Kirjoittaja Aihe: YHDISTETTY: Monikulttuurisia rikosuutisia Suomesta (lue ohje alusta)  (Luettu 5405446 kertaa)

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 242
 • Liked: 26775
– Vaikuttaisi siltä, että tekijän tarkoituksena on ollut estää matkustajien poistuminen linja-autosta ja saada ihmiset kuuntelemaan hänen ajatuksiaan ja tuntemuksiaan Gazan tilanteesta ja siellä tehdyistä iskuista. Kuulusteluissaan rikoksesta epäilty on kiistänyt Gazan tilanteen olevan syy hänen tekoonsa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Onko löytynyt mitään vahvistusta sille, että henkilö olisi ollut maahanmuuttajataustainen? Gazasta toki tulee tällaiset epäilyt mieleen, mutta se ei vielä todista asiaa.

PS, aika alkuvaiheessa murha.infon ketjua on kyllä väitetty tekijäksi noin 60-vuotiasta mamu-ukkoa, joten ehkä kyseessä on sitten tosiaan maahanmuuttajataustainen, mutta toisessa viestissä kiistetään:

Raisio: 54-vuotias mies uhkasi räjäyttää kranaatin Fölin linja-autossa - MURHA.INFO
https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1533128#p1533128
Lainaus
Jaaha, viesti poistui missä mainittiin olleen n 60v mamu-ukko.
...
Ei ole, ihan kotikutoinen luuseri tämä.
...
Jonkun uutisen mukaan, kaappari puhui myös enkkua. Eli kumpaa sorttia tää nyt on? Meijän omaa vai ulkolaista?

PS2, murha.infolta löytyy myös sumea pidätyskuva, missä pidätetty ei ole ainakaan mikään mustaihoinen. Tarkemmin etnistä taustaa sen perusteella ei oikein pysty sanomaan.
« Viimeksi muokattu: 29.01.2024, 23:47:17 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 006
 • Liked: 18202
Tamperelainen perheenisä vapautui julmista sotarikossyytteistä myös hovissa – oikeus ei pitänyt todistajien lausuntoja luotettavina
Turun hovioikeus käytti oikeudenkäyntiin kymmeniä istuntopäiviä. Niistä suurin osa järjestettiin Länsi-Afrikassa, jossa kuultiin valtaosa todistajista. Heitä oli yhteensä oli noin sata.

Lainaus
Turun hovioikeus on antanut tuomion poikkeuksellisessa sotarikosoikeudenkäynnissä. Oikeus vapautti Gibril Massaquoin kaikista syytteistä.
Tampereella pitkään asunutta sierraleonelaista perheenisää syytettiin julmista sotarikoksista, jotka tapahtuivat Liberian toisen sisällissodan aikana vuosina 1999–2003.
Hovioikeus katsoo jääneen näyttämättä, että Massaquoi olisi syyllistynyt mihinkään hänen syykseen väitetyistä rikoksista.

https://yle.fi/a/74-20072177


riittikö 10.000.000 euroa tamperelaisen perheenisän maineen puhdistamiseen ?

that's a bingo!

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 056
 • Liked: 8927
Juuri ja juuri, vielä ainakin yksi aste (KO) vielä kokeilematta, sen jälkeen EU tuomioistuimeen koska jankkaamisessa mennyt niin kauan. Ja sitten gibriili saa vielä koppirahat parilta vuodelta.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 006
 • Liked: 18202
Mikähän siinä on, ettei näitä saada tänne käsittelyyn:

Lainaus
Kansainvälinen rikostuomioistuin (engl. International Criminal Court, ICC) tuomitsee henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet vakaviin kansainvälisiin rikoksiin. Rikostuomioistuimella on toimivalta sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja joukkotuhonnasta. Tuomioistuimen toiminta alkoi vuonna 2002, ja se toimii Haagissa, mutta perustamissääntö sallii toiminnan muuallakin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_rikostuomioistuin

Suomi ja Liberia ovat tämän ratifioineet.


Tietty oikeus ei matkustelisi joka asteella Afrikkaan ja varmaan tuosta 10m€:stä valahtaa pikkaisen asianajajienkin kuluihin...

Sama kuvio kuin isis-kaksosilla = fyrkat ohi hyvin epämääräisellä tuomiolla ja vapautus päälle.


Asijantuntijakysymys, onko nyt niin, että koska Suomessa on annettu vapauttava tuomio, niin gibriliä ei enää voida haastaa oikeuteen muualla samoista rikoksista ilman uusia todisteita ?
that's a bingo!

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 453
 • Liked: 3372
Mikähän siinä on, ettei näitä saada tänne käsittelyyn:

Lainaus
Kansainvälinen rikostuomioistuin (engl. International Criminal Court, ICC) tuomitsee henkilöitä, jotka ovat syyllistyneet vakaviin kansainvälisiin rikoksiin. Rikostuomioistuimella on toimivalta sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja joukkotuhonnasta. Tuomioistuimen toiminta alkoi vuonna 2002, ja se toimii Haagissa, mutta perustamissääntö sallii toiminnan muuallakin.
Yksinkertaisesti, tuolla Tuomioistimella tulisi erittäin todennäköisesti tuomio, eikä Suomella olisi mitään mahdollisuuksia antaa vapauttavaa päätöstä, vakaviin sotarikoksiin syyllistyneille henkilöille.

Onko yksikään terrorismiin / sotarikoksiin syyllistynyt, saanut Suomessa päätöstä Syyllinen? Vai onko sellainen johtopäätös tuomittavaa rasismia?
Vai onkohan kyseessä "taloudellinen merkitys" ettei Suomi vaan joutuisi maksamaan vankeuden aiheuttamia kustannuksia?

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 666
 • Liked: 11058
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Mikähän siinä on, ettei näitä saada tänne käsittelyyn:

Lainaus
n.

Vai onkohan kyseessä "taloudellinen merkitys" ettei Suomi vaan joutuisi maksamaan vankeuden aiheuttamia kustannuksia?

Syy vapauttaviin päätöksiin: Ei haluta myöntää, että Suomi on ottanut vastaan sotarikollisia. Virallisen kaanonin mukaan maahan tulleet ovat uhreja ja pyhimyksiä, jotka eivät ole voineet tehdä mitään väärin.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 086
 • Liked: 15252
 • Manner-Suomen Tasavalta
Poliisiautoissa on nykyään rekisterikilven tunnistavat kamerat. Vastaan ajoi auto, josta tiedetään, että kannattaa tarkistaa. Ja kannattihan se: kuski oli kortiton ja päihtynyt, ja mahdollisesti myös maahantulokiellossa, ja matkustaja kävi poliisiin käsiksi.

Lainaus
Kaksi maahantulokiellon rikkomisesta epäiltyä otettu kiinni Vantaalla

Poliisi on ottanut kiinni kaksi maahantulokiellon rikkomisesta epäiltyä Vantaalla.

JULKAISTU 30.01.2024 18:39

KATI HYTTINEN

--

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaksi-maahantulokiellon-rikkomisesta-epailtya-otettu-kiinni-vantaalla/8868710

Lainaus
30.1.2024 15.43

--

Kaksi maahantulokiellon rikkomisesta epäiltyä otettiin kiinni

Poliisin partio pysäytti 28.1. sunnuntaina aamuyöllä Vantaan Ilolassa ajoneuvon poliisille entuudestaan tutun ulkomaisen rekisterikilven perusteella. Ajoneuvon kuljettajalle tehty puhalluskoe oli nolla, mutta huumepikatesti näytti positiivista tulosta.

- Kuljettajalla ei ollut esittää ajokorttia, eikä hänen kertomaansa henkilöllisyyttä pystytty varmistamaan, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen.

Myöskään ajoneuvossa matkustajana olleen miehen henkilöllisyyttä ei pystytty varmistamaan. Mies kertoi nimen ja syntymäajan, mutta niihin ei saatu vahvistusta tietojärjestelmien perusteella. Mies ei osannut myöskään kertoa ulkomaista henkilötunnustaan.

- Lopulta mies hermostui henkilöllisyyden selvittämisestään niin, että vastusti ja yritti lyödä poliisia kiinnioton yhteydessä. Mies otettiin kiinni epäiltynä maahantulokiellon rikkomiseen, väärien henkilötietojen antamiseen sekä virkamiehen vastustamiseen, Sartanen jatkaa.

- Ajoneuvon kuljettajan henkilöllisyyden varmistuttua, poliisi totesi, että hänellä ei ole kulkuneuvon kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Myös hänet otettiin kiinni epäiltynä maahantulokiellon rikkomiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, sanoo Sartanen.

--

https://poliisi.fi/-/vakavia-rikoksia-tyomatkaliikenteen-valvontaa-ylinopeuksia-etsintakuulutettuja-seka-virka-apuja-ita-uudellamaalla
« Viimeksi muokattu: 31.01.2024, 22:58:46 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 805
 • Liked: 7808
Lainaus
Poliisi epäilee useita ihmisiä ulkomailta johdetusta törkeästä huumausainerikoskokonaisuudesta
 
Julkaisuajankohta 1.2.2024 13.00

Poliisi epäilee, että kuriirit toivat Ruotsista Oulun seudulle ja muualle Suomeen yli kaksisataa kiloa huumausaineita, joiden katukauppa-arvo on yli seitsemän miljoona euroa.

Poliisi on tutkinut Oulussa törkeiden huumausainerikosten kokonaisuutta alkuvuodesta 2023 lähtien. Oulun poliisilaitos ja Keskusrikospoliisi ovat yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa selvittäneet ulkomailta johdettua huumausaineiden maahantuontia ja levitystä Oulun seudulle ja muualle Suomeen. Poliisi epäilee, että Suomeen maahantuotiin levitettäväksi satoja kiloja huumausaineita, joiden katukauppa-arvo on useita miljoonia euroja. Poliisi on nyt saanut esitutkintakokonaisuuden valmiiksi ja siirtänyt sen syyteharkintaan Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle.

Huumausaineet kuljetettiin Ruotsista

Viime vuosien aikana Oulun poliisilaitos on suorittanut useita esitutkintoja, joissa se totesi ulkomaalaistaustaisista henkilöistä koostuvan ryhmittymän järjestävän ja levittävän huumausaineita Oulun seudulle. Vuonna 2022 poliisi tutki huumausainerikoskokonaisuutta, jossa ulkomaalaistaustaisista henkilöistä koostuva ryhmittymä hallinnoi Oulussa suuria määriä huumausaineita. Kyseisen esitutkinnan yhteydessä Oulun poliisilaitos takavarikoi lähes sata kiloa erilaisia huumausaineita Oulussa kesällä 2022. Tammikuussa 2023 usea henkilö sai törkeistä huumausainerikoksista mittavia tuomioita.

Alkuvuonna 2023 annetuista tuomioista huolimatta poliisi epäili ryhmittymän jatkaneen rikollista toimintaa:

– Emme uskoneet maahantuonnin päättyneen tuomioihin, minkä vuoksi aloitimme uuden esitutkinnan ja kohdistimme erilaisia esitutkintatoimenpiteitä kyseisen ryhmittymän vapaana oleviin henkilöihin alkuvuoden 2023 aikana, kertoo Oulun poliisilaitoksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Katila.

Poliisi sai esitutkinnassa viitteitä siitä, että ruotsalaiset kuriirit kuljettaisivat huumausaineita Ruotsista pohjoisen rajan yli Ouluun ja muualle Suomeen levitettäväksi. Kesällä 2023 poliisi otti useita henkilöjä kiinni Oulussa, minkä yhteydessä se takavarikoi huomattavia määriä amfetamiinia. Poliisi takavarikoi paljon huumausaineita ja otti kiinni useita henkilöjä epäiltyinä törkeistä huumausainerikoksista myös muualla Suomessa:

– Esitutkinnan perusteella meillä oli syytä epäillä, että Lahden seudulle oli toimitettu huomattavia määriä huumausaineita. Näiden rikosepäilyjen johdosta vangittiin useita henkilöitä. Takavarikoimme lahtelaisesta asunnosta merkittävän määrän kuriirien toimittamaa amfetamiinia, kertoo Hämeen poliisilaitoksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Käyhkö.

Johtohenkilöt ovat ulkomaalaistaustaisia

Keskusrikospoliisi on tutkinut rikoskokonaisuuteen liittyvää kansainvälistä huumausaineiden maahantuontia. KRP:n esitutkinnassa selvisi, että Etelä-Ruotsissa asuva pariskunta oli salakuljettanut heinäkuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana Ruotsista Suomeen vähintään 96 kilogrammaa amfetamiinia, vähintään 80 kilogrammaa hasista, noin 48 kilogrammaa marihuanaa ja noin 3,5 kilogrammaa kokaiinia. Organisaatio toimitti Suomeen salakuljetetut huumausaineet edelleen levitettäväksi Oulun ja Lahden seuduille sekä pääkaupunkiseudulle.

Organisaation toimintaa johdettiin ulkomailta eri pikaviestisovellusten välityksellä esimerkiksi siten, että huumausaineita maahan tuoneet henkilöt saivat reaaliajassa huumausaine-erien toimittamiseen liittyvät ohjeet eivätkä itse olleet missään yhteydessä huumausaine-erien vastaanottajiin. Suomessa huumeet vastaanottaneet organisaation jäsenet levittivät huumausaineet katukauppaan. Huumeiden myyntiin liittyviä varoja on siirretty eri keinoin ulkomaille organisaation johdolle.

KRP on esitutkinnan aikana tehnyt tiivistä yhteistyötä muun muassa Ruotsin poliisin kanssa.

– Olemme esitutkinnan aikana tehneet laajaa kansainvälistä yhteistyötä, sillä organisaation johtohenkilöt ja päätoimijat ovat ulkomaalaistaustaisia. Olemme muun muassa selvittäneet rikostutkinnan kohteena olevan organisaation johtosuhteita ja vastuita, kertoo Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi.

Maahantuotujen huumeiden arvo on noin seitsemän miljoonaa euroa

Poliisin esitutkintakokonaisuudessa on ollut vangittuina useita henkilöjä, joista osa on edelleen tutkintavankeina. Rikoksista epäillyn ryhmittymän johtohenkilöt ovat noin 25–40-vuotiaita ja pääosin ulkomaalaistaustaisia. Esitutkintojen perusteella poliisilla on syytä epäillä, että kuriirit ovat tuoneet Oulun seudulle ja muualle Suomeen yli kaksisataa kiloa huumausaineita. Näiden huumausaineiden laskennallinen katukauppa-arvo on yli seitsemän miljoonaa euroa. Takavarikkoon poliisi on saanut kymmeniä kiloja huumausaineita, tuhansia euroja käteistä rahaa epäiltynä rikoshyötynä sekä useita laittomia ampuma-aseita.
https://poliisi.fi/-/poliisi-epailee-useita-ihmisia-ulkomailta-johdetusta-torkeasta-huumausainerikoskokonaisuudesta
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 805
 • Liked: 7808
Lainaus
Usealla paikkakunnalla tapahtuneen paritusrikoskokonaisuuden esitutkinta valmis

Julkaisuajankohta 2.2.2024 15.23
UUTINEN

Itä-Uudenmaan poliisissa on ollut tutkittavana vuosien 2018 - 2023 välisenä aikana usealla eri paikkakunnalla tapahtunut paritusrikoskokonaisuus.

- Asuntojen vuokraukset ovat olleet osana tutkittavana olevan yhtiön huoneistohotellitoimintaa. Toiminnan pyörittämisestä epäillään kahta eri henkilöä, joiden epäillään syyllistyneen törkeään paritukseen, kertoo rikoskomisario Joni Kokkonen.

Törkeään paritukseen liittyviä seksipalveluita epäillään myydyn Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kouvolassa, Jyväskylässä, Torniossa, Lahdessa sekä Kemissä yhteensä 32:ssa asunnossa.

- Kyseisiä asuntoja on vuokrattu seksipalveluja tarjoaville henkilöille. Asuntojen vuokra-ajat ovat vaihdelleet yhdestä vuorokaudesta useampaan vuorokauteen. Esitutkinnassa on selvinnyt, että seksipalveluja myyneitä eri henkilöitä on ollut yli 100, Kokkonen jatkaa.

Rikoskokonaisuudessa saadun rikoshyödyn määrän epäillään olevan satoja tuhansia euroja. Poliisi on hakenut rikoshyödyn poisottamisen turvaamiseksi asiassa vakuustakavarikon Itä-Uudenmaan käräjäoikeudelta.

Itä-Uudenmaan poliisi on tehnyt tutkinnan aikana yhteistyötä Helsingin, Viron ja Tsekin poliisien kanssa.

Esitutkinta on nyt valmistunut ja se on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

- Paritusrikoskokonaisuuden esitutkinnan yhteydessä tuli ilmi samoihin epäiltyihin kohdistuva epäilty nuuskan salakuljetus. Heidän epäillään tuoneen vuosien 2019 - 2022 välisenä aikana nuuskaa Ruotsista Suomeen Haaparannan/Tornion kautta yhteensä yli 190 kiloa, summaa Kokkonen.
  https://poliisi.fi/-/usealla-paikkakunnalla-tapahtuneen-paritusrikoskokonaisuuden-esitutkinta-valmis
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 967
 • Liked: 6665
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
Poliisi on selvittänyt kaksi Kuopiossa tapahtunutta törkeää ryöstöä
5.2.2024 14.57

Poliisi on selvittänyt 22.1.2024 Rastaantiellä tapahtuneen tapon yrityksen ja törkeän ryöstön sekä 28.1.2024 Snellmaninkadulla tapahtuneen törkeän ryöstön. Jälkimmäisen tapauksen tutkinnassa on tullut esille seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä saman tekijäporukan tehneen vastaavia tekoja myös aiemmin.

Rastaantie 22.1.2024 epäilty tapon yritys ja törkeä ryöstö   

Poliisi otti useita henkilöitä kiinni tekopaikalta, mutta heidät vapautettiin kuulustelujen jälkeen, koska oli selvää, että epäilty tekijä ei ollut heidän joukossaan. Muun muassa asunnon omistajat eivät ole olleet tapahtuma-aikaan paikalla, eikä heitä epäillä näistä rikoksista.

Yksi epäillyistä oli ehtinyt poistua paikalta ennen poliisin saapumista ja hänet tavoitettiin Kuopiosta muutama päivä teon jälkeen. Rikoksesta epäilyllä oli etsintäkuulutus ja hän on vankilassa muusta jo tuomitusta rikoksesta, joten poliisilla ei ollut tarvetta esittää henkilöä vangittavaksi. Nämä nyt tutkittavat rikokset siirtyvät lähiviikkoina syyttäjälle syyteharkintaan.

Asianomistaja sai useita puukolla tehtyjä vammoja, mutta on toipumassa niistä.

Kuopiossa Snellmaninkatu 28.1.2024 epäilty törkeä ryöstö ja huumausainerikos   

Ryöstössä käytettiin väkivaltaa ja uhattiin asianomistajaa aseella, joka myöhemmissä tutkimuksissa paljastui kuula-aseeksi. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni kahdeksan henkilöä, jotka pidätettiin. Kolme päätekijää vangittiin poliisin vaatimuksesta Pohjois-Savon käräjäoikeudessa 1.2.2024.

Poliisi on selvittänyt esitutkinnassa ryöstöä ja siinä yhteydessä on käynyt ilmi, että vangittuja on syytä epäillä myös lukuisista muista pahoinpitelyistä ja ryöstöistä Kuopiossa ja muualla Itä-Suomen alueella viime kuukausina. Esitutkinnassa on tullut ilmi muun muassa videomateriaalia, jossa pahoinpitelyjä ja mahdollisia ryöstöjä on kuvattu.

Kaikki vangitut ovat täysi-ikäisiä, mutta pidätettyjen joukossa oli myös alaikäisiä epäiltyjä. Vangitut ovat maahanmuuttotaustaisia nuoria ja kokonaisuudessa on viitteitä jonkinlaisesta jengikäyttäytymisestä.

Koska poliisin tiedossa ei ole näissä edellä mainituissa videoissa mainittujen pahoinpitelyjen uhreja eikä tietoa mahdollisista ryöstöistä tai muista asianomistajiin kohdistuneista rikoksista, niin poliisi pyytää heitä ottamaan yhteyttä vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai tekemään rikosilmoituksen joko sähköisesti tai henkilökohtaisesti.

https://poliisi.fi/-/poliisi-on-selvittanyt-kaksi-kuopiossa-tapahtunutta-torkeaa-ryostoa


Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 384
 • Liked: 9679
 • Hädänalainen rap-muusikko
Espoolaismies ja kotiovi mainittu. Boldaukset by Paawo.
Tarina ei kuitenkaan kerro olisiko poikakin lopulta voinut joutua kokemaan jotakin rakenteellista.

Lainaus
LÄNSI-UUDENMAAN käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan espoolaismiehen pahoinpitelystä 50 päiväsakkoon. Miehen uhrina oli 13-vuotias poika.

Mies tarttui poikaa kiinni vasemmasta käsivarresta asuintalonsa parkkipaikalla ja lähti retuuttamaan tätä kohti taloaan. Matkalla pojan jalka kolahti kivuliaasti aitaan.

Tuomiossa kerrotaan, että poika pyysi miestä useaan otteeseen lopettamaan, rimpuili vastaan ja kertoi pelkäävänsä, mutta mies sanoi vain, ettei pojalla ”ollut hätää”.

Kun mies alkoi avata kotinsa ovea, poika pääsi livahtamaan karkuun.

...

Tekijä perusteli oikeudessa toimintaansa sillä, että hänen mukaansa uhriksi joutunut poika ja hänen kaksi kaveriaan olivat häiriköineet naapurustossa potkimalla maahan­muuttaja­taustaisen perheen kotiovea.

Poika kiisti potkineensa ovea. Hän oli ollut tekijän pihapiirissä, koska hänen kaverinsa oli aiemmin asunut siellä, ja kulmilla oli tuttuja leikkipaikkoja. Käräjäoikeus ei ottanut lasten mahdolliseen häiriköintiin kantaa.

POJAN jalka vaurioitui siinä määrin, ettei hän pystynyt suoristamaan sitä tai harrastamaan hetkeen liikuntaa.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010197525.html
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
https://yle.fi/a/74-20073040

"Poliisi otti kiinni Kuopiossa ryöstöistä epäillyn ryhmän – uhrien kimppuun käytiin isolla porukalla ja tekoja kuvattiin
Vangitut ovat maahanmuuttotaustaisia nuoria, joita epäillään useista pahoinpitelyistä ja ryöstöistä."

Ja edelleen,

"Kahdeksan henkilöä pidätettiin, joista kolme päätekijää on vangittu. Vangitut ovat täysi-ikäisiä, mutta pidätettyjen joukossa oli myös alaikäisiä epäiltyjä. Vangitut ovat maahanmuuttotaustaisia nuoria, ja poliisin mukaan kokonaisuudessa on syytä epäillä jonkinlaista jengikäyttäytymistä.

– Siinä on lähinnä se tekotapa, on menty isolla porukalla uhrien kimppuun ja kuvattu tekoa. Samoja tekijöitä mahdollisesti liittyy muihinkin pahoinpitelyihin ja mahdollisiin ryöstöihin, kertoo rikoskomisario Anu Aro Itä-Suomen poliisista.

Aron mukaan kyse on jengityylisestä käyttäytymisestä, mutta katujengit eivät ole sinänsä rantautuneet Kuopioon."

Ei ole rantautunut, vielä. Niinkö?

Missä vaiheessa julkaistaan karttoja, jossa "jengityylisen" ryöstelykulttuurin leviäminen esitetään selvästi? Korreloidaan maahanmuuttajien osuuteen alueesta.

Sinänsä ihme, että poliisiviranomainen on käyttänyt triggeritermiä "maahanmuuttajataustainen." Toimittelija ei olisi uskaltanut käyttää suoraa termiä, jollei sitä olisi kuultu suoraan poliisin suusta.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 5088
 • Puolinuiva
^Viesti sopisi mielestäni paremmin jengiketjuun, mutta yleisellä tasolla totean, että nyt on sitten virallisesti Suomen viimeinen keharivapaa kaupunki paskottu. Pahaa tekee itselleni rakkaan kaupungin rappiota todistaa.
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
^Viesti sopisi mielestäni paremmin jengiketjuun, mutta yleisellä tasolla totean, että nyt on sitten virallisesti Suomen viimeinen keharivapaa kaupunki paskottu. Pahaa tekee itselleni rakkaan kaupungin rappiota todistaa.

Jengiketjuun ei, koska poliisi on virallisesti todennut, ettei kyse ole varsinaisesti ole kyse jengistä.

Allekirjoitan täysin Kuopion paskomisen täysin älyttömänä. Siellä ollaan käyty vuosia sukuloimassa enkä ole koskaan tuntenut oloani turvallisemmaksi baarista poistuessa ja nakkikioskin kautta hoippuessani. Sitä olisi ihan tosissaan saanut haastaa riitaa, jotta olisi tullut turpiin alkuasukkaalta.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 967
 • Liked: 6665
 • Understanding is a three-edged sword.
Lainaus
19-vuotias mies tapettiin Vantaalla sunnuntaina, uhrin kaveri myöntänyt teon

19-vuotias mies tapettiin teräaseella yksityisasunnossa Vantaan Myyrmäessä. Poliisi esittää vangittavaksi vuonna 1996 syntynyttä miestä.

Vantaan Myyrmäessä epäillään tapahtuneen henkirikos viikonloppuna, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisi sai tehtävän uhrin kotiin sunnuntaina iltapäivällä. Hälytyksen teki uhrin ystävä, joka ei saanut uhria kiinni.

Asunnosta löytyi 19-vuotias mies menehtyneenä. Teko tehtiin teräaseella.

Poliisi esittää rikoksesta epäiltyä 28-vuotiasta miestä vangittavaksi todennäköisin syin taposta epäiltynä. HS:n tietojen mukaan miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Mies on kuulustelussa myöntänyt puukottaneensa uhria.

Miehet olivat poliisin mukaan kaveruksia. Kumpikin on kotoisin Afrikasta eikä heillä ole Suomen kansalaisuutta.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010208479.html
« Viimeksi muokattu: 07.02.2024, 08:27:18 kirjoittanut Kemolitor »

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 086
 • Liked: 15252
 • Manner-Suomen Tasavalta
Valepoliiseja nyt myös venäjän kielellä. Asialla lienevät eri henkilöt, kuin tavallisesti.

Lainaus
DIGIUUTISET

Lyö luuri korvaan, jos saat tällaisen puhelun

--

Ville Järveläinen
Sunnuntai 4.2.2024 klo 9:00

--

Viranomaisen mukaan soittajat ovat puhuneet joko suomea tai venäjää. Huijausyritykset ovat kuitenkin olleet ilmoitusten perusteella kehnosti toteutettuja.

Poliisi ei kysy pankkitunnuksia

– On kuitenkin hyvä muistaa, että poliisi tai pankki ei koskaan soita ja pyydä antamaan puhelimitse tunnistautumistietoja tai pankkitunnuksia, se muistuttaa.

Mikäli tietojaan on jo ehtinyt luovuttaa huijarisoittajalle, on syytä olla yhteydessä omaan pankkiin sekä tehdä poliisille rikosilmoitus.

--

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/e32a2e28-8781-4ea6-93a6-9424bc9e5bde
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 5088
 • Puolinuiva
https://yle.fi/a/74-20072848

Lainaus
Poliisi pyytää vihjeitä kaupparyöstöistä Kuopiossa – kolmesta ryöstöstä epäillään samaa miestä
Epäilty tekijä oli pukeutunut tummiin vaatteisiin.

[...]
Epäilty tekijä on hoikka tai normaalivartaloinen ruskeasilmäinen mies. Hän on iältään nuorehko ja pituudeltaan 180-185 cm. Ryöstäjä on puhunut sekä suomea että englantia ryöstöjen yhteydessä.

Ryöstäjällä on ollut yllään musta, North Face -merkkinen takki ja tummat housut. Jalkineina on ollut lenkkarit.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 5088
 • Puolinuiva
https://yle.fi/a/74-20074466

Lainaus
Labradorinnoutaja katosi kaupan edestä jäljettömiin – pian verkkosivustolle ilmestyi myynti-ilmoitus

Kaupan edestä kadonnut koira johti etsintäoperaatioon. Koiran varastanut tuomittiin vankeuteen.
[...]
Koiran omistaja palasi kauppaan ja pyysi kaupan vartijaa tarkistamaan valvontakameran tallenteelta, näkyykö siellä koiran katoaminen. Valvontakamera oli tallentanut tilanteen, jossa romaniseurue oli vienyt koiran autoon.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 086
 • Liked: 15252
 • Manner-Suomen Tasavalta
^Eikö vieraat koirat ole likaisia?
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Miten kukaan jättää enää näinä aikoina koiraansa, varsinkin leppoisaa labbista kaupan edustalle vapaasti varastettavaksi ?

Ennen lapsiakin jätettiin vaunuihin vartioimatta. Mutta edistys edistyy edistymistään.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

KamalaJari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 270
 • Kaikkea täällä sanomaasi voidaan käyttää sinua ...
Miten kukaan jättää enää näinä aikoina koiraansa, varsinkin leppoisaa labbista kaupan edustalle vapaasti varastettavaksi ?

Ennen lapsiakin jätettiin vaunuihin vartioimatta. Mutta edistys edistyy edistymistään.

Nyt jos erehdyt väärään seuraan vauvasi kanssa se on vasarasta päähän ja vaavi vaihtoi omistajaa.
Näin se taantumus taantuu taantumistaan.
Voi lintukotoa muistoissani  :'(

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 634
 • Liked: 24147
^Eikö vieraat koirat ole likaisia?

Eivät, jos niillä voi tehdä rahaa...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 465
 • Liked: 40151
 • The Buddha of Kerava
^Eikö vieraat koirat ole likaisia?

Eivät, jos niillä voi tehdä rahaa...

Koiran varastaneet mustalaiset olivat sentään rotutietoisia ja veivät labradorinnoutajan. Sehän on eräs ihmisystävällisimmistä koirista, vähän kuin suomalaiset, ystävällisiä mutta liian kilttejä. Olisivat raviosaajat yrittäneet viedä monen muun rotuisen koiran niin ei olisi tainnut onnistua. Kaikki koirat eivät tuossa tilanteessa varmaan purisi, mutta alkaisivat haukkua, rähistä ja murista sen verran, että omistaja tulisi katsomaan, mikä hätänä.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 5088
 • Puolinuiva
https://yle.fi/a/74-20074148

Lainaus
Ulkomaalaistaustaiset rikolliset syytteessä Oulussa: toivat Suomeen miljoonien edestä kovia huumeita

Poliisin tutkinnan mukaan kuriirit toivat Ruotsista Oulun seudulle ja muualle Suomeen yli 200 kiloa huumausaineita.

Oulun käräjäoikeudessa alkaa tänään poikkeuksellisen suuren huumerikoskokonaisuuden käsittely. Siinä pääosin ulkomaalaistaustaisten tekijöiden epäillään tuoneen Ruotsista järjestelmällisesti jopa 200 kiloa huumeita vuoden 2022 aikana.

Rikoksesta syytteessä on peräti 19 henkilöä ja oikeutta käydään pitkään: istuntopäiviä on varattu liki 30. Yksi syytetyistä on jo myöntänyt syyllistyneensä syytteessä mainittuun törkeään huumausainerikokseen.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 5088
 • Puolinuiva
Katujengit hävinneet mutta löyhien kehariporukoiden tekemät ryöstöt nousussa.  :flowerhat:

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000010223531.html

Lainaus
Poliisi: Katujengit kadonneet Turusta – Tästä se johtuu

Nuorten tekemien ryöstöjen ja muun katuväkivallan määrä on nousussa, vaikka varsinainen katujengitoiminta on hiipunut Turussa.

KATUJENGITOIMINTA on hiipunut Turussa, poliisi kertoo. HS uutisoi heinäkuussa 2023 Halisten kaupunginosassa vaikuttavasta ”H-Block”-nimisestä nuorisojoukosta, joka on Turun ensimmäinen ja toistaiseksi ainut katujengin määritelmän täyttävä porukka.

Rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisista kertoo, että kesällä ja alkusyksyllä 2023 poliisi arvioi myös toisen turkulaisen nuorisoporukan olleen lähellä täyttää katujengin määritelmän. Siitä ei ole kuitenkaan kuulunut alkusyksyn jälkeen mitään, ja H-Blockin toimintakin saatiin kuriin ”pakkokeinojen avulla”.
[...]
TAVALLISTA kaupunkilaista ei kuitenkaan lohduta se, onko kyseessä virallisen määritelmän mukaista katujengitoimintaa vai ei, jos joutuu katuväkivallan uhriksi.

Onko Turussa turvallista oleskella ulkona?

”Aina on se mahdollisuus, että joutuu rikoksen uhriksi, jos osuu väärään paikkaan väärään aikaan. Kohonnutta riskiä ei kuitenkaan ole millään alueella Varsinais-Suomessa. Maalaisjärki kannattaa pitää mukana, eikä lähteä provosoimaan omalla toiminnallaan mitään, vaikka se ei rikosta oikeutakaan”, Kainonen sanoo.

Suurin osa nuorten katuväkivallasta kohdistuu muihin nuoriin.
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 805
 • Liked: 7808
Lainaus
Hämeen polisiilla oli vuorokauden aikana 180 tehtävää. Polisiin suojiin päätyi 9 henkilöä.

(...)

KANTA-HÄME

Kello 14.00 aikaan jäi Hämeenlinnassa Hämeensaarentiellä sijaitsevassa tavaratalossa kiinni näpistyksestä 33-vuotias ulkomaalainen mies, joka oli ottanut kaupan hyllystä 87 euron arvosta sähköhammasharjan vaihtopäitä ja kätkenyt ne povitaskuunsa. Tämän jälkeen mies oli poistunut kassalinjan ohi maksamatta tuotteita.
https://poliisi.fi/-/24-vuotias-mies-ajeli-reipasta-ylinopeutta-hollolassa
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

KamalaJari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 270
 • Kaikkea täällä sanomaasi voidaan käyttää sinua ...
Lainaus
Hämeen polisiilla oli vuorokauden aikana 180 tehtävää. Polisiin suojiin päätyi 9 henkilöä.

(...)

KANTA-HÄME

Kello 14.00 aikaan jäi Hämeenlinnassa Hämeensaarentiellä sijaitsevassa tavaratalossa kiinni näpistyksestä 33-vuotias ulkomaalainen mies, joka oli ottanut kaupan hyllystä 87 euron arvosta sähköhammasharjan vaihtopäitä ja kätkenyt ne povitaskuunsa. Tämän jälkeen mies oli poistunut kassalinjan ohi maksamatta tuotteita.
https://poliisi.fi/-/24-vuotias-mies-ajeli-reipasta-ylinopeutta-hollolassa

Mies vain halusi pitää suun hygieniasta hyvää huolta, tuosta nyt meteliä pitämän, sitäpaitsi Li Andersson sanoi että ei se kaupasta pölliminen hätätilanteessa niin arvosteltavaa ole.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 805
 • Liked: 7808
Lainaus
Keskusrikospoliisi tutkii törkeää petossarjaa Kelan asumistuen väärinkäyttöön liittyen
 
Julkaisuajankohta 21.2.2024 12.59
UUTINEN

Esitutkinta tapauksesta käynnistyi kesällä 2023 törkeän huumausainerikostutkinnan yhteydessä ilmi tulleiden asuntojen vuokrausten kautta. Esitutkinnan perusteella jälleenvuokrattuja asuntoja on ollut ainakin 25 kappaletta. Rikosvahingon epäillään olevan yli 100 000 euroa.

Petossarjan epäillään ajoittuneen vuosien 2022–2023 ajalle. Poliisin esitutkinnan mukaan pääepäilty oli hankkinut pääkaupunkiseudulla hallintaansa kymmeniä vuokra-asuntoja. Asunnoissa on ollut kirjoilla henkilöitä, jotka ovat saaneet Kelalta asumistukea. Asumistukea Kelalta saaneet asukkaat olivat luovuttaneet asuntoja pääepäillyn haltuun korvausta vastaan, ja pääepäilty oli jälleenvuokrannut asuntoja käteismaksua vastaan. Vuokrattuja asuntoja oli käytetty asumisen lisäksi lyhytaikaiseen käyttöön ja muun muassa huumausaineiden kätkö- ja säilytyspaikkoina.

Asiakokonaisuuteen liittyy pääepäillyn lisäksi 24 henkilöä, joita epäillään petoksesta. Kaikki epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia. Asuntoja jälleen vuokranneita henkilöitä ei puolestaan epäillä rikoksesta, vaan heitä on kuultu todistajan asemassa.

– Esitutkinnassa on tullut ilmi, että epäillyt ovat erehdyttäneet Kelaa antamalla väärää tietoa muun muassa tosiaasiallisesta asuinpaikastaan. Näiden väärien tietojen perusteella Kela on maksanut heille tukia, kertoo Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja rikoskomisario Matti Rekola.
https://poliisi.fi/-/keskusrikospoliisi-tutkii-torkeaa-petossarjaa-kelan-asumistuen-vaarinkayttoon-liittyen
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

skyuu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 952
 • Liked: 2493
^
Ja arvaappa asuuko nuo KELA:n tukia ja pimeetä korvausta nostaneet "asukkaat" vakituisesti täällä vai ulkomailla. Ite veikkaan vahvasti että ollaan Mogadishu beachillä tai miksei Gaza Beachilla paistattelemassa päivää, vaihtoehtoisesti keräämässä massia omaan vuokrakasarmiin jossain päin iRaqqia.
KELA-etsiviä tarttis oikeasti pistää hommiin ja nämä jalkautuisivat ihan kolkuttelemaan ovia ja tarkistelemaan kuka asuu ja missä asuu. Samoin ottaisivat yhteyttä, etänä&naamatusten ja tarkistaisivat onko tukien saaja oikeasti hölmölässä vaiko ei... ja jos on jossain jihadoimassa niin tuet pois ja takaisinperintään. Niin ja kansalaisuus kanssa perkele.  >:(

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 805
 • Liked: 7808
Lainaus
Poliisi on saanut alkuvuonna kymmeniä ilmoituksia taskuvarkauksista Helsingin keskustassa

Julkaisuajankohta 22.2.2024 11.06
UUTINEN

Helsingin poliisille on ilmoitettu noin 50 taskuvarkautta viimeisen kuukauden sisällä. Teot ovat tapahtuneet keskustassa Kluuvin alueella, ja niitä tutkitaan varkauksina.

Rikokset ovat sijoittuneet Rautatieaseman, Aleksanterinkadun, Senaatintorin, Katajanokan ja Pohjois-Esplanadin seudulle.

Viime viikolla Helsingin poliisi otti kiinni neljä varkauksista epäiltyä henkilöä. Kaksi epäiltyä otettiin kiinni maanantaina ja kaksi keskiviikkona.

Kaikki kiinniotetut ovat ulkomaalaisia, ja he ovat tulleet Suomeen Itä-Euroopasta. Epäillyt käännytetään Suomesta ulkomaalaislain perusteella, koska heidän katsotaan vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

– Keskiviikon kiinniotosta kiitokset kuuluvat erityisesti Stockmann-tavaratalon vartijalle, joka oli tarkkaillut rikoksesta epäiltyjen toimintaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Korkalainen.

Taskuvarkaat toimivat nopeasti ja huomaamattomasti – kaupungilla kannattaa olla valppaana

Tapausten tutkinnassa on käynyt ilmi, että taskuvarkaiden toiminta on hyvin ammattimaista. Esimerkiksi anastetut ulkomaan valuutat vaihdetaan saman tien toiseen valuuttaan tai lähetetään ulkomaille. Epäillyt tekevät rikoksia ryhmissä, ja varastettu omaisuus siirtyy nopeasti henkilöltä toiselle.

– Suurin osa teoista on kohdistunut turisteina Suomessa olleisiin henkilöihin. Tekotapa rikoksissa on, että kadulla kulkevaa ihmistä häiritään esimerkiksi tönäisemällä ja samalla toinen henkilö nappaa kohdehenkilön repusta lompakon, kertoo tutkinnanjohtaja Korkalainen.

Taskuvarkauksilla on saatu ihmisiltä käteistä rahaa yhteensä tuhansia euroja. Asianomistajat ovat myös menettäneet passeja ja arvokkaita merkkilompakkoja.

– Muistutamme, että keskustassa liikkuessa kannattaa olla tarkkaavainen ja soittaa heti hätäkeskukseen, jos näkee epäilyttävää toimintaa. Varkauksista on syytä tehdä aina rikosilmoitus. Mitä nopeammin poliisi saa tiedon epäillystä rikoksesta, sitä todennäköisemmin poliisi pääsee tekijöiden jäljille ja pystyy puuttumaan rikosten tekemiseen, sanoo tutkinnanjohtaja Korkalainen.

Oheisesta videosta on havaittavissa rikoksesta epäiltyjen nopea ja ammattimainen toiminta keskellä kirkasta päivää. Videossa epäillyt tulevat hyvin lähelle kohdehenkilöitä, ja toinen epäillyistä pyrkii kiinnittämään kohdehenkilöiden huomion. Samalla toinen epäilty anastaa lompakon repusta.
https://poliisi.fi/-/poliisi-on-saanut-alkuvuonna-kymmenia-ilmoituksia-taskuvarkauksista-helsingin-keskustassa
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Tagit: okpere