Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 2442986 kertaa)

Ant.

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 323
  • Liked: 3565
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #60 : 21.01.2009, 08:27:31 »
Minulta katosi keskustelun punainen lanka. Puhummeko vielä yhteistyökuvioista?

Lainaus
Tanskassa DFP ei olisi pärjännyt ilman pilakuvakriisiä, joka käytännössä osoitti kaikki maahanmuuttoon liittyvät pahimmat pelot todeksi.

DFP nousi hallituksen tukipuolueeksi ja pani maahanmuuttolainsäädännön uusiksi ennen pilakuvakriisiä. Pilakuvakriisistä tuli kannatukseen pomppu, joka kyllä suli hyvin nopeasti. Tänä aikana ei käyty vaaleja. Pilakuvakriisistä ei siis ole DFP:n menestyksen selittäjäksi.

Pannaan vielä kannatusluvut alle:

Vuoden 2005 vaalit - 13,2 %
Kannatus pilapiirrosjupakan aikaan - 17,8 %
Vuoden 2007 vaalit - 13,8 %

Lainaus
Belgiassa taas Vlaams Belang liittyy enemmänkin Flanderin itsenäistymispyrkimyksiin kuin varsinaiseen "hommaan". Koska VB pyrkii lakkauttamaan Belgian valtion, sen toimintaa sabotoivat ne, joiden intresseissä on Belgian pystyssä pysyminen (esim. sosialistit ja valloonipuolueet).

Miten tämä liittyy yhteistyökuvioihin? Kai se Suomen näkökulmasta on se ja sama, minkä muotoista Belgiaa joku puolue kannattaa.

Lainaus
Hollannissa Pim Fortuynin murha tietysti vaikutti. Nykyinen hommailija Geert Wilders taas ei vielä ole ehtinyt nousta tarpeeksi merkittäväksi tekijäksi. Wilders on selkeästi liberaali demokraatti, kun taas Fortuyn oli vasemmistolainen.


Wildersin puolue on merkittävämpi kuin Perussuomalaiset. Kuinka merkittävä puolueen on oltava, jotta sen kanssa voi tehdä yhteistyötä?
Homma is the new black.

Ant.

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 323
  • Liked: 3565
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #61 : 21.01.2009, 15:28:32 »
Lainaus
Monet eurooppalaiset nationalistipuolueet tosin ovat positiivinen poikkeus tästä surullisesta kaavasta sikäli, että ne ovat kunnostautuneet erinomaisesti uutisoinnissaan Euroopan reaalitodellisuuden ikävistä puolista, joista massamaahanmuuton seuraukset ovat ehkä keskeisimpiä. Tällä osa-alueella he todellakin ovat kuuluneet yhteiskunnan elintärkeimpään osuuteen, eikä kenenkään pidä vähätellä heidän ansioitaan. Mutta miksi he eivät sitten ole tyytyneet toimimaan pelkästään tiedonvälityspuolella (kuten Gates of Vienna, joka on ymmärtääkseni tajunnut pysytellä tällä vahvuusalueellaan), vaan ovat menneet mukaan politiikkaan, jos eivät kerran hallitse tätä puolta yhtä hyvin vaan kuuluvat siellä harmaaseen massaan?

Vertaa esimerkiksi Halla-ahon toimintaa pelkkänä bloggaajana ja toimintaa ehdokkaana ja valtuutettuna. Kumpana aikana maahanmuutosta on keskusteltu enemmän? Olisiko tilanne nyt parempi, jos maahanmuuttokriittiset olisivat jatkaneet vain tiedottamista?

Mutta pointtisi on lyhennettynä tämä: Maahanmuuttokriittiset osaavat tiedottaa, mutta eivät voi saada mitään aikaan politiikassa, jolloin pitäisi vain jatkaa tiedottamista.

Lainaus
Ymmärrän toki, että jotainhan vastuuntuntoisen ihmisen täytyy nykyisessä katastrofaalisessa tilanteessa yrittää tehdä myös poliittisella puolella, mutta Euroopan nationalistipuolueet ovat valitettavasti epäonnistuneet yrityksessään. Kyllähän tämän huomaa jo empiirisistä tuloksistakin. Ehdottomasti hyvä, että yrittivät, mutta ei heillä ole vieläkään kompetenssia politiikkaan, sillä jos olisi, sen huomaisi heti selvästi monista indikaattoreista.

Rajoja on saatu säppiin monissa maissa. Mainittakoot nyt vaikka Tanska ja Sveitsi. Onko tämä vain illuusiota vai asuuko näissä maissa fiksumpia maahanmuuttokriittisiä, jotka pystyvät toimimaan myös politiikassa?

Lainaus
Pahin yhdistelmä lienee muuten sellainen, että on kompetenssia jollain alalla ja rupeaa sen perusteella kuvittelemaan omaavansa kompetenssia muillakin aloilla. Se johtaa helposti ylimieliseen Ceausescu-syndroomaan (Karpaattien nero, Ajatusten Tonava) - tai vieläkin pahemmassa tapauksessa joku saattaa ruveta kuvittelemaan olevansa tarpeeksi lahjakas "ylikansalliseksi toimijaksi". Tuloksena on ns. Lake Wobegon Effect, jossa kompetenssin tason ja kuvitelmien erkaantuminen toisistaan alkaa lähestyä yhteiskunnalle erittäin vaarallista tilaa:

Maahanmuuttokriittiset ovat siis kykynemättömiä toimimaan politiikassa. Mitä heiltä puuttuu muihin politiikassa vaikuttaviin nähden? Entä onko esimerkiksi Euroopan parlamentissa muiden maltillisten maahanmuuttokriittisten kanssa samaan ryhmään meneminen ylimielistä? Kaikki muut puolueet ovat menneet EP:ssa ryhmiin. Ovatko kaikki muut tähän tarpeeksi lahjakkaita, mutteivät maahanmuuttokriittiset? Vai eikötkö minkään aatteen edustajat ole tarpeeksi lahjakkaita? Paraneeko politiikka silloin olenaisesti, jos lahjattomat maahanmuuttokriittiset siirtyvät syrjään.

Lainaus
Mutta jos katsomme vaikkapa ensimmäisiä valokuvia ja uutisia ylikansallisesta nationalistiyhteistyöstä, niin kyllähän rehellisyyden nimissä niistä näkee heti, ettei siitä voi seurata mitään plusmerkkistä.

Jos tarkoitat tällä natsien kokoontumisajoja, olen samaa mieltä. Mutta miten he liittyvät vaikka Perussuomalaisiin ja Tanskan kansanpuolueeseen? Tällä hetkellä ehkä paras osoitus yhteistyöstä on Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä Euroopan parlamentissa. Miksei siitä voi seurata mitään plusmerkkistä? Millä tavalla ryhmästä otetut valokuvat ovat huonoja?

Lainaus
Niinpä tämä Homma ei ole käsittääkseni mitään salonkien pukuleikkiä, jossa eri maiden maahanmuuttokriitikot kokoontuisivat teekutsuille. Päin vastoin meidän jokapäiväinen toimintamme saattaa ratkaista monien tuhansien suomalaisten elinmahdollisuudet tulevaisuudessa, jos riskit realisoituvat.

Ei kai esimerkiksi Euroopan Parlamentissa liittoutuminen ole mistään muusta toiminnasta pois? Saman verran aikaa menee liittoutuneena toimimiseen ja yksin huutamiseen, mutta ainoastaan ensimmäisellä tavalla saa jotain aikaan. Siitä olen toki samaa mieltä, ettei kannata perustaa mitään koko Euroopan kattavaa yhtä nationalistipuoluetta, mutta eihän sellaista ole kukaan täällä ehdottanutkaan.
Homma is the new black.

IDA

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #62 : 21.01.2009, 21:55:34 »
Ei kai esimerkiksi Euroopan Parlamentissa liittoutuminen ole mistään muusta toiminnasta pois? Saman verran aikaa menee liittoutuneena toimimiseen ja yksin huutamiseen, mutta ainoastaan ensimmäisellä tavalla saa jotain aikaan. Siitä olen toki samaa mieltä, ettei kannata perustaa mitään koko Euroopan kattavaa yhtä nationalistipuoluetta, mutta eihän sellaista ole kukaan täällä ehdottanutkaan.

Itsekin tarkoitin nimenomaan yhteistyötä Euroopan parlamentissa. Vaihtoehto sille olisi lähinnä jättäytyminen pois koko vaaleista, eikä se kyllä vaikuttaiai millään tavoin tarkasteltuna käytännölliseltä ja tehokkaalta tavalta toimia.

kertsu59

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 436
  • Liked: 41
  • PS
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #63 : 21.01.2009, 22:45:12 »
Ei sisulaisia nyt niin paljon ole, että se vaikuttaisi kokonaiskannatukseen. Mutta median suurentelemana he ovat enemmän vahingoksi.

Jos Perussuomalaiset tekisivät valtamediaa miellyttävää politiikkaa se olisi puolueena varmasti hyvin erilainen. Jonkinlainen Kepudemarikokoomuksen pieni, mutta ponteva versio jolla olisi vähän äänestäjiä, mutta sitäkin enemmän olohuoneidensa sisustusratkaisuja esitteleviä puheenjohtajia.
Persuja "suojelee"mielestäni soini henkilönä hänhän edustaa "toiseutta",roomalaiskatolinen,jopa humanisti mielestäni vaikka puhuukin itsestään maisteris jätkänä. On kieltänyt toistuvasti olevansa rasisti .Ei ole toistaiseksi erkkomedian kynnet pystyneet mieheen,ja on ollut toimissaan johdonmukainen.
Onko se monikulttuuri maailman paras asia.....Monietnisyys sensijaan voisi olla sitä.

jiipik

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #64 : 21.01.2009, 23:19:23 »
Soini tarvitsee PS-kannatuksessa tuekseen lisää mediaa miellyttävää porukkaa, H-a ei ole sellainen, ei V.Virtanen, ei Vistbacka eikä todellakaan kukaan sisulainen ("Reino" voisi olla sellainen, ainakin olemuksensa ja älykkään kirjoittelunsa perusteella, mutta hänhän on ilmoittanut, että H-a:n perskärpäsyys riittää hänelle).

Haastan täten hommalaiset ja peruspersut henk..koht. foorumille ja yhteiseen tapaamiseen, jossa vertaillaan näkökulmia, poliittisia periaatteita ja sitä, ketkä ovat valmiita persujen jäsenyyteen ja puolueaktiiveiksi. Persut tarvitsevat jatkuvuutta ja puolue köyhän ihmisen asialla on tärkein asia ja palvelee myös hommaa. Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi, mikäli ketään ylipäänsä kiinnostaa.

CV suoraan perseestä eli oik.yo, kaup.tiet.yo, toimittaja, analyytikko, typerä ajattelija, suomalaisen syrjityn (mukaan lukien yksinhuoltajat, työttömät, jopa dokut) puolesta, perseilyä vastaan! Töitä kaikille, vaikka työttömät eduskuntaan duuniin, jos ei muuta.

Timoteus

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 428
  • Liked: 201
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #65 : 22.01.2009, 00:20:12 »
Anti-Utopisti, en nyt ihan osaa mieltää uhkakuviasi todennäköisiksi. Onko tähän asti yhtäkään suomalaista puoluetta vaadittu tilille jonkin muun heidän europarlamenttiryhmässään istuvan puolueen tekemisistä?

Vasemmistoliitto kuuluu laitavasemmistolaiseen euroryhmään, jonka puolueista suurin osa on kommunistisia ja varmasti linjauksiltaan Vasemmistoliittoa räväkämpiä. Varmasti niistä jokin on mokaillut viimeksi kuluneiden 14 vuoden aikana mutta en ole huomannut Vasemmistoliiton siitä kärsineen.

Vihreiden europarlamenttiryhmässä istuu kolmen separatistisen puolueen (Skotlannin, Walesin ja baskien) edustajat. Onko Suomen Vihreiltä ihmetellen tiedusteltu, miksi he haluavat puuttua Ison-Britannian ja Espanjan sisäisiin asioihin? Ei tietenkään ole, koska kaikki ymmärtävät, etteivät esim. Skotlannin kansallispuolueen kannat ole Suomen Vihreän liiton kantoja tai päinvastoin, vaikka ne samassa europarlamenttiryhmässä toimivatkin.

Suomen puolueista kaikkein oudoimmassa seurassa lienee Keskusta liberaaliryhmässään mutta kun ei sieltä europarlamentista agraariryhmääkään löydy. Monilla liberaalipuolueilla on varmasti hyvinkin erilaisia näkemyksiä kuin Keskustalla mutta onko niillä Keskustaa kiusattu?

Miksi Perussuomalaisten kohdalla ei kyettäisi tekemään vastaavaa erottelua? En osaa edes kuvitella, että Suomen mediassa syntyisi jonkinlainen skandaali jonkin ulkomaisen puolueen tekemisistä saati että Soinia tai Perussuomalaisia vaadittaisiin sitä selittelemään. JOS nyt jotakin tällaista kuitenkin sattuisi ja tilanne pahaksi äityisi, niin ainahan pahasti mokaillut taho voidaan europarlamenttiryhmästä erottaa. Tai jos ryhmästä ei löydy riittävää yksimielisyyttä mokailijan erottamiseksi, PS voi erota ryhmästä itse. Ei ryhmien ulkopuolelle kannata kuitenkaan jättäytyä ihan vain varmuuden vuoksi todennäköisyydeltään mitättömän pahimman mahdollisen skenaarion takia.

IDA

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #66 : 22.01.2009, 00:36:15 »
Sitä paitsi ei se minun kirjoituksistani riipu, menevätkö suomalaiset maahanmuuttokriitikot mukaan ylikansalliseen yhteistyöhön, sillä se on varmaa ennemmin tai myöhemmin: varsin pian joku maahanmuuttokriittinen poliitikko saa päähänsä tämän idean, eivätkä muiden mielipiteet hänen liittoutumistaan pysäytä.

Se, mitä minä toivon, on että yritettäisiin torpata lähivuosina Suomen nykyisen poliittisen johdon maahanmuuttosuunnitelmat mahdollisuuksien mukaan, ennen kuin ruvetaan tekemään siirtoja, jotka voivat vaikeuttaa tätä tavoitetta. Europarlamentista käsin tätä tavoitetta lienee vaikea edistää - ainakaan suomalaisten maahanmuuttokriitikoiden marginaaliäänillä EU-ryhmässä.

Ainoa asia, joka oman veikkaukseni mukaan suomalaisiin poliitikkoihin saattaa tehota on pelko joutua vastuuseen toimistaan omaa kansaa vastaan - ja sitä pelkoa he eivät joudu tuntemaan, jos maahanmuuttokriittiset ja muut eliittiä kritisoineet suuntaavat toimeliaisuutensa Brysselin kuvioiden pohtimiseen.

Koko kuvion voi pelkistää yhteen käytännön kysymykseen: Osallistuako Europarlamentin vaaleihin vai ei? Ilmeisesti kannatat osallistumattomuutta.

Timoteus

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 428
  • Liked: 201
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #67 : 22.01.2009, 09:57:24 »
Pahoittelen tietämättömyyttäni näissä EU-asioissa, mutta onko tämä europarlamenttikuvio siis järjestetty niin kierosti, että täytyy ennalta liittyä jonkin EU-tason ryhmän listalle, että saisi edes osallistua vaaleihin?

Ei ole pakko liittyä mihinkään ryhmään ennen vaaleja eikä niiden jälkeen. Ryhmien ulkopuolelle voi jäädä mutta silloin jää paitsi myös keskeisistä valiokuntatehtävistä ja EU-rahoituksesta ja yleisemminkin enemmän vallankäytön ja tiedonkulun ulkopuolelle. Jos aikoo jättäytyä vapaaehtoisesti ryhmien ulkopuolelle, on jokseenkin sama, pyrkiikö europarlamenttiin ollenkaan.

Ant.

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 323
  • Liked: 3565
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #68 : 22.01.2009, 18:25:53 »
En viitsi muuten kommentoida Anti-Utopistin hieman levotonta tekstiä, mutta:

Lainaus
Pahoittelen tietämättömyyttäni näissä EU-asioissa, mutta onko tämä europarlamenttikuvio siis järjestetty niin kierosti, että täytyy ennalta liittyä jonkin EU-tason ryhmän listalle, että saisi edes osallistua vaaleihin?

Ei pidä. (Kuten Timoteus jo ansiokkaasti kertoikin.)

Muodostaakseen ryhmän Euroopan parlamentissa, jäseniä pitää olla vähintään 20 ja jäsenten vähintään kuudesta eri maasta. Ryhmään kuulumisesta/olemassaolosta saa monenlaisia etuja esimerkiksi vastuupaikkoja jaettaessa.

Suomesta läpi mennyt ehdokas voi olla tärkeäkin. Tällä hetkellä Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -nimisellä maltillisen kansallismielisellä ryhmällä on 44 meppiä, mutta vain kuudesta eri maasta. Jäseniä siis riittää, mutta maidan kohdalla ollaan vain rimaa hipoen ryhmä.
« Viimeksi muokattu: 22.01.2009, 18:29:08 kirjoittanut Ant. »
Homma is the new black.

Timoteus

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 428
  • Liked: 201
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #69 : 22.01.2009, 19:24:56 »
Muodostaakseen ryhmän Euroopan parlamentissa, jäseniä pitää olla vähintään 20 ja jäsenten vähintään kuudesta eri maasta.

Rajahan nousee vaalien jälkeen 25 jäseneen ja seitsemään maahan. Unioni kansakuntien Euroopan puolesta ja euroskeptikkojen Itsenäisyyys/Demokratia -ryhmä ovat molemmat siksi uhanalaisia. Ryhmät voinevat kuitenkin yhdistyä, jos jompikumpi tai kumpikin jää säädetystä minimikoosta.

IDA

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #70 : 22.01.2009, 19:45:03 »
EU:ssa on ollut myös suunnitelmia, että vain nuo ns. yleiseurooppalaiset ryhmät saisivat osallistua vaaleihin.

Itse olen myös sitä mieltä, kuten ilmeisesti Anti-Utopistikin, että Euroopan parlamentti on lähinnä seremoniallinen. Sellaisenaankin se voi kuitenkin olla hyödyksi.

Ainoa riski minkä näen olisi se, että Persujen kannatus ei vaaleissa realisoitusi mikäli peruskannattajat eivät vaivautuisi äänestämään. Sekin on aika pieni riski, eikä toteutuessaankaan olisi mikään paha takaisku tulevia vaaleja ajatellen.

Ant.

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 323
  • Liked: 3565
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #71 : 04.02.2009, 06:10:31 »
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Keskustan+kannatus+alle+20+prosenttia/1135243263216

Kok: 24,7 %
SDP: 21,6 %
Kes: 19,5 %
Vih: 9,5 %
Vas: 8,4 %
PS: 6,5 %
KD: 4,4 %
RKP: 4,2 %
Muut: 1,2 %

Tässä Suomen Gallupin uusimman puoluekannatuskyselyn tulokset. Sitten viime mittauksen voimakkaimmin ovat nousseet Kokoomus ja Perussuomalaiset. Keskustan kannatus on laskenut eniten.

Gallupeja ei pidä verrata toisiinsa. Ylen käyttämät Taloustutkimuksen gallupit ennustavat Perussuomalaisille aina suurempaa kannatusta kuin nämä HS:n gallupit. Molempien mittaajien kyselyissä kasvu on ollut jatkuvaa vaaleista lähtien. Tyypillisesti Suomen Gallupin tutkimukset ennustavat Perussuomalaisten kannatuksen liian matalaksi ja poukkoilevat Taloustutkimuksen mittaukset jopa liian korkeaksi.

Uusimmat mittaukset Perussuomalaisille:

Taloustutkimus: 8,3 %
Suomen Gallup: 6,5 %

Ennen kunnallisvaaleja:

Taloustutkimus: 5,2 % (http://yle.fi/uutiset/vaaliuutiset/2008/10/kannattajien_aanestysvarmuus_nostaa_kokoomusta_ykkoseksi_357159.html). Lokakuun alussa se ennusti tosin 6,5 % kannatusta Perussuomalaisille.

Suomen Gallup: 4,7 % (http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Perussuomalaisten+kannatus+noussut+huimasti/1135240419480)

Vaaleissa saatu kannatus: 5,4 %
Homma is the new black.

Alceste

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 668
  • Liked: 3
  • Kyynikko ja ikävä ihminen, vetelä vasurilibertaari
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #72 : 04.02.2009, 12:30:43 »
Taloustutkimus: Perussuomalaiset ohi vasemmistoliiton (HS)
Lainaus
4.2.2009 12:07

Helsingin Sanomat

Taloustutkimuksen tänään valmistuneessa puolueiden kannatusarviossa Sdp:n suosio on vajonnut alle 20 prosentin, kertoo Yle.

Tässä arviossa keskustan kannatus on 19,6 prosenttia ja kokoomus on suurin 25,2 prosentilla.

Taloustutkimuksen mukaan perussuomalaiset ohittavat suosiossa vasemmistoliiton, jota kannatti tässä tutkimuksessa 7,5 prosenttia äänestäjistä, kun perussuomalaisten kannatukseksi mitattiin 8,1 prosenttia.

Taloustutkimuksen kannatusarvio on suurten puolueiden osalta samansuuntainen kuin Suomen Gallupin Helsingin Sanomille tekemä tutkimus, ja tulokset mahtuvat kahden prosentin virhemarginaaliin.

Suurin ero tutkimuksissa on perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kohdalla. Gallup arvioi Vasemmistoliiton suuremmaksi 8,4 prosentin kannatuksella, kun perussuomalaisten suosioksi mitataan 6,5 prosenttia.
"At last, the gods remove cock from fucking ass."
--Quintus Lentulus Batiatus

"'Suosi suomalaista' on nykyään ainakin rasistinen ilmaisu. Joutsenmerkki ja suomenlippu ovat rasistisen tuotteen merkkejä. Suomalainen peruna on rasisti."
--Sotakoira@Muro

