Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 2332516 kertaa)

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 5111
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13050 : 11.03.2024, 14:19:48 »
Olen pari kertaa viimeisen kuukauden aikana asioinut teboilin baarissa.

Siellä syvät rivit molemmilla käynneilläni katuivat persuille antamaansa ääntä kuuluvaan ääneen ja katkeraan sävyyn.
Teboili onkin ryzzän firma. Ei ihme jos siellä ei persuja kehuta. Pitäs heittää ulos Suomesta Niska perse-otteella.
Mistähän tiedämme että ihan niinku oikeesti on "käynyt Teboililla puhumassa persuista persuja äänestäneiden kanssa"? Näyttää mun silmään vähän mielipiteeseen "sovitetulta" tarinalta.

Huolestunut Kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 109
 • Liked: 428
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13051 : 11.03.2024, 14:41:16 »
Olen pari kertaa viimeisen kuukauden aikana asioinut teboilin baarissa.

Siellä syvät rivit molemmilla käynneilläni katuivat persuille antamaansa ääntä kuuluvaan ääneen ja katkeraan sävyyn.

Aina mukava kuulla tositarinoita jotka ovat sataprosenttisesti totta  :)
Mursu: "Siis vertaatko ihan tosissasi sitä, että amerikkalaiset lopettivat toisen maailmansodan atomipommeilla säästäen siten satojen tuhansien elämän siihen, että natsit murhasivat miljoonia juutalaisia ja valloittivat noin kymmenen itsenäistä valtiota?"
Kekkeruusi: "Kyllä se on täysin oikeudenmukainen näkemys."

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 058
 • Liked: 4062
 • Maanantaikappale
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13052 : 11.03.2024, 15:11:19 »
Menköön nyt vaikka tänne vaikka PS:n kannatuksen kanssa pähkäilevät ja tuskailevat ovat tuoneet esiin huolensa RP:n leikkamispuheista (osittain aiheellisesti), mutta toisaalta hieman "helpotti" oloa kun vastapuoli ei malttanut olla provosoitumatta (?):

Pääluottamusmies Timo Mällinen vertasi Helsingin Sanomien haastattelussa Riikka Purraa Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharovaan.

VALTIOVARAINMINISTERI Riikka Purra (ps) kummastelee viestipalvelu X:ssä SSAB:n Raahen terästehtaan pääluottamusmies Timo Mällisen Helsingin Sanomille antamia kommentteja.

Mällinen sanoi HS:lle pelkäävänsä, että hallituksen päätökset muun muassa lakko-oikeuteen liittyen murentavat demokratiaa hiljalleen.

Orpo on kuin Putin ja Purra kuin Zaharova. Ja työntekijät ovat Navalnyi, Mällinen vertasi.

Mällinen viittasi Venäjän presidentti Vladimir Putiniin, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharovaan ja helmikuussa menehtyneeseen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyihin.

Mällinen sanoi Helsingin Sanomille myös, että lakko-oikeuden rajoitukset ajaisivat ammattijärjestön taloudellisesti nurkkaan.

– Ja sitten kun oltaisiin siinä tilanteessa, ettei voitaisi vastustaa, ajettaisiin läpi työelämän ja sosiaaliturvan heikennykset.

PURRA ilmaisi X:ssä olevansa vertauksista hyvin eri mieltä.

– Orpo=Putin, Purra=Zaharova, työntekijät=Navalnyi. Tapetaan demokratia. Taloudellisesti ajetaan nurkkaan. Ihan oikeasti? Purra kirjoittaa.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010285522.html

Hinnatonta  ;D :facepalm: ;D

JK Ja olikos tää mister Mällinen joku demareitten vaaliehdokas vielä...? Niin tai näin, kuka tarvitsee poliittista satiiria tv:stä kun satiirin kohteet oikeasta elämästä "tekevät sen ihan itse?" En malttais odottaa seuraavaa kuukausigallupia...
"Vielä kuljet kohti kesää"

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 5111
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13053 : 11.03.2024, 16:06:34 »
Nää pääluottamusmiehet ja lakkovahdit vaikuttavat olevan sellaisia persvakoduunarikommareita, joilla elintaso näkyy vartalossa (= ei ole nälkää nähty). Kovin tulee 70-luvun taistolaiset mieleen.
Nyt vaan on niin, että valtaosa duunareista EI samaistu heihin, koska tuollaiset duunarit ovat harvinaistuvia luontokappaleita. Suurin osa työväestä on ihan muunlaista porukkaa ja ihan eri hommissa.
Esim. Ahtaajien määrä ja vaikutusvalta katoaa automaation myötä ensi vuosikymmenellä.
p.s.
Näille laitavassarilakkoilijoille sanoisin, että firma (Suomi), joka tekee tappiota menee nurin (julkinen talous eli hyvinvointipalvelut ja tulonsiirrot).
« Viimeksi muokattu: 11.03.2024, 16:11:34 kirjoittanut Caucasian »

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 972
 • Liked: 5264
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13054 : 11.03.2024, 16:14:57 »
Punakapinallisiksihan noitakin suunsoittajia pitäisi kutsua, kun keksivät verrata demokraattisesti valittua poliittista johtoa diktatuuriin. Vertaus ontuu muutenkin pahasti, kun Putinhan nimenomaan johtaa noiden pölvästien ihannemaata.

Mitä enemmän nämä rähisevät, sitä useampi suomalainen alkaa kannattaa lakko-oikeuden rajoittamista. Tuollaiset Mälliset sahaavat vain omaa oksaansa.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 1154
 • Kaamea muumio .
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13055 : 11.03.2024, 18:37:31 »
Sitä olen koittanut selittää nuoremmille että maailma on mahdollisuuksia täynnä , jos yksi juttu ei toimi kokeillaan seuraavaa ja niin kauan että se toimiva löytyy.

Näin se on mennyt itselläkin aikanaan , aktiivinen täytyy olla , sen se vaatii.

Se tunne kun asiat alkaa rullaamaan epäonnistumisten ja kovan duunin jälkeen , se että mä tein sen ja pystyin tähän , se kannattaa kokea.

Kokemukseni mukaan onnistumiset poikivat lisää hyvää , samankaltaisia ihmisiä ympärille , yhteistyökumppaneita , sellaista positiivista meininkiä.

Vastoinkäymisten ei pidä antaa lyödä hartioita mattoon , tähän on pakko linkata yksi vähän korni mutta niin tosi juttu.. Tälläinen tunkkainen Boomer filosofia.

https://www.youtube.com/watch?v=BiM8mrhqDQoMe heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 024
 • Liked: 18866
 • Kuka jos en minä
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13056 : 11.03.2024, 21:55:31 »
Kyllä töitä tekevälle löytyy, se on ihan varma. Mutta jos yhtälöön lisätään, että pitää olla aina kivaa ja mieluisaa, helvetin hyvä palkka ja hyvät edut, saa tehdä mitä haluaa, niin sitten voi mennä hankalaksi. Lisätään listaan vielä se perinteinen "koulutusta vastaava työ".

Itse ainakin jälkikasvua koitan ohjata sellaisiin kouluihin/hommiin, joita ei niin vain roboteilla tai tietotekniikalla korvata. Esimerkiksi vaikkapa putkari, sähkäri, kiinteistöhuolto, no kaikenlainen käsillä tehtävä työ. Tokihan se voi olla ns. paskaduunia ajoittain, mutta kyllä siitä elantonsa saa ja aina löytyy töitä (kunhan ei vaan persettänsä raksalla kaivele). Noissa voi myös itsensä työllistää hyvin omalla firmalla.

Kusessahan ne sellaiset on jotka vaan kittaa redbullia ja istuu näytön edessä 24/7. Mutta se on ihan oma valinta, mukavuus edellä jne.. Ja yleensä sellaiset sitten kitisee, kun ns. tukia leikataan ja vaaditaan menemään töihin. Luultavasti äänestäät myös vihervassareita jotka heidän etujaan ajavat.

Mulla löytyy koulut noista joita jälkikasvullesi suositat. Niillä ei ole yhtään palkallista työtä saanut ja puolen vuoden palkattomiinkin sai kiertää +20 firmaa kerjäämässä hommia. Sadan asentajan firma pystyi ottamaan kaksi harjoittelijaa koska töitä ei ole. 20 valmistuneen oppilaan luokasta yksi pääsi hommiin isänsä firmaan ja yksi yhteen kohteeseen jonka valmistuttua en tiedä onko hommia ollut. Muut hommat tarjonnu sitä leipää, mutta niin kapeaa ettei sillä perhettä perustella. Vaikka et kävisi edes kerran kahteenkymmeneen vuoteen lomamatkalla. Duunia saa toki aina joku, mutta puolen miljoonan työvoimapulanpaikkaajaa purkkapalkalla on tehnyt globalisoituneista työmarkkinoista niillä elämään pyrkiville helvettiä. Se kaivaako persettä raksalla ei kinosta ketään paskan vertaa paitsi jotain jakkukalkkunaa joka ei käsillään töitä tee. Meille normiduunareille sama vaikka heittäis homovolttia pellepuvussa kunhan asialliset työtehtävät syntyy säntillisesti ja ajallaan.

Oma firma toki myös harkinnassa ollut viimeiset 2vee, se on sitten kun ''helppoihin'' hommiin tulee +30% lisää tekijöitä niin kilpailu meinaa että yhdestä päästä firmat kyykkää, kun hommia ei kerta kaikkiaan ole. Paljonko maksat palkkaa niin luultavasti tulijoita duuniin on enemmän kun kerkeät vastata. Jo viime vuosikymmenellä kympin tunti hommiin oli hakijoita +500 hakijaa per koulutuspaikka, enkä usko että tänään ois vähemmän.

Tämä siis maanlaajuisesti kokemus? Vai meneekö kategoriaan "ihan mitä vaan töitä teen, mutta vain kehä3 sisäpuolella" -tyylisesti?

Perseen kaivuu raksalla, muutamankin timpurikaksikon olen työllistänyt ja kyllä mua ainakin kiinnostaa se työnjälki ja se että kaivavatko vaan persettä vai tuleeko valmista. Sama juttu muurareista puhuttaessa. Ja lattiavaluntekijöistä.

Reissuhommatkin käy kun korvaus on kohdallaan. Nämä vitsit joissa ei palkalla makseta asumista ja syö enemmän kuin tienaa voit tehdä ihan itse siellä kehäkolmosen sisällä. Jos sosiaalituki kilpailee palkkojen kanssa kertoo että täkäläinen ostovoima on rosvoverotettu niin totaalisesti ettei minkään tekeminen kannata. Mutta boomeroi lisää kuvitelmiasi. Me täällä reaalitodollisuudessa keskitymme sillä välin asiaan eli gallupeihin.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 386
 • Liked: 7092
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13057 : 11.03.2024, 22:21:55 »
Kyllä töitä tekevälle löytyy, se on ihan varma. Mutta jos yhtälöön lisätään, että pitää olla aina kivaa ja mieluisaa, helvetin hyvä palkka ja hyvät edut, saa tehdä mitä haluaa, niin sitten voi mennä hankalaksi. Lisätään listaan vielä se perinteinen "koulutusta vastaava työ".

Itse ainakin jälkikasvua koitan ohjata sellaisiin kouluihin/hommiin, joita ei niin vain roboteilla tai tietotekniikalla korvata. Esimerkiksi vaikkapa putkari, sähkäri, kiinteistöhuolto, no kaikenlainen käsillä tehtävä työ. Tokihan se voi olla ns. paskaduunia ajoittain, mutta kyllä siitä elantonsa saa ja aina löytyy töitä (kunhan ei vaan persettänsä raksalla kaivele). Noissa voi myös itsensä työllistää hyvin omalla firmalla.

Kusessahan ne sellaiset on jotka vaan kittaa redbullia ja istuu näytön edessä 24/7. Mutta se on ihan oma valinta, mukavuus edellä jne.. Ja yleensä sellaiset sitten kitisee, kun ns. tukia leikataan ja vaaditaan menemään töihin. Luultavasti äänestäät myös vihervassareita jotka heidän etujaan ajavat.

Mulla löytyy koulut noista joita jälkikasvullesi suositat. Niillä ei ole yhtään palkallista työtä saanut ja puolen vuoden palkattomiinkin sai kiertää +20 firmaa kerjäämässä hommia. Sadan asentajan firma pystyi ottamaan kaksi harjoittelijaa koska töitä ei ole. 20 valmistuneen oppilaan luokasta yksi pääsi hommiin isänsä firmaan ja yksi yhteen kohteeseen jonka valmistuttua en tiedä onko hommia ollut. Muut hommat tarjonnu sitä leipää, mutta niin kapeaa ettei sillä perhettä perustella. Vaikka et kävisi edes kerran kahteenkymmeneen vuoteen lomamatkalla. Duunia saa toki aina joku, mutta puolen miljoonan työvoimapulanpaikkaajaa purkkapalkalla on tehnyt globalisoituneista työmarkkinoista niillä elämään pyrkiville helvettiä. Se kaivaako persettä raksalla ei kinosta ketään paskan vertaa paitsi jotain jakkukalkkunaa joka ei käsillään töitä tee. Meille normiduunareille sama vaikka heittäis homovolttia pellepuvussa kunhan asialliset työtehtävät syntyy säntillisesti ja ajallaan.

Oma firma toki myös harkinnassa ollut viimeiset 2vee, se on sitten kun ''helppoihin'' hommiin tulee +30% lisää tekijöitä niin kilpailu meinaa että yhdestä päästä firmat kyykkää, kun hommia ei kerta kaikkiaan ole. Paljonko maksat palkkaa niin luultavasti tulijoita duuniin on enemmän kun kerkeät vastata. Jo viime vuosikymmenellä kympin tunti hommiin oli hakijoita +500 hakijaa per koulutuspaikka, enkä usko että tänään ois vähemmän.

Tämä siis maanlaajuisesti kokemus? Vai meneekö kategoriaan "ihan mitä vaan töitä teen, mutta vain kehä3 sisäpuolella" -tyylisesti?

Perseen kaivuu raksalla, muutamankin timpurikaksikon olen työllistänyt ja kyllä mua ainakin kiinnostaa se työnjälki ja se että kaivavatko vaan persettä vai tuleeko valmista. Sama juttu muurareista puhuttaessa. Ja lattiavaluntekijöistä.

Reissuhommatkin käy kun korvaus on kohdallaan. Nämä vitsit joissa ei palkalla makseta asumista ja syö enemmän kuin tienaa voit tehdä ihan itse siellä kehäkolmosen sisällä. Jos sosiaalituki kilpailee palkkojen kanssa kertoo että täkäläinen ostovoima on rosvoverotettu niin totaalisesti ettei minkään tekeminen kannata. Mutta boomeroi lisää kuvitelmiasi. Me täällä reaalitodollisuudessa keskitymme sillä välin asiaan eli gallupeihin.

Niin vähän ajattelinkin, että töitä ei tehdä jos niitä ei voi tehdä lähellä ison kaupungin keskustan huveja ja asunnon kulutkin sen mukaan että pitää olla hyväpalkkainen ja helppo työ.

Mutta joo, boomerit muistaa että jos töitä haluaa niin silloin lähetään muualle jos ei sen hetkisestä asuinpaikasta sitä löydy (eikä välttämättä trkoita reissuhommia, vaan ihan asuinpaikan vaihtoa). Ehkä tuo on todellisuudesta irtaantuneille nykyjupeille outo juttu, ikäänkuin kansainvälinen ihmisoikeus.

Mutta keskitytään vaan gallupeihin, vaikkei ne edes äänestä. Vihervasrmmisto ja ay-mafia ainakin taistelee sen puolesta, että kannatuksensa ja jäsenistönsä sulaa  ;D
« Viimeksi muokattu: 11.03.2024, 22:24:32 kirjoittanut Mandula »
Klamydia - Suomi on sun

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 1154
 • Kaamea muumio .
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13058 : 11.03.2024, 23:35:29 »
Tsemppiä vaan nuori kaarti , kyllä se siitä lähtee. Me Boomerit tehtiin se , kyll tekin löydätte elämässä pärjäämisen taidon.

Mutta Gallupeihin , uskon että oikein kohdennetut leikkuut lisäävät PS suosiota jos palkasta alkaa jäädä enemmän käteen verotukseen kohdistuvien toimien jälkeen.

Eletään mielenkiitoisia aikoja , uskaltaako PS pitää puolensa vai meneekö kyykkyyn kokkareiden vaatimuksesta ?

Pitää kuitenkin muistaa että kok tarvitsee ps porukkaa , tuskin mielellään demareihin vaihtaisivat.
Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 751
 • Liked: 3256
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13059 : 12.03.2024, 08:29:53 »
Tätä kitinää tässä on kuultu jo ajat että miksi ei voi ei pysty ei kykene .
Kyllä voi ja pystyy ja kykenee jos haluaa.
Niin ja todellakin olen ajatellut säästää jälkipolvet perinnön haitoilta.
Olishan se kamalaa jos sellainen taloudellinen taakka tilille napsahtaisi.
Sitä ei ehkä aikuisteini kestäisi.
Viitaten myös muihin viesteihisi, niin kun se edelleen olisikin siitä kiinni, että "minä" en pärjää. Nytkin on töitä niin, ettei meinaa ehtiä vastaamaan.

Kysymys on siitä, että jos joku nuori menee tyhmänä edes kuuntelemaan sinun neuvojasi, niin vituiksi tulee menemään ja kovaa. Ensimmäinen asia kun asioiden korjaamisessa on tosiasioiden tunnustaminen, että tämä maailma ei ole meille nuorille sama, kuin se oli Boomereille aikanaan. Nykynuoren ainoa oikea mahdollisuus pärjätä on hyödyntää nykytekniikkaa, ohjelmoida robotti tekemään omat tehdastyönsä ja tekoäly tekemään tuhannet hakemuksensa. Nyt se semmoinen tehtaan ovelta työnkyseleminen ei oikein enää toimi ja vaikka se toimisikin, niin on aikamoinen kituutus on edessä, jos sillä liksalla meinaa talon hankkia, maksaa ensin Boomereiden eläkkeet ja sitten vielä ostokset päälle, kun sekään eläke ei tämän ryöstösysteemin läpi tultuaan riitä edes niihin.

Niin ja Boomereista muutenkin, niin OK pitäkööt kuulkaa omat etuutenne vaan, mutta voisivatko ne lakata äänestämästä jotain demareita ja kepulaisia, lapiomaan niitä rahoja kokonaan ulkomaille ja mamutukseen?
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 1154
 • Kaamea muumio .
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13060 : 12.03.2024, 12:12:50 »
Sukupolvien välinen kuilu näkyy näemmä tässä viestinnässä ja sen ymmärtämisessä.
Yritän nyt tiivistää ajatukseni jotenkin , ajat muuttuvat mutta jotkut asiat eivät , oma asenne ratkaisee  paljon sen miten elämässä pärjäilee elettiin sitten mitä maailman aikaa hyvänsä.

Jokainen on kuitenkin oman onnensa seppä.

Omalta osaltani päätän asiasta keskustelun tähän.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2024, 14:49:28 kirjoittanut KamalaJari »
Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 751
 • Liked: 3256
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13061 : 12.03.2024, 13:25:57 »
Sukupolvien välinen kuilu näkyy näemmä tässä viestinnässä ja sen ymmärtämisessä.
Yritän nyt tiivistää ajatukseni jotenkin , ajat muuttuvat mutta jotkut asiat eivät , oma asenne ratkaisee  paljon sen miten elämässä pärjäilee elettiin sitten maailman aikaa hyvänsä.

Jokainen on kuitenkin oman onnensa seppä.

Omalta osaltani päätän asiasta keskustelun tähän.
Niin se teille boomereille olikin ja vaikka onni edelleen suosii varautunutta ja ahkeraa, niin kyllä nykysukupolvet on jätetty paljon enemmän onnensa varaan, kuin sen sepäksi.

Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 650
 • Liked: 8036
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13062 : 13.03.2024, 05:54:54 »
 :silakka:
« Viimeksi muokattu: 30.03.2024, 07:07:59 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 1154
 • Kaamea muumio .
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13063 : 13.03.2024, 13:17:45 »
" Boomerit ei tajua kuinka maailma on muuttunut "  ;D   Boomerit elävät kai sitten jossain menneen maailman Boomeri kuplassa jässääntyneinä -70 luvulle ?

Ihan vain tiedoksi että kyllä me tätä samaa mailmaa eletään ja tiedostamme ympärillä tapahtuvat muutokset , eikä siitä nyt niin tuhottoman kauan ole kun itse rekrytoin työvoimaa .

Toki muistan miten itsekin nuorna ajattelin vanhemmista ikäpolvista että ei nuo kyllä mistään mitään tajua saati tiedä , kunnes elämä itse opetti omien tietojeni  rajallisuuden verrattuna vanhempiin kokemusta omaaviin ihmisiin.

Näinhän se aina menee , mutta jokaisella ajalla on omat haasteensa , jotkut pärjäävät paremmin ja jotkut taas kokevat kaiken haasteellisena , näin se on aina mennyt.

Opetelkaa uimaan muutakin kuin sitä käsipohjaa niin pärjäätte syvässä päässä paremmin.

Aikalaiseni ehkä muistavat "uimaopetus" vertausten käytön , sori siitä , kieli poskessa heitelty . ;D

Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 5111
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13064 : 13.03.2024, 13:27:41 »
Nuorten kuuluu olla vähän tyhmiä ja vanhojen viisaita, kunnes tippuvat ns kelkasta maailman nopean muutoksen myötä.
Kumpiakin tarvitaan. Nuoristahan tulee niitä vanhoja.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 605
 • Liked: 93025
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13065 : 13.03.2024, 13:44:53 »
Ei kuulu ketjun otsikon alle, mutta tykkään laittaa numerot ojennukseen:

Sana on peräisin englannin kielestä, ja sillä viitataan Yhdysvalloissa baby boomer -sukupolveen eli 1946–1964-syntyneisiin. Suomessa baby boomereiden vastine on suuret ikäluokat eli vuosina 1945–1950-syntyneet.

Laskujeni mukaan Hommalle kirjoittaa vain 1 "suurten ikäluokkien edustajia".

