Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 1806007 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 621
 • Liked: 1310
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11520 : 05.11.2021, 17:59:08 »
Jos Suomessa olisi kunnon vaalijärjestelmä niin kannatusluvuista pystyisi  suoraan laskemaan paikkamäärän ja paikathan ne ratkaisee mutta sanoisin että noilla luvuilla kokoomus saisi 43-45 paikkaa, demarit 38-40 ja rantaruotsalaiset sen vakionsa eli 12-13.

Ei ihan riitä. Vihertuholaiset tarvitaan että päästään enemmistöön.

Melko tarkat paikkamäärät saisi nytkin selville jos tehtäisiin joka vaalipiirissä kannatuskyselyt. Valtakunnallien kannatusprosentti ei kerro paljonko tulee kaikkiaan pakkoja. Siksi kannatuskyselyt pitäisi tehdä joka vaalipiirissä.

Kaikessa hiljaisuudessa on alettava ruveta petaamaan seuraajaa Purralle - katsoen pitemmälle tulevaisuuteen. En halua että Purrasta tulee pitemmällä aikavälillä persujen imagon luoja, että hän roikkuisi persujen johdossa niin pitkään kuin vaikka Merkel CDU:n pomona. Saakoon kaikessa rauhassa johtaa "nelivuotiskautensa," mutta ei mielellään sen pidempää. Haluaisin että persut saa karismaattisen miehen johtajakseen. Sellaisten tyyppien pitää nyt alkaa nousta persujen johtoportaaseen että sitten aikanaan on jopa varaa valita kenestä tehdään uusi pomo.

PS: ei Tynkkystä ainakaan! Peltokangas puolestaan vaikuttaa hieman intellektuaalisesti rajoittuneelta.

Olen samaa mieltä. Eikä osoita tällä epäluottamusta Purralle enkä Halla-aholle, vaan niille puolueen vajaalla koneella käyville kannattajille, joille johtajan vaihtuminen on planeettaa radaltaan suistava kokemus.

Puolueen täytyy siis jatkuvasti pitää esillä porukkaa, jotka ovat mahdollisia ministereitä ja puheenjohtajia. Tällä tavoin nimenomaan valmistaudutaan tulevaisuuteen. Tässä asiassa perussuomalaisilla on parannettavaa. Tätä asiaa ei vaan ole vieläkään ymmärretty, mutta siihen täytyy tulla muutos.

Kannattaisiko persujen perustaa oma puoluekoulu joka järjestää puolueen jäsenille kursseja liittyen persupuolueeseen, puoluetoimintaan, vaaleihin, poliittiseen vaikuttamisen keinohin, esiintymistaitoon, viestintään, mediaan ja mediavaikuttamiseen, suhteiden ja verkostojen luontiin ja ylläpitoon, jne.?
« Viimeksi muokattu: 05.11.2021, 19:45:06 kirjoittanut Pallopääkissa »
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 936
 • Liked: 1138
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11521 : 05.11.2021, 18:42:41 »
(Se on älyllistä epärehellisyyttä vaatia äänestämään ilman, että on tiedolliset edellytykset äänestämiseen)

Kirjoitin edellä tähän ketjuun muutaman kerran samaa, mutta kirjoitan uudestaan, kun tuolla vain intettiin, että se on vain äänestettävä siksi ja siksi

Kiusallisen vaativa äänestäjä ei äänestä arvauspohjalta. Kiusallisen vaativa äänestäjä vaatii tietoakin

Kunnanvaltuuston kokouksista on audiovisuaaliset tallenteet, joiden henkilöt ja heidän puheiden viitteet ovat epäselviä sille, joka ei seuraa lainkaan kuntapoliikkaa

Paikallista sanomalehteä en seuraa siksi, että sanomalehti väistelee kuntapolitiikasta kirjoittelua väittäen, että "ihmisiä ei kiinnosta politiikka". Isot pojat ovat ilmiselvästi määränneet toimittajille omertan, ja lisäksi politiikkaa sivutoimisesti valtuustossa harrastavat kuntalaiset väistelevät julkisuutta

Jotta kuntalaisella olisi tiedolliset edellytykset kuntavaaleissa äänestämiselle niin tiedotusta pitäisi selkiyttää niin, että kuntalaisella olisi paremmat mahdollisuudet muodostaa kuva kunnanvaltuutetun toiminnasta kuntapolitiikassa

Vaaleissa äänestäminen vaatii tietoa ehdokkaiden laadusta. Itsellä oli harkinnassa yhden tutun äänestäminen, mutta hän siirsi kysymykset puheenjohtajalle. Minulle selvisi, että tuttava ei tiedä mitään, hän siirtää kysymykset puheenjohtajalle niin en sitten äänestänyt ketään kuntavaaleissa

Tuttava kehotti lukemaan esityslistat ja pöytäkirjat sivua, jossa on kunnanvaltuuston käsittelemien asioiden lista. Esitysten lista ei tarjoa tietoa siitä mitä kunnanvaltuutetut puhuivat kunnanvaltuustossa ja miten kunnanvaltuutetut äänestivät, joka tieto on kuntalaiselle perusedellytys kuntavaaleissa äänestämiselle

Luen toisinaan kunnan internetsivujen esityslistat ja pöytäkirjat sivua ja siksi tiedän mitä siellä on ja mitä siellä ei ole

Kuntalaisella ei ole tiedollisia edellytyksiä valita äänestettävää ehdokasta kuntavaaleissa siksi, että kunnanvaltuuston pöytäkirjoissa ei ole julkistettu mitä kunnanvaltuutetut ovat puhuneet kunnanvaltuuston kokouksissa, ja miten kunnanvaltuutetut äänestivät kaupunginhallituksen kunnanvaltuustoon tuomista esityksistä
« Viimeksi muokattu: 05.11.2021, 18:58:26 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 991
 • Liked: 813
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11522 : 05.11.2021, 18:48:12 »
Kannattaisiko persujen perustaa oma puoluekoulu joka järjestää kursseja puolueen jäsenille eri juttuja liittyen persupuolueeseen, puoluetoimintaan, vaaleihin, poliittiseen vaikuttamisen keinohin, esiintymistaitoon, viestintään, mediaan ja mediavaikuttamiseen, suhteiden ja verkostojen luontiin ja ylläpitoon, jne.

Kannattaa. Perussuomalaisilla on puutteita kaikilla yllä mainituilla osa-alueilla. Tämä on ymmärrettävää, kun puolue on vielä uusi. Nuivat ovat tulleet puolueeseen vasta Halla-ahon mukana 2008 ja nousseet valtaan 2017. Eteenpäin on menty, mutta vielä on parannettavaa.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 367
 • Liked: 2533
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11523 : 10.11.2021, 12:35:57 »
Jos Suomessa olisi kunnon vaalijärjestelmä niin kannatusluvuista pystyisi  suoraan laskemaan paikkamäärän ja paikathan ne ratkaisee mutta sanoisin että noilla luvuilla kokoomus saisi 43-45 paikkaa, demarit 38-40 ja rantaruotsalaiset sen vakionsa eli 12-13.

Ei ihan riitä. Vihertuholaiset tarvitaan että päästään enemmistöön.

Melko tarkat paikkamäärät saisi nytkin selville jos tehtäisiin joka vaalipiirissä kannatuskyselyt. Valtakunnallien kannatusprosentti ei kerro paljonko tulee kaikkiaan pakkoja. Siksi kannatuskyselyt pitäisi tehdä joka vaalipiirissä.

Vaalipiirikohtaisen kannatuksen saa itseasiassa suhteellisen tarkasti laskemalla koko valtion kannatusmuutoksen kerrottuna alueen edellisellä vaalituloksella. Ei aivan millilleen ole yksittäinen alue, mutta summaamalla paikat valtion tasolle tulee kohtuullisen tarkka sillä yhden alueen virhe yhteen suuntaan todennäköisesti kompensoituu toisen alueen virheellä toiseen suuntaan. Esimerkki:

Lainaus
Oletetaan, että esimerkkipuolue A sai viime vaaleissa 20 % kansallisen kannatuksen, mutta tuoreet kannatusmittaukset näyttävät kannatuksen olevan nyt 22 prosenttia. Ennusteessa käytetty tapa tuoda tämä muutos vaalipiiritasolle on yksinkertaisesti ottaa edellinen piirikohtainen vaalitulos ja kertoa se muutoksen suuruudella. Jos siis edellisissä vaaleissa esimerkkipuolue A sai Keski-Suomen vaalipiirissä 25 % kannatuksen ja kannatus on kansallisella tasolla noussut kaksi prosenttiyksikköä kuten yllä, aiempien vaalien kannatus Keski-Suomessa kerrotaan (22 % / 20 %) = 1.1:llä. Arvio Keski-Suomen kannatuksesta on siten 25 % * 1.1 =27.5 %.
https://databyro.fi/arkisto/eduskuntavaalit-2019/metodologia/

Yllä kun puhuttiin arvioidusta paikkamäärästä, niin pyörittelinpä ennusteen viimeisimmän Yle/Taloustutkimuksen gallupin osalta. On tehty juuri tuolla systeemillä, eli kannatus muutettu piiritasolle gallupeistä ja laskettu alueittain d'hondt-paikkamäärät (ja tämä toistettu monta kertaa virhemarginaalissa varioiden jotta saadaan todennäköisyysjakauma). Jakauma liitteenä ja paikkamediaanit myös alla taulukossa.

Puolue             |SDP      |PS        |Kok      |Kesk    |Vihr      |Vas      |RKP      |KD      |Liik
Kannatus18.1%17.9%20.9%11.9%11.4%8.6%5.2%2.6%2.6%
Paikat4040472320161111
+/- vs. vaalit0+1+9-800+2-40
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

kartiokulmio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 164
 • Liked: 192
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11524 : 10.11.2021, 12:42:46 »
Demareiden alamäki taitaa olla tosiasia. Tuon mittauksen ajankohdan jälkeen on Marin saanut lisää kritiikkiä ihan huolella, eli lehdistön ihannetytön tiara alkaa hapettumaan.

PS kannatuksen nousua ei kannattane nousuksi rekisteröidä, mutta eipähän ole laskenut mikä sinällään on erinomainen asia.

Lainaus
Hallituspuolueiden keskinäinen kiistely Veikkauksen rahoista näyttää syöneen sekä SDP:n että keskustan kannatusta.

SDP:n kannatus Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa on 18,1 prosenttia, ja se on tullut hieman yli prosenttiyksikön alaspäin.

Keskustan kannatus on puolestaan laskenut 0,7 prosenttiyksikköä 11,9 prosenttiin.

– SDP:n kannatuksen lasku lähti liikkeelle mittausjakson toiselta viikolta, ja siihen ajoittuu monenlaisia poliittisia tapahtumia. On ollut kiistelyä Veikkauksen rahoista, kohua pääministerin järjestämistä jatkoista Kesärannassa ja boomer-päivitys. Kaikki nämä selittävät osittain kannatuksen laskua, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.
---
Perussuomalaiset jatkaa myös tasaista suorittamista. Puolueen kannatus on noussut hieman, 17,9 prosenttiin.

– Kannatus ei ole muuttunut suuntaan, eikä toiseen. Riikka Purra on puheenjohtajana jatkanut edeltäjänsä linjaa, ja se on varmasti ollut kannattajille mieluinen asia, Turja sanoo.


https://yle.fi/uutiset/3-12172659
Luulisin että boomerjutut ei ole kannatukseen vaikuttaneet, pyrkimys ehkä ollut saada nuorempia äänestäjiä muka-kielteisellä uutisoinnilla jossa tuodaan esille artistien (nuorten) hinkua bailaamaan, mutta ei onnistunut eli kannatus pysynyt siinä missä ilmankin niitä olisi ollut.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 367
 • Liked: 2533
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11525 : 16.11.2021, 18:14:27 »
Tämä lienee kaikista sopivin ketju tälle.

Lainaus
Yle sai käsiinsä tuoreen puoluebarometrin, ja se paljastaa vihreiden ahdingon – puolueen imago romahti heikommaksi kuin pitkään aikaan

Lokakuussa toteutettu kyselytutkimus osoittaa, että kokoomuksella on tällä hetkellä paras kokonaisimago suomalaisten keskuudessa. Vihreiden imago on ollut luisussa koko hallituskauden.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) jää perjantaina perhevapaille. Samalla hän luovuttaa sijaistensa luotsattavaksi puolueen, jonka imago on tuoreen mittauksen mukaan heikentynyt puolueista eniten.

Puolueet tilaavat yhdessä puolueiden julkikuvaa kahdesti vuodessa selvittävää puoluebarometria. RKP, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt eivät ole kyselytutkimuksessa mukana.

Tutkimuksen teettävä Kantar TNS kertoo osia siitä julkisuuteen, mutta suurin osa tiedoista jää puolueiden itsensä käyttöön. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi tutkimuksen imago-osa, joka selvittää puolueiden imagoa eli julkikuvaa suomalaisten silmissä.

Yle on saanut koko barometrin haltuunsa. Tutkimuksen mukaan paras kokonaisimago on tällä hetkellä kokoomuksella, joka on nostanut sijoitustaan huomattavasti viime keväästä. Heikoin imago on puolestaan vihreillä.

[...]
https://yle.fi/uutiset/3-12190662

Todella pitkä ja kattava, mutta yleiskuva on se, että vihreiden houkuttelevuus on viime aikoina romahtanut (liite 1). Poimin myös muutaman muun kysymyksen, taitamattomista johtajista (liite 2), vastaajien etuja vastaan toimimisesta (liite 3) ja puolueen ylimielisyydestä (liite 4).

Kuvaan ei saa neljää liitettä enempää, mutta maininnan arvoisia valovoimainen johtaja ja SDP ylivoimainen ykkönen, kolmanneksen mielestä näin. Kakkonen Andersson, 21 %, ja kolmas Orpo 18 %. Perussuomalaisilla selkeä profiili (32 %) sekä ovat rehellisiä tavoitteistaan (34 %). Toisaalta leipätekstissä mainittu, että puolueen johto vähemmän vetovoimainen kuin ennen. Mikä nyt varmasti oli odotettavissa.

Kannattaapi lukea artikkeli kokonaan läpi jos yleiskuva äänestäjien puolueisiin kohdistuvista asenteista kiinnostaa.
« Viimeksi muokattu: 16.11.2021, 18:19:09 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 758
 • Liked: 9978
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11526 : 16.11.2021, 19:36:31 »
Tämä lienee kaikista sopivin ketju tälle.

Lainaus
Yle sai käsiinsä tuoreen puoluebarometrin, ja se paljastaa vihreiden ahdingon – puolueen imago romahti heikommaksi kuin pitkään aikaan
[...]
https://yle.fi/uutiset/3-12190662

Todella pitkä ja kattava, mutta yleiskuva on se, että vihreiden houkuttelevuus on viime aikoina romahtanut (liite 1).

Ihan ilahduttavia ja osin odotettujakin uutisia.  Saattaa hyvin olla, että Ohisalo ei ole puheenjohtajana seuraavien eduskuntavaalien aikaan.  Tosin tuskinpa joku kolmikosta Diarra-Suomela-Kari puheenjohtajana lisäisi yhtään vihreiden houkuttelevuutta.  Pragmaattinen Harjanne puheenjohtajana saattaisi ehkä houkutella joitain kokkareita äänestämään entistä puisto-osastoaan, mutta miten moisen ottaisi vastaan vihreiden umpi-ideologinen hörhödivisioona?  Suo siellä, vetelä täällä.


Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 806
 • Liked: 6396
 • Dirty white boy
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11527 : 17.11.2021, 10:22:58 »
HS julkaisi uusimman gallupinsa lukemat:
 • Kok. 21,1 % -0,1
 • SDP 19,4 % +0,9
 • PS 18,0 % +0,2
 • Kesk. 11,9 % -0,6
 • Virh. 10,5 % +0,4
 • Vas. 7,6% -0,1
 • RKP 4,3 % -0,2
 • KD 3,3 % -0,3
 • Liik. 2,1 % -0,1
 • Muut 1,8 % -0,1

Lainaus
Kokoomuksen nousu pysähtyi, Sdp:n ja vihreiden kannatus nousi

SDP:N ja vihreiden kannatus on noussut puolueista eniten loka–marraskuun vaihteessa. Keskustan kannatus on puolestaan hiipunut. Kannatusluvut käyvät ilmi tuoreesta HS-gallupista.

Oppositiopuolue kokoomus on marraskuun kyselyssä yhä Suomen kannatetuin poliittinen puolue, mutta sen maaliskuusta 2021 lähtenyt lähes yhtämittainen nousu on pysähtynyt.

———

JOS eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, kokoomusta kannattaisi 21,1 prosenttia ihmisistä, ja Sdp saisi 19,4 prosenttia äänistä.

Perussuomalaisia kannattaisi 18 prosenttia, mikä on puolueen paras saavutus sitten alkukesän kuntavaalien. Perussuomalaisilla puheenjohtajan vaihdos ei ole selvästikään aiheuttanut kannatusongelmaa.

———

YLEISRADIO julkaisi oman kyselynsä pari viikkoa sitten. Tulos oli Sdp:n osalta päinvastainen kuin HS-gallupissa. Ylen mittauksessa Sdp:n kannatus tippui 1,2 prosenttiyksikköä 18,1 prosenttiin.

Ylen otanta on peräisin ajalta 6.10.–2.11. ja HS:n 18.10.–15.11.

HS-gallupin tekee Kantar TNS, Ylen Taloustutkimus. Kantarin tutkimusjohtaja Sakari Nurmela ei kommentoi toisten tutkimuksia.

”Aika ajoin kannatustutkimukset ovat poikenneet toisistaan, mutta iso linja on aika lailla samanlainen. Täytyy muistaa, että otostutkimuksien luonteeseen kuuluu satunnaisvaihtelua. Se voisi olla luonnollinen syy, että tulee pieniä eroja”, sanoo Nurmela.

———
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008407246.html

E: lisätty listaan nousut ja laskut

Liitekuvat lisätty.
« Viimeksi muokattu: 17.11.2021, 13:48:20 kirjoittanut Alaric »
Pronominini: tuo, ne, kaikki, mikin, kenkään.

Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 464
 • Liked: 11559
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11528 : 17.11.2021, 11:02:11 »
Osaatteko arvioida mikä selittää demareiden ja vihreiden kannatusnousun?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 995
 • Liked: 9815
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11529 : 17.11.2021, 11:15:53 »
Osaatteko arvioida mikä selittää demareiden ja vihreiden kannatusnousun?
Suomen kansan aivan saaatanamoinen typeryys.
Rommelin jälkeen sitten.. mieluummin vähän kuoltaisiin nälkään jne.
Sitten, ehkä siitten, alkaisi päät taas toimia, edes vähän paremmin.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 367
 • Liked: 2533
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11530 : 17.11.2021, 11:37:20 »
Osaatteko arvioida mikä selittää demareiden ja vihreiden kannatusnousun?

Vihreiden kohdalla yksittäisen mittauksen otantavaihtelu. Demareilla voi jo jotain ns. aitoa, kohinasta riippumatonta liikettä ollakin. Kantarin puhuva pää artikkelissa:

Lainaus
”Meidän aineistossamme näyttää siltä, että parin viimeisen viikon aikana demareilla on ollut virkistymistä. Vaikuttaa siltä, että tuona aikana Sdp:n kannattajaksi ovat palanneet ne, jotka kuntavaalien jälkeen loppukesästä eivät sanoneet kantaansa. Kantaansa ilmoittamattomien määrä on nyt pienempi kuin pariin kuukauteen.”

Yksittäisen mittausten desimaaliheilahteluun ei kannata juuri kiinnittää huomiota; mittaukset eivät ole niin tarkkoja. Vasta jos heilahdukset yltävät prosenttiyksikön luokkaan tai trendi jatkuu usean mittauksen ajan, niin voidaan alkaa puhua oikeasta muutoksesta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 667
 • Liked: 3006
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11531 : 17.11.2021, 12:46:33 »
Kyllähän näin hidas persujen kasvu alkaa hieman ärsyttämään. PERSUILLA eikä suinkaan demareilla olisi kannatuksen pitänyt prosentilla kasvaa! Täytyy vain reippaasti olettaa että Hesari valehtelee ja että persujen kannatus on todellisuudessa jo demareita suurempi.

Hesari sorsii muitakin oikeistopuolueita, väittäen että jokaisen muun porvaripuolueen kannatus olisi muka laskenut.

Minä olen psyykannut itseni ajattelemaan kuin voittaja, pitäen itsestäänselvyytenä että persuista tulee vielä suurin puolue ja täten tällainen pännii minua, pieni eteneminen ei riitä minulle.
« Viimeksi muokattu: 17.11.2021, 13:05:47 kirjoittanut viisitoista »

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 945
 • Liked: 7995
 • LGB
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11532 : 17.11.2021, 13:29:37 »
Kyllähän näin hidas persujen kasvu alkaa hieman ärsyttämään. PERSUILLA eikä suinkaan demareilla olisi kannatuksen pitänyt prosentilla kasvaa! Täytyy vain reippaasti olettaa että Hesari valehtelee ja että persujen kannatus on todellisuudessa jo demareita suurempi.

Hesari sorsii muitakin oikeistopuolueita, väittäen että jokaisen muun porvaripuolueen kannatus olisi muka laskenut.

Minä olen psyykannut itseni ajattelemaan kuin voittaja, pitäen itsestäänselvyytenä että persuista tulee vielä suurin puolue ja täten tällainen pännii minua, pieni eteneminen ei riitä minulle.

Persujen kannatus on nyt asettunut tukevasti 18 % nurkille. Se on ihan hemmetin paljon parempi kuin esimerkiksi silloin kun Halla-aho otti kapteenin paikan joten enpä nyt kauheasti olisi huolissani.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 667
 • Liked: 3006
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11533 : 17.11.2021, 13:45:40 »
Onko kukaan muuten havainnut ettei ole enää aikoihin tullut Alma Median gallupeja? (viimeksi huhtikuussa 2020) Ovatko ne lopettaneet gallupien tekemisen?

Suomessa tehdään muutenkin aivan liian vähän gallupeja, olemme täysin näiden kahden pahuksen establishment-mittauksen varassa.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 35 618
 • Liked: 33025
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11534 : 17.11.2021, 13:59:54 »
Persujen kannatus on nyt asettunut tukevasti 18 % nurkille. Se on ihan hemmetin paljon parempi kuin esimerkiksi silloin kun Halla-aho otti kapteenin paikan joten enpä nyt kauheasti olisi huolissani.

Sehän tuossa asetelmassa on vakio, että mitä suurempi on PS:n saama vaalikannatus sen kinkkisempi on sitten hallituksen muodostaminen. Siis kun PS:n kannatus pysyy alle 50% äänimääristä. Sanoisin, että Kokoomus joutuu tekemään seuraavien vaalien jälkeen arvovalintansa alkaako tekemään yhteistyötä Suomen jälleenrakentamiseksi, vai valitseeko tuhoamisen linjan. Siinä vaihtoehdot.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 380
 • Liked: 17121
 • Kuka jos en minä
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11535 : 17.11.2021, 14:06:44 »
Persujen kannatus on nyt asettunut tukevasti 18 % nurkille. Se on ihan hemmetin paljon parempi kuin esimerkiksi silloin kun Halla-aho otti kapteenin paikan joten enpä nyt kauheasti olisi huolissani.

Sehän tuossa asetelmassa on vakio, että mitä suurempi on PS:n saama vaalikannatus sen kinkkisempi on sitten hallituksen muodostaminen. Siis kun PS:n kannatus pysyy alle 50% äänimääristä. Sanoisin, että Kokoomus joutuu tekemään seuraavien vaalien jälkeen arvovalintansa alkaako tekemään yhteistyötä Suomen jälleenrakentamiseksi, vai valitseeko tuhoamisen linjan. Siinä vaihtoehdot.

Joku liki 30% kannatus riittäisi melko pitkälti sanelemaan hallitustoiminnan ehdot. Kuitenkin se on nykypoliittisessa ilmastossa unelmaa aika pitkälti kaikille puolueille.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 367
 • Liked: 2533
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11536 : 17.11.2021, 14:10:57 »
Onko kukaan muuten havainnut ettei ole enää aikoihin tullut Alma Median gallupeja? (viimeksi huhtikuussa 2020) Ovatko ne lopettaneet gallupien tekemisen?

Edellisellä vaalikaudella Alma/Tietoykkönen aloitti uudestaan lähes heti kuntavaalien jälkeen ja jatkoivat seuraaviin eduskuntavaaleihin, sitä ennen oli samankaltainen paussi kuin nyt eduskuntavaalien perään.

Elättelin vähän toiveita josko tälläkin kierroksella sama, mutta eipä ole tosiaan näkynyt. Tietoykkönen on yleensä ollut liikkeellä hieman pienemmillä otannoilla ja on hieman kahta suurta epätarkempi, mutta moniäänisyyden vuoksi soisi olevan mukana. Ehkä se siitä piristyy taas vaaleja kohti ja hyppää mukaan.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?


-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 852
 • Liked: 11194
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11538 : 17.11.2021, 15:08:30 »
Joissakin maissahan taitaa olla aikarajoja missä ajassa vaalien jälkeen hallitus tulee olla muodostettu. Samaten on aikarajoja että jos määritetyssä ajassa ei halitusta ole saatu kasaan niin järjestetään uudet vaalit.

Suomessa ei liene moisia aikarajoja. Hallitusta saa vääntää vaikka koko vaalikauden ajan.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 621
 • Liked: 1310
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11539 : 17.11.2021, 17:30:14 »
Osaatteko arvioida mikä selittää demareiden ja vihreiden kannatusnousun?
Suomen kansan aivan saaatanamoinen typeryys.
Rommelin jälkeen sitten.. mieluummin vähän kuoltaisiin nälkään jne.
Sitten, ehkä siitten, alkaisi päät taas toimia, edes vähän paremmin.

Kuka tai mikä on Rommel?
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 621
 • Liked: 1310
 • Talouskeskustalainen arvotraditionalisti
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11540 : 17.11.2021, 17:35:22 »
Joissakin maissahan taitaa olla aikarajoja missä ajassa vaalien jälkeen hallitus tulee olla muodostettu. Samaten on aikarajoja että jos määritetyssä ajassa ei halitusta ole saatu kasaan niin järjestetään uudet vaalit.

Suomessa ei liene moisia aikarajoja. Hallitusta saa vääntää vaikka koko vaalikauden ajan.

Joissakin maissa on aikaraja, esim. Israelissa on. Muuten pidetään uudet vaalit. Joissakin maissa ei ole aikarajaa eikä hallituksen ole välttämättä pakko edes erota vaan voi jatkaa toimitusministeristönä vaikka koko vaalikauden. Esim. Belgiassa hallituksen muodostukseen voi mennä vaikka kaksi vuotta tai sitä ei ehkä edes saada aikaan.

En ymmärrä mikä järki olisi lakisääteisissä aikarajoissa hallituksen muodostamisen suhteen. Varsinkaan jos jouduttaisiin pitämään uudet vaalit saman tien.

Ennen Koiviston aikaa hallitukset eivät istuneet koko vaalikautta. Saman vaalikauden aikana oli usein monta hallitusta. Olisiko siinä mieltä että palattaisiin siihen että jos hallitus töpeksii, se eroaa ja nimitetään uusi eikä pidetä uusia vaaleja. Mikä pakko hallituksen on istua koko vaalikausi? Hajoitusvaalit pidettiin sodanjälkeisenä aikana 1954, 1962, 1972 ja 1975.
« Viimeksi muokattu: 17.11.2021, 18:28:29 kirjoittanut Pallopääkissa »
Herb Rzeczypospolitej Obojga Narodów

Andy_81

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 389
 • Liked: 652
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11541 : 18.11.2021, 10:16:11 »
Sanna ja demarit ovat olleet joka päivä, varmaan kuukauden verran radiomainoksissa. Usealla kaupallisella kanavalla ja monta toistoa päivässä. Erikoista että ei ole edes mikään vaalikampanja, vaan muuten muistutellaan sossusta. Epäilen, että syksyllä havahtuivat siihen että kannatus on laskussa ja ruvettiin tekemään työtä sen eteen.
Buumer-kausti oli suunnattu nuoriin ja vanhempaa väkeä vikitellään nyt radiossa ja muistutetaan kuinka hyvää työtä tehty hallituksessa.
Kuinka se sanottiin, että radio tavoittaa ison osan suomalaisista.
Estolista:
-foobar
-Hae-won
-justustr

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 378
 • Liked: 1582
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11542 : 02.12.2021, 06:35:41 »
YLEn tuore gallup
https://yle.fi/uutiset/3-12211311

Lainaus
Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset ohitti SDP:n, vihreät vajosi lähelle 10 prosentin rajaa

Kokoomus jatkaa yhä mittauksen kärjessä, ja kaula perässä tulijoihin on hitusen kasvanut. Kokoomusta kannattaa kyselyn perusteella 21,8 prosenttia suomalaisista.
Puolueen suosio on ollut Ylen kyselyssä yhtä korkealla viimeksi vuonna 2017. Nousua edellisestä kuukaudesta on vajaa prosenttiyksikkö.

Kakkossijalle kiilasi toinen oppositiopuolue perussuomalaiset, joka pudotti pääministeripuolue SDP:n kolmanneksi.

Perussuomalaisten kannatus on pysynyt Riikka Purran (ps.) elokuussa alkaneena puheenjohtaja-aikana lähes paikallaan, mutta nyt suosio nousi vajaalla prosenttiyksiköllä. Perussuomalaisia äänestäisi kyselyn perusteella 18,7 prosenttia suomalaisista.
(…)
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 667
 • Liked: 3006
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11543 : 02.12.2021, 07:19:08 »
Ylen viime mittauksessa krisut putosi niin matalalle ja RKP nousi niin korkealle että oli syytä epäillä jotain otantavirhettä.

On muuten positiivinen merkki että persujen kannatus nousi selvästi siitä huolimatta että sekä kokoomuksen, keskustan, kristillisten että demarien kannatus nousi samanaikaisesti myöskin. (Eli niiden puolueiden jotka kilpailevat samoista äänestäjistä persujen kanssa.)

Ehkä kenttä on alkamassa tulla sinuiksi Purran kanssa.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2021, 07:29:55 kirjoittanut viisitoista »

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 295
 • Liked: 4936
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11544 : 02.12.2021, 07:26:35 »
PS ohitti SDP:n ja Vihreät romahtivat 1,3 prosenttiyksikköä. Ulkona hieno pakkaspäivä eikä ennusteen mukaan koko päiväksi edes lumisadetta luvassa. Ei voisi paremmin päivä alkaa :)
« Viimeksi muokattu: 02.12.2021, 07:28:17 kirjoittanut Nuiva kansalainen »
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 667
 • Liked: 3006
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11545 : 02.12.2021, 07:38:47 »
Ja "Muut" putosivat 0.4 %. Toisin sanottuna VKK ei vieläkään osoita mitään elonmerkkejä. Persujen nousu saattaakin osin selittyä sillä että jotkut VKK:ta kannattamaan hairahtuneet ovat tulleet järkiinsä.

