HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut

<< < (2415/2431) > >>

Nikolas:
Suomalainen äänestäjä on uskomattoman pitkähermoinen otus. Oppiminen alkaa vasta kun siirrytään kohtuuttomiin ärsykkeisiin.

Nuiva kansalainen:

--- Lainaus ---Ylen kannatuskysely: Keskustan kannatus historiallisen matala – kokoomus edelleen suurin

Keskustaa äänestäisi vain 10,3 prosenttia vastaajista.

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa. Oppositiopuolueen kannatus on pysynyt muuttumattomana edellisestä mittauksesta, ja on 24,2 prosenttia.

Toiseksi suosituimpana on pääministeripuolue Sdp, jonka kannatus laski 0,1 prosenttiyksikköä 19,3 prosenttiin.

Kolmantena tulee perussuomalaiset 17,1 prosentilla. Puolueen kannatus nousi 0,9 prosenttiyksikön verran.

Hallituksessa olevan keskustan kannatus laski kokonaiset 1,4 prosenttiyksikköä ollen 10,3 prosenttia.

...


--- Lainaus päättyy ---

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009116353.html

Tummennukset omia. Kehitys on hidasta, mutta suunta on oikea. Demarien ja PS:n kannatusero kuroutuu hiljalleen kiinni. Erityisesti lämmittää mieltä kepun romahtaminen.

räsänen:
Keskustan viherhumppa käy puolueelle tosiaan aika hemmetin kalliikksi mutta kepun suunta ei vain käänny. Ei millään. Ihme tauti tuo kommunismi, kun mitä huonommin noilla (kepulla) menee niin sitä fanaattisemmin ne pitävät kiinni valitsemastaan linjasta.

Väyrysen suomettumisen aikaisilla haikailuilla ja kaipuilla voi hyvinkin olla oma osansa tähän romahdukseen. Väyrynen on ollut suurelle osalla vanhoja isäntiä se ainoa vaihtoehto ja mahdollisuus. Nyt nuo viimeaikaiset Väyrysen mielipiteen Ukrainan sodasta ja siitä miten siihen pitäisi suhtautua näyttävät että sekin vaihtoehto on vanhuuttaan mädäntynyt.

Kepulla kohta saman verran ihmisiä puoluekoneistossa kun on äänestäjiä.

Huppupelikaani:
Onneksi kepu näyttää vuotavan PS:iin. Pätkä ylen omasta uutisesta.


--- Lainaus ---———

Puolueen kannatus on alimmillaan kannatusmittauksia tekevän Taloustutkimuksen arkistojen ajalta. Arkistot yltävät vuoteen 1994 asti. Aiemmin keskustan suosio on käynyt alimmillaan 10,5 prosentissa vuonna 2020.

– Voi sanoa, että nyt ollaan modernin mittaushistorian pohjalukemissa, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.

Myös ennen 1990-luvun puoliväliä keskusta lukeutui kärkipuolueiden joukkoon, joten uusin mittaustulos on historiallisen huono puolueelle.

Uusimman mittausjakson aikana keskusta on menettänyt kannatustaan erityisesti perussuomalaisille, jonka suosio on noussut 0,9 prosenttiyksikön verran.

– Keskusta menettää tällä hetkellä omia vanhoja äänestäjiään perussuomalaisille, tutkimusjohtaja Turja sanoo.

———

--- Lainaus päättyy ---

sakarit:
Eduskuntavaaleissa 2003 kepu sai 24,69%, nyt mittaus 10,3. Suurin osa tuosta entisestä kannatuksesta on siirtynyt ps:lle, osa myös kokoomukselle. Sdp 2003 24,47%, tuostakin siirtymä on ollut ps:n suuntaa.

Tervemenoa kepu, ei tule ikävä, kaikki on sitäpaitsi aivan itse aiheutettua. Moni kepun kansanedustaja saa pakata tavaransa ensi vuonna.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta