HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut

<< < (2353/2391) > >>

Herbert:
Ylen gallup:

https://yle.fi/uutiset/3-12339597


--- Lainaus ---Ylen kannatusmittaus: Kokoomus vahvistaa etumatkaansa demareihin, vihreät vajoaa edelleen

Viime mittauksessa romahtanut perussuomalaiset vahvistuu hieman, samoin kannatusahdinkoa pitkään potenut keskusta. Kolmen suosituimman puolueen järjestys pysyy ennallaan.

uomessa, kertoo Ylen uusi kannatusmittaus. Kaulaa toisena tulevaan, pääministeri Sanna Marinin luotsaamaan SDP:hen on nyt yli neljä prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen 1,4 prosenttiyksikön nousu 22,6 prosentin kannatukseen on tällä kertaa suurin muutos Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä. Kyseessä on puolueen vahvin kannatuslukema koko hallituskaudella.

– Kokoomuksella on nyt erittäin hyvin takanaan kaikki heitä viime eduskuntavaaleissa äänestäneet eli siirtymää katsomon puolelle on todella vähän. Lisäksi kokoomus saa uusia äänestäjiä usealta eri taholta, toteaa tutkimuksen tausta-aineistoon perehtynyt Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

SDP:n kannatus laskee puoli prosenttiyksikköä ja on nyt 18,5 prosenttia.

Halla-ahon uusi näkyvyys ei näy suosiossa

Kolmanneksi suosituin puolue on edelleen Riikka Purran johtama perussuomalaiset. Puoluetta äänestäisi nyt 15,6 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Ylen edellisessä, helmikuun alussa julkistetussa kyselyssä perussuomalaisten kannatus romahti yli kolme prosenttiyksikköä. Nyt kannatus piristyy reilut puoli prosenttiyksikköä.

...

Näin kannatusmittaus tehtiin

Taloustutkimus haastatteli 2 727 ihmistä 2.2.2022–1.3.2022.
Haastateltavilta kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisivat nyt.
Puoluekantansa kertoi 2 010 haastateltua.
Mittauksen virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Voit ladata kyselyaineiston täältä(siirryt toiseen palveluun).
--- Lainaus päättyy ---


Lainaus aina näkyviin.

Faidros.:
Kokoomus nostaa kannatustaan selkeän NATO-kantansa vuoksi. En ihmettele yhtään.

Demlan it-tuki:

--- Lainaus käyttäjältä: Faidros. - 03.03.2022, 08:32:01 ---Kokoomus nostaa kannatustaan selkeän NATO-kantansa vuoksi. En ihmettele yhtään.

--- Lainaus päättyy ---

Ja data on lisäksi kerätty koko kuukaudelta. Kiinnostaisi viimeisen viikon raakadata, nimittäin tuo venäjän hyökkäyssota on isoin muutos maailmanpolitiikassa vuosikymmeneen/vuosikymmeniin.

viisitoista:
Persut nousee aallonpohjasta, siitä huolimatta että kokkarit ja kepu nousevat myöskin. Nousu tulee luultavimmin VKK:n kustannuksella - "Muut" on romahtanut 2.5 prosentista 1.3 prosenttiin.

Turtiaisen ja kumppaneiden pelleily on vihdoinkin paljastunut kansalle.

Pallopääkissa:
^Aluevaalien notkahdus on varmaan ohitettu. Jos on 15 prossaa on persujen pohjataso, siitä on hyvä ponnistaa ylemmäs. Se vaatii väsymätöntä työtä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta