Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 211243 kertaa)

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 260
 • Liked: 18388
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1350 : 13.09.2021, 15:21:29 »
Voin. Typeriä ugreja viedään kuin litran mittaa. Ollaan sitten "päättävissä pöydissä", hinnalla millä hyvänsä. Kuunteluoppilaana.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 349
 • Liked: 6840
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1351 : 14.09.2021, 15:33:29 »

Piikki auki !


Hesarissa artikkeli, missä kerrotaan kahdeksan maan, Suomi mukana, kirjeestä, jossa toivotaan rajaa valtioiden velkaantumiseen.

Loppuosassa tekstiä:

On myös väläytelty sitä, että velkarajat eivät koskisi ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvittavia vihreitä investointeja, eli velkaa alettaisiin arvottaa sen käyttökohteen mukaan. Komissiossa tätä kutsutaan ”kultaiseksi säännöksi”.
Eli ”asylumin” rinnalle on tulossa taikasana ”ilmastonmuutos”,  joka avaa kaikki ovet eikä etukäteis- tai jälkikalkyyleja tarvita.https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008262139.html

Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 616
 • Liked: 5535
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1352 : 14.09.2021, 16:10:45 »
Voin. Typeriä ugreja viedään kuin litran mittaa. Ollaan sitten "päättävissä pöydissä", hinnalla millä hyvänsä. Kuunteluoppilaana.

Paremminkin pöydän alla koirana toivomassa että edes joku muru putoaisi kuonon eteen.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 349
 • Liked: 6840
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1353 : 19.09.2021, 15:42:59 »

Työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto Brysselin kone-ohjelmassa haastateltavana EU:sta ja koronaelvytyksestä.


Summa summarum:  EU-sopimukset ja rajoitukset eivät tule koskaan pitämään, ainoa keino rajoittaa jonkun maan taloutta on silloin, kun olemme liittovaltiossa yhteisenä taloutena, jota kohti olemme jo menossa. Suomen vikinät ajan ja resurssien hukkaa  (vrt. Katainen päätöksenteon ytimessä), Britannian poistuttua Saksa ja Ranska pomputtaa vielä hävyttömämmin vasallejaan.


Hyvin Elonheimo pistää kampoihin, mutta jos on vakuutusjohtajaan uskominen, niin pilaa päiväsi kuuntelemalla ohjelma.https://areena.yle.fi/audio/1-1517763
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 230
 • Liked: 32710
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1354 : 22.09.2021, 20:40:19 »
Törkyläjä sekoilee jälleen.

Lainaus
X

"Selvin päin en astuisi humalassa auton rattiin." Kansanedustaja
Sirpa Pietikäinen (kok) Ilta-Sanomissa.

X

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004116715.html

Lainaus

Suomessa pelätään puhua EU:n yhteisistä taloussäännöistä populistien ja perussuomalaisten pelossa, meppi Sirpa Pietikäinen sanoo
Pietikäisen mielestä Suomen ei kannata suhtautua talouden uudistusideoihin "hyi ei" -asenteella. Pelisääntöjä pitää arvioida tulevaisuudessa, mutta vasta huolellisen analyysin jälkeen, Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen kommentoi.

X

Tiedätkö, miten diplomiekonomi Lenita Airisto liittyy Suomen EU-jäsenyyteen? Airiston käynnistämä keskustelu suomalaisten miesten tennissukista kuvaa Suomen EU-taipaleen ensimmäistä vaihetta, sanoo EU-parlamentaarikko Sirpa Pietikäisen (kok.).

– Eurooppaan mentiin ikään kuin niskat kyyryssä. Se vaihe oli sitä kun Lenita neuvoi, ettei saa mennä tennissukissa lentokoneeseen. Että mitä ne meistä ajattelevat, Pietikäinen sanoo Ylen haastattelussa.

Tässä jutussa keskitytään siihen, miten parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnassa pitkään istunut Pietikäinen kehittäisi EU-maiden talousyhteistyötä.

Meppisarjassa on haastateltu tähän mennessä yhdeksän europarlamentaarikkoa. Löydät linkit muihin haastatteluihin artikkelin lopusta.

Suomi suhtautuu EU:hun kuin seisovaan pöytään
Pietikäinen listaa Suomen EU-taipaleella kaksi muuta aikakautta tennissukkavaiheen jälkeen.

Kun EU:hun liityttiin, alkoi pääministeri Paavo Lipposen (sd.) "vahva" kausi. Toimintaa ohjasi ajattelu, että Suomen pitää olla mukana rakentamassa tärkeitä asioita maailmassa.

– Korostettiin komission vahvaa roolia. Ajateltiin, että vahva komissio on pienen maan ja sen kansalaisten intressi, sillä kun häslätään jäsenmaakeskeisesti, silloin ne eivät taatusti ole Suomi ja Luxemburg, jotka sopivat ja sanelevat asiat Saksalle, Ranskalle ja Puolalle, Pietikäinen huomauttaa.

Nyt kolmannessa vaiheessa Suomi on alkanut suhtautua EU:hun kuin ruotsinlaivan buffet-pöytään.

– Katsotaan, mitä me saadaan sillä 15 eurolla pöydästä, eikä nähdä enää EU:ta yhteisten ongelmien ratkaisupaikkana.

Populismin pelko tappoi keskustelun
Käpertyminen ja "katkarapujen valitseminen buffetista" alkoi Pietikäisen mielestä Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen aikana runsaat kymmenen vuotta sitten, ja nyt kymmenen viime vuoden aikana se on voimistunut.

– Tämä on tullut perussuomalaisten ja populismin ja brexitin myötä.

Pietikäisen mielestä jäsenmaiden roolin korostaminen on yksinkertaisesti virhe pieneltä maalta.

– Jos jäsenmaat päättävät [parlamentin ja komission vallan kustannuksella] asioista, niin niukkikset ja Suomiko sen talouspolitiikan sisällön muka sanelevat, Pietikäinen kysyy.

"Niukkiksilla" hän viittaa tiukkaa talouskuria kannattavaan ja yhteisvelkaa vastustavaan maaporukkaan, jonka kokoonpano asiasta riippuen aina hieman vaihtelee. Yleensä siihen luetaan ainakin Hollanti, Itävalta, Tanska ja Ruotsi.

Suomikin on vetänyt nuivaa ja nuukaa linjaa talouden uudistuksissa. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) allekirjoitti vastikään seitsemän maan kollegansa kanssa kirjeen(siirryt toiseen palveluun), jossa painotetaan talouskuriin palaamista.

Hallitus on kuitenkin toimintatavoista erimielinen. Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisella (sd.) on Saarikkoa joustavampi kanta.

– Paluu yhteisen finanssipolitiikan sääntöihin täytyy tehdä huolellisen analyysin perusteeella. Nyt ei ole vielä aika kuuluttaa sitä, millaisilla säännöillä jatkossa toimitaan, Tuppurainen kommentoi Brysselistä Eurooppaministerien kokouksen tauolta.

"Pitäisi keskittyä siihen, miten rahaa käytetään"
Vaikka Pietikäinen pitää Saarikon "pörhistelyä" tiukan talouspolitiikan puolesta perusteltuna, pelkällä vastustamisella ja jarruttamisella ei hänestä pitkälle pötkitä.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12108397