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 601
 • Liked: 6941
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11546 : 02.12.2021, 08:31:34 »
Hienoa Riikka, Sanna ja Maria! Siellä puoluejohdossa on tehty selvästi hyvää työtä  :P


Yllättäen YLE on löytänyt pylväskaavioonsa kaikista muista puoluejohtajista kuvan, jossa rintamasuunta on lukijaan päin, paitsi Riikasta  :facepalm: Ja kun YLE:stä kyse, niin tämä on todennäköisesti jopa harkittua symboliikkaa.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2021, 09:10:01 kirjoittanut Pakkanen »
Ainakin muutama politiikassa mukana oleva mädättäjä käyttää Hommaa sparraukseen ja käy täällä hiomassa argumentaatiotaan. Järkevintä olisi olla sparraamatta.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 643
 • Liked: 5240
 • Sus siunatkoon
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11547 : 02.12.2021, 08:37:36 »
Lainaus käyttäjältä: YLE
Toimitusjohtaja Jari Pajunen kyselyn tehneestä Taloustutkimuksesta sanoo, että kärkipaikalla oleva kokoomus on saanut kannatusta varsinkin Etelä-Suomen suurista kaupungeista, joissa vihreät taas ovat menettäneet suosiotaan.

Perussuomalaiset puolestaan ovat nostaneet suosiotaan Ruuhka-Suomen ulkopuolella, maakuntakaupungeissa.

Minusta tämä oli Ylen jutun mielenkiintoisinta antia, tosin ei yllättänyt.

Mikä on Kokoomuksen kannattajien arvopohja? Se on mielestäni mielenkiintoinen kysymys. Joko on kaikki kypäräpappi-linjan arvokonservatiivit PS:n laarissa vai joko vasta heräillään vai tuleeko nousu edelleen Keskustasta (suosion nousu maakuntakaupungeissa)? Houkutteleeko Kokoomus vihreän aatemaailman omaavia, joille Elokapina ja muu Vihreä-kommunismi alkaa vain olla liikaa?

Kaikineen ei tämä minusta hyvältä näytä. Päättävien pöytien lumossa Suomen luovuttaja -puolueet ovat edelleen liian suosittuja ja vanhoilla politiikan rintamalinjoilla mennään näiden kannatusmittausten valossa. Jotta mitään merkittävää muutosta voidaa saada aikaan, seuraavan eduskunnan koostumus on muututtava nykyisestä päinvastaiseksi.

Kokoomuksen nykyinen suosio ei ainakaan muuta Kokoomusta. SDP:ssä ja Keskusta:ssa voi alkaa tapahtua muutakin kuin sinnikästä hillotolpista kiinnipitämistä ja tyhjää puhetta vastuullisuudesta. Keskusta todennäköisesti tekee elämän ja kuoleman liikkeen päätöksellään pysyykö se nykyisessä hallituksessa vai ei. Vai joko päätös tulee liian myöhään? Joko SDP:ssä kyllästytään hallituskumppani Vihreisiin - ja vaikka keisarinna Sanna Marin niin tykkäisi Vihreistä hallituskumppanina, joko SDP:ssä ollaan valmiita kertomaan ettei asia ole pelkästään keisarinnan päätettävissä?

Politiikan ammattispekulaattorit ovat jo arvelleet (jälleen) hallituksen mahdollisesti hajoavan ennen helmikuuta. No se tietää, ken sen näkee. Ammattispekulaattorit tosin näkevät hajoamisen syntyvän hallituksen sisäisistä erimielisyyksistä. Tässä kohdin katsomon amatöörispekulaattori näkee mahdollisen syyn toisin. Ennenaikaisia ek-vaaleja ei varmasti järjestetä, mutta spekuloin sen puolesta, että ainakin Keskusta ja Kokoomus vaihtavat paikkaa.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 667
 • Liked: 3006
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11548 : 02.12.2021, 08:48:21 »
No nyt kokoomus on vihdoin pääsemässä nauttimaan oppositioaseman mukanaan tuomista eduista, jota korona ja muut tekijät pitkään viivästyttivät. Ei mitään sen kummempaa. Persujen on nyt vain määrätietoisesti vahvistettava asemiaan että he kykenevät sitten aikanaan kunnolla vääntämään kättä kokoomuksen kanssa, tapahtuipa se sitten samassa hallituksessa tai oppositiosta käsin.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 758
 • Liked: 9978
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #11549 : 02.12.2021, 10:07:34 »
Intersektionalismi ja willkommenspolitik ei ehkä sittenkään ole menestysresepti?  Olisikohan puisto-osasto muuttamassa takaisin Kokoomukseen?  Vasureiden viimeiset duunarit demareihin?

Tagit: