Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 291618 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 405
 • Liked: 41812
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1440 : 28.05.2022, 08:17:55 »
Eiköhän ole jo aika erota €Urostoliitosta ja muodostaa tuomioistuin joka käy läpi maanpetturien touhut.

Lainaus

Metsähake lasketaan uusiutuvaksi, vaikka se tuottaa enemmän päästöjä kuin fossiiliset polttoaineet – Suomelle tärkeä bioenergia vaakalaudalla EU:ssa
EU:n ympäristövaliokunta linjasi viime viikolla, että metsähake ei jatkossa enää täyttäisi uusiutuvan energian kriteereitä. Linjaus on osa kriittistä keskustelua, jota parlamentissa käydään bioenergian ilmastokestävyydestä.

Suomalainen metsäala kohahti viime viikolla, kun EU muodosti ensimmäisiä, virallisia kantojaan uusiutuvaa energiaa koskevaan säädökseen.

Ympäristövaliokunta äänesti linjauksesta, jonka mukaan metsähakkeen käyttöä voimalaitoksissa ei enää automaattisesti laskettaisi uusiutuvaksi energiaksi.

EU päivittää uusiutuvan energian kriteereitä (RED) osana laajaa ilmastopakettiaan, joka viedään lopulliseen maaliinsa ensi syksynä.

Nyt kuultu valiokunnan kanta uusiutuvaan energiaan on kaukana lopullisesta – se on vasta pohja koko parlamentin äänestykselle ja sen jälkeen vielä jäsenmaiden välisille neuvotteluille. Niiden seurauksena muutoksia tulee lähes varmasti.

X

Puupolttoaineiden osuus energian kokonaiskulutuksesta on lähes kolmannes, 30 prosenttia eli noin 112 terawattituntia.

Käytännössä tuore EU-linjaus koskisi vain osaa metsästä saatavasta energian raaka-aineesta, eli runkopuusta, oksista, latvoista tai kannoista tehtävää metsähaketta.

Hakkeen osuus bioenergiaa tuottavien suomalaisten lämpö- ja yhdistelmävoimalaitosten puupolttoaineesta on noin viidennes, 9,4 miljoonaa kuutiometriä eli 19 terawattituntia. Yhdistelmävoimalaitokset tuottavat lämmön lisäksi sähköä.

X

Erityisesti tutkijat ovat useita kertoja vedonneet EU-komissioon puunpolton ja bioenergian käytön lopettamiseksi. Viimeksi yli 500 tutkijan joukko (siirryt toiseen palveluun)vetosi komissioon vuosi sitten helmikuussa.

Keskustelun taustalla on, että metsäpolttoaineista tuotettu bioenergia aiheuttaa lyhyellä aikavälillä jopa enemmän hiilipäästöjä kuin fossiiliset polttoaineet eli muun muassa kivihiili ja öljy.

Bioenergia kuitenkin lasketaan nollapäästöiseksi energiasektorilla, sillä hiilinieluja ja niiden koossa tapahtuvia muutoksia taas lasketaan niin sanotulla maankäyttöä ja metsiä sääntelevällä LULUCF-sektorilla.

– Tämä keskustelu kiteytyy siihen, että biomassaa on kohdeltu hiilineutraalina, vaikka sitä se ei ole, kommentoi ryhmäpäällikkö Sampo Soimakallio Suomen ympäristökeskuksesta.

Soimakallion mukaan tutkimukset osoittavat, että puuenergian käyttäminen ei ole tehokasta ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta.

X


https://twitter.com/kurvisentwiit/status/1527268908788596742


https://yle.fi/uutiset/3-12463425

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 405
 • Liked: 41812
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1441 : 16.06.2022, 12:29:55 »
Lainaus
X

Kaksi Euroopan unionin rahoittamaa organisaatiota, Euronatur ja CEE Bankwatch varoittavat 2. kesäkuuta julkaistussa raportissaan, että Euroopan komissio on hyväksynyt koronaelvytysrahoja käytettäväksi elvytyspakettia hyväksyttäessä sovittujen periaatteiden vastaisesti.

Raportin mukaan EU:n komissiolta puuttuvat lähes täysin resurssit valvoa, mihin koronaelvytysrahastosta jäsenmaille maksetut miljardit todellisuudessa käytetään.

Toisin sanoen, vaikka eri EU-maiden suunnitelmat rahojen käytöstä on pitänyt hyväksyttää komissiolla, sillä ei ole ollut todellista tietoa muun muassa hankkeiden ympäristövaikutuksista.

Lisäksi rahojen myöntämisen jälkeen valvonta rahojen ohjautumisesta eri tarkoituksiin on täysin retuperällä.

X

Euronaturin tutkija Thomas Friesinger kuvaa komission virkamiesten mahdotonta tehtävää kertomalla esimerkkinä, kuinka yhden komission virkamiehen vastuulla oli käydä läpi yhden maan 700-sivuinen suunnitelma koronaelvytysrahojen käytöstä kahdessa päivässä.

Raportissaan Euronatur ja CEE Bankwatch ovat tutkineet Keski- ja Itä-Euroopassa kahdeksaa eri kohdetta, jotka komissio on hyväksynyt koronaelvytysrahastosta kustannettavien hankkeiden piiriin. Käytännössä ne kaikki sotivat elvytysrahaston käytön ehtoja vastaan.

Raportti ottaa esimerkiksi Puolan.

Sen hakemuksesta komissio on nyt ehdollisesti hyväksynyt suunnitelmat, joiden mukaan Puola aikoo rakentaa koronaelvytysrahoilla maanlaajuisen verkoston tekojärviä, patoja ja vesiväyliin liittyviä sulkuja, vaikka suunnitelmat ovat täysin ristiriidassa EU:n luonnon monimuotoisuusohjelman kanssa.

Sen mukaan jäsenmaiden pitäisi jokien rakentamisen sijaan palauttaa niitä luonnontilaan 25 000 kilometrin matkalta EU-maiden alueella vuoteen 2030 mennessä.

Vastaavalla tavalla komissio on hyväksynyt Romanian ja Slovenian hankkeiksi laajat metsänhakkuut, mikä on täysin vastoin koronaelvytysrahojen käytön yhdessä hyväksyttyjä periaatteita.

X

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/436792f2-b17d-434b-ae57-f861cf3d5701

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 405
 • Liked: 41812
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1442 : 16.06.2022, 13:24:22 »
Otetaan taas lisää velkaa ja annetaan rahat pois, mikä voisi mennä vikaan.

Lainaus

Italian tilanteesta kannattaa jo huolestua, sanoo asiantuntija – velkaantunut maa saatetaan joutua pelastamaan, vaikka se tuntuisi suomalaisista vastenmieliseltä
Italian kymmenvuotisen valtionlainan korko on niin korkealla, että osa asiantuntijoista varoittelee jo uuden eurokriisin merkeistä.

ITALIAN kymmenvuotisen valtionlainan markkinakorko on noussut alkuvuonna ja kesän alussa niin vauhdikkaasti, että jotkut asiantuntijat varoittavat jo uuden eurokriisin mahdollisuudesta.

Työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto toteaa, että seuraavan eurokriisin askelmerkit on asetettu.

Italian kymmenvuotisen valtionlainan korko on korkeimmillaan sitten vuoden 2013 loppupuolen. Sen korkoero Saksan vastaavaan kymmenvuotiseen valtionlainaan on yli kaksinkertaistunut tänä vuonna.

Korko on noussut nopeasti. Vielä joulukuun puolessavälissä kymmenvuotisen valtionlainan korko oli alle prosentin ja touko–kesäkuun vaihteessakin alle 3,2 prosenttia. Keskiviikkona korko oli 4,066 prosenttia.

X

MURTO sanoo HS:lle, että EKP:n inflaationvastaiset toimet osuvat erityisesti velkaantuneisiin maihin, kuten Italiaan. Sen vuoksi ollaan Murron mukaan taas perinteisessä kysymyksessä siitä, kestääkö Italia kohoavia korkoja.

”Spekulaatio tällä asialla on selvästikin lähtenyt jo liikkeelle. Lopputulema on hyvin todennäköisesti se, että euroalueen valtiot tai EKP joutuvat jollakin tavalla ennemmin tai myöhemmin rauhoittamaan tätä spekulaatiota ja vakuuttamaan suoraan tai välillisesti, että Italian ei anneta kaatua. Tuttuja askelmerkkejä edellisistä kriiseistä on lähtenyt käyntiin”, Murto sanoi tiistaina, ennen tietoa EKP:n keskiviikkona pitämästä hätäkokouksesta.

Hän kuitenkin uskoi, että nämä askelmerkit käydään läpi kohtalaisen nopeasti varsinaisen eurokriisin välttämiseksi. Murron mukaan jonkin pitäisi mennä pieleen, jotta syntyisi samanlainen kriisi kuin 2010-luvun alussa, jolloin Kreikka jouduttiin pelastamaan.

”Kohtalaisen nopeasti tullaan vakuuttamaan, että tarvittaessa Italian valtionlainamarkkinoita tuetaan. Suomalaisille se asia tulee olemaan vastenmielinen, mutta tietenkin joudutaan kysymään onko hyödyllistä sekään, että euroalue lähtee ensin voimakkaasti kriisiytymään ja vasta sitten tehdään vaadittavat pelastusoperaatiot. Voi olla, että tämä jälkimmäinen tapa maksaa euroalueelle enemmän, kuin että mennään suoraan siihen johtopäätökseen”, Murto arvioi tiistaina.

X

https://www.hs.fi/talous/art-2000008885625.html

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 781
 • Liked: 22356
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1443 : 16.06.2022, 14:21:38 »


Viimeksi Italia sai koronatukea 200 miljardia, mutta nyt pitänee perustaa uusi euro-koneisto antamaan seuravaa mälliä.

Suomi voisi Nato-, Venäjä-, matu-, kurdi-, korona-, sanna- ja inflaatiosekoiluittensa jatkoksi alkaa työstämään uutta  kertaluontoista tukipakettia. Rahat saatana pöytään vaan!
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 771
 • Liked: 4066
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1444 : 16.06.2022, 19:23:21 »
Olli Immonen kommentoi EU:n uutta "sosiaalista ilmastorahastoa".

https://www.facebook.com/ImmonenOlliPS/posts/573594947464087

Lainaus käyttäjältä: Olli Immonen
Samaan aikaan, kun moni suomalainen on pulassa elinkustannusten nousun seurauksena, Suomea ollaan ajamassa mukaan EU:n uuteen "sosiaaliseen ilmastorahastoon", josta rahoitetaan muiden EU-maiden sosiaaliturvaa - suomalaisten kustannuksella!

Perussuomalaiset kysyivätkin tänään eduskunnan kyselytunnilla tämän uuden rahaston perustamisesta. Kyse on suomalaisten kannalta ERITTÄIN merkittävästä asiasta.
Sosiaalirahasto on puhdas tulonsiirtomekanismi ja tukipaketti, jolla osallistutaan jäsenvaltioiden sosiaaliturvan rahoittamiseen. Jäsenmaiden on tarkoitus luovuttaa neljäsosa uuden tieliikenteen ja rakennusten lämmityksen päästökaupan huutokauppatuloista EU:n omiksi varoiksi, jotka ohjataan sosiaalirahastolle.

Tulojen tasaus EU-tasolla jäsenmaiden suhteellisen vaurauden perusteella tarkoittaisi Suomelle valtavaa maksuosuutta ja siten myös muiden EU-maiden päästövähennysten kustantamista. Rahasto kasvattaisi Suomen maksuja unionille yhteensä 330 miljoonalla eurolla vuosina 2025–2027. Suomi puolestaan voisi saada enimmillään samalla aikajaksolla vain noin 109 miljoonaa.

Suomi - EU:n ikuinen nettomaksaja. Hyväksikäytetty.

Uusi sosiaalirahasto (nimi voisi aivan hyvin olla sosialismirahasto) rankaisisi erityisesti niitä jäsenmaita, jotka ovat tehneet paljon työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja palkitsisi jäsenmaita, jotka eivät ole hoitaneet asioitaan. Jos tämä kuulostaa teidän mielestänne kierolta ja epäoikeudenmukaiselta, niin voin kertoa, että sitä se nimenomaan onkin.

Suomen hallituksen ajama löysä linja asiassa on vastoin eduskunnan aikaisemmin hyväksymiä kirjauksia, joissa eduskunta edellyttää, että elpymisväline pidetään poikkeuksellisena ja kertaluonteisena ratkaisuna ja että järjestely ei toimi ennakkotapauksena, eikä Suomi hyväksy vastaavan järjestelyn toistamista tai muuttamista pysyväisluonteiseksi. Aiemmin on myös kirjattu, että eduskunta edellyttää, että Suomi ei sitoudu toimiin, jotka muokkaavat Euroopan unionia epäsymmetrisen tulonsiirtounionin suuntaan. Onko tässä takinkäännön maailmanennätys?

Sosiaalisessa ilmastorahastossa ei ole oikeasti kyse ympäristöpolitiikasta vaan sosiaalipolitiikasta. EU:lla ei ole kuitenkaan perussopimusten mukaan toimivaltaa sosiaalietuuksien rahoittamiseen, eikä EU:n perussopimuksissa ole määräyksiä perusturvan vähimmäistasosta sosiaaliturva- ja huoltojärjestelmien osalta. Nämä kysymykset kuuluvat jäsenvaltioiden toimivaltaan.
Jos sosiaalinen ilmastorahasto hyväksytään, alkaa unionin toimivalta muodostua lähes rajattomaksi. Rahaston myötä unionin toimivalta ulottuisi myös suoriin tukiin.

Sosiaalipoliittiset kysymykset tulee säilyttää jokaisella jäsenmaalla itsellään, eikä niitä tule missään tapauksessa kytkeä osaksi ilmastopolitiikkaa.
Sosiaalirahaston kohdalla EU operoi sellaisella politiikan alueella, joka ei sille perussopimusten mukaan kuulu. Tätä ei voida hyväksyä, ja hallituksen on yksiselitteisesti tyrmättävä tällaiset esitykset.
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 841
 • Liked: 9884
 • Mullaki o kissa
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1445 : 30.06.2022, 17:08:45 »

https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=109

"Suomi saa EU:n elpymis- ja palautumisvälineestä suunniteltua vähemmän avustusta, koska Suomen talous on kehittynyt ennustettua paremmin, kertoo VVM ... Suomen osuus nk. RRF-avustuksista pienenee 2,1 miljardista 1,8 miljardiin..."

Kuka yllättyi  :facepalm:  Positiivista asiassa lienee, että Suomen maksuosuus ei ainakaan pienene, jäisi italiaanojen talorempat pian maksamatta...

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 119
 • Liked: 78710
 • Kansallisromantikko
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1446 : 30.06.2022, 17:22:23 »

https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=109

"Suomi saa EU:n elpymis- ja palautumisvälineestä suunniteltua vähemmän avustusta, koska Suomen talous on kehittynyt ennustettua paremmin, kertoo VVM ... Suomen osuus nk. RRF-avustuksista pienenee 2,1 miljardista 1,8 miljardiin..."

Kuka yllättyi  :facepalm:  Positiivista asiassa lienee, että Suomen maksuosuus ei ainakaan pienene, jäisi italiaanojen talorempat pian maksamatta...

Viime vuonna Marinin tuleva EU-pesti kallistui sovitusta 500 m€, mutta tänä vuonna enää 300 miljoonaa euroa lisää.  Tämähän on positiivista kehitystä!

21.1.2021
Suomi on saamassa Euroopan unionin komission tuoreimman laskelman perusteella 500 miljoonaa euroa vähemmän rahaa elvytyspaketista kuin alun perin arvioitiin.
« Viimeksi muokattu: 30.06.2022, 17:32:53 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 919
 • Liked: 16012
 • junior koodari
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1447 : 30.06.2022, 18:05:00 »
Ilmeisesti Suomen maksut eivät pienene,

https://www.iltalehti.fi/talous/a/41b7f53b-2ed1-4804-afc5-e62bca59eec6

Lainaus
Suomen saanto koko paketista pienenee siis 300 miljoonaa euroa.

Suomen maksuosuus elpymispaketin menoista on 6,6 miljardia euroa, eli uusilla luvuilla Suomi maksaa 4,2 miljardia euroa enemmän kuin saa takaisin.

Ja mistäkö moinen johtuu, se selviää uutisen otsikosta.
Lainaus
Suomen osuus EU:n elpymispaketista pienenee 300 miljoonalla eurolla
Suomen saama osuus pienenee, koska Suomen talous on kehittynyt ennustettua paremmin.

öh, miten Suomen talous on kehittynyt oletettua/ennustettua paremmin?
« Viimeksi muokattu: 30.06.2022, 18:09:55 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 199
 • Liked: 56541
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1448 : 02.07.2022, 17:57:17 »
Otetaan taas lisää velkaa ja annetaan rahat pois, mikä voisi mennä vikaan.

Lainaus

Italian tilanteesta kannattaa jo huolestua, sanoo asiantuntija – velkaantunut maa saatetaan joutua pelastamaan, vaikka se tuntuisi suomalaisista vastenmieliseltä
Italian kymmenvuotisen valtionlainan korko on niin korkealla, että osa asiantuntijoista varoittelee jo uuden eurokriisin merkeistä.

ITALIAN kymmenvuotisen valtionlainan markkinakorko on noussut alkuvuonna ja kesän alussa niin vauhdikkaasti, että jotkut asiantuntijat varoittavat jo uuden eurokriisin mahdollisuudesta.


Jaa vittu joo on Italialta rahat loppu. Meitä koijataan. Meitä koijataan!!!

Lainaus
yle.fi
EU:n kuuluisat elvytysrahat saapuivat Italiaan, ja sen huomaa, kun törmää kadulla rakennustelineeseen
Arkea maailmalta: Valtion jakama remonttituki on saanut italialaiset laittamaan vimmalla kotinsa uusiksi, kirjoittaa Ylen Italian-toimittaja Jenna Vehviläinen.

Jenna Vehviläinen.
18.4.2022

ROOMA Olen meinannut törmätä Roomassa viime kuukausina tämän tästä rakennustelineisiin.

Esimerkiksi lähikortteleissani kerrostaloja remontointiin alkuvuodesta joka ikisellä kadulla. Kadunpätkä toisensa jälkeen on poistettu remontin alta vähintään osittain käytöstä.

Työmiehiä, porausta ja paukutusta kuuluu sieltä täältä. Jalankulkijana saan hakea paikkaani oranssien eristysteippien ja erikokoisten telineiden seassa.

Italialaisten vimma laittaa kotejaan uuteen uskoon johtuu valtion ennennäkemättömän runsaskätisistä remonttiavustuksista.

Hallituksen “superbonus 110” -nimellä kulkeva avustus mahdollistaa italialaisille talojensa remontit ilmaiseksi: kaikista kustannuksista saa jälkikäteen valtiolta rahat takaisin.

Meitä koijataan HERÄTKÄÄ saatana.

-i-
« Viimeksi muokattu: 02.07.2022, 18:02:00 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 791
 • Liked: 13114
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1449 : 17.07.2022, 20:20:30 »
Mitä mieltä olette: Jos tämän kuulemma maailman sivistyneimmän kansan ihmisiltä pyydetään luettelemaan EUn nykyiset 27 jäsenvaltiota niin kuinkakohan moni siihen pystyisi? En olisi kauhean optimistinen.

Jo se että noin monta maata pystyy luettelemaan niin ne pitää mielessä jakaa ryhmiin että ei sano uudestaan jotain mitä on jo ennen sanonut.

Itse en esim pystyisi luettelemaan kaikkia 50 USAn osavaltiota koska en ole mielessäni jakanut niitä ryhmiin.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2022, 20:22:54 kirjoittanut -PPT- »

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 326
 • Liked: 2923
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1450 : 18.07.2022, 19:50:57 »
Nyt kun paljastui, että EUn elvytysrahoja on enimmäkseen väärin käytetty ja siinä tapauksessa elvytyspaketti on täydellisesti epäonnistunut ratkaisu? Niin looginen päätelmä ja seuraus on ettei uutta  elvytyspakettia edes harkita, koska nekin rahat menevät uusiin väärinkäytöksiin ja edellisen elvytyspaketin rahat täytyy periä takaisin, niiltä mailta, jotka ovat syyllistyneet väärinkäytöksiin.

Ja miksi minusta tuntuu, että edelleen on paljon niitä ihmisiä, joiden mielestä, edellinen elvytyspaketti oli täysin välttämätöntä ja ehdottomasti oikea ratkaisu, vaikka koko paketti paljastui täydeksi katastrofiksi?

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 411
 • Liked: 589
 • Lockelainen liberaali
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1451 : 19.07.2022, 03:59:50 »
Juu on epäonnistunut. Tuo ylläoleva Italian esimerkki on jopa parhaasta päästä rahojen käytöstä - siinä rahat menee sentään remonttifirmoille, mitkä maksavat palkkoja ja pitävät toimintaa pystyssä ja taloutta pyörimässä.

Espanjassa kuitenkin rahaa on käytetty esim nelipäiväisen työviikon kokeiluihin, eli menee ihan suoraan kankkulan kaivoon. Eli keinotekoisesti nostetaan firmojen kiinteitä kustannuksia ja valtio maksaa. Tuottavuus ja liikevaihto ei kasva ollenkaan. Raha ei mene takaisin pyörimään talouteen.

Suomessahan taas aina päädytään vaan maksajan asemaan - suomalainen poliitikkohan ei pidä Suomen puolia EU:ssa ollenkaan.

Ei jatkoon.
 

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 968
 • Liked: 39126
Puolan tv uutisoi artikkelista, jossa Saksan liittokansleri haaveilee ja uneksii jo Neljännestä valtakunnasta.

Lainaus
Scholz haluaa tehdä EU:sta supervaltion: "Saksalaiset ottavat vastuun Euroopasta"

Saksan liittokansleri Olaf Scholz korosti näkevänsä saksalaiset johtavassa roolissa. "Olemme hyvin tietoisia päätöksemme seurauksista geopoliittiselle EU:lle." Hän totesi, että Venäjän aggression edessä on yhdistyttävä ja Berliini on valmis nousemaan EU:n johtoon.


TVP 18.7.2022

Scholz väitti Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehteen kirjoittamassaan vieraskirjoituksessa, että "EU on imperialismin ja itsevaltiuden elävä antiteesi".

Hän arvioi, että EU:sta on siksi tultava geopoliittinen unioni ja tältä pohjalta saksalaiset tulevat ottamaan vastuun Euroopasta ja maailmasta.

"Johtajuus voi tarkoittaa vain yhdistymistä sanan molemmissa merkityksissä" - kirjoitti sosialidemokraattipoliitikko Scholz. Hän korosti, että tämä tarkoittaa täyttä yhdistymistä, jonka Saksa voi taata Idän ja Lännen, sekä Pohjois- ja Etelä-Euroopan yhdistävänä maana.
(...)

Mielenkiintoinen idea Scholzilla. Varsinkin kun Saksa on viime vuosikymmenien aikana sössinyt merkittävällä tavalla sekä omat, että muiden asiat. Mitähän muut maat mahtavat tuumia esityksestä?

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 20.07.2022, 15:26:08 kirjoittanut akez »
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 692
 • Liked: 14373
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1453 : 20.07.2022, 14:17:29 »
^Ukrainan aseapua ei haluttaisi antaa, mutta silti halutaan olla Iso Tekijä. Scholz ei ymmärrä mitä on haluamassa. Jos on iso maa, niin isolta tullaan pyytämään myös ikäviä asioita, ja kieltäytymisellä on sitä enemmän painoarvoa, mitä isompi maa on. Sama tilanne tulee tapahtumaan myös muiden asioiden kuin Ukrainan aseavun kanssa. Tulevaisuuden Saksa joutuu tuskailemaan itseaiheutetun ongelman kanssa uudestaan ja uudestaan. "En haluaisi auttaa mitenkään, mutta pakko sille on jotain antaa, saatanan saatana, miksi aina käy näin..." Scholz haluaisi että Saksa on suurvalta hyvänä päivänä ja pienvalta huonona päivänä.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2022, 14:24:30 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 172
 • Liked: 9281
 • Hummeriälykkö
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1454 : 20.07.2022, 15:11:56 »
Lainaus
"Saksalaiset ottavat vastuun Euroopasta"

Kas vain. Se melko selkeä aavistukseni siitä, että ollaan rakentamassa Suur-Saksaa oli sittenkin ihan oikeassa eikä pelkkää foliopipoilua. Tuossahan takana on, että tulisi liittovaltio ja muut maat menettäisivät vetonsa yhtään mihinkään.

https://www.eurointelligence.com/

Lainaus
18 July 2022

What Scholz wants from the EU
Ask what you can do for the EU, and not what the EU can do for you. That would be our response to Olaf Scholz. He demanded in a newspaper article this morning that the EU abolishes the national veto on foreign policy.
Smaller EU countries would be mad to give up the veto in foreign policy in our view unless Germany commits to a shift towards a more EU-compatible economic model.

Eli EUn ulkopolitiikkaan ei sitten muilla mailla olisi mitään sanomista. Miltä kuulostaa diili? Tässä melko pahaenteisessä ajassa Suomi ei saisi päättää omasta ulkopolitiikastaan? Tai Puola?

Lainaus
Others should respond to Scholz' proposals not by rejecting them outright, but by making demands of their own.

Ei ainakaan Suomi tule esittämään mitään reunaehtoja, jos se vain Tytti Tuppuraisesta riippuu.

Lainaus
Whatever you do, do not follow the old adage to integrate first, and think about the consequences later. This is what brought the euro's perma-crises. This is the time to widen the debate to the goals of foreign policy itself, rather than focus just on voting rights.

En ole ihan varma siitä, että tullaan missään vaiheessa löytämään yhteistä säveltä. Mutta onhan se ihan mielenkiintoista, että niinkin EU myönteinen lafka kuin Eurointelligence esittää näinkin vahvaa kritiikkiä.

Oma reseptini on yksinkertaisempi: Fixit.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 458
 • Liked: 1886
 • Suomen ja Ukrainan puolella
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1455 : 20.07.2022, 16:04:25 »
Saksa on liittovaltio jo nyt. Osavaltioita on 16, niistä väkiluvultaan suurin on Nordrhein-Westfalen, väkiluku lähes 18 000 000.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_osavaltiot

Jos EU:sta tulisi liittovaltio, mikä olisi Saksan osavaltioiden asema EU:ssa?
Ehkä Saksa pitäisi EU:n sisällä hajottaa osavaltioihinsa, joilla olisi sitten sama asema kuin muilla pienemmillä yksittäisillä jäsenmailla.
Mutta tietenkin, Saksa haluaa hyödyntää suurta kokoaan EU:ssa ja käyttää valtaansa yhtenä Saksana.Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 119
 • Liked: 78710
 • Kansallisromantikko
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1456 : 20.07.2022, 16:06:14 »
Saas nähdä mitä Macron sanoo tähän uuteen 1000-vuotiseen valtakuntaan.
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 199
 • Liked: 56541
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1457 : 20.07.2022, 16:18:48 »
1) Eli EUn ulkopolitiikkaan ei sitten muilla mailla olisi mitään sanomista. Miltä kuulostaa diili? Tässä melko pahaenteisessä ajassa Suomi ei saisi päättää omasta ulkopolitiikastaan? Tai Puola?
...
2) Oma reseptini on yksinkertaisempi: Fixit.

1) Loistava ajatus laittaa EU:n ulkopolitiikka sellaisen maan käsiin, jolla ei ole yhtään EU ulkorajaa, mutta varmaan keräisi kaikki tullit. Myös rajakonfliktit ja rajapolitiikka olisi rajavaltioiden kuormana, kun päätökset tekisi Berliinin oblasti.

2) Minulle on määrätty samaa lääkettä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 692
 • Liked: 14373
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1458 : 20.07.2022, 22:35:13 »
^On siellä se Sveitsi ulkorajana, mutta oikeassa olet, harmittomampaa naapuria saa hakea. Ainoat ongelmat liittyvät rikkaisiin veropakolaisiin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 199
 • Liked: 56541
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1459 : 20.07.2022, 22:57:05 »
^On siellä se Sveitsi ulkorajana, mutta oikeassa olet, harmittomampaa naapuria saa hakea. Ainoat ongelmat liittyvät rikkaisiin veropakolaisiin.

Ja kun Äiti Venäjän napanuorasta lakkaa happikaasu virtaamasta, niin pitäisi tulla sieltä puskasta oikeaan maailmaan ja alkaa hengittää ihan itse.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 870
 • Liked: 17805
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1460 : 02.08.2022, 15:22:27 »
Harakka jyrähtää ”kohtuuttomasta” EU-vaatimuksesta: ”Suomi ei hyväksy muutoksia raideleveyteen” (LOL, oikeasti asia on jo päätetty)

Lainaus
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) katsoo, että Suomen tulisi saada poikkeus vaatimuksesta, joka koskee yleiseurooppalaista raidelevyttä.
Ministeriö on pyrkinyt valmistelun aikana vaikuttamaan siihen, että raideleveyttä koskeva vaatimus ei koskisi Suomea.

Euroopan komissio antoi viime joulukuussa ehdotuksen uudeksi asetukseksi unionin suuntaviivoista Euroopan laajuisen liikenneverkon (TEN-T) kehittämiseksi. Ehdotusta on käsitelty EU:n neuvoston työryhmissä ja Euroopan parlamentissa. Komissio julkaisi kuitenkin viime keskiviikkona muutosehdotuksen reaktiona muuttuneeseen maailmanpoliittiseen tilanteeseen.

Komission muutosehdotukseen sisältyy ministeriön mukaan ”Suomen kannalta kohtuuton vaatimus”. Uudet raideyhteydet tulisi ehdotuksen mukaan rakentaa eurooppalaisen standardin raideleveyteen ilman poikkeuksia ja tehdä olemassa olevan rataverkon osalta suunnitelma siirtymiseksi eurooppalaisen standardin raideleveyteen. Pois luettaisiin verkon osat, joilla tämä ei ole hyöty-kustannussyistä perusteltua.

Yleiseurooppalainen standardi on 1435 mm, kun Suomen rataverkon raideleveys on 1524 mm.

Timo Harakka jyrähtää ”kohtuuttomasta” EU-vaatimuksesta: ”Suomi ei hyväksy muutoksia raideleveyteen”
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/dc415ea0-0ca9-464a-ae7f-36a63faf558f

tähän se normi "no montako miljardia tällä kertaa?"  :roll:

Lisätty uutisotsikko.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2022, 16:27:58 kirjoittanut Skeptikko »
that's a bingo!

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 032
 • Liked: 2637
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1461 : 02.08.2022, 15:37:16 »
Eikös ole halvempaa laittaa juniin telit jotka muuttuu 1435mm->1524mm ja takaisin?.Raiteet saa tuhottua käsittääkseni aika hyvin niin että helpompi rakentaa uusi raide kuin korjata tuhottu suhtellisen nopeasti jos sota uhkaa?.Vähän kohtuuttomalta vaatimukselta toi kyllä kuulostaa että pitäisi kaikki maan raiteet muuttaa ja uusia vielä kalustokin.:)

/offtopic
Meidän raideleveys on käsittääkseni teknisesti parempi kuin keski-euroopan jossa toi leveys on ollut pakon sanelema ja oikeasti vaihtaisivat sen leveämpään jos pystyisivät.:)
« Viimeksi muokattu: 02.08.2022, 15:41:45 kirjoittanut Melbac »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 889
 • Liked: 121855
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1462 : 02.08.2022, 15:49:20 »
Harakka jyrähtää ”kohtuuttomasta” EU-vaatimuksesta: ”Suomi ei hyväksy muutoksia raideleveyteen” (LOL, oikeasti asia on jo päätett)

Ei kuitenkaan koske jo ennen asetuksen voimaantuloa aloitettuja rakennushankkeita, joten tätä voidaan käyttää tekosyynä polkaista käyntiin pikavauhdilla ilman keskustelua sekä taloudellisesti että ilmastollisesti perusteettomaksi vahvistettu Turun tunnin junan rakentaminen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

svobo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 676
 • Liked: 1279
 • Laitamyötäistö
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1463 : 02.08.2022, 23:56:20 »
Jotenkin saatan ymmärtää tuon rautatieverkon pidempiaikaisen muutostarpeen samaan raideleveyteen Keski-Euroopassa, muta Suomen kannalta tuossa ei ole kyllä yhtään mitään järkeä. Jos jätetään pois laskuista utopistinen Helsinki-Tallina-tunneli, niin ainoa paikka, missä Suomen rataverkko voitaisiin yhdistää EU:n muuhun rataverkkoon olisi Pohjois-Suomesta Ruotsiin. Väestötiheys on siellä pieni, liikennettä vähän, ehkä jotain isoja bulkkitavarakuljetuksia voitaisiin tehdä sitä kautta joltakin kaivokselta tai isolta teollisuuslaitokselta. Sillonkin olisi järkevämpää tehdä vaikka suoraan Ruotsista pistorata ko. paikoille.
"Eilen paluumatkalle Irakiin lähteneillä mieli muuttunut kun olivat nähneet Helsingin. Aikovat palata Saarijärvelle päästäkseen Helsinkiin."
Jani Ilola (@i_lo_la) December 10, 2015

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 199
 • Liked: 56541
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1464 : 03.08.2022, 07:39:05 »
Tässä näkee, kuinka pihalla todellisuudesta EU-komissio on.

Ensin uudet ratahankkeet, mikä tarkoittaisi, että niillä olisi täysin eri junakalusto, eikä esim. tavaravaunuja voisi edes siirtää ko. rataverkon osaa pitkin, koska eri leveys.

Sen jälkeen vähitellen siirryttäisiin kokonaan uuteen leveyteen. Monelle tulee mieleen tässä kohtaa, että laitetaan sinne vain lisäkisko ja vähitellen otetaan vanha pois. Nämä kiskoleveydet ovat kuitenkin liian lähellä toisiaan, että "kolmekiskoinen" ratkaisu toimisi. Toki Suomen rataverkoston on pääosin yksiraiteinen. Pannaan rinnalle toinen kapeampi ja kriittinen kalusto muuttuvilla teliakseleilla. Menee leveänä pohjoiseen ja tulee kapeana takaisin.

Olisikin rataverkko vain pääraiteita. Päälle varikot, ratapihat ja yksittäiset pistoraiteet ja kiskometrimäärä moninkertaistuu... Katsokaa vaikka vain ilmakuva Helsingin asemasta ja Pasilan ratapihasta.

Ja ääliö Harakka puhuu vaan rahasta. Hän ei puhu logistisista ongelmista eikä liikenteen häiriöistä, mitä tulisi kun vääjäämättä tämä kahden raideleveyden dilemma tulisi kaatumaan kokonaan eurooppalaiseen leveyteen siirtymiseen. Suomen junaliikenne olisi solmussa lähimmän sata vuotta.

Niin, ne uudet hankkeetkin vaatisivat uuden kaluston ja täysin uudet ratapihat, hallit, huoltosysteemit, korjauskaluston, radanhuoltokaluston.... Mitään vanhaa ei voisi käyttää.

Koska Venäjä ei tule liittymään EU:hun eikä ainakaan muuttamaan raideleveyttään, Suomi on EU:ssa käytännössä saari.

Onko muuten Viron ja Baltian suuntaan esitetty samaa?

-i-
« Viimeksi muokattu: 03.08.2022, 07:41:53 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 692
 • Liked: 14373
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1465 : 03.08.2022, 12:01:21 »
Ylen uutisessa hupaisa yksityiskohta:

Lainaus
EU haluaa Suomen kaventavan junaratojaan – liikenneministeri Harakka: Ehdotus kohtuuton sekä taloudellisesti että toiminnan kannalta

Timo Harakka katsoo, että Suomen pitäisi saada poikkeus siirtymisestä yleiseurooppalaiseen raideleveyteen.

Terhi Toivonen
2.8. • Päivitetty 11:07

--

Uusiksi raideyhteyksiksi ei laskettaisi ratoja, joilla rakentaminen olisi alkanut ennen asetuksen voimaantuloa. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Suomen osalta uusi leveys koskisi Suomi- ja Itärataa, koska ne toteutetaan hankeyhtiöillä.

Turun tunnin juna-hankkeessa vaatimus koskisi todennäköisesti vain uutta Espoo-Salo -oikorataa.

--

https://yle.fi/uutiset/3-12560163


Niin. Mietitäänpäs, tunnin juna Helsinki-Turku, mutta osa radasta olisi toteutettu eri raideleveydellä. Helsinki-Espoo ja Salo-Turku mentäisiin suomalaisella raideleveydellä ja Espoo-Salo Euroopan Unionin yhteisellä raideleveydellä. :P

Toimittajalta jäi asia ehkä ymmärtämättä, mutta kyllä se rata(pari) pitäisi toteuttaa ihan koko matkaltaan Helsinki-Turku uudella raideleveydellä, tietenkin.

Jos Suomen raideleveys haluttaisiin muuttaa, niin teknisesti vähiten huono tapa voisi olla sellainen että kun rata koostuu betonisista "pölkyistä", joihin kiskot kiinnitetään, niin suunnitellaan uudenlainen pölkky, jossa on valmiina paikat kahden eri raideleveyden raiteille, eli toisen kiskon kiinnityskohta on nykyisen kaltainen, ja pölkyn toisessa päässä on kaksi paikkaa vierekkäin, ja siihen voi laittaa kiskon kumpaan vain. Kaikki uudet ja uusittavat radat toteutettaisiin näillä betonipölkyillä, ja sitten joskus tulevaisuudessa voitaisiin verrattaen nopeasti, ehkä pari kilometriä päivässä tai enemmänkin, käydä ottamassa nykyinen kisko pois ja laittaa sen tilalle uusi kisko toiseen kiinnityskohtaan. Tällä tavalla esimerkiksi sadan kilometrin pätkä rataa saataisiin vaihdettua uuteen raideleveyteen parissa kuukaudessa, eli koko projekti voitaisiin toteuttaa muutamalla rakennusporukalla ja osissa, ja sen toteuttaminen kestäisi yhteensä vain pari vuotta, mikä olisi riittävän nopea aikataulu ja liikennehäiriö saataisiin minimoitua. Mutta tämä edellyttäisi sitä että ensin lähes koko raideverkosto on uusittu näillä uusilla ratapölkyillä.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 46 119
 • Liked: 78710
 • Kansallisromantikko
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1466 : 03.08.2022, 12:19:47 »
Siirtäköön EU ensin koko maailman oikeakaistaiseen autoliikententeeseen, ja vaihdattakoon EU  kaikkialla tuumat ja unssit grammoiksi, senteiksi ja metreiksi.

Palataan sen jälkeen tähän raideleveys"ongelmaan".
« Viimeksi muokattu: 03.08.2022, 12:23:40 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
YLE & HS - valeuutisia joihin voit luottaa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 889
 • Liked: 121855
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1467 : 05.08.2022, 14:11:01 »
Harakka jyrähtää ”kohtuuttomasta” EU-vaatimuksesta: ”Suomi ei hyväksy muutoksia raideleveyteen” (LOL, oikeasti asia on jo päätetty)

Ei niin idioottimaista ajatusta, etteikö sille löytyisi kannattajia, kun opportunistit haistavat rahan.

Helsingin Sanomat: Ministeri Harakka tyrmäsi EU-komission vaatimuksen kaventaa junaratoja, mutta ajatus saa myös kannatusta – ”Strategisesti merkittävä ehdotus” 4.8.2022

Lainaus käyttäjältä: HS
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) tyrmäsi komission ehdotuksen ja piti sitä kohtuuttomana, mutta ehdotus on saanut myös positiivista vastaanottoa.

ESIMERKIKSI Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Päivi Wood sanoi torstaina, että ehdotus on ”strategisesti merkittävä”. Hänen mielestään Suomen logistinen sijainti muuttui, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.

Lainaus
Keskuskauppakamari: Uusi raideleveys on Suomelle strategisesti merkittävä ehdotus

Euroopan komissio on ehdottanut, että uudet eurooppalaiselle liikenneverkolle rakennettavat uudet raideyhteydet tulisi rakentaa yleiseurooppalaiseen leveyteen. Kyseessä on komission ehdotus, josta parlamentti ja jäsenmaista koostuva neuvosto aloittavat neuvottelut. 

”Komission ehdotuksen taustalla on Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset markkinoihin, erityisesti ruokahuoltoon. Toimivat sisämarkkinat ja liikenneyhteyksien merkitys korostuu erityisesti nykytilanteessa”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Päivi Wood.

Pitkällä aikavälillä komission ehdotus on Woodin mukaan hyvin merkityksellinen Suomen kannalta, sillä Suomen logistinen sijainti muuttui Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan. Venäjän ilmatilan sulkeminen, pakotteet, meriliikenteen kroonistunut konttipula ja kohonneet energianhinnat vaikuttavat kuljetuskustannusten lisäksi suomalaisen logistiikan toiminta- ja huoltovarmuuteen. 

Suomen logistinen sijainti idän ja lännen solmukohtana on muuttumassa päätepisteeksi Euroopan pohjoisella reunalla. Suomen osalta turvallisuuspoliittinen tilanne vaatii vahvempaa kytkentää etelään ja länteen myös sotilaallisen liikkuvuuden mahdollistamiseksi. Rahoituksen näkökulmasta ehdotus toisi mukanaan suuremmat mahdollisuudet hyödyntää EU-rahoitusta Suomessa lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä”, Wood sanoo. 

Suomen lisäksi raideleveyksien muutostarpeet koskevat Espanjaa, Portugalia ja Baltian maita. Komission ehdotuksessa kuitenkin tuodaan esille, ettei hankkeita tarvitse tehdä, jos se ei ole taloudellisesti järkevää. Wood painottaa, että mikäli Suomi näkee järkevänä olla kytkeytymättä yleiseurooppalaiseen verkkoon ja raideleveyteen, kukaan ei pakota Suomea niin tekemään. 

Kahden eri raideleveyden kanssa on opittu elämään muissakin maissa, miksei Suomessa? Hyvänä esimerkkinä RailBaltican rakentaminen eri leveyteen olemassa olevan raideleveyden kanssa. Eurooppalainen raideleveys myös helpottaisi operaattoreiden markkinoille tuloa Suomessa”, Wood sanoo.

Woodin mukaan tarvitaan strateginen näkemys siitä, kuinka Suomi kytkeytyisi vahvemmin osaksi muuta Eurooppaa. 
 
Olisikin syytä tarkastella uudelleen Tallinnan tunnelin merkitystä Suomen saavutettavuuden näkökulmasta. Turvallisuuspoliittisen tilanteen lisäksi komission ehdotusta arvioitaessa on tärkeää muistaa, että yhtenä keinona liikennesektorin päästövähennysten saavuttamiseen on kuljetusten lisääminen raiteilla. Tämän vuoden lopussa annettava lainsäädäntöpaketti rahtiliikenteen viherryttämiseksi on jo pitkällä komission valmistelussa”, Wood sanoo. 
Keskuskauppakamari 4.8.2022

Toinen raideleveys lisäisi turvallisuutta ja mahdollistaisi EU-rahoituksen.

Suomeen tulisi uusille osuuksille uusia eurooppalaisia operaattoreita, joiden tarvitsisi huolehtia vain yhdenlaisesta raideleveydestä, kun taas suomalaisilla toimijoilla olisi niitä vaivoinaan kaksi. Mikä voisi mennä vikaan?

Kaiken huippu perustella turvallisuudella ja päästövähennyksillä, että Helsingin ja Tallinnan välille pitäisi louhia kiinalaisella rahalla ja valtavilla hiilipäästöillä merenalainen junatunneli.

Lainaus käyttäjältä: HS
Myös Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi otti asiaa kantaan viestipalvelu Twitterissä. Hän huomautti, että samoilla raiteilla voisi tulevaisuudessa päästä Ruotsin kautta Eurooppaan ja Norjan Nato-satamiin.

Lainaus
Juho Romakkaniemi
Ei kannattaisi tyrmätä tätä ehdotusta näin suoralta kädeltä.

Eurooppalaiseen raideleveyteen uusissa radoissa siirtyminen toisi yli ajan mittavia hyötyjä. Samoilla raiteilla voisi päästä Ruotsin kautta Eurooppaan ja Norjan (Nato-)satamiin.

Entä kun Tallinnan tunneli rakennetaan?

Ei kun laskelmia pöytään niistä mittavista hyödystä.

Mitä uusia ratoja on suunnitteilla Ruotsin rajalle? Ruotsin kautta on muutenkin pitkä matka Keski-Eurooppaan.

Kuka sen Tallinnan tunnelin maksaa ja omistaa, jos ei kiinalaiset?

Lainaus käyttäjältä: HS
MYÖS osa poliitikoista näkee komission ehdotuksessa mahdollisuuksia. Esimerkiksi vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne kirjoittaa Twitterissä, ettei hän heti tuomitsisi uutta raideleveyttä.

Raiteita pitäisi rakentaa vuosikymmenten, jopa -satojen, perspektiivillä. Fiksua kai olisi, että meillä olisi eurooppalaiset raiteet. Case-by-case [tapauskohtaisesti] tietty hyvä tsekata, milloin paikallaan uusi, milloin vanha”, Harjanne kirjoittaa.

Siitä vaan linjaamaan, milloin täällä olisi fiksua ottaa käyttöön myös toinen raideleveys. Saa olla taas Guggenheim-konsultit asialla, että se saadaan näyttämään kannattavalta.

Lainaus käyttäjältä: HS
Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz twiittasi olevansa samaa mieltä Harjanteen kanssa. Liikenne- ja viestintäministeri Harakka vastasi molemmille, että tärkeintä on, että Suomi päättää itse raideleveydestään.

”Tärkeintä on se, että ratkaisu on kaikilta osin järkevä. Ja tietenkin Suomi päättää sen itse”, Adlercreutz vastasi.

Siitä vaan linjaamaan, milloin täällä olisi kaikilta osin järkevää ottaa käyttöön myös toinen raideleveys.

Hokevat tuota, että "Suomi päättää itse", vaikka Suomi nimenomaan ei tulisi päättämään uusien junaratojen raiteiden leveydestä vaan korkeintaan vanhojen muuttamisesta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 311
 • Liked: 34978
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1468 : 05.08.2022, 15:20:22 »
Meidän raideleveys on käsittääkseni teknisesti parempi kuin keski-euroopan jossa toi leveys on ollut pakon sanelema ja oikeasti vaihtaisivat sen leveämpään jos pystyisivät.:)

Leveämpi raide on todellakin parempi teknisesti. Se mahdollistaa mm. korkeammat nopeudet (etenkin kaarteissa) ja on luonteeltaan tukevampi rakenne, joka kestää enemmän rasitusta. Leveämpi raide on myös parempi matkustusmukavuuden kannalta, koska vaunujen heiluminen on vähäisempää. Haittana ovat lähinnä ongelmia tiukilla kurveilla ja hieman korkeammat rakennuskustannukset. Vuoristoisissa maissa kapeampi raide on perusteltu juuri tiukkojen kurvien takia, mutta Suomen kaltaisilla avarien maisemien maissa se ei ole mikään todellinen ongelma.

EU:n ehdotus on kuitenkin täysin järjetön. Vesien yli ei ole tulossa raiteita Suomesta lähiaikoina, joten ainoa raideyhteys länteen on Ruotsin kautta. Ruotsin ylitys on Torniossa ja edustaa pientä osaa rautatieliikenteestä. Idässä meillä taas on verrattain suuri Venäjän tuonti/vienti (joka varmaan palaa joskus) sekä paljon henkilömatkustusta, joka voidaan hoitaa vaunuja vaihtamatta. Kapeimmilla raiteilla pitäisi alkaa esim. lastaamaan Venäjän tuontipuu toisiin vaunuihin rajalla, joka on paljon suurempi urakka kun muutaman matkustajan junan vaihto Torniolla. Raideleveyden muuttaminen olisi muutenkin jättimäinen urakka ja maksaisi miljardeja samalla kun hyöty on selvästi negatiivinen lisäten logistisia kustannuksia tärkeimmillä rajanylityksillä.

EU tuottaa pelkkää paskaa päivästä toiseen. On jo aika erota.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 972
 • Liked: 25898
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1469 : 05.08.2022, 16:57:00 »
EU:n johto yrittää perinteisellä lapsia ja pedofiileja verukkeena käyttämällä murtaa esimerkiksi päästä päähän -salattujen viestien tietoturvan:

EU:n tietosuojaviranomaiset varoittavat lasten suojeluun tähtäävästä lainsäädännöstä
https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000008986663.html

Lainaus
EUROOPAN tietosuojaneuvosto ja Euroopan tietosuojavaltuutettu ovat antaneet yhteisen lausuntonsa (pdf) komission lainsäädäntöehdotuksesta lapsiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi ja torjumiseksi.

Lausunnosta tiedottaa Suomen Tietosuojavaltuutetun toimisto. Euroopan tietosuojaneuvosto ja Euroopan tietosuojavaltuutettu pitävät lasten seksuaalista hyväksikäyttöä erityisen vakavana rikoksena, mutta komission toukokuinen ehdotus uudesta lainsäädännöstä uhkaa yksityisyyttä ja henkilötietojen suojaa.

Komissio haluaa palveluntarjoajille velvoitteita lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän materiaalin ja lasten houkuttelun havaitsemiseksi, ilmoittamiseksi, poistamiseksi ja estämiseksi verkossa. Vaarana nähdään kaiken tyyppisen sähköisen viestinnän skannaaminen ja tekoälyn kaltaisen teknologian käyttäminen siihen, mikä voi johtaa virheisiin.
...
VALTUUTETUN ja neuvoston mukaan ehdotus voi nykymuodossaan aiheuttaa enemmän riskejä yksilöille ja laajemmin koko yhteiskunnalle kuin rikollisille. Erityisesti päästä päähän -salauksen käytön estäminen tai rajoittaminen heikentäisi merkittävästi salauksen tehtävää.

Orders from the Top: The EU’s Timetable for Dismantling End-to-End Encryption
https://www.eff.org/deeplinks/2020/10/orders-top-eus-timetable-dismantling-end-end-encryption

Lainaus
The last few months have seen a steady stream of proposals, encouraged by the advocacy of the FBI and Department of Justice, to provide “lawful access” to end-to-end encrypted services in the United States. Now lobbying has moved from the U.S., where Congress has been largely paralyzed by the nation’s polarization problems, to the European Union—where advocates for anti-encryption laws hope to have a smoother ride. A series of leaked documents from the EU’s highest institutions show a blueprint for how they intend to make that happen, with the apparent intention of presenting anti-encryption law to the European Parliament within the next year.

The public signs of this shift in the EU—which until now has been largely supportive toward privacy-protecting technologies like end-to-end encryption—began in June with a speech by Ylva Johansson, the EU’s Commissioner for Home Affairs.
...
The subsequent report was subsequently ]leaked to Politico. It includes a laundry list of tortuous ways to achieve the impossible: allowing government access to encrypted data, without somehow breaking encryption.

At the top of that precarious stack was, as with similar proposals in the United States, client-side scanning. We’ve explained previously why client-side scanning is a backdoor by any other name. Unalterable computer code that runs on your own device, comparing in real-time the contents of your messages to an unauditable ban-list, stands directly opposed to the privacy assurances that the term “end-to-end encryption” is understood to convey. It’s the same approach used by China to keep track of political conversations on services like WeChat, and has no place in a tool that claims to keep conversations private.

It’s also a drastically invasive step by any government that wishes to mandate it. For the first time outside authoritarian regimes, Europe would be declaring which Internet communication programs are lawful, and which are not. While the proposals are the best that academics faced with squaring a circle could come up with, it may still be too aggressive to politically succeed as  enforceable regulation—even if tied, as Johannsson ensured it was in a subsequent Commission communication, to the fight against child abuse.
...
A speech by Commissioner Johannsson tying defeating secure messaging to protecting children; a paper spelling out “technical solutions” to attempt to fracture the currently unified (or “one-sided”) opposition; and, presumably in the very near future, once the EU has published its new position on encryption, a concerted attempt to lobby members of the European Parliament for this new legal framework: these all fit the Counter-Terrorist Coordinators’ original plans.

We are in the first stages of a long anti-encryption march by the upper echelons of the EU, headed directly toward Europeans’ digital front-doors. It’s the same direction as the United Kingdom, Australia, and the United States have been moving for some time. If Europe wants to keep its status as a jurisdiction that treasures privacy, it will need to fight for it.

Britanniassahan hallitus masinoi kampanjan, missä lapsijärjestöillä ratsastamalla ajettiin samaa asiaa ja siivottiin hallituksen osuus tässä propagandahankkeessa syrjään:

No Place to Hide – U.K. campaign against end-to-encryption encryption
https://news.ycombinator.com/item?id=29978952

Lainaus
This shows that the articles by those who uncovered the plans were right [e.g. 1] - even though this is a political campaign paid for by the UK public (via the Government), and developed and coordinated by the Government, they have big logos of community groups and charities at the bottom and minimises the Government's involvement -
> "According to the [M&C Saatchi] presentation, the push will appear to be the result of grassroots action and children’s charities, while downplaying any government role."

The whole thing is just a pile of emotional manipulation, while compeletly ignoring the far, far greater number of legitimate uses of end to end encryption, and the actual dangers to everyday people of personal information being stolen, accessed, leaked, etc. if it's banned! Extremely dirty tactics.

1. https://news.ycombinator.com/item?id=29955893

Revealed: UK Gov’t Plans Publicity Blitz to Undermine Privacy of Your Chats
https://www.rollingstone.com/culture/culture-news/revealed-uk-government-publicity-blitz-to-undermine-privacy-encryption-1285453/

Lainaus
The Home Office has hired a high-end ad agency to mobilize public opinion against encrypted communications — with plans that include some shockingly manipulative tactics
...
Successive Home Secretaries of different political parties have taken strong anti-encryption stances, claiming the technology — which is essential for online privacy and security — will diminish the effectiveness of UK bulk surveillance capabilities, make fighting organized crime more difficult, and hamper the ability to stop terror attacks. The American FBI has made similar arguments in recent years — claims which have been widely debunked by technologists and civil libertarians on both sides of the Atlantic.

The new campaign, however, is entirely focused on the argument that improved encryption would hamper efforts to tackle child exploitation online. A presentation attributed to M&C Saatchi notes that “some messaging platforms, including WhatsApp” already use end-to-end encryption, but want to oppose its extension.

The plans include a media blitz, campaign efforts from UK charities and law enforcement agencies, calls to action for the public to contact tech companies directly, and multiple real-world stunts — some designed to make the public “uneasy.” The presentation was produced to recruit potential not-for-profit coalition partners, so it is not clear whether or not each proposed action within was approved for the final campaign.

One key slide notes that “most of the public have never heard” of end-to-end encryption – adding that this means “people can be easily swayed” on the issue. The same slide notes that the campaign “must not start a privacy vs safety debate.”
...
The opening phase of the campaign is expected to launch within days. According to the presentation, the push will appear to be  the result of grassroots action and children’s charities, while downplaying any government role. 
...
This campaign would be targeted through an “agreed list of media outlets”, including “sofa programmes” such as Loose Women and This Morning for broadcast. The slide notes the project is “exploring a partnership” with the tabloid newspaper The Sun — the UK’s second-best selling newspaper.
...
The Home Office has faced previous scrutiny over its behind-the-scenes roles in communications plans. It has run operations aimed at countering extremism and polarization, criticized by investigative journalist Ian Cobain for hiding the government role in the apparently spontaneous showing of solidarity by minority groups after terror attacks, for example.
...
“[W]e are exploring a number of activations which would prompt action from both the coalition and the public … There is scope for this to involve a social media activation where we ask parents to write to Mark [Zuckerberg] via their Facebook status.”
...
The UK government has been among the most strident in the democratic world in its opposition to end-to-end encryption — to an extent that has prompted a backlash even among some former senior security officials.

In a lecture last November, former chief executive of the UK’s National Cyber Security Centre Ciaran Martin criticized the Home Office’s rhetoric on encryption — and its broader approach.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2022, 17:31:42 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/