Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 2341024 kertaa)

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 183
 • Liked: 50949
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6720 : 10.01.2019, 10:47:22 »
Tuo gallupin tekijä kertoi että kun matujen perseilystä uutisoitiin niin persujen kannatus nousi. Aihe on siis herkkä joten niitä perseilyjä pitää salailla sillä entiseen tahtiinhan ne jatkuvat.

Aihe on herkkä, ja juuri tämän keskustelun Juha Sipilä kielsikin "repivänä", ja käski välttää tätä keskustelua ennen vaaleja (ja vaalien jälkeenhän onkin ns. vastuullisilla mädättäjillä taas vuosia aikaa sikailla välittämättä äänestäjistä).

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6721 : 10.01.2019, 10:47:34 »
Mitähän persut voisi tehdä saadakseen lisää naisäänestäjiä?

Perussuomalaisten kannatuksen nostamisesta on oma ketjukin, mutta voisi tässä näin lyhyesti pari sanaa kirjoittaa.

En ole asiantuntija, mutta voisi ajatella, että eräs iso tekijä on imago. Sitä usein aliarvioidaan, mikä on virhe: ei tajuta, miten suuri valta tunteilla ja alitajunnalla on ihmisen 'tietoisiin' ja 'rationaalisiin' päätöksiin.

Väitän, että Perussuomalaisten imago ei suuresti houkuttele naisia. Imago on toki pitkälti puolueellisen median tahrima, mutta kyllä puolue itsekin on myötävaikuttanut siihen.

Voi jonkun mielestä kuulostaa epäolennaiselta, mutta väitän, että puolueen nimi on yksi suuri este. Ensinnäkin se on jo tahraantunut vuosien myötä kaikenmoisissa skandaaleissa ja mustamaalauskampanjoissa. Toinen asia on se, että Perussuomalaiset ovat Persuja, mistä tulee mieleen 'persus', 'perse', 'pylly' ja 'takapuoli'. Joku juureva metsätyömies voi vielä rehvakkaasti tällaisille mielleyhtymille naureskellakin, mutta uskon, että useimmista naisista se on luotaantyöntävä assosiaatio.

Nimi pitäisi siis vaalien jälkeen laittaa heti vaihtoon. Itse ehdotin nimeä Lähidemokraatit. Siitä on vaikeampi vääntää mitään negatiivista ja lisäksi se kuvastaa paikallista päätäntää globalisaation sijaan. Se korostaa myös demokratiaa vastalauseena EU-keskusjohtoisuudelle ja suljettujen ovien takana tehtäville päätöksille. Lyhennettynä Lähidemokraatit voisivat olla Lähde tai vain LD.

Lähidemokraateille pitää mainostoimistojen kilpailutuksella luoda moderni ja näppärä logo. Nykyinen logo on valitettavasti elähtänyt ja tunkkainen. Ja kun sanasta Perussuomalaiset tulee monelle mieleen ylipainoisen ja omahyväisen Timo Soinin naama, pitää aloittaa puhtaalta pöydältä ja vaihtaa koko Soiniin ja takinkääntämiseen assosioituva nimi kun kerran puolueessa on uusi johto ja kun se kerran on puhdistettu pettureista.

Imagoon liittyy myös se, että Persut mielletään kännääviksi junteiksi ja väkisinsuuteleviksi ördääjiksi, jotka esittelevät metsäläisiä tapoja kalustetuissa huoneissa. Jos naisia halutaan houkutella äänestäjiksi, on puolueessa tuotava näkyville paikoille nuoria, napakoita naisia. Sellaisia löytyy kyllä ja lisääkin saadaan.

On puhuttava naisille tärkeistä teemoista naisten näkökulmasta. Sen naiset tekevät itse parhaiten. Monet naiset ovat pienyrittäjiä ja puolueen on lähdettävä ajamaan näiden asiaa vastustaen kovaa verotusta ja byrokratiaa. On puhuttava arjen turvallisuudesta, perheen ja työn yhdistämisestä, lasten tulevaisuudesta ja turvallisuudesta, naisvaltaisten alojen arvostuksesta ja palkkauksesta. Terveyteen liittyvät kysymykset kiinnostavat keskimäärin naisia enemmän kuin miehiä, joten niitä on myös pidettävä esillä.

Kolmantena imagoseikkana nostan vielä esille tyylin: puolueen on maksettava jokaiselle mediassa näkyvälle puolueen edustajalle puhe- ja esiintymiskoulutus sekä ulkoiseen olemukseen liittyvä tyylikurssi: ei enää näkyville paikoille epäsiistejä hiuksia, virttyneitä villapaitoja, lepattavia tuulipukuja tai jotain muovisandaaleja.. miesten on esiinnyttävä hyvinistuvissa puvuissa ja naisten on hyvä esiintyä klassisissa, mutta muodikkaissa vaatteissa: katsokaa vaikka Ranskan presidentin puolisoa Brigitte Macronia!

Nyt joku sanoo, että kaikki tuollainen olisi vain turhaa hienostelua, joka karkottaa äänestäjiä. Siinä voi olla osatotuuden siemen, mutta sanon kaksi asiaa:

1. Ensinnäkin ihmiset haluavat samaistua menestyjiin. Tämä on yksi suuri syy, miksi Kokoomusta äänestetään, vaikka itse puolue onkin läpimätä ja Suomelle vahingollinen: ne näyttävät tyylikkäiltä, nuorekkailta ja menestyviltä ( poikkeuksiahan toki on ).

2. Kun Perussuomalaiset stailataan, se ei tarkoita jokaista Pihtiputaan kunnanvaltuuston jäsentä, vaan tässä asiassa mennään tavallaan kahdella kärjellä: valtakunnallisesti näkyvillä paikoilla olevat noin 50 Perussuomalaista koulutetaan ja stailataan, mutta tuon kovan ytimen ulkopuolella voi ottaa rennommin ja kansanomaisemmin, jotta myös rasvakätinen perusduunari voi samaistua Perussuomalaiseen paikallispoliitikkoon.

Lopuksi voisi sanoa, että puolueen kannatuksesta 80% tulee imagosta ja 20% siitä, mitä puolue oikeasti on tai tekee.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 183
 • Liked: 50949
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6722 : 10.01.2019, 10:54:49 »
Lainaus käyttäjältä: Eino tuossa edellä
On puhuttava naisille tärkeistä teemoista naisten näkökulmasta. Sen naiset tekevät itse parhaiten.

Tämä Eikan esille tuoma näkökulma on hyvä, parhaiten persunaiset puhuvat toisille naisille, jo pelkällä naiseudellaan, olemalla perussuomalaisia naisia.
Itse asiathan ovat väkisinkin samoja, eivätkä puolueen ajamat asiat voi oll erit naisille ja erit miehille, mutta imagojutut merkitsevät paljon, ja naispuolinen persu on imagoltaan nainen, ei mies tai joku helkkarin hen.

Siinä taas olen eri mieltä Einon kanssa, että minun näkemykseni mukaan puolueen nimeä ei saa vaihtaa. Nimien vaihtelu on yhtä persusta kuin lähikaupassa hyllyjen vekslaaminen uusiin paikkoihin puolivuosittain, aina kaikki hakusessa. Nimi Perussuomalaiset on HYVÄ!! Parempi ja paras!

@Eino P. Keravalta


Syämmistynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 419
 • Liked: 2505
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6723 : 10.01.2019, 11:15:05 »
Poistoonhan tämä OT:na menee, mutta lisään vielä:

Lainaus
...nuoria, napakoita naisia...

... ja kaikenlaisia naisia, ja miehiä, joihin äänestäjä pystyy samaistumaan.  Ettei tarvitsisi ajatella, että minä nyt äänestän tuota, koska se edustaa maahanmuuttokriittisyyttä, vaikka se nyt onkin tuollainen tai tällainen.


Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5202
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6724 : 10.01.2019, 11:34:45 »
^ Kun imagoa ajatellaan, niin Halla-aholla on tuossa hyvät sanavalinnat: hän ei puhu maahanmuuton vastustamisesta, vaan suomalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Kuka on näitä asioita vastaan? Aina on myös parempi olla jonkin puolesta kuin vastaan.

"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 137
 • Liked: 39365
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6725 : 10.01.2019, 11:43:14 »
Soini väittää ettei hänen äänestäjänsä ole mihinkään kadonneet. Persujen kannatus on edellisiin eduskuntavaaleihin nähden lähes puolittunut ja puolitus tapahtui Soinin puheenjohtajakaudella parin vuoden aikana. Äänestäjäkato on ollut tavattoman suuri ja ne kadonneet äänestäjät ovat pettyneitä juuri Soiniin ja uuvatteihin jotka ovat olleet asioista päättämässä. Osa on varmaankin siirtynyt demareihin mutta uskoisin että suuri määrä ei ilmaise kantaansa tai ei ole sitä päättänyt. Uuvatteja tuossa porukassa ei juurikaan ole.
Kun katsoin tuota juttua kuinka gallup on tehty niin siinä esitettiin kolme kysymystä eli mitä puoluetta äänestäisit nyt, mitä puoluetta äänestit kuntavaaleissa ja mitä puoluetta äänestit eduskuntavaaleissa. Korjauskertoimet laskettiin sitten noista edellisistä äänestyskäyttäytymisistä. Uskoisin että uuvattien kohdalla tuo edellisten vaalien  äänestyskäyttäytyminen arvioidaan niin että persujen äänestäminen onkin uuvattien äänestämistä. Uuvattin kohdalla tuo kerroin voi olla aivan pielessä. Samasta syystä se voi olla pielessä myös persujen kohdalla varsinkin kun äänestyskäyttäyminen on muuttunut edellisten eduskuntavaalien jälkeen.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6726 : 10.01.2019, 11:46:58 »
^ Kun imagoa ajatellaan, niin Halla-aholla on tuossa hyvät sanavalinnat: hän ei puhu maahanmuuton vastustamisesta, vaan suomalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Kuka on näitä asioita vastaan? Aina on myös parempi olla jonkin puolesta kuin vastaan.

Hyvä havainto!

Persujen kehittämisketjussa onkin ollut puhetta siitä, että pelkän negatiivisen vastustamisen sijaan pitäisi tavoitella jotakin positiivista. Näin puoluekin antaa positiivisemman imagon: ollaan tavoittelemassa jotakin hyvää eikä vain valiteta, vaikka todellisuudessa asian ydin on sama, haittamaahanmuuton minimointi.

Hyvä Jussi!  :)
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

jumahul

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 302
 • Liked: 455
 • Discorahanmaksaja.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6727 : 10.01.2019, 11:50:29 »
Aamun uutisissa oltiin eniten huolissaan siitä, kuinka pedofiiliringit ja lastenmurhat ovat kääntäneet PS:n kannatuksen nousuun.

Ei muiden puolueiden kannata tämän vuoksi olla Perussuomalaisille kateellinen: senkus alkavat vain itsekin vastustaa pedofiilirinkejä ja lastenmurhia niin saattaa heidänkin kannatus nousta.

Valitettavasti muut puolueet eivät kuitenkaan käytännössä voi vastustaa pedofiilirinkejä ja lastenmurhia, koska se tarkoittaisi haittamaahanmuuton lopettamista ja sitä ne eivät halua tehdä, vaikka koko muu Eurooppa jopa Ruotsia myöden on selvästi tiukentanut linjaansa: vain hölmöläisten Suomessa tyydytään suu auki ja sormi perseessä tuijottamaan karvalakki päässä kun tänne ramppaa loputon pedofiilirinkien ja lastenraiskaajien virta.

Siitä tietää, että vaalit ovat jo ovella kun Kokoomus marssittaa Ben Z:n meediaan nuivistelemaan. Rydmanhan on oikeastikin nuiva, mutta EU-fanaatikkona ei voi olla Persu.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25731
 • Blues for Allah
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6728 : 10.01.2019, 12:02:20 »
Mitähän persut voisi tehdä saadakseen lisää naisäänestäjiä?.
Pitää ottaa kovat konstit käyttöön. Persujen rohkea poikakalenteri! 8) Tammikuussa voisi olla JH-a pelkkä nahkaskotsa päässä, helmikuussa sahuri kumisaappaissa....
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 386
 • Liked: 13107
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6729 : 10.01.2019, 12:03:14 »
Hämmästyttää tuo RKP:n 1,5%-yksikön pudotus. RKP:llä on ollut aina hyvin vakaa äänestäjäkunta, mutta mitä erikoista nyt on tapahtunut?
Suurin huoli toimittajalla on se, että matujen perseily nostaa PS:n kannatusta.

Lainaus
Pienimmissä eduskuntapuolueissa huomion kiinnittää se, että RKP vaipui 2,5 prosentin kannatuksellaan kristillisdemokraattien 4,2 prosentin taakse.

Turjan mukaan kyse on on todennäköisesti tilastopoikkeamasta, joka johtuu liian pienestä vastaajamäärästä tietyillä alueilla. Taloustutkimus aikoo perata RKP:n asiaa vaalien jälkeen, kun puoluekannatusarviota tarkastellaan kokonaisuutena.

Puoluekannatuskyselyihin voi Taloustutkimuksen kyselyissä vastata ainoastaan suomeksi, jolloin muutama RKPn kannattaja jättää aina joka soittokierroksella vastaamatta, kielitaidottomuuttaan tai periaatesyistä. Kysymysten kääntäminen ruotsiksi olisi hankalaa, koska puoluekannatuskyselyt tehdään puhelimitse omnibus-tutkimuksissa, joissa kysellään kaikkea mahdollista kaupallista ja yhteiskunnallista mielipidettä useille eri toimeksiantajille. Jos ruotsinkielisiltä kysyttäisiin pelkää puoluekantaa, mutta suomenkieliset joutuisivat kuuntelemaan 20 minuutin kysymyslätinän vessapaperin käytöstä oman puolisonsa pettämiseen liittyen ja sen jälkeen vastaamaan, ei tutkimusolosuhde olisi kaikille sama ja se voisi vääristää tuloksia. Hankala homma ellei yhteiskunta YLEn kautta ole valmis panemaan noihin gallupeihin huomattavasti enemmän rahaa niin että puoluekannatuskyselyt voitaisiin toteuttaa erillisinä, ilman täysin niihin kuulumattomien osioiden ymppäämistä samaan kyselyyn.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 510
 • Liked: 12189
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6730 : 10.01.2019, 12:06:44 »
^Aamun uutisissa oltiin eniten huolissaan siitä, kuinka pedofiiliringit ja lastenmurhat ovat kääntäneet PS:n kannatuksen nousuun.

Usarin blogikommenteissa oli aika osuva vertaus:

Lainaus
...vähän kuin jos Olkiluoto poksahtaisi suuri(n) huolenaihe olisi se miten tapahtuma, katastrofi, kasvattaa vihreiden kannatusta.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6731 : 10.01.2019, 12:13:44 »
Mitähän persut voisi tehdä saadakseen lisää naisäänestäjiä?.
Pitää ottaa kovat konstit käyttöön. Persujen rohkea poikakalenteri! 8) Tammikuussa voisi olla JH-a pelkkä nahkaskotsa päässä, helmikuussa sahuri kumisaappaissa....

Nyt oli niin kova idea, että piti oikein ääneen nauraa täällä kotisohvalla  :)

Tuohan olisi oikeasti hieno juttu. Se osoittaisi huumorintajua ja itseironian kykyä. Kuvat olisivat hauskoja ja ehkä naisten mielestä jollain maanläheisellä tavalla seksikkäitäkin  :)

Noita kalentereita hankkisivat niin Persujen kannattajat kuin vihaajatkin!
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 721
 • Liked: 52382
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6732 : 10.01.2019, 12:15:35 »
Soini väittää ettei hänen äänestäjänsä ole mihinkään kadonneet. Persujen kannatus on edellisiin eduskuntavaaleihin nähden lähes puolittunut ja puolitus tapahtui Soinin puheenjohtajakaudella parin vuoden aikana

Tämä on totta. Jabban perseenmyynti hallituksessa sen kannatuksen puolitti, ei Halla-aho - jonka nousu itse asiassa johtuikin Soinin itsensä katastrofaalisesta toiminnasta.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 137
 • Liked: 39365
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6733 : 10.01.2019, 12:24:44 »
Soini väittää ettei hänen äänestäjänsä ole mihinkään kadonneet. Persujen kannatus on edellisiin eduskuntavaaleihin nähden lähes puolittunut ja puolitus tapahtui Soinin puheenjohtajakaudella parin vuoden aikana

Tämä on totta. Jabban perseenmyynti hallituksessa sen kannatuksen puolitti, ei Halla-aho - jonka nousu itse asiassa johtuikin Soinin itsensä katastrofaalisesta toiminnasta.
Osasyy oli tuo matuvyöry johon Soini ei reagoinut muutoin kuin harjasi Tynkkysen joka tohti esittää että tarttis tehdä jotain. Sitä olen miettinyt että kuinka Soini olisi reagoinut jos ei olisi ollut hallituksessa. Olisi varmaan oivaltanut mahdollisuutensa nostaa persut suurimmaksi puolueeksi. Todennäköisesti matutulvallekin olisi tehty sen pelossa jotain. Voi sanoa että se Soinin hillotolppa maksoi Suomelle miljardeja.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 027
 • Liked: 13632
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6734 : 10.01.2019, 12:29:45 »
Kyllä minä uskon tuon sukupuoliprofiloinnin. Persut ovat leimautuneet junttiäijien puolueeksi. Eivät naiset, varsinkaan nuoret naiset,  sellaista halua äänestää.

Näin ei tarvitsisi olla. Mitähän Tanskassa kansanpuolue tai Norjassa edistyspuolue tekevät paremmin että ovat välttäneet moisen leiman?

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 940
 • Liked: 19406
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6735 : 10.01.2019, 12:30:28 »
Äärioikeisto"asiantuntija" käy täällä lurkkimassa.

Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

anatall

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 510
 • Liked: 12189
 • Faktantarkistaja, toimittaja.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6736 : 10.01.2019, 12:37:19 »
Äärioikeisto"asiantuntija" käy täällä lurkkimassa.


Voisi kanssa kerätä kamppeensa Ladaansa ja ajella Vaalimaan kautta takaisin sinne ruikuttamaan mistä on tullutkin. Suomeen ei tarvita yhtään tuontiperäistä militantti-antifanttia, niitä vatipäitä on liikaa jo omastakin takaa.
"Punk in Finland on nykyään yhtä punk kuin varhaiseläkkeellä oleva Marja-Liisa." -Jäsen Katmandu-

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 2837
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6737 : 10.01.2019, 12:37:56 »
Kyllä minä uskon tuon sukupuoliprofiloinnin. Persut ovat leimautuneet junttiäijien puolueeksi. Eivät naiset, varsinkaan nuoret naiset,  sellaista halua äänestää.

Näin ei tarvitsisi olla. Mitähän Tanskassa kansanpuolue tai Norjassa edistyspuolue tekevät paremmin että ovat välttäneet moisen leiman?
En minä usko, että juntti-imago on varsinaisesti se ongelma, sillä persut olivat suurimpien puolueiden joukossa silloin kun juntti-timppa oli puolueen johtajana.

Ja silloin v. 2011 tosiaan persut oli noin kolmanneksi suosituin puolue naistenkin keskuudessa.

Luulen, että naiset ovat enemmän vierastaneet nykyisen hallituksen leikkauspolitiikkaa jossa persut ovat olleet mukana.

Tämä on tietysti harmillista, en ole varma miten tämä yhtälö velkaantuminen vs verotus vs leikkaukset pitäisi ratkaista.


Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6738 : 10.01.2019, 12:43:41 »


Siitä tietää, että vaalit ovat jo ovella kun Kokoomus marssittaa Ben Z:n meediaan nuivistelemaan. Rydmanhan on oikeastikin nuiva, mutta EU-fanaatikkona ei voi olla Persu.

Lainaan Veikko Lavia

Lainaus
Silmillänsä mullisteli
lihaksiaan pullisteli,
ammattinsa alkeet hyvin ties..
Laulusta Savolainen fakiiri

https://www.youtube.com/watch?v=iwHWk4ueHQw
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 262
 • Liked: 133598
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6739 : 10.01.2019, 12:51:39 »
Soini väittää ettei hänen äänestäjänsä ole mihinkään kadonneet. Persujen kannatus on edellisiin eduskuntavaaleihin nähden lähes puolittunut ja puolitus tapahtui Soinin puheenjohtajakaudella parin vuoden aikana.

Romahdus tapahtui kerralla hallitukseen menon jälkeen syksyllä 2015 (marraskuussa Ylen kyselyssä 8,9 %, kun toukokuussa 17,5 %). Sen jälkeen ei juuri muutosta. Soini ei ole tätä paljon muistellut, eivätkä toimittajatkaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Billy Hill

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 104
 • Liked: 4038
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6740 : 10.01.2019, 13:03:12 »
Romahdus tapahtui kerralla hallitukseen menon jälkeen syksyllä 2015 (marraskuussa Ylen kyselyssä 8,9 %, kun toukokuussa 17,5 %). Sen jälkeen ei juuri muutosta. Soini ei ole tätä paljon muistellut, eivätkä toimittajatkaan.
Soini kyllä muistaa verrata nykykannatusta menneisiin huippulukemiin. Tässä pitäisi aina käyttää tilaisuutta hyväkseen ja muistuttaa että lasku tosiaan tapahtui jo ennen loikkauksia JA ON SINTTIEN LÄHDÖN JÄLKEEN NOUSSUT!

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 317
 • Liked: 8997
 • Dirty white boy
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6741 : 10.01.2019, 13:03:58 »
Äärioikeisto"asiantuntija" käy täällä lurkkimassa.


Dimitri voi kopioida tämänkin twitteriinsä: Tässä tilanteessa on hyvä, että haittamaahamuuton ongelmat ja aikaansaannokset tulevat julkisuuteen. Silloin niistä puhutaan, niistä opitaan, ja ennen kaikkea estetään vastaavat tapaukset. Keinot ovat olemassa. PS:n on vain väline, jolla tämä mahdollistetaan.

Ja tämä ei tietenkään tarkoita, että ikäviä asioita toivottaisiin tapahtuvan. Mikä tässä on niin vaikeaa?

Vain hommafoorumilla voidaan olla näin loogisia.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 940
 • Liked: 19406
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6742 : 10.01.2019, 13:07:41 »
Kyllä minä uskon tuon sukupuoliprofiloinnin. Persut ovat leimautuneet junttiäijien puolueeksi. Eivät naiset, varsinkaan nuoret naiset,  sellaista halua äänestää.

Näin ei tarvitsisi olla. Mitähän Tanskassa kansanpuolue tai Norjassa edistyspuolue tekevät paremmin että ovat välttäneet moisen leiman?
En minä usko, että juntti-imago on varsinaisesti se ongelma, sillä persut olivat suurimpien puolueiden joukossa silloin kun juntti-timppa oli puolueen johtajana.

Ja silloin v. 2011 tosiaan persut oli noin kolmanneksi suosituin puolue naistenkin keskuudessa.

Luulen, että naiset ovat enemmän vierastaneet nykyisen hallituksen leikkauspolitiikkaa jossa persut ovat olleet mukana.

Tämä on tietysti harmillista, en ole varma miten tämä yhtälö velkaantuminen vs verotus vs leikkaukset pitäisi ratkaista.

Kesäkuussa 2017 julkaistun gallupin mukaan persujen kannatus oli 9,0 %. Persuilla taisi tuolloin olla 37 kansanedustajaa ja nyt on 17. Kansanedustajien määrä laski 54 %, mutta tuonaikaiseen kannatukseen suhteutettuna nykyinen kannatus on 146 % suurempi. Kyllä jotakin on tehty oikein!
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Uuno83

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 244
 • Liked: 436
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6743 : 10.01.2019, 13:10:40 »
Tälläinen nousu saa pettyneitä hyppäämään takaisin vankkureihin. Nyt pitäisi osata hypettää, ei kannata pelätä vaikka tavoitteet ja ennustukset ei täyttyisi, koska se selviää vasta kun on äänestetty. Kaikkien kannattaa nyt vaan uskoa, että nousu jatkuu samanlaisena. Kaikki pessimismi pois täälläkin, siitä ei ole kuin haittaa. Veikatkaa kaikki aina isoa voittoa niin siihen aletaan uskoa oikeastikin.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 711
 • Liked: 7279
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6744 : 10.01.2019, 13:27:48 »
Timo Haapala omassa analyysissään voivotteli, että mikäli jatkossakin Oulun ja Arabianrannan kaltaisia tapahtumia käsittelee vain perussuomalaiset, on heidän kannatuksensa varmasti kasvussa. Mutta sitten kun miettii tarkemmin: mitä voitettavaa vanhoilla puolueilla on asiasta keskustelemisessa?

