Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 309224 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 701
 • Liked: 42766
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1680 : 23.11.2023, 19:03:46 »
€Uroistoliitto on menestystarina vailla vertaa.

Lainaus

EU:n juomavesi­direktiivi uhkaa tuoda jättilaskun – putkia voisi joutua uusimaan jopa 3–5 vuoden välein
Juomavesidirektiivin toimeenpano voi johtaa vesilaitteistojen tiuhaan uusimiseen ja terveyshaittojen kasvamiseen. Kiinteistöliiton mukaan miljardien eurojen vuosittaiset putki-investoinnit ovat riskialttiita.

X

SUOMELLE direktiivin ongelmallisuus piilee veden kanssa kosketuksissa olevissa hyväksytyissä materiaaleissa.

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa käytettävät sinkinkadon kestävät messinkimateriaalit ovat vaarassa jäädä Euroopan komission hyväksymän materiaalilistauksen ulkopuolelle.

Komission mukaan messinkimateriaaleista liukenee veteen liikaa lyijyä. Sen sijaan valtioneuvosto vetoaa tieteelliseen näyttöön ja veden laadun seurannan tuloksiin perustuen, ettei Suomessa käytössä olevista materiaaleista tosiasiassa liukene terveydelle haitallisia määriä lyijyä talousveteen.

MIKÄLI komission ehdotus menee sellaisenaan läpi, tulisi Suomessa käytössä olevia vesilaitteistoja uusia jopa 3–5 vuoden välein, valtioneuvosto arvioi.

Pelkästään rakennetun asuntokannan osalta kustannukset nousisivat arvion mukaan 3,2–3,5 miljardiin euroon vuodessa.

– Tämän tarpeettoman kustannuksen suuruus on käsittämätön, ympäristövaliokunta toteaa eduskunnan EU-asioita käsittelevälle suurelle valiokunnalle antamassaan lausunnossa.

Kiinteistöliiton mukaan asuinrakennusten miljardien eurojen vuosittaiset putki-investoinnit ovat riskialttiita, jos markkinoilla ei ole Suomen olosuhteita kestäviä putkistomateriaaleja.

– Tämä lisää vahinkokustannuksia, joista huonoimmillaan vain osa korvattaisiin kiinteistövakuutuksista, mikäli uudet, mutta Suomen olosuhteita kestämättömät putkistotarvikkeet aiheuttaisivat putkistovuotoja, Kiinteistöliitto sanoo lausunnossaan.

X

Komission on määrä antaa direktiivin täytäntöönpanosäädökset viimeistään 12. tammikuuta. Tämän jälkeen jäsenmaiden ministereistä koostuvalla ministerineuvostolla ja Euroopan parlamentilla on kaksi kuukautta aikaa ilmaista kantansa asetuksesta.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010011510.html

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 996
 • Liked: 9059
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1681 : 24.11.2023, 01:00:39 »
Miksi silloin liittymispäätösvaiheessa tähän vapautta tuovaan yhteisöön meille ei kerrottu, että ne tulee määrämään meidän juomavesiputkien materiaalinkin?
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 224
 • Liked: 88717
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritius.
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1682 : 24.11.2023, 01:20:32 »
Miksi silloin liittymispäätösvaiheessa tähän vapautta tuovaan yhteisöön meille ei kerrottu, että ne tulee määrämään meidän juomavesiputkien materiaalinkin?

Noh, tämä EU on samanlainen hirviö kuin Johnny Cashin hahmo biisissä "One piece at a time", joka siis varasti työnantajansa autoteltaalta aina yhden osan kerrallaan, jotta varkautta ei huomattaisi. Jolloin lopputuloskin oli vaarallinen, yhteensopimattomista osista rakennettu Frankensteinin Cadillac.

Kuten EU. Paitsi että EU on Frankensteinin Trabant. Sitä vaarallisempi, mitä enemmän siihen lisätään yhteenspimattomia osia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Trabant

Johnny Cash - One Piece at a Time
https://www.youtube.com/watch?v=uErKI0zWgjg
« Viimeksi muokattu: 24.11.2023, 01:26:34 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 662
 • Liked: 3368
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1683 : 24.11.2023, 01:54:51 »
Lyijy- tai pläkkiputkia ei ole käytössä missään, paitsi ehkä jenkeissä.

Linjavedot ovat nykyään muovia (polyeteeniä). Vanhat vesiputket, mitä jäljellä, ovat tyypillisesti valurautaa. Mutta niitä vaihdetaan tai sukitetaan muutenkin, koska ovat hauraita.

Talojen sisällä käytetään muoviputkia (polyeteeniä) ja niissä messinkiliitokset. Kupariputkia jos käytetään, niin on +99.7% kuparia ja loput ‰ fosforia.

Lainaus käyttäjältä: IS
Komission mukaan messinkimateriaaleista liukenee veteen liikaa lyijyä.
Messingistä on olemassa erilaisia standardiseoksia ja sen lyijypitoisia seoksia käytetään lähinnä hiekka- ja painevalussa, eli kun valmistetaan liitoskappaleita.

Lainaus
The most common red brass, UNS Alloy C83600, is called 85 metal, or 85-5-5-5. It contains 85% copper and 5% of each of the elements tin, lead, and zinc. The next is UNS Alloy C84400, a semi-red brass known as 81 metal, or 81-3-7-9. It contains 81% copper, 3% tin, 7% lead, and 9% zinc. These two alloys are traditionally sand cast. UNS Alloy C85800 is a standard yellow brass for permanent mold casting, and it contains 31 to 41% zinc, 1.5% each of lead and tin, with the balance copper.
    https://link.gale.com/apps/doc/A82481009/AONE?u=anon~33e34ef&sid=googleScholar&xid=d22b220f

Vaihtoehtona ovat huonosti valuhommisa toimivat lyijyttömät seokset, tai lyijyn vaihtaminen seleeniin tai vismuttiin, kuten lyijy molemmat myrkyllisiä, seleeni tosin hivenaine. Tilanne on oikeastaan sama kuin elektroniikkateollisuudessa, missä on jouduttu siirtymään lyijyllisestä tinausmateriaalista (40% lyijyä/60% tinaa) lyijyttömiin (mihin lisätty prosentteja hopea ja kuparia). Aiheutti ongelmia alussa, koska prosessimuutos, mutta kukaan ei enää valita.

Lainaus käyttäjältä: IS
Mikäli komission ehdotus menee sellaisenaan läpi, tulisi Suomessa käytössä olevia vesilaitteistoja uusia jopa 3–5 vuoden välein, valtioneuvosto arvioi.

Jonkun lobbarin, toimeksiannosta kirjoittama teksti yllä, mennyt happotestaamattomana läpi valtioneuvostossa ja viestintäfirma sekä tekstin kirjoittaja kuitannut itselleen kuukauden bonarit... Väite on siis silkkaa bullshittiä.

Mutta tämä perustuu mutuun. LVI-hommalainen tietänee paremmin.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2023, 02:22:35 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Hetkellinen kaksisuuntainen kielikääntäjä

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 238
 • Liked: 481
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1684 : 24.11.2023, 15:47:43 »
Kyllähän kansalaisten keskinäisen suojatun viestinvaihdon estäminen vaikuttaa mahdollisuuksiin taistella totalitarismia vastaan, mutta on niitä regiimejä kaadettu aiemminkin, vaikkei Signalia olisikaan ollut kännykässä asennettuna.

Suojatun viestinvälityksen kieltäminen, tiukka asekontrolli tai niiden konfiskoiminen, sekä biometriset tunnisteet ja muu kyttäys. Siinä on modernin totalitarismin kolme peruspilaria, ja EU:ssa tämä kyllä tiedetään.
Yhden asian minkä voisi lisätä tähän on liikkumisen hankaloittaminen, oli se autolla (bensaverojen nostopaineet, parkkipaikkojen poistaminen sekä mustamaalaaminen ja kampanjointi) sekä lentokoneella (lentoverot & mustamaalaaminen ja kampanjointi). Tavoitteenna että ihmiset tekevät mukisematta työt, tulevat kotiin, ja pistävät propagandan töllöstä päälle.

Tästä voi lukea lisää "15 min kaupungit" -nimisistä hankkeista johon myös Helsingissä ajetaan. Matkailusta on vallanpitäjille mitätön hyöty.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 136
 • Liked: 23919
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1685 : 03.12.2023, 13:40:48 »
Jokaiseen taloon 4 vuoden välein pakollinen putkiremppa? EU saattaa määrätä Suomen kontalleen.

https://www.verkkouutiset.fi/a/sinuhe-wallinheimo-tama-oli-suomen-eun-puheenjohtajakauden-suurin-moka/#aa373bd1

Lainaus
Tekniikka & Talous-lehden mukaan suomalaiset saattaisivat joutua tekemään monia peräkkäisiä putkiremontteja, mikäli Euroopan komission esitys toteutuu. Esityksessä sallittuihin materiaaleihin ei ole sisällytetty sinkkikadon kestäviä messinkiseoksia.

Suomen ja Ruotsin veden laatu johtaa nopeaan korroosioon, minkä vuoksi vesilaitteistojen liitososissa on tarve käyttää messinkiseoksia, jotka sisältävät vähäisiä määriä lyijyä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vesilaitteisoilla olisi epärealistisen lyhyt käyttöikä, mikäli sinkkikadon kestäviä materiaaleja ei olisi käytössä. Laitteistojen uusimistarve olisi 3-5 vuoden välein.

– Tämä ei ole realistista, ja tästä arvioidut kustannukset on arvioitu olevan 3,2–3,5 miljardia euroa vuodessa, STM sanoo lausunnossaan eduskunnan ympäristövaliokunnalle.

– Kustannukset Suomelle lähes samat vuosittain mitä elpymispaketti meille maksaa kokonaisuudessaan, Wallinheimo kirjoittaa.

No, hallitus kuitenkin kuristanee lisäsäästöjä köyhiltä, sairailta ja muilta tarpeettomilta suomalaisilta.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 861
 • Liked: 5244
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1686 : 07.12.2023, 10:53:05 »
Jokaiseen taloon 4 vuoden välein pakollinen putkiremppa? EU saattaa määrätä Suomen kontalleen.

https://www.verkkouutiset.fi/a/sinuhe-wallinheimo-tama-oli-suomen-eun-puheenjohtajakauden-suurin-moka/#aa373bd1

Lainaus
Tekniikka & Talous-lehden mukaan suomalaiset saattaisivat joutua tekemään monia peräkkäisiä putkiremontteja, mikäli Euroopan komission esitys toteutuu. Esityksessä sallittuihin materiaaleihin ei ole sisällytetty sinkkikadon kestäviä messinkiseoksia.

Suomen ja Ruotsin veden laatu johtaa nopeaan korroosioon, minkä vuoksi vesilaitteistojen liitososissa on tarve käyttää messinkiseoksia, jotka sisältävät vähäisiä määriä lyijyä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vesilaitteisoilla olisi epärealistisen lyhyt käyttöikä, mikäli sinkkikadon kestäviä materiaaleja ei olisi käytössä. Laitteistojen uusimistarve olisi 3-5 vuoden välein.

– Tämä ei ole realistista, ja tästä arvioidut kustannukset on arvioitu olevan 3,2–3,5 miljardia euroa vuodessa, STM sanoo lausunnossaan eduskunnan ympäristövaliokunnalle.

– Kustannukset Suomelle lähes samat vuosittain mitä elpymispaketti meille maksaa kokonaisuudessaan, Wallinheimo kirjoittaa.

No, hallitus kuitenkin kuristanee lisäsäästöjä köyhiltä, sairailta ja muilta tarpeettomilta suomalaisilta.

Irvokasta puuhaa kun vielä ministeriöt esittää olevansa suomalaisten puolella, jota eivät ole olleet koskaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 770
 • Liked: 129638
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1687 : 07.12.2023, 21:53:01 »
Helsingin Sanomat: Pääkirjoitus: Suomalaiset haluavat EU:n vahvistuvan 7.12.2023

Suomen suvereniteetin kustannuksella vai suhteessa muuhun maailmaan? Missä suomalaiset ovat ilmaisseet tällaisen tahdon?

Jos otsikko viittaa pääkirjoituksessa mainittuun eurobarometriin, siinä vajaa puolet suomalaisista vastasi "tärkeässä" epämääräiseen kysymykseen "Haluaisitko henkilökohtaisesti nähdä Euroopan parlamentin tärkeässä vai vähemmän tärkeässä roolissa?"

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Eurovaaleihin on puoli vuotta aikaa. Kun presidentinvaaleista on helmikuussa päästy, puolueet siirtyvät kampanjoinnissa seuraaviin vaaleihin vieläpä varsin samankaltaisilla teemoilla kuin nyt presidentinvaaleissa.

Tuore Euroopan parlamentin teettämä eurobarometri kertoo, ettei eurovaaliehdokkaiden tarvitse huudella tuuleen. EU ja eurovaalit kiinnostavat suomalaisia, ja suomalaiset myös ymmärtävät, miksi EU:sta kannattaa olla kiinnostunut.

Erityisen tärkeänä suomalaiset pitävät EU:ta siksi, että se tuottaa turvallisuutta. Suomalaiset ovat Ukrainan sodan, Venäjän aggression, hybridiuhkien ja itärajankin tapahtumien vuoksi herkistyneet turvallisuus- ja puolustuspolitiikan teemoille ja niistä toivotaan kärkiteemaa myös Euroopan parlamentille.

Venäjän Suomen itärajalle järjestämää hybridioperaatiota ei torjuta turvallisuus- ja puolustuspolitiikan teemoilla vaan uusia raja- ja maahanmuuttolakeja kehittämällä tai nykyisiä rikkomalla.

Eurobarometrissä 3 prosenttia suomalaisista mainitsi tärkeäksi arvoksi, jota Euroopan parlamentin pitäisi puolustaa, "oikeuden hakea turvapaikkaa vainolta". 14 valmiiksi määritellyn kohdan joukkoon ei mahtunut "arvoksi" esimerkiksi rajojen ja jäsenmaiden kansalaisten puolustaminen uhkia vastaan tai mikään sitä etäisestikään muistuttava.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset