UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 1016935 kertaa)

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 359
 • Liked: 11263
 • Hybridi
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6870 : 11.01.2019, 16:50:54 »
Lainaus käyttäjältä: Roope
Niin hullulta kuin se täältä katsoen tuntuukin, Hesarin toimitukselle ongelmana on tosiaan "tällaiset uutiset", ei teot uutisten ja syyt tekojen takana. Tälläkin hetkellä jossain mietitään kuumeisesti, miten jatkossa voitaisiin estää "tällaisten uutisten" syntyminen ja levittäminen.

Onhan heillä jo ratkaisukin löytynyt: nimitetään niitä ”tällaisia uutisia” valeuutisiksi ja niiden levittäjiä valemedioiksi.
Silloin kun valheesta ei ole kyse. Somesta kaivetut oikeamielisten lausunnot on aina kelpo uutisia ja uutisoinnin arvoisia, kuten oikeamielisten kokemukset, tunteet, loukkaantumiset. Toisin kuin.

Lopetan tähän, menee OT:ksi.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 176
 • Liked: 13259
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6871 : 11.01.2019, 17:17:45 »
Tuli vastaan tällainen Juuso Koposen laatima sivu, johon on kasattu tietoa esimerkiksi puolueiden kannatuslukujen vertailusta ja oiotaan monia yleisiä virhekäsityksiä esimerkiksi virhemarginaaliin liittyen. Kannattaa lukea koko juttu, jotta osaa tulkita paremmin kyselyiden tuloksia. Tässä on joitain poimintoja esimauksi:

Puoluekannatus ja virhemarginaalit – Informaatiomuotoilu.fi
http://informaatiomuotoilu.fi/2017/02/puoluekannatus-ja-virhemarginaalit/

Lainaus
Tilastotieteellisin termein ilmaistuna mielipidemittauksen virhemarginaali on sama asia kuin 95 prosentin luottamusvälin (engl. confidence interval) puolikas. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mikäli tutkimuksen otos on harhaton (tästä lisää artikkelin loppupuolella) puolueen todellinen kannatus on 95 prosentin todennäköisyydellä jollain kohtaa vaihteluväliä, joka ulottuu virhemarginaalin verran ilmoitetusta prosenttiluvusta kumpaankin suuntaan.
...
Erisuuruisilla kannatusluvuilla on eri virhemarginaalit. Tämä merkitsee sitä, että mielipidemittauksen ilmoitettu virhemarginaali pätee sellaisenaan vain yhteen vertailussa mukana olevista puolueista (yleensä suurimpaan niistä). Luvun virhemarginaali on sitä suurempi, mitä lähempänä 50 prosenttia se on. Niinpä pienempien puolueiden kohdalla todellinen marginaali on ilmoitettua pienempi.
...
On huomionarvoista, että virhemarginaalin laskemiseen käytetty luottamusväli on 95, ei suinkaan 100 prosenttia. Todellinen arvo voi siis löytyä myös virhemarginaalin ulkopuoleltakin. Yksittäisen puolueen kannatuksen tapauksessa tämän todennäköisyys on vain 5 %, mutta koska yhdestä mielipidemittauksesta ilmenee 9 eri numeroa  – 8 puolueen kannatusprosentit sekä ryhmä ”muut” – todennäköisyys sille, että ainakin yksi niistä on pielessä virhemarginaalia enemmän on 37 %.
...
Lisäksi on syytä huomioida, että kaikki arvot virhemarginaalin sisällä eivät ole yhtä todennäköisiä. Virhemarginaalin olessa ±2,0 prosenttiyksikköä todellinen arvo on 68 prosentin todennäköisyydellä korkeintaan yhden prosenttiyksikön päässä keskiarvosta.
...
Usein tarkin tulos saadaan kun kahden tai useamman mielipidemittausten sisältämä tieto yhdistetään ja muodostetaan aineistosta uusi kuvio. Tähän on olemassa erilaisia tapoja. Maailmalla toimii useita mielipidemittausten tulosten yhdistelyyn erikoistuneita verkkosivustoja, joita kutsutaan mielipideaggregaattoreiksi (engl. poll aggregator). Ne ovat kehittäneet monimutkaisia, erilaisia paino- ja korjauskertoimia hyödyntäviä menetelmiään tarkoitukseen.
...
Tällaisia yksinkertaisia kaavoja käyttäen laskelman tekeminen on helppoa, ja vaikka sillä onkin puutteensa verrattuna mielipideaggregaattorien käyttämiin hienostuneempiin malleihin, laskelman tulos kertoo kuitenkin puoluekannatuksesta enemmän kuin yksittäinen mielipidemittaus. Kun tämä ei ole tämän vaikeampaa, ihmettelen kyllä vähän, miksi media ei Suomessa vaikuta yhtään kiinnostuneelta tekemään puoluekannatuslaskelmia jotka perustuisivat useampaan kuin yhteen mielipidemittaukseen!
...
Edellä esitetyissä laskelmissa ja mielipidemittauksen tutkimuksen virhemarginaalista puhuttaessa ylipäänsäkin lähdetään implisiittisesti siitä oletuksesta, että tutkimuksen otos on harhaton (engl. unbiased) tai ainakin, että otoksen mahdollinen vinouma on pystytty jollain tavalla oikaisemaan. Näin harvemmin todellisuudessa on.
...
Virhemarginaali kuvaa siis otantavirhettä (engl. sampling error), eli sitä, että satunnaisotantaan osuu harvoin aivan täsmälleen populaation sisäistä jakaumaa kuvaava joukko kohteita.

