UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 131780 kertaa)

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 976
 • Liked: 9313
 • A pox on both your houses.
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #360 : 22.07.2019, 20:13:35 »
Euroopan on kyettävä ottamaan vastuuta itsestään kyllä ,mutta jos  EU kansalaisten luottamus päätöselimiin ja omaan ja perheidensä fyysiseen olemassaoloon jatkossa on heikohko niin en usko että sille pohjalle luodaan kovin vahvaa EU-kansalaisten armeijaa .

EU-kansalainen on homo sovieticus.

Sande Parkkonen: ”Itsenäisyys ei ole realismia?”
https://mvlehti.net/2019/07/22/sande-parkkonen-itsenaisyys-ei-ole-realismia/
Lainaus
Moni eturivin poliitikko on sanonut usein ja ääneen, ettei Suomen ero Euroopan Unionista ole realistinen vaihtoehto. Meille on toisteltu lähes kaikista suunnista, ettei eurolle ole vaihtoehtoa. Kaikki tuo on valehtelua, harhaanjohtamista ja valetta. Meillä on realistinen vaihtoehto. Se on itsenäisyys. Se on oma valuutta.

Ne, jotka väittävät, että Suomi on itsenäinen, eivät joko ymmärrä todellista asemaamme, tai valehtelevat. Itsenäisen valtion tunnusmerkeistä meillä on jäljellä enää lippu. Me emme ole enää itsenäinen valtio. Me olemme Euroopan Unionin "jäsenvaltio". Tuo nimi on keksitty korvaamaan sana "osavaltio", koska se särähtäisi liian monen korvaan.

Laeistamme 70-80% tulee suoraan EU:sta. Talouspolitiikkamme määrätään EU-tasolla. Rahapoliittinen päätösvalta on luovutettu Euroopan keskuspankille, kuten Alexander Stubb eduskunnassa hiljattain sanoi. Ulkopolitiikkamme määrätään EU:ssa. Tämä tarkoittaa sitä, että me emme ole enää itsenäisiä. Suomi ei ole itsenäinen valtio.

Allekirjoittaneellekin on usein heitetty vasta-argumenttina tämä: eikö Saksa muka ole itsenäinen valtio? Oikea vastaus on: ei ole. Saksa on ollut vieraitten valtioiden sotilaallisesti miehittämä maa vuodesta 1945 lähtien ja on sitä edelleen. Sen lisäksi se on EU:n "jäsenvaltio". Toki se on suurin ja vaikutusvaltaisin osavaltio ja johtaa pitkälle EU:ta painoarvollaan, mutta se ei ole itsenäinen valtio tai maa. Se on miehitetty osavaltio.

Suomen uudelleen itsenäistymiselle on olemassa vankkoja taloudellisia perusteita. Meidän valtiontaloutemme ja keskuspankkimme ovat molemmat ajautuneet syvään kriisiin vain ja ainoastaan EU-jäsenyyden ja euron vuoksi. Kymmenien miljardien kulut ovat kestämättömiä ja juuri siksi valtio joutuu leikkaamaan kansalaisille suunnattuja palveluita ja ottamaan lisää lainaa yksityisiltä pankeilta. Omalta keskuspankilta ei EU:n sääntöjen mukaan saa ottaa lainaa.

Suurin ja merkittävin syy Suomen uudelleen itsenäistymiselle on kuitenkin se sama, joka innotti menneitä sukupolvia valtaviin uhrauksiin ja taisteluun lähes kaikilla elämän aloilla. Sibelius, Gallen-Kalela, Edelfeldt ja monet muut loivat upeaa taidetta itsenäisyyden hengessä. Sotien aikana 90 000 suomalaista miestä ja naista kuoli taistelussa vapaan ja itsenäisen isänmaan puolesta. Sotien jälkeen samat sukupolvet jälleenrakensivat maan, asuttivat 420 000 karjalaispakolaista, loivat Suomen teollisuuden ja talouden uudelleen, lähtivät rakentamaan pohjoismaista hyvinvointivaltiota ja tekivät Suomesta yhden maailman rikkaimmista ja parhaimmista maista.

Nyt meille sanotaan, ettei sellainen ole realismia. Meille sanotaan, ettei se ole mahdollista. Vuonna 1939 jokainen asiantuntija, ammattilainen, ulkomaalainen tarkkailija ja poliitikko sanoivat, että Suomi kestää korkeintaan kaksi viikkoa ja ettei Suomen puolustaminen ole mahdollista. Taistelu Neuvostoliittoa vastaan ei ole realismia. Baltit toimivat näiden asiantuntijalausuntojen pohjalta. Suomi halusi säilyttää itsenäisyytensä.

1945 sanottiin, ettei Suomi voi säilyä itsenäisenä. Sota oli hävitty. 420 000 pakolaista. Valtavat maa-alueet oli menetetty. Maa oli raunioina. Talous oli raunioina. Ulkomaisten asiantuntijoiden mielestä oli selvää, ettei Suomi säily itsenäisenä. Kun YYA-sopimus tehtiin, kaikki "asiantuntijat" tiesivät ettei Suomi säily kovinkaan pitkään. Se ei ollut realismia, sillä jokainen Neuvostoliiton rajanaapuri menetti itsenäisyytensä ja joutui Varsovan liittoon. Osa katosi kartalta. Se tulisi olemaan myös Suomen kohtalo, se oli realismia, se oli ainoa vaihtoehto.

Suomalaiset olivat toista mieltä. YYA-sopmukseen ujutettiin pienen pieniä lauselmia, jotka livahtivat Neuvostoliiton johdolta sopimustekstiin. Kaikki sopimuksen pykälät vaativat toteutakseen MOLEMPIEN osapuolten suostumuksen, eikä Suomi aikonut koskaan suostua. Sopimus sitoi Neuvostoliiton kädet. Puna-armeijan tulo Suomeen olisi vaatinut suomalaisten hyväksynnän. Mikä tahansa virallinen puuttuminen Suomen asioihin olisi vaatinut suomalaisten hyväksynnän. Suomalaiset neuvottelijat olivat kerrankin ajatelleet isänmaansa etua ja olleet ovelia.

Kun Suomi liitettiin Euroopan Unioniin perustuslain vastaisesti, silloiset neuvottelijat hyväksyivät lähes kaiken. Aina kun EU on pannut sopimuksia uusiksi, suomalaiset poliitikot ovat hyväksyneet kaiken. Lissabonin sopimus, euro-sopimukset, kaikki todellisuudessa itsenäisyyden vieneet sopimukset on hyväksytty mutisematta. Kaiken huippuna on hanke, jonka tarkoituksena on tehdä Suomesta sotilaallisesti alistettu ja epäitsenäinen valtio.

Kaikki suuret puolueet vasemmalta oikealle, vihreistä demareihin, kokoomuksesta kepuun, vasemmistosta kristillisiin, ajavat EU-agendaa. Yksikään niitä ei ole halua itsenäistä Suomea. Ne ovat kaikki sitoutuneet federalistiseen politiikkaan, koska kaikki EU-politiikka on sitä. Jos joku väittää ettei ole, hän joko valehtelee tai ei tiedä. Euroopan Unioni on "valtioliitto", federaatio, liittovaltio. Niin kauan kun olemme sen jäseniä, me emme ole itsenäisiä. Asia on näin yksinkertainen. Me emme päätä omista asioistamme.

Meille sanotaan, ettemme pärjää yksin. Emme taloudellisesti, emmekä turvallisuuspoliittisesti. Se on valehtelua. Nokia on loistoesimerkki. Nokia nousi nimenomaan hyvinvointivaltion pohjalta, suomalaisten nostamana ja luomana, ja se romahti muutamassa vuodessa kun Nokian omistus ja johto päätyivät ulkomaalaisten käsiin.

Suomalaiset sotilaat ovat olleet maailmalla erilaisissa sotilasoperaatioissa viimeiset kymmenen vuotta. Heitä on kuollut ja vammautunut. Ennen EU-jäsenyyttä suomalaisia sotilaita oli maailmalla vain sinisissä kypärissä ja bareteissa, ja silti päätimme itse omista asioistamme. Kukaan eikä mikään uhannut meitä sotilaallisesti. Vasta nyt, kun olemme osa EU:ta ja meitä on hivutettu Natoon, meillä onkin vihollisia naapurissa ja maailmalla. Vasta nyt Venäjästä on leivottu mahdotonta uhkaa. Vasta nyt meistä on tullut terrorismin kohdemaa. Se on hyvä muistaa.

Itsenäinen Suomi olisi nopea liikkeissään. Me päättäisimme itse mitä tekisimme taloudessa ja ulkopolitiikassa, miten kehitämme maatamme, miten toimimme globaaleilla markkinoilla jne. Me voisimme päättää kaikesta. Nyt me emme voi. Me voimme vain sopeutua. Nykytilanteessa meillä ei ole mitään vaihtoehtoja, kun taas itsenäisenä valtiona me voisimme toimia omaksi parhaaksemme. Itsenäisenä maana me päättäisimme itse omista asioistamme, kaikesta.

Katsokaa Islantia. Katsokaa Sveitsiä. Ne eivät kuulu Euroopan Unioniin, eivätkä ne ole euron jäsenmaita. Ne ovat pieniä maita. Meneekö niillä huonommin kuin meillä? Niillä menee paremmin ja syykin on aivan yksiselitteinen: ne ovat itsenäisiä.

NOVUS ORDO HOMMARUM

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 773
 • Liked: 28761
Sveitsiläisessä Die Zürcherin verkkolehdessä julkaistiin vuonna 2015 saksalaisen juristin Carlos A. Gebauerin haastattelu. Gebauer on FDP-puolueen jäsen ja hän pyrki Bundestagiin vuoden 2017 vaaleissa.

Haastattelun teema - EU ei ole oikeusvaltio - on erittäin ajankohtainen nyt, kun Rinteen hallitus on EU-puheenjohtajan ominaisuudessa ilmoittanut panostavansa etenkin oikeusvaltioasioihin. Urakkaa tulee riittämään, sillä ensin EU:sta pitää saada tehtyä oikeusvaltio. En jaksa uskoa tuon onnistuvan, joten aikeena näillä lienee jotakin muuta. Ehkä joidenkin jäsenvaltioiden diktatorinen kurittaminen?

Lainaus
EU ei ole oikeusvaltio

EU on epämääräisten lakikäsitteiden takia totalitaarinen luomus


17.01.2015

Olivier Kessler (Schweizerzeit) - Hän shokeeraa uudella kirjallaan EU-turboja. Hän osoittaa yksityiskohtaisella ja syvällisellä EU-sopimusten analyysilla, että EU on täydellinen vastakohta sen omalle ilmoitukselle "vapauteen, turvallisuuteen ja oikeuteen" perustuvasta alueesta.

Carlos A. Gebauerin haastattelu

Schweizerzeit: Uuden kirjanne otsikko on "Pelastakaa Eurooppa EU:lta - Kuinka unelma hajosi vallanhimoon". Mistä unelmasta on kyse?

Carlos A. Gebauer: Kaikki Euroopan kansat ovat viimeistään vuoden 1945 jälkeen unelmoineet voivansa luotsata pienen mantereensa ulos ikuisista yhteenotoista ja pystyvänsä muuttamaan sen rauhalliseksi yhteistyöalueeksi. Ainaisten tappavien ja tuhoavien yhteenottojen sijaan piti saada aikaan humaani ja rakentava yhteiselo, ainakin muualle kuin silloiseen itäblokin alueelle.

Schweizerzeit: Estääkö EU tämän unelman toteutumisen?

Gebauer: Näyttää pahoin siltä, että ajatus Euroopan poliittisesta yhtenäisyydestä pääsi toteutumaan varsin ikävällä ja itseriittoisella tavalla. Maiden väliset organisatoriset ja kielelliset esteet antoivat yli maiden rajojen levittäytyneelle poliittiselle eliitille tilaisuuden perustaa vuosikymmenien kuluessa oma - ilman julkista valvontaa olevan - raudanluja valtarakenne. Mitä suurempi on saavutettu valta, niin sitä pahemmin se tunnetusti korruptoi.

Valta

Schweizerzeit: Teillä oikeusvaltio on keskeinen käsite sen ymmärtämiseksi, miksi EU saattoi syntyä ja miksi kansallisvaltiot luovuttivat yhä enemmän valtaa Brysseliin. Tämä Eurooppa-tason valtakeskittymä on ollut jo kauan nähtävissä jatkuvan poliittisen sentralisoitumisen takia. Miksi kriitikoita ei ole kuunneltu?

Gebauer: Tuossa on lähes jotakin traagista. Kun Euroopan yhdentyminen perustettiin rauhanprojektiksi sodan ja jatkuvan hävityksen raunioille, niin se voitiin siihen aikaan selkeästi käsittää ja esittää poliittisesti hyväksi asiaksi. EU:n alati paisuvia instituutioita kritisoivat leimattiin nopeasti nationalisteiksi, patavanhoillisiksi tai pahimmassa tapauksessa sodanlietsojiksi. He ovat antaneet EU-maiden välisellä sektorilla toimivalle paisutetulle valtakeskittymälle lähinnä vain lisää puhtia

Schweizerzeit: Vallanhimo on teidän mielestään ratkaisevin tekijä EU:n synnylle ja kasvulle. Eikö EU ole kuitenkin myös välttämätön sellaisten kansainvälisten ongelmien takia, jotka edellyttävät yhteisiä ratkaisuja ja "eivät pysähdy valtioiden rajoilla"? Esimerkeiksi nostetaan järjestäytynyt rikollisuus, terrorismi tai ilmastonmuutos.

Gebauer: Tässäkin piilee traaginen ajatusvirhe. Koko ei ole ratkaisevaa ongelman ratkaisemisen kannalta. Sata soutuvenettä voi väistää vahingoittumatta merellä karia, johon höyrylaiva on noiduttu törmäämään. Saksa hyötyi näihin päiviin asti pienvaltioiden ajoiltaan periytyneestä joustavuudesta teollisen vallankumouksen murroksessa 1800-luvun alussa, kun Ranska oli silloin jo keskusjohtoinen. Myös uhkia ja vaaroja vastaan kamppailu vaatii luovuutta. Luovuuden vastakohta on kaavoihin kangistuminen. Vaikka Euroopassa tätä kaavoihin kangistumista sanotaan nykyään kaunistellen "harmonisoinniksi", niin tosiasiassa se estää monimuotoisuuden ja diversiteetin.

Tuomarivalta?

Schweizerzeit: Kritisoitte kirjassanne, että käytännössä EU:n perustuslakina toimiva Lissabonin sopimus on täynnä epämääräisiä käsitteitä, jotka avaavat rajattoman tulkintakentän. Voitteko mainita esimerkkejä tästä?

Gebauer: Otetaan vaikka EU-neuvoston kompetenssi päättää "soveliaista toimenpiteistä, jos ilmenee vakavia vaikeuksia". Näin todetaan EU:n toimintaa koskevan sopimuksen artiklassa 122. Tuollainen muotoilu voi juridisesta näkökulmasta katsoen tarkoittaa mitä vaan. Kohdan olisi voinut kirjoittaa myös muotoon: Sallittua on se mitä kulloinkin päähän pälkähtää. Oikeusvaltio-periaatteen mukaan koulutetuilta juristeilta nousevat karvat pystyyn tuollaisia säännöstekstejä lukiessa.

Schweizerzeit: Epäselvien EU-säännösten tulkinnasta tulee tämän epämääräisyyden vuoksi valtakysymys. Ovatko EU:n todelliset vallanpitäjät siten viimekädessä tuomareita?

Gebauer: Vastaus on osin kyllä ja osin ei. Näiden tuomareiden näkemyksiä kyllä kysytään aina välillä merkittävissä tapauksissa. He antavat kuitenkin tuomioita jälkikäteen toteutuneiden tosiseikkojen pohjalta, jolloin he tosiasiallisesti tuottavat vain historiallisia alaviitteitä juridiseen kirjallisuuteen, ja näitä käytetään sitten - riippuen kulloinkin vallitsevasta poliittisesta tarpeesta – joko argumentatiivisesti, tai sitten ei. Nykyisyys ja tulevaisuus ovat EU:ssa ensisijassa poliitikkojen asia, ja välillä he noudattavat voimassaolevia sääntöjä ja välillä eivät

Syrjintä

Schweizerzeit: Lissabonin sopimuksessa esiintyy useita kertoja "syrjintäkieltoa" koskeva epämääräinen käsite, joka tosiasiassa avaa tien suunnitelmataloudelliselle tasapäistämiselle. Voitteko kertoa näistä kytkennöistä?

Gebauer: Arkipuheessa "syrjinnästä" ja "huonosta kohtelusta" on tullut nykyään jo lähes synonyymejä. Määritelmällisesti syrjintä tarkoittaa kuitenkin ainoastaan erottelua. On mielenkiintoista havaita, että aloitan joka ikisen päiväni syrjimällä: Syön sitä mitä lautasella on, mutta lautanen ei syö mitään. Diskriminoinnin vastainen tasa-arvopolitiikka ei ole tosiasiassa muuta kuin perinteisen yhdenvertaisuusperiaatteen rikkomista. Se vuorostaan edellyttää samaa kohtelua samanlaisissa tilanteissa ja erilaista kohtelua erilaisissa tilanteissa.   

Schweizerzeit: Mitä seurauksia EU-sopimusten epäselvillä käsitteillä on kansalaisille?

Gebauer: Terroridiktatuurit pitävät hyvin paljon epämääräisistä oikeuskäsitteistä, oikeusvaltiot sen sijaan rakastavat täsmällisiä käsitteitä. Kaupunkialueilla käsite "suurin sallittu nopeus 50 km/t" tarkoittaa kansalaisille ilahduttavan oikeusturvallista tilannetta. Jos laki kieltäisi tämän sijaan esim. ajamasta nopeammin kuin mitä "paikalla oleva poliisi pitää toivottavana", niin silloin ei kansalainen enää tiedä ennalta, milloin hän toimii lakien mukaisesti. Tällaisten epäselvyyksien seurauksena oikeusalamaisten keskuudessa syntyy yleistä epävarmuutta - kuten myös esimerkin poliiseille! Oikeusvaltiossa ei voida suvaita tuollaista.

Schweizerzeit: Esitätte implisiittisesti, että EU on totalitaarinen valtarakenne sen ns. "valtuutussääntöjen" takia, joita Lissabonin sopimus on tulvillaan. Mitä ovat valtuutussäännöt ja miksi ne voivat johtaa totalitarismiin?

Gebauer: Jos esimerkiksi EU uskoo havainneensa lakien "vinoutumista" Euroopassa, niin se voi elintensä avulla "käyttää kaikkia tarkoituksenmukaisia keinoja" niiden lakien kumoamiseksi ilman, että kyseinen jäsenvaltio ja sen kansalaiset olisivat tässä osallisina (artikla 116 TFEU). Vaikka asianosaiset itse eivät kokisi vinoutumia olevan, niin EU voi tulla mielihalujensa mukaan "oikaisemaan" tilanteen. Tämä on hyvin mielenkiintoinen oikeusvaltio-periaatteella toimivan Eurooppamme piirre, eikä vain? 

Schweizerzeit: Kirjassanne päädytte johtopäätökseen: "Tunnusmerkistöjen laajuudet ja valtuutusmahdollisuudet ovat tosiasiassa rajattomat. EU voi tehdä mitä haluaa. Tarvitaan vain sisäisten osallisten konsensus." Sisäisesti osallisten konsensuksen saavuttaminen ei kuitenkaan ole kai niin helppoa, miten kuvaatte tilannetta.

Gebauer: Pelkäänpä vaan, että se voi hyvinkin luonnistua. Sillä konsensuksen on synnyttävä vain kulloinkin toimivien elinten tai niiden edustajien kesken. Kaikkien kansojen asianosaisten kansalaisten konsensusta ei tarvita. Siten esim. artikla 228 (TFEU) hengessä oikeusasiamiehellä on helposti havaittava kannustin olla kuormittamatta liiallisesti EU:n elimiä tehdessään työtään maansa kansalaisten eduksi. Sillä hän haluaa varmastikin tulla valituksi myös uudelleen virkaansa. Oikeusasiamiesten on vakuutettava juuri ne, joita näiden tulisi valvoa.

"Sveitsin loppu"

Schweizerzeit: EU-eliitillä on tosiasiassa totalitaarinen ja autoritaarinen valta EU-jäsenmaiden kansalaisiin. Mitä sveitsiläisille olisi luvassa, jos he päättäisivät liittyä jonakin päivänä tähän rakenteeseen tai sitten ryhtyä EU-sopimusten alamaisiksi puitesopimusten kautta?

Gebauer: Ensisijaisesti siitä tulisi luonnollisesti loppu Sveitsille siinä muodossa, jossa olemme teidät tunteneet, Kantonit ja liittohallitus syrjäytyisivät tosiasiassa poliittisesti merkityksettömiksi. Bryssel voisi sanoa aina viimeisen sanan. Lisäksi sveitsiläisten pitäisi taipua jotenkin EU:ssa syntyneeseen enemmistön kantaan. Kreikan, Kyproksen, Maltan tai Saksan tavoin.

Schweizerzeit: Kritisoitte kansalaisten ja EU:n poliittisesti toimivien instanssien välisen legitimaation puuttumista. Miten saattoi käydä niin, että poliittisesta eliitistä tuli lähes itsenäinen ja vielä ilman kansan tahtoa?

Gebauer: "Eurooppa-projekti" oli poliittisesti pyhä ja tabu, ja käytännössä kaiken arvostelun yläpuolella, koska se lupasi totaalista rauhaa. Poliittinen eliitti hyödynsi tilannetta hyväuskoisten kansalaisten uinuessa mukavan huolettomina. Vakavasti otettavia relevantteja ja kriittisiä kysymyksiä ei esitetty. Toisinajattelu rajoittui satunnaiseen "eurokraatti"-sanan käyttöön, tai ponnettomaan nurinaan ainoaksi ongelmaksi koetusta kurkun käyryyden asteesta. On karvas pala, että juristit olivat kaikessa tässä pelissä mukana ja journalistit pysyivät vaiti. Tästä ei tule kunniamainintaa kummallekaan ammattikunnalle.   

Demokratisointi ratkaisuna?

Schweizerzeit: Oletteko sitä mieltä, että EU:lta puuttuvasta demokraattisesta legitimaatiosta huolimatta demokratisointi voisi olla ratkaisu?

Gebauer: Nykykeskusteluissa sana "demokratia" kutistetaan liian usein kattamaan vain pelkät enemmistöpäätökset. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että enemmistöt ovat taipuvaisia alistamaan vähemmistöjä. Todellinen "kansanvalta" edellyttää ensisijaisesti ja keskeisesti jokaisen kansalaisen todellista valtaa itsensä suhteen. Usein jää huomaamatta se, että "kansat" ovat ajatuksellinen abstraktio, vain kansalaiset ovat konkreettisesti läsnä maailmassamme.

Schweizerzeit: Te siis sanotte, että kansalaisille pitäisi antaa enemmän itsemääräysoikeuksia ja vapauksia sen sijaan, että miljoonien asianosaisten kanssa pyrittäisiin lisäämään demokratiaa EU-tasolla?

Gebauer: Juuri näin. Ainoastaan ne kansalaiset, jotka ovat kukin henkilökohtaisesti ja selkeästi ilmoittaen päättäneet liittyä vapaaehtoisesti tähän kollektiiviin, voidaan kollektivisoida poliittisesti ja hallinnollisesti. Jokaisella sivussa pysymistä haluavalla tulee olla tähän oikeus. Jos hän päättää luopua aiemmista oikeuksistaan ja liittyä toisiin, niin hän voi tehdä näin. Tämä päätös on kuitenkin aina legitiimi vain hänen kohdallaan, eikä silloin jos hän päättää tästä asiasta muiden puolesta.

---

Tämä haastattelu julkaistiin alun perin Schweizerzeit-lehdessä.

Carlos A. Gebauerin kirjan "Rettet Europa vor der EU" voi tilata netistä.


EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 23.07.2019, 09:22:16 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 057
 • Liked: 5265
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #362 : 22.07.2019, 21:35:35 »
Gebauerin analyysi on harvinaisen osuva EU:sta.

Ei siitä ole edes haluttu tehdä läpinäkyvää. Se mitä olen keski-eurooppalaisilta kuullut, niin tuonne on puskettu kotimaissaan epäonnistuneet politiikot sääntöjä luomaan.

EU:ta ei taida olla mahdollista korjata sisältä päin. Asia taitaa kuitenkin olla niin, että tämä ei ole kovin selvää vielä riittävän suurelle osalle EU:n jäsenmaiden kansalaisia.

Toivon että USA:lla menee jatkossakin hyvin. Se luo todellisen kontrastin USA:n ja EU:n hallintotapojen välille, ja alleviivaa EU:n heikkoutta.

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 426
 • Liked: 6486
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #363 : 22.07.2019, 23:35:54 »
Toivon että USA:lla menee jatkossakin hyvin. Se luo todellisen kontrastin USA:n ja EU:n hallintotapojen välille, ja alleviivaa EU:n heikkoutta.


Paitsi että yksi kysymys: kuinka paljon USA voi tosiasiallisesti vaikuttaa EU:n toimintaan? Väittäisin, että aika paljon, koska erityisesti yksi EU-valtio on edelleen käytännössä WWII:n voittajien miehittämä.

Toinen kysymys on myös se, että haluaako USA taloudellisesti sekä hallinnollisesti heikkoa vai vahvaa EU:ta? Mitenkähän olisi... hmm?

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 852
 • Liked: 810
 • sosiaalilaskeutuja
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #364 : 23.07.2019, 00:40:48 »
Jäsen Stefani voi katsoa, esim. euroopan ydin valtion Saksan puolustusvoimien hiipumista, tai länsi-naapurimme Ruotsin klo, 9-16 soditaan ja sitten mennään kotiin suorituksia.

Miten Saksan puolustusvoimien tilanteeseen voi perehtyä?

Olen yrittänyt perehtyä Suomen puolustusvoimien tilanteeseen, ja sekin on osoittautunut vaikeaksi, kun kyseinen organisaatio pitää mahdollisen salaisen tiedon sisällään, ja reserviläiset ovat aivopestyjä haihattelijoita, joilta ei totuutta kuule.

Saksa ja Ruotsi ovat molemmat maita, joilla on kyky valmistaa hävittäjäkoneita, ja se toimii indikaattorina siitä, että heillä on varmaan muitakin kykyjä.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7556
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #365 : 23.07.2019, 18:32:51 »
Nyt Britannian ulkoministeri haluaa EU-armeijan partioimaan Persianlahdelle. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tukee Britanniaa diplomaattisesti, mutta lähettääkö Suomi joukkoja Persianlahdelle?

Joukkojen lähettäminen on tietysti käsiteltävä presidentin ja valtioneuvoston kesken.

https://yle.fi/uutiset/3-10889627 (23.7.2019)
Lainaus
Iso-Britannia haluaa eurooppalaisen laivasto-osaston Hormuzinsalmelle – Haavisto: Suomi tukee diplomaattisesti

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Suomi on valmis tukemaan Iso-Britanniaa diplomaattisesti Hormuzinsalmen konfliktissa.

Haavisto keskusteli aiheesta eilen Britannian ulkoministeri Jeremy Huntin kanssa puhelimessa. Mahdolliset pyynnöt sotilasoperaatioon osallistumisesta on kuitenkin käsiteltävä erikseen presidentin ja valtioneuvoston kesken.

– Tässä on varmasti ilmassa erilaisia suunnitelmia, joilla merenkulun turvallisuutta pyritään alueella lisäämään. Ensisijainen asia on kuitenkin diplomaattinen tie, jolla pyritään vaikuttamaan Iranin päätöksentekoon, Haavisto sanoo.

Ulkoministeri Hunt ilmoitti eilen, että Britannia vastaa Iranin toimiin Hormuzinsalmessa lähettämällä alueelle lisää sota-aluksia. Lisäksi Hunt kertoi Britannian kokoavan eurooppalaista laivasto-osastoa, jonka tehtävänä on suojella eurooppalaisia kauppa-aluksia alueella.

Iranin vallankumouskaarti otti perjantaina haltuunsa Britannian lipun alla Hormuzinsalmella seilanneen öljytankkeri Stena Imperon. [...]

Tapaus on luonut entistä pahempaa kitkaa Britannian ja Iranin välille sekä kiristänyt Persianlahden jo ennestään jännittynyttä tilannetta.

Heinäkuun alussa Britannia pysäytti iranilaisen öljytankkerin Gibraltarilla, koska Britannia epäili tankkerin olevan viemässä raakaöljyä Iranista Syyriaan EU:n ja Yhdysvaltain pakotteiden vastaisesti.

Tieto Stena Imperon haltuunotosta tuli vain pari tuntia sen jälkeen, kun Gibraltarin tuomioistuin oli ilmoittanut jatkavansa heinäkuun alussa pysäytetyn Grace 1 -tankkerin kiinniottoaikaa 30 päivällä. [...]

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 006
 • Liked: 6281
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #366 : 29.07.2019, 21:11:07 »
Lainaus
Schengenin lista: britit urkkineet EU:n matkustusdataa vuosia laittomasti

29.7.201911:18|päivitetty29.7.201911:18

Euroopan unioni on pitkään kerännyt henkilöiden yksityistietoja niin kutsuttuun SIS -järjestelmään eli Schengen Information Systemiin. SIS sisältää yksityiskohtaisia tunnistetietoja, kuten nimiä, valokuvia, sormenjälkiä tai pidätysmääräyksiä yli puolesta miljoonasta EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisista, joilta on evätty maahantulo EU:n alueelle. Lisäksi tiedostoissa on informaatiota yli 100 000 kadonneeksi ilmoitetusta henkilöstä ja yli 36 000 rikoksista epäillystä.

Alun perin SIS perustettiin helpottamaan EU-maiden passittomalle Schengen-alueelle suuntautuvaa maahantuloa. Iso-Britannia sai luvan käyttää SIS-järjestelmää vuonna 2015, vaikka saarivaltio ei ole Schengen-sopimuksen virallinen jäsenmaa.

Viime viikolla EU:n viranomaiset joutuivat epäsuorasti myöntämään, että Iso-Britannian hallinto on räikeästi käyttänyt järjestelmää väärin, australialainen uutissaitti ZDnet kirjoittaa.

yyhti alkoi paljastua jo viime vuoden toukokuussa, kun EU Observer sai käsiinsä EU:n salaisen virkamiesraportin, jossa kerrottiin jo brittien pitkään jatkuneista SIS-informaation väärinkäytöksistä.

Raportin mukaan brittiviranomaiset kopioivat tiedostoja luvatta ja säilyttivät informaatiota turvattomissa oloissa, kuten lentokentillä ja satamissa.

Sitä paitsi saarivaltakunnan hallinto ei pitänyt tärkeänä edes tietojen todenperäisyyden tarkastamista, vaan käytti surutta hyödykseen SIS-järjestelmän päivittämättömiä versioita. Tämä ylimalkaisuus johti aiheettomiin pidätyksiin tilanteissa, joissa epäillyt henkilöt oli jo poistettu SIS-järjestelmästä. Toisaalta Schengenin listoille hiljattain lisätyt rikolliset pääsivät esteettä liikkumaan sekä Britanniassa että Schengen-alueella.
....
Euroopan unionin viranomaiset eivät missään vaiheessa ole kiistäneet vuosi sitten ilmi tulleen "salaisen" raportin tietoja. Kuitenkin viime viikolla antamissaan kommenteissa viranomaiset epäsuorasti vahvistavat sen, että tiedot pitävät paikkansa, ZDnet kirjoittaa.

EU:n turvallisuudesta vastaava komissaari Julian King puolustautuu sillä, että asiasta on käyty "luottamuksellisia keskusteluja eri jäsenmaiden kanssa."

"Tässä ei ole kyse vain yhden maan haasteista, vaan samalla tavalla monen muunkin jäsenmaan toiminnassa on huomauttamisen sijaa", King vastasi unionin viisumiasioista kertovan Shengen Visa Infon ja EU Observerin kysymyksiin viime viikolla.

Kiistely Schengenin listan ympärillä jatkuu, sillä hollantilainen EU-parlamentin jäsen Sophie in 't Veld on vaatinut komissiota julkistamaan koko SIS-järjestelmää koskevan raportin ja paljastamaan Ison-Britannian hallinnon väärinkäytökset.

Asian tärkeyttä kuvastaa se, että SIS-järjestelmällä tulee olemaan merkittävä rooli EU:n suunnittelemissa uusissa passien biometrisissä tunnistusjärjestelmissä.
TiVi
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 674
 • Liked: 185
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #367 : 02.08.2019, 18:14:36 »
Unioni on vähän hankalasti johdettava, joka näkyy ja kuuluu, että letkajenkka sekaisin

Eurooppalaiset ovat vahvempia kuin Eurooppaan pyrkivät kansat, se mikä vaikeuttaa torjumista on kylmän sodan tappiosta katkeroituneet marxistit, ja korruptio siksi, että henkilökohtainen etu on tärkeämpi kuin valtion kokonaisetu

Ilmaisen tässä absurdiuden avautumiseksi vertauskuvilla

Intiaanit ryhtyivät julistamaan, että intiaanien täytyy heti liittoutua tukemaan valkoisten invaasiota, että kaikkien intiaaniheimojen täytyy heti ryhtyä asuttamaan valkoisia mailleen

Intiaanit ryhtyivät julistamaan, että valkoisten invaasio tulee ja ne valtaa intiaanien maat, että intiaanit eivät saa liittoutua ja liittokunnat on heti purettava

Se kaava on yllyttää intiaanipolemiikkia

Intiaanit keksi, että tuomiopäivä on loistava varainhankintakonsti, että intiaanit vaativat intiaaneja rahoittamaan intiaanien talouteen ja syntyvyyteen kohdistuvaa romahduskeinottelua

Intiaanien tiedotusvälineet ryhtyivät kohdistamaan pelottelua nuorisoon, että siksi intiaanien laskenutta syntyvyyttä pitää korvata kiihdyttämällä valkoisten invaasiota

Intiaani julistaa jatkuvasti, että hänen korkein tavoitteensa on oman ryhmänsä tiputtaminen intiaaniparlamentista. Havaittakoon, että hänen kaikki näkyvyytensä ja maineensa on luonut asema meppinä intiaaniparlamentissa. Kun intiaaniheimon ero unionista alkoi näyttää varmalta intiaani oli hetken hiljempaa, mutta sitten, kun eroamista unionista siirrettiin ja intiaani havaitsi, että todennäköisesti intiaaniheimo ei eroakaan unionista, niin hän uskalsi taas ryhtyä äänekkäästi vaatimaan eroa unionista

Intiaani väitti, että hän muli kelluntahaalareissa pohjoisnavalle saakka, itseasiassa hän vain kuvautti itsensä jäiden seassa.

Seuraavaksi kyseinen intiaani julisti pyrkivänsä purjeveneellä pohjoisnavalle juuri jäätymiskauden alla
« Viimeksi muokattu: 06.08.2019, 16:51:28 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 343
 • Liked: 23607
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #368 : 04.08.2019, 12:39:24 »
Lainaus
................– Suomen EU-puheenjohtajuuden tavoite saada unionin hajottajat ruotuun on Euroopan unionille tärkeämpää kuin nyt arvataankaan, kirjoittaa Suomen entinen Unkarin-suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikula Helsingin Sanomissa.

Unionin arvoja polkevilta jäsenmailta on Tuomi-Nikulan mukaan vietävät EU-tuet, jos muu ei auta. Hänen mukaansa tilanne olisi hankala esimerkiksi Unkarin pääministeri Viktor Orbánille

– Vallassa pysyäkseen hän tarvitsee rahaa EU:lta. Lähes neljä prosenttia maan kansantulosta syntyy EU-tukien generoimana. Kansalaista kohden laskettuna Unkari saa EU-maista eniten tukia. Rakennetuet ovat mahdollisuus ylläpitää laajaa, institutionaalista korruptiota. Unionimaiden joukossa Unkari on yksi korruptoituneimmista.......................

https://www.verkkouutiset.fi/ex-suurlahettilas-eun-hajottajat-saatava-ruotuun/

Lainaus
................Budapestista pois lähtenyt János Kádár antoi puolestaan 4. marraskuuta niin sanotun Szolnokin julistuksen, jossa hän ilmoitti perustaneensa vastahallituksen ja katkaisseensa välinsä Imre Nagyin hallituksen kanssa. Hallitusohjelmassaan hän pyysi apua neuvostoarmeijalta ”taantumuksen mustien voimien murskaamiseksi” ja rauhan ja järjestyksen palauttamiseksi.................

https://fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_kansannousu#Nagyin_uusi_hallitus_ja_K%C3%A1d%C3%A1rin_vastahallitus


repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 267
 • Liked: 4073
 • Sus siunatkoon
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #369 : 06.09.2019, 20:43:06 »
Pari viikkoa sitten tasavallan presidentti Sauli Niinistö toi julki merkittävän linjauksensa tasavallan presidentin asemassa suhteessa EU:hun Suomen turva- ja ulkopolitiikassa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4959bf10-c734-4a6d-bc0f-82e7cef2db19

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Sauli Niinistö valmis vähentämään valtaansa: ”Kannatan silläkin uhalla, että se vähentäisi tasavallan presidentin valtaoikeuksia”
20.08.2019

Tasavallan presidentti Niinistö on valmis lisäämään pääministerin ulkopoliittisia valtaoikeuksia. Pääministerin asema ulkopolitiikassa vahvistuu, jos Niinistön tavoite EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvistumisesta toteutuu.


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti Suurlähettiläspäivillä puheen, joka sisälsi painavan linjauksen.

Niinistö on valmis siirtämään jäsenmaiden omaa ulko- ja turvallisuuspoliittista valtaa Euroopan unionille, jonka hän toivoo nousevan maailman neljänneksi suurvallaksi.

Samalla Niinistö on valmis vähentämään tasavallan presidentin valtaoikeuksia.

– Sanottakoon nyt selvästi: kannatan voimakkaasti EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahvistamista silläkin uhalla, että se vähentäisi tasavallan presidentin valtaoikeuksia, Niinistö painotti.

Jos EU vahvistuu Niinistön toivomalla tavalla, pääministeristä saattaa tulla presidenttiä merkittävämpi ulkopoliittinen vallankäyttäjä.

(Koko juttu linkistä, lainauksen korostukset minulta.)

Ensinnäkin edes suuri ja mahtava Sauli Niinistö ei siirrä EU:n jäsenmaiden omaa ulko- ja turvallisuuspoliittista valtaa EU:lle. Sauli Niinistöllä on tasavallan presidenttinä valtaa ja asemaa vaikuttaa vain Suomen päätökseen.

Toiseksi Suomen presidentin vallan vähentäminen ei lisää pääministerin valtaa ulkopoliittisena vallankäyttäjänä EU:ssa, kun samalla luovutaan turva- ja ulkopoliittisesta suvereniteetistä EU:n "neljännen" suurvalta-aseman hyväksi. Suvereniteetistä luopumista S. Niinistö ja toimittaja Nurmi eivät jutussaan tietenkään mainitse - tai olisiko S. Niinistö maininnut puheessaan, tuskin.

Voiko tämän selvempää linjausta tulla tasavallan presidentiltä, hän haluaa liittovaltioon "koska neljäs maailmanmahti EU".

En olisi uskonut Sauli Niinistöstä vielä vuosikymmen sitten, mutta nyt on pakko uskoa, äijä on melkein yhtä haitallinen kuin edeltäjänsä.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7556
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #370 : 06.09.2019, 20:46:56 »
poistoon.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2019, 09:55:35 kirjoittanut kivimies »

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 845
 • Liked: 8266
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #371 : 06.09.2019, 21:44:04 »
Sauli Niinistö on ollut EU:n mies aivan Suomen jäsenyyden alusta ja jo sitä ennenkin. Suomen tasavallan presidentti instituutiona suhtautuu tähän Euroopan unioniin huonosti, koska tasavallan presidentti periaatteessa edustaa nimenomaan Suomen kansaa ja valtiota eikä Euroopan unionia tai muutakaan ylikansallista organisaatiota. Näin ollen ei ole mitenkään yllättävää, että EU:n mies kannattaa tasavallan presidentin oikeuksien vähentämistä.
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 566
 • Liked: 7748
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #372 : 06.09.2019, 22:02:24 »
Niinistö on käsittämättömän yksinkertainen, jos hän tosissaan uskoo EU:n nousevan maailman neljänneksi suurvallaksi.  Niin ei tule tapahtumaan.  EU on hajanainen ja ylidemokraattinen, hyvin erilaisista maista koostuva alue, jonka on lähes mahdoton päästä yhteisymmärykseen mistään vähänkään isommasta asiasta. 
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 514
 • Liked: 2903
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #373 : 06.09.2019, 22:18:09 »
Niinistö on käsittämättömän yksinkertainen, jos hän tosissaan uskoo EU:n nousevan maailman neljänneksi suurvallaksi.  Niin ei tule tapahtumaan. 

Voit olla oikeassa, mutta yritettävä kuitenkin on. Yhdysvallat, Venäjä ja Kiina vahvistaa jatkuvasti asemiaan niin sotilaallisesti kuin taloudellisesti. Pahasti näyttäisi siltä että sopimusperustainen vapaakauppa on tiensä päässä ja jos niin käy niin silloin Suomen kaltainen lilliputti on yksin kusessa. 

Uskon, että edessä oleva taantuma tulee tämän osoittamaan ihan konkreettisesti.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 845
 • Liked: 8266
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #374 : 06.09.2019, 22:24:21 »

EU on hajanainen ja ylidemokraattinen, hyvin erilaisista maista koostuva alue, jonka on lähes mahdoton päästä yhteisymmärykseen mistään vähänkään isommasta asiasta.


En mitenkään saattaisi sanoa Euroopan unionia ylidemokraattiseksi. Demokratiavajeesta on puhuttu EU:n olemassaolon alusta asti, mutta kyseessä on paremminkin perustavanlaatuinen valuvika, jota ei pikku nysväyksellä korjata kuntoon. Euroopan keskellä on demokraattinen valtio nimeltään Sveitsi, ja maantieteellisesti sitä ympäröivä EU ei ole demokraattinen.
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

td

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 375
 • Liked: 1497
 • Hiljainen enemmistö. Emme kadu tehokkaasti.
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #375 : 06.09.2019, 23:29:01 »
Harvassa on suomalaiset poliitiikot jotka laittavat suomalaisten edun oman etunsa edelle. Tämä on jo todistettu suomalaisten lapsien raiskauksilla EU-kommunistien toimesta. Vanhuksia ryöstetty ja suomalaisia on jopa tapettu jotta oma vauraus karttuisi. Mitään puolusteluja toiminnalle ei ole edes esitetty, saati sitten katumusta tai anteeksipyyntöjä. Heidän pitäisi muistaa että he ovat olemassa Suomen kansaa varten eikä päin vastoin.

Saisivat hävetä!
Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa. -Adolf Erik Ehrnrooth #kivapuhe 1939-

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 267
 • Liked: 4073
 • Sus siunatkoon
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #376 : 07.09.2019, 08:30:13 »
Tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on vahva kansan tuki puhua tasavallan presidentin aseman mitätöinnistä ja siirrosta EU:lle. Näin voisi päätellä ainakin tästä valtamedian otsikosta tänään. HS on teettänyt kyselytutkimuksen presidentin kannatuksesta.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006230864.html?ref=rss

Lainaus käyttäjältä: IS
HS-gallup: Presidentti Niinistön kannatus virkakauden korkeimmalla tasolla

Huonon arvosanan antoi ainoastaan kolme prosenttia vastanneista.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Finka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 663
 • Liked: 972
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #377 : 16.09.2019, 11:37:44 »
EU-armeijasta: saa siirtää parempaan ketjuun, jos on.

Tuli mieleen, että voisiko halu perustaa EU-armeija tulla paljon raadollisemmasta paikasta kuin imperiumin perustamisen halusta.

Saksa on antanut oman armeijansa rappeutua. Saksalaiset pankit ovat jo vuosia olleet huonossa hapessa. Kreikan kriisin yksi syy oli siinä, että saksalaiset pankit tarvitsivat kreikkalaisille lainaamansa rahat takaisin. Nyt teollisuudessa on hiljenemisen merkkejä. Tietääkö joku, miten Saksan infra on kehittymässä?

Voisiko Saksa ajaa EU-armeijaa vain koska saisivat ilmaiseksi sotilaita ja kalustoa, jonka voisivat ilmoittaa omakseen Naton kokouksissa?
“On helppoa olla silmiinpistävän ’myötätuntoinen’, jos muut pakotetaan maksamaan kustannukset.”-Murray Rothbard

Mohammed Al-gazzaz: "Iraqis and Finns have never met in thoughts, culture and religions. There is huge gap between them and it will never go away. I'm talking in general ofcourse there is exception" -FB:RHC

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7556
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #378 : 10.10.2019, 22:27:32 »
Euroryhmän valtiovarainministerit pitivät kokouksen Luxemburgissa. Kokouksessa käsiteltiin euroalueen ns. "yhteistä budjettia". Suomi kannatti tätä sillä ehdolla, että siihen osallistuminen olisi vapaaehtoista.

Viro vastusti euroalueen yhteistä budjettia erittäin hanakasti. Myös Alankomaat vastustivat tätä ja loppujen lopuksi kokouksessa päädyttiin siihen, että erillistä eurobudjettia ei luoda, mutta nykyisen EU-budjetin sisään luodaan euromaille oma budjetti.

Budjetin koosta ja sen rahoittajista ja varojen saajista oli myös erimielisyyksiä, eikä siitä saatu sopua. Sen sijaan budjetin käyttötarkoituksesta saatiin sopu, siitä tuetaan julkisia investointeja ja "kilpailukykyä edistäviä rakenneuudistuksia" ja sen tarkoituksena on tasata jäsenmaiden talouseroja.

Tätä sitten käsitellään myöhemmin Suomen EU-puheenjohtajakaudella.

Kokoukessa myös hyväksyttiin, että Euroopan vakausmekanismi voi myöntää tukipaketteja määräenemmistöllä.

Euroalueen budjetti etenee. Valtiovarainministeriö ennakoi, että Suomi joutuu siinä maksajan asemaan.

Budjetin suuruus olisi 17 miljardia euroa (jota voi myöhemmin kasvattaa lisärahoituksella) ja se tulisi käyttöön 2021 alkaen. Se rahoitettaisiin EU:n budjetista (sitä ei mainittu, johtaako se EU:n budjetin kasvattamiseen vastaavalla määrällä. )

https://www.hs.fi/talous/art-2000006267904.html (10.10.2019)
Lainaus
Talousministerit sopuun euroalueen budjetista: Suomelle ennakoitu maksajan asemaa, sijoituksista takaisin 70 prosenttia

Euromaiden talousministerit pääsivät sopuun kiistellystä euroalueen budjetista kokouksessaan Luxemburgissa. Sopu syntyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä. [...]

Kahden vuoden ajan kestäneissä keskusteluissa budjetin koko ja käyttötarkoitus supistuivat alkuperäisestä ideasta. Suomi on suhtautunut budjettiin varauksellisesti.

Kesäkuun huippukokouksessa valtiojohtajat päättivät, että budjetin rahat tulevat rahoituskehyksestä eli ovat osa EU:n laajempaa budjettia. Budjetin käyttötarkoitus rajattiin sellaisten sijoitusten ja uudistusten rahoittamiseen, jotka lähentävät jäsenmaita toisiinsa taloudellisesti ja lisäävät kilpailukykyä.

Euroalueen budjetin kooksi sovittiin uutistoimisto Reutersin mukaan noin 17 miljardia euroa ja se tulee käyttöön vuonna 2021, sanoi euroryhmän puheenjohtaja Mário Centeno.

Budjetti rahoitetaan EU:n normaalin budjetin kautta, eli sen koko sovitaan osana isoja neuvotteluita EU:n rahankäytöstä. Lisäksi ministerit sopivat, että jäsenmailla on mahdollisuus antaa budjettivälineelle myöhemmin lisärahoitusta. Jäsenmailta kerättävää lisärahoitusta varten tarvitaan hallitusten välinen sopimus.

Ministerien mukaan 80 prosenttia budjetista jaetaan väestömäärän ja bruttokansantuotemittarien mukaan. 20 prosenttia budjetista jaetaan jäsenmaiden erillisiin investointisuunnitelmiin.

Aiemmin Suomen valtiovarainministeriö on arvioinut, että budjettiväline tulee maksamaan Suomelle enemmän kuin mitä maa saa siitä takaisin. Euroryhmän puheenjohtajan Centenon mukaan kaikki jäsenmaat saavat takaisin ainakin 70 prosenttia siitä, mitä ne sijoittavat. [...]
« Viimeksi muokattu: 10.10.2019, 22:30:39 kirjoittanut kivimies »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 755
 • Liked: 76971
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #379 : 10.10.2019, 22:46:13 »
ˆ
Lainaus käyttäjältä: HS 10.10.2019
Euroryhmän puheenjohtajan Centenon mukaan kaikki jäsenmaat saavat takaisin ainakin 70 prosenttia siitä, mitä ne sijoittavat.

”Tämä on instrumentti kaikille euroalueen jäsenille. Jopa varakkaimmat jäsenmaat saavat rahaa takaisin”, Centeno sanoi.

Mahtava sijoitusinstrumentti. Kuin tehty Suomelle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 457
 • Liked: 26585
 • Easter Worshipper
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #380 : 10.10.2019, 23:03:36 »
ˆ
Lainaus käyttäjältä: HS 10.10.2019
Euroryhmän puheenjohtajan Centenon mukaan kaikki jäsenmaat saavat takaisin ainakin 70 prosenttia siitä, mitä ne sijoittavat.

”Tämä on instrumentti kaikille euroalueen jäsenille. Jopa varakkaimmat jäsenmaat saavat rahaa takaisin”, Centeno sanoi.

Mahtava sijoitusinstrumentti. Kuin tehty Suomelle.

Joku supernero on joskus sanonut: " Hei, me tienataan tällä " ja että "kaksi miljardia on ainoa luku mikä teidän tulee muistaa " (vuosittain?)

Vähän niin kuin nykyiset negatiiviset talletuskorot. Palkkarahat kannattaa nostaa äkkiä tililtä, ettei joudu maksamaan pankkitätien palkkoja. Niiden, jotka eivät enää palvele konttoreissa.

Tulevaisuus on yhtä orwellia.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 879
 • Liked: 9364
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #381 : 10.10.2019, 23:19:43 »
Ilmeisesti euroalueen omalle budjetille tuli tilausta kun Britannia uhkasi torpedoida koko EUn budjetin jos EU heittäytyy hankalaksi Brexit-neuvotteluissa.
« Viimeksi muokattu: 10.10.2019, 23:39:41 kirjoittanut -PPT- »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 457
 • Liked: 26585
 • Easter Worshipper
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #382 : 11.10.2019, 12:57:11 »
Ilmeisesti euroalueen omalle budjetille tuli tilausta kun Britannia uhkasi torpedoida koko EUn budjetin jos EU heittäytyy hankalaksi Brexit-neuvotteluissa.

Kuuluu enemmän Brexit-ketjuun, mutta Theresa May oli Drunckerin marionetti. May laukkasi Brysselissä hakemassa Drunckerin esikunnan laatimaa sopimusta. Se tuotiin parlamenttiin viime tingassa "ei ole vaihtoehtoja" -tyyliin. Johnson on laittanut kovan kovaa vastaan ja yllättäen EU:sta löytyy neuvotteluhalukkuutta, mitä Mayn mukaan siis ei ollut.

Olen ollut erään kunnan kunnanhallituksessa. Sinne tuotiin kaikki lausunnot ja sopimukset aina viime tingassa. Yhtään paperia ei ollut varaa pöydättää, koska eräpäivä oli aina heti kokouksen jälkeen ja kuukauden lisäajatkin oli jo valmiiksi haettu. Mussutin tästä joka kerta, mutta tilanne (arkistointitapa) ei muuttunut. Tein päätelmän, että tarkoituksellista toimintaa käyttää kunnanhallitusta kumileimasimena. Yhteistä mayn brexit-metodille oli tuo "tämä on ainoa vaihtoehto, ei ehditä muuttaa, ei aikaa neuvotella, ei saa enää lisäaikaa" jne.

Druncker yritti käyttää Mayn parlamenttia EU:n saneleman ehtolauselman kumileimasimena, mutta onneksi saivat Johnsonin ruoriin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7556
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #383 : 23.10.2019, 17:39:57 »
Suomen EU-maksu nousee 10 prosentilla. Hallitus on valmis maksamaan tämän mukisematta.
Suomen tavoitteena on turvata maatalous- ja aluerahat ja että EU laittaisi rahaa yhteiseen puolustukseen ja maahanmuuttoon.
Koska Suomi on nettomaksaja, niin nettomaksu tulee nousemaan vieläkin isommassa suhteessa.

Lainaus
Hallitus on valmis kasvattamaan EU-kustannuksia – "Maksuosuuden on oltava kohtuullinen ja oikeudenmukainen"
Hallitus lupaa joustavuutta, jotta saisi pidettyä kiinni maatalous- ja aluerahoista

 Suomen hallitus on valmis joustamaan ja tarvittaessa kasvattamaan EU:n budjettia, kun Britannia lähtee Euroopan unionista.
EU-ministerivaliokunta linjasi perjantaina, että Suomi ei sido itseään tiukimpaan yhden prosentin nettomaksajien ryhmään.

EU:n budjetti on ollut noin yhden prosentin jäsenmaiden yhteenlasketusta kansantuotteesta. Brexitin ja EU:lle kaavailtujen uusien tehtävien takia komissio on kuitenkin varoittanut, ettei se enää riitä, vaan suuruus voisi olla noin 1,1 prosenttia.

Hallitus linjaa, että Suomen nettomaksuosuuden on oltava "kohtuullinen ja oikeudenmukainen". [...]

Yle (16.2.2018)

Rinteen hallitus on samoilla linjoilla. EU:n budjettia ei saa supistaa, vaikka Britannia lähtisi. Jäsenmaksuja on tästä johtuen nostettava nykyisestä 1%:n BKT-osuudesta 1.03-1.08%:n.

Saksa, Alankomaat, Tanska, Ruotsi ja Itävalta vastustavat tätä ja vaativat jäsenmaksujen pitämistä nykyisellään. EU-parlamentti ja EU-komissio vaativat nykyistä suurempaa budjettia ja korkeampia jäsenmaksuja (parlamentti 1.3%:n ja komissio 1.11%:n BKT-maksuosuutta). Itä-Euroopan maat eivät tietenkään kieltäydy ilmaisesta rahasta, kun sitä niille tyrkytetään.

EU-komission pj. Juncker ei usko, että budjetista saadaan sopua tämän vuoden loppuun mennessä, vaan se venyy ensi vuodelle. Budjetti koskisi vuosia 2021-2027.

Lisäksi huippukokouksessa esitettiin EU-budjetin rahoittamista muovijäteverolla ja tuontitavaroiden huiiliverolla.

Lainaus
Suomen EU-puheenjohtajuuden isoin hanke tasapainoilee köyhien ja rikkaiden maiden välillä, ja kummatkin ovat tyytymättömiä

EU:n puheenjohtajamaa Suomi esittää unionin budjetin säilyttämistä suunnilleen nykyisellä tasollaan myös seuraavalla seitsenvuotiskaudella, kun Britannian EU-eron vaikutus putsataan luvuista.

Brexitin takia nykytason säilyttäminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että jäsenmaiden maksut nousevat, sillä Britannia on ollut merkittävä nettomaksaja EU:n budjettiin.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) esitteli iltapäivällä Suomen alustavaa ehdotusta EU-maiden johtajille huippukokouksessa Brysselissä.


– Kun tasapuolisesti tulee pyyhkeitä, ollaan aika hyvin onnistuttu niukkojen resurssien vallitessa, Rinne kuvaili ehdotuksen vastaanottoa.

Suomen ehdotus on, että EU:n budjettiin käytettäisiin jatkossa summa, joka vastaa 1,03–1,08 prosenttia unionin kansantuotteesta. Vuosittainen budjetti olisi 1 050–1 100 miljardia euroa.

Ehdotus on kompromissi eri näkemysten väliltä. Niukinta menolinjaa ajavat suurimmat nettomaksajat Saksa, Alankomaat, Ruotsi, Tanska ja Itävalta. Näiden mielestä budjetti ei saisi ylittää tasan yhden prosentin osuutta BKT:sta.

– Näistä tulee vaikeat neuvottelut. Mutta pidämme Ruotsin maksun alhaalla, sanoi Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Euroopan komissio puolestaan ehdottaa 1,11 prosentin summaa, ja Euroopan parlamentti 1,3 prosenttia. Myös budjetin nettosaajat eli esimerkiksi itäisen Keski-Euroopan maat haluaisivat huomattavasti isomman budjetin. [...]

Yleisesti pikaista aikataulua pidetään kuitenkin epärealistisena, koska vuodesta 2021 alkavaa budjettia ei ole pakko lyödä lukkoon ennen ensi vuotta. Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker edustaa pessimistisempää kantaa.

– En usko että joulukuussa saadaan tästä ratkaisua, Juncker sanoi.

Uusi seitsenvuotinen rahoituskehyskausi alkaa vuoden 2021 alusta. Jos Suomi ei saa asiaa ratkaistua, se siirtyy Kroatian ja sen jälkeen Saksan vastuulle.

Yksi ratkaisu brexit-aukon täyttämiseen olisi lisätä EU:n omia tuloja eli tuloja, jotka unioni voi kerätä suoraan ohi jäsenmaiden. Rinteen mukaan omien tulojen lisäämiseen oli EU-johtajien puheenvuorojen perusteella luultua enemmän valmiutta.

Tuloja voitaisiin saada esimerkiksi verottamalla muovijätettä tai ottamalla käyttöön hiilivero unioniin tuotaville tuotteille.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 267
 • Liked: 4073
 • Sus siunatkoon
Sveitsiläisessä Die Zürcherin verkkolehdessä julkaistiin vuonna 2015 saksalaisen juristin Carlos A. Gebauerin haastattelu.[...]

Haastattelun teema - EU ei ole oikeusvaltio - on erittäin ajankohtainen nyt, kun Rinteen hallitus on EU-puheenjohtajan ominaisuudessa ilmoittanut panostavansa etenkin oikeusvaltioasioihin. Urakkaa tulee riittämään, sillä ensin EU:sta pitää saada tehtyä oikeusvaltio.

Jatkoa akez:in oikeusvaltioteemaan: Suomen eduskunnassa on myös pohdittu oikeusvaltiota nimeltä Suomi ja onko oikeusvaltio kriisissä. Suomen Uutiset raportoi tästä.

Lainaus
Jani Mäkelä oikeusvaltion kriisi -seminaarissa: Lain pitää olla oikea, kohtuullinen ja kansasta lähtöisin

Oikeusvaltio on kriisissä, jos demokratian oikeutus kiistetään. Oikeusvaltio on kriisissä, jos median ja tietoverkkojen valvonta annetaan yksityisille tahoille. Oikeusvaltiota ei ole ollenkaan, jos valta on korruptoitunut. Oikeusvaltion kriisi alkoi vuonna 2015.

Eduskunnan auditorioon oli kokoontunut satapäinen, valistunut yleisö pureskelemaan kymmenkunnan asiantuntijan arvioita siitä, Onko oikeusvaltio kriisissä? Tilaisuuden järjesti Tutkas-seura, jonka tavoitteena on edistää vuoropuhelua tutkijoiden ja kansanedustajien välillä. Ja heti aluksi on pakko todeta, että vastaus seminaarin otsikkokysymykseen ei todellakaan ole helppo ja se on paljolti riippuvainen itse kunkin tavasta hahmottaa todellisuutta.
Suomen Uutiset, 27.11.2019

Seminaarissa Jani Mäkelä (ps) ja Veronika Honkasalo (vas) ovat olleet panelisteina aiheesta. Harmi ettei tilaisuudesta ole videotallennetta. SU:n jutun mukaan Mäkelä on tarjoillut järkeviä ajatuksia paneelissa.

Lainaus
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ponnahti esiin yleisöstä ja tiedusteli Kekkoselta, mihin kontekstiin tämän mielestä oikeistopopulismi asettuu Suomessa. Kekkosen mielestä perussuomalaisilla on ”aika vahva oikeistopopulistinen dimensio”.

Lainaus
Mäkelä totesi puheenvuorossaan, että ”lain pitäisi rajoittaa vain sitä, mitä on pakko rajoittaa ja sen mikä ei ole laitonta, pitäisi yksiselitteisesti olla laillista”.

– Tuomarin ohjeissa sanotaan, että lain pitäisi olla oikeus ja kohtuus. Lain oikeuttaa pohjimmiltaan se, että se tulee kansalta. Tässä kohtaa kyseenalaistaisin sen, että meidän tulisi olla oikeusvaltiokäsityksessämme alisteisia Euroopan unionille. Suomen kansalla on oikeus määrittää itse oma oikeusvaltionsa, Mäkelä linjasi.

Minusta tällainen "asiantuntijoiden" ja kansanedustajien suljettu tilaisuus eduskunnassa ei nyt palvele tarkoitusta tässä ajassa. Tilaisuuden olisi pitänyt olla julkisempi ja videotallenne tarjolla.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 712
 • Liked: 7556
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #385 : 01.12.2019, 12:56:10 »
Rinteen hallitus on samoilla linjoilla. EU:n budjettia ei saa supistaa, vaikka Britannia lähtisi. Jäsenmaksuja on tästä johtuen nostettava nykyisestä 1%:n BKT-osuudesta 1.03-1.08%:n.

Saksa, Alankomaat, Tanska, Ruotsi ja Itävalta vastustavat tätä ja vaativat jäsenmaksujen pitämistä nykyisellään. EU-parlamentti ja EU-komissio vaativat nykyistä suurempaa budjettia ja korkeampia jäsenmaksuja (parlamentti 1.3%:n ja komissio 1.11%:n BKT-maksuosuutta). Itä-Euroopan maat eivät tietenkään kieltäydy ilmaisesta rahasta, kun sitä niille tyrkytetään.

EU-komission pj. Juncker ei usko, että budjetista saadaan sopua tämän vuoden loppuun mennessä, vaan se venyy ensi vuodelle. Budjetti koskisi vuosia 2021-2027.

Lisäksi huippukokouksessa esitettiin EU-budjetin rahoittamista muovijäteverolla ja tuontitavaroiden huiiliverolla.

EU-komissio ei pidä Suomen ehdottamasta uudesta EU-budjetista, koska sen kokoa ei oltu kasvatettu ja rahoja allokoitu komission lempikohteisiin (mm. ilmastonmuutokseen ja rajavalvonnan [joka voi olla meritaksitoimintaa] ottamiseen EU:n käsiin).

EU-komissio esittää jäsenmaksujen nostamisen lisäksi rahoituksen hankkimista päästökauppajärjestelmällä, muovijätemaksulla ja digiverolla. Se myös suunnittelee arvonlisäveron, yhteisöveron ja rahoitusmarkkinaveron keräämistä.  :o

Nykyinen budjettikomissaari on sitä mieltä, että nettojäsenmaksujen suuruudella ei ole väliä, koska ne luovat "eurooppalaista lisäarvoa".  :facepalm:

https://yle.fi/uutiset/3-11093574 (1.12.2019)
Lainaus
Tyrmäys Suomen kasaamalle EU-budjetille: Rahaa palaa liikaa maatalouteen – missä panostukset ilmastoon, digiin ja rajavalvontaan?

BrysselSuomi saa Brysselissä voimakasta kritiikkiä siitä, mihin suuntaan se vie puheenjohtajuuskautensa tärkeintä hanketta eli EU:n tulevaa seitsenvuotista budjettia.

Komissio, monet jäsenmaat ja EU:ta seuraavat asiantuntijat arvioivat Suomen paitsi ajavan vanhakantaista ja kunnianhimotonta rahoitusmallia myös vetävän kotiin päin.

Kritiikkiä aiheuttaa erityisesti se, että Suomen esityksessä vanhat menot kuten maataloustuet pysyvät käytännössä yhtä suurina kuin ennenkin, eikä tukia ohjata ilmastovaikutusten mukaan. Samalla uudet rahoitustarpeet kuten digitalisaatio, tutkimus, maahanmuutto tai rajavalvonta näyttäisivät jäävän vaille merkittäviä panostuksia. [...]

Komissio ehdotti viime keväänä kahden ylivoimaisesti suurimman EU-menoerän eli maataloustukien ja köyhimpien alueiden kehittämistukien pienentämistä niin, että esimerkiksi turvallisuuteen, ilmastokysymyksiin ja opiskelijavaihtoon jäisi enemmän varoja. [...]

Jotta jäsenmaksut eivät uudessa budjetissa nouse, komissio esitti, että EU loisi enemmän niin kutsuttuja omia tulonlähteitä.

Niitä olisivat muun muassa päästökauppajärjestelmästä saatavat tulot, digivero ja kierrättämättömään muovijätteen perusteella kerättävät maksut. EU-parlamentti on suunnitellut lisäksi yleiseurooppalaista arvonlisäveroa, EU:lle kerättävää osuutta yhteisöverotulosta ja rahoitusmarkkinaveroa. [...]

Omien maksujen vaatiminen täysimääräisinä takaisin on vanhanaikaista. Tärkeämpää on miettiä, miten rahaa ohjataan kohteisiin, joihin meidän on pakko investoida. Kyse on eurooppalaisesta lisäarvosta kansalaisille, komissaari Günther Oettinger sanoo Ylen haastattelussa. [...]

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 216
 • Liked: 31597
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #386 : 01.12.2019, 13:38:22 »
EU senkun turpoaa vaikka Britit ovat lähdössä. Käsittämätöntä miten röyhkeästi veronmaksajia voidaan lypsää, samalla heidän turvallisuuttaan, tulevaisuuttaan, sananvapauttaan ja itsemääräämisoikeuttaan ylenkatsoen.

Lainaus käyttäjältä: Komissaari Oettinger
Omien maksujen vaatiminen täysimääräisinä takaisin on vanhanaikaista. Tärkeämpää on miettiä, miten rahaa ohjataan kohteisiin, joihin meidän on pakko investoida. Kyse on eurooppalaisesta lisäarvosta kansalaisille, komissaari Günther Oettinger sanoo Ylen haastattelussa.

Minusta on alun alkuaankin kummallista, että rahaa, joka palautuu meille pitää ylipäätään kierrättää mutka EU:n kautta. Eikö riittäisi, että maksaisimme palautettavan netto-osuutemme ylittävän summan EU:lle jäsenmaksuna? No ei tietenkään, koska aina kun raha liikkuu, joku vetää välistä.

Miksi sellaisiin kohteisiin täytyy erikseen ohjata rahaa, joihin on pakko investoida? Jos ja kun minun on pakko syödä, niin kyllä se osa palkasta menee sittarin kassakoneeseen ihan ilman erillistä mietintää. Luulisi saman koskevan myös valtion mittakaavassa asioita, siis valtion ydintoimintoja. Sellaisia kuin turvallisuus ja terveydenhoito. Tässä tapauksessa kyseessä taitaa olla keinotekoisesti luotu pakko, kuten esimerkiksi joku Euroopan Ylin Ilmastonmuutosta Pohdiskeleva Toimielin, johon valitaan poliittiseen palkintovirkaan jokaisesta jäsenmaasta positiivisesti EU:iin suhtautuvia, hyviä ihmisiä joiden työpäivät koostuvat latten ryystämisestä ja kravatin pitämisestä mutta ei missään nimessä EU:n kritisoimisesta.

Mistä "eurooppalaisesta lisäarvosta" komissaari puhuu? Paljonko EU-kansalaisen ostovoima kasvaa tai montako astetta maapallo jäähtyy? Minusta tuo kuulostaa ennemminkin eurooppalaiselta lisämaksulta.The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Freedom is never more than one generation away from extinction. - Reagan

KTM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 504
 • Liked: 3602
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #387 : 04.12.2019, 22:23:04 »
Suomi teki EU:n budjetin puheenjohtajamaana mutta se ei kelpaa juuri kenellekään, myöskään EU komission johtaja ei sitä hyväksy

Lainaus
Tyrmäys Suomen kasaamalle EU-budjetille: Rahaa palaa liikaa maatalouteen – missä panostukset ilmastoon, digiin ja rajavalvontaan?
Arvostelijat Brysselissä epäilevät Suomen vetävän puheenjohtajana kotiin päin, koska se ei halua kasvattaa budjettia.

https://yle.fi/uutiset/3-11093574

Miksi siis Suomen pitäisi hyväksyä Suomen tämän vasemmistohallituksen tekemä budjetti?

Jos heidän EU:lle tekemä budjetti on perseestä, niin varmasti silloin myös heidän Suomelle tekemä budjetti on aivan yhtä perseestä.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 389
 • Liked: 10759
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #388 : 11.12.2019, 18:46:28 »
Lainaus
Luxemburg, 11. joulukuuta 2019

European Court of Auditors

EU on suurin kehitysavun antaja Marokossa. Komission vuosille 2014–2020 ohjelmoima tuki on 1,4 miljardia euroa, ja se kohdistuu lähinnä kolmeen painopistesektoriin: sosiaalipalvelut, oikeusvaltio ja kestävä kasvu.

EU:n tuki Marokolle on toistaiseksi tuottanut vähäisiä tuloksia

”EU:n Marokolle myöntämällä budjettituella ei tuettu riittävästi maan uudistuksia, ja edistys keskeisten ongelmien ratkaisemisessa on ollut vähäistä”, toteaa kertomuksesta vastaava Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen Hannu Takkula.

Tähän ei ole kuin yksi toimiva ratkaisu. Lisää tukea! :P

Ja näin :P


edit: Hupsis. Meni alkuperäinen postaus tässä muokkauksessa. Sisältö oli suunnilleen tuo mikä nytkin.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2019, 14:43:18 kirjoittanut qwerty »
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 755
 • Liked: 76971
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #389 : 11.12.2019, 19:40:28 »
EU on suurin kehitysavun antaja Marokossa. Komission vuosille 2014–2020 ohjelmoima tuki on 1,4 miljardia euroa

”EU:n Marokolle myöntämällä budjettituella ei tuettu riittävästi maan uudistuksia, ja edistys keskeisten ongelmien ratkaisemisessa on ollut vähäistä”, toteaa kertomuksesta vastaava Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsen Hannu Takkula.

Marokkolaiset olivat pitkään suurin Välimeren yli Espanjan kautta Eurooppaan pyrkivä "turvapaikanhakijoiden" eli laittomien siirtolaisten ryhmä, mutta UNHCR:n tilastojen mukaan ykköspaikan ovat äskettäin omineet venezuelalaiset (323575!), joilla on kyllä aika pitkä matka Välimerelle.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset