Kirjoittaja Aihe: Yleinen Israel-keskustelu  (Luettu 2124456 kertaa)

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 634
 • Liked: 4675
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11130 : tänään kello 10:44:26 »
Israel tuhosi kait ydinlaitoksen/laitosten ilmapuolustusjärjestelmän.   :)
Heh, heh

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 584
 • Liked: 27640
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11131 : tänään kello 15:20:44 »
Israel tuhosi kait ydinlaitoksen/laitosten ilmapuolustusjärjestelmän.   :)
Heh, heh

Vaikea käsittää miksi ei samaan syssyyn tuhottu tuota laitosta.
Oliko takana "suurvaltapolitiikka" jonka johdosta tuo tuhoaminen jätettiin jonkun toisen tehtäväksi, vai oliko yllätys että puolustusjärjestelmän tuhoaminen oli noin helppoa ?
Iranille kuitenkin on annettu nyt kahdesti muistutus että se ei ole mikään tekijä näillä markkinoilla vaan huulesta vedettävä typerys joka mahtailee tyhjällä takilla.

Sota tuolla väistämättä tulee, mutta sen väistämättömyyden takuumiehinä ovat mullahit ja heidän asiapoikansa.
Toivoa sopii, että se väistämättömyys tulee ennen teknistä kehitystä.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 321
 • Liked: 691
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11132 : tänään kello 20:54:13 »
Vaikea käsittää miksi ei samaan syssyyn tuhottu tuota laitosta.
Oliko takana "suurvaltapolitiikka" jonka johdosta tuo tuhoaminen jätettiin jonkun toisen tehtäväksi, vai oliko yllätys että puolustusjärjestelmän tuhoaminen oli noin helppoa ?
Iranille kuitenkin on annettu nyt kahdesti muistutus että se ei ole mikään tekijä näillä markkinoilla vaan huulesta vedettävä typerys joka mahtailee tyhjällä takilla.

Sota tuolla väistämättä tulee, mutta sen väistämättömyyden takuumiehinä ovat mullahit ja heidän asiapoikansa.
Toivoa sopii, että se väistämättömyys tulee ennen teknistä kehitystä.
Vaikuttaa siltä että Israel halusi välittää viestin tuhoamalla puolustuksen ja kun Iranin tärkein ydinlaitos Natanz on puolustuskyvytön, jättää hyökkäämättä. Idea saattaa olla siinä että toisaalta laskea eskalaatiota, mutta silti lähettää vakava uhkaus, osoitus että Iranin ei onnistunut läpäisemään Israelin puoilustusta mutta Israel pystyisi tuhoamaan Natanzin jos vain haluaisi.

Eräänlainen voimannäite, näpäytys ja tavoite asettaa vastustaja hieman naurunalaiseksi sotilaallisesti. Voi olla että oli yritys lähettää viesti myös Venäjälle kun kyse oli S-300 patteristosta. Seuraaval kerral voi mennä ydinlaitoskin jos ohjuksia lähtee Iranista Israeliin.

Käytännössa Rauha Jordanian ja Egyptin takia (sekä hyvät suhteet valtiojohtoihin) on tuloksena siitä että Israel löylytti heidät muutamassa sodassa ylivoimasesta, tämän jälkeen ovat toistaiseksi hyväksyneet että aseellisesti Israelia ei voi lyödä, joten parasta tulla toimeen.

Voi olla että israel yrittää jotain vastaavaa Iranin kanssa, tosin ajatollot tuskin tähän lähtevät, Israel voi tosin toivoa että siirtäisivät pakkomielteensä johonkin muuhun kun Israelin tuhoamiseen. Jos Iran laskee että on enemmän hävittävää kun voitettavaa, he eivät iske suoraan.

Suomen puolustuksella on vähän samanlaisia ajatuksia, nostaa hyökkäyksen hintaa ja kynnystä niin korkealle että Venäjällä laskettaisi ettei se kannata.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 21:14:00 kirjoittanut Karjala »

Karjala

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 321
 • Liked: 691
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11133 : tänään kello 21:13:12 »
Lainaus
Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö viestii arabiaksi Telegram-kanavalla eikä myönnä ongelmiaan tietojen keräämisessä. Kansainväliset mediat toistavat suoraan terveysministeriön lukuja, joita se tilastoi “medialähteistä”. Gazassa ei ole riippumatonta mediaa. Tammi-maaliskuuta koskevan kuolintilaston mukaan 11 000 kuolleesta vain 9 prosenttia eli noin vajaa tuhat olisi ollut miehiä.

