UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 1377509 kertaa)

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 318
 • Liked: 14033
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8760 : 29.11.2019, 22:56:47 »Niin. Vaalien alla vihervasemmisto julisti, että poliittiseksi keskustelunaiheeksi nostetaan ilmasto. Ja niin myös tehtiin. Ilmadtoa on nyt tuputettu joka uutislähetyksessä, poliittisessa kommentissa, päiväkotilasten ruokailussa, lehmien piereskelyssä, autolla liikkumisessa, lomailussa, ynnä muussa ja muussa.

Ja kuinka kävi: ihmiset ovat lopun kyllästyneitä tähän ilmastojeesusteluun - etenkin kun VIHREIDEN ilmastopolitiikassa AINA se syyllinen on se tavallinen suomalainen. Jos se tavallinen suomalainen vittuunuksissaan tekee itsestään jeesukselle jojon, niin eiköhän joku villeniinistö tule haudan ääreen kiekumaan, että "kuinkahan paljon kasvihuonepäästöjä vielä tuosta ruumiista irtoaa!"

Homman nimi on nyt se, että näiden viherpuolueiden ilmastohihhulointi on jo niin absurdia suomalaisten syyllistämistä, että joku ristuksen teuvohakkarainen sahurin aatoksineen vaikuttaa suurelta ajattelijalta, kun poliittisten sanomien ilmatilaa ovat hallinneet kombuchalitkuja imppaavat itsekeskeiset ekonarsistit sekopäisine ajatuksineen.

Vihtu tuo Niinistö on tyhmä penikka.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Kari Kinnunen

 • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8761 : 29.11.2019, 23:10:23 »
Saattaapi niinistöille sun muille vihreille penskoille ja tytöille tulla yllätyksenä, että kansa viittaa kintaalla heidän tvititykselleen.

Eikös vitteri ole muutenkin vähän semmoinen alusta jossa samanhenkiset pitää toisiaan pippeleistä kiinni? Sellainen akakoomisten yhteiskuntaiteilijoiden vertaisterapiakerho?

Maija Poppanen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 393
 • Liked: 9472
 • white trash
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8762 : 29.11.2019, 23:16:12 »
Kun toinen puoli ei muuta teekään, kun jankuttaa koko ajan ilmastonmuutoksesta ja Suomen vastuusta sen pysäyttäjänä - ja kuinka maahanmuutto on ratkaisu kaikkeen ja vielä enemmän - sitä ei niinku lasketa ollenkaan ja heillä on muutenkin tosi monta erilaista kärkeä politiikassaan.

Sit kun persut vastaa, et "Ei - Suomi on tehnyt toistaiseks osansa. Olisko muidenkin aika tehdä jotain?" - tai sit kertovat miksi maahanmuutto ei vastaa lainkaan niihin kaikkiin tarpeisiin, mitä meillä on - silloin mennään kahdella asialla ilman mitään muita teemoja  :roll:

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 223
 • Liked: 8540
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8763 : 29.11.2019, 23:37:34 »

Kuuntelin tuossa pakon edessä muutaman päivän vanhan Yle Radio Suomen Ykkösaamun. Siellä analysoijat, tutkijat ja muut leipäpapit "pohtivat" perussuomalaisten suosion syytä. Nämä selvisi:

- koska populismi käytössä, muilla ei
- koska yksinkertaiset vastaukset
- koska gallupeihin osallistuvat eivät seuraa tarpeeksi uutisia
- koska kansalle kok, sdp, kepu ovat liian älyllisiä ja korkealentoisia
- koska persut osaavat esittää vaihtoehtoisia faktoja (muut puolueet eivät halua)
- koska Euroopassa oikeistopopulistinen trendi
- koska persujen ei tarvitse kantaa vastuuta, näin ollen tyhjiä lupauksia voi esittää
- koska media pitää persuja esillä jatkuvasti (eivätkä muita puolueita)
- koska persuilla hallinnassa nettikeskustelu
- jne

Tismalleen.

Näistä nyt saisi kaikkiin kohtiin vastineensa mutta, esim.


- koska persut osaavat esittää vaihtoehtoisia faktoja (muut puolueet eivät halua)
...Okei, verrataan.
Perussuomalaiset, Leena Meri: "Maapallon väestön räjähdysmäinen kasvu yksi juurisyistä ilmastonmuutokselle". Meri jatkaa: "Suomelle asetettiin EU:n päästövähennystavoitteissa kolmanneksi suurimmat tavoitteet eli 39 prosentin vähennystavoite, vaikka kivihiilen osuus Suomen energiantuotannosta on vain noin 7 prosenttia."

Vihreät: "Se, että Suomen koululaisille ei anneta maitoa pelastaa maapallon."


- koska Euroopassa oikeistopopulistinen trendi
...Joo, Wir schaffen das
...Nyt on pakko, ilmastolakko

- koska persujen ei tarvitse kantaa vastuuta, näin ollen tyhjiä lupauksia voi esittää
...Tarvitse? Perussuomalaiset ei edes pääse kerhoon, koska heitä kiinnostaa kansalaisten edut. Tosin heti kun erästä persua lakkasi kerran kiinnostamasta, Soini kutsuttiin kerhoon välittömästi.
...Vappusatanen käteen ja kun mua äänestät, varmasti ei poljeta palkkoja, usotko! Terveisin nimim. "Puhun niin tottakuin otaksun Rinne"

- koska media pitää persuja esillä jatkuvasti (eivätkä muita puolueita)
...Paitsi täällä todellisuuden puolella, missä esimerkiksi Petteri Orpo esitellään pokkana tulevana pääministeriehdokkaana, pääopposition edustajana ja kommenttia asiasta kun asiasta kysytään mieluummin vaikka Liike nytiltä kuin yhdeltäkään PS:n jäseneltä. Poikkeuksena tilanteet missä PS on tehnyt jotain negatiivista, jollon kyllä ollaan naama lehdessä kysymättäkin.

- koska persuilla hallinnassa nettikeskustelu
...Suvakeilla hallinnassa Yleisradiosta Maikkariin ja sieltä iltalehdistön kautta Hesariin, eikä ulkomainenkaan media valtaosaltaan kansallismielistä ole. Facebook bannaa vain maahanmuuttokriittisiä sananvihaisuuteen vedoten, mutta tokihan sen voi myöntää, että onhan asetelma erittäin epäreilu edelleen. Vastapuolella on hirmuiset 20 netsiä ja Jussi Halla-aho. Sikäli ymmärrämme.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

pugisti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 98
 • Liked: 159
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8764 : 30.11.2019, 08:31:00 »
Saattaapi niinistöille sun muille vihreille penskoille ja tytöille tulla yllätyksenä, että kansa viittaa kintaalla heidän tvititykselleen.

Eikös vitteri ole muutenkin vähän semmoinen alusta jossa samanhenkiset pitää toisiaan pippeleistä kiinni? Sellainen akakoomisten yhteiskuntaiteilijoiden vertaisterapiakerho?
Kun se halus persuilta tarkkoja vastauksia, kysyin hintalappua mm kuljetusalalle tästä hiilineutraalius tavoitteesta, vastaa varmaan ihan hetikohtapian...
Joo, twitterissä saa bannit kun kysyt tuollaista tai muita vähä kinkkisiä tai vastaavia, vaikka kysyt ihan oikeasti etkä vi... lu mielessä. Huomattu on 😂

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 399
 • Liked: 58029
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8765 : 03.12.2019, 06:56:22 »
Perussuomalaiset on Kantar TNS:n puolueimagokyselyssä (toteutettu marraskuun alussa, edellinen helmikuussa 2019) noussut viidenneltä sijalta ensimmäiseksi :)

Eli tässä ei ole siis edes mukana näitä viime aikojen demarisekoiluja ja silti SDP on tippunut neljänneksi. Kepu on edelleen kuudentena.

Jutussa on lisäksi muutamia tarkempia graafeja eri osa-alueittain, liitteestä näkyy kokonaiskuva tilanteesta. Persuilla on mm. vetovoimaisin puoluejohto 26 % kannatuksella (vasemmistoliitto toisena 22 %). Profiilin ja linjan selkeys -kohdassa persuilla jopa 36 % ja seuraavana vihreät 22 %.

https://yle.fi/uutiset/3-11099234 (3.12.2019)

Lainaus
SDP:n imago sukelsi jo ennen pahinta Posti-sotkua, luottamus perussuomalaisiin vahvistunut selvästi – uusin puoluebarometri karu hallitukselle

Hallituspuolue keskustan imago on surkeassa jamassa eikä puheenjohtajan vaihdos ole tilannetta parantanut.

Kansalaisten luottamus pääministeripuolue SDP:hen on heikentynyt nopeasti.

Tämä käy ilmi uusimmasta puoluebarometristä, joka on toteutettu jo ennen kuin Posti-vyyhti asetti Antti Rinteen (sd.) aseman pääministerinä vaakalaudalle. Kysely tehtiin marraskuun alkupuolella.


Rinteen asema hallituksen johdossa muuttui maanantaina entistä tukalammaksi, kun keskusta asetti Rinteen mahdollisuudet jatkaa pääministerinä kyseenalaiseksi. SDP vastasi, että sillä on täysi luottamus Rinteeseen.

SDP on pudonnut uusimmassa puolueiden imagovertailussa neljännelle sijalle, kun se vielä viime keväänä ennen eduskuntavaaleja oli vertailun ykkönen.

Muutokset SDP:n imagossa ovat melko pieniä, mutta silti PS, vihreät ja kokoomus kiilasivat kyselyssä sen edelle.

Samaan aikaan kun kansalaisten luottamus demareihin on vähentynyt, on perussuomalaiset onnistunut kiillottamaan imagoaan selvästi. Jussi Halla-ahon johtama puolue nousi kertaheitolla viidenneltä sijalta imagotutkimuksen kärkeen.

Viimeksi PS oli imagotutkimuksessa kärjessä syksyllä 2010 eli ennen ensimmäistä suurta vaalivoittoa, “jytkyä”.

Puolueiden imagoa selvitetään säännöllisesti osana puoluebarometritutkimusta, jonka toteuttaa markkinatutkimusyritys Kantar TNS.

(...)

Kyselyn mukaan suurimmat hallituspuolueet SDP ja keskusta kärsivät myös johtajiensa heikosta vetovoimasta.

Keskusta vaihtoi puheenjohtajansa Juha Sipilästä Katri Kulmuniin syyskuun alussa, mutta sekään ei ole tuonut helpotusta.

Keskustajohdon kokee vetovoimaiseksi vain seitsemän prosenttia vastaajista.

Juuri paremmin ei mene Rinteen vetämällä SDP:llä, sillä demarijohdon vetovoima puhuttelee vain kahdeksaa prosenttia kansalaisista.

Puoluejohdon vetovoima henkilöityy usein suoraan puheenjohtajaan, sillä harva kansalainen pystyy nimeämään useita henkilöitä edes suurten puolueiden johtopaikoilta.

Ylivoimaisesti eniten asemiaan on parantanut perussuomalaiset. Kyselyyn vastanneista 26 prosenttia arvioi Jussi Halla-ahon joukkoineen vetovoimaiseksi.

Li Anderssonin johtama vasemmistoliitto oli aiemmin tämän vertailun ykkönen. Nyt vasemmistoliiton johtoa pitää vetovoimaisena 22 prosenttia.

(...)
« Viimeksi muokattu: 03.12.2019, 07:09:36 kirjoittanut Alaric »
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Uuvahti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 138
 • Liked: 857
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8766 : 03.12.2019, 13:08:05 »
Tämä on kova uutinen, joka on jäänyt tänään ymmärrettävistä syistä hallituskriisin varjoon.

PS:llä on paras imago kaikista puolueista! Huh huh.

Tätä ei optimistisinkaan persu olisi uskaltanut ennustaa vielä jokin aika sitten. Toki moni haaveili gallupien ykköspaikasta, mutta tuskinpa kovin moni ajatteli, että edes siinä tilanteessa voitaisiin olla myös imago-tutkimuksen kärjessä.

Enää ei ole rasite olla PS:n kannattaja. Nyt alkaa olla rasite, jos on SDP:n tai Kepun kannattaja.

Ja kuten yllä jo todettu, tämä tutkimus tehtiin ennen viime päivien hallitussekoiluita.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2019, 19:56:02 kirjoittanut Uuvahti »

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 979
 • Liked: 7792
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8767 : 03.12.2019, 17:03:47 »
Miksihän vasemmistoliiron imago on vain vajonnut viimeisen vuoden aikana? Samaan aikaan puheenjohtajansa on kuitenkin toiseksi vetovoimaisin?
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 399
 • Liked: 58029
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8768 : 03.12.2019, 23:25:13 »
Miksihän vasemmistoliiron imago on vain vajonnut viimeisen vuoden aikana? Samaan aikaan puheenjohtajansa on kuitenkin toiseksi vetovoimaisin?

No kun puoluejohdon vetovoimaisuus on vain yksi monista tekijöistä tuossa kokonaissijoituksessa. Eihän se yksi Li vielä koko puolueen imagoa vielä pelasta, vaan pitäisi pystyä myös tekemään selkeää ja oman linjan mukaista politiikkaa ym. ja muillakin tavoin herätellä positiivisia mielikuvia äänestäjissä. Vasemmistoliiton gallupkannatuksen junnaamisestakin voinee päätellä, ettei se ole kovin hyvin onnistunut. Onhan se mm. jäänyt hallituksessa aika lailla vihreiden jalkoihin näkyvyydessä, koska puolueen ministeripestit eivät ole niin keskeisiä.

Lainaus
Suurimpien puolueiden tilaamassa puoluebarometrissä selvitetään kansalaisten mielikuvia puolueista 15:llä eri mittarilla. Niiden avulla kuusi suurinta puoluetta sijoitetaan paremmuusjärjestykseen.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 667
 • Liked: 76257
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8769 : 04.12.2019, 14:29:34 »
Lainaus
Perussuomalaisten kannatus nousi taas roimasti – näin tutkijat ja puolue itse kommentoivat ennätysmäistä suosiota

[...]

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä näkee perussuomalaisten vahvan tuloksen taustalla suuremman, rakenteellisen tekijän. Kun useimmat muut puolueet vaikuttavat monissa kannoissaan epämääräisiltä, pysyvät perussuomalaiset johdonmukaisesti omissa ydinteemoissa.

Maahanmuutto on ollut puolueen kestoaihe, mutta kuluvan vuoden aikana sen rinnalle on tullut myös ilmasto. Jokisipilän mukaan perusuomalaiset ovat vetäneet täysin vastakkaista linjaa muihin puolueisiin nähden.

”Perussuomalaiset on onnistunut profiloitumaan tietyissä aiheissa ikään kuin ainoana vaihtoehtona muille puolueille”, Jokisipilä sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaiset on myös vaalien jälkeen luonut itsestään kuvan puolueena, joka haluaa panostaa ilmastomuutoksen torjuntaan muita puolueita vähemmän. Perussuomalaisissa vallitsevan mielipiteen mukaan suomalaiset tekevät jo nyt tarpeeksi ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Suomessa käytävässä ilmastokeskustelussa on Jokisipilän mukaan siirrytty uuteen vaiheeseen.

”Nyt hallitusohjelma on tehty, ja toimille alkaa näkyä konkreettisia hintalappuja. Moni äänestäjä alkaa kysellä, miten toimet vaikuttavat käytännössä käytettävissä oleviin tuloihin”, Jokisipilä sanoo.

[...]

Markku Jokisipilän mukaan puolueiden kannatuskartan muutoksessa on kyse myös pidemmästä kehityksestä, joka näkyy perinteisten suurten puolueiden hiipumisena.

Isot puolueet ovat pienempiä kuin koskaan ennen.

Se näkyy Jokisipilän mukaan pitkään laskussa olleissa jäsenmäärissä, jonka vuoksi jopa kokonaisia puolueosastoja on jouduttu lopettamaan.

”Eduskuntavaalien tulos ikään kuin päivitti tilanteen sinne, missä se on jo tosiasiallisesti ollut. Samaan aikaan perussuomalaiset on saanut äänestäjänsä hyvin liikkeelle”, Jokisipilä sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on tehnyt onnistuneen strategisen valinnan: Halla-aho pyrkii puhumaan johdonmukaisesti niistä teemoista, jotka hän hallitsee.

”On valittu tietyt ydinviestit, eikä edes yritetä luvata kaikille kaikkea hyvää, kuten vanhat suuret puolueet meillä ovat tottuneet tekemään”, Jokisipilä sanoo.

Etenkin eduskunnan kyselytunneilla perussuomalaiset on onnistunut ohjaamaan keskustelua haluamiinsa teemoihin, kuten maahanmuuttoon. Se näkyy myös suhteessa kokoomukseen.

”Tuntui, että kokoomus oli pitkään immuuni tälle, mutta nyt arvokonservatiivinen äänestäjäkunta vaikuttaa vuotavan perussuomalaisiin. Se on kokoomukselle todellinen strategisen tason uhkatekijä”, Jokisipilä sanoo.

Helsingin Sanomat 27.11.2019

Lainaus
Juho Mäki-Lohiluoma: Markku Jokisipilä on väärässä

Myönnän. Otsikon väite on aika raju. Professori Markku Jokisipilä on Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja ja alansa ehdottomia huippuja Suomessa. Hän on hyvin usein oikeassa. Viime keskiviikon Helsingin Sanomissa Jokisipilä kuitenkin löi hudin. Tarkalleen tällaisen: ”Tuntui, että kokoomus oli pitkään immuuni tälle, mutta nyt arvokonservatiivinen äänestäjäkunta vaikuttaa vuotavan perussuomalaisiin. Se on kokoomukselle todellinen strategisen tason uhkatekijä.”

Väite on ainakin sosiaalisessa mediassa saanut siipiensä alle jonkin verran kokoomuslaista innostusta, sillä se vaikuttaa tukevan joidenkin puolueen jäsenten halua siirtää puoluetta konservatiivisempaan tai ainakin maahanmuuttokriittisempään suuntaan.

Jokisipilän lausunnon käyttäminen perusteena maahanmuuttopoliittisen linjan kiristämisille on kuitenkin epä-älyllistä kahdestakin syystä. Ensinnäkin siksi, että Jokisipilän mainitsemaa ilmiötä ei löydy mistään tutkimusdatasta. Toiseksi siksi, että suomalaiset eivät ole niin maahanmuuttokriittisiä kuin moni vaikuttaa ajattelevan.

[...]

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa suurempi joukko äänestäjiä vaihtoi perussuomalaisista kokoomukseen kuin toisinpäin. Aiemmin kokoomusta äänestäneitä siis liikkui kevään vaaleissa jonkin verran perussuomalaisiin, mutta suurempi oli se aiemmin perussuomalaisia äänestänyt joukko, joka nyt äänesti kokoomusta.

Kokoomuksen suurin rajapinta oli näissäkin vaaleissa keskustan kanssa, mikä on hyvin tyypillistä. Jos laskemme äänestäjien ”nettovirtaa”, eli puolueelta voitettujen ja sille hävittyjen äänestäjien yhteismäärää, suurin tappio koettiin vihreille.

Tuoreen Åbo Akademin tutkimuksen mukaan kokoomus menetti eduskunta- ja eurovaalien välissä äänestäjiä eniten vihreille ja voitti eniten keskustalta. Eduskuntavaaleissa kokoomusta äänestäneistä 5,9 prosenttia äänesti eurovaaleissa vihreitä, kun taas 6,5 prosenttia kokoomuksen eurovaaliäänestäjistä antoi vielä eduskuntavaaleissa äänensä keskustalle. Eduskuntavaaleissa perussuomalaisia äänestäneistä jopa 11,8 prosenttia äänesti eurovaaleissa kokoomusta.

[...]

Kokoomusta äänesti vaaleissa noin 524 000 ihmistä. Tästä kannatuksesta 20 000 äänestäjää, jotka siis Nurmelan arvion mukaan ovat siirtyneet vaalien jälkeen kokoomukselta perussuomalaisille, on noin 4 prosenttia.

Mitä tämä sitten kertoo? No ei kovin paljon, mutta ennen kaikkea sen, että mitään Jokisipilän tarkoittamaa merkittävää kokoomusäänestäjien siirtymää perussuomalaisten taakse ei juuri nyt tapahdu eikä sellaista tapahtunut myöskään vaalien alla.

Kun tällaista siirtymää ei tapahdu, ei se voi myöskään olla validi argumentti uudenlaisen maahanmuuttolinjan tai minkään muunkaan linjanmuutoksen puolesta, joita Jokisipilän lausuntoon nojaten on esitetty.

[...]

Oikeastaan aivan yhtä heikolla pohjalla on ajatus siitä, että maahanmuuttolinjaa tai yleistä puolueen suuntaa olisi muutettava, koska jokin eurooppalainen esimerkki niin todistaisi. Usein argumentaatiossa viitataan Itävaltaan ja ÖVP-puolueeseen, jota johtaa maassaan huippusuosittu Sebastian Kurz. Olen käsitellyt Kurzin menestyksen syitä tarkemmin tässä blogissa.

Kokoomusta Kurziin ja Itävaltaan verrattaessa on olennaista ymmärtää, että yleinen kansalaismielipide on Itävallassa hyvin maahanmuuttokriittinen. Lisäksi Itävallassa maahanmuuttopolitiikka on eri kyselyissä toistuvasti äänestäjille tärkein kansallisen politiikan teema.

Taloustutkimuksen kyselytutkimus viime vuodelta taas kertoo, että Suomessa enemmistö äänestäjistä (58 %) tukee joko vapaampaa tai nykyisenkaltaista turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaa. Työperäisen maahanmuuton kannatus on vielä tätäkin huomattavasti korkeampaa. Syksyllä 2018 julkaistun Eurobarometrin mukaan suomalaisten mielestä tärkeimpiä kansallisen politiikan tärkeimpiä teemoja ovat talous (45 %) ja ilmastonmuutos (33 %) – ei siis maahanmuutto, jonka nimesi vain joka kymmenes.

Åbo Akademin tutkimuksen mukaan maahanmuuttopolitiikka ei ole kovin tärkeää myöskään kokoomusta äänestäneille. Kun 62 prosenttia kokoomusäänestäjistä nimesi työllisyyden tärkeäksi politiikan teemaksi, vain 15 prosenttia ajattelee maahanmuuton olevan sellainen.

Maahanmuuttopoliittisen linjan uudelleenmuotoilu kansansuosion perässä on ylipäätään melko huono lähtökohta. Suomalaiset eivät nimittäin ole lainkaan niin maahanmuuttokriittisiä kuin moni vaikuttaa ajattelevan. Lisäksi tätä reseptiä on hyvin huonolla menestyksellä kokeiltu usean kokoomuksen eurooppalaisen sisarpuolueen toimesta. Hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi Ranska, Espanja ja Italia, joissa kokoomuksen kanssa samaan EPP-europarlamenttiryhmään kuuluvien puolueiden kannatus on 2010-luvulla suorastaan romahtanut. Käännös kohti konservatiivioikeistoa ei ole pysäyttänyt tätä kehitystä, vaan pikemminkin kiihdyttänyt sitä.

[...]

Eurooppalaisista esimerkeistä tai muiden suomalaisten puolueiden kannatusluvuista ei ole löydettävissä mitään maahanmuuttopoliittista ihmelääkettä kannatustason nousuun. Toistan tämän nyt vielä: ei ole mitään osoitusta siitä, että tiukempi maahanmuuttolinja nostaisi kokoomuksen kannatusta. Pikemminkin on olemassa dataa, joka puhuisi päinvastaisen analyysin puolesta, mutta myös näissä tulkinnoissa on oltava varovainen.

Kaikkein tärkeintä kokoomuksen kannalta olisi, että puolue lakkaisi puhumasta asioista sen kautta, mitä muut puolueet tekevät. Minkä tahansa poliittisen linjanvedon vaatiminen siksi, että joku muu puolue on niin tehnyt, jollekin muulle puolueelle se on tuonut kannatusta tai joku muu puolue on siitä samaa mieltä, on ylipäätään täysin väärä lähtökohta.

Jos puolueen linjaa haluaa muuttaa, olisi sitä vaativa argumentaatio (erityisesti oppositioasemassa) kyettävä tekemään ilman muiden puolueiden referointia, eli asia edellä. Muu vahvistaa mielikuvaa kokoomuksesta puolueena, jonka tekemistä ohjaa kansansuosion tavoittelu, ei halu rakentaa parempaa ja kaikille hyvää yhteiskuntaa.

Kokoomus ei ole minkään puolueen kevytversio, vaan satavuotias keskustaoikeistolainen kansanpuolue, jonka tavoite on johtaa tätä maata. Sellaisen puolueen ei tarvitse olla enemmän samaa mieltä kenenkään kanssa, vaan enemmän ja uskottavammin oikeassa.

Juho Mäki-Lohiluoma, OTM, työskentelee lakimiehenä yksityisellä sektorilla sekä sivutoimisesti asiantuntijana Ajatuspaja Toivolle ja WMCES-ajatushautomolle. Hän on aiemmin toiminut muun muassa opetusministerin erityisavustajana ja toimittajana. Mäki-Lohiluoma on 2. varapuheenjohtaja oikeistolaisten nuorisojärjestöjen globaalissa kattojärjestössä IYDU:ssa.
Ajatuspaja Toivo 1.12.2019

En loppujen lopuksi osaa sanoa, kasvaisiko Kokoomuksen kannatus, jos se ryhtyisi ajamaan maahanmuuttokriittistä politiikkaa. Riippuu monista tekijöistä kuten ennen kaikkea siitä, kuinka uskottava se olisi uusissa linjauksissaan. Uskottavuus on mahdotonta Orpon johdolla.

Sen sijaan on merkillepantavaa, että Orpo ja Kokoomus ovat kyllä päättäneet propagandassaan viestiä ihmisille, että muka ajavat maahanmuuttokriittistä politiikkaa rajoja tiukasti valvomalla ja maahanmuuttoa hallitsemalla.

Todellisuudessa Kokoomuksen maahanmuuttolinjaukset ovat hyvin lähellä Vihreiden linjauksia. Puheistaan huolimatta Kokoomus lisäisi haittamaahanmuuttoa kaikilla rintamilla ja ennen kaikkea siirtäisi maahanmuuttopoliittisen vallan Suomen eduskunnalta EU-elimille.

Vaikka maahanmuuttopolitiikka itsessään ei ole suurimmalle osalle suomalaisista merkittävä huolenaihe, se on suurelle osalle indikaattori siitä, kenen etua poliitikko tai puolue ajaa. Ei voi olla yhtä aikaa ensisijaisesti suomalaisten puolella, jos haluaa löysää turvapaikkapolitiikkaa, vaatii Suomea ainoana maan toteuttamaan ääriradikaalia ilmastopolitiikkaa ja lähettää mahdollisimman paljon rahaa Afrikkaan. En muutenkaan tunnista tuon linjan kannattajia tyypillisiksi Kokoomuksen kannattajiksi vaan tyypillisiksi punavihreiksi. Silti heitä löytyy Kokoomuksen johdostakin.

Siitä olen aika varma, että maahanmuuttokriittinen politiikka ja Perussuomalaisiin päin lähentyminen miellyttäisi valtaosaa niistä Kokoomuksen potentiaalisista äänestäjistä, jotka haluaisivat nykyisen vasemmistohallituksen tilalle oikeistolaisemman vaihtoehdon. Etenkin sen jälkeen, kun äärivasemmistolainen Sanna Marin asettuu kohta hallitusbussin rattiin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 042
 • Liked: 3320
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8770 : 04.12.2019, 20:12:50 »
^
Ajatuspaja Turhatoivo esittelee ajatuksia, jotka ovat suoraan kun "Terroristien tulo on kuin Punahilkkasatu". Vaikutelma on vahva, että kirjoittaja yrittää vakuuttaa itsensä asiastaan.

Ei siinä mitään, parempi vaan että Kokoomus pitää linjansa vielä hetken ja vuotaa - tiedätte kyllä minne. Kepu, demarit ja vassarit alkaa olla taputeltu ja väittäisin että vihereilläkin on ihmeet eessäpäin.

Onnea Kokoomus - tällä linjalla eteenpäin (ja unohtakaa tuo lopusssa oleva varovaisuus)

Lainaus
Toistan tämän nyt vielä: ei ole mitään osoitusta siitä, että tiukempi maahanmuuttolinja nostaisi kokoomuksen kannatusta. Pikemminkin on olemassa dataa, joka puhuisi päinvastaisen analyysin puolesta, mutta myös näissä tulkinnoissa on oltava varovainen.
https://toivoajatuspaja.fi/markku-jokisipila-on-vaarassa/#.XeTKNDJ-NTd.twitter
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 240
 • Liked: 902
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8771 : 04.12.2019, 23:52:26 »
^
Ajatuspaja Turhatoivo esittelee ajatuksia, jotka ovat suoraan kun "Terroristien tulo on kuin Punahilkkasatu". Vaikutelma on vahva, että kirjoittaja yrittää vakuuttaa itsensä asiastaan.

Ei siinä mitään, parempi vaan että Kokoomus pitää linjansa vielä hetken ja vuotaa - tiedätte kyllä minne. Kepu, demarit ja vassarit alkaa olla taputeltu ja väittäisin että vihereilläkin on ihmeet eessäpäin.

Onnea Kokoomus - tällä linjalla eteenpäin (ja unohtakaa tuo lopusssa oleva varovaisuus)

Lainaus
Toistan tämän nyt vielä: ei ole mitään osoitusta siitä, että tiukempi maahanmuuttolinja nostaisi kokoomuksen kannatusta. Pikemminkin on olemassa dataa, joka puhuisi päinvastaisen analyysin puolesta, mutta myös näissä tulkinnoissa on oltava varovainen.
https://toivoajatuspaja.fi/markku-jokisipila-on-vaarassa/#.XeTKNDJ-NTd.twitter

Perse silmällä nopeasti vilkaisten, ylen gallupit joulukuu 2018 vs marraskuu 2019:

Kokoomus -1,8%, eli noin 9,4 % kokoomuksen kannattajista
SDP -7,6%, eli noin 35,3 %(!!!) kannattajista
Kesk -4,1 %, eli noin 24,1 %(!!!) kannattajista
Yht -13,5 %

on siirtynyt persujen leiriin:
PS +14,9 %, eli noin +184,0 %(!!!!!!!!!!!!!!) on kannattajakunta kasvanut (palautunut). Jäätävä tulos.  :o

Lisäksi, marraskuussa 2017 persut teki pohjanoteerauksen, ja samaan aikaan kokoomus teki koko vaalikauden piikin.
Tuosta piikistä kokoomus on tippunut 3,7 %, eli 16,2 % (kokoomuksen) kannattajista on siirtynyt (takaisin) persuleiriin.

Markunkin kannattaisi ottaa pää pois perseestä ja lopettaa maksettu valehteleminen. Toki jos ei muuhun työhön kykene, niin se on voi voi...

Ruotsin kokoomus on jo ehkä heräilemässä kannatuksen laskun takia, suomen urpoilla ja orpoilla tuntuu tuo vielä vielä (tutkitusti) kestävän.

Sangen mielenkiintoista on myös se, että uuvatti episodin laukaisemana "iso" osa äänestäjistä lähti persuista, ja samaan aikaan keskustan kannatus laski tasaisesti.
Tuo huomattavan iso äänestäjälauma sekoili sdp/kokoomus/vihreät linjalla, ja sitten lopuksi palasi persujen kannattajiksi.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2019, 00:01:19 kirjoittanut antero »
Hetero voittaa aina!

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 241
 • Liked: 1039
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8772 : 05.12.2019, 06:03:07 »
Breaking news: YLE /Taloustutkimus - Persut 24.3%
Lisää kunhan YLE julkaisee tulokset sivuillaan...ja nyt se tuli ulos


https://yle.fi/uutiset/3-11102651

Lainaus
Perussuomalaisten suosion nousukiidolle ei näytä tulevan loppua. Suurimman oppositiopuolueen kaula seuraavana tulevaan kokoomukseen on 5,7 prosenttiyksikköä.

Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kannatusmittauksessa perussuomalaisia äänestäisi 24,3 prosenttia. Se on puolueen historian paras lukema.
(...)
Oppositiossa oleminen on alkanut pukea myös kokoomusta. Kokoomusta äänestäisi nyt 18,6 prosenttia vastaajista. Orpon joukkojen kannatus on noussut hiljalleen eduskuntavaalien jälkeen.
(...)

Pääministeripuolue SDP:n kannatus on pudonnut 13,2 prosenttiin. Kevään eduskuntavaaleissa puolueen kannatus oli 17,7 prosenttia. Demareiden kannatus on sulanut vaalien jälkeen yli neljä prosenttiyksikköä.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2019, 06:10:22 kirjoittanut Ahmed Ahne III »
Pääministerin paikalta eduskunnan täysistunnossa valehtelun vuoksi eroamaan joutunut sdp:n pj Antti Rinne MTV:n haastattelussa 6.12.2019:”Puhtaalla valehtelulla näköjään saattaa pärjätä myös politiikassa.”

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 349
 • Liked: 10649
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8773 : 05.12.2019, 06:07:33 »
Aika erikoista että Keskusta on se joka on saanut eniten turpaansa :o Peräti 2.3%-yksikköä, vajoten 10.6%

Demarit putosi vain 13.2% (-0.7%-yks)

PS siis kivat 24.3% eli enemmän kuin nuo kaksi yhteensä 8)

edit: Hallituspuolueet -3.2%-yks. Oppositio PS ja Kok +1.3%-yks, sekä KD heille mojovat +0.7%-yks.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2019, 06:16:47 kirjoittanut qwerty »
Tietämättömyys on voimaa (1984)

Kaaoskeisari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 233
 • Liked: 227
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8774 : 05.12.2019, 06:34:55 »
Olisi tosiaan luullut että demarit olisivat olleet se pataanottaja. Toisaalta Keskustahan se tässä aisankannattajan roolissa on. Elämme mielenkiintoisia aikoja jos kesk tippuu alle 10% seuraavissa gallupeissa.

En sitten tiedä tuleeko enää mitään konkreettisia paniikkitoimia, tähän pääministerin kaatamiseen käytettiin jo aika paljon pelimerkkejä ja viime päivät on nuoleskeltu taas hallituskumppaneita ja ylistetty hallitusohjelmaa. Tarvitsevat jonkun uuden skandaalin että voivat kasvojaan menettämättä heiluttaa taas pelilautaa.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 323
 • Liked: 4693
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8775 : 05.12.2019, 06:41:17 »
Gallupin mukaan kannatus on nyt hallituksella 50% ja oppositiolla 48% ja trendi on se, että hallituksen kannatus tippuu kokoajan. Tästä olisi sivistysvaltiossa demokratiaa arvostavat päättäjät vetäneet sellaisen johtopäätöksen että on aika kokeilla uutta hallituspohjaa tai sitten mennä suoraan uusiin vaaleihin jotta äänestäjien tahto toteutuu.  Ei koske Suomea.

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 933
 • Liked: 3492
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8776 : 05.12.2019, 06:43:05 »
Olisi tosiaan luullut että demarit olisivat olleet se pataanottaja. Toisaalta Keskustahan se tässä aisankannattajan roolissa on. Elämme mielenkiintoisia aikoja jos kesk tippuu alle 10% seuraavissa gallupeissa.

En sitten tiedä tuleeko enää mitään konkreettisia paniikkitoimia, tähän pääministerin kaatamiseen käytettiin jo aika paljon pelimerkkejä ja viime päivät on nuoleskeltu taas hallituskumppaneita ja ylistetty hallitusohjelmaa.

Niin kauan kuin kepu jatkaa suomalaisten lehmien piereskely tuhoaa maailman retoriikkaa ilmastohallituksessa farmarit kaikkoavat kuka mihinkin puolueeseen. Maitotiloilla ja Suomen ruoantuottajilla on oikea hätä pärjäämisen kanssa. Jonkin aikaa sitten maitotilallinen kuljetti lehmän Helsingin keskustaan nähtäville kertoakseen mitä on menossa. Tilojen määrä vähenee jatkuvasti. Suomalainen ruoantuottaja ja metsänhoitaja kunniaan niin jo alkaisi kannatus palata.

Kaaoskeisari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 233
 • Liked: 227
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8777 : 05.12.2019, 06:45:00 »
Mikä on todennäköisyys, että seuraavissa vaaleissa kokoomus on suurin puolue?

En usko mutta voihan sattua ja tapahtua vaikka mitä ennen vaaleja. Persuilla muutenkin etu kokoomukseen nähden jos SDP tästä vielä sulaa.

Tosin jos ensi vaaleilla viitataan nimenomaan kuntavaaleihin niin sitten on kiperämpi kysymys, veikkaan että kokoomuksella suuri etu persuihin ninenomaan niissä.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 569
 • Liked: 12006
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8778 : 05.12.2019, 06:46:54 »
Kepun kannatus oli Sipilän alkuvaiheessa (siis ennen 2015 väestönvaihtoja yms) jossain 27% tienoilla. Ja nyt 10,6%.

Olen kaikki vuodet ihmetellyt että miksei Kepun kenttäväki äänestä jaloillaan ja kunnolla. Mutta kai se nyt sitten oli tämä lukiolaistytön oloinen Kulmuni joka sai isomman vuodon puolueeseen. Sitä se teettää kun sölkkää ilmastopsykoosista ja yrittää liehitellä punavihreitä.

Kauppaneuvos Tuura: "Tänä on oikea ilon ja onnen päivä!"

HAH HAH.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 378
 • Liked: 2654
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8779 : 05.12.2019, 06:54:56 »
Gallupin mukaan kannatus on nyt hallituksella 50% ja oppositiolla 48% ja trendi on se, että hallituksen kannatus tippuu kokoajan. Tästä olisi sivistysvaltiossa demokratiaa arvostavat päättäjät vetäneet sellaisen johtopäätöksen että on aika kokeilla uutta hallituspohjaa tai sitten mennä suoraan uusiin vaaleihin jotta äänestäjien tahto toteutuu.  Ei koske Suomea.

Höpölöpö.

Näytäpä mulle yksikin valtio jossa hallitus on kaatanut itsensä galluptulosten perusteella.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 206
 • Liked: 23353
 • antikomintern
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8780 : 05.12.2019, 06:59:04 »
Taulukkomuodossa.

Yleisradion, Helsingin Sanomien ja Alma Median julkaisemat kaksi viimeisintä puoluekannatuskyselyä. Taulukon järjestys tuoreimman eli Ylen mukainen.

          YLE/Taloustutkimus           Helsingin Sanomat/KantarTNS  Alma Media/Tietoykkönen
          12/2019 11/2019 muutos  12/2019 11/2019 muutos  06/2019 05/2019 muutos
puolue          %       % %-yks.        %       % %-yks.        %       % %-yks.
Ps          24,3    23,0  +1,3     22,4    20,5  +1,9     20,4    20,1  +0,3
Kok         18,6    17,3  +1,3     17,3    17,0  +0,3     17,2    17,2  ±0,0
Vihr        13,9    14,2  -0,3     13,1    13,9  -0,8     13,2    13,6  -0,4
Sdp         13,2    13,9  -0,7     15,2    17,0  -1,8     17,2    16,2  +1,0
Kesk        10,6    12,9  -2,3     11,7    12,2  -0,5     12,5    13,0  -0,5
Vas          8,4     7,9  +0,5      7,9     8,2  -0,3      7,7     8,2  -0,5
Rkp          3,9     4,3  -0,4      4,3     4,3  ±0,0      4,2     4,8  -0,6
Kd           3,9     3,2  +0,7      3,8     3,3  +0,5      3,2     3,0  +0,2
Muut         2,0     1,6  +0,4      2,7     2,3  +0,4      2,8     3,9  -1,1
Liik         1,2     1,6  -0,4      1,6     1,3  +0,3      1,6       -     -

Kysely julk.         05.12.2019              27.11.2019              10.10.2019
Kysely tehty         11.11.2019-             24.10.2019-             17.09.2019-
                     03.12.2019              21.11.2019              08.10.2019
Haastateltuja        2944                    2314                    1500
Kantansa ilm.        2064 (70,1%)            ei julk. (n. 74 %)      1240 (82,7%)
Virhemarginaali,     ±1,8 %-yks.             ±2,1 %-yks.             ±2,2 %-yks.

suurimmat puolueet


Kannatus on noussut edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattuna
  Kannatus on pysynyt samana edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattuna
Kannatus on laskenut edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattuna-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 834
 • Liked: 9282
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8781 : 05.12.2019, 06:59:47 »
Tämä gallup-tulos todellakin merkitsee sitä että nykyisestä poliittisesta pattitilanteesta pyritään ulos ehdottomasti ilman uusua vaaleja.

Sitä paitsi, suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin ei oikein kuulu ennenaikaiset vaalit. Jokin Britannia on asia erikseen.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 323
 • Liked: 4693
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8782 : 05.12.2019, 07:09:17 »
Gallupin mukaan kannatus on nyt hallituksella 50% ja oppositiolla 48% ja trendi on se, että hallituksen kannatus tippuu kokoajan. Tästä olisi sivistysvaltiossa demokratiaa arvostavat päättäjät vetäneet sellaisen johtopäätöksen että on aika kokeilla uutta hallituspohjaa tai sitten mennä suoraan uusiin vaaleihin jotta äänestäjien tahto toteutuu.  Ei koske Suomea.

Höpölöpö.

Näytäpä mulle yksikin valtio jossa hallitus on kaatanut itsensä galluptulosten perusteella.

Ei varmasti yksikään galluptulosten perusteella eikä siitä ole tässäkään kysymys. Vaikka onhan nuo tulokset yksinäänkin aika murhaavia hallituksen näkökulmasta.

Nyt olisi kuitenkin erinomainen tilanne osoittaa demokratian kunnioitusta koska nykyinen hallituskoalitio

a)  on selkeästi kanveesissa
b) pääministeri on varmuudella vaihtumassa
c) gallupit osoittavat että kansa ei luota nykyiseen hallituspohjaan

ja silti hallituksen raunioista halutaan pitää kynsin hampain kiinni ja lisäksi hallituspohjan kannatuksen trendi on selkeästi alaspäin. Se on kohtapuoliin alle 50 % ellei jo ole.

Kyllä tässä on selkeästi perusteet(ja mahdollisuus) pohjan vaihtamiselle tai jopa uusille vaaleille jos halutaan että maassa on hallitus jota kannattaa enemmistö kansasta.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2019, 07:11:11 kirjoittanut räsänen »

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 142
 • Liked: 4201
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8783 : 05.12.2019, 07:21:00 »
Todella hienoa kyllä tuo PS:n raju nousukiito. ;D Tähän galluppiin ei vielä ole vaikuttanut tuo Posti-gate ja hallitussekoilu, joten demareiden ja kepun syöksy tulee seuraavissa galluppeissa olemaan vieläkin jyrkempi.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 318
 • Liked: 14033
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8784 : 05.12.2019, 07:28:42 »
Olisi tosiaan luullut että demarit olisivat olleet se pataanottaja. Toisaalta Keskustahan se tässä aisankannattajan roolissa on. Elämme mielenkiintoisia aikoja jos kesk tippuu alle 10% seuraavissa gallupeissa.


Näin on. Keskusta on sosialistihallituksen takuupuolue ja puheenjohtajansa suulla toteaa, että sosialistihallituksen hallitusohjelma on erinomainen. Siis juuri se hallitusohjelma, joka laadittiin täysin päinvastaiseksi kuin Sipilän hallituksen ohjelma.

Tämmöisen logiikan selittää vain se, että 6 kk sitten keskustasta tuli sosialistipuolue.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 366
 • Liked: 7432
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8785 : 05.12.2019, 07:43:05 »
Olisi tosiaan luullut että demarit olisivat olleet se pataanottaja. Toisaalta Keskustahan se tässä aisankannattajan roolissa on. Elämme mielenkiintoisia aikoja jos kesk tippuu alle 10% seuraavissa gallupeissa.

En sitten tiedä tuleeko enää mitään konkreettisia paniikkitoimia, tähän pääministerin kaatamiseen käytettiin jo aika paljon pelimerkkejä ja viime päivät on nuoleskeltu taas hallituskumppaneita ja ylistetty hallitusohjelmaa.

Niin kauan kuin kepu jatkaa suomalaisten lehmien piereskely tuhoaa maailman retoriikkaa ilmastohallituksessa farmarit kaikkoavat kuka mihinkin puolueeseen. Maitotiloilla ja Suomen ruoantuottajilla on oikea hätä pärjäämisen kanssa. Jonkin aikaa sitten maitotilallinen kuljetti lehmän Helsingin keskustaan nähtäville kertoakseen mitä on menossa. Tilojen määrä vähenee jatkuvasti. Suomalainen ruoantuottaja ja metsänhoitaja kunniaan niin jo alkaisi kannatus palata.
Niin, hallituspuolueiden gallup kannatuskin on suurempaa kuin opposition ja eduskunnassa, joka sentään päättää siitä hallituksen luottamuksesta, on selvä enemmistö.. kyllä tämä aivan demokratiaa on. Vallassa on joukko suomalaisten suosikkipuolueita. Suomalaiset tykkäävät verovaroin ylläpidetyistä leikkityöpaikoista ja jopa siitä kun joku hieroo paskaa naamaan. Näin se vain on.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 506
 • Liked: 25344
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8786 : 05.12.2019, 07:46:19 »
Monella varmaan on peppu kipeä persujen kannatuksen vuoksi. Uuvateilla ehkä eniten ja pääuuvatti Soinilla niin kipeä ettei istumaan pysty.
Pakka on keikahtanut ylösalaisin, persut liki kolme kertaa suurempi kuin kepu. Kepulle sen tunnustaminen voi olla ylivoimaisen vaikeaa. Enää ei puheet äärioikeistolaisista populisteista pure kun neljännes kansasta on persuja. Enää ei tarvitse häpeillen piilotella puoluekantaansa vaan olla siitä ylpeä, se kun on nykyään jopa trendikästä. Kaikki tämä vain siksi että Orpo ja Sipilä yrittivät tuhota persut. Kepulle nykyinen kannatus on nöyryyttävän alhainen ja se vielä näyttää laskevan. Syykin on selvä, hallitusohjelmasta kun ei tarvitse pilkkuakaan muuttaa kun se on Kulmunin mielestä erinomaisen hyvä. Nyt sitä on sitten vaikeampi muuttaa kasvojaan menettämättä tai Kulmunia vaihtamatta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Mandula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 459
 • Liked: 3473
 • Klamydia - Suomi-neidon elätit
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8787 : 05.12.2019, 07:47:00 »
Joko, joko, joko saa sanoa?

Enää 75,7% ei äänestäisi persuja, ja koko ajan tilanne menee parempaan suuntaan.
Enää 50% kannattaa nykyhallitusta, ja koko ajan tilanne menee parempaan suuntaan.

Ehkä tästä ei tulekkaan Suomen viimeistä itsenäistä itsenäisyyspäivää, kun mädättäjien kannatus alkaa kansan syvissä riveissä vihdoinkin hävitä.
Klamydia - Suomi on sun

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 223
 • Liked: 8540
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8788 : 05.12.2019, 07:47:11 »
Kepun kannatus oli Sipilän alkuvaiheessa (siis ennen 2015 väestönvaihtoja yms) jossain 27% tienoilla. Ja nyt 10,6%.

Olen kaikki vuodet ihmetellyt että miksei Kepun kenttäväki äänestä jaloillaan ja kunnolla. Mutta kai se nyt sitten oli tämä lukiolaistytön oloinen Kulmuni joka sai isomman vuodon puolueeseen. Sitä se teettää kun sölkkää ilmastopsykoosista ja yrittää liehitellä punavihreitä.

Kauppaneuvos Tuura: "Tänä on oikea ilon ja onnen päivä!"

HAH HAH.
Keskustan johto on jälleen kerran kuunnellut kannattajiaan, tosin vain legendaarisen väärin.

Ihmiset, siis se kuuluisa keskustan kentältä viestejä lähettelevä taho, ei se ole antanut sellaista viestiä, että ”Antti Rinne joutaa väistyä. Senjälkeen on okei, että te muut pidätte hillotolpat ja sama viherpunainen ahdistava linja jatkuu. Kieltäkää syrjäseudun asukkailta autoilu, tulkoot kouluille kasvissyöntipakko, lämmitettäkööt talot ruumiinlämmöllä, saakoot autoilija 10 kameratolppaa kilometrille ja yhden konepellille. Siitä tienatun rahan voitte lähettää Afrikkaan ja ottakaahan samalla avosylin vastaan isis-sotilaat ja niitten terroristivaimot. Kieltäkää sitten järkevä nettipuhe varsinkin edellisestä. Kun noi on tehty, Lesbous oppiaineeksi kouluihin matematiikan tilalle tai jotain ihan yhtä järkevää mitä noin fiksulta sakilta voi odottaa, koska lestis- ja herännäisalueiden kannattajianne ei haittaa.”

Keskustan kentän viesti oikeasti kuuluisi: ”Lopettakaa jo viimein viherpunainen vouhotus!”

Kepulit romahtaa gallupissa, koska heidän johtonsa tekee tarkalleen saman kuin Timo Soini. Tekevät juuri sellaista politiikkaa, joka eniten häiritsee omaa kannattajakuntaa.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 057
 • Liked: 20096
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #8789 : 05.12.2019, 08:01:59 »
Olisi tosiaan luullut että demarit olisivat olleet se pataanottaja. Toisaalta Keskustahan se tässä aisankannattajan roolissa on.

Kepun tupailloissa käyvä kenttäväki ei nielaise punaisen hallituksen laahusankkurina toimimista. Äänestävät kuvaannollisesti jaloillaan.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Tagit: