Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 166266 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 031
 • Liked: 27090
 • Ego sum Spartacus
Jutta Urpilainen: Afrikka tarvitsee EU-takauksia
« Vastaus #1050 : 19.12.2020, 15:41:53 »
Lainaus

Jutta Urpilainen: Afrikka tarvitsee EU-takauksia

Komissaarin mukaan maanosaan pitää synnyttää kymmeniä miljoonia työpaikkoja vuodessa.

EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista ja muun muassa Afrikan asioista vastaava komissaari Jutta Urpilainen (sd.) varoittaa koronapandemian rajuista seurauksista.

X

– Kehitysapua tarvitaan edelleen, mutta se yksin ei riitä esimerkiksi Afrikassa, jossa pitää synnyttää kymmeniä miljoonia työpaikkoja vuodessa ja näin tarjota nuorelle väestölle tulevaisuudenuskoa. Tarvitaan esimerkiksi takauksia, joilla voimme madaltaa riskiä investointia harkitseville yrityksille.


https://www.verkkouutiset.fi/jutta-urpilainen-afrikka-tarvitsee-eu-takauksia/#2a2ed954

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 873
 • Liked: 37116
 • Diesel-setä
Vs: Jutta Urpilainen: Afrikka tarvitsee EU-takauksia
« Vastaus #1051 : 19.12.2020, 16:11:49 »
Lainaus
Jutta Urpilainen: Afrikka tarvitsee EU-takauksia

Olinkin jo ehtinyt unohtaa verkkosukkiksen takuutukset. Ymmärtääköhän tuo bimbo mistään mitään? Ymmärtäisi edes olla hiljaa ja nauttia vittu veronmaksajien kustantamasta hillotolpastaan.

Siitä tolpasta, joka oli hänelle palkinto Kreikan pelastamisesta. Tai siis tarkemmin sanoen Saksan pankkien pelastamisesta mädistä Kreikka-saatavistaan ja EU:n rivien suorana pitämisestä.

Joidenkin arvioiden mukaan Kreikka olisi menestynyt paljon paremmin jos olisi nostanut kytkintä €urosta, antanut drakman devalvoitua kelluvana ja sen jälkeen antanut turismin kukoistaa.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2020, 16:16:04 kirjoittanut Hohtava Mamma »
Tuomas Malinen haastaa pääministerin


The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 33 722
 • Liked: 29636
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1052 : 19.12.2020, 16:49:36 »
 Afrikka tarvitsee afrikkalaisten sisäisen muutoksen. Se muutos lähtisi jokaisesta yksilöstä ja pienistä teoista. Sen voisivat aloittaa lisääntymisen rajoittamisesta, raiskailujen lopettamisesta, kaivoihin paskantelujen lopettamisesta, käymälöiden rakentamisesta ja ylläpitämisestä, uusien kaivojen kaivamisesta, kastelujärjestelmien rakentamisesta, lapsiensa ruokkimisesta, roskaamisen lopettamisesta, roskien kaduilta ja rannoilta keräämisestä, salametsästyksen lopettamisesta, ja etenkin primitiivisten tapakulttuurien hylkäämisestä, sotimisen vaihtamisesta rauhaan ja kaupankäyntiin, ja koulujen kehittämisestä.

Muutos ei ole näköpiirissä joten se siitä tarvitsemisesta. Maanosa on asukkaidensa näköinen ja sellaiseksi se jää.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85451
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1053 : 22.12.2020, 11:55:38 »
Lainaus
Sixten Korkman: Populismi on varoituskello, joka kielii tarpeesta asettaa politiikalle uusia vaatimuksia

Liberaalia demokratiaa ja oikeusvaltiota tulee puolustaa populistien hyökkäyksiltä.
Helsingin Sanomat 22.12.2020

Lainaus käyttäjältä: Sixten Korkman
MYÖS eurooppalaiset populistiliikkeet ovat usein todellisilta ongelmilta silmänsä sulkevia haittapuolueita. Ilmaston lämpenemistä ei voi estää eikä talouden vakautta edistää vastustamalla EU:ta ja kansainvälistä yhteistyötä tai vaatimalla maahanmuuton lopettamista. Populismi on ymmärrettävä lähinnä vain eliitinvastaisena protestina.

Ihan riippumatta siitä, miten todelliseksi ongelmaksi ilmaston lämpeneminen arvioidaan, on tieteellinen fakta, että EU ei voi sitä estää. On täysin perusteltua vastustaa suomalaisten rahojen tuhlaamista käytännössä tehottomiin ilmastonmuutoksen estämisellä perusteltuihin hankkeisiin kuten "koronaelvytykseen".

Ja haluaisin kuulla Korkmanin perustelut, miksi kalliiksi käyvän haittamaahanmuuton lopettaminen ei muka edistäisi taloudellista vakautta. Tuskin millään muulla keinoilla voi vaikuttaa yhtä helposti ja nopeasti verorahojen tehottomaan käyttöön kuin juuri maahanmuuttopolitiikan valinnoilla. Toimii molempiin suuntiin.

Lainaus käyttäjältä: Sixten Korkman
Populismi ei tarjoa ratkaisuja maailman tai edes omien kannattajien ongelmiin, mutta se on varoituskello, joka kielii tarpeesta asettaa politiikalle uusia vaatimuksia. Etenkin angloamerikkalaisissa maissa kaivattaisiin eriarvoisuuden vähentämistä julkisten palvelujen lisäämisen sekä verotuksen ja tulonsiirtojen avulla. Rahoitusjärjestelmä pitäisi vihdoin panna kuriin tulevien finanssikriisien välttämiseksi. Teknojätit pitäisi saattaa vahvemman säätelyn ja verotuksen piiriin. Yhdysvaltojen kaltaisessa plutokratiassa tämä on kuitenkin vaikeaa.

Populismi itsessään ei tietenkään tarjoa ratkaisuja kuten ei mikään ismi, mutta ns. populistit kyllä tarjoavat monessa asiassa parhaat ratkaisut ongelmiin, siinä missä korkmanit edistävät radikaalia maahanmuuttopolitiikkaa ja ilmastopolitiikkaa, jotka eivät ratkaise vaan luovat ongelmia ja ennen kaikkea tulevat järjettömän kalliiksi.

EU-näkökulmasta teknojättien ongelma ei ole puutteellinen verotus vaan se, että ne tarjoavat eurooppalaisille alustan sananvapauden käyttämiseen.

Lainaus käyttäjältä: Sixten Korkman
Liberaalia demokratiaa ja oikeusvaltiota tulee puolustaa populististen hyökkäyksiltä. Onneksi Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmä on puolustanut perustuslakia Trumpin rajuja hyökkäyksiä vastaan. On hyvä, että EU painostaa Unkaria ja Puolaa oikeusvaltion kunnioittamiseen – vaikka EU:n linja olisi jo pitkään voinut olla tiukempi. Oma pulmansa näissä maissa on median heikko vapaus.

Jos oikeusvaltio kerran on niin tärkeä, niin miksi Korkmankaan ei puhu Suomen sananvapauden heikkoudesta? Suomessa kansalaisilla on rajoitetumpi sananvapaus kuin mainituissa Unkarissa ja Puolassa.

Lainaus käyttäjältä: Sixten Korkman
Suomessa instituutiot ovat vahvoja, ja luottamusta niihin pyritään ylläpitämään. Tuore jupakka perustuslaki­valiokunnan toiminnasta on osoitus siitä – vai oliko kyse juridiikan käytöstä politiikan lyömäaseena?

Luen tuon niin, että Korkman tarkoittaa Osmo Soininvaaran lailla, että Haavisto oli syytön mihinkään ja perustuslakivaliokunta tuomitsi Haaviston teot vain, koska presidenttipeli ja poliittinen ajojahti. Eipä näkynyt valtamediassa vastaavia spekulointeja, kun perustuslakivaliokunnan enemmistö halusi olemattomin perustein poistaa syytesuojan perussuomalaisten kansanedustajalta.

Joka tapauksessa jos Korkmankaan ei luota edes perustuslakivaliokunnan epäpoliittisuuteen, niin miksi pitäisi valheellisesti pyrkiä ylläpitämään luottamusta tällaisiin instituutioihin?

Lainaus käyttäjältä: Sixten Korkman
Myös Suomessa esiintyy halua parlamentarismin heikentämiseen. Esimerkkinä tästä on perussuomalaisten ehdotus alistaa EU:n elvytyspaketti kansanäänestykseen. Toiveena kaiketi on, että tästä syntyisi polku kohti EU:sta eroamista. Monimutkainen ja vaikeasti arvioitava paketti on kuitenkin huono kansanäänestyksen kohde. Tästä brexit jää historiaan varoittavana esimerkkinä.

Korkman ei käyttäisi varoittavana esimerkkinä Brexitiä, jos äänestyksen lopputulos olisi ollut toinen. Koska kansa äänestää väärin, kansan ei pidä saada äänestää, vaan asioista pitää päättää pienessä federalistipiirissä, aivan kuten EU:ssa tehdäänkin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 076
 • Liked: 18416
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1054 : 22.12.2020, 12:52:37 »
Lainaus
Sixten Korkman: Populismi on varoituskello, joka kielii tarpeesta asettaa politiikalle uusia vaatimuksia

Liberaalia demokratiaa ja oikeusvaltiota tulee puolustaa populistien hyökkäyksiltä.
Helsingin Sanomat 22.12.2020

Kun lukee tuota Korkmanin juttua, ei voi välttyä mielikuvalta että hän on alkanut etääntymään todellisesta maailmasta yhä enemmän.

En tiedä mitä miehelle on tapahtunut, mutta vielä joskus 10 vuotta sitten Korkman oli jonkinlainen maltillinen kriitikko, joka uskalsi haastaa vallitsevan diskurssin etenkin talousasioissa. Hän oli silloin ilmiselvästi itsenäinen ajattelija, joka toi uusia näkökulmia keskusteluun.

Nykyään kaikki Korkmanin ulostulot toistaa samoja median toistamia kliseitä Trumpista, vaarallisesta "populismista", EU:n kaikkivoipaisuudesta, Brexit-tuhosta yada yada. Tällainen täydellinen täyskäännös ja kritiikitön suhtautuminen globalismin viestiin on varsin erikoista. En keksi siihen muuta syytä kun että Korkman on kerta kaikkiaan hurahtanut globalistiseen agendaan tai joku Soros-konna maksaa hänelle valehtelemisesta lehdissä.

Joka tapauksessa niin tämänkertainen purkaus ei sisällä mitään uutta. Korkman toistaa tosiaan kaikki globalistisen agendan ja liberaalin vasemmiston talking-pointit täysin kritiikittä. Olemme lukeneet tämän saman jutun kymmeniä kertoja monessa mediassa niin Suomessa kun ulkomailla.

Korkman syyttää "populisteja" mutta kritisoi samalla varovaisesti valtaeliittiä, joka salli "populismin" nousun. Ratkaisu on se sama perinteinen globalistinen vasemmistoresepti: lisää valtiota, lisää EU:ta, lisää verorahojen tuhlaamista, jolla maksetaan tyhmä rahvas hiljaiseksi. Koska ongelmahan ei ole eliitin surkeassa politiikassa vaan se, että tyhmä rahvas ei osaa pysyä hiljaa. Nykyisen eliitin suhmurointi ja kähmintä, joka aiheuttaa epämiellyttävää kritiikkiä ja "populismin nousun", pitää siis lisätä entisestään.

En enää voi pitää Korkmania minään muuna kun globalistien hyödyllisenä idioottina. Hän juoksee miljardööriluokan asioita kaupaten kansallisvaltion alasajoa ja vallan keskittämistä yhä harvempien käsiin ylikansallisiin hämäräorganisaatioihin a'la EU.
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 510
 • Liked: 5412
 • Kivapuhe sallittu!
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1055 : 22.12.2020, 13:11:06 »
Mitään se populistisempaa paskaa kuin EU ja sen hallintokoneisto ei ole olemassakaan. Minä muistan Eurostoliiton alun ja euron tulon. Kaikki taloudellinen varovaisuus paiskattiin nurkkaan häpeämään ja lainaa tarjottiin pankista meikäläisellekin hämmästyttävää määrää.

En ottanut lainaa, kun se pitää maksaa takaisin. Olen tässä mielessä fiskaalisesti konservatiivi suorastaan populistiselle tasolle. Ei se velka edelleenkään muutu saataviksi tai varallisuudeksi, vaikka kuinka hehkutettaisiin.

Minusta askelmerkit ovat selvät:

1. Jaetaan rahaa velaksi ja tukina sekä muuna rahoituksena kaikkeen kivaan.
2. Kansallisvaltiot ja niiden asukkaat sidotaan velkaan.
3. Ryhdytään puuhaamaan yhteisvastuuta veloista sekä rakennellaan yhteistä budjettia sekä veronkanto-oikeutta.
4. Liittovaltio.

Ollaan kuin sokeita kanoja, jotka eivät näe eteen ripoteltujen jyvien takana odottavaa teurastajaa.
Nothing is more fucking pathetic than self-identified “leftists” who think Silicon Valley oligarchs are going to censor speech and police discourse for the good of the marginalized and the oppressed. There’s literally nothing dumber than believing this.
— Glenn Greenwald

pyrokatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 323
 • Liked: 1460
 • Äärikansallismielinen oikeistopopulisti
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1056 : 24.12.2020, 08:50:06 »
Tuomas Malinen, Peter Nyberg, Heikki Koskenkylä, Eija-Riitta Korhola, Stefan Törnqvist, Sami Miettinen sekä Manolis Huuki ovat laatineet tietopaketin EU:n elpymisrahastosta. Kannattaa lukea koko tietopaketti, se on hyvä tiivistelmä paketista ja sen vaikutuksista.

Lainaus
[...]
Pääkohdat:
    Koko €750 miljardia, joista €390 mrd. jaetaan tukina ja €360 mrd. lainoina.
    EU:n ottama velka maksetaan takaisin jäsenmailta kerätyillä korkeammilla jäsenmaksuilla sekä uusilla EU-veroilla vuosina 2028-2058.
    Suomi maksaa EU-lainastaan korkeampaa korkoa kuin jos itse lainaisimme rahoitusmarkkinoilta.
    Rahaston elvytysvaikutus on todennäköisesti mitätön, koska se suuntaa rahoitusta tuottamattomiin kohteisiin, minkä lisäksi rahasto on liian pieni.
    Rahasto rikkoo useita EU:n perussopimuksen artikloja.
    Jos rahasto hyväksytään eduskunnassamme, sieltä pääsee pois ainoastaan eroamalla EU:sta.
    Rahasto vie Suomen tulonsiirtounioniin.

[...]
Voidaan arvioida, että Suomen maksuosuus rahastosta tulee korkoineen, jotka alkavat juosta heti kun velka on otettu, ja maksuineen asettumaan 7 ja 8 miljardin euron väliin. Tämä on kuitenkin vain arvio, koska EU:n myöntämien lainojen korkoa ei vielä tiedetä, eikä ole tiedossa, ottaako Suomi EU:n tarjoamaa lainaa. Alustavien tietojen mukaan EU:n lainojen korko olisi korkeampi kuin mitä Suomi itse maksaisi velasta, joka on otettu omissa nimissämme.

Jäsenmaan ajautuessa maksukyvyttömäksi muiden maiden vastuu rahastosta saa sopimuksen mukaan nousta korkeintaan kaksinkertaiseksi. On kuitenkin lähtökohtaisesti selvää, että rahaston velalle on aina löydettävä maksaja. Jollei valtioille sovittua maksukattoa ylitetä jonkin jäsenmaan ajautuessa maksukyvyttömyyteen, joutuvat kansalaiset maksajiksi jollain toisella tavalla, kuten korkeampina EU-veroina/-maksuina tai pidempiaikaisina korollisina lainoina, jotka maksetaan verotuloistamme.
[...]
70 % rahaston avustuksista jaetaan väestömäärän, (käänteisen) asukasta kohden mitatun bruttokansantuotteen sekä vuosien 2015 – 2019 työttömyysasteen mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että köyhät, väestöltään suurimmat jäsenmaat, joissa on ollut korkea työttömyys vuosina 2015-2019, saavat suurimmat avustukset.

Loppujen 30 % avustuksien jakokriteerit ovat: vuoden 2020 BKT:n pudotus, vuosien 2020 ja 2021 BKT:n kokonaispudotus, (käänteinen) asukasta kohden mitattu bruttokansantuote ja väestömäärä.

Rahaston jakoperusteet eivät toisin sanoen pääosiltaan edes yritä kattaa koronavaikutuksia, vaan kyseessä ovat suorat tulonsiirrot rikkailta köyhemmille ja talousasiansa huonosti hoitaneille jäsenmaille. Komission ehdotuksen perusteella suurimmat avustuksien saajat olisivat (vuosina 2021-2023):[1]

    Italia: €65 mrd. (n. 7 % valtion 2020 budjetista)
    Espanja: €59 mrd. (n. 11 % valtion 2020 budjetista)
    Ranska: €37 mrd. (n. 3 % valtion 2020 budjetista)
    Puola: €23 mrd. (n. 10 % valtion 2020 budjetista)
    Kreikka: €16 mrd. (n. 18 % valtion 2020 budjetista)

Summat ovat monissa maissa valtavia suhteutettuna niiden budjetteihin, etenkin kun huomioidaan että 70 % avustuksista maksetaan vuosina 2021-22.
[...]
Elvytysrahasto perustuu ajatukseen, että julkisen vallan rahoitus ja valvonta tarvitaan suositun yhteiskuntapolitiikan kannalta ”hyväksyttävien” investointien aikaansaamiseksi yksityisellä sektorilla. Koska yritykset joka tapauksessa toteuttavat kannattaviksi kokemansa investoinnit, tukee elvytysrahasto siten etenkin kannattamattomia tai erityisen riskialttiita yksityisiä sijoituksia julkisella rahalla. Niiden yhteiskunnallinen arvo riippuu siitä, ovatko poliittiset päättäjät arvioineet yhteiskuntien tulevat tarpeet oikein vaiko ei. Voidaan esittää perusteltuja epäilyjä, että poliittiset johtajat olisivat hyviä arvioimaan oikein yhteiskunnan investointitarpeet.
[...]
Elvytysrahaston todellinen merkitys on, että se muuttaa EU:n toimintaperiaatteita. Se lisää EU-jäsenmaiden yhteisvelkaa ja niiden välisiä tulonsiirtoja. Se myös perustavalla tavalla muuttaa EU:n tulonsiirtojen luonnetta, mitkä aikaisemmin ovat koostuneet lähinnä EU-tason maataloustuista.
[...]
Rahasto myös palkitsee suuria, jo kauan talouspoliittisesti huonosti onnistuneita jäsenmaita, kuten varojen jakokriteereistä käy ilmi. Siinäkin mielessä rahastossa on kyse tulonsiirtounionin (ts. fiskaaliunionin) luomisesta EU:n sisälle. Yllä mainitut perussopimuksen kiellot tukevat käsitystä, ettei yksikään jäsenmaa ole tähän sitoutunut EU:hun liittyessään.
[...]
Rahastosta ei toisin sanoen voi erota sen jälkeen, kun se on perustettu ja sen rahoitus on hyväksytty kansallisessa parlamentissa. Ero rahastosta olisi mahdollista vain EU-eron yhteydessä, jolloin eroavalta maalta joka tapauksessa vaadittaisiin jo tehtyjen sitoumusten hoitamista (kuten Britannialta Brexitin tapauksessa).

Suomelle tämä tarkoittaa, että jos rahastolle hyväksytään rahoitus eduskunnassamme, pääsemme siitä eroon ainoastaan eroamalla EU:sta. Maksuista emme välttämättä pääse eroon edes silloin, koska olisimme niihin eduskunnan päätöksellä sitoutuneet. Käytännössä rahastosta eroaminen vaatisikin sekä EU-eron että maksukyvyttömäksi julistautumisen.

Varmin tapa ”erota” rahastosta, onkin olla hyväksymättä sen rahoitusta eduskunnassamme.

Mitä nyt pitäisi tehdä?

Koska rahasto muuttaa EU:n toimintaa perustavalla tavalla, ja sitoo maamme vuosikymmeniksi ja ehkä pysyvästi EU:n laajuiseen tulonsiirtounioniin, olisi EU-linjastamme käytävä avoin ja laaja kansalaiskeskustelu. Aikaa tähän on jäljellä hyvin rajoitetusti.

Käytännössä EU:n suunnan muuttuessa näin radikaalisti rahastosta pitäisi järjestää kansanäänestys. Vähintäänkin rahastosta pitäisi käydä perusteellinen faktapohjainen poliittinen keskustelu eduskunnassa, jonka jälkeen siitä päätettäisiin perustuslakivaliokunnan määräämällä enemmistöllä.

Tärkeintä on, että asiasta keskusteltaisiin laajasti. Valitettavasti näyttää vain siltä, että hallituksellamme tukijoineen ei ole tähän mitään halua.

"Älä tue kommunisteja luottamalla keskustan ja sosialistien kommunisteille mieluisaan politiikkaan. Matkalla valtaan ollaan näet valmiita unohtamaan yksinkertaisimmatkin perustotuudet". Kokoomuksen vaalimainos, EK-vaalit 1966.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 366
 • Liked: 4452
 • Sus siunatkoon
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1057 : 24.12.2020, 10:51:05 »
En ottanut lainaa, kun se pitää maksaa takaisin. Olen tässä mielessä fiskaalisesti konservatiivi suorastaan populistiselle tasolle. Ei se velka edelleenkään muutu saataviksi tai varallisuudeksi, vaikka kuinka hehkutettaisiin.

Sama täällä, koen itseni "fiskaalisesti konservatiiviseksi", kun en ole keksinyt, miten hyödyntäisin Kokoomuksen hehkuttaman halvan lainarahan nyt kun sitä on ollut tarjolla lähes rajattomasti verrattuna aikoihin ennen EU:hun liittymistä. No joo, kuka muistelee 80-luvun nk. kasinovuosia ja kuuluisia valuuttalainoja? Vain luuserit sanoisi trollit.

Halvalla lainarahalla ja mm. mainittua 80-lukua vapaammalla "kansainvälisyydellä" pitäisi pystyä tekemään enemmän uutta rahaa, millä sitten lallatellen maksella otettu velka, ostaa jotain, mitä paatuneinkin konservatiivi voi sanoa varallisuudeksi ja lainanantajakin arvostaa uuden lainan vakuutena. Ja eikun uutta riskiä ottamaan halvan ja määrättömän lainarahan avustamana - ja talous kasvaa.

Näinhän tämän pitäisi mennä - ja on varmaan aika monella suomalaisella konservativiilla sekä arvoliberaalilla mennytkin. Siksi velka on varallisuutta kokoomuslaisten "menestyjien" puheissa ja tuomiopäivän pasuunat velan maksusta saavat vain remakat naurut tai hymähdyksen "luuseri" tämän ajan kokoomuslaiselta.

"Se ei pelaa, joka pelkää" on kulunut sanonta, pätee tässäkin. Ainoa vika on se, että nyt on pelattu yhteiseen pussiin niin suuria riskejä, että Suomi niminen talo on muuttunut korttitaloksi, joka ajantermein kuvattuna on "too big to fail" sekä omillaan että EU:iin kiedottuna. Saas nähdä, miten neidon käy.
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5857
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1058 : 24.12.2020, 11:50:08 »
En ottanut lainaa, kun se pitää maksaa takaisin. Olen tässä mielessä fiskaalisesti konservatiivi suorastaan populistiselle tasolle. Ei se velka edelleenkään muutu saataviksi tai varallisuudeksi, vaikka kuinka hehkutettaisiin.

Mulle tuolloin nelikymppisenä olisi tuupattu rahaa "harrikkaan", minulle joka en ole edes mopedia omistanut. Kieltäydyin. Kysyttiin toistuvasti, että kai mulla on jokin haave, jonka voisin toteuttaa. Riittävän monta kertaa kun kieltäydyin, turhaan, niin sanoin  haluavani ostaa helikopterin, koska sellaista mulla ei ollut.
Se tepsi, sen jälkeen sain asioida pankissa ilman, että velkaa olisi tuputettu. Rahastosäästämistä kyllä, mutta senkin luodin väistin.
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 694
 • Liked: 85451
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1059 : 28.01.2021, 11:16:32 »
Hesari-ketjusta:

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007764125.html

Lainaus käyttäjältä: HS/Paavo Rautio
Rahaston taloudellista merkitystä voi pilkkoa lisää. Sitä voi arvioida joko sup­peasti tai laajasti. Voi pohtia, maksaako Suomi liikaa suhteessa Suomen saamisiin. Voi selvitellä rahaston merkitystä Suomen viennille tai vaikka sitä, miten rahasto edistää ­Euroopan yleistä elpymistä.

Maksumuurin takana on arvatenkin todella hyvät perustelut tälle järjenvastaiselle politiikalle ja katteettomille hyötyväitteille.

Palataan asiaan, kun Rautiolla on esittää laskelmat, miten suuri rahaston merkitys Suomen viennille ja Euroopan yleiselle elpymiselle on. Kaikki näkemäni tähänastiset tarkemmin perustellut arviot kun tukevat käsitystä, että rahasto on koostaan huolimatta väitettyihin hyötyihin nähden lähinnä spede-luokkaa ja Suomen (kasvavat) maksut suhteessa (väheneviin) hyötyihin siksikin rahan viskaamista kaivoon.

Kirjoitusta on ylistänyt muun muassa Jyrki Katainen, joka ei tunnetusti perusteluista tai laskelmista piittaa vaan menee arvopohja edellä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 510
 • Liked: 5412
 • Kivapuhe sallittu!
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1060 : 03.02.2021, 11:53:24 »
No, nyt!  :o

"Maailma tulee olemaan koronan jälkeen toisenlainen" - Merkel, Macron, Ursula von der Leyen, YK:n pääsihteeri ja eräät muut valtionjohtajat ovat julkaisseet Frankfurter Allgemeine Zeitungissa yhteisen näkemyksensä uudenlaisesta, koronan jälkeisen ajan maailmanjärjestyksestä, joka perustuu monikeskeiselle yhteistyölle, solidaarisuudelle, kansainväliselle konsensukselle ja oikeusvaltioperiaatteelle. Johtajien mielestä nykyinen kriisi antaa sellaiselle mahdollisuuden. Asiasta uutisoi mm Saksan yleisradio. (alunperin bongattu toimittaja Pertti Rönkön naamakirjasivulta, korjattu kirjoitusvirheet)

Ja artikkeli, johon Rönkkö viittaa:

https://amp.dw.com/de/merkel-und-co-f%C3%BCr-eine-globale-neuordnung/a-56436435

Lainaus
Merkel and Co for a global reorganization

"The world will be different after Corona." This conviction prompted Chancellor Merkel and top international politicians to appeal for cooperation.
According to Chancellor Angela Merkel and other top international politicians, the corona pandemic offers the opportunity for a new order in world politics. The current crisis offers the opportunity "through efficient cooperation, solidarity and coordination to regain a consensus on an international order - an order based on multilateralism and the rule of law," said a guest article for the "Frankfurter Allgemeine Zeitung" and others Leaves.

The paper was also signed by French President Emmanuel Macron and Senegal's Head of State Macky Sall. On the part of international institutions and organizations, UN Secretary General António Guterres, EU Commission President Ursula von der Leyen and EU Council President Charles Michel were involved.

Että sellaista. Uutta Uljasta Maailmanjärjestystä pukkaa koronaa tekosyynä käyttäen. En nyt jaksa sanoa, mitä tästä "pandemiasta" ajattelen, muttei olisi ajoitus voinut olla yhtään parempi...

Eurostoliitto! Here we come!
Nothing is more fucking pathetic than self-identified “leftists” who think Silicon Valley oligarchs are going to censor speech and police discourse for the good of the marginalized and the oppressed. There’s literally nothing dumber than believing this.
— Glenn Greenwald

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 427
 • Liked: 7223
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1061 : 04.02.2021, 08:24:10 »
Että sellaista. Uutta Uljasta Maailmanjärjestystä pukkaa koronaa tekosyynä käyttäen...

Eurostoliitto! Here we come!

Lainaus
Die Corona-Epidemie wird nicht deswegen in die Geschichtsbücher eingehen, weil ihre Schrecken so unsäglich und ihr mortaler Kahlschlag so atemberaubend waren, sondern schlicht, weil sie in der Geschichte des Westens die erste Pandemie ist, in der die mediale und politische Hysterie größer ist als die Pandemie selbst. So wie die Klimaerwärmung die erste Klimakatastrophe ohne Untergang und massenhaften Tod ist, so ist die Corona-Epidemie die erste Seuche ohne Übersterblichkeit. Darüber hinaus verbindet beide, dass allein der Glaube an sie zu ungeheuren Maßnahmen und Eingriffen befähigt hat, die ohne geschürte Endzeitstimmung niemals möglich gewesen wären.

https://www.achgut.com/artikel/der_weltgeist_ist_vom_pferd_gefallen

Korona-epidemiaa ei kirjata historiankirjoihin sen sanomattoman suuren kauheuden ja tappavan tuhonsa takia, vaan yksinkertaisesti  siitä syystä, että että se on länsimaiden historiassa ensimmäinen pandemia, jossa median ja politiikan hysteria on suurempi kuin pandemia itse. Samoin kuin ilmaston lämpeneminen on ensimmäinen ilmastokatastrofi ilman maailman tuhoutumista ja massakuolemia, on korona-epidemia ensimmäinen surma tai vitsaus ilman ylikuolleisuutta. Tämän lisäksi molempia yhdistää jättimäiset toimenpiteet, jotka eivät olisi olleet mahdollisia ilman maailmanlopun tunnelman lietsomista.


« Viimeksi muokattu: 04.02.2021, 08:25:41 kirjoittanut Alabama »
Kuka hyötyy?

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 427
 • Liked: 7223
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1062 : 09.02.2021, 21:51:35 »
Lainaus
Mit ihrem neusten Streich zielt die EU-Kommission auf den Alkoholkonsum der Bürger: Flaschen sollen zur Abschreckung mit Schockbildern versehen werden. Damit überschreiten die Mächtigen nicht nur Kompetenzen – sondern sie missachten einen Grundwert westlicher Gesellschaften.

https://www.welt.de/debatte/kommentare/article226067101/Wanrhinweise-auf-Flaschen-Im-Krakengriff-der-EU-Kommission.html#Comments


Ihmisten pelottelu ja hysterian lietsominen koronalla ja ilmastokatastrofilla ei näköjään enää riitä.

Kauhukuvia viinipullojen kylkeen

EU-komission uusin tempaus on vaikuttaminen kansalaisten alkoholinkulutukseen pelottelun avulla varustamalla pullot (viini, shamppanja, viina) shokkaavilla kauhukuvilla. Tällä toiminnalla vallanpitäjät eivät ainoastaan ylitä kompetenssejaan vaan halveksivat länsimaisen yhteiskunnan perusarvoja.


« Viimeksi muokattu: 09.02.2021, 21:53:26 kirjoittanut Alabama »
Kuka hyötyy?

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 031
 • Liked: 27090
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1063 : 10.02.2021, 14:09:14 »
Lainaus

Eija-Riitta Korholan mielestä EU:ssa ei palkita tunnollista vaan rangaistaan
ILKKA LUUKKONEN | 10.02.2021 | 12:42
Ex-meppi sanoo, että moraalikato toimii alkusoittona EU:n hajoamiselle.

X

– Kun asioita hoidetaan tunnollisesti, ei tule palkintoa vaan rangaistus

X

Suomessa toimitaan tehokkaasti, ja vain 3,6 prosenttia alvista jää keräämättä. Italian verottaja on puolestaan tehoton, ja maassa jää peräti 24 prosenttia alvista keräämättä.

X

https://www.verkkouutiset.fi/eija-riitta-korholan-mielesta-eussa-ei-palkita-tunnollista-vaan-rangaistaan/#2a2ed954

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 156
 • Liked: 31998
Liittovaltio peruttu? Mikään ei ole peruuttamatonta, ei edes euro
« Vastaus #1064 : 20.02.2021, 16:49:14 »
Italialainen talouslehti kirjoittaa Italian EU-johtoportaista saaman uuden pääministerin Mario Draghin edesottamuksista. Höpöjä puhunut tämäkin. Kommentoijana on tilasto- ja taloustieteen tohtori Giancarlo Marcotti Padovan ylipistosta, joka kirjoittaa myös kolumneja lehtiin.

Lainaus
"Euro on ikuinen ja peruuttamaton? Pötypuhetta: Marcotti vastaa Draghille

Väite euron ikuisuudesta ja peruuttamattomuudesta synnyttää poliittisia ja taloudellisia reaktioita ja kommentteja. Draghin puheet ovat talousasiantuntija Marcottin mukaan hölynpölyä.


Money.it 20.2.2021

Euro on peruuttamaton ja se tulee olemaan ikuisesti Italian valuutta? Monille, etenkin Draghille, asia on näin. Ei kuitenkaan kaikkien mielestä.

Uuden hallituksen EU-mielisestä identiteetistä käydään yhä keskustelua. Samaan aikaan kaikki puolueet yrittävät kuumeisesti osoittaa uskollisuutta EU:lle päästäkseen tällä Draghin suosioon.

Talousasiantuntija Giancarlo Marcotti on esittänyt arvioitaan tavanomaisessa kommentaarissan Money.it:ssa. Hänen euroa koskeva analyysinsä poikkeaa huomattavasti pääministeri Draghin näkemyksestä ja se keskittyy muihin tärkeisiin - ja ratkaiseviin - Euroopan kohtaloa koskeviin kysymyksiin.

Miksi puheet euron peruuttamattomuudesta ovat pötyä ja mihin tulee erityisesti kiinnittää huomiota Draghin EU-mielisten aikeiden osalta? Marcotti kommentoi.

Mikään ei ole peruuttamatonta, ei edes euro

Marcottin näkemykset ovat hyvin samankaltaisia kuin Salvinilla, joka aiheutti melkoisen älämölön pari päivää sitten toteamalla, että peruuttamatonta on vain kuolema.

Talousasiantuntija tyrmää täysin pääministerimme näkemykset, jotka nousivat esiin tämän senaatissa pitämässä luottamusta koskevassa puheessa. On typerää ajatella, että yhtenäisvaluutta olisi peruuttamaton, sillä kukaan ei kykene varmasti tietämään mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa ja etenkään pitemmällä juoksulla.

Tässä yhteenveto Marcottin haastavista kommenteista Draghille:

"50 vuotta sitten saatettiin sanoa, että Jugoslavia on peruuttamaton, ja nyt olemme nähneet miten siinä kävi. Olisi kuitenkin ollut mahdotonta ajatella, että Neuvostoliitto tulisi hajoamaan 50 vuoden sisällä ... ja miten siinäkin sitten kävi. Olemmeko varmoja siitä, että Saksa tulee olemaan vielä 1000 vuoden kuluttua? Mikään ei ole peruuttamatonta ja ikuista ..." 

Onko Draghin EU-mielinen suunnitelma uhka?

Marcotti kiinnitti huomiota muuhunkin kuin puheisiin yhtenäisvaluutasta.

Hänen mukaansa Draghin puheessa oli avainkohta, joka paljasti hänen EU-mielisen suunnitelmansa, jonka hän voi yrittää pakottaa Italian nielemään. Tuota seikkaa ei saa missään nimessä sivuuttaa ja jättää huomiotta.

Marcotti painotti Draghin sanoja potentiaalisesta ja todennäköisestä tulevasta yhdestä ja yhteisestä EU-budjetista: Tarkoittaako se samalla itsenäisten valtioiden omien budjettien lakkauttamista? Tässä asiantuntijan pohdintaa:

"[Draghi sanoi], että tämä EU-yhdentyminen jatkuu ja se tulee tuottamaan yhden yhteisen budjetin ... mitä se tarkoittaa? Tulee jotakin sellaista, että se ylittää sen mitä on tehty tähän mennessä ... se myös tulee varmuudella, siitä ei ole epäilystäkään ..."

Marcotti varoitti tuollaisista tavoitteista, verraten samalla italialaisten reaktioita - hiljaisuus - siihen, mitä olisi tapahtunut Saksassa tuollaisten puheiden johdosta:

"Mitä Saksan parlamentaarikot olisivat sanoneet? He olisivat hurranneet peruuttamattomalle eurolle, mutta he olisivat hölmistyneet ja hyytyneet EU-integraatiosta, joka synnyttäisi yhteisen budjetin ... ja laittaisi samaan pottiin kaikki budjetit ja velat ... Saksalle se tarkoittaisi silloin myös muiden maiden, kuten Italian ja Espanjan, veloista vastaamista ..."

Draghi antoi tämän tulevaisuudenkuvan varmana, vaikkakin kaukaista tulevaisuutta koskevana. Tämän pitäisi Marcottin mukaan säikäyttää ja huolestuttaa paljon enemmän kuin ajatuksen ikuisesta eurosta. Onko yhteinen EU-budjetti se todellinen ja varsinainen uhka?

Lihavoinnit mun.

Samalla paljastuu miten EU-johtoporras ideoi noita puuhiaan. Laitetaan ensin julkilausumaton päämäärä tavoitteeksi ja sitten aletaan hivuttamaan systeemiä konkreettisesti sitä maalia kohti pienin askelin. EU:n korona-apupaketti toimii hyvin esimerkkinä, jos ajattelemme maalin olevan yksi yhteinen EU-budjetti, sekä kaikkien rahat ja velat samassa potissa Brysselin vallankäyttäjien ja näiden byrokraattien peukalon alla.

Nimensä vastaisesti EU-koronapaketti ei käytä koronaa rahan jakokriteerinä muuten, kuin välillisesti ja osin, tulevan talouskehityksen muodossa (sitten kun korona on jo ohi). Rahanjako sumplittiin niin, että nettomaksajien rahoilla lahjotaan nettosaajat. Saksakin joutuu maksamaan, mutta hinta on heille pieni saavutettavissa oleviin Saksan etuihin verrattuna. Italiassa kansalaiset olivat kypsyneet jo siinä määriin Saksaan ja EU:hun, että hajoamisprosessin alkaminen oli jo lähellä. Onneksi EKP:n pääjohtaja saatiin EU:sta järjestettyä apuun laittamaan Italiaa kuriin.

EU-koronapaketti käyttää koronaa vain tekosyynä. Sen varjolla EU-komissio aikoo omia nyt itselleen verotus- ja lainanotto-oikeudet. On helppo havaita, että tämän operaation todellinen tavoite on siirtää yhä enemmän valtaoikeuksien pois kansallisvaltioilta EU-komissiolle, ja luoda samalla sille uusia instrumentteja ja peukaloruuveja. Samalla operaatio tietenkin tukee liittovaltion luomista. Sillä kun tulee olla yksi ja yhteinen budjetti. Näin hivutetaan "huomaamatta" systeemiä kohti maalia.

Tuossa on kuitenkin se varjopuoli noiden päämaakareiden kannalta, että kaikki tuo on rikollista ja valtionpetoksellista toimintaa, josta seuraavat rangaistukset tapaavat olla ankaria. Niin kauan kuitenkin, kun pakka pysyy vielä kasassa ja kaverituomioistuimet lakaisevat kaiken saastan maton alle, niin kauan voi vielä porskuttaa. Valhetta toki joutuu syöttämään kansalaisilleen yötä päivää ja käyttäytymään julkisuudessa ääliön tavoin, mutta ehkä saavutetut asemat ja tittelit ainakin joitakin narsisteja ja luonnevikaisia lämmittävät, ja voihan tuossa sivussa vielä harjoittaa kähmintää omaan ja kavereiden taskuun. Se on vahva motivaattori monille. Ongelma vaan on, että kukaan ei tiedä tulevaisuutta. Neuvostoliitto meni arvaamatta hetkessä pörssiromahduksen lailla ja sitten konstellaatiot olivat jo aivan toiset. Ei kukaan hätyytellyt aadolfia niin kauan kun tämä oli vallassa, mutta valtarakennelman kaaduttua tämän kannattajia ja viskaaleita jahdattiin oikeuden eteen tuotaviksi aina Paraguayn viidakoita myöten.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 20.02.2021, 19:55:34 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 447
 • Liked: 8885
 • junior koodari
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1065 : 21.02.2021, 22:50:32 »
Mitenhän tulee käymään?  Le Pen vs. Macron

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f68971df-0592-4957-b530-b48083d57e97

Lainaus
Emmanuel Macron nousi presidentiksi vuonna 2017 suurin odotuksin. Keskustalainen uudistaja puhui kauniiseen sävyyn EU:sta ja kannatti syvenevää yhteistyötä. Nuorta visionääriä kuunneltiin.

Sitten tuuli kääntyi. Esimerkiksi ilmastonmuutosta, työttömyyttä ja poliisiväkivaltaa hillitsemään tarkoitetut uudistukset ovat kaikki kääntyneet yksi kerrallaan Macronia vastaan. Presidenttiä vastustamaan on syntynyt kokonainen keltaliiviliike, ja samalla sekä äärioikeisto että -vasemmisto ovat voimistuneet.

Macronin jatkokausi onkin työn ja tuskan takana reilun vuoden kuluttua käytävissä presidentinvaaleissa. Myös yskähdellen alkanut koronarokotuskampanja pitäisi saada kuntoon, talouskoneisto jälleen pyörimään ja rakoilevat välit muslimimaihin paikattua.

Macron on idealisti jonka lento loppuu seuraaviin ranskan presidentti vaaleihin, toivottavasti Le Pen on seuraava ranskan presidentti,,jos on niin eu:ksi kutsuttu melkein muinoista neuvostoliittoa muistuttava kyhäelmä tulee romahtamaan.

Lainaus
Politiikan pelilaudalle onkin löytänyt taas tiensä vanha tuttu. Jo vuosi sitten presidentinvaaliin ehdolle ilmoittautunut Marine Le Pen siirtyi tammikuussa ranskalaisten gallupien kärkeen: Le Pen 26 %, Macron 24 %.

No,, yli vuosi on viellä aikaa ranskan presidentin vaaleihin, joten kikka vitosia on odotettavissa Le Peniä kohtaan.

Lainaus
Nähtäväksi jää, sanooko Le Penille kolmas kerta toden. Euroopan arvoilmaston kannalta hänen valtaannousunsa voisi merkitä täyskäännöstä.

Tulisi oikea arvoilmasto, kansallisvaltioiden.. paluu omasta lainsäädännöstä, maahanmuutosta ja maksuista eu:lle päättämisen muodossa.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2021, 23:06:50 kirjoittanut simppali »