Gazan terveysministeriö tiedotti 6. huhtikuuta, että sillä on ”epätäydelliset tiedot” 11 371:stä sen tilastoimasta palestiinalaiskuolemasta, kokonaisluvun ollessa 33 091. Ministeriö toteaa tilastoraportissaan, että se pitää yksittäistä dokumenttia puutteellisena, jos siitä puuttuu henkilötunnus, koko nimi, syntymä- tai kuolinaika.

Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö julkaisi lisäksi 3. huhtikuuta raportin, jossa tunnustettiin “epätäydellisten tietojen” olemassaolo, mutta terveysministeriö ei tarkentanut, mitä se tarkoitti ”epätäydellisillä” tiedoilla. Aikaisemmassa raportissaan ministeriö myönsi luvun 12 263 olevan epätäydellinen. Epäselväksi jää, miksi vain kolme päivää raportin julkaisun jälkeen määrä putosi 11 371:een, joka on yli 900 aiemmin ilmoitettua vähemmän.

– Ministeriön raportointimenetelmien äkilliset muutokset viittaavat siihen, että se pyrkii estämään kehnon tilastointityön paljastamisen. USA:n tiedotusvälineet ovat kuukausien ajan pitäneet itsestäänselvyytenä, että ministeriön suuri uhriluku oli riittävän luotettava sisällytettäväksi päivittäisiin sotaa koskeviin päivityksiin. Jopa presidentti Joe Biden on maininnut sen kertomat luvut. Nyt näemme, että kolmas tai useampi ministeriön tiedoista voi olla parhaimmillaan puutteellisia – ja pahimmillaan fiktiota, sanoo FDD:n (Foundation for Defense of Democracies) tutkimusjohtaja David Adesnik.

Adesnik selventää tarkemmin Gazan terveysministeriön lukujen taustoja The Wall Street Journalissa (WSJ).

– Ministeriön mukaan sen uhrilukuihin sisältyy kahdentyyppisiä kuolemantapauksia, lääketieteellisten laitosten tallentamia ja ‘luotettavista medialähteistä’ raportoituja. Ministeriön 31. maaliskuuta antamassa raportissa 15 070 kuolleesta 45,9 prosenttia on uutisraporttien perusteella koottuja. Mistä medialähteistä? Sitä ministeriö ei kerro, Adesnik kysyy.


Ministeriön lähteet ovat epäluotettavia

Ministeriön lähteet ovat rajalliset, sillä Gazassa ei ole riippumattomia tiedotusvälineitä. Siellä on al-Aqsan kaltaisia verkostoja, jotka kuuluvat terroristijärjestö Hamasin ja muiden aseellisten ryhmittymien alaisuuteen.

– Siellä toimii myös Qatarin hallinnon rahoittama Al Jazeera. Riippumattomuutta voi arvioida esimerkiksi siitä, miten Al Jazeera kuvailee lokakuun 7. päivän terrori-iskun verilöylyä. Se uutisoi sen ’tunkeutumiseksi’ ja kiistää ’laajalle levinneen ja järjestelmällisen’ seksuaalisen väkivallan ja aseelliset raiskaukset. Ja muut Gazassa toimivat länsimaisten tiedotusvälineiden edustajat ovat siis Hamasin hallinnoiman ministeriön kuolinlukutietojen varassa.

Toimituksen huomautus: Qatar antaa Hamasin johtajien oleskella maassa vapaasti luksusoloissa. Qatarin vaikutusvalta yhdysvaltalaisissa yliopistoissa on ollut puheenaiheena viime vuosina ja Hamasin aloittaman hyökkäyssodan jälkeen. Qatarilaisesta rahasta ja antisemitismistä kirjoitti esimerkiksi Financial Times maaliskuun alussa.

...

Miesten kuolinluku lähes olematon

WSJ:n kirjoitus nostaa esiin Washington Institute for Near East Policy -instituutin analyytikko Gabriel Epsteinin tilastoraportit. Hän julkaisi ensimmäisen raporttinsa joulukuussa 2023.

Epstein havaitsi, että ”luotettavista tiedotusvälineistä” saadut kuolleet olivat lähes pelkästään naisia ja lapsia. Mediassa olleista 6 629 kuolemantapauksesta 1 941 oli naisia, 4 678 lapsia ja vain kymmenen oli tilastoitu miehiksi.

– Sodan jatkuessa tiedotusvälineiden osuus ministeriön tiedoista on ollut yhä suurempi. 1. tammikuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana raportoiduista lähes 11 000 kuolemantapauksesta ministeriö sai 77,7 prosenttia tiedotusvälineiden kautta. Aikuisten miesten osuus kuolinluvuista on vain yhdeksän prosenttia, vaikka Gazan väestön sukupuolijakauma on hyvin tasainen ja yli puolet sen asukkaista on aikuisia. Jos nämä kyseenalaiset tiedot poistetaan ministeriön luvuista, se vähentää merkittävästi siviiliuhrien määrää, hän sanoo WSJ:ssä ja lisää:

– Hamas jatkaa yhä sairaaloiden käyttöä sotilaskohteinaan.


Israelin surmaamien terroristien määrää vähätellään

– On tärkeää tunnustaa, että Hamas on panostanut vahvasti Gazasta nousevan tarinan muokkaamiseen, erityisesti mitä tulee sodan uhrien määrään. Uhrilukujen hallinta ulottuu Hamasin hallitseman terveysministeriön toimittamien tilastojen ulkopuolelle, koska Israelin sodassa surmaamien terroristien määrää pyritään tarkoituksellisesti vähättelemään, mahdollisesti yli 10 000 kuolleella, sanoo Joe Truzman, FDD:n vanhempi tutkimusanalyytikko.

Hamasin hallinnoima Gazan terveysministeriö kertoi 16. lokakuuta 2023 kansainvälisille tiedotusvälineille, että Israelin ilmaisku olisi vastuussa 500 palestiinalaisen kuolemaan johtaneesta räjähdyksestä Al Ahli Arab -sairaalassa Pohjois-Gazassa.

– USA:n tiedotusvälineet uutisoivat tarinan nopeasti, vaikka muutamassa tunnissa kävi ilmi, ettei mitään todisteita väitettyjen ilmaiskujen ja lähes 500 kuolonuhrin määrälle ole. Pian tuli julki todisteita, jotka osoittivat, että palestiinalaisten terroristien laukaisema raketti oli lähes varmasti aiheuttanut räjähdyksen sairaalan parkkipaikalla. Yhdysvaltain tiedusteluraportissa 18. lokakuuta todettiin, että räjähdys aiheutti todennäköisesti 100–300 kuolemaa, Truzman sanoo.

Palestiinalaisten aseellisten ryhmien laukaisemat raketit ovat epäluotettavia ja iskevät usein Gazan siviiliväestöä vastaan. Viime vuonna esiin tuli videotodisteita siitä, että terroristijärjestöjen ampumat raketit epäonnistuivat ja osuivat siviili-infrastruktuuriin.

Vaikka sairaalan räjähdys johtui todennäköisesti väärin suunnatusta raketista ja Israelin syyksi luetut kuolonuhrit olivat liioiteltuja, oli Israelin maineelle tehty jo merkittävää vahinkoa.

Terveysministeriö ei ole tunnistanut henkilöitä, jotka kuolivat palestiinalaisterroristien aiheuttaman sairaalan parkkipaikalla tapahtuneen räjähdyksen seurauksena. Israelin puolustusvoimat on raportoinut, että yli 1 000 (12 prosenttia) sodan ensimmäisen kuukauden aikana Gazasta ammuttuista raketeista putosi Gazan sisällä.
https://www.suomenuutiset.fi/hamasin-alainen-gazan-terveysministerio-myontaa-kuolinlukujensa-perustuvan-epataydellisiin-tietoihin-kuolleiden-miesten-lukumaara-lahes-olematon/

Tästä tulee mieleen klassikko:

Lainaus käyttäjältä: Eräs
Täällä on naisia, täällä on lapsia

Tagit: israel