HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut

<< < (2309/2353) > >>

Pallopääkissa:

--- Lainaus käyttäjältä: -PPT- - 17.11.2021, 15:08:30 ---Joissakin maissahan taitaa olla aikarajoja missä ajassa vaalien jälkeen hallitus tulee olla muodostettu. Samaten on aikarajoja että jos määritetyssä ajassa ei halitusta ole saatu kasaan niin järjestetään uudet vaalit.

Suomessa ei liene moisia aikarajoja. Hallitusta saa vääntää vaikka koko vaalikauden ajan.

--- Lainaus päättyy ---

Joissakin maissa on aikaraja, esim. Israelissa on. Muuten pidetään uudet vaalit. Joissakin maissa ei ole aikarajaa eikä hallituksen ole välttämättä pakko edes erota vaan voi jatkaa toimitusministeristönä vaikka koko vaalikauden. Esim. Belgiassa hallituksen muodostukseen voi mennä vaikka kaksi vuotta tai sitä ei ehkä edes saada aikaan.

En ymmärrä mikä järki olisi lakisääteisissä aikarajoissa hallituksen muodostamisen suhteen. Varsinkaan jos jouduttaisiin pitämään uudet vaalit saman tien.

Ennen Koiviston aikaa hallitukset eivät istuneet koko vaalikautta. Saman vaalikauden aikana oli usein monta hallitusta. Olisiko siinä mieltä että palattaisiin siihen että jos hallitus töpeksii, se eroaa ja nimitetään uusi eikä pidetä uusia vaaleja. Mikä pakko hallituksen on istua koko vaalikausi? Hajoitusvaalit pidettiin sodanjälkeisenä aikana 1954, 1962, 1972 ja 1975.

Andy_81:
Sanna ja demarit ovat olleet joka päivä, varmaan kuukauden verran radiomainoksissa. Usealla kaupallisella kanavalla ja monta toistoa päivässä. Erikoista että ei ole edes mikään vaalikampanja, vaan muuten muistutellaan sossusta. Epäilen, että syksyllä havahtuivat siihen että kannatus on laskussa ja ruvettiin tekemään työtä sen eteen.
Buumer-kausti oli suunnattu nuoriin ja vanhempaa väkeä vikitellään nyt radiossa ja muistutetaan kuinka hyvää työtä tehty hallituksessa.
Kuinka se sanottiin, että radio tavoittaa ison osan suomalaisista.

Ahmed Ahne III:
YLEn tuore gallup
https://yle.fi/uutiset/3-12211311


--- Lainaus ---Ylen kannatusmittaus: Perussuomalaiset ohitti SDP:n, vihreät vajosi lähelle 10 prosentin rajaa

Kokoomus jatkaa yhä mittauksen kärjessä, ja kaula perässä tulijoihin on hitusen kasvanut. Kokoomusta kannattaa kyselyn perusteella 21,8 prosenttia suomalaisista.
Puolueen suosio on ollut Ylen kyselyssä yhtä korkealla viimeksi vuonna 2017. Nousua edellisestä kuukaudesta on vajaa prosenttiyksikkö.

Kakkossijalle kiilasi toinen oppositiopuolue perussuomalaiset, joka pudotti pääministeripuolue SDP:n kolmanneksi.

Perussuomalaisten kannatus on pysynyt Riikka Purran (ps.) elokuussa alkaneena puheenjohtaja-aikana lähes paikallaan, mutta nyt suosio nousi vajaalla prosenttiyksiköllä. Perussuomalaisia äänestäisi kyselyn perusteella 18,7 prosenttia suomalaisista.
(…)

--- Lainaus päättyy ---

viisitoista:
Ylen viime mittauksessa krisut putosi niin matalalle ja RKP nousi niin korkealle että oli syytä epäillä jotain otantavirhettä.

On muuten positiivinen merkki että persujen kannatus nousi selvästi siitä huolimatta että sekä kokoomuksen, keskustan, kristillisten että demarien kannatus nousi samanaikaisesti myöskin. (Eli niiden puolueiden jotka kilpailevat samoista äänestäjistä persujen kanssa.)

Ehkä kenttä on alkamassa tulla sinuiksi Purran kanssa.

Nuiva kansalainen:
PS ohitti SDP:n ja Vihreät romahtivat 1,3 prosenttiyksikköä. Ulkona hieno pakkaspäivä eikä ennusteen mukaan koko päiväksi edes lumisadetta luvassa. Ei voisi paremmin päivä alkaa :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta