Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 218292 kertaa)

Ajatolloh

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 520
 • Liked: 7176
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1380 : 11.10.2021, 00:30:48 »
Seppälän mielikuva kansainvälisyydestä hänen nuoruudessaanhan on valovuosia jäljellä siitä kansainvälisyydestä mitä meillä on nyt. Suomi on nyt mukana kaiken maailman kansainvälisissä järjestöissä ja kerhoissa eikö rajat ole koskaan olleet näin sepposen selällään kun tällä hetkellä. Opiskelijoita lappaa massoittain ulkomailta käytännössä ilmaiseen koulutukseen ja kaikki on ulkoistettu kansainväliselle areenalle aina arjen tavaroiden tuotannosta poliittisiin päätöksiin. Jopa väestö yritetään "kansainvälistää" suurella maahanmuutolla.

Mitä Elina Seppälä vielä haluaa?

Olet oikeassa, ovet on maailmalle varsin seljällään.

Maassa on kuitenkin muutama nuiva rutisija, täällä Hommelissa niitä vähän tiheämpään kuin muualla. Muutenkin kansa on vähän vastakarvaan "kansanvälisyydelle". Semmoista nuivaa, tietsä? Veikkaan, että me nuivat rutisijat ärsytämme ja voitto ei ole täydellinen ennenkuin meidätkin on BBC-käsitelty.

Elina on tyytäväinen sitten vasta varmaan kun jäsen Tottikin halaa neegeriä ja hankkii semmoisen oman suklaanappisilmä kummipojan. Sitten on kansainvälistytty kohtalaisen tyydyttävästi (ei kiitettävästi kuitenkaan, korkeimpia arvosanoja tulee vasta jos käyt värjäämässä nahkasikin kenkälankin väriseksi, niin lakkaa se valkoisen miehen taakka painamasta).
Eikka Keravalta: "Kehitysmaaperäisen maahanmuuton väistämättä aiheuttamat 'lieveilmiöt' ovat aina 'huolestuttava ilmiö', mutta itse ongelman aiheuttaja, kehitysmaaperäinen maahanmuutto on sen sijaan välttämättömyys ja hyväksi maallemme."

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1381 : 12.10.2021, 14:53:37 »
Lainaus
X

NextGenerationEU on elpymissuunnitelma, joka auttaa EU-maita toipumaan pandemiasta. Mutta se on paljon muutakin: se tarjoaa ainutkertaisen tilaisuuden uudistaa taloutta ja yhteiskuntaa ja rakentaa unioni, joka toimii kaikkien hyväksi.

Meillä on kaikki mitä tähän tarvitaan: visio, suunnitelma ja rahoitus – yhteensä 806,9 miljardia euroa*.

Elpymisrahoituksen avulla EU edistää terveellisemmän, vihreämmän ja digitaalisemman yhteiskunnan rakentamista Euroopassa. Sinäkin voit saada rahoitusta hankkeillesi. Kun NextGenerationEU-rahoitusta tulee saataville ja hankkeet käynnistyvät, tällä sivulla julkaistaan lisätietoja eri alueiden toimista.

Yhdessä teemme tavoitteista totta.

* Laskettuna nykyhinnoin. Vuoden 2018 hintoina määrä vastaa 750 miljardia euroa.

Tulevaisuus on vihreä

Euroopasta on tulossa ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että emme tuota enempää kasvihuonekaasuja kuin ekosysteemimme voivat luontaisesti sitoa. NextGenerationEU-välineen avulla investoidaan ympäristöystävälliseen teknologiaan, kehitetään vihreämpiä kulkuneuvoja ja julkisen liikenteen muotoja sekä parannetaan rakennusten ja julkisten tilojen energiatehokkuutta.

Meidän on kuitenkin myös suojeltava myös luonnonympäristöä.

On parannettava jokien ja merien vedenlaatua, vähennettävä jätteiden ja muoviroskien määrää, istutettava miljardeja puita ja edistettävä mehiläiskannan palautumista.
On luotava kaupunkeihin viheralueita ja lisättävä uusiutuvan energian käyttöä.
On kehitettävä maatalouden ympäristöystävällisyyttä ja parannettava elintarvikkeiden terveellisyyttä.
EU on johtavassa asemassa ilmastotoimissaHae linkin muut kieliversiotEN•••, mutta kaikki voivat tehdä osansaHae linkin muut kieliversiotEN•••: käyttää julkista liikennettä tai pyöräillä, syödä enemmän vihanneksia ja vähemmän lihaa, ostaa käytettyjä tavaroita, kierrättää ja uudelleenkäyttää.

NextGenerationEU-välineen avulla olemme valmiita tekemään Euroopasta vihreämmän.

X

Tasa-arvoinen EU
Make it Equal
Haluamme rakentaa Euroopan, joka toimii kaikkien hyväksi. Haluamme, että kaikilla eurooppalaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet riippumatta siitä, keitä he ovat ja missä he asuvat. Ja haluamme monimuotoisuuden kukoistavan kaikissa muodoissaan.

NextGenerationEU-välineen avulla

torjutaan rasismia ja muukalaisvihaa
edistetään sukupuolten tasa-arvoa ja naisten asemaa
suojellaan hlbtiq+ -yhteisöjen oikeuksia ja torjutaan syrjintää
huolehditaan siitä, että EU-lainsäädäntö kieltää vihapuheen ja viharikosten kaikki muodot.
Tasa-arvo tarkoittaa taloudellisten ja sosiaalisten mahdollisuuksien tarjoamista kaikille. NextGenerationEU-väline parantaa vammaisten sekä maaseudulla tai syrjäisillä tai epäsuotuisilla alueilla asuvien työllistymismahdollisuuksia. Se auttaa myös kunnollisten asuinolojen järjestämisessä. Lisäksi sen avulla investoidaan inklusiiviseen koulutukseen, joka on avointa kaikille lapsille ovatpa heidän taustansa, elämäntilanteensa tai erityistarpeensa millaisia tahansa.

Kaikki voivat tehdä osuutensaHae linkin muut kieliversiotEN••• ja edistää yhtäläisiä mahdollisuuksia ja tuomita syrjinnän ja vihapuheen niin verkossa kuin muussakin elämässä.

NextGenerationEU-välineen avulla olemme valmiita tekemään Euroopasta kaikkien kannalta hyvän.

Tositarinoita elpyvästä Euroopasta
Julkaisemme pian lisätietoa hankkeista, jotka ovat saaneet rahoitusta NextGenerationEU-välineestä. Jo nyt voit tutustua artikkeleihin eurooppalaisista ihmisistä ja yhteisöistä, jotka ovat selviytyneet pandemian haasteista EU:n tuella.

Ohessa muutamia näistä tositarinoista. Kaikki 51 tarinaa on julkaistu sivustolla Elpyminen koronaviruspandemiasta: esimerkkitapauksiaHae linkin muut kieliversiotEN•••.

X

https://europa.eu/next-generation-eu/index_fi

Soviet Union/CCCP/USSR ANTHEM in Finnish
https://www.youtube.com/watch?v=spTqcpUn4rA

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1382 : 12.10.2021, 14:56:53 »
Lainaus

Racism and xenophobia
Combating racism and xenophobia
Measures to combat different forms of racism and xenophobia.

Combating antisemitism
EU activities to combat antisemitism including remembrance, education, and legislation.

Combating anti-Muslim hatred
The Commission’s action on tackling anti-Muslim racism, hatred and discrimination.

EU funding to tackle racism and xenophobia
EU provides various ways to obtain funding to combat racism and xenophobia.

The EU Code of conduct on countering illegal hate speech online
The robust response provided by the European Union

EU Anti-racism Action Plan 2020-2025
The Commission’s plan to step up action against racism and achieve a Union of Equality

Consultation process
Civil society organisations participate in consultation processes to monitor the implementation of the EU Anti-racism action plan 2020-2025.

The Commission's Coordinator on combating racism
Tasks of the Commission's Coordinator on combating racism


https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-rights/combatting-discrimination/racism-and-xenophobia_en

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1383 : 12.10.2021, 15:18:45 »
Onko tämä lähtölaukaus Suomen metsäteollisuuden alasajolle?

Lainaus

Euroopan komissio epäilee sellukartellia – yllätystarkastus UPM:n ja Stora Enson toimitiloihin
Komission kilpailuviranomainen selvittää, ovatko selluyhtiöt mahdollisesti rikkoneet EU:n kilpailuoikeudellisia sääntöjä.

Metsäyhtiö UPM-Kymmene sekä Stora Enso kertovat Euroopan komission kilpailuviranomaisen aloittaneen tänään ennalta ilmoittamatta tarkastuksen yhtiöiden toimitiloissa.

Komissio kertoo, että tarkastuksia tehdään useissa unionin jäsenmaissa selluyhtiöiden toimitiloihin. Tarkastukset eivät tarkoita, että kilpailulainsäädäntöä olisi välttämättä rikottu vaan kyse on vasta alustavista selvityksistä, komission tiedotteessa kerrotaan.

Tarkastus liittyy EU:n kilpailuoikeuden sääntöihin. Siinä selvitetään, ovatko selluyhtiöt rikkoneet unionin kartellisääntöjä ja mahdollisesti rajoittaneet sääntöjen mukaista kilpailua.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) avustaa komissiota Suomessa tehtävien yllätystarkastusten tekemisessä, kertoo tutkimuspäällikkö Juuli Broms KKV:stä. Hän ei kommentoi sitä, tehdäänkö kartelliepäilyn takia yllätystarkastuksia muissakin yhtiöissä kuin UPM:ssä ja Stora Ensossa.

– Tämä on tosiaan komission tarkastus eikä KKV voi tätä kommentoida, Broms sanoo.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12140281

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 552
 • Liked: 5011
 • Sus siunatkoon
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1384 : 12.10.2021, 17:36:29 »
Mielenkiintoinen uusi narratiivi laskettu liikkeelle: "ennen oli paremmin Suomi EU:ssa". Kokoomuksen meppi Sirpa Pietikäinen syyskuussa.

Lainaus
Kun EU:hun liityttiin, alkoi pääministeri Paavo Lipposen (sd.) "vahva" kausi. Toimintaa ohjasi ajattelu, että Suomen pitää olla mukana rakentamassa tärkeitä asioita maailmassa.

– Korostettiin komission vahvaa roolia. Ajateltiin, että vahva komissio on pienen maan ja sen kansalaisten intressi, sillä kun häslätään jäsenmaakeskeisesti, silloin ne eivät taatusti ole Suomi ja Luxemburg, jotka sopivat ja sanelevat asiat Saksalle, Ranskalle ja Puolalle, Pietikäinen huomauttaa.

Nyt kolmannessa vaiheessa Suomi on alkanut suhtautua EU:hun kuin ruotsinlaivan buffet-pöytään.

– Katsotaan, mitä me saadaan sillä 15 eurolla pöydästä, eikä nähdä enää EU:ta yhteisten ongelmien ratkaisupaikkana.

Populismin pelko tappoi keskustelun
Käpertyminen ja "katkarapujen valitseminen buffetista" alkoi Pietikäisen mielestä Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen aikana runsaat kymmenen vuotta sitten, ja nyt kymmenen viime vuoden aikana se on voimistunut.

– Tämä on tullut perussuomalaisten ja populismin ja brexitin myötä.

Pietikäisen mielestä jäsenmaiden roolin korostaminen on yksinkertaisesti virhe pieneltä maalta.

https://yle.fi/uutiset/3-12108397

(Korostus minulta.)

Reilu viikko myöhemmin Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo, Vihreiden ketjusta lainattu:

Lainaus
Maria Ohisalon puhe puolueval­tuus­kun­nassa 2.10.2021

[...]

Vaikka Saksan painoarvo eurooppalaisessa politiikassa on eittämättä Suomea vahvempi, ei Suomikaan voi asettua EU:ssa vain pelkääjän paikalle.

Vielä vuosituhannen vaihteessa Suomi istui tukevasti päättävissä pöydissä ja oli mukana viemässä yhteistä eurooppalaista projektia eteenpäin.
(...)
Vihreät

Ja tasan viikko edellisestä kuin suoraan Kokoomuksen pelikirjasta vastuullinen ja riippumaton HS kolumnisti kirjoittaa:

Lainaus
Kun Suomi putosi puusta

Maamme käpertyy itseensä, vaikka Suomen ongelmiin auttavat parhaiten kansainvälinen kasvu ja riskinotto, kirjoittaa HS Vision kolumnisti Elina Seppälä.

[...]

RAKAS kotimaani Suomi ei ole koskaan ollut iso maa, mutta nuoruudessani se oli sentään aidosti kansainvälinen. Lukiolaiset menivät vaihto-oppilaaksi, eikä ruotsin kielestä pitäminen vaatinut perusteluja. Masa-Yards teki laivoja maailman vesille ja Nokia tunnettiin Intian pienimmässäkin kylässä.

Politiikan keskiössä olivat menestys ja kansainvälisyys. Ihmiset ymmärsivät, että reilun viiden miljoonan kansalaisen kohtalosta päättää yli seitsemän miljardia ihmistä. Sisäpolitiikka on tärkeää mutta vielä tärkeämpää on näkemyksellisyys, aktiivinen asenne kansainvälistä yhteistyötä kohtaan ja tahto muuttaa asioita. Nuoruudessani Suomi ei istunut takapenkillä vaan heti kuskin vieressä.

SUOMALAINEN eteenpäin katsominen on muuttunut muurien rakentamiseksi. Kansainvälisyys on yhtä kuin maahanmuutto. Poliittinen keskustelu on kärjistettynä pikkulasten kinastelua ja sormella osoittamista. Ainoa, joka rakentaa merkittävämpää yhteistyötä maailmalle, on maamme presidentti, ja hänenkin kätensä on osittain sidottu. On tajutonta, että poliitikoilla on aikaa tällaiseen näköalattomuuteen, kun miettii, millaisia haasteita Suomella on edessä ja miten ne pitäisi ratkaista.
(...)
Helsingin Sanomat 9.10.2021

Yritin googlettamalla selvittää, kuka on taustaltaan tämä Elina Seppälä, joka julistaa vakiokolumnistina Helsingin Sanomissa Suomen "käpertymisen" ja perussuomalaisten kamaluutta. Ei selvinnyt.

Jutussa ei ole tarkemmin ajateltuna oikein mitään järkeä, mutta tekstiä löytyy tarvittava määrä. Selväksi tulee, että ns. kansainvälisyys ja muinainen Lipposen ajan liittovaltionuoleskelu hyvä ja Trump, perussuomalaiset ja käpertyminen paha. Hyvinä aikoina oli Nokia ja pakkoruotsin kannatus, jota tosin ei ole koskaan ollutkaan.

Mistä nämä käsikirjoitukset tulevat, kuka seuraavaksi kaippailee Suomen menneisyyttä EU:ssä ja vihjaa Perussuomalaisten käpertyneisyydestä? Sama käsikirjoittaja Kokoomuksella ja Vihreillä? No ei tietenkään. Ne vain pitävät samoista aatteista.
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1385 : 18.10.2021, 22:49:05 »
Lainaus

NextGenerationEU: European Commission endorses Italy's €191.5 billion recovery and resilience plan

The European Commission has today adopted a positive assessment of Italy's recovery and resilience plan. This is an important step towards the EU to disbursing €68.9 billion in grants and €122.6 billion in loans under the Recovery and Resilience Facility (RRF). This financing will support the implementation of the crucial investment and reform measures outlined in Italy's recovery and resilience plan. It will play a key role in enabling Italy to emerge stronger from the COVID-19 pandemic.

The RRF – at the heart of NextGenerationEU – will provide up to €672.5 billion (in current prices) to support investments and reforms across the EU. The Italian plan forms part of an unprecedented coordinated EU response to the COVID-19 crisis, to address common European challenges by embracing the green and digital transitions, to strengthen economic and social resilience and the cohesion of the Single Market.

The Commission assessed Italy's plan based on the criteria set out in the RRF Regulation. The Commission's analysis considered, in particular, whether the investments and reforms set out in Italy's plan support the green and digital transitions; contribute to effectively addressing challenges identified in the European Semester; and strengthen its growth potential, job creation and economic and social resilience.

Securing Italy's green and digital transition 

The Commission's assessment finds that Italy's plan devotes 37% of total expenditure on measures that support climate objectives. The plan includes investments to finance a large-scale renovation programme to increase the energy efficiency of buildings. It also provides for measures to promote the use of renewable energy sources, including hydrogen. The plan places a special emphasis on reducing greenhouse gas emissions from transport, with investments in sustainable urban mobility and railway infrastructure.

The Commission's assessment finds that Italy's plan devotes 25% of its total allocation to measures that support the digital transition. Measures to support Italy's digital transition include investments to support the digitalisation of businesses and the expansion of ultra-fast broadband networks and 5G connectivity. Investments are also targeted towards the digitalisation of the public administration, with measures planned for the general public administration, health, justice, and education sectors.

Reinforcing Italy's economic and social resilience

The Commission considers that Italy's plan includes an extensive set of mutually reinforcing reforms and investments that contribute to effectively addressing all or a significant subset of the economic and social challenges outlined in the country-specific recommendations addressed to Italy by the Council in the European Semester in 2019 and 2020. The plan includes measures to contribute to the sustainability of public finances, increase the resilience of the healthcare sector, improve the effectiveness of active labour market policies, and improve education outcomes. The plan is also expected to boost investment with a view to reduce regional disparities, increase the effectiveness of the public administration and the efficiency of the justice system, improve the business environment and remove barriers to competition.

The plan represents a comprehensive and adequately balanced response to Italy's economic and social situation, thereby contributing appropriately to all six pillars referred to in the RRF Regulation.

Supporting flagship investment and reform projects

The Italian plan proposes projects in six European flagship areas. These are specific investment projects, which address issues that are common to all Member States in areas that create jobs and growth and are needed for the twin transition. For instance, Italy has proposed to provide €12.1 billion for energy efficiency in residential buildings, €32.1 billion for sustainable mobility, and €13.4 to support the digitalisation of businesses.

The assessment also finds that none of the measures included in the plan significantly harm the environment, in line with the requirements laid out in the RRF Regulation.

The control systems put in place by Italy are considered adequate to protect the financial interests of the Union. The plan provides sufficient details on how national authorities will prevent, detect and correct instances of conflict of interest, corruption and fraud relating to the use of funds.

Members of the College said:

President Ursula von der Leyen said: “Today, the European Commission has decided to give its green light to Italy's €191.5 billion recovery and resilience plan. This unprecedented level of investment, coupled with crucial reforms will help rebuild the Italian economy and prepare it for the future. I am proud that NextGenerationEU will help the Italian people look to the future with confidence and ambition. Now is the time to deliver. We will stand by you every step of the way to ensure that the plan will be an Italian and European success.”

Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President for an Economy that Works for People, said: “Italy's plan will give a structural boost to its economic growth and help to reduce social and regional differences. Ambitious reforms of the public administration and justice system – including through digitalisation – along with improvements to the business environment will do a great deal to remove barriers that are holding up growth. Efforts to reduce tax evasion and make public spending more efficient will make Italy's economy fairer and more sustainable. We also welcome the plan's social aspects, particularly for providing social housing, the measures to benefit southern regions, and its focus on improving education and job opportunities. It will also help to protect the climate by raising energy efficiency of buildings, boosting sustainable transport and promoting renewable energy. We look forward to the plan bringing about real change on the ground once it is put fully into effect.”

Paolo Gentiloni, Commissioner for Economy, said: “After an unprecedented crisis, Italy today has a unique opportunity to build a better future. Italy has presented a plan for reforms and investments that will enable the country to address problems that have held back economic development and social progress for far too long. A more effective public administration, more efficient legal proceedings, increased competition: we are no longer talking about a book of dreams but about key elements in a detailed work programme. At the same time, Italy will carry out crucial investments in sustainable mobility, renewable energy, the digitalisation of businesses and the roll-out of 5G and ultra-broadband, unleashing new opportunities for all parts of the country. If Italy can make a success of NextGenerationEU, it can mark the start of a new chapter of stronger growth and sustainable development. Achieving that success must be the number one priority for the years to come. Europe will be at Italy's side every step of the way.”

Next steps

The Commission has today adopted a proposal for a decision to provide € 68.9 billion in grants and € 122.6 billion in loans to Italy under the RRF. The Council will now have, as a rule, four weeks to adopt the Commission's proposal.

The Council's approval of the plan would allow for the disbursement of €24.9 billion to Italy in pre-financing. This represents 13% of the total allocated amount for Italy.

The Commission will authorise further disbursements based on the satisfactory fulfilment of the milestones and targets outlined in the recovery and resilience plan, reflecting progress on the implementation of the investments and reforms.


https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_3126

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 053
 • Liked: 1539
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1386 : 18.10.2021, 23:34:24 »
Lainaus

NextGenerationEU: European Commission endorses Italy's €191.5 billion recovery and resilience plan

The European Commission has today adopted a positive assessment of Italy's recovery and resilience plan. This is an important step towards the EU to disbursing €68.9 billion in grants and €122.6 billion in loans under the Recovery and Resilience Facility (RRF). This financing will support the implementation of the crucial investment and reform measures outlined in Italy's recovery and resilience plan. It will play a key role in enabling Italy to emerge stronger from the COVID-19 pandemic.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_3126

Neljä miljardia noista 191.5 miljardeista on meidän hyvää hyvyyttämme heille kustantamia, sekä Marinin ja Tuppuraisen sinne lupaamia… Saadaankohan me sillä mitään alennuksia Cortinan ja Cervinian hiihtohissilippuihin?
Kriisiapua kaikille!

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 11149
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1387 : 19.10.2021, 23:29:03 »
Kauppalehti

Lainaus
Puolan oikeusvaltiotilanne kuumensi tiistaina tunteet Euroopan parlamentissa Strasbourgissa.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki puolusti parlamentin täysistunnossa maan perustuslakituomioistuimen tekemää kiistanalaista päätöstä, joka asettaa Puolan perustuslain EU-oikeuden yläpuolelle.

Puolan päätös on EU-oikeuden ensisijaisuusperiaatteen vastainen. EU:n jäsenmaat ovat sitoutuneet siihen, että eurooppaoikeus syrjäyttää kansallisen normin, jos nämä ovat ristiriidassa keskenään. Tämä on EU-oikeuden keskeinen perusperiaate.

”Korkein laki Puolan tasavallassa on maan perustuslaki. Se on ensisijainen muihin oikeuslähteisiin nähden. Siitä ei voi poiketa yksikään puolalainen tuomioistuin, hallitus tai parlamentti”, Morawiecki totesi europarlamentissa.

- -

EU-komissio ilmoitti heti sen jälkeen, että se tulee käyttämään kaikkia ​​valtuuksiaan varmistaakseen, että EU-oikeuden ensisijaisuutta kunnioitetaan.

- -

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen oli myös kutsuttu puhumaan parlamentin täysistuntoon. Hän totesi olevansa syvästi huolissaan Puolan tilanteesta.

”Tämä päätös kyseenalaistaa Euroopan unionin perustukset. Se on suora haaste Euroopan oikeusjärjestyksen yhtenäisyydelle.”

Von der Leyen huomautti, että tämä on ensimmäinen kerta, kun jäsenvaltion tuomioistuin toteaa, että EU: n perussopimukset ovat ristiriidassa kansallisen perustuslain kanssa.

”Jos EU-lakia sovelletaan eri tavalla Grenoblessa, Göttingenissä ja Gdańskissa, EU-kansalaiset eivät voi luottaa siihen, että kaikilla on samat oikeudet.”

Von der Leyen sanoi, että komissio ei aio sallia yhteisten eurooppalaisten arvojen vaarantamista. Se aikoo toimia, ja sillä on kolme mahdollista toimintalinjaa.

Ensimmäinen vaihtoehto on riitauttaa Puolan perustuslakituomioistuimen tuomio ja aloittaa rikkomusmenettely.

Rikkomusmenettelyssä komissio voi pyytää EU-tuomioistuinta määräämään Puolalle taloudellisia seuraamuksia.

Toinen vaihtoehto on käynnistää oikeusvaltion ehdollisuusmekanismi, joka kytkee EU-budjetin ja oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen toisiinsa. Puolalta siis katkaistaisiin EU:n rahahanat.

Kolmas vaihtoehto on niin sanottu artikla 7 -menettely. Sen seurauksena jäsenmaa voi menettää äänioikeutensa jäsenmaiden neuvostossa.

Menettelyn ongelma on, että sanktioihin tarvitaan jäsenmaiden yksimielinen suostumus – pois lukien menettelyn kohteena oleva maa. Puola ja Unkari ovat tähän asti tukeneet toisiaan niin, että muut maat eivät ole päässeet rankaisemaan niitä.

- -

Puola on euromääräisesti laskettuna EU:n suurin nettosaaja. Se sai vuonna 2019 EU-rahoitusta 16,4 miljardia euroa ja maksoi jäsenmaksua 4,2 miljardia euroa.

Europarlamentti ottaa kantaa Puolan oikeusvaltiotilanteeseen päätöslauselmassaan, jonka äänestystulokset julkaistaan torstai-iltana.

- -
Lihavointi minun.

Tämä kriisi minun nähdäkseni tarkoittaa juridista valtataistelua kansallisen ja Unionin lainsäädännön kesken. Onko kansallinen lainsäädäntö Unionin lainsäädännölle, ukaaseille direktiiveille, alisteinen kaikkien jäsenmaiden mielestä? Nyt Unkari ja Puola kyseenalaistavat tämän alistussuhteen. Mielestäni on hyvä, että tämä periaatteellinen taistelu käydään nyt, koska sen lopputulos näyttää suuntaa, onko EU:sta tuleva liittovaltio vai jääkö se valtioliitoksi.
Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 960
 • Liked: 7171
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1388 : 19.10.2021, 23:43:56 »

Lihavointi minun.

Tämä kriisi minun nähdäkseni tarkoittaa juridista valtataistelua kansallisen ja Unionin lainsäädännön kesken. Onko kansallinen lainsäädäntö Unionin lainsäädännölle, ukaaseille direktiiveille, alisteinen kaikkien jäsenmaiden mielestä? Nyt Unkari ja Puola kyseenalaistavat tämän alistussuhteen. Mielestäni on hyvä, että tämä periaatteellinen taistelu käydään nyt, koska sen lopputulos näyttää suuntaa, onko EU:sta tuleva liittovaltio vai jääkö se valtioliitoksi.

Mikäli EU-lainsäädäntö on ristiriidassa kansallisen lainsäädännön kanssa, on EU:n säädöksillä ensisijainen asema. Samoin EU-tuomioistuimen tuomiot ovat normihierarkiassa kansallisen lain ja kansallisen perustuslain yläpuolella.

Asia on ollut noin vähintään vuosikymmeniä.

Koko EU- ja EU:n sisämarkkinat lakkaavat olemasta jos kansallinen laki asetataan jatkossa normihierarkiassa EU-lainsäädännön yläpuolelle ja kansalliset tuomioistuimet EU-tuomioistuimen yläpuolelle.

Ei tuossa ole oikein muuta mahdollisuutta kuin että Puola alkaa noudattamaan EU-lainsäädönnön ja EU-tuomioistuimen aseman valtaa suhteessa kansallisiin normeihin ja tuomioistuimeen. Tai sitten Puola erotetaan EU:sta joka suoraan tai perustetaan uusi EU nykyisen seuraajaksi ja jätetään Puola yksin sinne entiseen EU:n jäseneksi ainoana maana. Tai sitten vaihtoehto on lakkauttaa koko EU.


Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 331
 • Liked: 15730
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1389 : 20.10.2021, 00:14:39 »
Mikäli EU-lainsäädäntö on ristiriidassa kansallisen lainsäädännön kanssa, on EU:n säädöksillä ensisijainen asema. Samoin EU-tuomioistuimen tuomiot ovat normihierarkiassa kansallisen lain ja kansallisen perustuslain yläpuolella.

Onko näin? Ja jos on, niin osaako joku, esim @akez sanoa miten Puolan laki on ristiriidassa Euvostoliiton kanssa?

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 548
 • Liked: 35895
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1390 : 20.10.2021, 01:30:34 »
Mikäli EU-lainsäädäntö on ristiriidassa kansallisen lainsäädännön kanssa, on EU:n säädöksillä ensisijainen asema. Samoin EU-tuomioistuimen tuomiot ovat normihierarkiassa kansallisen lain ja kansallisen perustuslain yläpuolella.

Onko näin? Ja jos on, niin osaako joku, esim @akez sanoa miten Puolan laki on ristiriidassa Euvostoliiton kanssa?

Siltä osin mitä EU-sopimuksilla jäsenvaltiot ovat luovuttaneet osan kompetenssistaan EU:lle ja sen elimille, niin siltä osalta EU-säädöksillä on ensisijainen asema. Kyse on kuitenkin tuossa jupakassa siitä, että Puolan ja monen muunkin maan tuomioistuimet ovat jo antaneet tuomioita, joissa katsotaan EU:n elimineen ylittäneen ajoittain sille annetut kompetenssit, eli EU yrittää käyttää väärin valtaa ja alistaa suvereeneja valtioita.

Aiheesta lisää tässä Puolan tv:n jutussa (10.10.2021), jossa Puolan pääministeri reagoi Puolan opposition Polexit-väitteisiin. Nämä mielenosoitukset (joku tuhat ihmistä) masinoitiin komission miehen Eurooppa-neuvoston ex-puheenjohtaja Donald Tuskin toimesta, joka nousi äskettäin Puolan oppositiossa olevan EU-aisankannattajapuolue PO:n johtoon.

Lainaus
Pääministeri Morawiecki: Polexit on valeuutinen

Polexit on valeuutinen. Kyse on vahingollisesta ja haitallisesta myytistä, jolla varjolla oppositio sivuuttaa sen, että heiltä puuttuu ajatus ja näkymä Puolalle sopivasta ja asiaankuuluvasta asemasta Euroopassa - kirjoitti pääministeri Mateusz Morawiecki sunnuntaina Facebookissa. Kaikki EU-laeista johtuvat sitoumukset ja velvoitteet pysyvät voimassa - jatkoi hän.
 

"Polexit on valeuutinen. Kyse on vahingollisesta ja haitallisesta myytistä, jolla varjolla oppositio sivuuttaa sen, että heiltä puuttuu ajatus ja näkymä Puolalle sopivasta ja asiaankuuluvasta asemasta Euroopassa. Tuollaisia menetelmiä käytetään silloin, kun eletään faktojen sijaan kuvitelmien maailmassa: Silloin kun halutaan petkuttaa itseään, sekä muita" - kirjoitti pääministeri  Mateusz Morawiecki.

"Vastaavia tuomioita on annettu Ranskassa, Tanskassa, Saksassa, Italiassa, Tsekissä, Espanjassa ja Romaniassa. Niissä todetaan, että EU-instituutiot eräissä toimissaan ylittävät ajoittain EU-sopimuksissa niille myönnetyt kompetenssit" - jatkoi hän. 

Hän muistutti, että "Puolan perustuslakituomioistuin on antanut vastaavia tuomioita jo aiemmin". Kaikki EU-laeista johtuvat velvoitteet ovat voimassa. EU on liian tärkeä yhteisö, että se siirrettäisiin satumaailmaan. EU:ssa on kyse yhteisistä ja vastavuoroisista eduista, mutta myös todellisista haasteista kaikille EU-maille. Näistä haasteista selvitäkseen Puolan tulee säilyä itsenäisenä yhteisönä ja oikeussubjektina" - kirjoitti hallituksen päämies.

Täällä mm. Sanoma konsernin omistama STT ja muut mediatahot levittivät joukolla tuota Polexit-propagandaa. Kenen asialla lienevät?  Puolan tv:ssä on jo avoimesti nostettu esiin kysymys sitä, että saako Donald Tusk rahoitusta EU-elimiltä näihin propaganda-aktioihinsa (vrt. Unkari ja moni muu maa). Selvitys asiasta lienee jo meneillään.

EU-ongelman voi aina ratkaista eroamalla siitä. Sanoisin kuitenkin , että Puola tulee Unkarin tapaan pysymään mukana niin kauan kuin on nettosaaja ja Saksa ei ala liikaa rytkytä. Muistavat hyvin vielä Puolassa, että Saksan II maailmansodan aikaiset tuhoamiskeskitysleirit oli pystytetty pääosin Puolaan. Saksan kanssa on jupakkaa myös siitä, että Saksassa aina välillä väittävät niiden olleen Puolan keskitysleirejä. Sotakorvauksetkin on Puolalla yhä saamatta. Silloin puhutaan valtavista rahasummista. Puola pitää kyllä asiaa esillä. Saksalaiset ovat ymmärrettävästi hyvin vihamielisiä näiden kompensaatiovaateiden johdosta.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2021, 01:34:23 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 960
 • Liked: 7171
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1391 : 20.10.2021, 01:41:39 »
Mikäli EU-lainsäädäntö on ristiriidassa kansallisen lainsäädännön kanssa, on EU:n säädöksillä ensisijainen asema. Samoin EU-tuomioistuimen tuomiot ovat normihierarkiassa kansallisen lain ja kansallisen perustuslain yläpuolella.

Onko näin? Ja jos on, niin osaako joku, esim @akez sanoa miten Puolan laki on ristiriidassa Euvostoliiton kanssa?

Näin se on:

https://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:lex_superior

"Eurooppaoikeudessa on alkujaan Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksin vahvistettu EU-oikeuden etusijaperiaate suhteessa kansallisiin oikeusjärjestyksiin jäsenvaltioiden perustuslait mukaan lukien. Vaikka tämä asetelma jossain määrin poikkeaa valtiosääntöoikeustieteessä esitetyistä käsityksistä perustuslain korotetun muodollisen lainvoiman ja muiden oikeusvaikutusten selitysperusteista, EU-oikeus kokonaisuutena katsoen voitaneen lukea lex superior -päättelyn piiriin."

Siitä minulla ei ole mitään tietoa mikä Puolan laki tai kansalisen tuomioistuimen päätös on ristiriidassa EU-oikeuden kanssa ja josta kenkä nyt puristaa.

Yhteis- ja sisämarkkinoistakaan EU-alueella ei tule mitään ellei EU-tuomioistuin ole kansallisten tuomioistuimien yläpuolella ratkaisemassa jäsenvaltioiden välisiä kiistoja.

Vaikka EU:n suunnasta tulee paljon paskaa, niin on se EU-tuomioistuin kuitenkin vapauttanyt esimerkiksi käytettyjen autojen tuomisen Suomeen ja viinan ostamisen Suomeen. Suomen valtion oikeuslaitos jos noista saisi päättää, niin nehän olisivat kaikki edelleen jyrkästi kiellettyjä.

Suomen liittäminen EU:n jäseneksi 1990-luvun puolivälin nurkilla oli kummallinen temppu kun yksinkertaisella enemmistöllä eduskunta hyväksyi sen liittymislain, jolla muun muassa Suomen perustuslaki otettiin alisteiseksi unionin lainsäädännölle. En edelleenkään ymmärrä miksei siinä vaadittu perustuslainsäätämisjärjestystä eli 4/5 osan enemmistön tukea yhdessä eduskunnassa tai vaalit välissä ja molemmissa eduskunnissa 2/3 osan enemmistö. Ehkä ongelma hahmottuu paremmin jos miettii, että olisi Suomi liitetty takaisin osaksi äiti-Venäjää yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä eduskunnassa.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 331
 • Liked: 15730
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1392 : 20.10.2021, 04:19:30 »
Suomen liittäminen EU:n jäseneksi 1990-luvun puolivälin nurkilla oli kummallinen temppu kun yksinkertaisella enemmistöllä eduskunta hyväksyi sen liittymislain, jolla muun muassa Suomen perustuslaki otettiin alisteiseksi unionin lainsäädännölle. En edelleenkään ymmärrä miksei siinä vaadittu perustuslainsäätämisjärjestystä eli 4/5 osan enemmistön tukea yhdessä eduskunnassa tai vaalit välissä ja molemmissa eduskunnissa 2/3 osan enemmistö. Ehkä ongelma hahmottuu paremmin jos miettii, että olisi Suomi liitetty takaisin osaksi äiti-Venäjää yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä eduskunnassa.

Tämä oli Sanoma Oy:n, Kokoomuksen ja SDP:n (ja RKP:n) epäpyhä allianssi joka toteutti asian 1994. Sen jälkeen mukaan on kietoutunut täysillä Vasemmistoliitto ja Kepu.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 11149
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1393 : 20.10.2021, 17:30:23 »
Minä oletan, että Euroopan unionin komissio pyrkii luomaan mielikuvan, että jäsenmaat ovat jo luovuttaneet kaikessa ylimmän päätösvallan unionille, vaikka de jure niin ei ole. Ainakin valtamedian uutisoinnista sellainen on pääteltävissä. Kun tuo mielikuva on mennyt läpi, on helpompaa ajaa liittovaltiokehitystä eteenpäin ja lopulta kaikki valta unionille myös juridisesti.

Kun EU:sta eroaminen tehdään de jure kielletyksi, on tavoitteeseen päästy. Nyt eroaminen on de facto vaikeaa, Suomen tapauksessa lähes mahdotonta, vaikka de jure sallittua. Brexit on osoittanut, mitä, erityisesti taloudellisia, ongelmia ero EU:sta on Iso-Britanniassa saanut aikaan.

Talousjuridiikassa EU:n lainsäädännön ensisijaisuus on hyvin perusteltua. Olihan unionin alkuperäinen perustamisidea pitkälti taloudellinen. Silloin toki edellytettiin yksimielisyyttä, minkä (valtion) lain mukaan riidat ja rikosepäilyt ratkaistaan. EU:n oma lainsäädäntö talousasioissa oli ratkaisu.

Nykyään unioni on ratkaisevasti myös muuta kuin talousunioni. Sen perustuslakia suunnitellaan korvaamaan jäsenvaltioiden kansalliset perustuslait ja sen tavallinen lainsäädäntö katsotaan, kuten nyt on nähty, monella taholla jopa kansalliset perustuslait ylittäväksi. Komission pyrkimys on selkeästi kohti EU:n omaa perustuslakia, mikä antaa ensisijaisen hallitusvallan unionin alueella komissiolle.

Esikuvana on Yhdysvaltain kaltainen hallintotapa, ellei peräti keskusvallan eli komission ja unionin parlamentin vallan kasvattaminen USA:n mallia suuremmaksi. Tämä tehdään vaivihkaa, jotta aikanaan voidaan vain todeta kyseinen asiaintila.

Jos ja kun jäsenvaltio eli osavaltio tahtoo erota unionista, Komissio julistaa pyrkimyksen kapinoinniksi ja uhkaa estää sen asevoimin. EU:n oma armeija on siksi yksi tärkeä liittovaltion tekijä. Vielä sitä ei ole, vaan jäsenvaltioiden suvereniteetti on asevoimin osoitettavissa.

Tuleepahan vain mieleen 1860-luku Yhdysvalloissa ja Konfederaation (CSA) pyrkimys erota unionista eli USA:sta. Kapina kukistettiin neljä vuotta kestäneessä verisessa sisällissodassa ja sen jälkeen tehteen osavaltioille selväksi, mitä eropyrkimykset jatkossa tarkoittavat. Sotaa.
Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 552
 • Liked: 5011
 • Sus siunatkoon
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1394 : 21.10.2021, 13:35:06 »
Suomen liittäminen EU:n jäseneksi 1990-luvun puolivälin nurkilla oli kummallinen temppu kun yksinkertaisella enemmistöllä eduskunta hyväksyi sen liittymislain, jolla muun muassa Suomen perustuslaki otettiin alisteiseksi unionin lainsäädännölle. En edelleenkään ymmärrä miksei siinä vaadittu perustuslainsäätämisjärjestystä eli 4/5 osan enemmistön tukea yhdessä eduskunnassa tai vaalit välissä ja molemmissa eduskunnissa 2/3 osan enemmistö. Ehkä ongelma hahmottuu paremmin jos miettii, että olisi Suomi liitetty takaisin osaksi äiti-Venäjää yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä eduskunnassa.

Tässä on minusta erinomainen tiivistys, mikä jokaisen suomalaisen tulisi ymmärtää ja harkita sitä taustaa vasten, minkä olemme maksaneet itsenäisyydestämme itä-naapuriin nähden.

Se oli muistaakseni 1994, kun säädettiin lait Suomen liittymisestä EY:hun. 17 vuotta myöhemmin vuonna 2012 nähtiin kummallisen tempun 2. osa, kun Suomen perustuslain valtiosääntöön lisättiin lause "Suomi on Euroopan Unionin jäsen". Perustelujen mukaan lause vain piti lisätä, mutta perustelijoiden mielestä lisäys ei mitenkään muuttanut jo valitsevaa tilannetta. Se oli vain teknisluontoinen tilanteen kirjaus. Päätöksessä eduskunta kuitenkin noudatti  perustuslainsäätämisjärjestystä tällä kertaa.

Suomen tilanteen erikoisuutta lisää se, mitä Suomen eroamisesta "säädettiin" tai oikeammin sanottiin. Perustuslakivaliokunta totesi mietinnössään, että Suomi voi erota Euroopan Unionista yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä. Jos kerran EU-lait ylittävät Suomen perustuslain ja muut alemmat lait ja säädökset, miten voimme juridisesti edes erota EU:sta, jos EU:lla on eroamisen käytännössä kieltävä laki tai EU tekee omista laeistaan sille sopivan tulkinnan? Monet suomalaiset muistanevat - tai ainakin tulisi muistaa - kuinka EU on erinomainen tekemään ex-pm Jyrki Kataisen sanoin "luovia ratkaisuja" omista säännöistään. Selvällä suomella sama tarkoittaa, EU on mielivaltainen yhteisö.

Jälleen kerran maallikko voi ihmetellen kysyä, miksi kirjaus piti saada Suomen perustuslakiin, jos kerran EU-lait ovat Suomen perustuslain yläpuolella? Oliko näytelmä vain Persujen pelossa tehty pelote ettei Suomi mitenkään vain voi erota EU:sta. Kuinka paljon hallintohimmelinä EU loppujen lopuksi eroaa Venäjästä? Ja kuinka iso rähinä taas pitää käydä, että otamme meille kuuluvan päätösvallan omista asioistamme, niin sisäisistä kuin suhteistamme ulkopuolisiin, omiin käsiimme?
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1395 : 22.10.2021, 17:51:19 »
Hallitus kriittinen = kunhan saadaan muovipussikomissaarin pesti Sanna I suurelle niin kaikki käy.

Lainaus

EU:n uusi sosiaalirahasto: Suomi maksaisi nettona 840 miljoonaa euroa

X

Osana EU:n Fit for 55 -ilmastopakettia komissio ehdottaa uutta EU:n yhteistä sosiaalirahastoa.

Komission esityksen mukaan päästökauppaa laajennetaan tieliikenteeseen sekä rakennusten lämmitykseen, ja EU:n nykyistä päästökauppajärjestelmää tiukennettaisiin.

X

Valtioneuvoston kirjelmän mukaan Suomi saisi sosiaalirahastosta yhteensä 387 miljoonaa euroa, mutta voisi maksaa karkeasti arvioiden 1230 miljoonaa euroa nykyisen omien varojen järjestelmän perusteella.

Nettomaksu Suomelle olisi siis noin 840 miljoonaa euroa.

Hallitus kriittinen
Sosiaalirahastosta suurin saaja olisi Puola, joka saisi rahaston varoista 17,6 prosenttia eli 12,7 miljardia euroa.

Toiseksi suurimmat saajat olisivat Ranska (11,2 prosenttia eli 8,1 miljardia euroa), Italia (10,81 prosenttia eli 7,8 miljardia euroa) sekä Espanja (10,53 prosenttia eli 7,6 miljardia euroa).

Ruotsin saanto olisi hieman Suomea suurempi: 0,63 prosenttia eli 445 miljoonaa euroa. Tanskan saanto olisi lähellä Suomen saantoa: 0,5 prosenttia eli 361 miljoonaa euroa.

Valtioneuvosto suhtautuu lähtökohtaisesti positiivisesti komission esitykseen tieliikenteen ja rakennusten lämmityksen päästöt kattavasta uudesta EU-laajuisesta päästökaupasta.

X

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/560a97b8-a4ce-4ad4-8d1b-9e2c8418a386

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1396 : 23.10.2021, 15:02:33 »
Lainaus

Italian mafia päätti lypsää EU-rahaa, ja huijaukset tuottavat jo enemmän kuin perinteiset rikokset – apuna poliitikkoja ja yrittäjiä
Eri mafiajärjestöt ovat nyt yhdistäneet voimansa ja rakentavat verkostoja EU-maihin napatakseen osansa kansallisista elvytyspaketeista, varoittaa Europol.

EUROOPPA 8.6.2021 07:33
HANNU PESONEN

ITALIAN eteläosien köyhässä Calabrian maakunnassa kuivat ja kiviset pensaikot on viime aikoina jalostettu omistajalleen tuloja tuottavaksi maatalousmaaksi muilla kuin perinteisillä korvenraivauskeinoilla.

Kuokan sijaan työkaluina ovat toimineet mafian ohjailema tietokone, karttaohjelma sekä kunnanvirastossa määräävässä asemassa oleva ahne tai peloteltavissa oleva paikallisvirkamies.

Joutomaa muuttuu hyötymaaksi, kun virkamies merkitsee sen kaavakarttoihin ja kiinteistörekisteriin EU:n maataloustukeen oikeuttavaksi viljellyksi pelloksi ja mafia hankkii sen omistukseensa pilkkahintaan. Tukianomus lähtee Brysseliin, missä se asianmukaisesti hyväksytään.

Sitten vain kerätään tukiaiset tilille.

Näin toimii Italian mafiajärjestöistä suurin, Calabrian maakunnan ’Ndrangheta. Huijausmalli on selvinnyt sitä vastaan tammikuussa käynnistetyssä Italian suurimmassa mafiaoikeudenkäynnissä 30 vuoteen.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tilaa Suomen Kuvalehti DIGI. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Suomen Kuvalehden artikkeleihin, mukaan lukien yli 100 vuoden arkisto.

Jos olet jo digitilaaja, kirjaudu sisään tästä


https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/italian-mafia-paatti-lypsaa-eu-rahaa-ja-huijaukset-tuottavat-jo-enemman-kuin-perinteiset-rikokset-apuna-poliitikkoja-ja-yrittajia/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1397 : 24.10.2021, 15:48:25 »
Pian maksamme jälleen selkeällä tavalla kertaluonteisen ja tarkkarajaisen summan Luigeille.

Lainaus
X

Uutistoimisto Reuters kertoi lauantaina, että Mario Draghin hallituksen ja suurpankki UniCreditin neuvottelut Monte Paschin terveiden osien myymisestä ovat kariutumassa. Neuvottelujen takaraja on edessä ensi torstaina.

Kiista koskee sitä, ettei Draghin hallitus ole valmis pääomittamaan UniCreditin omistukseen siirtyvää Monte Paschia niin suurella summalla kuin milanolaispankki vaatii. Hallitus on tarjonnut viiden miljardin euron pääomaruisketta, UniCredit haluaa seitsemän miljardia.

”Se olisi liikaa veronmaksajille”, Italian valtiovarainministeriöstä kommentoidaan Reutersille.

Uutistoimiston lähteiden mukaan Mario Draghi haluaakin sulkea rahahanat Monte Paschin osalta lopullisesti. Italian hallitus on vuosien mittaan pääomittanut pankkia yli kymmenellä miljardilla eurolla.

Draghin hallituksen on nyt pikaisesti kasattava kokoon B-suunnitelma, sillä Euroopan komission kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Italian valtion on purettava enemmistöomistuksensa Monte Paschissa tämän vuoden loppuun mennessä.

X

 Jos Monte Paschin annetaan yrittää ja se kaatuu, veronmaksajille koituvasta laskusta saattaa tulla niin suuri, ettei Italia pysty hoitamaan sitä yksin. Silloin Monte Paschista tulee eurooppalainen ongelma.


https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/bbf2ef67-12ba-4976-a335-38c62c5983b2