Mielipidemittauksiin vastaavat ihmiset eivät kuitenkaan ole yhtä helppo tutkimuskohde kuin pallot, vaan otantavirheen lisäksi tulosta vääristävät erilaiset otosharhat (engl. sampling bias):
...
Jotkut taas voivat esimerkiksi vuorotyön vuoksi olla tutkimuksentekoaikana huonosti tavoitettavissa puhelimitse, jolloin heidän valikoitumisensa otokseen on vähemmän todennäköistä. Tällaisten syiden vuoksi puhelimitse tehtävään mielipidemittaukseen sisältyy myös valikoitumisharha (engl. selection bias).
...
Kaikki tutkimukseen valitut eivät syystä tai toisesta halua vastata kyselyyn.
...
Otantavirheen ja erilaisten otosharhojen lisäksi tulosta vääristää vielä vastausharha (engl. response bias), joka on kattotermi erilaisille syille, joiden vuoksi osallistujien antamat vastaukset kyselyyn eivät aina täysin vastaa sitä, miten he todellisuudessa ajattelevat tai toimivat. Kaikki eivät esimerkiksi halua myöntää haastattelijalle kannattavansa rasistiseksi väitettyä puoluetta. Toisaalta haastateltava saattaa vastata eri kysymykseen kuin mikä häneltä on kysytty, esimerkiksi kuntavaalikannatusta koskevassa kyselyssä siihen, mitä puoluetta hän äänestäisi eduskuntavaaleissa.
...
Tällaisista korjaavista toimista huolimatta mielipidemittausten tuloksiin sisältyy aina ilmoitetun virhemarginaalin lisäksi edellä mainittujen tekijöiden yhteenlasketun vaikutuksen aiheuttama metodologinen virhemarginaali. Termin kehittäjä Nate Silver arvioi yhdysvaltalaisissa mielipidemittauksissa sen olevan tavallisesti samaa suuruusluokkaa kuin tavallisen otantavirhemarginaalinkin. Tämä tarkoittaa, että karkeasti arvioiden yksittäisen mielipidemittauksen todellinen virhemarginaali voi olla kaksinkertainen ilmoitettuun nähden.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2019, 17:19:58 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 369
 • Liked: 627
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6872 : 11.01.2019, 22:42:21 »
Tuli vastaan tällainen Juuso Koposen laatima sivu, johon on kasattu tietoa esimerkiksi puolueiden kannatuslukujen vertailusta ja oiotaan monia yleisiä virhekäsityksiä esimerkiksi virhemarginaaliin liittyen.

Tahdon nostaa tuosta erinomaisesta postauksesta vielä erikseen esiin lopussa mainitun graafisen esityksen mielipidemittauksista sekä niiden virheistä ja toteutustavasta: http://rocknpoll.graphics/

Jos yhtään mittaukset kiinnostaa ja englanninkieli taipuu, niin ehdottoman suositeltavaa kamaa ja oikoo monia väärinymmärryksiä. Myös gallupeista raportoivat voisivat ottaa parista vinkistä vaarin.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 956
 • Liked: 7647
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6873 : 13.01.2019, 10:53:09 »
Tarjotavatko vedonlyöntifirmat mitään kertoimia sille, että perussuomalaisten kansanedustajamäärä kasvaa ensi vaaleissa?

Pieni Maailma

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 233
 • Liked: 503
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6874 : 13.01.2019, 15:32:45 »
Oulun ja Helsingin tapausten jälkipyykkiä seuratessa, aloin pohtia suomalaisten äänestyskäyttäytymistä ja tulevia eduskuntavaaleja.

Mitä sanoa jatkossa ihmisille, jotka edelleen geelitukkien raiskausjihadin paljastuttua, äänestävät kokoomusta, sdp:tä, keskustaa tai muita eduskunnan vasemmistopuolueita? Tapahtumien tultua nyt  julki vaatii mielestäni erityistä tunnekylmyyttä sanoa, että maahanmuutto ei ole henkilökohtaisesti tärkein tekijä kun valitsee ehdokasta tai puoluetta.

On kenties epärehellistä väittää, että yllä mainittujen puolueiden kannattajat jotenkin "haluaisivat" että irakilaiset raiskaavat tyttölapsia ympäri Suomea, mutta jokaisen äänestysikäisen tulisi silti ymmärtää, että sitä saa mitä tilaa.
Jos äänestäjä antaa äänensä kokoomukselle, koska katsoo, että kokoomus on paras puolue hoitamaan Suomen taloutta, niin päätös on varmasti harkittu ja perusteltu, mutta samalla tulee sanoneeksi, että taloudellinen vauraus menee suomalaisen lapsen ruumiillisen koskemattomuuden edelle. Toivottavasti tuleva kokoomusäänestäjä kykenee katsomaan itseään peilistä tämän jälkeen. Itse en pystyisi.

Sama koskee myös muita puolueita. Kokoomuksesta nyt oli vain helpoin kirjoittaa.
Tärkeää olisi kuitenkin, että eri puolueiden äänestäjät ymmärtäisivät, että teoilla on seuraukset.
Ja jos olet omalta osaltasi ollut edistämässä geelitukkien "oikeutta tutustua prinsessoihimme", niin toivottavasti pystyt vakuuttamaan itsesi siitä, että mikä tahansa asia siellä vaakakupissa painoi enemmän kun äänestit, niin se oli sen arvoista.


Pieni on kaunista

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 354
 • Liked: 6748
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6875 : 13.01.2019, 15:53:09 »

Mitä sanoa jatkossa ihmisille, jotka edelleen geelitukkien raiskausjihadin paljastuttua, äänestävät kokoomusta, sdp:tä, keskustaa tai muita eduskunnan vasemmistopuolueita?


Se on varsinainen hyvä kysymys. Tarkentaisin vielä näin: Mitä heille tulisi sanoa ennen eduskuntavaaleja?

Mitä nokkelaa joku keksii sanoa vaalien jälkeen, on melkoisen samantekevää. Se unohtuu kuitenkin neljässä vuodessa.

Jokainen eduskuntavaali on tsäänssi eli mahdollisuus. Näitä tsäänssejä on menetetty aika monta tähän mennessä.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Benkku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 98
 • Liked: 67
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6876 : 13.01.2019, 20:17:31 »

Mitä sanoa jatkossa ihmisille, jotka edelleen geelitukkien raiskausjihadin paljastuttua, äänestävät kokoomusta, sdp:tä, keskustaa tai muita eduskunnan vasemmistopuolueita?


Se on varsinainen hyvä kysymys. Tarkentaisin vielä näin: Mitä heille tulisi sanoa ennen eduskuntavaaleja?

Mitä nokkelaa joku keksii sanoa vaalien jälkeen, on melkoisen samantekevää. Se unohtuu kuitenkin neljässä vuodessa.

Jokainen eduskuntavaali on tsäänssi eli mahdollisuus. Näitä tsäänssejä on menetetty aika monta tähän mennessä.


Entä mitä vastata hänelle Rouva X tämän päivän somevirrasta: "Viime viikot on ollut raskaita monikultt. perheessä. Kurjat uutiset ja rikokset tulevat nyt meitä vastaan kadulla sylkemisenä, mutinana ja pahansuopaisena tuijotteluna. Meitä ahdistaa ihan yhtä paljon kuin vastaantulijoitakin. Siihen ei tarvittaisi yhtään pahuutta lisää!"

Äänestämisestä jo päättäneitä on vaikea saada puolelleen Persujen keinoilla, täytyisi olla jotain muuta uudempaa, millä kelkka kääntyy ja sen aika suurelle massalle ei ole vielä tänä vuonna.

