Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 105813 kertaa)

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 718
 • Liked: 6321
 • junior koodari
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #510 : 28.05.2020, 21:39:47 »
Rakas yle aloitti "takuutusten vakuutuksen", lähes heti kun eu-komission ohjelma ilmaisen rahan mättämisestä, solidaarisuudesta etelän eu-kansoille tuli julki.

varoitus, kuuntele osissa, hengitä välillä syvään..nyt tulee paskaa tuutin täydeltä;

https://areena.yle.fi/audio/1-50525638

Lepomäki ja Hassi eivät kai tajua, mitä liittovaltio tarkoittaa?..Kansallisvaltioiden loppua.. komissio sanelee, eu-parlamentti hyväksyy kumileimasimena ja Suomi on periferia josta komission määräyksellä haetaan äyrit...vaikka kyykkäkartulla rektaalissa käyden..Hohtavan Mamman kirjoitelmaa myötäillen..ed. on mainio.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #511 : 28.05.2020, 22:03:39 »
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) korosti omassa vastauksessaan, että komission esitykseen pureudutaan tarkasti.

Mikäli siitä löytyy Suomen mielestä korjattavaa, me lähdemme neuvotteluihin korjaamaan esitystä, muodostamme kannan, tuomme sen eduskuntaan ja yhdessä ajamme Suomen linjaa.

Eli rikokseen ryhtymistä tarkoittavaan ehdotukseen ensin pureudutaan, sitten neuvotellaan yhdessä rikolliskoplan kanssa miten ja millä askelmerkeillä rikos tehdään? Ja sitten pannaan prosessi käyntiin ja teemme sopimamme rikoksen?

Ihan tosiaanko aiotte noin toimia ja vielä oikeusvaltiossa?

Ainoa oikea tapa suhtautua rikoksentekoehdotukseen on torjua koko ehdotus tiukoin sanakääntein ja irtautua siitä välittömästi. Lisäksi on syytä tehdä välittömästi rikosilmoitus, jotta ei joudu itse vastuuseen mistään.

Lainaus
– En ole itse vielä valmis sanomaan siitä viimeistä sanaa, koska komissio on oman esityksensä antanut todeten sen olevan EU:n perussopimusten mukainen. Komissio ei siis ole lähtenyt itse rikkomaan omia perussopimuksiaan vaan kyllä perussopimuksista löytyy artikla, jossa todetaan, että EU:lla voi olla omia tuloja, muitakin kuin jäsenmaksuista koostuvia tuloja. Samoin komissio on rakentanut tälle oikeusperustan perustuen ns. solidaarisuusartiklalle, jossa vedotaan luonnonkatastrofin aiheuttamaan hätätilaan unionissa, jolloin EU voi jäsenmaitaan tukea. Luulen, että tässä kriisissä, pandemiassa on kyse luonnonkatastrofin kaltaisesta tilanteesta, jossa jäsenmailta myös kysytään solidaarisuutta toista kohtaan. Mutta sellaista tilannetta ei synny, että me ottaisimme toisten olemassaolevia velkoja yhteisvastuullisesti maksettavaksi. Se ei käy.

Mites tuo asia oikein mahtaakaan olla, sillä missään Euroopan mediassa ei ole tällä viikolla - ei idässä, ei lännessä, ei etelässä, eikä pohjoisessa - mainittu mitään tuollaista. Mikään media ei ole esittänyt komission sanoneen, että esitys olisi perussopimuksen mukainen, laillinen tai juridisesti kestävällä pohjalla. Eikä edes mitään siihen suuntaan viittaavaa ole siteerattu median artikkeleissa sanotuksi (liekö Tuppuraisella jo joitakin vielä salaisia papereita laukussaan?). Ainoa mistä on mainittu on se seikka, että EU:n tuomioistuin voi sitten joskus aikanaan saada asian tutkittavaksi, jolloin joutuvat vain toteamaan rikoksen jo tapahtuneen ja hillotolppansa säilyttääkseen tekevät sitten mitä?

Toinen mielenkiintoinen kysymys on se, miksi Tuppurainen on jo selvästi pohjustelemassa suoritettavan rikoksen "laillisuutta". Olisiko ohjeistus EU:sta ja Saksasta jo kolahtanut postilaatikkoon ihan ennalta pyytäen (tai pyytämättä)?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 718
 • Liked: 6321
 • junior koodari
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #512 : 28.05.2020, 22:50:25 »
Luultavasti vastikeettoman rahan antaminen, joillekin eu-maille osaltaan nojaa eu tuomioistuimeen..saksa ja ranska päsmäreinä tietävät, että eu tuomioistuin on erittäin hidasliikkeinen ja äärimmäisen byrokraattinen.

Lainaus
Ainoa mistä on mainittu on se seikka, että EU:n tuomioistuin voi sitten joskus aikanaan saada asian tutkittavaksi, jolloin joutuvat vain toteamaan rikoksen jo tapahtuneen ja hillotolppansa säilyttääkseen tekevät sitten mitä?

Jos joskus eu:n tuomioistuimessa käsiteltäisiin eu:n perus-sopimuksen rikkomuksiin liittyviä `korona vedätyksiä`, niin vuosiluku alkaisi 2040....toivottavasti koko himmeli hajoaa ja Suomi pääsee pois piiskatun eu-spanielin osasta, siis Suomen osasta eu:ssa , nykyinen Suomi-spanieli aina heiluttaa häntää ja nuolee eu:n kättä vaikka miten paljon mystinen bryssel kyykyttää ja antaa piiskaa pallukoille.

On tämä huimaa ,,oikeus verbalismia esimerkki eu tuomioistuimen tuomiosta?

https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2020-05/cp200064fi.pdf

Ainoa keino päästä pois saksan ja ranskan alaisuudesta on; äänestää Suomeen sellaiset päättäjät jotka sanovat; Nyt riitti, ei tule pennin senttiä..eikä taata mitään

« Viimeksi muokattu: 28.05.2020, 23:11:51 kirjoittanut simppali »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #513 : 29.05.2020, 12:21:29 »
Puolalainen Rzeczpospolita-lehti on haastatellut latvialaista EU-komission talousasioiden varapuheenjohtaja Valdis Domrovskista. Aiheena EU:n uudet miljardirahastoesitykset.

Lainaus
Rahastot ovat sidoksissa oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen kanssa

Eniten rahaa tulevat saamaan Italia ja Espanja, joihin pandemian vaikutus on ollut suurinta. Puolan suuri osuus johtuu suhteellisen matalasta BKT:stä per henkilö - sanoo Valdis Domrovskis, EU-komission talousasioiden varapuheenjohtaja.


Rzeczpospolita 29.5.2020 juttu puolaksi

Rzeczpospolita: EU-komission ehdotuksessa Puola olisi saamassa pandemian jälkeen kolmanneksi eniten uudesta EU:n talouden uudelleenrakennusrahastosta. Italia ja Espanja ovat ensimmäisellä ja toisella sijalla - siellä pandemia niitti eniten satoa. EU-ennusteen mukaan Puola tulisi kuitenkin olemaan maa, johon taantuma vaikuttaa vähiten. Miksi silti saisimme näin suuret rahat?

Dombrovskis: Pakettimme eri instrumenteilla on erilaisia rahojen jakokriteerejä. Suurin rahastoista, eli Uudelleenrakennus- ja kestävyysrahasto, perustuu seuraaviin kriteereihin: Käänteinen BKT per asukas (mitä pienempi, sitä enemmän rahaa), työttömyys ja tietysti väestön määrä. Espanja saa enemmän kuin Puola, sillä vaikka se rikkaampi, niin maassa on enemmän asukkaita ja huomattavasti korkeampi työttömyys. Puolan suuri osuus taas johtuu pääasiassa suhteellisen pienestä BKT:stä per asukas. On kuitenkin muistettava, että eniten tulevat saamaan Italia ja Espanja. Näihin maihin pandemia on vaikuttanut eniten terveydellisten ja taloudellisten seurausten osalta.

Rzeczpospolita: Kannatatteko tarvetta sitoa rahastosta maksettavat rahat oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen?

Dombrovskis: Tämä ei ole uusi asia. Jo kerran olemme esittäneet, että rahojen saamisen rahastoista tulee olla sidoksissa oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen kanssa. Tästä tulemme myös pitämään kiinni.

Rzeczpospolita: Millä tavalla uusi talouden uudelleenrakennusrahasto eroaa perinteisestä koheesiopolitiikasta?

Dombrovskis: Laillinen perusta on samanlainen. On kuitenkin olemassa merkittäviä eroja. Koheesiopolitiikassa on jo ennalta päätetty mihin tarkoituksiin rahoja voi käyttää. On olemassa erilaisia, hyvinkin yksityiskohtaisesti määriteltyjä rahastoja, näin on tilanne etenkin investointeja ja alueiden välisten erojen tasaamista koskevissa rahastoissa.

Rzeczpospolita: Voisitteko antaa konkreettisen esimerkin siitä, minkälaisia projekteja voitaisiin rahoittaa uudesta rahastosta?

Dombrovskis: Emme tule sanomaan valtioille ennakkoon mitä heidän on tehtävä. Tavoitteena on kuitenkin rahoittaa niitä hankkeita, joita on mainittu välttämättömiksi talouspolitiikan eurooppalaisen ohjausjakson aikana. Tavoite on myös tukea vihreää transformaatiota ja digitalisaatiota. Jäsenvaltio laatii suunnitelman. Ne voivat koskea esim. uusiutuvia energialähteitä, energiatehokkuutta, digitaalisten tietojen säilyttämisinfrastruktuureja, digitaalisten valmiuksien parantamista, työllisyyttä edistäviä tai yhteiskunnallisesti osallistuttavia projekteja.

Rzeczpospolita: Jäsenvaltioiden tulee laatia suunnitelmat rahojen jakamiselle. Milloin ne on jätettävä?

Dombrovskis: Se voi tapahtua kahtena ajankohtana. Joko huhtikuussa, samaan aikaan kansallisen uudistusohjelmien kanssa. Voidaan myös kiirehtiä ja lähettää suunnitelmat jo edellisen vuoden lokakuussa, samaan aikaan kun euroalueeseen kuuluvat jäsenvaltiot lähettävät budjettiesityksensä. Jos jäsenvaltio haluaa käyttää rahat mahdollisimman nopeasti, niin silloin on järkevintä lähettää nuo suunnitelmat jo lokakuussa, eikä odottaa kevääseen asti. Ennakoin, että monet valtiot tulevat tekemään näin, etenkin tänä vuonna, jotta ne voisivat aloittaa investoinnit mahdollisimman nopeasti.
(...)

Lihavoinnit mun.

---

Nyt voi Hämeen hitainkin jo alkaa miettimään, että mitä v*tt*a hän juuri tuli lukeneeksi. Mitä kaikki tuo mahtaa merkitä hänen kannaltaan?

Puola saa jutun mukaan kolmanneksi eniten rahaa pandemiaan vedoten perusteilla olevasta uudelleenrakennusrahastosta, vaikka se saa rahat vain sillä perusteella, että sen BKT per asukas on pienempi kuin muualla. Tuo peruste ei liity millään tapaa pandemiaan. Kaikissa aiemmissa esityksissä Puola olisi päätynyt nettomaksajaksi, sillä pandemia vaikutti ennusteiden mukaan siihen vähiten. Nyt sitten rahaa ropisee jo kolmanneksi eniten - vailla mitään logiikkaa, paitsi ...

Seuraavaksi rahojen saanti sidotaan "oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen", mitä tarkoittaa, että Puola joutuisi lopettamaan oikeuslaitoksensa puhdistamisen jo kommunismin ajoilta periytyvistä kommunisteista ja riistäjistä. Samoin EU puuttuisi Puolan mediaa koskevaan politiikkaan, jossa valtiollista mediaa on myös putsattu kommunisteista. Kirsikkana kakun päälle tulisi tietysti vielä pakko-osallistuminen EU:n vimmalla ajamaan matujen pakkojakoautomaattiin, jolla osin jumissa ollut asyylitrafiikki saadaan taas rullaamaan koko EU:ssa.

Lienee jo selvää, että EU-esityksen takana on ollut mittava suunnittelukomitea, joka on kalkyloinut huolellisesti eri skenaarioita ja niputtanut lukuisia asioita yhteen - monta kärpästä yhdellä iskulla. Missä suunnittelukomitea majailee ja lymyilee? Sitä voi vain arvailla. Lienee kuitenkin selvää, että ei pelkästään EU-byrokratian sisällä.

Samalla alkaa selvitä tämän nigerialaishuijauksen taktinen kuvio. Nettomaksajien määrää on minimoitava siten, että nettorahansaajat muodostuvat enemmistöksi. Näin esityksen taakse saadaan enemmän maita ja painostusvoimaa. Samalla maksuosuudet ovat voineet muuttua tämän justeerauksen aikana rajusti. Aiemmin Die Weltissä esiteltyjen kahden eri kriteereitä huomioivien laskelmien osalta Suomen nettomaksuosuus olisi ollut kummassakin tapauksessa alle miljardi euroa (Puola yli 10 miljardin nettomaksaja). Sitten tehtiin vähän "säätöä" ja viime tietojen mukaan Suomen nettomaksu tulee olemaan jotakin 8,5 miljardia. Kaiken lisäksi koko hanke on sotkettu sellaiseksi sekasotkuksi, että harva ymmärtää missä mennään ja mitä seuraa. Siksi suosittele joka vaiheessa tarkastelemaan tätä hanketta nigerialaishuijauksen uhrin näkökulmasta, ainakin tässä maassa. Samat temput tuossa on käytössä.

Rahastojen toimintaideaksi kerrotaan jäsenvaltioiden laatimat suunnitelmat, jotka EU hyväksyy ennen rahojen lähettämistä. Mitä mahtaa lopulta rahoille käydä sen jälkeen kun Luigi ja Pedro ovat saaneet rahaa miljardikaupalla vaikka "työllisyyden edistämiseen" tai "digitaalisten valmiuksien parantamiseen"? Lähteekö talous noissa maissa liitoon, vai livahtavatko rahat vain jonkun sutkin omaan taskuun? Kannattaa myös huomata, että "yhteiskunnallisesti osallistuttavat projektit" mahdollistavat rahan kippaamisen mokuhankkeisiin ja maahanmuuttoteollisuuteen, sekä vastaaviin, joilla ei ole mitään tekemistä pandemian kanssa, mutta ilmiselvästi kyllä EU-eliitin eräiden prioriteettien kanssa. Kuten jo sanottu: Monta kärpästä yhdellä iskulla …

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 29.05.2020, 12:43:49 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 232
 • Liked: 43330
 • Mengelen Viisikko joukkotuhoamassa suomalaisia
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #514 : 29.05.2020, 12:53:20 »
Puola saa jutun mukaan kolmanneksi eniten rahaa pandemiaan vedoten perusteilla olevasta uudelleenrakennusrahastosta, vaikka se saa rahat vain sillä perusteella, että sen BKT per asukas on pienempi kuin muualla. Tuo peruste ei liity millään tapaa pandemiaan.

Tämä on linjassa eilisen eduskuntakeskustelun kanssa:

Eipä tuolla eduskunnassa hallituspuolueet keskustele koronasta oikeastaan ollenkaan - jonka vuoksi rahaa pitää väärentää lisää - vaan hiilivapaudesta, vihreästä energiasta, digiverosta, hävittäjähankinnoista ja kaikesta muusta kuin itse pihvistä: miten koronan vaikutuksia pehmennetään tällä rahapaketilla.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros
 
“Tarkoitus pyhittää [Suomen hallituksen] keinot, kun on kyse jihadistien ihmisoikeuksista.”
— Eisernes Kreuz

no enpä tiedä

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 29
 • Liked: 118
 • poikkeamaton valkonormatiivi
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #515 : 29.05.2020, 13:32:29 »
Koheesiopolitiikkaa ja alueiden välisten erojen tasaamista koskevia rahastoja! Varsinainen Euro Jackpot. Ja meidän päättäjät eturivissä maksamassa? Eikö ne tajua, et meidän kotitalouksilla on velkaa 20% ja kela gold card 19% aikuisista? Ei oo samanlaista velkapantaa italialaisilla kotitalouksilla. Eikä näköjään halua maksaa veroja.

Suomalaisen aikuisen mediaanitulo oli 2015: 46 971usd. Vuoden 2003 tulot oli paremmat. Olisiko Suomi ottanut 2015 matuvyöryn Euron alussa?
Ranskalaisella oli 2015 vaatimaton 86 422usd mediaanitulo. Vaatimaton siksi, koska 2007 ennen Lehmania se oli 153 943usd.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 236
 • Liked: 3960
 • Sus siunatkoon
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #516 : 29.05.2020, 15:36:13 »
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) korosti omassa vastauksessaan, että komission esitykseen pureudutaan tarkasti.

Mikäli siitä löytyy Suomen mielestä korjattavaa, me lähdemme neuvotteluihin korjaamaan esitystä, muodostamme kannan, tuomme sen eduskuntaan ja yhdessä ajamme Suomen linjaa.

Eli rikokseen ryhtymistä tarkoittavaan ehdotukseen ensin pureudutaan, sitten neuvotellaan yhdessä rikolliskoplan kanssa miten ja millä askelmerkeillä rikos tehdään? Ja sitten pannaan prosessi käyntiin ja teemme sopimamme rikoksen?

Ihan tosiaanko aiotte noin toimia ja vielä oikeusvaltiossa?

Milloin löytyy suomalainen toimittaja, joka uskaltaisi tehdä Tuppuraiselle tai Marinille nk. tarkistavan kysymyksen? Milloin viimeksi kävitte vessassa?
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #517 : 29.05.2020, 18:14:44 »
Suomen "kaikkien työläisten ja proletaarien puolueen" puheenjohtaja on myöskin jo ilmoittanut SDP:n Tuppuraisen tavoin hyväksyvänsä EU-komission rahastoesityksen, mutta vain sillä tiukalla ehdolla, että rahoja ei vedetä alas viemäriin siitä oikeanpuoleisesta wc-pöntöstä, vaan siitä vasemmanpuoleisesta.

Tavalliselle suomalaiselle duunarille tuolla ei ole kuitenkaan mitään väliä, sillä hän kustantaa joka tapauksessa huvit kummassakin tapauksessa.

Lainaus
(...)
Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson linjaa, että Euroopan jälleenrakennuksessa on pelastettava ihmisiä, ei pankkeja. Anderssonin mukaan tämä on vasemmistoliiton ehto Euroopan komission keskiviikkona esittelemän elvytyspaketin hyväksymiselle.

”Eurokriisissä jäsenmaat maksoivat tukipaketeista, joilla todellisuudessa pelastettiin saksalaisia ja ranskalaisia pankkeja. Vasemmistoliitolle elpymisrahaston hyväksymisen ehto on, että tämä virhe ei toistu. Euroopan jälleenrakennuksessa on pelastettava ihmisiä, ei pankkeja, eikä tuen ehtoihin pidä liittää vaatimuksia talouskurista”, hän paaluttaa Twitterissä.

Andersson pohtii elvytyspakettia myös blogikirjoituksessaan, jossa hän korostaa, ettei Suomi voi elpyä yksin, jos muu Eurooppa ei elvy samalla.

”On päivänselvää, että yhteisiä ratkaisuja on löydettävä. Jos EU:n jäsenmaat eivät kykene yhteistyöhön edes vakavan kansanterveydellisen kriisin oloissa, asettaa se koko kansainvälisen yhteistyön kyseenalaiseen valoon.”

Toinen olennainen seikka on Anderssonin mukaan, että elvytysvaroilla on pankkituen sijaan tuettava esimerkiksi kunnianhimoista vihreän kehityksen ohjelmaa sekä panostettava digitalisaatioon, osaamiseen, terveyteen, hyvinvointiin ja sosiaalisiin oikeuksiin.

”Näin tehdyillä taloudellisilla panostuksilla voi syntyä eurooppalaista lisäarvoa yksittäisten jäsenmaiden toimiin verrattuna.”

Andersson pitää lähtökohtaisesti hyvänä, että avustuksia ja lainoja kanavoidaan myös EU:n ohjelmien kautta. Myös avaukset EU:n omien varojen keräämiseen ympäristön saralla (muovivero, päästökauppa, hiilitullit) ovat hänen mielestään lupaavia.
(...)

Lihavoinnit mun.

Siinä viime vuosisadan taistolaiset poliitikot ja pääluottamusmiehet pyörisivät haudoissaan, jos tietäisivät, mitä Next Generation on nyt tekemässä. Vanhassa polvessa oli ainakin se hyvä puoli, että he tinkimättä puolustivat suomalaisia duunareita ja heidän etujaan.

Kun Anderssonin lätinöitä katsoo vasten edellä olevan Rzeczpospolitan jutun kuvausta siitä miten rahanjaon on suunniteltu toimivan, niin hidasjärkisinkin oivaltaa nopeasti, että rahat tulevat katoamaan mustaan aukkoon ja pirukaan ei tiedä (paitsi ehkä pankit, Italian mafia ja Pedron digi pop-up) minne ne lopulta meni.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 672
 • Liked: 7303
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #518 : 29.05.2020, 19:03:28 »
EU-eliitti aikoo saada useita tavoitteita samanaikaisesti lävitse: estää Etelä-Euroopan maita äänestämästä EU-vastaisia puolueita lapioimalla sinne rahaa, pakottaa Puolan ja Unkarin toteuttamaan kaikkia käskyjään, parantamaan Saksan ja Ranskan pankkien taseita, siirtämään enemmän valtaa Brysseliin, antamaan EU:lle verotusoikeuden ja tekemällä EU:sta eroamisesta entistä kalliimpaa.

Ja rahat tähän kaikkeen saadaan hölmöjen johtamilta jäsenmailta.

Pirullisen nerokas suunnitelma.
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #519 : 30.05.2020, 09:52:16 »
Die Weltissä oli tänään CDU-puolueen talousasiantuntija Carsten Linnemannin haastattelu koronan vaikutuksista ja siihen liittyvistä näkymistä. Eräs kohta oli erityisen mielenkiintoinen.

Lainaus
(…)
WELT: Myös kaavailtu EU-apupaketti operoisi valtavilla rahasummilla. FDP-puolue vaatii asiassa 2/3-osan enemmistöä Bundestagissa. Oletteko samalla linjalla?

Linnemann: Yksinkertaisen enemmistön pitäisi riittää parlamentissa. Itse olen tullut päivä päivältä skeptisemmäksi. Enkä ole siinä ainoa. Angela Merkelin (CDU) ja Emmanuel Macron esitys oli oikea ja kohdallaan. He nostivat keskipisteeseen lisäarvon Euroopalle. Brysselin taholta ei ole kuitenkaan kuultu vielä juuri mitään. Olen kuullut vain mitäänsanomattomia yleistyksiä ja latteuksia, kuten digitalisointi ja ilmastonsuojelu. Nyt olen vielä kuullut Italian ulkoministerin kertoneen riemuitsevansa sen johdosta, että veroja voidaan nyt alentaa ja samalla paikata syntyneitä budjettiaukkoja eurooppalaisten rahoilla.
(...)

Edellä oli jo esitelty SDP-Tuppuraisen ja Li Anderssonin kannanottoja asiaan. Jokainen pääsee itse vilkaisemaan panevatko paremmaksi kuin Bryssel? Puhuvatko muutakin kuin mitäänsanomattomia yleistyksiä ja latteuksia?

Samalla tuo lyhyt katkelma osoittaa, että 3 koplan EU-paketin suunnittelukomitea toimi pääosin EU-rakenteiden ulkopuolella, sillä von der Leyeniä lukuun ottamatta EU näyttää olleen pelkkä statisti.

Italian ulkoministerin riemun ja iloitsemisen pitäisi vuorostaan saada hitaimmankin hälytyskellot jo soimaan.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 127
 • Liked: 3743
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #520 : 30.05.2020, 10:02:09 »
On täysin semantiikkaa, puhutaanko lainoista vai suorasta tuesta, koska penniäkään ei tuolta ole koskaan tulossa takaisin. Erittäin härskiä toimintaa ja sinisilmäisten pohjoismaalaisten hyväksikäyttöä. Erittäin mukava käydä päivittäin töissä ja nauttia yhdestä maailman korkeimmasta kokonaisveroasteesta, että Luigin, Jorgoksen tai Josen ei tarvitse kärsiä verotuksesta. Juhlat jatkukoon välimerellisissä tunnelmissa ja antaa pöljien palella pohjoisessa.

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 526
 • Liked: 5473
 • The Phosphorescent
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #521 : 30.05.2020, 10:08:28 »
Lainaus
(…)
Nyt olen vielä kuullut Italian ulkoministerin kertoneen riemuitsevansa sen johdosta, että veroja voidaan nyt alentaa ja samalla paikata syntyneitä budjettiaukkoja eurooppalaisten rahoilla.
(...)
No mutta sehän on hienoa, että Italiassa voidaan alentaa veroja, koska ne verot ja vähän enemmänkin kerätään suomalaisilta!!  >:(
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #522 : 30.05.2020, 12:52:49 »
Bulgarialaisessa Novinite-lehdessä oli 29.5.2020 juttua siitä miten EU-komission "elvytysrahat" aiotaan jakaa. Tiedon lähteenä on Bloomberg, joka on saanut nähdä EU:n sisäisen rahojen jakoehdotusta koskevan muistion, jota ei ole vielä muualla julkaistu. Alla liitteenä olevan laskelman arviot perustuvat viimeisimpään saatavilla olevaan maita koskevaan talousdataan. Laskelma kattaa kaikki erilliset ohjelmat.

Lainaus
European Commission: EUR 9.218 Billions Grants for Bulgaria, Italy and Spain on Top of the Table

Italy and Spain will be the main beneficiaries from a 750 billion-euro ($826 billion), jointly financed fiscal stimulus package debated among European Union governments, according to estimates by the bloc’s executive seen by Bloomberg.


The European Commission’s so-called Next Generation EU plan is subject to approval by all 27 governments and the European Parliament. Negotiations on the package could take months and result in significant amendments. While the EU’s executive arm hasn’t officially published a proposed allocation of the funds, Bloomberg has seen an internal memo with those estimates based on the latest available economic data.

The plan will be financed with debt issued by the commission on behalf of the entire bloc. Part of the proceeds will be channeled to member states via grants, while the rest will be distributed in the form of concessional loans. The full amount will be collectively repaid later.

The table with the pre-allocation estimates includes all the separate programs included in the plan, such as a fund to help countries adjust to a low-carbon economy and money for farmers. It doesn’t include grants from the regular EU budget, for the period between 2021-2027, which is also subject to ongoing negotiations.
(...)

Lihavoinnit mun.

EDIT korjattu Bloombergin artikkelin päiväystä.
« Viimeksi muokattu: 30.05.2020, 12:59:16 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 786
 • Liked: 8063
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #523 : 30.05.2020, 13:23:38 »
Tämähän on tavanomaista EU-meininkiä. Kannattaa luopua 8 miljardista niin sitten voi saada 3 miljardia takaisin. Sama logiikka kuin erilaisissa rakennuksissa, joiden vieressä komeilee kyltti, jossa kehutaan kuinka paljon EU on avustanut kustannuksissa. Siis tämähän tarkoittaa että osa sinne maksetuista rahoista todellakin on tullut takaisin. Tämän sitten pitäisi olla sellainen upea juttu jota kelpaa kehua. Voi kuinka hienoa, kylläpä kannatti.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #524 : 30.05.2020, 13:32:32 »
Bloomberg TV Bulgaria kertoo Unkarin pääministeri Viktor Orbanin EU-"elvytyspakettia" koskevista näkemyksistä. Saattaa hyvin olla, että edellä jo esitelty laskelma on päätynyt Bloombergille Orbanin kautta. Tuollaista laskelmaa saattavat nyt kaikki EU-jäsenmaiden hallitukset tutkia kukin tahollaan.

Lainaus
Orban: EU:n 750 miljardin euron pelastuspaketti on absurdi ja perverssi

EU:n suunnitelma yhteisvastuullisten lainojen ottamisesta on "punainen varoitusvalo" unkarilaisille veronmaksajille, sanoi pääministeri.


Bloomberg TV Bulgaria 29.5.2020 juttu bulgariaksi

Euroopan unionin suunnitelma 750 miljardin euron pelastuspaketista on "absurdi ja perverssi", sanoi Unkarin pääministeri Viktor Orban Bloombergin mukaan.

"Meille esitetty uusi rahanjakosysteemi sisältää absurdeja ja perverssejä ratkaisuja", kommentoi Orban perjantaina. "Se varmistaa ja takaa enemmän rahaa rikkaille, kuin köyhille. Joten mitä järkeä siinä on?", kysyy Unkarin pääministeri.

Orbanin mukaan EU:n suunnitelmat yhteisvastuullisesta velanotosta taloudellista elpymistä varten ovat "punainen varoitusvalo" unkarilaisille veronmaksajille, jotka joutuvat maksamaan velan, jos joku EU-jäsenvaltio ei siihen kykene tai halua niin tehdä.

"En tyrmää tätä täysin, vaikka vaistoni kehottaa tekemään niin", täsmensi Orban. "Meidän on arvioitava kylmästi ja kaikessa rauhassa tilannetta, sillä tämä voi määrätä Unkarin tulevaisuudesta vuosikymmenien ajaksi tästä eteenpäin", jatkoi hän.
(…)

Lihavoinnit mun.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #525 : 30.05.2020, 15:38:04 »
Bulgarialaislehti ruotii ehdotettua EU-rahastoa EU:n tähänastisten pyhien arvojen näkökulmasta. Jutusta lyhennelty pois jo ennalta kerrottuja seikkoja ja muutenkin tiedossa olevia asioita.

Lainaus
EU:n perusrakenteet historiallisen muutoksen partaalla

Pogled 30.5.2020 juttu bulgariaksi

Ursula von der Leyen [ex-puolustusministeri], joka menestyksekkäästi tuhosi Saksan Bundeswehrin, on nyt ryhtynyt innolla ja energialla kampeamaan ja horjuttamaan EU:n kulmakiviä saatuaan EU-komission 13. puheenjohtajan pestin. Keskiviikkona hän ehdotti EU-parlamentissa EU:lle perustettavaksi 750 miljardin euron rahastoa pandemiasta elpymiseen. ...

Jos lopullinen ratkaisu päätyy lähellekään von der Leyenin esitystä, niin silloin se merkitsee EU:n radikaalia muuttamista.
(...)

Rahaston perustaminen rikkoisi useita EU:n perusarvoja ja tabuja.

Ensinnäkin rahaston velat ylittävät reippaasti sen rajan, jonka verran EU-komissiolla on oikeus ottaa lainaa rahamarkkinoilta. Nämä eivät ole "eurojoukkovelkakirjoja" sanan perinteisessä merkityksessä, sillä yksittäiset jäsenvaltiot joutuvat maksamaan EU-budjettiin oman osuutensa, joka lasketaan niiden BKT:n perusteella. Velan sanotaan olevan "kertaluontoinen", pandemian takia otettu.

Toinen valtava muutos on se, että 2/3-osaa rahoista annettaisiin siivestäjille, parasiiteille ja vapaamatkustajille (хрантутниците [useampi sanan variaatio otettu mukaan tähän]) ilmaisina tukina, joita ei tarvitse maksaa takaisin. Tämä on suunnitelman skandaalimaisin osa ja se uhkaa johtaa EU-jäsenvaltioiden kesken sellaisiin skandaaleihin, joissa vitsit ovat vähissä. Lisäksi ilmaistukien saajien on esitettävä investointisuunnitelmia, jotka ovat EU-prioriteettien - kuten ilmastonmuutoksen vastainen taistelu - mukaisia. Tämä tarkoittaa, että paljon rahaa heitetään tuosta vaan suoraan vessanpönttöön. Avokätiset ilmaistuet merkitsevät askelta kauemmas teräsbetonisesta EU:n vakausmekanismista, joka on vain lainoja myöntävä euroalueen pelastusrahasto.

Viimeisin rikotuksi joutuva arvo olisi verotusoikeuden antaminen EU:lle. EU-komissio loisi uusia tulonlähteitä, joista se voisi jakaa rahaa omin päin. EU-komission mukaan nämä verot voisivat auttaa maksamaan velkoja takaisin sijoittajille. Uudet verot sisältäisivät ympäristöveroja ja monikansallisten yhtiöiden verottamista. Tämä on suunnitelman kaikkein hämärin ja korruptoitunein osa. Tästä tulisi rajoittamaton ja kontrolloimaton rahanlähde EU-komission kassaan, josta se voisi jakaa rahaa kuten parhaaksi katsoo.

Ruotsi, Tanska, Itävalta ja Hollanti ovat jo lähteneet barrikadeille. Nämä maat torjuvat suunnitelman ilmaisista tuista, sillä ne katsovat, että rahat vain haaskattaisiin sen siliän tien.

Itä-Euroopan maat ovat perinteisesti saaneet suurimman osan EU:n koheesiorahaston tuista. Näiden maiden taloudet selvisivät kuitenkin suhteellisen hyvin pandemiasta ja karanteeniajasta, joten ne eivät siten tulisi saamaan suurta osaa näistä uusista rahoista. Tämän johdosta Itä-Euroopan EU-jäsenmaat, jotka ovat tottuneet ilmaisiin aterioihin ja ruokintaan, tulevat myös aiheuttamaan kaaosta neuvotteluissa.

Lihavoinnit mun.

Bulgarialaiset ovat korruption asiantuntijoita, joten heitä on syytä kuunnella herkällä korvalla. Maa on yksi EU:n korruptoituneimmista. EU on esim. syytänyt Itä-Eurooppaan vuosien varrella satoja miljoonia mustalaisten olojen parantamiseen. Rahat päätyivät suunnitelma- ja seurantavelvoitteista huolimatta lopulta mustaan aukkoon tai jonkun salkkuun, eikä mitään saatua aikaan, mikä kyllä huomaa myös täälläkin kaduilla ja toreilla.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 822
 • Liked: 5133
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #526 : 30.05.2020, 16:27:33 »

Ikääntyneiden kuolleitten suuri määrä on eduksi kansantaloudelle. Vanhukset syövät/kuluttavat kuitenkin vähän, rasittavat paljon terveydenhuoltoa ja pienentävät eläkevarantoa tai kasvattavat suoraan maksettavien (esim. valtioneläkkeet) eläkkeiden määrää. Eikä meitä muutenkaan ole kiva katsella.

Eli päinvastoin EU:n laskelmissa suuri kuolleitten määrä pitäisi pienentää maksettavia tukia.
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 661
 • Liked: 76184
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #527 : 31.05.2020, 01:12:35 »
Lainaus
Helena Petäistön kolumni: Suomella ja Sanna Marinilla edessään historian vaikeimmat EU-neuvottelut – "Koskaan aiemmin ei ole sellaista kielenkäyttöä kuultu"

Ennennäkemättömään kriisiin tarvitaan ennennäkemättömät panokset, kirjoittaa Helena Petäistö.

EU-komissio vastasi viime viikolla oikealla jytkyllä Eurooppaa kohdanneeseen poikkeuksellisen ankaraan kriisiin lisäämällä vieläkin enemmän panoksia Saksan ja Ranskan edellisviikolla esittämään yllätysrahastoon. Brysselissä siis selvästi nähdään, että nyt on kyse Euroopan kohtalonhetkistä. Lisäksi nyt jos koskaan Euroopan on tartuttava hetkeen, kun Yhdysvaltain ote on herpoamassa maailmannäyttämöllä. Edessä ovat ennennäkemättömän vaikeat neuvottelut 27 jäsenmaan kesken.

[...]

Myös Suomessa pääministeri Sanna Marin otti viime sunnuntaina Kultarannassa selvän hajuraon yhteisvastuuta vastaan vänkääjiin niin kotimaassa kuin muualla Euroopassa todetessaan, että Saksan liikkuminen osoittaa, että nyt on aika katsoa laajempaa kuin pelkästään kansallista perspektiiviä. Hänen mukaansa Suomen paikka ei ole poteroissa.

Jos Marinin linjaukset ovat koronakriisissä olleet ajoittain hapuilevia, niin Kultarannassa hän osoitti juuri sellaista päättäväisyyttä, jota vaaditaan kriisiaikoina, jolloin vanhat asetelmat saattavat muuttua hyvin nopeasti.

[...]

Nyt myös tämä niin sanottu ”nuuka nelikkö” on antanut aika varovaisia, ei kovinkaan tyrmääviä lausuntoja EU-komission rahastoehdotuksesta. Voisi melkein lyödä vetoa siitä, että nuukienkin mieli vielä muuttuu. Euroopan maista kaikkein riippuvaisin EU:n yhteismarkkinoista ja maailmanmarkkinoista on Hollanti, joten ihme olisi, jollei tämä kitupiikkien kunkkukin kömpisi pois poterostaan.

Hollantihan on myös EU:n suurin veroparatiisi. Se puhaltaa muilta jäsenmailta vuodessa lähes kymmenen miljardia euroa edullisemman yhteisöveronsa ansiosta. Sellainen filunkipeli ei ole paras valtti neuvottelupöydässä.

[...]

Neuvotteluissa on tavallista enemmän sudenkuoppia myös siksi, että monet periaatteelliset, tähän asti tabuina pysyneet kysymykset nousevat pöytään ensimmäistä kertaa. Niihin kuuluu se, että EU:n sallittaisiin maksaa yhteistä velkaa yhteisillä varoilla. Sitä varten EU saisi siis entistä enemmän verotusoikeutta. Ehdotettuja verotuskohteita olisivat muun muassa muovin kulutus, digijättiläiset, hiilienergia sekä päästökaupan laajentaminen, jotka kuulostavat järkeviltä. Eivät kuitenkaan kaikkien mielestä. 

Kyseessä onkin periaate, joka jakaa unionia pahasti kahtia. Tosiasiassa EU:n suurin ongelma ei ole euromaiden epätasainen kehitys, vaan ennen kaikkea se, ettei sillä ole yhteistä finanssipolitiikkaa. Kaiken kukkuraksi, jos EU:n budjettia ei kasvateta, ei unionilla ole ikinä mahdollisuuksia tehdä sen kilpailukyvyn parantamiseen tarvittavia rakenteellisia muutoksia.

Luulisi, että nettomaksuista jatkuvasti kitiseville maille kuten Suomelle, unionin omien varojen lisääminen olisi helpotus, sillä se vähentäisi tarvetta korottaa EU:n jäsenmaksua.

[...]

Mutta tässä monien silmissä hyppääkin pöydälle liittovaltiopeikko. Pelätään, että jos rahaa kerätään EU-tason veroilla, se olisi vaarallinen askel kohti liittovaltiota. Totta lienee, että vaikka ehdotettu kriisirahasto on kertaluonteinen, ei EU:n omien varojen keruu siihen pysähtyisi, vaan pikemminkin lisääntyisi. Muttei se mitenkään merkitsisi liittovaltioon päätymistä, sillä EU:n instituutioilla ei ole valtaa muuttaa perussopimuksia eikä jäsenmaiden perustuslakeja. Ne ovat tiukasti jäsenmaiden omissa käsissä.

Suomessakin pahimmat lakipykälä-ajatollahit soittelevat jo tuomiopäivän pasuunoita. Onneksi meiltä löytyy myös eurooppaoikeuden professoreita, jotka ovat oikaisseet monia vääriä käsityksiä, etenkin Juha Raitio Helsingin yliopistosta ja Jukka Snell Turun yliopistosta kuluneella viikolla Helsingin sanomissa. Sellainenkin peikko kuin yhteisvastuu on EU:n keskeisiä arvoja ja löytyy kirjattuna unionin perussopimukseen. Ja jos sen turmiollisuus huolestuttaa, kannattaa kuunnella taloustieteilijöitä. Muun muassa Suomen talousnobelisti Bengt Holmström on todennut ääneen, että yhteisvastuu kuuluu pakostakin rahaliittoon.

[...]

Nyt Euroopan kohtalonhetki on saada keskinäiset ongelmansa ratkotuiksi sekä päästä nousemaan maailmanpoliittiseksi toimijaksi ja järjen ääneksi Kiinan, Yhdysvaltain ja Venäjän puristuksessa. Heikkona Eurooppa – puhumattakaan pienestä yksittäisestä maasta – joutuu tekemään valintansa aina muiden ehdoilla.
MTV 30.5.2020
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 672
 • Liked: 7303
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #528 : 31.05.2020, 01:30:03 »
^
Lainaus
Hollantihan on myös EU:n suurin veroparatiisi. Se puhaltaa muilta jäsenmailta vuodessa lähes kymmenen miljardia euroa edullisemman yhteisöveronsa ansiosta. Sellainen filunkipeli ei ole paras valtti neuvottelupöydässä.

Alankomaat eivät ole ainoa veroparatiisi EU:ssa. Myös Irlanti ja Luxemburg harrastavat samaa ja ovat noudattamassa kaikkia komission käskyjä.

Alankomaiden ei tarvitse kannattaa tätä "elvytyspakettia" sen vuoksi. Yhteistöveroista keskustellessa nuo kaksi maata tulevat vastustamaan EU-laajusta harmonisointia, vaikka ovatkin komission puudeleita.


Lainaus
Kyseessä onkin periaate, joka jakaa unionia pahasti kahtia. Tosiasiassa EU:n suurin ongelma ei ole euromaiden epätasainen kehitys, vaan ennen kaikkea se, ettei sillä ole yhteistä finanssipolitiikkaa. Kaiken kukkuraksi, jos EU:n budjettia ei kasvateta, ei unionilla ole ikinä mahdollisuuksia tehdä sen kilpailukyvyn parantamiseen tarvittavia rakenteellisia muutoksia.

EU:lla ei alunperinkään pitänyt olla yhteistä finanssipolitiikkaa. Se mandaatti lienee syytä hankkia uudella kansanäänestyksellä, muuten se ei ole legitiimiä. Jos se ajataan lävitse kysymättä suomalaisilta, niin silloin EU-ero on ainoa ratkaisu kyseiseen petokseen.

Lainaus
Luulisi, että nettomaksuista jatkuvasti kitiseville maille kuten Suomelle, unionin omien varojen lisääminen olisi helpotus, sillä se vähentäisi tarvetta korottaa EU:n jäsenmaksua.

EU-verot ovat vielä huonompi tapa kerätä varoja kuin jäsenmaksut. Fiskaalisesti ne osuvat suomalaisiin samalla tavalla, mutta EU-verot lisäävät EU:n vaikutusvaltaa antamalla sille verotusoikeuden.


Lainaus
Suomessakin pahimmat lakipykälä-ajatollahit soittelevat jo tuomiopäivän pasuunoita. Onneksi meiltä löytyy myös eurooppaoikeuden professoreita, jotka ovat oikaisseet monia vääriä käsityksiä, etenkin Juha Raitio Helsingin yliopistosta ja Jukka Snell Turun yliopistosta kuluneella viikolla Helsingin sanomissa. Sellainenkin peikko kuin yhteisvastuu on EU:n keskeisiä arvoja ja löytyy kirjattuna unionin perussopimukseen. Ja jos sen turmiollisuus huolestuttaa, kannattaa kuunnella taloustieteilijöitä. Muun muassa Suomen talousnobelisti Bengt Holmström on todennut ääneen, että yhteisvastuu kuuluu pakostakin rahaliittoon.

On myös Eurooppa-oikeuden professori, jonka mielestä tämä "paketti" on vastoin EU:n perussopimuksia.

Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 822
 • Liked: 5133
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #529 : 31.05.2020, 06:54:03 »

”Kaiken kukkuraksi, jos EU:n budjettia ei kasvateta, ei unionilla ole ikinä mahdollisuuksia tehdä sen kilpailukyvyn parantamiseen tarvittavia rakenteellisia muutoksia.”


Tuota en ymmärrä, ja jos ymmärtäisin, niin tuskin uskoisin:

Eli EU kerää jäsenmaitaan verottamalla lisärahaa, jonka määrä sitten päältä otettujen hallintokulujen jälkeen jaetaan takaisin jäsenmaille niiden ilmoittamien kohteiden rahoittamiseksi.

Ja tätä kehitystyötä jäsenmaat eivät yksin pysty omilla varoillaan ja kyvyillään tekemään, vaan siihen tarvitaan joukko Kataisen tasoisia huippukykyjä, jotka tietävät mihin maihin ja kohteisiin allokointi on tehokkainta.

Mutta toisaalta, jos jossain pikkusenkin haisee mahdollisuus sijoittamalla parantaa kilpailukykyä ja tehdä rahaa, niin kansainvälinen pääoma on jo siellä alta aikayksikön tyytyväisenä siirrettyään rahaa pois negatiivisen koron tileiltä.”Luulisi, että nettomaksuista jatkuvasti kitiseville maille kuten Suomelle, unionin omien varojen lisääminen olisi helpotus, sillä se vähentäisi tarvetta korottaa EU:n jäsenmaksua.”

Kiina, Venäjä vai USAko auttasi pyytettömästi unionin varojen kasvattamisessa EU-kansalaisten sijaan? Kyllä tyttö on taas niin tohkeissaan, kun ei tajua, että niin EU-verot kuin jäsenmaksutkin lähtevät alunperin liikkeelle yhdestä ja samasta paikasta.
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #530 : 31.05.2020, 13:36:08 »
Bulgarialaislehdessä oli tänään mielenkiintoinen Vladislav Panevin[1] mielipidekirjoitus, joka valottaa sitä, miltä tilanne näyttää suuria rahalahjoja saavien kannalta. Nuo seikat eivät yleensä tule täällä mieleen, sillä korruptio on täällä vielä suhteellisen vähäistä. Ilmaista rahaa kun tulee lähinnä vain EU:sta. Myös kehitysapukuvioiden kannalta kirjoituksella on ilmeistä relevanssia.

Lainaus
Suurien rahamäärien kippaaminen talouteen vahingoittaa sitä enemmän, kuin mitä se auttaa

Vladislav Panev

Dnevnik 31.5.2020 juttu bulgariaksi

Miksi en juurikaan ole iloinen 15 miljardista eurosta 4 vuoden aikana pandemiasta elpymiseen, kun samaan aikaan toisten silmissä loistavat dollarinkuvat, $$$? Tutkin historiaa selvittääkseni mitä tapahtuu valtioille, joiden kohdalle on langennut aivan yllättäen tällainen "onni".

Termi on "Hollannin sairaus" ja se viittaa lähinnä maihin, joissa on löydetty valtavia luonnonvararesursseja.

1960-luvulla alkoi kaasutuotanto Pohjanmerellä. Hollannin tulot kasvoivat jyrkästi ja guldeni kallistui. Sitten valtiolle koitti tuskainen vuosikymmen. Korkeaa työttömyyttä, teollisuuden kilpailukyvyn katoaminen ja muita alueen maita heikompi talouden menestyminen.

Sama uhkaa Bulgariaa ja koko Keski-Eurooppaa. Tällä kertaa Hollannin sairaus ei kuitenkaan johtuisi luonnonvaroista, vaan EU-rahastoista. 15 miljardia euroa 4 vuoden aikana on yli 6% vuotuisesta BKT:stä. Jos rahat törsätään turhuuksiin, niin se vahingoittaa taloutta enemmän, kuin auttaisi sitä.

Kymmenet tuhannet hyvin koulutetut ja osaamispotentiaalia omaavat ihmiset alkavat puuhailla höperöiden hankkeiden parissa

Ja näin vain siksi, että rahaa on. Silti vaikka he samalla hyvin tietävät, että hankkeesta ei koidu juurikaan lisäarvoa. Juuri näin on käynyt vuodesta 2007 lähtien [Bulgaria liittyi EU:hun].

Henkilöt, jotka aiemmin työskentelivät reaalitaloudessa, alkoivat elää tukirahojen varassa. Siksi ei ole ihme, että talouden kasvu on hiipunut ja nyt iloitsemme jo kolmenkin prosentin kasvusta.

Valtavien rahamäärien yllättävä kippaaminen talouteen vie sen stressitilaan. Se on aivan sama asia, kuin jos narkomaanille antaisi tupla-annoksen tai rividuunari saisi totosta miljoonia. On hyvin vaikeaa sopeutua ilman vaurioita. Kreikan ja muiden Etelä-Euroopan maiden kokemukset osoittavat tämän.

Silti on hyvä, että voimme lukea EU-rahastojen historiaa ja oppia muiden virheistä

Kuten myös omista virheistämme. Samalla näemme kuinka ovat toimineet ne, jotka ovat selvinneet menestyksekkäästi samanlaisista laajoista mullistuksista. Positiivisina esimerkkeinä pidetään Norjaa ja Botswanaa.

Investoinnit ihmisiin - koulutukseen, lisäkoulutukseen, terveyteen. Teknologisten innovaatioiden stimulointi. Säästäminen. Investoinnit korkean teknologian infrastruktuureihin. Inkluusio, joka tarkoittaa, että kaikki luottavat siihen, että he voivat realisoida potentiaalinsa ja unelmansa. Tämä on oikea tie.

Myös epäonnistuminen vaanii. Ei vain siksi, että rahat voidaan varastaa, vaan myös siksi, että 90% hankkeista menee poskelleen.

Kyse on nyt Bulgarian tulevaisuudesta!

Lihavoinnit mun.

[1] Vladislav Panev on Bulgarian Vihreän liikkeen puheenjohtaja. Puolueen yhtenä poliittisena teemana on luonnonsuojelu. Vihreä liike on osa keskusta-oikeistolaista poliittista liittoa, johon kuuluvat puolueet Da, Bulgaria! ja Vahvan Bulgarian demokraatit. Bulgariassa on vielä erikseen vasemmiston oma Vihreä puolue.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 31.05.2020, 13:41:24 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 822
 • Liked: 5133
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #531 : 31.05.2020, 14:16:14 »
Asiallinen kansikuva tuossa puheevuorossa referoidussa hollantilaislehdessä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaakkokorpi-anttila/ei-latin-latia-etelaan-sanoo-hollantilaislehti/
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 672
 • Liked: 7303
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #532 : 31.05.2020, 14:33:22 »
^
Jutusta lainattua:

Lainaus
Amsterdamin yliopiston talousprofessori Wim Boonstra selittää, ettei syy suhtautumiseen ole yksinomaan Hollannin populistisella puolueella, jonka kannatus liikkuu 20- 25% välimaastossa. Parlamentti on hyvin hajanainen eikä vastuunkantajia tahdo löytyä pienpuolueista. Hän ennustaa, että lopulta maan pääministeri antaa periksi ja hyväksyy Ranska-Saksa akselin ehdotukset. Ehkä meillä ollaan samoilla linjoilla päätellen hallituksemme ministereiden sanavalinnoista.

Tämä jäi mietityttämään minua. Kuinka voi olla mahdollista, että Alankomaat hyväksyvät tuon "elvytyspaketin". Onko Merkel esittänyt maan johdolle "tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä".

Muutenkin, eikö päätöksenteossa vaadita yksimielisyyttä?
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 633
 • Liked: 27449
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #533 : 31.05.2020, 14:35:00 »
Kolme suosituinta lukijakommenttia edellä olevaan Panevin mielipidekirjoitukseen valaisevat lisää tilannetta. Näissä miettimisen aihetta sille, joka ajatteli päräyttää systeemit käyntiin kunnon raharuiskeella.

Lainaus
Meitä on jo kauan riivannut tuollainen tauti. Meille jaetaan kaikki. Yrityksemme kykenevät toimimaan vain avokätisellä rahoituksella. Ne eivät pysty toimimaan kilpailutilanteessa.

---

"Myös epäonnistuminen vaanii. Ei vain siksi, että rahat voidaan varastaa, vaan myös siksi, että 90% hankkeista menee poskelleen."

Olet erehtynyt - 90% varastetaan ja loput käytetään sen tutkimiseen kuinka valmistetaan lämmintä vettä.

---

"Jos rahat törsätään turhuuksiin, niin se vahingoittaa taloutta enemmän, kuin auttaisi sitä."

Älä murehdi, eivät he tule törsäämään, he tulevat varastamaan.

Tässä vaiheessa alkavat tämänkin maan poliitikkojen naiivit ja todellisuuspakoiset puheet huvittaa jo melkoisesti. EU-kermalta matkittuja iskulauseita toistellen "tuulimyllyä päin". Mikä voisikaan mennä pieleen?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 552
 • Liked: 11900
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #534 : 31.05.2020, 15:26:41 »

Vuoden 1944 jälkeen Suomella näyttäisi olevan edessään ensi kertaa mielipuolisen tuhon uhka.

Mutta kukaan ei tee mitään, haudan hiljaisuus vallitsee. Liekö ainoa protestiääni Homma ja jotkut twitter-tilit? Eikä niistäkään ilmene konkreettisia vastarintaneuvoja. Olipa harmi ettei tullut opiskeltua muita kieliä kuin englantia.

Vastuumedia on yhtenäisenä ja vesi kielellä tekemässä Suomesta lopullisen maksumiehen ja kulttuurimarxilaisen hyperkapitalismin uhrin.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Enver Hoksaaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 77
 • Liked: 416
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #535 : 31.05.2020, 15:41:03 »
Vähän on sellainen fiilis, että monelle nuorelle ja myös pidemmän linjan liberaalille, siis hyvälle ihmiselle , Suomen sulautuminen pelkäksi EU:n vesakkoiseksi takamaaksi ja Brysselin neek.. :silakka: verovelvolliseksi olisi jokin koko elämän katharsis sekä kliimaksi. Lopullinen isänmurha, jonka jälkeen koko historia loppuisi ja maailmantuskainen sielu saisi viimein rauhan. Mutta mitä itseeni tulee, niin tarvittaessa olen valmis puolustamaan isänmaani suvereniteettiä vaikka harkinnan varaisin voimakeinoin, eikä joku hintahtava konjakkijuoppojen liittovaltio vihollisensa pelota ainakaan yhtä paljon, kuin mitä puna-armeija isovanhempiani.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2020, 15:44:02 kirjoittanut Enver Hoksaaja »

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 082
 • Liked: 6134
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #536 : 31.05.2020, 16:10:21 »
konjakkijuoppojen liittovaltio vihollisensa pelota ainakaan yhtä paljon, kuin mitä puna-armeija isovanhempiani.

Kuinka moni tietää, että kolmen raidan yksinoikeus vaatteisiin myytiin Suomesta pois eräälle urheilujätille pienellä hinnalla, ja yksi maksuerä oli määritelty nimenomaisesti seuraavalla tavalla: yksi pullo oikein hyvää konjakkia. (Sitten tsuhnat yrittivät käydä oikeutta ja saada oikeutta takaisin myös itselleen, mutta myyty mikä myyty.)

EU-jäsenyyden puolestakin äänestettiin, jotta konjakin hinta laskisi (kuten myös autojen ja ruoan).

Ruotsinlaivoillakin kassoilla suomalaiset tunnistetaan siitä, että ruotsalaiset tai muut kansallisuudet eivät osta konjakkia. Ruotsalaiset ostavat tyypillisesti viskiä siinä missä suomalaiset konjakkia.

Virolaiset merenkulkijat ovat sanoneet, että suomalaisissa luotseissa on niitäkin joille maistuu konjakki. (Huom! juurikin konjakki.)

Mitä Suomen wanha kansa otti kauan sitten ennen varfariinin keksimistä, jos tuli sydänoireita: konjakkia. (Varfariini oli ensimmäinen hoito aikoinaan sydänkohtaukseen, vaikka hyöty oli hyvin huono. Vielä 70-luvun alussa muuta hoitoa ei ymmärtääkseni ollut lääketieteessäkään.)

Kaikella tällä yritän osoittaa sitä, että konjakki on suomalaisille hyvin läheinen alkoholijuoma. Voisiko olla, että juuri ranskalaisia ja suomalaisia yhdistää se käsitys, että konjakki on alkoholijuomista kaikkein "arvokkainta" ja hienostuneinta?

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 236
 • Liked: 3960
 • Sus siunatkoon
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #537 : 31.05.2020, 16:31:41 »
Lainaus
Kymmenet tuhannet hyvin koulutetut ja osaamispotentiaalia omaavat ihmiset alkavat puuhailla höperöiden hankkeiden parissa

Ja näin vain siksi, että rahaa on. Silti vaikka he samalla hyvin tietävät, että hankkeesta ei koidu juurikaan lisäarvoa.

Tämä katkelma voisi mielestäni hyvin koskea myös erästä pohjoista EU:n jäsenvaltiota. Siltä hanketouhuaminen minusta on alkanut näyttää yhä enemmän. Ja hulluinta on suomalaisten vero- ja velkarahan kierrätys EU:n kautta, "saiskohan tähän hommaan EU-rahaa". Jotenkin voin kuvitella tyrkky- tai vastikkeettomalla rahalla olevan vielä suurempi korruptoiva vaikutus Bulgariassa.

Näen "EU-rahojen" jakelussa pitkin Eurooppaa samaa korruptiota kuin olen aistinut enimmäkseen Afrikkaan suuntautuvassa kehitysavussa. Tämä mielikuva vahvistui taas pari kuukautta sitten, kun näin pectus3-ketjussa tiedon, että Suomi maksaa jollekin Afrikan valtiolle budjettirahoitusta.

Mitä tekemistä Afrikan kehitysavulla ja Euroopassa jaettavilla "EU-rahoilla" on tekemistä keskenään? Ilmeisesti "hyvä systeemi" joillekin, viittaan aiempaan 90/10 lukuihin, ja korruption mahdollisuus. "EU-rahan" jakamisen motiivit ovat tietysti julkilausuttuna ja yleisesti ymmärrettynä hyvin jalot ja eettisesti kestävät, vähemmän on ollut puhetta, kuinka paljon EU-rahan jakamisella halutaan tasoittaa mielipiteitä EU-liittovaltiolle. "Hyvä systeemi" -ihmisille EU on varmasti kannattamisen arvoinen juttu.

Edit: korjattu lainaus
« Viimeksi muokattu: 31.05.2020, 17:02:55 kirjoittanut repo »
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Enver Hoksaaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 77
 • Liked: 416
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #538 : 31.05.2020, 16:37:52 »
konjakkijuoppojen liittovaltio vihollisensa pelota ainakaan yhtä paljon, kuin mitä puna-armeija isovanhempiani.

Kuinka moni tietää..

..

Kaikella tällä yritän osoittaa sitä, että konjakki on suomalaisille hyvin läheinen alkoholijuoma. Voisiko olla, että juuri ranskalaisia ja suomalaisia yhdistää se käsitys, että konjakki on alkoholijuomista kaikkein "arvokkainta" ja hienostuneinta?

No osan ehkä tiesin, mutta hauskan mielenkiintoisia historian yksityiskohtia kuitenkin! Itse luulen, että cognacin suhteen ranskalaisia ja suomalaisia yhdistänee vain tarve hyviin känneihin ja tiettyyn melankoliaan siinä ohessa. Eikä siinä mitään, sehän on kai ihan universaali piirre päihteiden käytössä, altsohulin yhteydessä ainakin.

Noin yleensä toki suomalaisen mielestä ihan mikä vaan saippuasta munakuppiin, minkä nimeä ei osata ilman harjoitusta lausua ja joka tulee ulukoomailta, on yhä edelleenkin jotain paljon hienompaa kotimaisiin verrokkeihin mitattuna. Siihen riittää yleensä vain se, että joku tulee ilmoittamaan asian olevan niin. Sikäli ei mikään ihme, että merkittävä joukko etsii itselleen isäntää milloin Berliinistä, milloin Moskovasta ja nyt Brysselistä. Henkinen tarve madella, saada suosiota ja nuolla hilloa.
« Viimeksi muokattu: 31.05.2020, 16:39:38 kirjoittanut Enver Hoksaaja »

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 822
 • Liked: 5133
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #539 : 01.06.2020, 18:21:11 »

Nykyinen ajattelutapa on yrittää suomalaisilla miljardeilla saada ummetuksesta kärsivä Eurooppa liikkeelle ja sen mahdollisesti tapahduttua ryhtyä odottamaan Suomeen tippuvia tilauksia. Ei kovin suoraviivainen ja välittömästi vaikuttava keino.

Toinen vaihtoehto olisi vastaavien miljardien tukemana lähteä nyt ja heti etsimään uusia markkina-alueita suomalaisen teollisuuden ja it-alan tuotteille.

Öljymailla on aina rahaa, samoin voisi lahjomalla suikkapäisiä valtionpäämiehiä Afrikasta päästä osalliseksi heidän saamaansa kehitysapuun. Unohtaa ei sovi myöskään muuta maailmaa: Venäjää, Kanadaa, Australiaa, Uutta Seelantia ja koko Kauko-itää ja voisihan haravoida Etelä-Amerikankin, jos sieltä jostain löytyisi vielä maksukykyä.

Niin ja sitten vielä ne innokkaina kädet täristen toimeksiantoja odottavat kielitaitoiset ja erilaisten kultturien tuntemuksen omaavat vientitykit, joita valtiovalta on vuosikausia haalinut ja kouluttanut juuri pula-aikojemme pelastukseksi.

Uutta ennakoluulotonta ajattelutapaa vaan kehiin!
Torstaina 3.7.2014 pääministeri Fredrik Reinfeldt Almedalenisa maahanmuuttajista:
“…kiitos, että valitsitte Ruotsin...”