Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 316156 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 952
 • Liked: 43546
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1680 : 23.11.2023, 19:03:46 »
€Uroistoliitto on menestystarina vailla vertaa.

Lainaus

EU:n juomavesi­direktiivi uhkaa tuoda jättilaskun – putkia voisi joutua uusimaan jopa 3–5 vuoden välein
Juomavesidirektiivin toimeenpano voi johtaa vesilaitteistojen tiuhaan uusimiseen ja terveyshaittojen kasvamiseen. Kiinteistöliiton mukaan miljardien eurojen vuosittaiset putki-investoinnit ovat riskialttiita.

X

SUOMELLE direktiivin ongelmallisuus piilee veden kanssa kosketuksissa olevissa hyväksytyissä materiaaleissa.

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa käytettävät sinkinkadon kestävät messinkimateriaalit ovat vaarassa jäädä Euroopan komission hyväksymän materiaalilistauksen ulkopuolelle.

Komission mukaan messinkimateriaaleista liukenee veteen liikaa lyijyä. Sen sijaan valtioneuvosto vetoaa tieteelliseen näyttöön ja veden laadun seurannan tuloksiin perustuen, ettei Suomessa käytössä olevista materiaaleista tosiasiassa liukene terveydelle haitallisia määriä lyijyä talousveteen.

MIKÄLI komission ehdotus menee sellaisenaan läpi, tulisi Suomessa käytössä olevia vesilaitteistoja uusia jopa 3–5 vuoden välein, valtioneuvosto arvioi.

Pelkästään rakennetun asuntokannan osalta kustannukset nousisivat arvion mukaan 3,2–3,5 miljardiin euroon vuodessa.

– Tämän tarpeettoman kustannuksen suuruus on käsittämätön, ympäristövaliokunta toteaa eduskunnan EU-asioita käsittelevälle suurelle valiokunnalle antamassaan lausunnossa.

Kiinteistöliiton mukaan asuinrakennusten miljardien eurojen vuosittaiset putki-investoinnit ovat riskialttiita, jos markkinoilla ei ole Suomen olosuhteita kestäviä putkistomateriaaleja.

– Tämä lisää vahinkokustannuksia, joista huonoimmillaan vain osa korvattaisiin kiinteistövakuutuksista, mikäli uudet, mutta Suomen olosuhteita kestämättömät putkistotarvikkeet aiheuttaisivat putkistovuotoja, Kiinteistöliitto sanoo lausunnossaan.

X

Komission on määrä antaa direktiivin täytäntöönpanosäädökset viimeistään 12. tammikuuta. Tämän jälkeen jäsenmaiden ministereistä koostuvalla ministerineuvostolla ja Euroopan parlamentilla on kaksi kuukautta aikaa ilmaista kantansa asetuksesta.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010011510.html

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 038
 • Liked: 9224
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1681 : 24.11.2023, 01:00:39 »
Miksi silloin liittymispäätösvaiheessa tähän vapautta tuovaan yhteisöön meille ei kerrottu, että ne tulee määrämään meidän juomavesiputkien materiaalinkin?
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 133
 • Liked: 91452
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1682 : 24.11.2023, 01:20:32 »
Miksi silloin liittymispäätösvaiheessa tähän vapautta tuovaan yhteisöön meille ei kerrottu, että ne tulee määrämään meidän juomavesiputkien materiaalinkin?

Noh, tämä EU on samanlainen hirviö kuin Johnny Cashin hahmo biisissä "One piece at a time", joka siis varasti työnantajansa autoteltaalta aina yhden osan kerrallaan, jotta varkautta ei huomattaisi. Jolloin lopputuloskin oli vaarallinen, yhteensopimattomista osista rakennettu Frankensteinin Cadillac.

Kuten EU. Paitsi että EU on Frankensteinin Trabant. Sitä vaarallisempi, mitä enemmän siihen lisätään yhteenspimattomia osia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Trabant

Johnny Cash - One Piece at a Time
https://www.youtube.com/watch?v=uErKI0zWgjg
« Viimeksi muokattu: 24.11.2023, 01:26:34 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa, vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti, vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä, vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 734
 • Liked: 3619
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1683 : 24.11.2023, 01:54:51 »
Lyijy- tai pläkkiputkia ei ole käytössä missään, paitsi ehkä jenkeissä.

Linjavedot ovat nykyään muovia (polyeteeniä). Vanhat vesiputket, mitä jäljellä, ovat tyypillisesti valurautaa. Mutta niitä vaihdetaan tai sukitetaan muutenkin, koska ovat hauraita.

Talojen sisällä käytetään muoviputkia (polyeteeniä) ja niissä messinkiliitokset. Kupariputkia jos käytetään, niin on +99.7% kuparia ja loput ‰ fosforia.

Lainaus käyttäjältä: IS
Komission mukaan messinkimateriaaleista liukenee veteen liikaa lyijyä.
Messingistä on olemassa erilaisia standardiseoksia ja sen lyijypitoisia seoksia käytetään lähinnä hiekka- ja painevalussa, eli kun valmistetaan liitoskappaleita.

Lainaus
The most common red brass, UNS Alloy C83600, is called 85 metal, or 85-5-5-5. It contains 85% copper and 5% of each of the elements tin, lead, and zinc. The next is UNS Alloy C84400, a semi-red brass known as 81 metal, or 81-3-7-9. It contains 81% copper, 3% tin, 7% lead, and 9% zinc. These two alloys are traditionally sand cast. UNS Alloy C85800 is a standard yellow brass for permanent mold casting, and it contains 31 to 41% zinc, 1.5% each of lead and tin, with the balance copper.
    https://link.gale.com/apps/doc/A82481009/AONE?u=anon~33e34ef&sid=googleScholar&xid=d22b220f

Vaihtoehtona ovat huonosti valuhommisa toimivat lyijyttömät seokset, tai lyijyn vaihtaminen seleeniin tai vismuttiin, kuten lyijy molemmat myrkyllisiä, seleeni tosin hivenaine. Tilanne on oikeastaan sama kuin elektroniikkateollisuudessa, missä on jouduttu siirtymään lyijyllisestä tinausmateriaalista (40% lyijyä/60% tinaa) lyijyttömiin (mihin lisätty prosentteja hopea ja kuparia). Aiheutti ongelmia alussa, koska prosessimuutos, mutta kukaan ei enää valita.

Lainaus käyttäjältä: IS
Mikäli komission ehdotus menee sellaisenaan läpi, tulisi Suomessa käytössä olevia vesilaitteistoja uusia jopa 3–5 vuoden välein, valtioneuvosto arvioi.

Jonkun lobbarin, toimeksiannosta kirjoittama teksti yllä, mennyt happotestaamattomana läpi valtioneuvostossa ja viestintäfirma sekä tekstin kirjoittaja kuitannut itselleen kuukauden bonarit... Väite on siis silkkaa bullshittiä.

Mutta tämä perustuu mutuun. LVI-hommalainen tietänee paremmin.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2023, 02:22:35 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 321
 • Liked: 700
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1684 : 24.11.2023, 15:47:43 »
Kyllähän kansalaisten keskinäisen suojatun viestinvaihdon estäminen vaikuttaa mahdollisuuksiin taistella totalitarismia vastaan, mutta on niitä regiimejä kaadettu aiemminkin, vaikkei Signalia olisikaan ollut kännykässä asennettuna.

Suojatun viestinvälityksen kieltäminen, tiukka asekontrolli tai niiden konfiskoiminen, sekä biometriset tunnisteet ja muu kyttäys. Siinä on modernin totalitarismin kolme peruspilaria, ja EU:ssa tämä kyllä tiedetään.
Yhden asian minkä voisi lisätä tähän on liikkumisen hankaloittaminen, oli se autolla (bensaverojen nostopaineet, parkkipaikkojen poistaminen sekä mustamaalaaminen ja kampanjointi) sekä lentokoneella (lentoverot & mustamaalaaminen ja kampanjointi). Tavoitteenna että ihmiset tekevät mukisematta työt, tulevat kotiin, ja pistävät propagandan töllöstä päälle.

Tästä voi lukea lisää "15 min kaupungit" -nimisistä hankkeista johon myös Helsingissä ajetaan. Matkailusta on vallanpitäjille mitätön hyöty.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 262
 • Liked: 24358
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1685 : 03.12.2023, 13:40:48 »
Jokaiseen taloon 4 vuoden välein pakollinen putkiremppa? EU saattaa määrätä Suomen kontalleen.

https://www.verkkouutiset.fi/a/sinuhe-wallinheimo-tama-oli-suomen-eun-puheenjohtajakauden-suurin-moka/#aa373bd1

Lainaus
Tekniikka & Talous-lehden mukaan suomalaiset saattaisivat joutua tekemään monia peräkkäisiä putkiremontteja, mikäli Euroopan komission esitys toteutuu. Esityksessä sallittuihin materiaaleihin ei ole sisällytetty sinkkikadon kestäviä messinkiseoksia.

Suomen ja Ruotsin veden laatu johtaa nopeaan korroosioon, minkä vuoksi vesilaitteistojen liitososissa on tarve käyttää messinkiseoksia, jotka sisältävät vähäisiä määriä lyijyä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vesilaitteisoilla olisi epärealistisen lyhyt käyttöikä, mikäli sinkkikadon kestäviä materiaaleja ei olisi käytössä. Laitteistojen uusimistarve olisi 3-5 vuoden välein.

– Tämä ei ole realistista, ja tästä arvioidut kustannukset on arvioitu olevan 3,2–3,5 miljardia euroa vuodessa, STM sanoo lausunnossaan eduskunnan ympäristövaliokunnalle.

– Kustannukset Suomelle lähes samat vuosittain mitä elpymispaketti meille maksaa kokonaisuudessaan, Wallinheimo kirjoittaa.

No, hallitus kuitenkin kuristanee lisäsäästöjä köyhiltä, sairailta ja muilta tarpeettomilta suomalaisilta.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 970
 • Liked: 5313
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1686 : 07.12.2023, 10:53:05 »
Jokaiseen taloon 4 vuoden välein pakollinen putkiremppa? EU saattaa määrätä Suomen kontalleen.

https://www.verkkouutiset.fi/a/sinuhe-wallinheimo-tama-oli-suomen-eun-puheenjohtajakauden-suurin-moka/#aa373bd1

Lainaus
Tekniikka & Talous-lehden mukaan suomalaiset saattaisivat joutua tekemään monia peräkkäisiä putkiremontteja, mikäli Euroopan komission esitys toteutuu. Esityksessä sallittuihin materiaaleihin ei ole sisällytetty sinkkikadon kestäviä messinkiseoksia.

Suomen ja Ruotsin veden laatu johtaa nopeaan korroosioon, minkä vuoksi vesilaitteistojen liitososissa on tarve käyttää messinkiseoksia, jotka sisältävät vähäisiä määriä lyijyä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vesilaitteisoilla olisi epärealistisen lyhyt käyttöikä, mikäli sinkkikadon kestäviä materiaaleja ei olisi käytössä. Laitteistojen uusimistarve olisi 3-5 vuoden välein.

– Tämä ei ole realistista, ja tästä arvioidut kustannukset on arvioitu olevan 3,2–3,5 miljardia euroa vuodessa, STM sanoo lausunnossaan eduskunnan ympäristövaliokunnalle.

– Kustannukset Suomelle lähes samat vuosittain mitä elpymispaketti meille maksaa kokonaisuudessaan, Wallinheimo kirjoittaa.

No, hallitus kuitenkin kuristanee lisäsäästöjä köyhiltä, sairailta ja muilta tarpeettomilta suomalaisilta.

Irvokasta puuhaa kun vielä ministeriöt esittää olevansa suomalaisten puolella, jota eivät ole olleet koskaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 055
 • Liked: 131914
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1687 : 07.12.2023, 21:53:01 »
Helsingin Sanomat: Pääkirjoitus: Suomalaiset haluavat EU:n vahvistuvan 7.12.2023

Suomen suvereniteetin kustannuksella vai suhteessa muuhun maailmaan? Missä suomalaiset ovat ilmaisseet tällaisen tahdon?

Jos otsikko viittaa pääkirjoituksessa mainittuun eurobarometriin, siinä vajaa puolet suomalaisista vastasi "tärkeässä" epämääräiseen kysymykseen "Haluaisitko henkilökohtaisesti nähdä Euroopan parlamentin tärkeässä vai vähemmän tärkeässä roolissa?"

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Eurovaaleihin on puoli vuotta aikaa. Kun presidentinvaaleista on helmikuussa päästy, puolueet siirtyvät kampanjoinnissa seuraaviin vaaleihin vieläpä varsin samankaltaisilla teemoilla kuin nyt presidentinvaaleissa.

Tuore Euroopan parlamentin teettämä eurobarometri kertoo, ettei eurovaaliehdokkaiden tarvitse huudella tuuleen. EU ja eurovaalit kiinnostavat suomalaisia, ja suomalaiset myös ymmärtävät, miksi EU:sta kannattaa olla kiinnostunut.

Erityisen tärkeänä suomalaiset pitävät EU:ta siksi, että se tuottaa turvallisuutta. Suomalaiset ovat Ukrainan sodan, Venäjän aggression, hybridiuhkien ja itärajankin tapahtumien vuoksi herkistyneet turvallisuus- ja puolustuspolitiikan teemoille ja niistä toivotaan kärkiteemaa myös Euroopan parlamentille.

Venäjän Suomen itärajalle järjestämää hybridioperaatiota ei torjuta turvallisuus- ja puolustuspolitiikan teemoilla vaan uusia raja- ja maahanmuuttolakeja kehittämällä tai nykyisiä rikkomalla.

Eurobarometrissä 3 prosenttia suomalaisista mainitsi tärkeäksi arvoksi, jota Euroopan parlamentin pitäisi puolustaa, "oikeuden hakea turvapaikkaa vainolta". 14 valmiiksi määritellyn kohdan joukkoon ei mahtunut "arvoksi" esimerkiksi rajojen ja jäsenmaiden kansalaisten puolustaminen uhkia vastaan tai mikään sitä etäisestikään muistuttava.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 038
 • Liked: 9224
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1688 : 04.03.2024, 02:48:01 »
Europarlamentti uhkaa muuttua toimintakyvyttömäksi, jos EU-myönteiset puolueet eivät tiivistä yhteistyötään, varoittaa puheenjohtaja Metsola


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010252561.html

Toimintakyky = Kymmenien miljardien eurojen löysäkätisiä lahjoituksia, vihreätä huu-haata tai eurooppalaisen kulttuurin hautautumista muslim-vyöryyn ei saisi kritisoida, vaan kaikki mitä esitetään, pitää hyväksyä mukisematta yksimielisesti seisaaltaan taputtaen.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

JiM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 863
 • Liked: 2536
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1689 : 10.03.2024, 00:00:33 »
Lainaus
Euroopan Unioni äänesti digitaalisen lompakon puolesta

Euroopan unionissa on äänestetty digitaalisen lompakon puolesta. Kyseessä on tunnistuspalvelu, joka kerää mahdollisimman paljon keskitettyä dataa EU-maiden kansalaisista.

Lompakko toimii kännykkäsovelluksena, jonka avulla kansalaiset voisivat esimerkiksi tunnistautua viranomaisille, allekirjoittaa dokumentteja, äänestää ja hoitaa maksuja. Yksityisen palveluntarjoajan sijaan tietokantaa ylläpitäisi Euroopan unioni, joka voisi tiedonkeruun avulla rakentaa ennennäkemättömän tarkat profiilit kansalaisten tekemisistä, mieltymyksistä, sosiaalisista verkostoista ja poliittisista suuntautumisista.

Digilompakko säilöisi kuittien ohella esimerkiksi viranomaisten asiakirjoja. Lompakosta itsestään muodostuisi jokaisen EU-kansalaisen ”digitaalinen identiteetti” Brysselin kaavailujen mukaan. Sen avulla kansalaiset voisivat ”tunnistautua luotettavasti kaikissa EU-maissa”.

Toisin sanoen kyse on kehityksestä, jollaisesta esimerkiksi Kiinaa piiskataan, kun pitää paheksua jotakuta. Lompakon avulla voidaan jakaa sosiaalisia pisteitä ja esimerkiksi estää kansalaisen pääsy tiettyihin palveluihin, mikäli sosiaaliset pisteesi eivät riitä. Tämä tarkoittaa, että nationalisteilla tulee olemaan kovat ajat.

Lompakko on vielä toistaiseksi vapaaehtoinen. Toisin sanoen sitä testataan ensin hölmöimmillä, jotka lataavat lompakon suoraan, ja kehitetään asteittain kepin ja porkkanan avulla käytännössä pakolliseksi käyttää.

https://www.kansalainen.fi/euroopan-unioni-aanesti-digitaalisen-lompakon-puolesta/

https://www.is.fi/digitoday/art-2000010113756.html


“Already Here” - Candace Owens on America Implementing a Social Credit Score System

https://www.youtube.com/watch?v=jg2fgmHudoc

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 952
 • Liked: 43546
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1690 : 12.03.2024, 15:09:38 »
Lainaus

EU-parlamentti on äänestänyt rakennusten energiatehokkuusdirektiivin hyväksynnän puolesta täysistunnossaan Strasbourgissa.

Äänestyksessä 370 meppiä äänesti puolesta, 199 vastaan ja 46 tyhjää.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistus pyrkii leikkaamaan EU:n rakennussektorin kasvihuonekaasupäästöjä ja energiankulutusta merkittävästi vuoteen 2030 mennessä.

Kukin jäsenmaa hyväksyy oman kansallisen suunnitelmansa asuinrakennusten primäärienergian keskimääräisen käytön vähentämiseksi 16 prosentilla vuoteen 2030 ja 20–22 prosentilla vuoteen 2035 mennessä. Jäsenmaat valitsevat itse kohderakennukset ja toteutettavat toimenpiteet.

Lisäksi päästöttömyydestä tulee normi uusille rakennuksille.


https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-215838

Lainaus
X

Eurooppa voi joutua kärsimään katastrofaalisista ilmastonmuutoksen seurauksista, jos ilmastotoimiin ei ryhdytä kiireellisesti, EU:n tuore maanantaina julkaistu analyysi varoittaa. Suurimmassa ilmastoriskien vaarassa ovat Etelä-Euroopan alueet.

Ilmastoriskeihin lukeutuu maastopalot, vesipula ja niiden vaikutukset maatalouteen. Matalia rannikkoalueita puolestaan uhkaa tulvat, eroosio ja suolaisen meriveden tunkeutuminen pohjavesiin.

X

Ilmastovaikutuksia näkyisi myös pohjoisemmassa osassa mannerta. Viime vuosien esimerkkejä kohonneista ilmastoriskeistä ovat Saksan tulvat ja Ruotsin metsäpalot.

X

– Nämä tapahtumat ovat uutta normaalia. Sen pitäisi olla viimeinen herätys, EEA:n johtaja Leena Ylä-Mononen sanoi tiedotustilaisuudessa ennen raportin julkaisemista uutistoimisto AFP:n mukaan.

X

Varoituksista huolimatta EEA huomauttaa, että Euroopan maissa on tapahtunut merkittävää edistystä. Ilmastotekoja olisi kuitenkin lisättävä entisestään katastrofien välttämiseksi.


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d84960b5-256c-4306-a60d-0da3d31599e8

Lainaus

Lue lisää siitä, miten EU parantaa jokapäiväistä elämääsi
maahanmuutto

0 artikkelit

Minun perheeni
Minun työni
Minun terveyteni
Minun matkani
Minun ruokani ja juomani
Minun rahani
Minun ostokseni
Minun oikeuteni ja vapauteni EU:ssa
Minun maailmani
Minun alueeni
Minun vapaa-aikani
Minun planeettani
Minun koulutukseni
Minun päiväni
Minun tulevaisuuteni
Minun turvallisuuteni

Sotaa ja vainoa omassa maassaan pakenevilla on oikeus hakea suojelua toisessa maassa pakolaisina. Kansainvälinen lainsäädäntö velvoittaa maita suojelemaan pakolaisia ja tarjoamaan heille vastaanotto-olosuhteet ihmisoikeuksia kunnioittaen.

EU:ssa noudatetaan samoja periaatteita. Näin taataan, että kaikki EU-maat tarjoavat suojelua ja niillä on sama käsitys pakolaisuudesta. Lopullinen päätös pakolaisasemasta tehdään jäsenmaassa, mutta EU-lailla on muutettu kansallisia säännöksiä ja lisätty takeita siitä, että pakolaisille annetaan samantasoista suojelua riippumatta siitä, minne he saapuvat EU:ssa.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan vuonna 2022 lähes kuusi miljoonaa ukrainalaista on tullut Eurooppaan sotaa pakoon. EU reagoi nopeasti myöntämällä heille välitöntä tilapäistä suojelua. EU:n tasolla sovelletaan erityistä suojeluasemaa, joka antaa ukrainalaisille useita oikeuksia, kuten oikeuden oleskella ja työskennellä EU:ssa.

Auttaakseen EU:n ulkopuolisia maita, joissa on tällä hetkellä paljon pakolaisia, kuten Turkki, Libanon ja Jordania, EU on perustanut järjestelmän, jonka avulla näiden maiden pakolaisleireillä olevat ihmiset voivat siirtyä suoraan EU-maihin. Järjestelmää toteutetaan yhdessä YK:n pakolaisvaltuutetun kanssa, joka auttaa uudelleensijoittamaan pakolaisleireiltä tulevia pakolaisia.

EU tarjoaa rahoitusta sekä EU:ssa että sen ulkopuolella (9,88 miljardia euroa turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston kautta vuosiksi 2021–2027). Se tarjoaa myös kehitysapua ja humanitaarista apua EU:n ulkopuolisille maille auttaakseen niitä vahvistamaan yhteiskuntiaan vaikeina aikoina ja auttamaan niitä vastaanottamaan ja kotouttamaan pakolaisia.


https://what-europe-does-for-me.europarl.europa.eu/fi/social/H28?search=maahanmuutto

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 952
 • Liked: 43546
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1691 : 13.03.2024, 22:13:51 »
Kun tuo idiootti hehkuttaa jotain niin on varmaa että se on erittäin haitallista.

Lainaus

Kumpula-Natri: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi valmiiksi - lopputuloksessa korostuu oikeudenmukaisuus

X

Huoli ns. pakkoremonteista on lopullisesti ohi”, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) kommentoi.

-Asuinrakennusten osalta onnistuimme varmistamaan yhden demariryhmän tärkeimmistä tavoitteista: vähintään 55 prosenttia keskimääräisen energiankulutuksen vähenemisestä olisi saavutettava korjaamalla heikoimman energiatehokkuuden omaavia asuinrakennuksia. Usein juuri noissa taloissa on vaikea löytää energiaremontteihin rahaa, koska niissä asuu hyvin usein pienituloisia. Jäsenmaiden on luotava tukitoimenpiteitä, joissa tuki kohdistuu niille kotitalouksille ja rakennuksille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Kansallinen toteuttaminen, mutta eurooppalainen päämäärä, mahdollistaa erilaisten asuntokantojen ja kansallisten ominaispiirteiden huomioimisen. Yksinomaan fossiilisilla polttoaineilla toimivat erilliset lämmityskattilat poistetaan rakennuksista asteittain vuoteen 2040 mennessä. Hybridikattilat ovat myös toteuttamiskelpoinen vaihtoehto, jos jäsenvaltio niin näkee. Lisäksi direktiivi säilyttää puhtaan kaukolämmön keinovalikoimassa,” Kumpula-Natri jatkaa

X

Energiatehokkuus on paitsi ilmastotavoitteiden, myös pitkän aikavälin asumiskustannusten ja -mukavuuden kannalta kestävä ratkaisu. Direktiivi on nyt tasapainoinen, ja se hyödyttää myös suomalaisia asunnonomistajia ja asukkaita ja myös julkisia omistajia myös energialaskujen myötä,” Kumpula-Natri päättää.


https://www.sttinfo.fi/tiedote/70119096/kumpula-natri-rakennusten-energiatehokkuusdirektiivi-valmiiksi-lopputuloksessa-korostuu-oikeudenmukaisuus?publisherId=69817786

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 055
 • Liked: 131914
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1692 : 13.03.2024, 22:42:31 »
Kun tuo idiootti hehkuttaa jotain niin on varmaa että se on erittäin haitallista.

Ville Niinistön johdolla selittävät mustaa valkoiseksi ja tehtyjä muutoksia käänteentekeväksi voitoksi.

Lainaus
Huoli ns. pakkoremonteista on lopullisesti ohi”, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) kommentoi.

Jos oikein ymmärsin sekavasta uutisoinnista, uudistus pysyy suunnilleen yhtä radikaalin huonona kuin alkuperäinenkin. Remonttipakko ei enää kohdistu suoraan talonomistajiin vaan vastuu sälytetään valtiolle, joka joko pakottaa tai suostuttelee rahalla (kukahan mahtaa maksaa?) remontoimaan. Eikös se näin mene?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 707
 • Liked: 3166
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1693 : 14.03.2024, 08:41:45 »
Kun tuo idiootti hehkuttaa jotain niin on varmaa että se on erittäin haitallista.

Lainaus

Kumpula-Natri: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi valmiiksi - lopputuloksessa korostuu oikeudenmukaisuus

X

Huoli ns. pakkoremonteista on lopullisesti ohi”, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) kommentoi.

-Asuinrakennusten osalta onnistuimme varmistamaan yhden demariryhmän tärkeimmistä tavoitteista: vähintään 55 prosenttia keskimääräisen energiankulutuksen vähenemisestä olisi saavutettava korjaamalla heikoimman energiatehokkuuden omaavia asuinrakennuksia. Usein juuri noissa taloissa on vaikea löytää energiaremontteihin rahaa, koska niissä asuu hyvin usein pienituloisia. Jäsenmaiden on luotava tukitoimenpiteitä, joissa tuki kohdistuu niille kotitalouksille ja rakennuksille, jotka sitä eniten tarvitsevat. [/url]
No kuka nuo sitten maksaa? Köyhä maksaa ensin oman osuutensa, sekä sitten maksaa moninkerroin veroa, että mädäntyneen systeemin perästä tulee paljon veroja pienempi tukijainen takaisin.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.