Mika Putkonen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 137
 • Liked: 245
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6877 : 13.01.2019, 21:17:11 »
Juttelin juuri puhelimessa erään Persujen kansansedustajaehdokkaan kanssa, joka on yksi varmimmista läpimenijöistä. Arvioin persujen kannatukseksi tulevissa vaaleissa 14-16 prosenttia. Hänen arvionsa oli 22 prosenttia.  Saas nähdä kumpi on lähempänä  :) Hänen nimeään en ilkeä tähän ilman lupaa pistää.

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 908
 • Liked: 9493
 • On a mission from God
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6878 : 13.01.2019, 21:18:32 »
Voittamaan sitä pitääkin lähteä.
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 226
 • Liked: 20451
 • Monikulttuurisuutta vastaan rokotettu
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6879 : 13.01.2019, 21:27:18 »
Persuilla on kyllä ollut onnea matkassa. Jos Terho olisi tullut valituksi tai Niinistö varapuheenjohtajaksi niin persut olisi kuihtunut liki olemattomiin. Nyt sitten nämä lastenraiskaukset tekivätkin sen että ei tullut ilmastovaaleja vaan maahanmuuttovaalit. Uskoisin että perussuomalaisilla on ihan realistiset mahdollisuudet nousta joka kepun edelle ja kannatus saattaa nousta jonnekin 17% pintaan. Tosin se vaatii että kansan luottamus palaisi Soinin petoksen jäljitä. Kansa on nyt vihainen mutta realisoituuko se vaaleissa. Tällä kertaa persuja ei ehkä kannata leimata maahanmuuttovastaiseksi sillä se leima jopa edistää persujen kannatusta ja saa sormen osoittamaan haukkujaan.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Benkku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 98
 • Liked: 67
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6880 : 13.01.2019, 21:31:51 »
Juttelin juuri puhelimessa erään Persujen kansansedustajaehdokkaan kanssa, joka on yksi varmimmista läpimenijöistä. Arvioin persujen kannatukseksi tulevissa vaaleissa 14-16 prosenttia. Hänen arvionsa oli 22 prosenttia.  Saas nähdä kumpi on lähempänä  :) Hänen nimeään en ilkeä tähän ilman lupaa pistää.

Nyt on sellainen momentum käynnissä, että Halla-aho kannattaisi laittaa Uudellemaalle ehdolle, niin saisivat maksimimäärän paikkoja, kun niitä kerran nyt on tarjolla.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 672
 • Liked: 1262
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6881 : 13.01.2019, 21:34:01 »
Toivottavasti ei tule liian suurta jytkyä. Nimittäin joku +20% tarkoittaisi että sisään menisi taas niin kirjavaa porukkaa ettei puolue pysy kauaa pystyssä. Jos eduskuntaan nousee liikaa täysin vihreää porukkaa niin kusessa ollaan - taas kerran.

Jospa tällä kertaa olisi edessä hallittu kasvu. Joku 15% olisi vielä sellainen tulos että eduskuntaryhmä kestäisi sen laadullisesti.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2019, 21:39:00 kirjoittanut arpi »

Parzival

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 803
 • Liked: 3499
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6882 : 14.01.2019, 00:03:00 »
Koskapas seuraavat gallupit tulevat?

Minä olen konservatiivi enkä toistaiseksi vielä usko kuin lukuihin 10 - 15%. Tyydyttävä tulos mutta mukavampi toki jos sinne 20% tuntumaan ponnistettaisiin. Toistaiseksi kaikesta huolimatta aika etäistä.

Benkku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 98
 • Liked: 67
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6883 : 14.01.2019, 00:14:51 »
Itse pitäisin myös positiivisena sitä, että Helsingin äänet menisivät Rydmanin taakse, niin saisi hänkin alkaa kantamaan vastuuta viimein, jos hänestä siihen on.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 524
 • Liked: 5169
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6884 : 14.01.2019, 00:35:37 »
^ Itse en usko suureen muutokseen kokkareissa Orpon ja nykyisen johdon aikana. Tilataksiin mahtuva johto lupailee, puhuu tv:ssä kieli keskellä suuta, ja sitten odottaa hetkeä kun lupaukset voi kuopata jollain verukkeella.

Toivottavasti kuitenkin pahimpia vokki-bisneksen lobbaajia korvautuisi ainakin puheissaan tolkullisemmilla ehdokkailla.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 369
 • Liked: 627
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6885 : 14.01.2019, 00:58:40 »
Koskapas seuraavat gallupit tulevat?

Hesarin tilaamana Kantar TNS yleensä tulee 15.-20. päivä, se on seuraava. Alma-median kysely aina kuun lopussa ja YLEn Taloustutkimus kuun alkupuolella.

Aika säntillisesti on jakautunut, että 10 päivän välein puskee joltain kolmesta kysely ulos
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 176
 • Liked: 13259
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6886 : 14.01.2019, 01:05:48 »
Hesarin tilaamana Kantar TNS yleensä tulee 15.-20. päivä, se on seuraava. Alma-median kysely aina kuun lopussa ja YLEn Taloustutkimus kuun alkupuolella.

Kuinkakohan monen päivän aikana näitä kyselyitä tehdään? Tämä raiskauskriisi lävähti vasta loppuviikosta kunnolla kansan tietoisuuteen ja jos suuri tai suurin osa kyselystä on tullut ennen sitä, niin tämän kriisin aiheuttamaa muutosta ei tulla siinä tapauksessa vielä näkemään kyselytuloksissa.

PS, ainakin 16.12.2018 Hesarissa julkaistu mielipidekysely oli tehty kuukauden aikana tehdystä kyselystä, joten sellaiseen tämä raiskauskriisi ei kunnolla ehdi vaikuttamaan:

Vihreiden kannatus kääntyi kasvuun – Pitkä sukellus päättyi Haaviston noustua johtoon - Politiikka | HS.fi
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933593.html

Lainaus
Tutkimukseen haastateltiin 13.11.–12.12. puhelimitse 2 280:tä ihmistä. Otos edustaa 18–79-vuotiaita suomalaisia Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2019, 01:08:46 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Leostoa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 458
 • Liked: 1261
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6887 : 14.01.2019, 01:15:59 »
Koskapas seuraavat gallupit tulevat?

Minä olen konservatiivi enkä toistaiseksi vielä usko kuin lukuihin 10 - 15%. Tyydyttävä tulos mutta mukavampi toki jos sinne 20% tuntumaan ponnistettaisiin. Toistaiseksi kaikesta huolimatta aika etäistä.

Eiköhän seuraava HS:n Kantar gallup tule kohtsillään. Se tosin säännönmukaisesti viilaa tuloksia joka puolueen osalta kohti edellisten kuntavaalien lukemia rankalla kädellä ja siirtää persuääniä sinisille. Jos siinä PS saa esim. 9,5% niin "oikea" tulos on kevyesti yli 10%. Alma median gallup näyttää samaten aina alavireistä persuille, mutta viimeksi se oli lähellä kymmentä.

Minä olen varsin liberaali, mutta en myöskään usko murskalukemiin. Lähtökohdat huomioiden jo 15% on kova tavoite, mutta Sipilä matusotkuineen antaa kyllä vetoapua tähän. Kansa antaa kuitenkin kusettaa itseänsä vielä kerran, ja seuraukset arvaamme. 
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 096
 • Liked: 7456
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6888 : 14.01.2019, 01:19:08 »
Ei nyt ainakaan kenenkään maahanmuuttokriittisen kannata Rydmannia pönkittää. Hänen kanssaan listalla on "lisää matuja" Juhana Vartiainen ja kumpp. Rydmanin ainoa merkitys Kokoomukselle on imuroida kriittisesti ajattelevien ääniä.

PS:n hetken momemtum on hyvä ja jokainen Jussia tukeva ääni, on samalla viesti kriittiseltä kansanosalta muille päättäjille, että mitä suuntaa politiikassa halutaan tukea. Ääni Rydmanille taas tulisi julkisuudessa kohtaan "Kokoomuksen hallituspolitiikan tuki".

Todella jännä nähdä seuraava gallup, koska Jussi on esiintynyt erittäin vakuuttavasti kaikkialla. Esimerkiksi Jussin kannat ilmastokysymyksiin poikkeaa sakista edukseen ainoana realistina. Jussi ei ole ilmastoskeptinen mutta toteaa, että Suomesta ulkoistettu teollisuus ei auta ilmastoa eikä auta suomalaisia. Jussin rinnalla pääministeri Sipilä "osta 100 000 Tesla kuten minä" vaikuttaa naivilta.

Silti pikkasen jäitä laittaisin kovimpiin ennustuksiin, koska kyllähän lehdistön jatkuva bashaus vähän syö ja sitten se vaalikauden vuosi 2015 otti kovan veron. Lisäksi ne uuvattien promillet, Rydmanien ja miksei Juneksenkin äänet on rippunen pois järkilaarista.   
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Julleht

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 369
 • Liked: 627
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6889 : 14.01.2019, 10:59:54 »
Hesarin tilaamana Kantar TNS yleensä tulee 15.-20. päivä, se on seuraava. Alma-median kysely aina kuun lopussa ja YLEn Taloustutkimus kuun alkupuolella.

Kuinkakohan monen päivän aikana näitä kyselyitä tehdään?

Kuten jo kaivoitkin, Kantarin mittauksissa on säännöllisesti noin kuukauden keruuaika. Todennäköisesti alkaen jostain joulukuun puolivälistä ja loppuen näihin kuluviin päiviin.

Taloustutkimuksen tuoreimmassa – jossa PS:n kannatus pomppasi sen pari prosenttiyksikköä kymmeneen prosenttiin ollen tilastollisesti merkittävä nousu – oli keruuaika muuten 10.12. - 8.1. Samoin Tietoykkösessä (5.12. - 18.12.) pomppasi vajaaseen kymppiin joulukuussa. Kantar antoi viimeksi 8.6 % perussuomalaisille, eiköhän sieltä jonkin sortin nousu muiden mittaajien kanssa linjaan tule, vaikkeivat Oulu ja Helsinki mukaan vielä ehtisikään.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Billy Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 987
 • Liked: 3298
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6890 : 14.01.2019, 11:12:34 »
Toivottavasti ei tule liian suurta jytkyä. Nimittäin joku +20% tarkoittaisi että sisään menisi taas niin kirjavaa porukkaa ettei puolue pysy kauaa pystyssä. Jos eduskuntaan nousee liikaa täysin vihreää porukkaa niin kusessa ollaan - taas kerran.

Jospa tällä kertaa olisi edessä hallittu kasvu. Joku 15% olisi vielä sellainen tulos että eduskuntaryhmä kestäisi sen laadullisesti.
En mä oikein usko tuohon, ihan siitä syystä että hallitukseen on turha haikailla vielä ensi kautena. Tulevat vuodet ovat taatusti katastrofaaliset mikäli joku kokkari-demari-vihreät -hallitus tai vastaava saa imuroitua maahan haluamansa määrän rikkautta. Ja tästä johtuen oppositiosta voi räksyttää kunnolla seuraavat 4 vuotta vaikka olisi minkälaista öyhöttäjää mukana. Todennäköisesti parempi vain mitä enemmän tulee vihapuhetuomioita.

Parasta olisi mikäli kokoomuksessakin tulisi valituksi oikeasti nuivia edustajia. Kyllä niitäkin on, mutta valta puolueessa on maanpettureilla.

Benkku

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 98
 • Liked: 67
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6891 : 14.01.2019, 18:42:34 »
Parasta olisi mikäli kokoomuksessakin tulisi valituksi oikeasti nuivia edustajia. Kyllä niitäkin on, mutta valta puolueessa on maanpettureilla.

Frankenhauser, Rydman ja Sammallahti ovat lähellä päästä läpi, mutta merkitys tulee vasta siitä, jos joku heistä menisi läpi suurella äänivyöryllä. Sitten nähtäisiin todellinen linja ja puoluekurin taakse käpertymisellä olisi jotain merkitystä, mikäli on tullut valituksi suurella äänivyöryllä.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 268
 • Liked: 7814
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6892 : 14.01.2019, 18:56:43 »
Minua ei edes haittaa jos persut floppaa vaaleissa jos kepu kokee murskatappion tyyliin 12-13%.

Tosin, 4v päästä äänestäjien mielestä kepu on taas ihan hyvä puolue.

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 354
 • Liked: 6748
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6893 : 14.01.2019, 19:00:38 »

Frankenhauser, Rydman ja Sammallahti ovat lähellä päästä läpi, mutta merkitys tulee vasta siitä, jos joku heistä menisi läpi suurella äänivyöryllä.


Ei.

Merkitystä olisi sillä jos puolue äänestäisi itselleen nuivan puoluejohdon suurella äänivyöryllä.
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 788
 • Liked: 31674
 • Paetkoon ken voi
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6894 : 14.01.2019, 19:01:03 »
Minua ei edes haittaa jos persut floppaa vaaleissa jos kepu kokee murskatappion tyyliin 12-13%.

Eivät ne molemmat floppaa, jonnekinhan äänien on mentävä. Kepulaisuuden äidinmaidossaan imeneet äänestävät kepua, vaikka Sipilä polttaisi pikkulapsia elävältä suuressa kokossa keskellä Senaatintoria, siitä jo tulee 15%.

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 023
 • Liked: 8387
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6895 : 14.01.2019, 19:31:55 »
Merkitystä olisi sillä jos puolue äänestäisi itselleen nuivan puoluejohdon suurella äänivyöryllä.

..ja se taas on mahdollista vain jos kokoomus ottaa vaaleissa ison tappion. Niin ison ettei Orpo voi sitä selitellä pois. Vain ja ainoastaan todella suuren vaalitappion, ts. luottamuksen menettämisen kautta kokoomus voi uusiutua pois käteisen-stubbin-orpon linjalta.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 096
 • Liked: 7456
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6896 : 14.01.2019, 20:00:26 »
^ Juuri niin. Rydmanin ja Orpon äänet lasketaan yhteen ja yhteistulos on tuomio hallituksen linjalle. On selvää, että mikään muu kuin erittäin iso vaalitappio ei hetkuta kokoomuslinjaa. Kaikki muu saadaan selitettyä pois "raskaan hallitusvastuun" aiheuttamalla pikku kannatussyönnillä.

Joka äänestää kokoomuslaista nuivaa, äänestää Orpon, Vartiaisen ja Stubbin linjaa, niin se vaan menee. Ei ole mitään sisäistä oppositiota, on olemassa nuiva ääni-imuri. Ihan kuten PS:n nuivat toimi tietämättään Soinin hillotolppaa varten äänien imupaperina ja sitten kun vaalit oli ohi, Soini jopa kirjaimellisesti suunnitteli heittävänsä käytetyt veke. Onnekkaasti epäonnistui siinä mutta vain juuri ja juuri, miksikö se Lex Soini oli hallituksen yksimielisin ja nopein laki koskaan? Juuri siksi, että ne ei edes olettaneet voivansa epäonnistua.

Kokoomuksessa tilanne on aivan toinen, nuiva ääni on lähtokohtaisesti Orpo-ääni ja pysyy. Kokoomukselle tilanne on erinomainen. Heillä on todella lahjakkaita nuivia ääni-imureita, joilla ei ole aikomustakaan kuin puhua. Jos juuri sitäkään muutoin kuin vaalien alla.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Murkula

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 406
 • Liked: 520
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6897 : 14.01.2019, 22:12:46 »

Joka äänestää kokoomuslaista nuivaa, äänestää Orpon, Vartiaisen ja Stubbin linjaa, niin se vaan menee. Ei ole mitään sisäistä oppositiota, on olemassa nuiva ääni-imuri. Ihan kuten PS:n nuivat toimi tietämättään Soinin hillotolppaa varten äänien imupaperina ja sitten kun vaalit oli ohi, Soini jopa kirjaimellisesti suunnitteli heittävänsä käytetyt veke. Onnekkaasti epäonnistui siinä mutta vain juuri ja juuri, miksikö se Lex Soini oli hallituksen yksimielisin ja nopein laki koskaan? Juuri siksi, että ne ei edes olettaneet voivansa epäonnistua.
Samaa olen jatkuvasti sanonut myös Väyrysestä, Pekkarisesta ja Jätemäestä, sekä monista muista Keskustan ehdokkaista. Ajavat muka omaa linjaansa, kuten Väyrynenkin on niin muka Eurokriittistä, mutta kaikki näiden äänet ovat suoria ääniä Kiviniemen, Sipilän ja Rehnin ProEuroVOKeskustalle. Vaan eivät nämä rajoitu pelkästään näihin puolueisiin, samalla tapaa Soininvaarat lapiovat oman kannatuksensa Sinnetännemäkien taakse ja vasemmiston lappalaiset omansa Cityviherrysnaisille.
Me suomalaiset olemme niin poliittisesti tyhmä kansa, että oikein ansaitsemme kuolla sukupuuttoon.

Ignore: Don Nachos, Arkipiispa.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 154
 • Liked: 18012
 • antikomintern
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6898 : 16.01.2019, 16:06:24 »
Hesarin tammikuun gallup. Huom! Kysely päättyi 11.1. eli ennen perjantaina uusista rikoksista tiedottamista ja uhrin itsemurhasta syntynyttä keskustelua.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005967576.html

Lainaus käyttäjältä: Helsingin Sanomat
Sdp:n etumatka kokoomukseen on kaventunut – perussuomalaisten nousu näkyy myös HS-gallupissa (16.1.2019)

Keskustan kannatus on hyytynyt 15 prosentin tuntumaan. Iso osa keskustaa kuntavaaleissa äänestäneistä näyttää nyt empivän äänestyspäätöstään.

Kokoomus hengittää yhä lähempänä Sdp:n niskaan puoluekannatusta mittaavassa tuoreessa HS-gallupissa. Sdp on edelleen kannatukseltaan suurin puolue, kuten se on ollut viime huhtikuusta asti, mutta ero kokoomukseen on kaventunut.

Sdp:tä äänestäisi nyt 20,9 prosenttia vastaajista, edellismittauksessa 21,4 prosenttia. Kokoomuksen kannatus on nyt 19,5 prosenttia eli lähes sama kuin edellisessä mittauksessa.

(...)HS-gallupissa näkyy sama mikä Ylen gallupissa viime viikolla: perussuomalaisten kannatuksessa on selvä käänne nousuun.

HS-gallupissa perussuomalaisten kannatusnousu näyttää kuitenkin Ylen mittausta maltillisemmalta. Kannatus kasvoi edellisestä mittauksesta hieman yli prosenttiyksikön 9,7 prosenttiin.

Perussuomalaiset nousee HS-gallupissa viidenneksi suurimmaksi puolueeksi ja menee pitkästä aikaa ohi vasemmistoliiton. Maahanmuuttoon ja Oulun seksuaalirikoksiin liittyvä keskustelu näyttää olevan nosteen takana.

(...)

Viimeiset kyselyt gallupia varten tehtiin 11. tammikuuta eli viime perjantaina. Viime päivinä nähty kaikkien poliitikkojen äkillinen aktivoituminen Oulun tapahtumien jälkihoidossa ei näin ole ehtinyt vaikuttaa tuloksiin.

Taulukkomuodossa.

Yleisradion, Helsingin Sanomien ja Alma Median julkaisemat kaksi viimeisintä puoluekannatuskyselyä. Taulukon järjestys tuoreimman eli Hesarin mukainen.

          YLE/Taloustutkimus           Helsingin Sanomat/KantarTNS  Alma Media/Tietoykkönen
          12/2018 11/2018 muutos  01/2019 12/2018 muutos  12/2018 11/2018 muutos
puolue          %       % %-yks.        %       %  %-yks.       %       % %-yks.
Sdp         21,2    21,5  -0,3     20,9    21,4   -0,5    20,7    21,4  -0,7
Kok         19,6    19,1  +0,5     19,5    19,4   +0,1    19,6    19,8  -0,2
Kesk        16,1    17,0  -0,9     15,6    15,6   ±0,0    15,5    15,1  +0,4
Vihr        13,6    13,9  -0,3     12,9    13,4   -0,5    12,9    13,6  -0,7
Ps          10,2     8,1  +2,1      9,7     8,6   +1,1     9,7     8,4  +1,3
Vas          9,5     8,5  +1,0      9,4     9,6   -0,2     9,1     9,3  -0,2
Rkp          2,5     4,0  -1,5      4,3     4,4   -0,1     4,1     4,5  -0,4
Kd           4,2     4,1  +0,1      4,0     4,1   -0,1     3,9     3,7  +0,2
Muut         2,1     2,3  -0,2      2,6     2,3   +0,3     2,7     2,0  +0,7
Sin          1,0     1,5  -0,5      1,1     1,2   -0,1     1,8     2,2  -0,4

Kysely julk.         10.01.2019               16.01.2019             22.12.2018
Kysely tehty         10.12.2018-              13.12.2018-            05.12.2018-
                     08.01.2019               11.01.2019             18.12.2018
Haastateltuja        2443                     2282                   1507
Kantansa ilm.        1534 (62,8%)             ei julkaistu (60%*)    1150 (76,3%)
Virhemarginaali,     ±2,1 %-yks.              ±2,0 %-yks.            ±2,3 %-yks.

suurimmat puolueet


Kannatus on noussut edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattuna
  Kannatus on pysynyt samana edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattuna
Kannatus on laskenut edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattunae: * Lisätty Hesarin teettämään kyselyyn vastanneiden kantansa ilmoittaneiden prosenttimäärä 60 %, johon
lähde: HS-gallup kertoo, että puolueiden vaalikuume nousee – ja äänestäjien epätietoisuus kasvaa
« Viimeksi muokattu: 16.01.2019, 18:57:17 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 047
 • Liked: 3967
 • muurinrakentaja
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6899 : 16.01.2019, 16:10:56 »
Oleellinen kohta jäi pullervolta lainaamatta.

Lainaus
Viimeiset kyselyt gallupia varten tehtiin 11. tammikuuta eli viime perjantaina. Viime päivinä nähty kaikkien poliitikkojen äkillinen aktivoituminen Oulun tapahtumien jälkihoidossa ei näin ole ehtinyt vaikuttaa tuloksiin.
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.