Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)  (Luettu 4543718 kertaa)


Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 351
 • Liked: 6920
Nummelassa ilmeisesti irakilaismies sai lopulta useamman vuoden suunnittelemansa kunniamurhan tehtyä.

Lainaus
Vihdin Nummelassa viime toukokuussa surmattu irakilaisnainen pelkäsi jo kaksi vuotta sitten joutuvansa kunniamurhan uhriksi.

Naisen 36-vuotiaalle aviomiehelle luettiin viime viikolla murhasyyte Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syytteiden mukaan mies murhasi naisen 78:lla teräaseiden iskulla.

Pariskunta tuli Irakista Suomeen vuonna 2015. Heillä on kolme lasta, jotka olivat kotona surman tapahtuessa.

Yllättäen kunniamurhasta syytetty ei olekkaan nyt itse murhannut mitään vaan vaimo se on hyökännyt...

Lainaus
9.50 Tekopäivänä perheen lapset olivat juosseet ulos perheen asunnosta ja huutaneet "isällä on veitsi". Kaksi nuorinta lasta olivat poistuneet asunnosta rikoksenteon alussa, mutta vanhin lapsi oli jäänyt asuntoon ja nähnyt ainakin osan henkirikoksesta.

Lapset ovat iältään noin 5–10-vuotiaita.

Naapurit olivat menneet asunnolle paikalle kuultuaan meteliä. Poliisit olivat löytäneet miehen verissäpäin kerrostalon parkkipaikalta. Nainen löytyi kuolleena asunnosta. Mies väittää, että kyseessä oli hätävarjelutilanne, jossa hän oli ensin joutunut puolustautumaan vaimonsa hyökkäykseltä.

10.00 Nyt oikeudessa käsitellään kirjallisia todisteita, kuten takavarikkopöytäkirjoja. Miehen hallusta löytyi muun muassa 2 300 euron arvosta rahaa ja veitsi. Teossa on käytetty ainakin kolmea eri veistä.

Syyttäjä käy nyt suullisesti läpi asunnosta otettuja valokuvia ja rikospaikkaa koskevia tietoja, kuten verijälkien sijaintia.

10.22 Syyttäjän mukaan joku oli käyttänyt uhrin tietoja kirjautuessaan uhrin Facebookiin ennen surmaa. Asiassa kuultu todistaja oli sanonut uhrille, että hänen tulisi olla yhteydessä poliisiin jos hän tuntee olonsa turvattomaksi.

Nainen oli viestissään todistajalle todennut, että hän aikoo pakata laukkunsa ja lähteä pois.

10.30 Nyt salissa käydään läpi uhrin kuolemaan johtaneita vammoja. Miehen puolustuksen mukaan naisen vammat olivat syntyneet siitä, että mies oli joutunut puolustautumaan naisen hyökkäykseltä. Syyttäjän mukaan naisen vammat ovat aiheutuneet siitä, että hän joutui puolustautumaan miehen hyökkäykseltä.

Merkittävän naisen vammoista oli kaulaan syntynyt pistohaava.

10.36 Syyttäjä kertoo, että uhri oli tehnyt ennen surmaansa rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta poliisille. Uhkauksen oli tehnyt hänen aviomiehensä. Asia ei kuitenkaan ollut edennyt missään vaiheessa syyttäjälle, vaan siitä oli tehty syyttämättäjättämispäätös. Asiassa ei ollut todennäköisiä syitä epäillyn syyllisyyden tueksi.

Lisäksi kesällä 2020 nainen oli tehnyt rikosilmoituksen pahoinpitelystä. Tämäkään rikosepäily ei ollut edennyt tutkintaa pidemmälle vähäisyysperusteensa vuoksi. Naisen mukaan mies oli muun muassa tukistanut häntä, syyttäjä kertoo.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e0346e70-531f-4c63-bfd6-8ea8d0ca67b1

Noh, toivottavasti lapset nyt ainakin on huostaanotettu ja sijoitettu sellaisiin olosuhteisiin, jossa kulttuuritraditiot entiseen kotimaahan, sukuun ja islamiin katkeavat lopullisesti. Hyvässä lykyssä noista voi vielä jonkinlaisia veronmaksajia tullakin.

Liitän vielä poikkeuksellisesti kuvan tähän postaukseen. Syytetyn lippisvalinta oikeusistunnossa hieman nyppii minua.
« Viimeksi muokattu: 04.09.2021, 11:01:40 kirjoittanut Ajatolloh »
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 684
 • Liked: 4222
Ullatuus!

"Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi MTV:n Uutisextrassa Suomessa toimivista rikollisjengeistä. Poliisi arvioi, että jengejä on vajaat kymmenen.

Rikosylikomisario Christer Ahlgren vahvistaa, että Suomeen on syntynyt useita huolestuttavia piirteitä omaavia katujengejä.

– Tarkka lukumäärä ei todennäköisesti ole edes poliisin tiedossa, Ahlgren lisää.

Ahlgrenin mukaan tässä uudessa tilanteessa poliisilla ei ole resursseja muodostaa kunnollista tilannekuvaa."

Loput linkistä. Sotilaallinen tyhjiö on tuttu käsite. Nyt ollaan sitten jengityhjiötä täyttämässä. Sisäministeri levittelee käsiään.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rikosylikomisario-nuorisorikollisjengeista-olemme-todella-vahvasti-tanskan-ja-ruotsin-tiella-tallainen-on-rikollisjengi-mantaqa/8227086
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 351
 • Liked: 6920
^ Itse lainaisin kyllä tuosta Maikkarin uutisesta ingressin ja yhden kohdan. Ne ovat minusta olennaisimpia.

Lainaus
Rikosylikomisario nuorisorikollisjengeistä: "Olemme todella vahvasti Tanskan ja Ruotsin tiellä" – tällainen on rikollisjengi Mantaqa
...
Ahlgrenin mukaan Mantaqa on monikulttuurinen rikollisjengi, jota johtavat ulkomaalaistaustaiset henkilöt. Jäsenistöön kuuluu myös kantasuomalaisia. Jengissä on monen ikäisiä jäseniä, mutta sitä johtavat 90-luvun alkupuolella syntyneet henkilöt.

Mantaqan verkostoituminen on Ahlgrenin mukaan tehokasta.

– Poliisilla on hyvin tiedossa jengin johtoporukka, mutta varsinainen jäsenistö ja sen määrä poikkeaa paljon siitä, mihin Suomessa ollaan rikollisjengien osalta totuttu. Sitä on vaikea määritellä, koska jäsenmäärä elää amebamaisesti koko ajan, Ahlgren lisää.

Mantaqania pidetään erilaisena rikollisjenginä kuin muita, sillä he eivät käytä esimerkiksi liivejä tai muita tunnistettavia asusteita. Erityisen poikkeuksellista on viranomaisvastaisuus ja maahanmuuttajataustaisuus.

Aika nopsaan Suomi putosi Ruotsin tasolle.

Toisaalta, poliisimme on Euroopan huonoiten resurssoitu, joten mitäpä muuta voi odottakkaan.

Ei tämä silti poliisin resursseja lisäämällä hoidu. Tässähän on kyseessä tulipalo, jossa yksi jengi (viher-vas) kantaa kokoajan lisää palokuormaa ja bensaa nuotioon. Palokunnan resurssit (poliisi) ovat sitten aivan riittämättömät edes tulipalon hallintaan ottamiseen, mutta on aika järjetöntä edes keskustella palokunnan resursseista niin kauan kuin lisäpalokuorman kantaminen tulipaloon jatkuu.

On vain hyväksyttävä tilanne ja antaa palaa sitten.

Vähän sama homma kuin hyvinvointivaltion rahoituksen kanssa. On turha pitää palopuheita suu kuolaa korskuen siitä, että töissäkäyviltä pitää ottaa enemmän, jotta hyvinvointivaltio säilysi. Niin kauan kun keittiön kautta lappaa sisään loppumaton lisäruokittavien virta, on turha tehdä mitään. On vain hyväksyttävä, että hyvinvointivaltio loppuu ja that's it.

Ei kannata tehdä yhtään mitään muuta kuin dokumentoida tilannetta ja kertoa siitä tasaisin väliajoin niille, joiden mielestä asiaa voidaan pelastella piiskaamalla työssäkäyviä lisää, resurssoimalla poliisia tai leikkimällä sossutädin syli-kotoutusleikkejä lisää. Mitään niistä ei kannata tehdä vaan antaa mennä niin syvälle kuin viher-vas katsoo parhaaksi tämän antaa mennä.
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 473
 • Liked: 36650
^ Tässä tilanteessa voinee odottaa vain että Ohisalo lupaa jengille läänityksiä ja muutaman miljoonan vuosittaista taskurahaa. Ei yllättäisi enää yhtään, edellisen puukkojunkkariepisodin jälkeen lupaushan oli muistaakseni luokkaa ainakin sata miljoonaa euroa paatuneiden rikollisjengien leikki- ja laulutoimintaan.
« Viimeksi muokattu: 04.09.2021, 13:32:27 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm


l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 565
 • Liked: 9994
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.


https://twitter.com/i/status/1431701606475649027

Suvela Warriors antaa mailaa suomipojalle korismatsin päätteeksi. Viimeksi uhkailtiin tyttöjä raiskauksella ja nyt koripallopelissä erän/ottelun loppuessa joukkue ryntää kentälle pahoinpitelemään vastustajia.

Hesari tänään. Osattiin sitä ennenkin-teemalla. Toimittaja Kimmo Oksanen oli erikoistunut kymmenisen vuotta sitten kirjoittamaan myötämielisiä juttuja balkanromanikerjäläisistä.

https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000008211160.html


Lainaus
Espoo|HS Espoo
”Rattopojat” mainostivat tupakkaa ja kondomeja 1970-luvun Espoossa – Kyseen­alaista imagoa kantanut urheilu­joukkue ryvettyi lopulta Mallorcan peli­matkallaan
Espoolaisen Playboysin 1970-luvun alun värikkään tarinan kohokohtia olivat peliasujen kondomi-, pornolehti- ja tupakkamainokset. Tarinoista ehkä pisimpään on jäänyt elämään joukkueen matka Mallorcalle.

TILAAJILLE

Playboys mainosti pelipaidoissaan muun muassa kondomeja. Joukkueen keskellä valmentaja Reino ”Rööri” Björn. KUVA: REINO BJÖRNIN ARKISTO, URHEILUMUSEO
Kimmo Oksanen HS
7:00 | Päivitetty 8:01
« Viimeksi muokattu: 05.09.2021, 09:58:43 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 880
 • Liked: 10328
 • Manner-Suomen Tasavalta
Meinasin jo esittelykappaleen perusteella laittaa värinäveikkauksiin, mutta tulihan se suomalaisten miesten kielimuurikin sieltä. :roll: Tasapainottavasti kielimuurin jälkeen puhutaan perunanenien denialismeista ja siitä, miten Ahvenanmaalla asiat ovat niin kuin pitääkin. Ettei vain jäisi lukijalle vääriä ajatuksia päähän.

Lainaus
Poliisi joutunut eristämään karanteenirikkojia eri puolilla Suomea – yleisimmät syyt rikkomuksiin ovat tiedonpuute ja välinpitämättömyys

Koronakaranteenin ja -eristyksen rikkomisiin on tarvittu poliisilta virka-apua eri puolella Suomea. Myös rikosilmoituksia on kirjattu. Kentällä työtehtävä tarkoittaa tartuntavaaraa, sillä pahimmillaan haettava puree ja sylkee.

Kati Latva-Teikari

6.9. 17:21
Päivitetty 6.9. 17:49

--

Poliisille työtehtävä tarkoittaa joka kerta tartuntariskiä. Pahimmillaan yhteistyöhaluton eristyksen- tai karanteenin rikkoja sylkee, puree, raapii ja yrittää repiä poliisilta suojavarusteita.

--

Poliisilla on oikeus murtaa vastaanhangoittelevan henkilön vastarinta voimakeinoilla. Väyrysen ja Poliisihallituksen poliisitarkastaja Konsta Arvelinin mukaan poliisi toimii lievimmän haitan perusteella eli käyttää lievintä voimakeinoa vastarinnan murtamiseen.

– Sylkemisen estämiseksi voidaan [kiinniotettavalla] esimerkiksi käyttää niin sanottua sylkemishuppua. Se on suun eteen laitettava suoja, joka estää sylkemisen, mutta ei haittaa hengittämistä, sanoo Arvelin.

Kuka karkaa karanteenista?

Kyselykierros poliisilaitoksiin ja sairaanhoitopiireihin osoittaa, että koronakaranteenia ja -eristystä rikotaan sekä välinpitämättömyyden että tiedonpuutteen takia.

– Karanteenirikkomuksiin tuntuvat syyllistyvän nuoret suomalaiset miehet, jotka eivät ymmärrä karanteenin olevan velvoittava rajoituspäätös, toteaa poliisitarkastaja Konsta Arvelin Poliisihallituksesta.

Sairaanhoitopiirien näkemysten mukaan moni määräysten rikkoja ei päihde- tai mielenterveysongelmansa vuoksi ymmärrä asian vakavuutta.

– Näissä tilanteissa karanteeni on toteutettu terveydenhuollon yksikössä, mutta tällaisia tapauksia ei ole erikseen tilastoitu, kertoo ylilääkäri Sanna Isosomppi Helsingistä.

Kaikille ei myöskään ole ollut selvää, että karanteeni- ja eristysmääräys on ehdoton. Silloin ei saa käydä pikaisesti edes kaupassa tai apteekissa.

--

– Myös kielimuurilla on voinut olla vaikutusta ohjeiden ymmärtämiseen, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Esa Rintala.

--

Osa koronaan liittyvistä terveydensuojelurikkomuksista on päätynyt poliisille rikosilmoituksina. Esimerkiksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on tänä vuonna tehty 11 karanteeniin liittyvää rikosilmoitusta. Helsingin poliisilaitoksessa niitä on kirjattu 13 ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella yhdeksän.

– Koronatestistä kieltäytymisestä on lentokentällä kirjoitettu kuusi sakkoa, kertoo rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisitarkastaja Konsta Arvelinin mukaan uusien maahantulorajoitusten noudattamisen yhteydessä on näkynyt niin sanottua koronadenialismia. Maaahantulija välttää Suomeen tuloon liittyvän covid19-testin, jos hänellä on todistus rokotuksista tai sairastetusta koronavirustaudista.

– Eräissä tapauksissa maahan palannut suomalainen on periaatteesta kieltäytynyt testistä juuri koronadenialismiin vedoten. Sakothan siitä tulivat, Arvelin kertoo.

Koronadenialismilla tarkoitetaan esimerkiksi terveysviranomaisten siteeraamien rokote- ja koronatutkimusten tulosten kieltämistä.


Pohjanmaan poliisi on tänä vuonna kirjannut kuusi ilmoitusta epäillyistä koronarikkomuksista. Viimeisimmät on tehty huhtikuussa 2021. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella puolestaan on kirjattu sama määrä ilmoituksia koko tähänastiselta korona-ajalta.

– Ahvenanmaalla ei ole tehty yhtään koronakaranteeniin liittyvää rikosilmoitusta, eikä poliisille ole myöskään tehty yhtään koronaan liittyvää virka-apupyyntöä, toteaa polliisipäällikkö Benjamin Fellman.

--

https://yle.fi/uutiset/3-12087524
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 78
 • Liked: 290
^Jutussa oli vielä tämä matuaspektiin liittyvä kohta: "Vuonna 2021 Oulun poliisilaitoksella on 6.9. mennessä kirjattu yhteensä 17 koronaan liittyvää terveydensuojelurikkomusta. Sakkoja on jaettu 16 kappaletta...Alueella tyypillinen tapa rikkoa karanteenia ja eristysmääräyksiä on kaupassa asioinnin lisäksi kauppakeskuksissa oleskelu. Suurin osa määräysten rikkomisesta sakon saaneista on muita kuin Suomen kansalaisia."

The Bold and the Beautiful oma.

Mitä tulee noihin puremisiin yms, niin se yksi virolainen joogaopettaja ainakin oli purrut poliiseja Iisalmessa: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007844171.html
MATOT ULOS!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 655
 • Liked: 37825
 • Easter Worshipper
Lainaus
Perheenäidin painajainen – mies hakkasi ja raiskasi: ”Aviomiehellä erityisiä oikeuksia vaimoonsa”

Perheenäiti joutui lopulta muuttamaan turvakotiin päästäkseen suojaan aviomiehen aggressiolta ja väkivallalta. - -
Turvakodissa naista kehotettiin ottamaan avioero ja hakemaan lähestymiskieltoa.

– Arabitaustaiset henkilöt vaikuttivat voimakkaasti siihen, että palaisin miehen luokse, nainen kertoi.

Tämä särähti vähän korvaan, eli  tarkoittaako tämä, että turvakodissa tai sossussa on töissä tukihenkilöinä arabitaustaisia shariapoliiseja, jotka painostavat hyvän islamin mukaan vaimon palaamaan takaisin perheväkivaltahelvettiin, mistä oli juuri onnistunut pakenemaan?!?  Muussa tekstissä viitataan siskoon, sukulaisiin Irakissa jne.. nämä arabit jäivät mysteeriksi ja herättivät kyllä kysymyksiä.

Muistan jonkun TV-ohjelman, jossa hakattu nainen/pari meni moskeijaan pyytämään apua. Mies nuhdeltiin, koska (kuten @duc tuossa jossain välissä linkkasi, naista saa lyödä, jos kuvittelee sen auttavan) hän oli jatkanut lyömistä vaikka se ei auttanut tilanteeseen. Mies oli vakuutettu, että jos tilanne ei ratkea lyömällä, väkivalta pitää lopettaa ja vaimo oli vakuutettu, että mies lyö rakkaudesta ja lyöminen on vain hänen parhaakseen. Sitten naista oli kehotettu palaamaan miehensä luo.

Samanlaista on ollut jossain muuallakin, jossa nainen menee puhumaan vanhempien naisten kanssa ja nämä saavat tämän vakuuttumaan, että oman miehen kanssa on turvallisinta ja se on naisen paikka. Kaikki muut vaihtoehdot johtavat khm... pahempaan.
-> Ja tässä se ongelma onkin. Kerran nyrkin ja vuoteen väliin joutunut musliminainen on ansassa. Sieltä pakeneminen johtaa kunnian menetyksiiin, ehkä raiskauksiin ja pahoinpitelyihin ja lopulta kunniamurhaan. Nainen saadaan ehkä vakuutettua, että hän pelastaa yhteisön rauhan ja/tai ulkopuolisten terveyden ja hengen, kun alistuu, eikä nöyryytä ja näin ollen suututa miestään julkisesti.Ei tuo "pysy vaan kotona"-malli niin kaukaa haettu ole suomalaisessakaan kulttuurissa. Tuolla täällä pohjantähden alla-aikoina nuoria emäntiä kehotettiin vaan oppimaan hyviksi vaimoiksi. Vanhat vaimot kertoivat niksejä sekä seksin onnistumiseen, että sen taitavaan välttelemiseen. Meillä nämä johtivat mahdollisesti itsemurhiin ja sen jälkeen miehen ryyppykierteeseen - eli itsensä "rankaisemiseen". Toki pyssyäkin haettiin, jos huikentelevainen eukko lähti selvästi jonkun shemeikan matkaan.

Ongelmat meillä voivat olla samansuuntaisia, mutta ratkaisumenetelmät hyvin erilaisia. Tähän vaikuttaa mm. suhtautuminen siihen, voiko toinen ihminen olla toisen omaisuutta. Toisaalta tuntuu, että nykykulttuurissa jopa ystävän kehottaminen lähtemään ongelmallisesta parisuhteesta on luontaisempaa, kuin kehottaminen ongelmien ratkaisemiseen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Lainaus
X

Oulun käräjäoikeus tuomitsi maanantaina kaksi maahanmuuttajaa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Oulussa.
Vuonna 1988 syntynyt Raad Kamil Azeez tuomittiin törkeästä raiskauksesta 2 vuoden 4 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Vuonna 1997 syntynyt Ali Qasim Abed tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yllytyksestä törkeään raiskaukseen ja törkeästä raiskauksesta 3 vuoden 6 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

X

https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttajamiehille-vankeustuomiot-oulussa-lasten-torkeista-raiskauksista/

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 070
 • Liked: 3570
^Jutussa oli vielä tämä matuaspektiin liittyvä kohta: "Vuonna 2021 Oulun poliisilaitoksella on 6.9. mennessä kirjattu yhteensä 17 koronaan liittyvää terveydensuojelurikkomusta. Sakkoja on jaettu 16 kappaletta...Alueella tyypillinen tapa rikkoa karanteenia ja eristysmääräyksiä on kaupassa asioinnin lisäksi kauppakeskuksissa oleskelu. Suurin osa määräysten rikkomisesta sakon saaneista on muita kuin Suomen kansalaisia."

The Bold and the Beautiful oma.

Mitä tulee noihin puremisiin yms, niin se yksi virolainen joogaopettaja ainakin oli purrut poliiseja Iisalmessa: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007844171.html
Hienosti iltasonta korosti, että rikkojat ovat Suomen kansalaisia, eikä suomalaisia.  :roll:

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 880
 • Liked: 10328
 • Manner-Suomen Tasavalta
^Jutussa oli vielä tämä matuaspektiin liittyvä kohta: "Vuonna 2021 Oulun poliisilaitoksella on 6.9. mennessä kirjattu yhteensä 17 koronaan liittyvää terveydensuojelurikkomusta. Sakkoja on jaettu 16 kappaletta...Alueella tyypillinen tapa rikkoa karanteenia ja eristysmääräyksiä on kaupassa asioinnin lisäksi kauppakeskuksissa oleskelu. Suurin osa määräysten rikkomisesta sakon saaneista on muita kuin Suomen kansalaisia."

Kas kun en tuota huomannutkaan, hyvä että huomasit. Olikohan väsyneet silmät tai jotain. :)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 578
 • Liked: 5367
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Katalysaattorivarkaita poliisin haaviin

Itä-Uudenmaan poliisi otti viikonloppuna, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista miestä, joiden epäillään syyllistyneen katalysaattorivarkauksiin.

 – Miehet tavoitettiin Vantaan Myyrmäessä partion tekemän rutiinipysäytyksen yhteydessä, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä.

Miehet olivat liikkeellä suomalaisessa rekisterissä olevalla pakettiautolla. Pakettiauto oli toisen kiinniotetun ulkomaalaistaustaisen miehen omistama.

 – Tavarikoimme autosta yhteensä 10 katalysaattoria, joita epäillään anastetuiksi. Epäillyt ovat parhaillaan pidätettyinä ja tapauksen esitutkinta jatkuu. Selvittelemme muun muassa katalysaattoreiden alkuperää, Jämsä jatkaa.

Poliisi

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 604
 • Liked: 4029
Eiköhän tämäkin tänne kuulu, vaikkei kuskin taustaa kerrotakaan

Lainaus
Elinan taksimatkasta tuli painajainen – kuski ei ymmärtänyt sanaa ei

Painajaisten taksimatka

Elinan taksimatka sai inhottavan käänteen, kun kuski alkoi painostaa häntä treffeille ja lopulta kuljetti eri paikkaan kuin oli sovittu.
Eikä piina päättynyt siihen. Valitettavasti Elina ei ole yksittäistapaus: häirintä on jo toiseksi yleisin verkkorikosten muoto.

Kesken matkan taksinkuljettaja kysyy yllättäen, lähtisikö Elina treffeille.

– Sanoin hänelle, että kiitos, mutta minulla on kyllä poikaystävä, että hän ei varmaan tykkäisi siitä, Elina kertoo.

Kuski vaihtaa puheenaihetta. Hetken päästä utelu kuitenkin jatkuu.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/aa361648-4345-4e54-9190-ebc64d3d7fd6

Arvasinkin että ahdistelija oli ulkomaalainen, vaikka toki suomalaisetkin kai voivat viestitellä englanniksi.

https://img.ilcdn.fi/YUHSDM7TE0-e949-vhs3INU2qPQ=/1200x630/top/filters:watermark(assets.ilcdn.fi/ilsome_plus.jpg,25,0,0)/img-s3.ilcdn.fi/59bbc454f5ee361c2b38caae8fa81a53fd32d5589f7fd53d5eae087a20307316.jpg
« Viimeksi muokattu: 09.09.2021, 19:38:00 kirjoittanut KTM »

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 137
 • Liked: 3413
Lainaus
Elinan taksimatka sai inhottavan käänteen, kun kuski alkoi painostaa häntä treffeille ja lopulta kuljetti eri paikkaan kuin oli sovittu. Eikä piina päättynyt siihen. Valitettavasti Elina ei ole yksittäistapaus: häirintä on jo toiseksi yleisin verkkorikosten muoto.

Verkkorikosten? Päinvastoin tilaamalla taksin verkosta tipahtaa häiritsevän kuskin todennäköisyys dekadeilla!
Zuurnalistilogiikka on vahvasti sukua viherpunaiselle sellaiselle, IMHO.
*** Patria o muerte! ***

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 684
 • Liked: 4222
Sen kerran vuodessa, kun taksilla kuljin, niin katsoin visusti, että naiskuljettaja ja kysyin vielä että "puhutko suomea?"

Ei hän nokkiinsa ottanut, hymyili ja vastasi selvällä suomella.

Molemmat tiedettiin, mistä oli kyse. Hänen elannostaan ja taksiliikenteen maineesta.
Kannatan tasa-arvoa. Sama palkka, samat vastuut ja velvollisuudet yksilön itselleen omaksumasta tai kokemasta sukupuolesta tahi muista ominaisuuksista riippumatta.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 024
 • Liked: 5960
Lainaus
Oulun poliisi selvitti katalysaattorivarkauksien sarjan

10.9.2021 12.06
Uutinen

Oulun poliisi on selvittänyt elokuussa tapahtuneen katalysaattorivarkauksien sarjan, johon on epäiltynä kaksi ulkomaalaistaustaista miestä. Epäillyt ovat tällä hetkellä tutkintavankeina.

Oulun poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi katalysaattorivarkaussarjaan liittyen. Rikokset ovat tapahtuneet 22.-28.8 Oulun ja Lapin alueilla. Kahta ulkomaalaistaustaista miestä epäillään yhteensä 13 omaisuusrikoksesta. Miehet jäivät alun perin kiinni yleisöilmoituksen perusteella epäiltyinä varkauden yrityksestä ja esitutkinnassa poliisin omien tutkimusten myötä saatiin selvitettyä useita katalysaattorivarkauksia, joihin miesten epäillään syyllistyneen. Miehet ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Yksi tapauksista on varkauden yritys, jossa epäilyt tallentuivat kojelautakameralle, tästä tallenteesta oli merkittävää apua esitutkinnassa. Rikossarja on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi selvittää valtakunnallisesti katalysaattorivarkauksia ja yrittää vaikuttaa mahdollisuuksien mukaan tähän ilmiöön.
https://poliisi.fi/-/oulun-poliisi-selvitti-katalysaattorivarkauksien-sarjan
En ole koskaan käyttänyt maskia. Ikinä ei ole tarvittu työntää pumpulipuikkoa nenään. Joka aamu puuron sekaan tyrnimarjoja, mustikkaa, mustaherukkaa ja illalla kynsi valkosipulia pitävät taudit loitolla.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 722
 • Liked: 5921
 • Dirty white boy
Vaihteeksi värinää potkupallokentällä.

Lainaus
———

Ottelun erotuomari antoi punaisen kortin Komarin pelaajalle. Tästä alkoi kotijoukkueen pelaajien voimakas protestointi. Lopulta erotuomari joutui keskeyttämään ottelun, koska koki oman ja pelaajien turvallisuuden uhatuksi. Noin viisi minuuttia peliä jäi pelaamatta.

IS:n tietojen mukaan tilanne kärjistyi keskeytyksen jälkeen Komarin pelaajien ja kannattajien sekä KuuLan pelaajien ja erotuomarin välillä.

 ———

TILANNE muuttui väkivaltaiseksi. IS:n tietojen mukaan Komarin pelaajat pyrkivät KuuLan koppiin. Wennerstrand ei halunnut kommentoida tietoa.

Paikalle jouduttiin soittamaan myös ambulanssi, sillä yksi KuuLan pelaajista kärsi yhteenotossa sairaalahoitoa vaatineita ruhjeita.

———
https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008259100.html

Palloliiton nettisivujen mukaan kyseisestä vitosdivarin joukkueesta löytyy yksi Aleksi, loput nimien perusteella jostain MENA-osastolta.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2021, 21:57:30 kirjoittanut Huppupelikaani »
Yllä oleva viesti on ainutlaatuinen, poikkeuksellinen, kertaluonteinen, oikea-aikainen ja välttämätön Hommaforumin vakauden takaamiseksi.

Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 282
 • Liked: 15498
 • tökerö, tyhmä ja köyhä


Murhainfossa kyseistä urheilutapahtumaa koskeva ketju on nimetty otsikolla

"Neekerijoukkue FC Komar yritti tappaa erotuomarin"  :D

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=33640


l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 565
 • Liked: 9994
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Palloliiton nettisivujen mukaan kyseisestä vitosdivarin joukkueesta löytyy yksi Aleksi, loput nimien perusteella jostain MENA-osastolta.

Joukkueen kotisivuilla näkyvässä tunnuksessa on Irakin luultavasti 
Kurdistanin karttakuva Irakin Kurdistanin lipun väreillä ja keltainen omenantapainen hedelmä karttakuvan keskellä. Tunnuksen mukaan perustettu vuonna 2009.
« Viimeksi muokattu: 12.09.2021, 23:16:19 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.
Socially distancing.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 655
 • Liked: 37825
 • Easter Worshipper


Murhainfossa kyseistä urheilutapahtumaa koskeva ketju on nimetty otsikolla

"Neekerijoukkue FC Komar yritti tappaa erotuomarin"  :D

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=33640

Murha infossa tällainen linkki kymmenen vuoden takaiseen joukkotappeluun:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallainen-on-joukkotappelun-aloittanut-futisseura/4001468

Melkoinen crash&burn tapaus tämäkin...
Lainaus
Monilla joukkueemme pelaajista on kurditausta, mutta Irakin ja Iranin lisäksi pelaajiemme juuret ovat olleet muun muassa Venäjällä, Somaliassa, Tunisiassa ja Suomessa. Varsin monella meistä on pakolaistausta. Nyt useilla meistä on jo Suomen kansalaisuus, joidenkin prosessi on kesken. Useimmilla on työ- tai opiskelupaikka; me olemme muun muassa puuseppiä, rakennusmiehiä, muurareita, laitosmiehiä, siivoojia, elektroniikkatyöläisiä, yrittäjiä ja opiskelijoita.

- Me tuomme ihmisiä yhteen, vahvistamme monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta. Mottomme on: Jalkapallolla parempaan maailmaan!

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 917
 • Liked: 18183
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Liittyy edelliseen viestiin... :silakka:

Lainaus
https://aamuset.fi/artikkeli/5424490/Turun+Erotuomarikerho+tuomitsee+vakivallan+ja+erotuomaristoon+kohdistuneen+uhkailun
Sunnuntaina 12. syyskuuta Parkin kentällä Turussa Miesten Vitosen ottelussa FC Komar–Kuula koettiin erittäin surullinen ja järkyttävä tapahtuma, kun kyseisen ottelun erotuomaristo joutui keskeyttämään ottelun sekä oman, että pelaajien turvallisuuden tultua väkivallalla uhatuksi. Tilanteesta tekee erityisen järkyttävän se, että ottelun erotuomaristo joutui pakenemaan erittäin uhkaavaksi muuttunutta tilannetta pukukoppiin ja odottelemaan siellä poliisin saapumista paikalle.

Turun Erotuomarikerhon hallitus tuomitsee tapahtuneen väkivallan ja erotuomaristoon kohdistuneen uhkailun jyrkästi. Erotuomariyhteisö on jo pitkän aikaa kokenut tuomaritoiminnan arvostuksen laskeneen, ja tämänkaltaista järkyttävää toimintaa emme hyväksy.

Turun Erotuomarikerhon hallitus vaatii asianosaisille ankaria rangaistuksia, ja sulkemista pois jalkapallotoiminnasta. Koemme, että aiemmat rangaistukset vastaavanlaisista tapahtumista eivät ole olleet riittäviä, kun tällaista yhä tapahtuu jalkapallo-ottelussa.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 332
 • Liked: 20492
https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/1437748346328952838
Invalid Tweet ID
Lainaus
Poliisi kaipaa havaintoja pahoinpitelystä epäillystä miehestä. Epäilty pahoinpitely tapahtui päärautatiesasemalla su 12.9. klo 13.40. Tiedote:
https://poliisi.fi/-/poliisi-kaipaa-havaintoja-pahoinpitelysta-epaillysta-miehesta. #poliisi #Helsinki

Oletko nähnyt tätä miestä? Poliisi epäilee, että hän löi tuntematonta naista nyrkillä niin, että tämä tippui junaradalle
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008263693.html

Lainaus
HELSINGIN poliisi pyytää silminnäkijöiltä havaintoja miehestä, jonka epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn Helsingin päärautatieasemalla viime sunnuntaina.

Pahoinpitely tapahtui kello 13.40.

Poliisi epäilee, että tuntematon mies löi laiturilla numero 3 kävellyttä naista nyrkillä. Nainen kaatui ratakiskoille ja sai vakavia vammoja.
...
Mies saapui tapahtumapaikalle Helsingin päärautatieasemalle hieman ennen tapahtuma-aikaa P-junalla Vantaalta. Mies oli noussut junaan Kivistön asemalta. Hän liikkui pienikokoisella, tummalla maastopyörällä.

Mies oli pukeutunut todennäköisesti Canada Goose -merkkiseen tummanharmaaseen takkiin ja mustiin housuihin, joissa oli takapuolella valkeita, luurankomaisia kuvioita. Kaulassa hänellä oli vaaleat kuulokkeet ja sininen kasvomaski.
...
Havainnot pyydetään ilmoittamaan ensisijaisesti soittamalla tai Whatsapp-viestillä numeroon 046 922  4651. Havaintoja voi ilmoittaa myös sähköpostitse osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi
« Viimeksi muokattu: 14.09.2021, 15:38:10 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

valtakunnanpärkhele

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 409
 • Liked: 10455
Invalid Tweet ID
Rääsyissä kulkeva hädänalainen vähän oireillut ilmastoahdistusta

Edit: skeptikko oli nopeampi
« Viimeksi muokattu: 14.09.2021, 15:34:18 kirjoittanut valtakunnanpärkhele »
JH-a: On vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti.

Tytti Tuppurainen: "Jokainen suomalainen tuntee arjessaan, mitä sosialidemokratia on!"

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 177
 • Liked: 1760
Lyönyt jotain "kerjäläistä"?.

Mjane

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 106
Siis mitä v***** tuo lyö keskellä kirkkainta päivää kaupungin ydinkeskustassa tuntematonta naista nyrkillä kasvoihin silleen, että tuo kaatuu raiteille?!?!

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 282
 • Liked: 15498
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

Kun mielipuoli kiittää Suomea hyysäyksestä Suomea, niin se tapahtuu näin  :D

Palkkioksi tulee hyysäyksen lisäys. Toivotaan ettei lyöty ollu persujen äänestäjä.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 306
 • Liked: 42268
 • Hän tuhoaa ja tappaa, silti aina hymyilee
Tuohan on kuin demarien Borat.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 177
 • Liked: 1760
Siis mitä v***** tuo lyö keskellä kirkkainta päivää kaupungin ydinkeskustassa tuntematonta naista nyrkillä kasvoihin silleen, että tuo kaatuu raiteille?!?!
Ajanut pyörällä laiturialueella ja akka tullut eteen/valittanut jotain->nyrkillä päähän?.Tai sitten on joku kerjäläisten rahakerääjä tms joka vähän rankaisi niskuroivaa työntekijää?.Tai sitten joku niistä paikallisista "kerjäläisistä" kerjännyt väärältä tyypiltä.Olisi kiva tietää nyrkistä saaneen kansallisuus.Tuolla kannattaa muuten olla vähän varovainen koska siellä pyörii varkaita/kerjäläisiä eli tavarat voi lähteä nopeasti jos niistä ei pidä huolta.
« Viimeksi muokattu: 15.09.2021, 05:04:06 kirjoittanut Melbac »