John Bircher

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 558
  • Liked: 3
  • Konservatiivinen libertarianisti
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #73 : 04.02.2009, 12:36:21 »
No saadaanpa ne skdl:n muumiotkin viimeinkin ulos.
“Kaikilla ihmisillä on sama oikeus vapauteen, ja valtion tulee kohdella kaikkia samoin.” -Antti Chydenius

www.jbs.org

Spesialisti

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 3 045
  • Liked: 2705
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #74 : 04.02.2009, 13:39:04 »
Tämäpä oli ilouutinen. Persujen takapakki on toisaalta pieni pettymys, mutta hyvät on silti asemat.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02/sdpn_vuoro_vajota_alle_20_prosenttiin_524250.html

antero

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 4 725
  • Liked: 2252
  • Suomi Nousuun^^^!
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #75 : 04.02.2009, 14:27:59 »
Kok: 24,7 %
SDP: 21,6 %
Kes: 19,5 %
Vih: 9,5 %
Vas: 8,4 %
PS: 6,5 %
KD: 4,4 %
RKP: 4,2 %
Muut: 1,2 %
Semiofftopik:
Suomen äänestysoikeudellisista:
39%:lla on bruttotulot ~1500e/kk tai alle
Väliin jää 29% perusduunariosuus 1500-2500e/kk
32%:lla on bruttotulot ~2500e/kk tai enemmän
...lähinnä jos tuota kokoomuksen wanna-be-kannatusta miettii.
Kyllästyttääkö vatnikki-jäsenien jatkuva dada? Mene omaan profiilisi, klikkaa "Kaverit/estolista", klikkaa "Muokkaa estolistaa", Lisää estolistalle haluamasi vatnikit. Ja nauti Hommasta ilman vatnikkejä!

Toni H.

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 176
  • Liked: 3
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #76 : 04.02.2009, 19:23:04 »
Lainaus
No saadaanpa ne skdl:n muumiotkin viimeinkin ulos.

Hyvä niin. Toisaalta Vasemmistoliitto on paljonkin siedettävämpi kuin Vihreät, joiden kannatus on jo huolestuttavan korkealla tasolla. Toinen on passiivinen, toinen aktiivinen mokuttaja. Jos Vihreät petaavat itselleen paikan seuraavaan hallitukseen asenteella "kaikki muu käy, mutta lukutaidottomien työvoimapulanpaikkaajien maahantuontia pitää edistää", niin Ruotsin tilanteeseen ajaudutaan nopeasti. Tämä tuskin on mitään kauhukuvien maalailua, onhan RKP tehnyt pakkoruotsin kanssa ihan saman asian jo kymmenien vuosien ajan ja hallituspaikka on irronnut kuin Manulle illallinen. Kepun kannatuksen laskussa näkyy, että maakuntien väestö ei oikein voi sulattaa Anteeksi-Matin näkemyksiä. Kokoomuksessa on vaalien jälkeen näkynyt nuivistumista, mutta paha kannatuksen kasvu tuskin liittyy siihen, vaan muutamaan valovoimaiseen nimeen puolueen sisällä.

MMA

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 384
  • Liked: 27
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #77 : 28.02.2009, 09:30:07 »
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02/kokoomuksen_nousu_taittui__578952.html

Lainaus
Kärkikolmikon takana Vihreiden kannatus oli pysynyt likimain ennallaan. Tulos oli 10,3 prosenttia ja nousua 0,1 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliitto kiilasi tammikuun notkahduksen jälkeen takaisin niukasti Perussuomalaisten edelle. Vasemmistoliiton kannatus oli nyt 8,0 prosenttia, jossa oli parannusta 0,5 prosenttiyksikköä. Perussuomalaisten helmikuun luku oli 7,8 prosenttia ja siinä oli laskua 0,3 prosenttiyksikköä.

Ylen teksti-tv kuitenkin kirjoitti seuraavasti:

Lainaus
Vihreiden 10,3 prosentin suosio ylitti niukasti Perussuomalsisten kannatuksen.

Eikös tuo 2.5% ole kuitenkin aika paljon kun puhutaan Perussuomalaisista ja Vihreistä? Varsinkin jos väliin mahtuu vielä Vasemmistoliitto. Melko ristiriitaista uutisointia.

jmk

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 5 362
  • Liked: 7789
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #78 : 28.02.2009, 10:03:19 »
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02/kokoomuksen_nousu_taittui__578952.html
Ylen teksti-tv kuitenkin kirjoitti seuraavasti:

Lainaus
Vihreiden 10,3 prosentin suosio ylitti niukasti Perussuomalsisten kannatuksen.

Eikös tuo 2.5% ole kuitenkin aika paljon kun puhutaan Perussuomalaisista ja Vihreistä? Varsinkin jos väliin mahtuu vielä Vasemmistoliitto. Melko ristiriitaista uutisointia.

Freudilainen lipsahdus, Yle ei erota vihreitä ja vasemmistoliittoa toisistaan.

MMA

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 384
  • Liked: 27
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #79 : 28.02.2009, 10:30:39 »
Teksti-tv on nyt muuttanut uutista:

Lainaus
Vihreiden suosio oli 10,3 prosenttia, vasemmistoliiton 8 ja perussuomalaisten hieman alle.

...ja valtakunnassa on taas kaikki hyvin.

rähmis

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 7 006
  • Liked: 4665
  • luihuileva ketku
    • rähmiksen sikolätti
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #80 : 13.03.2009, 13:00:49 »
Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän puoluekannatusarvion mukaan kokoomuksen kannatus tipahti eläkekohun aikana alle 23:n ja keskustan alle 19 prosentin. SDP:lle mitattiin 21:n ja perussuomalaisille peräti 9 prosentin kannatus.

Puolueiden kannatusarviot

Huomionarvoista on myös se, että RKP:n kannatuksesta on sulanut pois liki 20% viime kunnallisvaalien jälkeen.
Kiva Homma^^^ - rähmiksen sikolätti

oOoOoOoOoOoOoOoOoO

(http://raehmis.files.wordpress.com/2011/04/etiopianbee.gif)

Alpo

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #81 : 13.03.2009, 14:15:20 »
Huomionarvoista on myös se, että RKP:n kannatuksesta on sulanut pois liki 20% viime kunnallisvaalien jälkeen.

Kyllä vaan. Saattaa joutua hieman juhlistamaan, kun (huom. siis todellakin KUN) kannatus laskee alle neljän prosentin. ;)

Thumbs up aineiston ja linkkien kokoajille.

PK

  • Ennntinen stalinisti
  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 002
  • Liked: 2
« Viimeksi muokattu: 13.03.2009, 16:16:46 kirjoittanut PK »

Gödel

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 366
  • Liked: 11
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #83 : 13.03.2009, 15:23:28 »
HOMMA NOUSUSSA!

http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/liitetiedostot/kannatukset.pdf

Lainaus
SDP 20.0 19,9 19,6 20,9
VAS  7,6 7,5 8,0 8,1
KOK  25,1 25,2 24,4 23,3
KESK  19,2 19,6 20,3 19,2
RKP 4,4 4,3 4,2 4,0
KD  4,0 3,9 3,7 3,9
VIHR  10,0 10,2 10,3 10,1
PERUSS  8,3 8,1 7,8 8,9
MUU  1,4 1,3 1,7 1,6


Maalis 1:n haastattelut tehtiin 17.2.12.3.

Huhtikuusta 2007 alkaen tulokset ovat perustuneet 2 900 3
900 tehtyyn haastatteluun, paitsi lomakausina. 


Tosin tuo nousuprosentti on 8.9/7.8 *100% = 14.1%

Ilolla merkille pantavaa myös RKP:n alamäki.

4.4% -> 4.0% lukuina noin 176 000:sta -> 160 000:een (oletus 4milj. äänestäjää)
« Viimeksi muokattu: 13.03.2009, 15:29:20 kirjoittanut Gödel »
Clifters; Jiri Nikkinen, Luri Luokkala, Lare Murtomaa: Angelica (-89)

http://www.youtube.com/watch?v=iJZLBDDp6QE

Petula Clark - Beautiful and the rain

http://www.youtube.com/watch?v=-4LAPE_-LDU

PaulR

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #84 : 13.03.2009, 21:46:12 »
Ja tippuu kahteen, jos ei Soini ala kohta ilmoittelemaan ehdokasasetelmistaan!!11!  ;D

E: Miten ihmeessä vihreillä voi heilua kympissä....? Ovatko äänestäneet lukeneet, mitä nuo ajavat.
« Viimeksi muokattu: 13.03.2009, 21:49:02 kirjoittanut PaulR »

botti

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #85 : 13.03.2009, 22:07:00 »
Linkolan sanoin:-"näpertelyä"

varaani

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 265
  • Liked: 0
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #86 : 13.03.2009, 22:09:28 »
Ja tippuu kahteen, jos ei Soini ala kohta ilmoittelemaan ehdokasasetelmistaan!!11!  ;D

E: Miten ihmeessä vihreillä voi heilua kympissä....? Ovatko äänestäneet lukeneet, mitä nuo ajavat.

Vihreet on katsos muotia kun OLI se ilmastonmuutos ja kaikkeeeeee ;D
Onko typeryys teille joku tekosyy olla ajattelematta?

Taustavaikuttaja

  • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #87 : 13.03.2009, 22:37:13 »
Ja tippuu kahteen, jos ei Soini ala kohta ilmoittelemaan ehdokasasetelmistaan!!11!  ;D

E: Miten ihmeessä vihreillä voi heilua kympissä....? Ovatko äänestäneet lukeneet, mitä nuo ajavat.

Ei. Vihreitä äänestetään siksi, että se tuntuu hyvältä. Olettaisin, että valtaosa vihreitä äänestävistä eivät itseasiassa seuraa politiikkaa ollenkaan, ja äänestävät vihreitä siksi, etteivät erota muita puoluita toisistaan. Muut ovat täynnä poliitikkoja jotka tekevät politiikkaa, mutta vihreät ovat täynnä dynaamisia citysinkkuja, jotka suhaavat taidenäyttelyistä teattereihin nojapyörillään ja kannattavat kaikkea kivaa ja hyvää ja vastustavat kaikkea ummehtunutta ja vanhanaikaista kuten isänmaallisuutta ja turvallisuutta.

Pieni pala vihreiden mielenmaisemista löytyy kun lukee esim. Kimmo Helistön kirjoituksen "Turvaton Helsinki?".

Lainaus
Sain Facebookin kautta kutsun erään kunnallisvaaleissa ehdokkaana olevan perussuomalaisen turvallisuusammattilaisen tukijoukkoihin. En toki liittynyt.

Itse asiassa Helsinki on turvallisempi kuin koskaan. Uhkia joutua väkivallan kohteeksi on Helsingissä aika vähän - jos liikennettä ei siis lasketa - mutta ei lasketa tässä vaikka monen autoilijan käytös väkivaltaista onkin…

Onkin aivan eri asia väittää Helsinkiä vaaralliseksi paikaksi kuin kysyä miksi ihmiset pelkäävät - tai ainakin gallupeissa vastaavat niin että voidaan tulkita heidän pelkäävän. Toki moni paikka on ainakin lapselle, vanhukselle tai naiselle pelottava - mutta se taitaa johtua meistä miehistä?

Eli jotta Helsinki olisi kaikille turvallinen elää muutetaan jollain tavoin meitä miehiä - ei tilata lisää turvallisuuspalveluja, tarkkailukameroita, järjestysmiehiä, vartikoita, turvaportteja, aitoja, muureja ja muuta kallista ja hyödytöntä - ainakaan verovaroin.

Yritetään muilla keinoin oppia yhteisöllisyyttä, lähimmäisenrakkautta ja naapurisopua. Helsinkiläisiähän me kaikki ollaan, hyviä ihmisiä.

Tällaista voi kirjoittaa ainoastaan ihminen, joka on aivan kujalla siitä, mistä puhuu. Tällaista voi kirjoittaa vain ihminen, joka kirjoittaa asioista pelkällä perstuntumalla ja sellaisen harhaisen käsityksen valossa, että jos hänestä niin tuntuu, niin asioidenhan on pakko olla niin. Vastustetaan kaikkea ikävää kuten vartijoita ja kameroita ja mölistään jotain autoilijoista ja "meistä miehistä". Tuon kaltainen paska kuitenkin vetoaa hyvin moneen, joka haluaa jakaa esim. Helistön haavemaailman.

Todellinen rikollisuustilanne Helsingissä ei tällaista ihmistä kiinnosta. Helsinki on turvallisempi kuin koskaan, vaikka rikosluvut osoittavat, että Helsinki on vaarallisempi kuin koskaan.

Helistö, ja muutkin vihreät, joko valehtelevat tai eivät tiedä mitään niistä asioista, joista puhuvat. Kukaan, joka tuntee hieman arkitodellisuutta tai politiikkaa ei voi äänestää ihmisiä, jotka puhuvat näin.

escobar

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 701
  • Liked: 102
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #88 : 13.03.2009, 22:40:28 »
Turhaa jotain rkp:ta kytätä. Minua ainakin huolestuttaa toi virheiden kannatuksen nousu joka kerta.
Zort!

herra 4x

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 115
  • Liked: 1135
  • Hallitus ei edes kuse.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #89 : 13.03.2009, 23:06:30 »
Ja tippuu kahteen, jos ei Soini ala kohta ilmoittelemaan ehdokasasetelmistaan!!11!  ;D

E: Miten ihmeessä vihreillä voi heilua kympissä....? Ovatko äänestäneet lukeneet, mitä nuo ajavat.

Lähdet purkamaan väärin. Vihreys on happening. Siinä ei päde edes sumea logiikka, puhumattakaan reaalimaailman standardimallista.
Rakkaudesta lajiin.

Tagit: