Kirjoittaja Aihe: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?  (Luettu 328711 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 234
 • Liked: 44396
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1680 : 23.11.2023, 19:03:46 »
€Uroistoliitto on menestystarina vailla vertaa.

Lainaus

EU:n juomavesi­direktiivi uhkaa tuoda jättilaskun – putkia voisi joutua uusimaan jopa 3–5 vuoden välein
Juomavesidirektiivin toimeenpano voi johtaa vesilaitteistojen tiuhaan uusimiseen ja terveyshaittojen kasvamiseen. Kiinteistöliiton mukaan miljardien eurojen vuosittaiset putki-investoinnit ovat riskialttiita.

X

SUOMELLE direktiivin ongelmallisuus piilee veden kanssa kosketuksissa olevissa hyväksytyissä materiaaleissa.

Suomessa ja muissa Pohjoismaissa käytettävät sinkinkadon kestävät messinkimateriaalit ovat vaarassa jäädä Euroopan komission hyväksymän materiaalilistauksen ulkopuolelle.

Komission mukaan messinkimateriaaleista liukenee veteen liikaa lyijyä. Sen sijaan valtioneuvosto vetoaa tieteelliseen näyttöön ja veden laadun seurannan tuloksiin perustuen, ettei Suomessa käytössä olevista materiaaleista tosiasiassa liukene terveydelle haitallisia määriä lyijyä talousveteen.

MIKÄLI komission ehdotus menee sellaisenaan läpi, tulisi Suomessa käytössä olevia vesilaitteistoja uusia jopa 3–5 vuoden välein, valtioneuvosto arvioi.

Pelkästään rakennetun asuntokannan osalta kustannukset nousisivat arvion mukaan 3,2–3,5 miljardiin euroon vuodessa.

– Tämän tarpeettoman kustannuksen suuruus on käsittämätön, ympäristövaliokunta toteaa eduskunnan EU-asioita käsittelevälle suurelle valiokunnalle antamassaan lausunnossa.

Kiinteistöliiton mukaan asuinrakennusten miljardien eurojen vuosittaiset putki-investoinnit ovat riskialttiita, jos markkinoilla ei ole Suomen olosuhteita kestäviä putkistomateriaaleja.

– Tämä lisää vahinkokustannuksia, joista huonoimmillaan vain osa korvattaisiin kiinteistövakuutuksista, mikäli uudet, mutta Suomen olosuhteita kestämättömät putkistotarvikkeet aiheuttaisivat putkistovuotoja, Kiinteistöliitto sanoo lausunnossaan.

X

Komission on määrä antaa direktiivin täytäntöönpanosäädökset viimeistään 12. tammikuuta. Tämän jälkeen jäsenmaiden ministereistä koostuvalla ministerineuvostolla ja Euroopan parlamentilla on kaksi kuukautta aikaa ilmaista kantansa asetuksesta.


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010011510.html

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 069
 • Liked: 9348
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1681 : 24.11.2023, 01:00:39 »
Miksi silloin liittymispäätösvaiheessa tähän vapautta tuovaan yhteisöön meille ei kerrottu, että ne tulee määrämään meidän juomavesiputkien materiaalinkin?
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94325
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1682 : 24.11.2023, 01:20:32 »
Miksi silloin liittymispäätösvaiheessa tähän vapautta tuovaan yhteisöön meille ei kerrottu, että ne tulee määrämään meidän juomavesiputkien materiaalinkin?

Noh, tämä EU on samanlainen hirviö kuin Johnny Cashin hahmo biisissä "One piece at a time", joka siis varasti työnantajansa autoteltaalta aina yhden osan kerrallaan, jotta varkautta ei huomattaisi. Jolloin lopputuloskin oli vaarallinen, yhteensopimattomista osista rakennettu Frankensteinin Cadillac.

Kuten EU. Paitsi että EU on Frankensteinin Trabant. Sitä vaarallisempi, mitä enemmän siihen lisätään yhteenspimattomia osia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Trabant

Johnny Cash - One Piece at a Time
https://www.youtube.com/watch?v=uErKI0zWgjg
« Viimeksi muokattu: 24.11.2023, 01:26:34 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 766
 • Liked: 3747
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1683 : 24.11.2023, 01:54:51 »
Lyijy- tai pläkkiputkia ei ole käytössä missään, paitsi ehkä jenkeissä.

Linjavedot ovat nykyään muovia (polyeteeniä). Vanhat vesiputket, mitä jäljellä, ovat tyypillisesti valurautaa. Mutta niitä vaihdetaan tai sukitetaan muutenkin, koska ovat hauraita.

Talojen sisällä käytetään muoviputkia (polyeteeniä) ja niissä messinkiliitokset. Kupariputkia jos käytetään, niin on +99.7% kuparia ja loput ‰ fosforia.

Lainaus käyttäjältä: IS
Komission mukaan messinkimateriaaleista liukenee veteen liikaa lyijyä.
Messingistä on olemassa erilaisia standardiseoksia ja sen lyijypitoisia seoksia käytetään lähinnä hiekka- ja painevalussa, eli kun valmistetaan liitoskappaleita.

Lainaus
The most common red brass, UNS Alloy C83600, is called 85 metal, or 85-5-5-5. It contains 85% copper and 5% of each of the elements tin, lead, and zinc. The next is UNS Alloy C84400, a semi-red brass known as 81 metal, or 81-3-7-9. It contains 81% copper, 3% tin, 7% lead, and 9% zinc. These two alloys are traditionally sand cast. UNS Alloy C85800 is a standard yellow brass for permanent mold casting, and it contains 31 to 41% zinc, 1.5% each of lead and tin, with the balance copper.
    https://link.gale.com/apps/doc/A82481009/AONE?u=anon~33e34ef&sid=googleScholar&xid=d22b220f

Vaihtoehtona ovat huonosti valuhommisa toimivat lyijyttömät seokset, tai lyijyn vaihtaminen seleeniin tai vismuttiin, kuten lyijy molemmat myrkyllisiä, seleeni tosin hivenaine. Tilanne on oikeastaan sama kuin elektroniikkateollisuudessa, missä on jouduttu siirtymään lyijyllisestä tinausmateriaalista (40% lyijyä/60% tinaa) lyijyttömiin (mihin lisätty prosentteja hopea ja kuparia). Aiheutti ongelmia alussa, koska prosessimuutos, mutta kukaan ei enää valita.

Lainaus käyttäjältä: IS
Mikäli komission ehdotus menee sellaisenaan läpi, tulisi Suomessa käytössä olevia vesilaitteistoja uusia jopa 3–5 vuoden välein, valtioneuvosto arvioi.

Jonkun lobbarin, toimeksiannosta kirjoittama teksti yllä, mennyt happotestaamattomana läpi valtioneuvostossa ja viestintäfirma sekä tekstin kirjoittaja kuitannut itselleen kuukauden bonarit... Väite on siis silkkaa bullshittiä.

Mutta tämä perustuu mutuun. LVI-hommalainen tietänee paremmin.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2023, 02:22:35 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 359
 • Liked: 809
 • Karjala karjalaisille.
  • 🇫🇮 Maamme väestö
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1684 : 24.11.2023, 15:47:43 »
Kyllähän kansalaisten keskinäisen suojatun viestinvaihdon estäminen vaikuttaa mahdollisuuksiin taistella totalitarismia vastaan, mutta on niitä regiimejä kaadettu aiemminkin, vaikkei Signalia olisikaan ollut kännykässä asennettuna.

Suojatun viestinvälityksen kieltäminen, tiukka asekontrolli tai niiden konfiskoiminen, sekä biometriset tunnisteet ja muu kyttäys. Siinä on modernin totalitarismin kolme peruspilaria, ja EU:ssa tämä kyllä tiedetään.
Yhden asian minkä voisi lisätä tähän on liikkumisen hankaloittaminen, oli se autolla (bensaverojen nostopaineet, parkkipaikkojen poistaminen sekä mustamaalaaminen ja kampanjointi) sekä lentokoneella (lentoverot & mustamaalaaminen ja kampanjointi). Tavoitteenna että ihmiset tekevät mukisematta työt, tulevat kotiin, ja pistävät propagandan töllöstä päälle.

Tästä voi lukea lisää "15 min kaupungit" -nimisistä hankkeista johon myös Helsingissä ajetaan. Matkailusta on vallanpitäjille mitätön hyöty.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 394
 • Liked: 24949
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1685 : 03.12.2023, 13:40:48 »
Jokaiseen taloon 4 vuoden välein pakollinen putkiremppa? EU saattaa määrätä Suomen kontalleen.

https://www.verkkouutiset.fi/a/sinuhe-wallinheimo-tama-oli-suomen-eun-puheenjohtajakauden-suurin-moka/#aa373bd1

Lainaus
Tekniikka & Talous-lehden mukaan suomalaiset saattaisivat joutua tekemään monia peräkkäisiä putkiremontteja, mikäli Euroopan komission esitys toteutuu. Esityksessä sallittuihin materiaaleihin ei ole sisällytetty sinkkikadon kestäviä messinkiseoksia.

Suomen ja Ruotsin veden laatu johtaa nopeaan korroosioon, minkä vuoksi vesilaitteistojen liitososissa on tarve käyttää messinkiseoksia, jotka sisältävät vähäisiä määriä lyijyä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vesilaitteisoilla olisi epärealistisen lyhyt käyttöikä, mikäli sinkkikadon kestäviä materiaaleja ei olisi käytössä. Laitteistojen uusimistarve olisi 3-5 vuoden välein.

– Tämä ei ole realistista, ja tästä arvioidut kustannukset on arvioitu olevan 3,2–3,5 miljardia euroa vuodessa, STM sanoo lausunnossaan eduskunnan ympäristövaliokunnalle.

– Kustannukset Suomelle lähes samat vuosittain mitä elpymispaketti meille maksaa kokonaisuudessaan, Wallinheimo kirjoittaa.

No, hallitus kuitenkin kuristanee lisäsäästöjä köyhiltä, sairailta ja muilta tarpeettomilta suomalaisilta.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 020
 • Liked: 5369
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1686 : 07.12.2023, 10:53:05 »
Jokaiseen taloon 4 vuoden välein pakollinen putkiremppa? EU saattaa määrätä Suomen kontalleen.

https://www.verkkouutiset.fi/a/sinuhe-wallinheimo-tama-oli-suomen-eun-puheenjohtajakauden-suurin-moka/#aa373bd1

Lainaus
Tekniikka & Talous-lehden mukaan suomalaiset saattaisivat joutua tekemään monia peräkkäisiä putkiremontteja, mikäli Euroopan komission esitys toteutuu. Esityksessä sallittuihin materiaaleihin ei ole sisällytetty sinkkikadon kestäviä messinkiseoksia.

Suomen ja Ruotsin veden laatu johtaa nopeaan korroosioon, minkä vuoksi vesilaitteistojen liitososissa on tarve käyttää messinkiseoksia, jotka sisältävät vähäisiä määriä lyijyä.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan vesilaitteisoilla olisi epärealistisen lyhyt käyttöikä, mikäli sinkkikadon kestäviä materiaaleja ei olisi käytössä. Laitteistojen uusimistarve olisi 3-5 vuoden välein.

– Tämä ei ole realistista, ja tästä arvioidut kustannukset on arvioitu olevan 3,2–3,5 miljardia euroa vuodessa, STM sanoo lausunnossaan eduskunnan ympäristövaliokunnalle.

– Kustannukset Suomelle lähes samat vuosittain mitä elpymispaketti meille maksaa kokonaisuudessaan, Wallinheimo kirjoittaa.

No, hallitus kuitenkin kuristanee lisäsäästöjä köyhiltä, sairailta ja muilta tarpeettomilta suomalaisilta.

Irvokasta puuhaa kun vielä ministeriöt esittää olevansa suomalaisten puolella, jota eivät ole olleet koskaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134460
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1687 : 07.12.2023, 21:53:01 »
Helsingin Sanomat: Pääkirjoitus: Suomalaiset haluavat EU:n vahvistuvan 7.12.2023

Suomen suvereniteetin kustannuksella vai suhteessa muuhun maailmaan? Missä suomalaiset ovat ilmaisseet tällaisen tahdon?

Jos otsikko viittaa pääkirjoituksessa mainittuun eurobarometriin, siinä vajaa puolet suomalaisista vastasi "tärkeässä" epämääräiseen kysymykseen "Haluaisitko henkilökohtaisesti nähdä Euroopan parlamentin tärkeässä vai vähemmän tärkeässä roolissa?"

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Eurovaaleihin on puoli vuotta aikaa. Kun presidentinvaaleista on helmikuussa päästy, puolueet siirtyvät kampanjoinnissa seuraaviin vaaleihin vieläpä varsin samankaltaisilla teemoilla kuin nyt presidentinvaaleissa.

Tuore Euroopan parlamentin teettämä eurobarometri kertoo, ettei eurovaaliehdokkaiden tarvitse huudella tuuleen. EU ja eurovaalit kiinnostavat suomalaisia, ja suomalaiset myös ymmärtävät, miksi EU:sta kannattaa olla kiinnostunut.

Erityisen tärkeänä suomalaiset pitävät EU:ta siksi, että se tuottaa turvallisuutta. Suomalaiset ovat Ukrainan sodan, Venäjän aggression, hybridiuhkien ja itärajankin tapahtumien vuoksi herkistyneet turvallisuus- ja puolustuspolitiikan teemoille ja niistä toivotaan kärkiteemaa myös Euroopan parlamentille.

Venäjän Suomen itärajalle järjestämää hybridioperaatiota ei torjuta turvallisuus- ja puolustuspolitiikan teemoilla vaan uusia raja- ja maahanmuuttolakeja kehittämällä tai nykyisiä rikkomalla.

Eurobarometrissä 3 prosenttia suomalaisista mainitsi tärkeäksi arvoksi, jota Euroopan parlamentin pitäisi puolustaa, "oikeuden hakea turvapaikkaa vainolta". 14 valmiiksi määritellyn kohdan joukkoon ei mahtunut "arvoksi" esimerkiksi rajojen ja jäsenmaiden kansalaisten puolustaminen uhkia vastaan tai mikään sitä etäisestikään muistuttava.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 069
 • Liked: 9348
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1688 : 04.03.2024, 02:48:01 »
Europarlamentti uhkaa muuttua toimintakyvyttömäksi, jos EU-myönteiset puolueet eivät tiivistä yhteistyötään, varoittaa puheenjohtaja Metsola


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010252561.html

Toimintakyky = Kymmenien miljardien eurojen löysäkätisiä lahjoituksia, vihreätä huu-haata tai eurooppalaisen kulttuurin hautautumista muslim-vyöryyn ei saisi kritisoida, vaan kaikki mitä esitetään, pitää hyväksyä mukisematta yksimielisesti seisaaltaan taputtaen.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

JiM

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 874
 • Liked: 2567
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1689 : 10.03.2024, 00:00:33 »
Lainaus
Euroopan Unioni äänesti digitaalisen lompakon puolesta

Euroopan unionissa on äänestetty digitaalisen lompakon puolesta. Kyseessä on tunnistuspalvelu, joka kerää mahdollisimman paljon keskitettyä dataa EU-maiden kansalaisista.

Lompakko toimii kännykkäsovelluksena, jonka avulla kansalaiset voisivat esimerkiksi tunnistautua viranomaisille, allekirjoittaa dokumentteja, äänestää ja hoitaa maksuja. Yksityisen palveluntarjoajan sijaan tietokantaa ylläpitäisi Euroopan unioni, joka voisi tiedonkeruun avulla rakentaa ennennäkemättömän tarkat profiilit kansalaisten tekemisistä, mieltymyksistä, sosiaalisista verkostoista ja poliittisista suuntautumisista.

Digilompakko säilöisi kuittien ohella esimerkiksi viranomaisten asiakirjoja. Lompakosta itsestään muodostuisi jokaisen EU-kansalaisen ”digitaalinen identiteetti” Brysselin kaavailujen mukaan. Sen avulla kansalaiset voisivat ”tunnistautua luotettavasti kaikissa EU-maissa”.

Toisin sanoen kyse on kehityksestä, jollaisesta esimerkiksi Kiinaa piiskataan, kun pitää paheksua jotakuta. Lompakon avulla voidaan jakaa sosiaalisia pisteitä ja esimerkiksi estää kansalaisen pääsy tiettyihin palveluihin, mikäli sosiaaliset pisteesi eivät riitä. Tämä tarkoittaa, että nationalisteilla tulee olemaan kovat ajat.

Lompakko on vielä toistaiseksi vapaaehtoinen. Toisin sanoen sitä testataan ensin hölmöimmillä, jotka lataavat lompakon suoraan, ja kehitetään asteittain kepin ja porkkanan avulla käytännössä pakolliseksi käyttää.

https://www.kansalainen.fi/euroopan-unioni-aanesti-digitaalisen-lompakon-puolesta/

https://www.is.fi/digitoday/art-2000010113756.html


“Already Here” - Candace Owens on America Implementing a Social Credit Score System

https://www.youtube.com/watch?v=jg2fgmHudoc

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 234
 • Liked: 44396
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1690 : 12.03.2024, 15:09:38 »
Lainaus

EU-parlamentti on äänestänyt rakennusten energiatehokkuusdirektiivin hyväksynnän puolesta täysistunnossaan Strasbourgissa.

Äänestyksessä 370 meppiä äänesti puolesta, 199 vastaan ja 46 tyhjää.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistus pyrkii leikkaamaan EU:n rakennussektorin kasvihuonekaasupäästöjä ja energiankulutusta merkittävästi vuoteen 2030 mennessä.

Kukin jäsenmaa hyväksyy oman kansallisen suunnitelmansa asuinrakennusten primäärienergian keskimääräisen käytön vähentämiseksi 16 prosentilla vuoteen 2030 ja 20–22 prosentilla vuoteen 2035 mennessä. Jäsenmaat valitsevat itse kohderakennukset ja toteutettavat toimenpiteet.

Lisäksi päästöttömyydestä tulee normi uusille rakennuksille.


https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-215838

Lainaus
X

Eurooppa voi joutua kärsimään katastrofaalisista ilmastonmuutoksen seurauksista, jos ilmastotoimiin ei ryhdytä kiireellisesti, EU:n tuore maanantaina julkaistu analyysi varoittaa. Suurimmassa ilmastoriskien vaarassa ovat Etelä-Euroopan alueet.

Ilmastoriskeihin lukeutuu maastopalot, vesipula ja niiden vaikutukset maatalouteen. Matalia rannikkoalueita puolestaan uhkaa tulvat, eroosio ja suolaisen meriveden tunkeutuminen pohjavesiin.

X

Ilmastovaikutuksia näkyisi myös pohjoisemmassa osassa mannerta. Viime vuosien esimerkkejä kohonneista ilmastoriskeistä ovat Saksan tulvat ja Ruotsin metsäpalot.

X

– Nämä tapahtumat ovat uutta normaalia. Sen pitäisi olla viimeinen herätys, EEA:n johtaja Leena Ylä-Mononen sanoi tiedotustilaisuudessa ennen raportin julkaisemista uutistoimisto AFP:n mukaan.

X

Varoituksista huolimatta EEA huomauttaa, että Euroopan maissa on tapahtunut merkittävää edistystä. Ilmastotekoja olisi kuitenkin lisättävä entisestään katastrofien välttämiseksi.


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d84960b5-256c-4306-a60d-0da3d31599e8

Lainaus

Lue lisää siitä, miten EU parantaa jokapäiväistä elämääsi
maahanmuutto

0 artikkelit

Minun perheeni
Minun työni
Minun terveyteni
Minun matkani
Minun ruokani ja juomani
Minun rahani
Minun ostokseni
Minun oikeuteni ja vapauteni EU:ssa
Minun maailmani
Minun alueeni
Minun vapaa-aikani
Minun planeettani
Minun koulutukseni
Minun päiväni
Minun tulevaisuuteni
Minun turvallisuuteni

Sotaa ja vainoa omassa maassaan pakenevilla on oikeus hakea suojelua toisessa maassa pakolaisina. Kansainvälinen lainsäädäntö velvoittaa maita suojelemaan pakolaisia ja tarjoamaan heille vastaanotto-olosuhteet ihmisoikeuksia kunnioittaen.

EU:ssa noudatetaan samoja periaatteita. Näin taataan, että kaikki EU-maat tarjoavat suojelua ja niillä on sama käsitys pakolaisuudesta. Lopullinen päätös pakolaisasemasta tehdään jäsenmaassa, mutta EU-lailla on muutettu kansallisia säännöksiä ja lisätty takeita siitä, että pakolaisille annetaan samantasoista suojelua riippumatta siitä, minne he saapuvat EU:ssa.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan vuonna 2022 lähes kuusi miljoonaa ukrainalaista on tullut Eurooppaan sotaa pakoon. EU reagoi nopeasti myöntämällä heille välitöntä tilapäistä suojelua. EU:n tasolla sovelletaan erityistä suojeluasemaa, joka antaa ukrainalaisille useita oikeuksia, kuten oikeuden oleskella ja työskennellä EU:ssa.

Auttaakseen EU:n ulkopuolisia maita, joissa on tällä hetkellä paljon pakolaisia, kuten Turkki, Libanon ja Jordania, EU on perustanut järjestelmän, jonka avulla näiden maiden pakolaisleireillä olevat ihmiset voivat siirtyä suoraan EU-maihin. Järjestelmää toteutetaan yhdessä YK:n pakolaisvaltuutetun kanssa, joka auttaa uudelleensijoittamaan pakolaisleireiltä tulevia pakolaisia.

EU tarjoaa rahoitusta sekä EU:ssa että sen ulkopuolella (9,88 miljardia euroa turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston kautta vuosiksi 2021–2027). Se tarjoaa myös kehitysapua ja humanitaarista apua EU:n ulkopuolisille maille auttaakseen niitä vahvistamaan yhteiskuntiaan vaikeina aikoina ja auttamaan niitä vastaanottamaan ja kotouttamaan pakolaisia.


https://what-europe-does-for-me.europarl.europa.eu/fi/social/H28?search=maahanmuutto

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 234
 • Liked: 44396
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1691 : 13.03.2024, 22:13:51 »
Kun tuo idiootti hehkuttaa jotain niin on varmaa että se on erittäin haitallista.

Lainaus

Kumpula-Natri: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi valmiiksi - lopputuloksessa korostuu oikeudenmukaisuus

X

Huoli ns. pakkoremonteista on lopullisesti ohi”, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) kommentoi.

-Asuinrakennusten osalta onnistuimme varmistamaan yhden demariryhmän tärkeimmistä tavoitteista: vähintään 55 prosenttia keskimääräisen energiankulutuksen vähenemisestä olisi saavutettava korjaamalla heikoimman energiatehokkuuden omaavia asuinrakennuksia. Usein juuri noissa taloissa on vaikea löytää energiaremontteihin rahaa, koska niissä asuu hyvin usein pienituloisia. Jäsenmaiden on luotava tukitoimenpiteitä, joissa tuki kohdistuu niille kotitalouksille ja rakennuksille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Kansallinen toteuttaminen, mutta eurooppalainen päämäärä, mahdollistaa erilaisten asuntokantojen ja kansallisten ominaispiirteiden huomioimisen. Yksinomaan fossiilisilla polttoaineilla toimivat erilliset lämmityskattilat poistetaan rakennuksista asteittain vuoteen 2040 mennessä. Hybridikattilat ovat myös toteuttamiskelpoinen vaihtoehto, jos jäsenvaltio niin näkee. Lisäksi direktiivi säilyttää puhtaan kaukolämmön keinovalikoimassa,” Kumpula-Natri jatkaa

X

Energiatehokkuus on paitsi ilmastotavoitteiden, myös pitkän aikavälin asumiskustannusten ja -mukavuuden kannalta kestävä ratkaisu. Direktiivi on nyt tasapainoinen, ja se hyödyttää myös suomalaisia asunnonomistajia ja asukkaita ja myös julkisia omistajia myös energialaskujen myötä,” Kumpula-Natri päättää.


https://www.sttinfo.fi/tiedote/70119096/kumpula-natri-rakennusten-energiatehokkuusdirektiivi-valmiiksi-lopputuloksessa-korostuu-oikeudenmukaisuus?publisherId=69817786

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 370
 • Liked: 134460
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1692 : 13.03.2024, 22:42:31 »
Kun tuo idiootti hehkuttaa jotain niin on varmaa että se on erittäin haitallista.

Ville Niinistön johdolla selittävät mustaa valkoiseksi ja tehtyjä muutoksia käänteentekeväksi voitoksi.

Lainaus
Huoli ns. pakkoremonteista on lopullisesti ohi”, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) kommentoi.

Jos oikein ymmärsin sekavasta uutisoinnista, uudistus pysyy suunnilleen yhtä radikaalin huonona kuin alkuperäinenkin. Remonttipakko ei enää kohdistu suoraan talonomistajiin vaan vastuu sälytetään valtiolle, joka joko pakottaa tai suostuttelee rahalla (kukahan mahtaa maksaa?) remontoimaan. Eikös se näin mene?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 3345
 • Ex-mersupersu
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1693 : 14.03.2024, 08:41:45 »
Kun tuo idiootti hehkuttaa jotain niin on varmaa että se on erittäin haitallista.

Lainaus

Kumpula-Natri: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi valmiiksi - lopputuloksessa korostuu oikeudenmukaisuus

X

Huoli ns. pakkoremonteista on lopullisesti ohi”, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.) kommentoi.

-Asuinrakennusten osalta onnistuimme varmistamaan yhden demariryhmän tärkeimmistä tavoitteista: vähintään 55 prosenttia keskimääräisen energiankulutuksen vähenemisestä olisi saavutettava korjaamalla heikoimman energiatehokkuuden omaavia asuinrakennuksia. Usein juuri noissa taloissa on vaikea löytää energiaremontteihin rahaa, koska niissä asuu hyvin usein pienituloisia. Jäsenmaiden on luotava tukitoimenpiteitä, joissa tuki kohdistuu niille kotitalouksille ja rakennuksille, jotka sitä eniten tarvitsevat. [/url]
No kuka nuo sitten maksaa? Köyhä maksaa ensin oman osuutensa, sekä sitten maksaa moninkerroin veroa, että mädäntyneen systeemin perästä tulee paljon veroja pienempi tukijainen takaisin.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian, Viisitoista

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 766
 • Liked: 3747
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1694 : 24.04.2024, 11:05:35 »
Suomen pullonpalautusjärjestelmää uhkaa tuho – EU:n kiistelty asetus menossa läpi

Lainaus
Demarien Kumpula-Natrin mukaan lobbarit heräsivät asetuksen vaikutuksiin liian myöhään.
...
Demarien Miapetra Kumpula-Natri on ollut mukana asetuksen valmistelussa pitkään. Hänen mukaansa pullonpalautusjärjestelmän suhteen alan lobbarit heräsivät asetuksen vaikutuksiin liian myöhään, eikä hän ollut tietoinen ongelmista riittävän ajoissa. Haloo nousi vasta, kun maito oli jo kaatunut.

– Voi olla, että muille mepeille oli tullut viestiä, mutta minulta se meni ohi.
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ce46c5e2-a7c3-458d-99a7-f821d036558b

Kumpula-Natri on Brysselisssä äänestysnappia painamassa, mutta syy onkin lobbarien. Onhan tästä jäteasetuksesta ja sen vaikutuksesta Palpan, sekä pohjoismaiden vastaaviin (esim. Pantamera) pullonpalautusjärjestelmiin ollut kaikkien tiedossa jo yli vuoden. Naiivi sosdem meppi vain ollut kiinnostuneempi Välimeren merihädällisistä ja metsiemme ennallistamisesta.

Lainaus
RKP:n Nils Torvaldsin (Renew-ryhmä) mukaan EU:n perustavanlaatuinen ongelma on ”Ranskan tauti”, joka tarkoittaa liian yksityiskohtiin menevää sääntelyä.

Liian yksityiskohtiin menevä sääntely on vain puolet ongelmasta. Toinen puoli on Suomen virkakyöstien ja poliitikkojen intohimo toteuttaa direktiivit millintarkasti ja mielummin hieman paremmin kuin muut.« Viimeksi muokattu: 24.04.2024, 11:15:11 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94325
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1695 : 24.04.2024, 11:16:15 »
^"Panimoliitto on huolissaan asetuksen vaikutuksista Suomen pullonpalautusjärjestelmään. Uhkakuvan mukaan Suomeen pitäisi rakentaa rinnakkainen pullonpalautusjärjestelmä hyvin toimivan panttijärjestelmän tilalle."

Missä EU, siellä ongelma.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 756
 • Liked: 65692
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1696 : 24.04.2024, 20:31:42 »
Suomen pullonpalautusjärjestelmää uhkaa tuho – EU:n kiistelty asetus menossa läpi

Lainaus
Demarien Kumpula-Natrin mukaan lobbarit heräsivät asetuksen vaikutuksiin liian myöhään.
...
Demarien Miapetra Kumpula-Natri on ollut mukana asetuksen valmistelussa pitkään. Hänen mukaansa pullonpalautusjärjestelmän suhteen alan lobbarit heräsivät asetuksen vaikutuksiin liian myöhään, eikä hän ollut tietoinen ongelmista riittävän ajoissa. Haloo nousi vasta, kun maito oli jo kaatunut.

– Voi olla, että muille mepeille oli tullut viestiä, mutta minulta se meni ohi.
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ce46c5e2-a7c3-458d-99a7-f821d036558b

Kumpula-Natri on Brysselisssä äänestysnappia painamassa, mutta syy onkin lobbarien.

Silloin kun lobbarit ajavat omaa asiaansa, lobbarit ovat lieroja ja harrastavat korruptiota ja ties mitä.

Silloin kun nampulakutrit ovat kuplassaan silmät kiinni, niin tarvittaisiinkin lobbareita kertomaan mitä nappia tulee painaa.

Haistakaa belgialainen suklaa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 596
 • Liked: 869
 • Vanhoillinen sivistysliberaali
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1697 : 25.04.2024, 00:19:44 »
^Näissä on taas tämä sama ihmeellinen EU-mallioppilas asenne päällä. Tämmöisissä asioissa kannattaa toimia kuin Etelä-Euroopassa - yksinkertaisesti todeta yksipuolisesti että nykyjärjestelmä täyttää direktiivin vaatimukset. Ei se komissio rupea sitä haastamaan, niillä on parempaakin puuhaa.


Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94325
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1698 : 27.04.2024, 17:57:20 »
Paskan myivät, paskemman toimittivat. Takkiin tulee vain 10 miljardia, jos hyvin käy.

Lainaus
Matti Viren @viren_matti

Suomelle luvattiin alunperin 3,2 Mrd., nyt summa on 1.8 Mrd., josta on saatu 0.5 Mrd. Maksettavaksi oli tarkoitus tulla 6.6. Mrd, mutta se oli v. 2018 rahaa. Nykyinen pääoma on/oli 7.2 Mrd. Ongelma on korot; jos ne pysyvät nykyisella 3 % tasolla, koko summa on yli 12 Mrd €.
« Viimeksi muokattu: 27.04.2024, 19:28:31 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 234
 • Liked: 44396
 • Ego sum Spartacus
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1699 : 07.05.2024, 15:30:31 »
Minä luulen että Lipponen kuvitteli pääsevänsä Euroopan komission puheenjohtajaksi ja siksi intoili aikoinaan €Uroistoliiton puolesta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Delorsin_komissio

Lainaus
X

ENSI vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin.

Suomen pääministerinä vuosina 1995-2003 toiminut Paavo Lipponen (sd) ja pää­ministerinä vuosina 2011-2014 toiminut Jyrki Katainen (kok) pohtivat tiistaina keskusta­kirjasto Oodissa oman kokemuksensa pohjalta Euroopan unionin näkymistä.

Tilaisuuden aluksi keskusteltiin tekijöistä, jotka johtivat Suomen liittymiseen Euroopan unioniin. Lipposen mukaan turvallisuuspolitiikan ohella keskiössä oli se, että jäsenyyden myötä Suomesta tuli tasavertainen muiden EU-maiden kanssa.

Lipposen mukaan pohjoismaiden asemaa EU:ssa on kuitenkin heikentänyt kohtalokkaasti se, etteivät Ruotsi tai Tanska ole liittyneet Euroopan talous- ja rahaliittoon (EMU). Lipposen mukaan EU:ssa tarvittaisiin aiempaa enemmän tervettä, pohjoismaista talousajattelua - nyt painopiste on siirtynyt ja siirtymästä entistä enemmän etelään.

X

KATAISEN mukaan Suomen peruslinja on pysynyt samana isossa kuvassa koko EU-jäsenyyden ajan. Kataisen mukaan kuitenkin Suomella olisi petrattavaa aloitteellisuudessa.

– EU:ssa ei riitä, että reagoidaan muiden aloitteisiin, Katainen sanoi.

Kataisen mukaan myös pienen maan on mahdollista saada äänensä kuuluviin EU:ssa.

– Istuin itse komissiossa, jota johti henkilö, joka oli postimerkin kokoisesta maasta. Se osoittaa, ettei maan koolla ei ole väliä, jos halua vaikuttaa on, Katainen sanoo.

Katainen toimi komissaarina vuosina 2014-2019, jolloin puheenjohtajana toimi luxemburgilainen Jean-Claude Juncker.

X

Kataisen mielestä Euroopan unionin on lisättävä kykyä puolustaa itseään sekä itsenäisesti että Naton jäsenenä. Lisäksi Euroopassa on vähennettävä riippuvuutta erityisesti Kiinasta.

– Aiemmin luultiin, että globaali keskinäisriippuvuus estää suurimpien hulluuksien tekemisen. On kuitenkin käynyt selväksi, ettei näin ole, Katainen sanoi.

Katainen kuitenkin varoitti, ettei irtikytkeytyminen saa johtaa protektionismiin.

X

Lipponen otti kantaa myös perussuomalaisten eurovaaliohjelmassaan tekemään linjaukseen EU:n jäsenyydestä. Linjauksen mukaan perussuomalaiset eivät enää tavoittele Suomen eroa Euroopan unionista.

– Perussuomalaiset haluavat jäädä Euroopan unioniin ja hajottaa sitä sisältä, Lipponen sanoi.

X

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010410069.html

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000538775.html

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 719
 • Liked: 16329
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1700 : 17.05.2024, 22:10:49 »
Uskoakseni Li Andersson on lähes kaikesta eri mieltä kuin minä, mutta näköjään hän on ainakin yhdestä asiasta samaa mieltä:
Lainaus

Vasemmistoliitto väläyttää hallitun euroeron mahdollisuutta maille, jotka niin haluaisivat tehdä.

– Ajattelen, että sellainen mahdollisuus pitäisi olla, jos jokin maa sellaisen päätöksen haluaa tehdä, Andersson muotoilee tentissä.

Andersson perustelee euroeroa Kreikan kokemuksilla. Hänen mukaansa Kreikan talouskriisin hoito oli vakavimpia osoituksia tietynlaisesta demokratiavajeesta, joka rahaliittoon liittyy.

Andersson sanoo, että Kreikka käytännössä pakotettiin esimerkiksi yksityistämään palveluita, myymään valtionomaisuutta ja leikkaamaan julkisia menoja rajusti.

Li Andersson huomauttaa kuitenkin, ettei pidä todennäköisenä, järkevänä tai toivottavana, että jokin yksittäinen maa eroaisi rahaliitosta, koska siitä seuraisi paljon haittaa maiden talouksille.

Lähde: https://yle.fi/a/74-20087953

Sen verran oma näkemykseni poikkeaa tuosta, että jäsenmaa voisi ryhtyä hallittuun irtautumiseen myös omin päin.

Ensimmäiseksi pitäisi perustaa uusi kansallinen rinnakkaisvaluutta, jonka kelpoisuutta ja käyttöä alettaisiin vähitellen ja systemaattisesti laajentamaan, tietenkin vain Suomessa. Lopulta se saisi Suomessa etusijan euroon nähden, ja vähitellen se syrjäyttäisi euron. Lopulta, kun edellä kuvailemani prosessi olisi ajettu lähes loppuun, julistettaisiin aikataulu eurosta irtautumiselle. Siihen asti vaihtoehtoisesta kansallisesta rinnakkaisvaluutasta tulisi sitten Suomen oma kansallinen valuutta.

Ennen kuin tuollaiseen kannattaa ryhtyä, maan reaalitalous tulee korjata hyvään kuntoon. Ei tietenkään vasemmiston opeilla. Energiaomavaraisuus ja määrätietoinen verokilpailu auttaisivat tässä.

Euro on surkea valuutta, mutta se onkin sellainen Troijan hevonen, jolla ajetaan sisään EU-liittovaltiota kuin käärmettä pyssyyn.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2024, 16:30:51 kirjoittanut Nikolas »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94325
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1701 : 19.05.2024, 13:56:11 »
EU haluaa päättää tutkimuksen aiheet ja lopputulokset. Linkissä video, josta voluet vedetty lähes nollaan.

Tapio Puolimatka @PuolimatkaTapio

Osallistuin Helsingin yliopiston vaalipaneeliin, jossa kritisoin EU:n tiederahoituksen politisoitumista. EU:n perusongelma on se, että tutkimusta ohjataan poliittisesti. Poliitikot haluavat päättää, mistä teemoista tehtävää tutkimusta rahoitetaan.

Esimerkiksi massiivinen Horisontti Eurooppa -ohjelma pyrkii edistämään vihreän siirtymän ja digitalisaation toteutumista.   

Tämä on järjenvastainen tilanne. Tutkijoiden pitäisi itse saada päättää, mitä on tärkeä tutkia, koska he tuntevat tiedon kentän ja tietävät, missä kohdassa tiedossa on aukkoja ja kysymyksiä, joihin pitäisi löytää vastaus.   

Tämä absurdius menee vielä pitemmälle, kun EU  haluaa päättää senkin, että minkälaisia vaikutuksia tutkimuksella pitäisi olla, josta seuraa, että käytännössä EU haluaa päättää, minkälaisia tuloksia tutkimuksen tulisi saada.   

Kysymykseni on: Olisiko EU valmis rahoittamaan sellaista tutkimusta, joka kyseenalaistaa EU:n tutkimusohjelmien perusoletukset? 

Mielestäni EU:n pitäisi olla valmis tukemaan tutkimusta tällä avoimella asenteella, jos se haluaa  olla vapaan tiedeyhteisön tukija.   

On tärkeää palauttaa tieteen autonomia EU:ssa ja estää tieteen politisoituminen  ja tieteen käyttö politiikan välineenä.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2024, 13:59:38 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 394
 • Liked: 24949
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1702 : 27.05.2024, 13:42:44 »
Liittovaltion ja vampyyrikapitalismin puolesta kamppailevat Bundespankin pankkiirit ovat sydän syrjällään:

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/78766d92-a4a4-4051-9fcc-256413601c02?ref=ampparit:6991

Lainaus
Saksan keskuspankin Bundesbankin pankkiirit ottavat yhteisellä kirjeellään voimakkaasti kantaa Euroopassa kasvavaa muukalaisvihaa vastaan. On täysin poikkeuksellista, että keskuspankkiirit puuttuvat näin suorin sanoin politiikkaan erityisesti vaalien alla.

”Demokraattinen, vapaa ja suvaitsevainen Eurooppa on rauhanomaisen rinnakkaiselon perusta. Se on myös talouskasvun, vaurauden ja yhteisen hyvän perusta”, keskuspankkiirit kirjoittavat.

He korostavat, että suvaitsevaisuus ja ihmisarvo sekä avoimuus rajat ylittävään muuttoliikkeeseen muodostavat Euroopan ja rahoitussektorin perustan.

”Nämä arvot ohjaavat toimintaamme. Syrjäytyminen ja muukalaisviha vahingoittavat Eurooppaa, Saksaa, rahoitusalaa ja tapaamme elää yhdessä.”

Kirjettä eri medioille kommentoineen Saksan keskuspankin pääjohtaja, Euroopan keskuspankin EKP:n neuvoston jäsenen Joachim Nagelin mukaan Eurooppaa ei voida jättää ”antidemokraattisten maiden” käsiin.

”Muukalaisviha on uhka, ei ratkaisu”, hän sanoo.

Lainaus
Bundesbankin johto on vastustanut äärioikeiston nousua jo aikaisemmin tänä vuonna varsin näkyvästi. Muun muassa Nagel, EKP:n johtokunnan saksalaisjäsen Isabel Schnabel ja Bundesbankin hallituksen jäsen Sabine Mauderer ovat osallistuneet äärioikeistoa vastustaviin mielenosoituksiin Frankfurtissa, joka on sekä EKP:n että Bundesbankin kotipaikka.

Keskuspankkiireja huolestuttaa eniten se, että saksalaisen äärioikeistopuolue AfD:n johtaja Alice Weidel on väläyttänyt Saksan eroa EU:sta ja yhteisvaluutta eurosta.
AfD on myös voimakkaasti hyökännyt Bundesbankia ja Euroopan keskuspankkia EKP:ta vastaan.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2024, 13:46:30 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 3563
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1703 : 29.05.2024, 15:32:29 »
Lainaus
Demaripomo Lindtman kehui surullisenkuuluisaa 750 miljardin EU-elvytyspakettia – Riikka Purra puisteli epäuskoisena päätään: ”Voi veronmaksajaa”

Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtama hallitus hyväksyi kolme vuotta sitten niin sanotun EU-elvytyspaketin eli yhteiseen velkaan pohjautuvan rahoitusvälineen, josta Suomen maksuosuus on vähintään 7,2 miljardia euroa korkoineen. Tämä osuus tulee Suomen veronmaksajien maksettavaksi vuosina 2028–2058 – ja kaikki raha on pois Suomen peruspalveluista, kuten esimerkiksi sotesta ja tieväylien kunnossapidosta.

Perussuomalaiset vastusti elvytyspakettia alusta alkaen, sillä järjestely paitsi kasvattaa Suomen velkavastuita lisäämättä hyötyä Suomelle, kyseessä on myös EU-perussopimusten vastainen menettely.

EU-perussopimuksista johdettavan no bailout -säännön mukaan kukin jäsenmaa vastaa omasta taloudestaan eikä toisten velkoja maksella. Toisin kuitenkin tapahtui, kun koronan varjolla toteutetulla elpymisvälineellä Suomi sitoutettiin osallistumaan osaksi yhteisvelkaa, joka on johtanut miljardien lahjoittamiseen Etelä- ja Itä-Eurooppaan.

Sittemmin elvytysrahojen on uutisoitu muun muassa valuvan väärinkäytöksiin. Lisäksi varoilla muun muassa remontoidaan italialaisten koteja – suomalaisen veronmaksajan kustannuksella.

Ilta-Sanomien järjestämässä puoluejohtajien eurovaalitentissä tiistaina SDP:n nykyiseltä puheenjohtajalta Antti Lindtmanilta tivattiinkin vastuuta EU-yhteisvelkajärjestelystä, joka lisää suomalaisten veronmaksajien rasitusta vuosikymmeniksi eteenpäin.

[...]

– Niissä oloissa – kukaan ei voi sanoa, että se oli täydellinen – mutta niissä oloissa neuvoteltiin paras mahdollinen ratkaisu.

[...]

Hyväksyisikö SDP myös jatkossa uudet EU-yhteisvelkamekanismit, jotka lisäisivät suomalaisten veronmaksajien taakkaa? Lindtmanin mukaan puolueen linja on ”selkeä”, mutta demaripomo ei tarkentanut, mitä selkeä linja tarkoittaa.

Demarien eurovaaliehdokkaan Dimitri Qvintuksen mukaan on selvää, että EU ottaa tulevina vuosina yhteistä velkaa. Hänen mukaansa Suomi ei voi sanoa ”ei” yhteisvelalle tilanteessa, jossa EU:n taloutta on vahvistettava.

[...]
https://www.suomenuutiset.fi/demaripomo-lindtman-kehui-surullisenkuuluisaa-750-miljardin-eu-elvytyspakettia-riikka-purra-puisteli-epauskoisena-paataan-voi-veronmaksajaa/

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 394
 • Liked: 24949
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1704 : 03.06.2024, 19:23:33 »
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0e176de8-5ed2-4f69-b78a-85dd048bf8fe

Anders Adlercreutz osallistui salamyhkäiseen eliittikokoukseen – Tällainen se oli
Salamyhkäisen eliittikokouksen pelisäännöt mahdollistavat avoimen ja vapaan keskustelun, ministeri huomauttaa.

Lainaus
Suljettujen ovien takana järjestettävän ”eliittikokouksen” läpinäkymättömyys on saanut myös kritiikkiä ja synnyttänyt jopa salaliittoteorioita. Ensikertalaisena Adlercreutz ei allekirjoita tilaisuuden mainetta eliitin salaseurana.

...

Adlercreutzin lisäksi Suomesta kokoukseen osallistui tänä vuonna myös tasavallan presidentti Alexander Stubb, Suomen pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.

Myös Stubb kommentoi kokouksen antia sähköpostitse Iltalehdelle.

– Tämän vuoden Bilderberg-kokous oli mielenkiintoinen, kuten aina. Kävin kokouksen aikana useita hyviä keskusteluja kokouksen aihepiireistä, erityisesti Ukrainan tilanteesta ja Naton tulevasta huippukokouksesta osallistujien kanssa, hän kirjoittaa.

Liikanen kieltäytyi haastattelusta. Iltalehti ei tavoittanut Yläjärveä kommentoimaan.

Hallituksesta kutsuttiin siis 1 henkilö, RKP:n paroni von Adlecreutz
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 033
 • Liked: 94325
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1705 : 03.06.2024, 19:50:08 »
... Adlercreutz ei allekirjoita tilaisuuden mainetta eliitin salaseurana.

Adlercreutzin teki diilin paholaisen kanssa, Suomen kansaa vastaa, mutta ei tietenkään myönnä sitä.

Miksi?

Koska henkisellä mukavuusalueella pysyminen vaatii poliitikolta valikoivaa todellisuustulkintaa, jossa hän itsekin uskoo omiin puheisiinsa.
« Viimeksi muokattu: 03.06.2024, 19:53:04 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 515
 • Liked: 5729
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1706 : 05.06.2024, 09:20:24 »
Miksi bileet kokouksiin kutsutaan myös median johtavat tahot? Jos ja kun kyseessä olisi politiikkaan ja tulevaisuuteen tähtäävät asiat. Kun media ei raportoi tuolta kokouksen sisältä.

Herää ajatus siitä että media otetaan mukaan vaikuttamaan poliittisten hankkeiden tueksi. Kun median tehtävä olisi raportoida suunnitelmista ilman agendaa. Mediaa seuraamalla syntyykin kuva jossa media koittaa luoda suopeita asenteita tietynlaiselle politiikalle. Tämä on yksiselitteisesti väärin.

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 510
 • Liked: 7518
 • A spherical bastard
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1707 : 05.06.2024, 17:47:54 »
Jospas jätetään se foliopipojen ja muitten piippalakkien kutominen Perikseen ja pysytään paremmin aiheessa.
Turhaan ne politrukit huutaa ja hossuu,
Suomessa ei elä vinkkelitossu.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 247
 • Liked: 9370
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1708 : 07.06.2024, 14:54:57 »
Melko merkillistä että kerrotaan juttua "saamme" EUsta rahaa kun samassa kuvassa on monin verroin korkeampi tolppa jossa "maksamme". Saamme, tulee vasta sitten kun maksamme-tolppa on nollassa. Muu on kusetusta.

ohkurin_narsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 596
 • Liked: 869
 • Vanhoillinen sivistysliberaali
Vs: EU-liittovaltio tulee, oletko valmis?
« Vastaus #1709 : 07.06.2024, 17:04:20 »
Ja tämä kuvaaja on mistä? Oikeinkirjoutuskin on siinä haastavaa.