Jos matu ei jaksa hankkia oikeaa työturvakorttia tai hygieniapassia tai ei ymmärrä oikean ja väärennöksen eroa, niin eivät hänen kykynsä riitä suomalaiseen työelämään. Nyt ei olla missään kehitysmaassa, jossa saa säheltää ihan miten tahansa.
Täysin samaa mieltä. Väärennetyn pätevyystodistuksen hankkineille tarjottiin siihen mahdollisuutta, ja
he päättivät tarttua tilaisuuteen. Tätä pitäisi saman tien ajatella myös
kansalaisuuskokeena ja
maassaololupakokeena. Ulos maasta koko porukka, sillä jos alamme sietää pientäkään vilppiä niin Venäjästä voi katsoa mallia siitä minkälaiseen yhteiskuntaan se voi johtaa, miinus tolkuttomat luonnonvarat joiden viennillä Venäjä vielä pystyy ylläpitämään yhteiskuntaansa.
Suomen väestö on noin tuplaantunut sadassa vuodessa, tähän ei päästy alkeellisilla vaatimustasoilla, eikä sen
ylläpitäminen onnistu alkeellisilla vaatimustasoilla. Tasosta tinkiminen tarkoittaisi väistämättä nykytilanteen vaihtamista joko massapoismuuttoon tai massakuolemaan tai molempiin.
Lisäys: nyt kun tuli mainittua hygieniapassi, Venäjä ja ihmisten kuolemat, niin muistin, että äsken kuulemma useita venäläisiä upseereita kuoli ruokamyrkytykseen, kun he osallistuivat sodassa kuolleen upseerin hautajaisiin, ja muistotilaisuudessa tarjoiltiin pilaantunutta kalaa. Viranomaisille oli kuulemma jo aiemmin valitettu paikallisen kalan laatuongelmista, mutta ongelmiin ei oltu puututtu, ja nyt sitten kävi noin.
Tuo passisysteemi on aika pelleilyä, jos ymmärtää lukemansa niin ei tarvitse maksaa päivän koulutuksesta hygieniatädin luennolla.
Työturvallisuus kortista ei kokemusta. Mutta silläkin on se perusjutut, että asiakas ymmärtää opetuksen tai lukemansa.
Omat kokemukseni hygieniapassista ovat noin, mutta kirjallisesta kokeesta on kymmenkunta vuotta, joten voi olla, että se on tämän jälkeen muuttunut vähemmän turhaksi (turhalla tarkoitan sitä, että ainakin silloin kokeessa kysyttiin lämpötilarajojen lisäksi myös eri mikrobien lämmönsiedosta, ja mielestäni tämä on olennaista vain kun selvitetään jo tapahtunutta ruokamyrkytystapausta).
Työturvakoulutus taas on mielestäni aina ollut hyödyllistä, siinä kuulee esimerkkitapauksia, ja oppii, että vaaroista saa myös kieltäytyä. Tämä viimeksimainittuhan on kehitysmaista tuleville mahdollisesti uusi asia.