Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)  (Luettu 4816506 kertaa)

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 671
 • Liked: 5696
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Poliisi pyytää havaintoja Sonkajärvellä liikkuneesta taulukauppiaasta
25.4.2022 13.16

Sonkajärven ja Sukevan taajamassa liikkui sunnuntaina taulukauppias, josta pyydetään havaintoja.

Sunnuntaina iltapäivällä liikkui Sukevan Annantiellä taulukauppias. Mies vaikutti ulkomaalaiselta ja hänellä oli yllään keltainen tai oranssin värinen pusero. Saman henkilön on havaittu kiertäneen asuntoja iltapäivällä myös Sonkajärven taajamassa Taivallahdentiellä. Joissakin tapauksissa on miehen käynnin jälkeen havaittu rahaa anastetuksi asunnosta. Poliisi pyytää ilmoittamaan kauppiaaseen ja hänen käytössään mahdollisesti olleeseen ajoneuvoon liittyvistä havainnoista vihjepuhelimen numeroon 0295415232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295455068.

https://poliisi.fi/-/poliisi-pyytaa-havaintoja-sonkajarvella-liikkuneesta-taulukauppiaasta

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
Taulukauppiaiden kohdalla riittää yleensä yksi kaluttu hirven sääriluu näkösällä.

Edellisessä elämässä tuli todettua tuo. Vaikka koira oli kaikkien ystävä viimeiseen saakka, niin sillä oli purukalusto kohdillaan. Ei näkynyt kauppiaita sen jälkeen.
Slava Ukraini.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 991
 • Liked: 22450
Tampereen Nekalassa puukotuksia: ulkomaalaistaustaiset tunkeutuivat yksityistilaisuuteen
https://www.kansalainen.fi/tampereen-nekalassa-puukotuksia-ulkomaalaistaustaiset-tunkeutuivat-yksityistilaisuuteen/

Tampereen Nekalan joukkotappelun seurauksena syytetylle vaaditaan neljän vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä
https://yle.fi/uutiset/3-12420151

Lainaus
Päätekijälle vaaditaan vähintään neljän vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta tapon yrityksestä ja kahdesta pahoinpitelystä sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Lisäksi häntä syytetään aiemmista kahdesta pahoinpitelystä.

Syytteeseen tapon yrityksestä johtaneet tapahtumat saivat alkunsa helmikuussa muutaman ihmisen sanaharkasta, joka johti joukkotappeluun. Tappelun aikana miehen epäillään kohdistaneen teräaseella väkivaltaa kahteen nuoreen, täysi-ikäiseen mieheen. Toinen miehistä kiidätettiin sairaalaan.

Puukotuksesta aiheutunut vamma vatsaonteloon on syytteen mukaan ollut hengenvaarallinen ja vaatinut välittömän päivystyksellisen korjausleikkauksen.

Joukkotappelusta tuli syytteet pahoinpitelystä myös kahdelle muulle henkilölle.

Netissä levinneen tiedon mukaan syytettynä olisi eräs kovin yleisillä etunimillä (tässä ketjussa paljon etunimikaimoja) varustettu mies, jonka sukunimi viittaa ilmeisesti Turkin suuntaan.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 616
 • Liked: 67026
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
^ Yle ei tietenkään jutussa kerro syytetyn nimeä, mutta oikeat journalistit ovat sen jo aiemmin selvittäneet vangitsemisen yhteydessä.

https://www.kansalainen.fi/yksi-vangittu-tanaan-tapon-yrityksesta-nekalassa/ (22.2.2022)

Lainaus
Yksi vangittu tänään tapon yrityksestä Tampereen Nekalassa

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään 22.2.2022 vanginnut todennäköisin syin tapon yritykseen ja pahoinpitelyyn epäiltynä olevan 21 -vuotiaan Yildiz Muhammed Alin. Hänen epäillään kohdistaneen väkivaltaa kahteen eri henkilöön, jotka molemmat ovat nuoria täysi-ikäisiä miehiä. Toiseen mieheen kohdistuneessa teossa epäillään käytetyn teräasetta ja muun muassa siksi tekoa tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä ja toiseen mieheen kohdistunutta tekoa pahoinpitelynä.

...
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 991
 • Liked: 22450
Vantaan vankilan kuolemaa tutkitaan nyt murhana – poliisin mukaan uhriin on kohdistettu raakaa ja julmaa väkivaltaa

Syyte: kaksi miestä murhasi ja raiskasi 20-vuotiaan uhrin Vantaan vankilassa – Poliisi kertoo tapahtumien etenemisestä
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008775783.html

Lainaus
VANTAAN vankilan matkasellissä tapahtuneesta henkirikoksesta on nostettu syytteet. Kaksi miestä saa syytteet murhasta, ja lisäksi molemmat saavat syytteen erikseen tehdyistä törkeistä raiskauksista.

Vantaan vankilan matkasellistä löytyi tammikuun lopulla kuolleena noin 20-vuotias uhri. Epäilyjen mukaan 19- ja 23-vuotiaat miehet murhasivat samassa sellissä olleen miehen suunnitelmallisesti raakaa ja julmaa väkivaltaa käyttäen.
...
POLIISI on aiemmin kertonut, että uhriin oli esitutkinnan mukaan kohdistettu väkivaltaa jopa kahden päivän ajan. Väkivalta alkoi lievempinä tekoina ja yltyi erittäin raa’aksi ja julmaksi.

Poliisi luonnehti tekoa suunnitelmalliseksi ja brutaaliksi. Apunaan epäillyt käyttivät erilaisia välineitä, kunnes tukahduttivat uhrin pitkäkestoisen väkivallan päätteeksi muovipussilla.

Kaksi miestä raiskasi ja murhasi 20-vuotiaan uhrin Vantaan vankilassa, arvioi syyttäjä – vankilan johtaja: Yhteisselleistä pitää luopua
https://yle.fi/uutiset/3-12420134

Lainaus
Poliisi on aiemmin kertonut, että 20-vuotiaaseen uhriin kohdistettiin vankilan matkasellissä brutaalia väkivaltaa jopa kahden päivän ajan. Väkivaltaan oli käytetty erilaisia välineitä. Uhri löytyi kuolleena sellistä torstaiaamuna 27. tammikuuta.

Poliisin epäilyjen mukaan henkirikos oli suunnitelmallinen. Teossa oli selkeä pyrkimys viedä uhrin henki. Lopulta hänet tukehdutettiin kuoliaaksi muovipussilla.
...
19-vuotiaalla ja 23-vuotiaalla syytetyllä on kummallakin väkivaltarikostausta. Uhri oli vankilassa tuomittuna alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Poliisin epäilyjen mukaan henkirikoksen motiivina oli uhrin rikostausta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella tehdään parhaillaan esiselvitystä vankilan toiminnasta epäiltyjen rikosten aikaan. Poliisi selvittää, onko vankilan henkilökuntaa syytä epäillä rikoksesta ja aloittaa esitutkinta. Selvitys on vielä alkuvaiheessa.
...
Vankilassa on tehty entistä selkeämpi malli siitä, mitkä asiat uudesta vangista on huomioitava ja kirjattava. Jokaiselta sisään tulevalta vangilta kysytään turvallisuusuhkista erikseen. Lisäksi turvallisuutta arvioidaan muiden tietojen ja henkilökunnan havaintojen pohjalta.

– Jos vähänkin tulee viitteitä turvallisuusuhkista, vanki pitää laittaa asumaan omaan selliin. Tämänkaltaista ei voi tapahtua uudestaan, toteaa Saarinen.

Vantaan vankila on ehdottanut Rikosseuraamuslaitokselle myös muutamia suurempia uudistuksia turvallisuuden lisäämiseksi.

– Ryhmämuotoisesta asutuksesta pitäisi luopua Vantaalla ja myös muissa yksiköissä, Saarinen kertoo.
...
Vankilassa on 16 osastoa, joilla on erityyppisiä vankeja. Sinne tuodaan myös vangit, joita ollaan siirtämässä ulkomaille vankilaan. Vantaan vankila on tietynlainen solmukohta eri vankiloiden välillä.

– Vankila on koko ajan ruuhkautunut. Tilan ahtaus on ollut haasteena siitä saakka, kun vankila rakennettiin vuonna 2002, Saarinen kertoo.

Vankilan lisärakennuksen rakentaminen alkaa toukokuun lopussa. Vankilaan saadaan 160 vankipaikkaa lisää. Uudistuksen myötä Vantaan vankilasta tulee Suomen suurin vankila.

Seksuaalirikoksista tuomittu surmattiin vankilassa – väkivalta kesti päiviä, uhri ei ilmoittanut vartijoille
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3f76534d-9896-43df-9707-7bdf5e0a6122

Lainaus
Samassa matkasellissä oli uhrin lisäksi viisi miestä, jotka kaikki vangittiin esitutkinnan alkuvaiheessa henkirikoksesta epäiltyinä. Lopulta poliisi ja syyttäjä päätyivät epäilemään murhasta vain kahta.

Kolme muuta sellissä ollutta miestä ovat tapauksessa todistajan asemassa. He ovat tienneet väkivallasta ja joutuneet näkemään sitä, mutta eivät mahdollisesti ole poliisin mukaan uskaltaneet kertoa väkivallasta vankilan henkilökunnalle.

– He olivat jossain määrin pyrkineet auttamaan uhria, mutta kokonaisarvion mukaan heillä ei käytännössä ollut mahdollisuutta puuttua tilanteeseen, Tyynelä kertoo.
...
Iltalehden tietojen mukaan toinen murhasta epäilty on 19-vuotias XXX, jolla on aiempi tuomio tapon yrityksestä.
...
Toisella, 23-vuotiaalla murhasta epäillyllä puolestaan on aiempi tuomio murhan yrityksestä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Pro life

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 417
 • Liked: 760
Poliisi pidättänyt Suomessa asuvan henkilön epäiltynä murhista ja lapsisotilaiden rekrytoinneista Liberian sisällissodassa

Lainaus
Miestä vaaditaan vangittavaksi torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.
Lasse Kerkelä HS
Julkaistu: 15:14
SUOMEN keskusrikospoliisi epäilee vuonna 1969 syntynyttä Sierra Leonen kansalaista murhista, törkeästä sodankäyntirikoksesta ja törkeästä ihmisoikeuksien loukkaamisesta Liberian sisällissodan aikana vuosina 1999–2003.

Epäilty on asunut pysyvästi Suomessa runsaan kymmenen vuoden ajan. Poliisin mukaan hän oli epäiltyjen rikosten aikana johtavassa asemassa sierraleonelaisessa, Liberiassakin toimineessa kapinallisryhmässä Revolutionary United Front (RUF). Henkilön epäillään sekä tehneen rikoksia että yllyttäneen muita niihin esimiesasemassa.

”Vakaviin henkeen, terveyteen, vapauteen ja ruumiilliseen koskemattomuuteen kohdistuneiden epäiltyjen rikosten kirjo on poikkeuksellisen laaja sisältäen muun muassa henkirikoksia, seksuaalista väkivaltaa ja lapsisotilaiden rekrytointia ja käyttöä”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Thomas Elfgren.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006435508.html

Tällainen yli kymmenen vuotta Suomessa asunut moniosaaja tällä kertaa.


https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008784043.html

Lainaus
Kaikki syytteet kaatuivat Liberia-sotarikos­oikeuden­käynnissä

Käräjäoikeuden mukaan Gibril Massaquoin syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily.

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki sierraleonelaismiehen syytteet väitetyistä rikoksista Liberian sisällissodassa vuosina 1999–2003.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei näytetty syyksilukemiseen riittävällä varmuudella, että syytetty Gibril Massaquoi, 52, oli mukana syytetyissä teoissa. Näin ollen käräjäoikeus katsoi, että hänen syyllisyydestään jäi varteenotettava epäily.

Syyttäjä oli vaatinut miehelle ensisijaisesti elinkautista vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli jossain määrin odotettu, sillä oikeus määräsi syytetyn vapautettavaksi tutkintavankeudesta helmikuussa, pari viikkoa oikeudenkäynnin päättymisen jälkeen.

Oli puhemies rauhanneuvotteluissa

Oikeudenkäynti kesti liki vuoden ja sen aikana tuomioistuin teki kaksi matkaa Länsi-Afrikkaan kuulemaan todistajia ja vierailemaan väitettyjen rikosten tapahtumapaikoilla.

Massaquoin väitettiin syyllistyneen muun muassa murhiin, törkeisiin raiskauksiin ja törkeään sodankäyntirikokseen Liberian puolella RUF:n riveissä. Puolustus taas sanoi, että Massaquoi oli väitettyjen rikosten aikaan RUF:n puhemies rauhanneuvotteluissa eikä edes käynyt Liberiassa enää kesäkuun 2001 jälkeen.

Pääsi Suomeen todistettuaan entisiä aseveljiään vastaan

Vuosien varrella Massaquoin välit RUF:n johtoon viilenivät, ja vuonna 2002 Sierra Leonen sisällissodan päätyttyä hän lupautui todistamaan RUF:ää vastaan sodan julmuuksia selvitelleessä erityistuomioistuimessa. Sen myötä hän pääsi todistajansuojeluun ja myöhemmin muuttamaan Suomeen Suomen ja erityistuomioistuimen välisen valtiosopimuksen nojalla.

Yllättyikö kukaan? Kuinka paljon Gibril mahtaa saada korvauksia? Ja paljonko paloi pätäkkää noihin reissuihin, kun käytiin porukalla Länsi-Afrikassa? Sinä maksat.
« Viimeksi muokattu: 29.04.2022, 16:33:03 kirjoittanut Pro life »

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 718
 • Liked: 17546
 • tökerö, tyhmä ja köyhä

tuosta tod näk kansanmurhaajan hyysäämisestä iloitsee vilpittömimmin:   


- ruotsinkieliset homomiehet (ylikomisario E ym)
- ruotsinkieliset heteronaiset
- Avien ruotsinkieliset toiminnot
- kaikki sisäministeriön ylemmät virkamiehet
- kaikki ylimmät juristit

Nyt äijältä tihrutetaan ulos vielä the last drop.


Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 882
 • Liked: 6757
 • Dirty white boy
Ylen uutisen otsikon mukaan tämä sierraleonelainen on näköjään tamperelainen perheenisä. Klassikkoainesta, Somaliassa ammutun espoolaisen perheenisän malliin. Eikä uutisessa näköjään myöhemminkään mainita miehen kansalaisuutta.

Ja vaikka tuomio ei ole edes lopullinen, heti ingressissä herkutellaan odotettavissa olevilla suurilla korvauksilla. Asianajaja kyllä vakuuttelee, että ne ovat nyt sivuseikka.

Lainaus
Oikeus vapautti tamperelaisen perheenisän kaikista syytteistä harvinaisessa sotarikosoikeudenkäynnissä – puolustus: tunnelma äärimmäisen helpottunut

Tukintavankeus oli harvinaisen pitkä Suomessa. Sotarikoksista syytetty Gibril Massaquoi oli vangittuna lähes kaksi vuotta. Massaquoi voi vaatia Suomen valtiolta suuria korvauksia vankeusajastaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut perjantaina tuomion Suomen oloissa poikkeuksellisessa sotarikosoikeudenkäynnissä. Oikeus vapautti Gibril Massaquoin kaikista syytteistä.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa jää varteenotettava epäily siitä, että vastaaja Massaquoi olisi ollut syytteessä tarkoitettujen rikosten tekijä. Käräjäoikeuden mukaan vastaajan ei ole näytetty syyksilukemiseen riittävällä varmuudella olleen mukana syytteissä tarkoitetuissa teoissa.

———

Käräjäoikeus katsoo tuomiossaan, että puolustuksen puolelta on saatettu todennäköiseksi se, että vastaaja ei ole ollut syytteessä mainittujen rikosten todennäköisten tekoaikojen aikaan Liberiassa. Massaquoi ei ole ollut Liberiassa kesäkuun 2001 jälkeen.

Suomessa yli kymmenen vuotta asunutta Massaquoita syytettiin muun muassa murhista, törkeistä raiskauksista, törkeästä sodankäyntirikoksesta ja törkeästä ihmisoikeuksien loukkaamisesta poikkeuksellisissa oloissa Sierra Leonen naapurimaan Liberian sisällissodassa vuosina 1999-2003. Hän kiisti koko ajan kaikki syytteet.

———

Koska tuomio oli vapauttava, Massaquoi voi vaatia Suomen valtiolta suuria korvauksia pitkästä tutkintavankeusajastaan.

– Korvausasia on ollut oikeudenkäynnin ja nyt tuomion tultua ensimmäisten minuuttien jälkeen sivuseikka. Siihen perehdytään myöhemmin, sanoo Gummerus.

———

Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen. Vielä ei ole tiedossa, jatkuuko tapauksen käsittely hovioikeudessa eli valittaako syyttäjä tapauksesta.

Käräjäoikeuden mukaan valtion varoista maksetut todistelukustannukset jäävät valtion vahingoksi.

Lisäksi käräjäoikeus päätti, että syytteiden tultua hylätyiksi puolustajille jo maksetut ja maksettavat, yhteensä 380 942 euron palkkiot jäävät valtion vahingoksi.

———

Kirjoitusvirheet Ylen.

Mukava muuten nähdä, Yleisradion perinteistä poiketen, että nykyään oikeudenkäyntiuutisen kuvaan osuu myös mustaa hipiää. Varmaan uuden ajan alku… :roll: :roll:

E: Lisätty ensimmäiseen kappaleeseen kolmas lause.
« Viimeksi muokattu: 29.04.2022, 17:39:38 kirjoittanut Huppupelikaani »
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Zen12345

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 1
Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Mustapha Kallal -nimisen marokkolaismiehen 2 v 2 kk vankeusrangaistukseen huhtikuussa 2020 tehdystä raiskauksesta. Uhri oli nuori nainen, jonka raiskari "löysi" kadulta. Oiskohan ollut tyrmäystippoja tapauksessa mukana?

Kuntaa ei kerrota, mutta veikkaisin toki Tamperetta.

https://www.kansalainen.fi/marokkolaismies-loysi-kadulta-avuttoman-nuoren-naisen-ja-raiskasi/ (28.10.2020)

Lainaus
Marokkolaismies löysi kadulta avuttoman nuoren naisen ja raiskasi

Nuori nainen oli huhtikuussa 2020 viettämässä iltaa ystäviensä luona. Illan aikana kului olutta, mutta ei kuitenkaan liikaa – naisen kertomuksen mukaan vain kuusi pulloa. Naisen oli tarkoitus yöpyä ystävänsä luona muualla, mutta nainen ei koskaan saapunut paikalle.

Kun nainen lähti illanviettopaikasta, hän tunsi olonsa sekavaksi ja menetti muistinsa täysin. Ulkona nainen ilmeisesti törmäsi marokkolaismieheen, jonka asuntoon hän jotenkin päätyi.

Myöhemmin ilmaantuneet hatarat muistikuvat tapahtumista sisälsivät väläyksiä seksuaalisesta väkivallasta, jonka aikana nainen raiskattiin peräaukkoon ja emättimeen hänen kykenemättä estämään seksuaalista hyväksikäyttöä.

(...)

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1978 syntyneen Mustapha Kallal -nimisen marokkolaismiehen raiskauksesta 2 vuodeksi 2 kuukaudeksi vankeuteen.

Marokkolaismiehen oikeudenkäyntikulut 2205 euroa jäävät valtion vahingoksi. Naiselle Kallal joutuu maksamaan yhteensä 8000 euroa tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä.

(...)

Lainaan vanhaa juttua, mutta tietääkö tästä kukaan mitään? En löytänyt mitään "virallista" uutista asiasta, en edes raiskauksesta ilman nimeä.  Hän ei ole ollut vankilassa ja pyörittää edelleen parturia Tampereen Härmälässä. Olisin kiitollinen lisätiedoista.

Khalifatta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 817
 • Liked: 2468
Tässä on ainakin juttua samannimisestä 1.4.2020 10.20:
https://www.siltalehti.fi/sivustot/silta/juttusilta/ihmiset/me_selviamme_tasta_-_yhdessa.50891.news#137c1cb5

Lainaus
Erja Rundgren-Kallal on 52-vuotias myyjä, joka on tällä hetkellä työttömänä. Kotona oleminen ei juuri poikkea hänen normaalista arjestaan.

– Kotona riittää tekemistä ja aktiviteetteja, ja niiden vastapainona on lukeminen ja ohjelmien katsominen Netflix-palvelusta.

Hän arvelee, että tällainen epidemia on ollut odotettavissa. Sen leviäminen nopeasti ei ole lainkaan ihmeellistä.

– En pelkää omasta puolestani, vaikka astman takia kuulunkin riskiryhmään.

– Nyt erityisesti on huoli omista 80-vuotiaista vanhemmistani ja muista iäkkäistä lähisukulaisista. Eniten olen huolissani iäkkäästä anopistani, joka asuu yksin Marokossa.

Erja Rundgren-Kallal pohtii myös terveydenhuollon resurssien riittävyyttä, taloudellista taantumaa ja yrittäjien ahdinkoa.

– Siksi voi vain toivoa, että virukseen löytyy nopeasti tehokas lääke, joka lyhentäisi poikkeustilaa ja normaali elämä pääsisi taas käyntiin. 

Kevät, valo sekä kesän lähestyminen tuovat kuitenkin iloa huolen keskelle. Erja Rundgren-Kallal haluaa antaa vinkin ihmisille, joita korona kovasti ahdistaa.

– Kannattaa rajoittaa aiheesta lukemista ja kuulemista. Riittää, että tarkistaa ajankohtaisen tiedon luotettavista lähteistä kerran, pari päivässä. Muulloin voi keskittyä tekemään myönteisiä asioita yksin tai yhdessä läheisten kanssa. Nyt voi vaikka siivota ne kaapit, jotka jouluna jäivät siivoamatta.

Hänen puolisonsa, marokkolaissyntyinen Mustapha Kallal on koronan takia eniten huolissaan iäkkäästä äidistään, joka asuu yksin Marokossa.

Lisäksi oman, viime syksynä perustetun parturiyrityksen tulevaisuus mietityttää miestä. Härmälänrannassa sijaitseva Iloinen parturi on saanut hyvän vastaanoton tamperelaisilta, mutta viime päivinä ovi on käynyt harvakseltaan.
"Toisista kulttuureista tulevat tutustuvat prinsessoihimme. Tähän myös heillä on oikeus." - Rikoskomisario J. Kiiskinen

Zen12345

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 1
Tässä on ainakin juttua samannimisestä 1.4.2020 10.20:
https://www.siltalehti.fi/sivustot/silta/juttusilta/ihmiset/me_selviamme_tasta_-_yhdessa.50891.news#137c1cb5

Lainaus
Erja Rundgren-Kallal on 52-vuotias myyjä, joka on tällä hetkellä työttömänä. Kotona oleminen ei juuri poikkea hänen normaalista arjestaan.

– Kotona riittää tekemistä ja aktiviteetteja, ja niiden vastapainona on lukeminen ja ohjelmien katsominen Netflix-palvelusta.

Hän arvelee, että tällainen epidemia on ollut odotettavissa. Sen leviäminen nopeasti ei ole lainkaan ihmeellistä.

– En pelkää omasta puolestani, vaikka astman takia kuulunkin riskiryhmään.

– Nyt erityisesti on huoli omista 80-vuotiaista vanhemmistani ja muista iäkkäistä lähisukulaisista. Eniten olen huolissani iäkkäästä anopistani, joka asuu yksin Marokossa.

Erja Rundgren-Kallal pohtii myös terveydenhuollon resurssien riittävyyttä, taloudellista taantumaa ja yrittäjien ahdinkoa.

– Siksi voi vain toivoa, että virukseen löytyy nopeasti tehokas lääke, joka lyhentäisi poikkeustilaa ja normaali elämä pääsisi taas käyntiin. 

Kevät, valo sekä kesän lähestyminen tuovat kuitenkin iloa huolen keskelle. Erja Rundgren-Kallal haluaa antaa vinkin ihmisille, joita korona kovasti ahdistaa.

– Kannattaa rajoittaa aiheesta lukemista ja kuulemista. Riittää, että tarkistaa ajankohtaisen tiedon luotettavista lähteistä kerran, pari päivässä. Muulloin voi keskittyä tekemään myönteisiä asioita yksin tai yhdessä läheisten kanssa. Nyt voi vaikka siivota ne kaapit, jotka jouluna jäivät siivoamatta.

Hänen puolisonsa, marokkolaissyntyinen Mustapha Kallal on koronan takia eniten huolissaan iäkkäästä äidistään, joka asuu yksin Marokossa.

Lisäksi oman, viime syksynä perustetun parturiyrityksen tulevaisuus mietityttää miestä. Härmälänrannassa sijaitseva Iloinen parturi on saanut hyvän vastaanoton tamperelaisilta, mutta viime päivinä ovi on käynyt harvakseltaan.
Tässä kerrotaan että on parturi, mutta missä muualla kuin Kansalainen lehdessä kerrotaan, että on raiskaaja.  On siis edelleen vapaalla (tieto) ja mietin onko oikeasti saanut tuomion ja missä mennään?

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 671
 • Liked: 5696
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Rosvot tuhoavat Alvar Aallon arvorakennuksia – Otaniemen kampuksen taloista on varastettu jo yli 1 000 kiloa kuparia

Kuparivarkaat piinaavat edelleen Aalto-yliopistoa.

Ilmiö alkoi pari vuotta sitten, kun koronavirus hiljensi kampuksen. Vaikka elämä Otaniemessä on nyt vilkastunut, se ei näytä yllättäen tarkoittavan kuparivarkauksien loppumista. Rakennuksista jalometalleja irrottavat rosvot iskivät Otaniemessä Alvar Aallon suunnittelemiin arvotaloihin jälleen viime viikolla.

– He saattavat tulla jopa keskellä päivää rakennusmiesten haalareihin pukeutuneen, eikä kukaan osaa epäillä heitä varkaiksi, kertoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Ville Jokela.
-----
Yliopiston kiinteistöyhtiön mukaan ilmiön estämiseksi auttaisi vain ympärivuorokautisen vartioinnin lisääminen, mutta siihen ei ole katsottu olevan resursseja. Valvontakameroistakaan ei näytä olevan hyötyä, sillä ulkomaiset rosvot ilmeisesti poistuvat maasta pian rikoksen jälkeen.

– Oletamme, että varkaat kätkevät saaliin ja lähtevät. Toinen porukka tulee sitten hakemaan metallit. Vaikka jälkikäteen nähtäisiin tallenteesta, minkä näköisiä varkaat ovat, heitä ei tavoiteta, Jokela kertoo.
-----
Koko juttu:
Yle: Rosvot tuhoavat Alvar Aallon arvorakennuksia – Otaniemen kampuksen taloista on varastettu jo yli 1 000 kiloa kuparia

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 205
 • Liked: 11048
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Ammattimaiseksi luonnehdittu kannabiskasvatus poiki neljä vuotta vankeutta

Hamppua kasvatettiin hallirakennuksissa teollisuusalueella Keravalla.

STT, Elina Korkee

11:59

--

Käräjäoikeuden mukaan Rasmus Eichenbaum, 35, syyllistyi kahteen törkeään huumausainerikokseen, koska hän kasvatti kannabista myyntitarkoituksessa kahdessa eri hallikokonaisuudessa. Oikeus toteaa, että kummassakin kasvattamossa on käytetty samaa välineistöä.

Oikeus määräsi rikoshyötyä menetettäväksi valtiolle noin 145 000 euron edestä. Poliisi takavarikoi kesäkuussa 2020 Keravalla sijaitsevasta hallista 150 eri kasvuvaiheissa olevaa kannabiskasvia. Poliisi arvioi heinäkuussa 2020, että huumausainetta olisi jo ennen takavarikkoa ehditty kasvattaa ja myydä yli 380 000 euron arvosta.

--

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008790186.html

Myyntitulot poliisin arvion mukaan 380 000 euroa, joutui maksamaan rikoshyötyä 145 000, eli nettosi 235 000, jos poliisi arvioi oikein.

Rikosten ajankohta oli 2017 - 2020, nyt on 2022, ja jos istuu ensikertalaisena puolet tuomiostaan niin se on 2 vuotta, eli yhteensä tähän on kulunut 2017 - 2024, 7 vuotta. Jos nettosi 235 000 euroa, niin vuosipalkaksi tulisi vähän yli 33 tuhatta, eli kuukaudessa yli 2700 euroa, karkeasti nopeasti päässä laskien, ja siis nettona tietty. Ja tämä olettaen että ei ole tehnyt mitään muuta mistä myös tulisi rahaa. "Yksityisyrittäjänä" pääsee siis ihan mukaville keskiansioille, vaikka välillä joutuukin istumaan linnatuomiota. Varmasti nyt muuttaa tapansa ja jättää rikokset uusimatta. :roll:
« Viimeksi muokattu: 03.05.2022, 18:38:17 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 205
 • Liked: 11048
 • Manner-Suomen Tasavalta
Hovin mielestä kun poliisia yrittää puukottaa alhaaltapäin "luotiliivin alapuolelle" niin tekijän mielessä kuitenkin on että johonkin suojavarusteeseen se veitsen terä kuitenkin tyssää, eli en minä ole tuota tässä nyt kehoon asti tuikkaamassa vaan vain suojavarusteeseen tökkimässä tällä puukolla.

Kuinka pitkään Sadeq oli ollut Suomessa? Kuinka moni kotimainenkaan ihminen tietää poliisin käyttämistä turvavarusteista? En minä ainakaan pystyisi sanomaan missä kohtaa menee luotiliivin alareuna, ja mitä muita turvallisuusvarusteita poliisin varustukseen mahdollisesti kuuluu. Vai onko Sadeq hovioikeuden mielestä poliisipainin huippuosaaja, joka tietää aiemmasta kokemuksesta kaikki univormun tekniset yksityiskohdat? Ja mitähän miehen lähtömaan valitusoikeus päättäisi vastaavassa asiassa?

Lainaus
Oven avannut mies yritti puukottaa hälytystehtävällä ollutta poliisia vatsaan – hovioikeus alensi seitsemän vuoden vankeustuomiota

--

Susanna Reinboth HS
15:53

Turun hovioikeus on alentanut merkittävästi tuomiota poliisiin kohdistuneesta puukotusyrityksestä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 28-vuotiaan miehen seitsemäksi vuodeksi vankeuteen murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Hovioikeuden mukaan kyseessä oli kuitenkin törkeän pahoinpitelyn yritys. Tämän takia Karrar Hussein Sadeq Sadeq sai nyt kaksi vuotta ja seitsemän kuukautta vankeutta.

--

”Asiassa on jäänyt epäselväksi Sadeqin käyttämän lyönnin voimakkuuden lisäksi se, olisiko isku osuessaan ohittanut [naispoliisin] suojavarusteet. Joka tapauksessa todennäköisyys tähän oli ollut verrattain pieni.”

Tämän takia mies ei voinut pitää tekohetkellä naispoliisin kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena. Kyseessä oli siis törkeän pahoinpitelyn yritys, ei murhan yritys.

--

Aiheeseen liittyvää

Oikeudenkäynnit | Mies yritti puukottaa poliisia ala­vatsaan Lempäälässä, tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen Kotimaa 25.11.2021 15:22
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008793375.html
« Viimeksi muokattu: 04.05.2022, 22:49:40 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 077
 • Liked: 6660
On se.. Jos ajat jollain vehkeellä tielläsi olevaa poliisia kohti aikomatta väistää tai pysähtyä, se on automaattisesti murhan yritys. Mutta jos kun ulkkis lyö puukolla poliisia niin se onkin vain törkeän pahoinpitelyn yritys, ei murhan yritys.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 772
 • Liked: 13017
 • junior koodari
Lainaus
Hovioikeuden mukaan kyseessä oli kuitenkin törkeän pahoinpitelyn yritys. Tämän takia Karrar Hussein Sadeq Sadeq sai nyt kaksi vuotta ja seitsemän kuukautta vankeutta.

--

”Asiassa on jäänyt epäselväksi Sadeqin käyttämän lyönnin voimakkuuden lisäksi se, olisiko isku osuessaan ohittanut [naispoliisin] suojavarusteet. Joka tapauksessa todennäköisyys tähän oli ollut verrattain pieni.”

Tämän takia mies ei voinut pitää tekohetkellä naispoliisin kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena. Kyseessä oli siis törkeän pahoinpitelyn yritys, ei murhan yritys.

Uskomaton perustelu, hienoa hovioikeus,,kysyisin seuraavaa; Mitä Karrar Hussein ajatteli hovioikeuden päätöksen tehneiden mielestä yrittäessään tappaa ovelle saapuneen poliisin, ajatteliko Karrar todennäköisyyksiä ,siitä mihin keittiöveitsi osuu ja voiko osuma johtaa kuolemaan?,,Mikä oli "todennäköisyyden" osuus..hovioikeuden mielestä?,,oliko 20/80%,,20% veitsen isku johtaa kuolemaan 80% ei johda.

Lieneen asia niin, että tietty nimihyvitys on ollut osana tuomiota.
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
Minun näkökulmastani poliisi nauttii erityistä suojaa. Sillä perusteella, että on eturivissä käskyttämässä ja suojaamassa.

Jos virkapukuista poliisia lyödään vahingoitustarkoituksessa teräaseella, niin se olisi mielestäni peruste toimia vapaat kädet tilanteen vaatimalla tavalla.

Kovennettua, koska virkapukuinen poliisi.
« Viimeksi muokattu: 05.05.2022, 22:04:04 kirjoittanut Niobium »
Slava Ukraini.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 205
 • Liked: 11048
 • Manner-Suomen Tasavalta
Uskomaton perustelu, hienoa hovioikeus,,kysyisin seuraavaa; Mitä Karrar Hussein ajatteli hovioikeuden päätöksen tehneiden mielestä yrittäessään tappaa ovelle saapuneen poliisin, ajatteliko Karrar todennäköisyyksiä ,siitä mihin keittiöveitsi osuu ja voiko osuma johtaa kuolemaan?,,Mikä oli "todennäköisyyden" osuus..hovioikeuden mielestä?,,oliko 20/80%,,20% veitsen isku johtaa kuolemaan 80% ei johda.

Lieneen asia niin, että tietty nimihyvitys on ollut osana tuomiota.

Kuvitellaan vaikka että joku olisi kesällä mökillään, ja pienessä humalassa tekisi tilannearvion että ei kukaan kuule, ja huutaisi "n**kerit vittuun Suomesta!" ja sitten olisikin niin että mökkinaapuri on vuokrannut omansa viikoksi, mustaihoiselle perheelle joka ymmärtää suomea. Ryhdyttäisiinköhän tässäkin oikeustapauksessa arvioimaan todennäköisyyksiä? Samalla tavalla kuin arvioidaan syytetyn käsitystä poliisin univormun yksityiskohdista arvioidaan toisen syytetyn käsitystä suomalaisen metsän äänenvaimennuskertoimesta ja ympäröivän väestön etnisestä jakaumasta. :roll: En kyllä usko.
« Viimeksi muokattu: 05.05.2022, 23:01:29 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 1568
"Hieman" mielenkiintoisempi oikeuskäsittely...

https://www.ess.fi/paikalliset/4590125

Lainaus
Erikoinen video paljasti, ettei mies syyllistynytkään raiskaukseen Lahdessa – taustalla vaikutti osapuolten kotiseudun käsitys esiaviollisesta seksistä

...

HOVIOIKEUTEEN TUOTIIN näytöksi video, jonka mies oli kuvannut, kun nainen tuli hänen luokseen käymään käräjätuomion jälkeen. Miehelle oli määrätty lähestymiskielto naisen suojaksi.

Mies videoi heidän 50 minuuttia kestäneen keskustelunsa ainakin pääosin. Hovioikeuden laatiman julkisen selosteen mukaan nainen "esiintyy iloisesti, vapautuneesti, pelottomasti ja flirttailevasti".

Nainen oli valmis perumaan rikosilmoituksensa, jos mies menee naimisiin hänen kanssaan. Oikeuden mukaan tämä tuki vahvasti miehen kertomusta.

Naisen käytös miehen luona ei vastannut sitä, mitä hän oli kertonut samasta tilanteesta poliisille lisätutkinnassa. Hän kertoi pelänneensä miestä eikä uskaltanut poistua.

Mies oli alun perin kertonut naisen halukkuudesta avioliittoon hänen kanssaan ja saman sanoi hovioikeudessa kaksi todistajaakin. Näyttöä tuki myös naisella todettu harhaluuloisuus.

LÄHI-IDÄN KOTISEUDUN tapakulttuuriin kuuluu pidättäytyminen esiaviollisesta seksistä. Jos sitä on, se voidaan tulkita avioitumislupaukseksi. Ja jos lupausta ei pidä, sukupuoliyhteys voidaan katsoa raiskaukseksi.

Hovioikeuden mukaan on mahdollista, että nainen on kokenut tulleensa raiskatuksi, kun mies on sukupuoliyhteyden jälkeen torjunut avioliiton. Yhdynnässä on voitu olla miehen kertomalla tavalla yhteisymmärryksessä eikä väkivaltaa käyttäen, oikeus totesi.

Miehen syyllisyydestä jäi varteen otettava epäily, joten hovioikeus hylkäsi raiskaussyytteen. Mies vapautettiin rangaistuksesta ja korvausvelvollisuudesta.

...

Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 205
 • Liked: 11048
 • Manner-Suomen Tasavalta
^"Nainen muutti mielensä -raiskaus". :o Tässäkö uusi selitys sille miksi feministit haluavat Suomeen lähi-idän kulttuuria? Siellä on jo toteutunut sama mitä halutaan tänne? #BelieveHer

Lainaus
Näyttöä tuki myös naisella todettu harhaluuloisuus.

Johtuuko mielenterveysongelma mahdollisesti kapeasta geeniperimästä?
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 084
 • Liked: 14976
Minun näkökulmastani poliisi nauttii erityistä suojaa. Sillä perusteella, että on eturivissä käskyttämässä ja suojaamassa.

Tämähän se lain näkökulma on, että aina saisi kovemman rangastuksen jos käy poliisin kimppuun. Nyt näitä mieliala/emmätienny/olinälkäkoskauskonto-syillä haetaan alennuksia tuomioihin.

Toki randomin kotiovipuukotuksesta olisi varmaan selvinnyt ehdollisella koska rasistinpelko ja r-kokemukset.

googleta ja pissaa pisimmälle !

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 772
 • Liked: 2308
 • Asyyl akbar!
^"Nainen muutti mielensä -raiskaus". :o Tässäkö uusi selitys sille miksi feministit haluavat Suomeen lähi-idän kulttuuria? Siellä on jo toteutunut sama mitä halutaan tänne? #BelieveHer

Lainaus
Näyttöä tuki myös naisella todettu harhaluuloisuus.

Johtuuko mielenterveysongelma mahdollisesti kapeasta geeniperimästä?

Itse ajattelin että harhaluuloisuus todettiin siitä, että nainen mahdollisesti kertoi uskovansa kuujumalaan joka päästää pyhässä sodassa kuolleet miehet paratiisiin telmimään 72 neitsyen kanssa, ja kutsui ehkä kansanmurhaavaa pedofiilia rauhanuskonnon ylimmäksi profeetaksi.
Toksinen soijamaskuliini

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 201
 • Liked: 6423
Lainaus
Esitutkinta Vantaan vankilan toiminnasta käynnistynyt

Julkaisuajankohta 9.5.2022 14.40
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi sai huhtikuussa Vantaan vankilassa tammikuun lopussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan valmiiksi. Asiasta tiedotettiin 11.4.

Samassa yhteydessä tiedotimme, että uhriin kohdistunut väkivalta oli syystä tai toisesta jäänyt vankilan henkilökunnalta huomaamatta ja tästä syystä poliisi tulee tekemään selvityksen Vantaan vankilan osalta.

- Nyt Vantaan vankilassa tapahtuneen epäillyn murhan johdosta vankilan toimintaan tapahtuman aikana tehty esiselvitys on valmis ja esiselvityksen perusteella aloitamme Itä-Uudenmaan poliisissa asiassa esitutkinnan, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Esitutkinnan aloituskynnys on matala ”syytä epäillä”. Poliisi on esiselvityksen aikana käynyt läpi vankeinhoitoon liittyvää lainsäädäntöä, määräyksiä ja ohjeita sekä Vantaan vankilan toimintaa näiden pohjalta. Mahdolliset rikosnimikkeet tulevat tarkentumaan tutkinnan aikana. Tyynelä vastasi esiselvityksestä itse ja toimii myös tutkinnanjohtajana tässä vankilan toimintaa koskevassa esitutkinnassa.

Syyttäjäksi asiaan on nimetty aluesyyttäjä Hanna Puhakka.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.
https://poliisi.fi/-/esitutkinta-vantaan-vankilan-toiminnasta-kaynnistynyt
« Viimeksi muokattu: 09.05.2022, 14:51:45 kirjoittanut Riukulehto »
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
^ Toi on kyllä totta, että pitää vähän syynätä, mitä selleissä tapahtuu.
Väkivalta on kestänyt kaksi päivää ja uutisten mukaan rajua.

Turha kuolema ja muutama jantteri tulevat saamaan pidemmän täysihoidon. Ehkä jopa ehdotonta.

Poliiseissa käydään nyt vuorolistoja läpi, että ketkä kaikki ovat olleetkaan tekoaikaan töissä. Ja sitten syynätään fb-päivitykset sekä puoluekirjat.

Muutama poliisi ripustetaan kuvaannoliseen lyhtypylvääseen malliksi muille. Ja sitten kauhistellaan, kuinka syvälle natsismi ja rasismi onkaan päässyt pesiytymään.

Ja persu-veikkaus myös käyntiin, montakohan nanosekuntia ekaan mainintaan kuluu?
Slava Ukraini.

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 727
 • Liked: 1568
^ Toi on kyllä totta, että pitää vähän syynätä, mitä selleissä tapahtuu.
Väkivalta on kestänyt kaksi päivää ja uutisten mukaan rajua.

Turha kuolema ja muutama jantteri tulevat saamaan pidemmän täysihoidon. Ehkä jopa ehdotonta.

Poliiseissa käydään nyt vuorolistoja läpi, että ketkä kaikki ovat olleetkaan tekoaikaan töissä. Ja sitten syynätään fb-päivitykset sekä puoluekirjat.

Muutama poliisi ripustetaan kuvaannoliseen lyhtypylvääseen malliksi muille. Ja sitten kauhistellaan, kuinka syvälle natsismi ja rasismi onkaan päässyt pesiytymään.

Ja persu-veikkaus myös käyntiin, montakohan nanosekuntia ekaan mainintaan kuluu?

Tarkoittanet varmaankin vanginvartijoita... Tämähän siis tapahtui vankilassa, eikä missään putkassa.
Ja uhrilla olisi kyllä ollut mahdollisuus montakin kertaa ilmoittaa väkivallasta, mutta ei sitä tehnyt.
Eikä tehneet muutkaan vangit mitään ilmoitusta, vaikka ovat todistaneet väkivaltaa parin päivän ajan.
Noissa matkaselleissä on kuitenkin hälytysnappi, jota painamalla saa vartijat paikalle.

Nyt varmaan käydään läpi onko nappuloita paineltu ja miten on reagoitu, millä aikavälillä ja onko vangilta kyselty hänen vointiaan tarpeeksi.
Toki pikkasen paha se on saada näyttöä heitteillepanosta, koska uhri on kuollut ja tällaisen jälkeen ne kielenkannat eivät välttämättä ole kovin laulavaisia.

Useamman päivän väkivalta ja tapa, jolla uhri on lopulta tapettu, aiheuttaa kyllä sen, että tekijät tuomitaan murhasta.
Jos oikein muistan, niin toisella oli tapon yritys alla ja toisella murhan yritys, joten ihan oikein menisi murhatuomio.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2022, 15:32:52 kirjoittanut SatuSetä »
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
^ Olet oikeassa, termini oli virheellinen.

Paska keikka joka tapauksessa, vaikka uhri olisi vaikka millainen lisko.

Slava Ukraini.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 878
 • Liked: 4846
"Eno" uutisia, lisko pääsee ihan omaan rauhaansa vähäksi aikaa.

Hovioikeus piti Laaja­salon ”Enon” 13 vuoden vankeus­rangaistuksen ennallaan
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008814983.html

Lainaus
Hovi katsoo Mohamed El Fatimin, 67, syyllistyneen yhteensä 26 rikokseen, muun muassa törkeisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.
...
Hän oli lisäksi videoinut osan teoista.
...
–  Sitä osoitti erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien asianomistajien houkutteleminen asunnolle alkoholia, lääkkeitä ja yösijaa tarjoamalla sekä heidän saattamisensa puolustuskyvyttömään tai tiedottomaan tilaan seksuaalirikosten toteuttamiseksi, kirjoittaa hovioikeus tuomion julkisessa selosteessa.
...
Käräjäoikeudessa jutussa oli myös toinen, nuorempi syytetty. Häntä ei tuolloin tuomittu rangaistukseen, sillä hän oli mielentilatutkimuksen mukaan tekoaikaan syyntakeeton.

Lisätty quote-tagit, uutisotsikko sekä lyhennetty lainausta.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2022, 16:35:11 kirjoittanut Skeptikko »
Slava Ukraini.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 772
 • Liked: 13017
 • junior koodari
Huimaa monikulttuurista tekemistä....vanhusta veivataan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7e1d7dce-fc3f-4a5e-948f-76946c3dfc7f

Lainaus
Osapuolet olivat solmineet asunnonvuokrasopimuksen, jonka vuokranantaja kuitenkin purki vielä samana iltana.
Etniseen vähemmistöön kuuluva nainen syytti eläkeläisrouvaa rotusyrjinnästä.
Seuraavassa vaiheessa hän vaati korvausta siitä, että saanut tapauksen vuoksi keskenmenon.
Kaikkiaan nuorempi nainen sai eläkeläiseltä 15 540 euroa, lähes kaiken naisen käteisen rahat.

En sano/kirjoita juuta enkä jaata..olisiko jossain vaiheessa jonkun,,vaikkapa omaisten  lampun pitänyt syttyä.

Lainaus
Edelleen neljän päivän päästä tunnistamattomaksi jäänyt henkilö ilmoitti eläkeläisrouvalle, että nainen jonka kanssa hän oli solminut vuokrasopimuksen oli ollut raskaana ja kokenut hänen toimintansa vuoksi keskenmenon. Rouvan pitäisi maksaa hyvityksenä 5 000 euroa.

Tuntematon henkilö uhkasi rouvaa ”suvun vainoamisella”, jollei hän maksa. Eläkeläisrouva maksoi jälleen pyydetyn summan.

Velka siirtyisi lapsille
Tuntematon henkilö vaati vielä muutama päivä tämän jälkeen eläkeläisrouvalta 4 000 euroa, jotta tämän ei tarvitsisi maksaa oikeudenkäyntikuluja. Rouva siirsi jälleen kerran pyydetyn summan tilille, joka hänelle osoitettiin.

Ei tarvitse olla kummonen "asiantuntija" päättelyssä suvun vainoamisesta,tietty epäselväksi uutisen perusteella jää,,kumman sukua vainotaan,,vanhan rouvan sukua vai etniseen vähemmistöön kuuluvan oletetun vuokralaisen?
« Viimeksi muokattu: 15.05.2022, 19:36:05 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 277
 • Liked: 3745
Ilmeisesti Taponen ei ole päässyr editoimaan tätä Vantaan poliisin tiedotetta:

Lainaus
Epäiltyinä tekijöinä on noin neljästä kuuteen nuorta. He ovat iältään noin 15-18-vuotiaita tummaihoisia poikia, jotka ovat vieneet uhrilta omaisuutta ja hakanneet uhria myös metalliputkilla.

– Tapauksella on ollut ainakin yksi silminnäkijä, jonka mukaan epäillyt tekijät ovat tulleet Martinlaakson aseman suunnasta ja paenneet K-Supermarket Martsarin suuntaan rakennustyömaan ohi. Yhdellä tekijöistä on päällään tummansininen baseball-takki, jossa on vaaleat hihat, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.
https://poliisi.fi/-/poliisi-pyytaa-havaintoja-torkeasta-ryostosta-martinlaaksossa
*** Patria o muerte! ***