"Buumereita", siis vuonna 1964 tai sitä ennen syntyneitä, nyt siis 60-vuotiaita tai sitä vanhempia, on täällä lukuisia. Tein gallupin 1 kk sitten. Etsi jos kiinnostaa, Periksen puolella.

Takaisin kannatuslukuihin, kiitos.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Murkula

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 1 751
 • Liked: 3256
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13066 : 13.03.2024, 14:20:42 »
Ei kuulu ketjun otsikon alle, mutta tykkään laittaa numerot ojennukseen:

Sana on peräisin englannin kielestä, ja sillä viitataan Yhdysvalloissa baby boomer -sukupolveen eli 1946–1964-syntyneisiin. Suomessa baby boomereiden vastine on suuret ikäluokat eli vuosina 1945–1950-syntyneet.

Laskujeni mukaan Hommalle kirjoittaa vain 1 "suurten ikäluokkien edustajia".

"Buumereita", siis vuonna 1964 tai sitä ennen syntyneitä, nyt siis 60-vuotiaita tai sitä vanhempia, on täällä lukuisia. Tein gallupin 1 kk sitten. Etsi jos kiinnostaa, Periksen puolella.

Takaisin kannatuslukuihin, kiitos.
Ettei musta maalaudu ihan valkoiseksi, niin kyllä ne 60 vaihteessa syntyneet, ovat selkeästi suuri ja suurin edelleen hengissä oleva ikäryhmä myös Suomessa. Lisäksi lapsiluvun lasku on vielä jyrkempää ja alemmas kuin rapakon takana. Kun päälle laitetaan vielä merkittävää työläisvuotoa, aivovuotoa ja kyseenalaista maahanmuuttoa/maahamuuttajien lisääntymistä, niin Suomen tilannetta voi pitää päinvastoin pahempana kuin Jenkkilän.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Ajatolloh, Puuha-Pepe, Sir, Justustr, Joutselkä, Vastarannan Kiiski, Hämeenlinnan Oraakkeli, Caucasian.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 318
 • Liked: 24639
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13067 : 19.03.2024, 12:44:06 »
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010289567.html

Lainaus
PÄÄMINISTERIPUOLUE kokoomus on edelleen Suomen suosituin poliittinen puolue, kertoo tuore HS-gallup.

Sekä kokoomuksen että hallituskumppani perussuomalaisten kannatus on silti heikentynyt hieman.

Kokoomuksen kannatus on nyt 20,7 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä pienempi kuin helmikuun mittauksessa.

Perussuomalaisten kannatus on puolestaan heikentynyt 0,7 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus on nyt 18,9 prosenttia
.

Tutkimuksen virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.


Hallituspuolueiden yhteiskannatus nyt 47,3%, laskua edellisen Hesarin gallupista 1,3%
« Viimeksi muokattu: 19.03.2024, 12:59:28 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 750
 • Liked: 3897
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13068 : 19.03.2024, 12:44:52 »
Lainaus
Kokoomuksen ja perus­suomalaisten kannatus laskussa

Kokoomus on yhä Suomen suosituin puolue. Sen ja hallituskumppani perussuomalaisten kannatus on kuitenkin heikentynyt hieman, HS:n tuore kannatusmittaus osoittaa. Keskustan kannatus piristyi.

Pääministeripuolue kokoomus on edelleen Suomen suosituin poliittinen puolue, kertoo tuore HS-gallup. Sekä kokoomuksen että hallituskumppani perussuomalaisten kannatus on silti heikentynyt hieman. Kokoomuksen kannatus on nyt 20,7 prosenttia, eli 0,6 prosenttiyksikköä pienempi kuin helmikuun mittauksessa. Perussuomalaisten kannatus on puolestaan heikentynyt 0,7 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus on nyt 18,9 prosenttia.

[...]

Oppositiossa istuvan keskustan kannatus piristyi hieman maaliskuun mittauksessa. Kannatus on nyt 11,7 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä suurempaa kuin helmikuussa.
 Luku on yhä puolueelle historiallisesti alhainen. Samalla se on paras sitten syyskuun 2022.

Myös hallituspuolue Rkp:n kannatus palautui hieman. Puolueen edellisten mittausten luisu siis pysähtyi.

[...]

Tutkimuksen toteuttaneen Verianin (entinen Kantar Public) tutkimusjohtaja Sakari Nurmela arvioi, että päähallituspuolueiden kannatusmuutoksiin vaikuttaa nyt ennen muuta siirtyminen puolueiden leiristä nukkuvien leiriin.

[...]

Perussuomalaisten kannatuksen hiipumiseen saattaa Nurmelan arvion mukaan vaikuttaa esimerkiksi se, että puolueen ehdokkaana olleen Jussi Halla-ahon presidentinvaaleissa tarjoama piristys alkaa hiipua, ja nukkuvien leiri kasvaa.

[...]

Hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus on mittauksessa 47,3 prosenttia eli runsaan prosenttiyksikön vähemmän kuin viime kuussa. Niiden osuus, jotka eivät osanneet tai halunneet sanoa, mitä puoluetta äänestäisivät tai sanoivat, etteivät kävisi äänestämässä, oli 25 prosenttia. Epätietoisten tämänhetkinen osuus on pienempi kuin pitkän aikavälin keskiarvo. 40 prosenttia puolueiden nykyisistä äänestäjistä oli erittäin varma omasta kannastaan. 49 prosenttia oli siitä melko varma.

[...]

Lainaus
Näin tutkimus tehtiin

■ Verian (entinen Kantar Public) teki tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta.

■ Tutkimusaineisto kerättiin 19.2.–15.3.2024.

■ Tutkimusta varten haasteltiin kaikkiaan 2 426 henkilöä. Aineisto kerättiin puhelinhaastatteluin.

■ Tutkimuksen otos edustaa maamme 18 vuotta täyttänyttä väestöä pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Otos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla.

■ Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

■ Haastattelukysymykset esitettiin seuraavassa muodossa.

"Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, niin minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta äänestäisitte?"

”Minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta Te äänestitte viime vuoden huhtikuussa järjestetyissä eduskuntavaaleissa?”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010289567.html

Aika plusmiinusnollaa. Trendi pienissä siirtymissä on sama kuin Yle/Taloustutkimuksella (liite 2, josta tuorein puuttuu), joten kai siinä jotain muutakin on kun taustakohinaa.
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 235
 • Liked: 6114
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13069 : 19.03.2024, 12:57:50 »
Pieni helpotuksen huokaus siitä ettei ollut yhtä kova pudotus kuin Ylen gallupissa. Keskustan nousu ei myöskään ollut yhtä suuri kuin siinä, mistä voi ehkä päätellä että Ylen gallupissa persut menettivät hieman kannatusta Kaikkonen-ilmiölle, joidenkin maalaisisäntien tuntiessa ensi-iloa Saarikon poistumisesta.

Jotkut protestihenkiset kokkarit ovat saattaneet vaihtaa väliaikaisesti Liike Nytin leiriin.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2024, 13:02:38 kirjoittanut viisitoista »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 235
 • Liked: 6114
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13070 : 19.03.2024, 13:09:30 »
Oppositiossa kasvoivat varsinaisesti vain Keskusta ja Liike Nyt, mistä voi ehkä päätellä ettei lakkoilu ole juuri tehnyt vasemmistopuolueita rakastetummiksi, vaikka leikkaukset saattaisivatkin joitain persujen kannattajia ärsyttää.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 987
 • Liked: 40281
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13071 : 19.03.2024, 13:56:29 »
Oppositiossa kasvoivat varsinaisesti vain Keskusta ja Liike Nyt, mistä voi ehkä päätellä ettei lakkoilu ole juuri tehnyt vasemmistopuolueita rakastetummiksi, vaikka leikkaukset saattaisivatkin joitain persujen kannattajia ärsyttää.

Kaikki muutokset ovat niin pieniä, että ne menevät heittämällä satunnaisuusvariaatioiden sisään. Käytännössä noista luvuista ei voi sanoa juuri mitään koskien kannatuksen orgaanista muuttumista.

Ehkä sen voi kuitenkin tosiaan päätellä, että vasemmiston lakkosabotaasi ei ole poikinut kannatusnousua. Ilmeisesti "työläiset" eivät olekaan yhtenä miehenä ay-mafian takana vaan lakkokannatusta löytyy lähinnä eduskunnasta ja liittojen aktivistiporukasta eli pieni aktivistiporukka pitää paljon meteliä.

Noh, vaaleihin on vielä vuosia, joten tämän hetken kannatusluvuilla ei ole mitään käytännön merkitystä.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 5111
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13072 : 19.03.2024, 15:06:29 »
SAK väittää, että teettämissään gallupeissa kansa kannattaa lakkoja. Ja sillä perusteli tänäänkin oikeutusta lakoille.
Mitähän ja miten tarkalleen on kysytty, se nimittäin ohjaa vastauksia.
Ja gallup EI ole kansanäänestys.
Luulenpa, että tulos voi olla toisenlainen vähän puolueettomamman tahon kyselyssä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 449
 • Liked: 64504
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13073 : 20.03.2024, 10:00:45 »

Aika plusmiinusnollaa. Trendi pienissä siirtymissä on sama kuin Yle/Taloustutkimuksella (liite 2, josta tuorein puuttuu), joten kai siinä jotain muutakin on kun taustakohinaa.

Jos kansa olisi oikeasti poliittisten lakkojen puolella, niin vihervasemmiston luulisi nyt rellestävän.
SDP +0,0
VAS +0,1
VIHR +0,0

Kansa on puhunut. Hallitus vaihtoon.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Charlie

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 773
 • Liked: 2723
 • terrorijärjestöt lakkautettava
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13074 : 21.03.2024, 03:06:42 »
Euronews teetättänyt EU-vaaligallupin.

Lainaus
Finland, Ipsos poll:

European Parliament Election

Kok.-EPP: 22.5% (+2)
SDP-S&D: 20.0% (+5)
PS-ECR: 19.0% (+5)
Kesk.-RE: 10.5% (-3)
Vihr.-G/EFA: 9.0% (-7)
Vas.-LEFT: 8.5% (+2)
SFP-RE: 3.5% (-3)
KD-EPP: 3.5% (-1)

+/- vs. 2019 election

Fieldwork: 23 February-5 March 2024
Sample size: 1,000


viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 235
 • Liked: 6114
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13075 : 21.03.2024, 04:20:51 »
Olisin iloinen jos persut todella pärjäisivät noin hyvin eurovaaleissa, mutta epäilen että tämä hyypiö saattaa ikävä kyllä olla oikeassa, ja tuo Ipsos-gallup olla hieman liian hyvä ollakseen totta:
Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10720
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13076 : 31.03.2024, 13:43:46 »
Oppositiossa kasvoivat varsinaisesti vain Keskusta ja Liike Nyt, mistä voi ehkä päätellä ettei lakkoilu ole juuri tehnyt vasemmistopuolueita rakastetummiksi, vaikka leikkaukset saattaisivatkin joitain persujen kannattajia ärsyttää.

Kaikki muutokset ovat niin pieniä, että ne menevät heittämällä satunnaisuusvariaatioiden sisään. Käytännössä noista luvuista ei voi sanoa juuri mitään koskien kannatuksen orgaanista muuttumista.

Ehkä sen voi kuitenkin tosiaan päätellä, että vasemmiston lakkosabotaasi ei ole poikinut kannatusnousua. Ilmeisesti "työläiset" eivät olekaan yhtenä miehenä ay-mafian takana vaan lakkokannatusta löytyy lähinnä eduskunnasta ja liittojen aktivistiporukasta eli pieni aktivistiporukka pitää paljon meteliä.

Noh, vaaleihin on vielä vuosia, joten tämän hetken kannatusluvuilla ei ole mitään käytännön merkitystä.


Kyllä PS saa olla kiitollinen keskustan johdonpuutteelle ja SDP: n surkeudelle jotta eivät tippuisi pienpuolueeksi. Persuilta on aivan luokattoman huonoa talouspolitiikkaa se että ainoa mitä osataan on leikkaukset.
« Viimeksi muokattu: 31.03.2024, 14:21:36 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 703
 • Liked: 1154
 • Kaamea muumio .
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13077 : 01.04.2024, 00:55:25 »
Minulla on kanssa sellainen kutina että PS ei hyvä heilu seuraavissa vaaleissa.
Tässä nyt mättää monikin asia ja ehdokaslista ei vakuuta sekään.

Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10720
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13078 : 01.04.2024, 02:07:41 »
Minulla on kanssa sellainen kutina että PS ei hyvä heilu seuraavissa vaaleissa.
Tässä nyt mättää monikin asia ja ehdokaslista ei vakuuta sekään.

Persut pelastaa SDP. ja keskustan totaalinen surkeus ja vihjeettömyys. Jos SDP ei hirttäisi itseään sosialismiin niin persut olisi kusessa.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 618
 • Liked: 1189
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #13079 : 01.04.2024, 02:15:18 »
Olisi outoa, jos PS pärjäisi hyvin Eurovaaleissa.
Tähän mennessä hallituksessa lähinnä leikkauksia ja kokkareiden perässä hiihtelyä.

2023 tuli uusi ennätys 72000 oleskelulupaa.
Halla-aho hoisi presidentinvaalit hienosti, mutta nyt taitaa olla muisto vain.
Veikkaan, että moni jää nukkumaan ja 13% on ok tulos.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Tagit: