikki urheiluopiston vaaleaihoiset suomea puhuvat eivät raiskaa! Ei ole mitään tarvetta leimata kyseistä ryhmää yhden epäilyn perusteella!

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9c9000cb-acc5-458d-be31-b2a3b9154813
Lainaus käyttäjältä: IL 2019-07-09
Epäily: Väkivaltainen raiskaus Vierumäen urheiluopistolla – tunnistatko rikospaikan? Poliisi vaatii kaikkia mökeissä liikkuneita ilmoittautumaan heti

Poliisi valmistautuu jo DNA-näytteiden massataltiointiin.

Vierumäen urheiluopistolla tutkitaan raiskaustapausta, jonka oletettu epäilty on yöpyjien joukossa.
Poliisi pyytää kaikkia yöaikaan liikkuneita miehiä ilmoittautumaan sähköpostitse.
Vierumäellä oli edellispäivänä juoksutapahtuma, joka toi alueelle ylimääräisiä yöpyjiä.[/li][/list]

Jos vastaavalla tarmolla olisi otettu palleroiden DNA:t talteen Vokin lähellä tapahtuneiden rikastusten jälkeen, niin varmasti olisivat viherfeministit pöyristyneet joukolla.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20101
Epäilemättä kaikki vokin miehet olisivat heti dna-näytettä antamassa ja jyrkästi tapahtunutta vastaan.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 537
 • Liked: 6625
^Mietinpä sitäkin, että olikohan tuo raiskaaja varmasti yötä Vierumäellä.

Moderni geenitekniikka kai mahdollistaa sen, että spermasta saataisiin selvitettyä aika luotettavasti tekijän piirteitä sekä taustaa.

Vaaleaihoisia ovat myös muut kuin suomalaiset, ja myös muut kuin Suomen kansalaiset puhuvat sujuvaa suomea.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 786
 • Liked: 27716
 • Easter Worshipper
Vaaleaihoinen, ei valkoihoinen. Maitokahvikin on vaaleaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 235
 • Liked: 28785
Moderni geenitekniikka kai mahdollistaa sen, että spermasta saataisiin selvitettyä aika luotettavasti tekijän piirteitä sekä taustaa.

Mikäli niin haluttaisiin, DNA:ta katsomalla pystyttäisiin satavarmasti erottamaan puolittainenkin ei-eurooppalainen perimä eurooppalaisesta ja arvattua alkuperäiskansatausta vähintään "mantereen tarkkuudella."

Keskimääräistä suomalaista ei välttämättä erottaisi venäläisestä tai edes saksalaisesta geeniperimästä, mutta eteläeurooppalaisesta tai brittiläisestä erottaisi suurella todennäköisyydellä.

Mutta rasismiahan se olisi että tiede mahdollistaisi myös suojeltujen raiskaajavähemmistöjen paremman kiinni saamisen.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 861
 • Liked: 675
Muistaakseni poliisi ei edes suostunut etsimään epäiltyä vokista, kun lähistöllä tapahtui puskaylläri, jonka tekijä oli lähi-itäisen näköinen, eikä paikkakunnalla ollut muita vastaavia otuksia ennestään. Olisi ollut rassismia, tai jtn.
En osaa linkkiä tähän kaivaa, koska tapauksesta on jo pari vuotta aikaa.
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 745
 • Liked: 6045
 • Minä olen kaapumies!
Vierumäen raiskaaja ilmiantoi itsensä. Outo tapaus.

Lainaus
Poliisi sai Vierumäen raiskauksesta epäillyn kiinni poikkeuksellisella tavalla – mies pyysi läheistään ilmiantamaan itsensä poliisille: "Hän ei kyennyt itse soittamaan"

Poliisi on ottanut kiinni parikymppisen miehen, jota epäillään Vierumäen urheiluopiston raiskauksesta viime sunnuntaina.

Poliisi oli pyytänyt tapahtuneesta vihjeitä ja paikalla olleita miehiä ilmoittautumaan poliisille.

Epäilty tekijä otettiin tänään aamulla kiinni kotoaan Päijät-Hämeen alueelta. Poliisi ei tuntenut miestä entuudestaan.

Uutiset saivat miehen ilmoittautumaan

Epäilty oli päättänyt ilmoittautua nähtyään uutisoinnin aiheesta.

– Uutisoinnin jälkeen epäilty halusi ilmoittautua poliisille, mutta ei kyennyt itse soittamaan, poliisi kertoi.

– Hän oli kertonut tapahtuneesta eräälle läheiselleen, joka epäillyn pyynnöstä soitti poliisille ja ilmoitti läheisensä poliisin etsimäksi ja raiskaukseen epäillyksi henkilöksi.

Poliisi ilmoittaa, ettei se epäillyn löytymisen vuoksi enää tarvitse ilmoittautumisia alueella aamuyöllä liikkuneilta miehiltä.

Poliisi pyytää kuitenkin yhä yleisöltä havaintoja Urheiluopistontien liikenneympyrän läheisyydessä sunnuntaina aamuyöllä kello 3.00–3.45 välillä olleista noin 20-vuotiaasta miehestä ja noin 40-vuotiasata naisesta. Havainnoista voi ilmoittaa poliisille numeroon 0295437444.

Poliisi kiittää vihjeistä

Poliisi sai tapaukseen liittyen runsaasti vihjeitä ja ilmoittautumisia alueella olleilta.

– Poliisi haluaa välittää kiitoksensa näille kaikille poliisiin yhteyttä ottaneille henkilöille. Tapahtuneen laaja mediajulkisuus oli keskeisessä asemassa epäillyn rikoksen pikaisessa selviämisessä ja erittäin poikkeuksellisessa selviämistavassa siten, että epäillyn läheinen epäillyn pyynnöstä tekee ilmiannon poliisille.

Poliisi jatkaa epäillyn raiskauksen tutkintaa epäillyn ja todistajien kuulusteluin.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/poliisi-sai-vierum%c3%a4en-raiskauksesta-ep%c3%a4illyn-kiinni-poikkeuksellisella-tavalla-%e2%80%93-mies-pyysi-l%c3%a4heist%c3%a4%c3%a4n-ilmiantamaan-itsens%c3%a4-poliisille-h%c3%a4n-ei-kyennyt-itse-soittamaan/ar-AAE808t?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout

Edit: Tapaus ei taida "väristä".
« Viimeksi muokattu: 10.07.2019, 16:59:28 kirjoittanut Toni R Jyväskylästä »

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 018
 • Liked: 4158
 • Palkittu toimittaja Faktantarkistaja
^Värisee niin kauan kunnes on YLEä luotettavamman informoijan toimesta pottunokaksi mainittu.

Nykyään ensimmäisenä pistää silmään kaikissa tapauksissa se onko poissulkevan yksiselitteisesti kantikseksi vahvistettu, vai ei. Suomea puhuva vaaleaihoinen suomalainen suomen kansalainen ovat lähestulkoon orwellilaista uudiskieltä, kiitos vastuullisten valemedioidemme.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Kriittinen, mutta myös objektiivinen julkinen sana on oleellinen osa demokratiaa. Jos se rappeutuu – kaupallisista tai poliittisista syistä yhdentekevää – niin demokratiakin saa ydinvian." - Kalevi Sorsa

"Ei n____ Turkuun, ei n____ minnekään."

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 453
 • Liked: 4221
 • Dirty white boy
Voihan tämä olla kantiskin, mutta ihmettelen miksei voinut soittaa itse? Uutisten mukaan puhui suomea naiselle. Liian hoono soomi soittaakseen?
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

Oppilas

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 92
 • Liked: 158
Voihan tämä olla kantiskin, mutta ihmettelen miksei voinut soittaa itse? Uutisten mukaan puhui suomea naiselle. Liian hoono soomi soittaakseen?

Niin tai järkyttynyt itse teostaan? Omatunto soimaa ja koko jätkä ns. ”paskana” ymmärrettyään pilanneensa paljon tulevaisuudestaan kännissä tehdyn typerän rikoksen vuoksi? :-X

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 970
 • Liked: 2923
^Värisee niin kauan kunnes on YLEä luotettavamman informoijan toimesta pottunokaksi mainittu.

Nykyään ensimmäisenä pistää silmään kaikissa tapauksissa se onko poissulkevan yksiselitteisesti kantikseksi vahvistettu, vai ei. Suomea puhuva vaaleaihoinen suomalainen suomen kansalainen ovat lähestulkoon orwellilaista uudiskieltä, kiitos vastuullisten valemedioidemme.

YLE tietenkin ilmoittaa kaikki silmiinpistävän erikoiset tuntomerkit:
Lainaus käyttäjältä: YLE
Epäilty tekijä on suomea puhuva, vaaleaihoinen mies.

Muussa tapauksessa voi päätellä kyseessä olleen ns tyypillinen yksittäistapaus.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 182
 • Liked: 7420
Lainasin koko jutun kun on enemmän tiedote...

Poliisi epäilee kuvan kaksikkoa – Rollaattorin avulla liikkunut mies ryöstettiin Länsimäessä
Vuonna 1951 syntynyt mies joutui kauppareissullaan Länsimäessä Kuntokujalla ryöstön uhriksi perjantaina 14. kesäkuuta.

Poliisi julkaisi torstaina 11. heinäkuuta kuvan epäillyistä tekijöistä.

Epäilty kaksikko kaatoi rollaattorin avulla liikkuneen miehen maahan hänen kotipihallaan. Nuoret ryöstäjät anastivat uhrin hallussa olleen repun. Uhri loukkaantui tilanteessa.

– Tapauksella on myös silminnäkijä, joka kertoo tapauksesta yhteneväisesti uhrin kanssa. Silminnäkijä kertoo myös havainneensa saman kaksikon hetkeä aikaisemmin Kilpakujalla sijaitsevassa kauppaliikkeessä, kertoo tiedotteessa tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi pyytää yleisön apua kuvassa näkyvän kaksikon tunnistamiseksi. Kaikki vihjeet ja tiedot epäillyistä virka-aikana Itä-Uudenmaan poliisille p. 0295 436 849 tai sähköpostilla rek3.ita-uusimaa(at)poliisi.fi.

Akuutit havainnot pyydetään soittamaan yleiseen hätänumeroon 112.

Jutun otsikkoa muokattu to 11.7. kello 13.16 lisätty poliisin epäily.
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/784435-poliisi-epailee-kuvan-kaksikkoa-ryostivat-rollaattorin-avulla-liikkuneen-miehen
"Just because you're offended, doesn't mean you're right" - Ricky Gervais

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 801
 • Liked: 5351
Lainaus
Päivätiedote 15.7.2019 Etelä-Pohjanmaa

(...)

Kuortaneella kävi kaksi ulkomaalaista miestä anastamassa talon ulkorakennuksesta kupari- ja sähköjohtoa sunnuntaina illalla kymmenen jälkeen. Paikalle tulleelle omistajalle miehet kertoivat tulleensa autokaupoille. Varaston omistajaan selitys ei uponnut ja paikalle tullut poliisi korjasi miehet talteen jonkin matkan päästä asunnolta. Miehet olivat liikkeellä toisen tekijän omistamalla harmaalla Citroen henkilöautolla. Kaapelien omistaja sai omaisuutensa takaisin ja johtoja kahmineet miehet toimitettiin Seinäjoelle poliisivankilaan.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/paivatiedote_15_7_2019_etela-pohjanmaa_82275
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 801
 • Liked: 5351
Lainaus
Väärennys Vaalimaalla

Venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen väärennysrikokseen Vaalimaan rajanylityspaikalla 14. heinäkuuta. Miehen passissa havaittiin sunnuntai-iltana maastalähtötarkastuksen yhteydessä yhteensä 18 väärää Schengen‑rajatarkastusleimaa. Rajatarkastusleimat on todettu vääriksi Vaalimaan rajanylityspaikalla suoritetussa asiakirjatutkinnassa. Väärät rajatarkastusleimat oli hankittu oleskeluajan pidentämiseksi Schengen-alueella. Laitonta oleskelua Schengen-alueella on ollut yhteensä 306 vuorokautta.

Rikoksesta epäilty venäläismies on haastettu vastaajaksi Kymenlaakson käräjäoikeuteen epäiltynä väärennysrikoksesta. Henkilö on määrätty Schengen‑aluetta koskevaan maahantulokieltoon kolmeksi vuodeksi.
  https://www.raja.fi/tietoa/tiedotteet/1/0/vaarennys_vaalimaalla_ja_rajanylitykset_loma-aikana_78036
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 801
 • Liked: 5351
Lainaus
Poliisi muistuttaa varomaan tunnuslukujen urkkimista kassoilla

16.07.2019 klo 14.55 Lappi

Kuluneen kesän aikana on Meri-Lapissa ollut useampia tapauksia, missä isoissa marketeissa ja ruokakaupoissa on kassalla maksutapahtuman yhteydessä saatu läheltä katsomalla tunnusluku selville ja sen jälkeen pankkikortti anastettua ja rahaa nostettua.

Usein uhrit ovat olleet iäkkäämpiä ihmisiä ja anastus- ja maksutilanteeseen on liittynyt häirintätilanne ja harhautus, jolla huomio pyritään saamaan hetkellisesti muualle.

Parissa tapauksessa tekijöiksi on tunnistettu eteläeurooppalaisia, joista on voimassaolevia etsintäkuulutuksia.

Poliisi kehottaa kaikkia erityiseen huolellisuuteen tunnuslukua suojatessa maksutapahtuman yhteydessä.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_muistuttaa_varomaan_tunnuslukujen_urkkimista_kassoilla_82320
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 697
 • Liked: 12504
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

"Kaljaraivo" repesi. Matu veti hoviin asti mutta ei luonannut.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6b4c7460-286c-4c87-924b-06cd215fb41f


Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden tuomion tapon yrityksestä, joka tapahtui Helsingissä 5. syyskuuta 2018.

David Okunya Mito, nyt 36, tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen. Tapon yritys sai alkunsa baarissa puhjenneesta riidasta. Tuomittu valitti hovioikeuteen ja katsoi syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn, mutta valitus ei menestynyt.

Tuomittu ja uhri ajautuivat tuntemattomasta syystä sanaharkkaan pubissa. Uhri provosoitui kinasta ja lennätti juomansa tuomitun päälle. Seuraavaksi tuomitun pinna paloi.

Valvontakameratallenteelta oli havaittavissa, että mies kuivasi hetken kasvojaan. Sitten hän tarttui edessään olevaan oluttuoppiin ja heitti puolestaan sen sisällön uhrin päälle.

Tyhjästä lasista muodostui lyömäväline. Tuomittu löi uhria tuopilla kasvoihin, minkä johdosta tuoppi meni osin pirstaleiksi. Mies löi uhria toistamiseen sirpaleisella lasilla leukapieleen niin, että tämän kaulaan ja leukaan aukesi verta vuotanut haava. Sairaalahoitoon kiidätetty uhri käyttäytyi hysteerisesti ja sekavasti, ja ensihoidon mukaan haava oli ”pulppuava”.

Lyöntien jälkeen tuomittu poistui paikalta.

Käräjäoikeuden mukaan mies ymmärsi pahoinpitelyn lomassa, että lasi rikkoutui ja muuttui hengenvaaralliseksi välineeksi. Tapon yrityksessä oli kyse todennäköisyystahallisuuden käsitteestä, eli siitä, oliko lyöjän pidettävä uhrin kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena teostaan. Rikkinäisellä lasilla kaulaan lyöminen oli käräjäoikeuden mielestä osoitus todennäköisyystahallisuudesta.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12046

"Kaljaraivo" repesi. Matu veti hoviin asti mutta ei luonannut.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6b4c7460-286c-4c87-924b-06cd215fb41f


Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden tuomion tapon yrityksestä, joka tapahtui Helsingissä 5. syyskuuta 2018.

David Okunya Mito, nyt 36, tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen. Tapon yritys sai alkunsa baarissa puhjenneesta riidasta. Tuomittu valitti hovioikeuteen ja katsoi syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn, mutta valitus ei menestynyt.

Tuomittu ja uhri ajautuivat tuntemattomasta syystä sanaharkkaan pubissa. Uhri provosoitui kinasta ja lennätti juomansa tuomitun päälle. Seuraavaksi tuomitun pinna paloi.

Valvontakameratallenteelta oli havaittavissa, että mies kuivasi hetken kasvojaan. Sitten hän tarttui edessään olevaan oluttuoppiin ja heitti puolestaan sen sisällön uhrin päälle.

Tyhjästä lasista muodostui lyömäväline. Tuomittu löi uhria tuopilla kasvoihin, minkä johdosta tuoppi meni osin pirstaleiksi. Mies löi uhria toistamiseen sirpaleisella lasilla leukapieleen niin, että tämän kaulaan ja leukaan aukesi verta vuotanut haava. Sairaalahoitoon kiidätetty uhri käyttäytyi hysteerisesti ja sekavasti, ja ensihoidon mukaan haava oli ”pulppuava”.

Lyöntien jälkeen tuomittu poistui paikalta.

Käräjäoikeuden mukaan mies ymmärsi pahoinpitelyn lomassa, että lasi rikkoutui ja muuttui hengenvaaralliseksi välineeksi. Tapon yrityksessä oli kyse todennäköisyystahallisuuden käsitteestä, eli siitä, oliko lyöjän pidettävä uhrin kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena teostaan. Rikkinäisellä lasilla kaulaan lyöminen oli käräjäoikeuden mielestä osoitus todennäköisyystahallisuudesta.

Miksiköhän uutisessa jätettiin kertomatta mistä maasta kyseinen henkilö on ja miten hän on Suomeen tullut ja miksi?

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 801
 • Liked: 5351
Lainaus
Päivätiedote Etelä-Pohjanmaa 17.7.2019

(...)

Kantatie 66:lla Kuortaneella kuljetti ulkomaalainen mies tiistaina keskipäivällä henkilöautoa sadan kilometrin rajoitusalueella 138 km/h. Poliisin suorittamassa testissä ilmeni positiivinen tulos huumausaineella, jonka johdosta asiaa tutkitaan rattijuopumuksena sekä liikennerikoksena.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/paivatiedote_etela-pohjanmaa_17_7_2019_82336
"Olemme eläneet jo pitkään peitellyssä totalitarismissa, missä ylin valta ja media ovat liitossa keskenään. Media on jättänyt asemansa vallan vastapainona ja muuttunut osaksi valtajärjestelmää tavoitteena luoda illuusioita totuuden kertomisen sijaan." Antti Heikkilä 25.5.2020