1) Tuomitsevat teot jyrkästi ja ehdottavat tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan -> perussuomalaiset esittänyt samaa jo vuosia -> perussuomalaisten kannatus kasvaa
2) Alkavat toppuuttelemaan kohua ja vähättelemään tapahtunutta -> kansalaiset raivostuvat -> perussuomalaisten kannatus kasvaa

Heille kaikkein paras vaihtoehto on pitää suu kiinni ja toivoa, että perussuomalaisten kannatus nousisi mahdollisimman vähän. Eli pistää pää pensaaseen sekä kädet ristiin ja toivoa parasta lopputulosta.

Tästä kun tv-tentit lähtevät kunnolla käyntiin, on plussaa tulossa vielä lisää. Oikea suunta on löytynyt.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6745 : 10.01.2019, 13:58:39 »
Kyllä minä uskon tuon sukupuoliprofiloinnin. Persut ovat leimautuneet junttiäijien puolueeksi. Eivät naiset, varsinkaan nuoret naiset,  sellaista halua äänestää.

Näin ei tarvitsisi olla. Mitähän Tanskassa kansanpuolue tai Norjassa edistyspuolue tekevät paremmin että ovat välttäneet moisen leiman?
En minä usko, että juntti-imago on varsinaisesti se ongelma, sillä persut olivat suurimpien puolueiden joukossa silloin kun juntti-timppa oli puolueen johtajana.

Kyllä, sinulla on pointti.

Mutta voi olla, että Persujen taannoiset huippuluvut olivat suurimmat, mitä juntti-imagopuolue voi saavuttaa ja nyt olemme tilanteessa, jossa Persujen pidemmän tähtäimen tavoite on 20+ prosenttia ja pääministeripuolueen asema. Pelkillä tuohivirsuilla ei sinne saakka lompsita.

Lisäksi täytyy muistaa, että urbanisoituvassa Suomessa junttiuden kysyntä pienenee vuosi vuodelta ja se varmasti on pienempi vuonna 2019 tai 2023 kuin mitä se oli vuonna 2011.

Minusta on kuitenkin tärkeää huomata, että junttiutta on kahta lajia: on vastenmielistä junttiutta ja on sympaattista junttiutta. Ehkä Timo Soini pystyi parhaimpina hetkinään esittämään sitä sympaattista junttia: vallan kamareiden ulkopuolinen, muikeasti hymyilevä lihava heppu, joka heitteli sopivia, kansaanmeneviä sutkautuksiaan.

Sympaattisesta junttiudesta on hyvä esimerkki politiikan ulkopuolelta: bändi nimeltä Steve'n'Seagulls ( https://stevenseagulls.com/ ) on jyväskyläläinen country- ja bluegrassyhtye, joka on valloittanut puoli maailmaa hellyyttävällä junttityylillään.

Perussuomalaisilla pitää olla lämmin suhde myös juurevaan kansanjunttiuteen, mutta vain siihen sympaattiseen junttiuteen, ei siihen kännäävään ja moukkamaiseen junttiuteen. Perussuomalaiset voivat hyvin pitää lempeää junttimenoa jossain maakunnissa ja lähiökiertueilla, mutta televisiossa pitää taas olla esillä se stailattu kova ydin.

HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6746 : 10.01.2019, 14:06:56 »
Taulukkomuodossa.

Yleisradion, Helsingin Sanomien ja Alma Median julkaisemat kaksi viimeisintä puoluekannatuskyselyä. Taulukon järjestys tuoreimman eli Ylen mukainen.

          YLE/Taloustutkimus           Helsingin Sanomat/KantarTNS  Alma Media/Tietoykkönen
          12/2018 11/2018 muutos  12/2018 11/2018 muutos  12/2018 11/2018 muutos
puolue          %       % %-yks.        %       %  %-yks.       %       % %-yks.
Sdp         21,2    21,5  -0,3     21,4    22,4   -1,0    20,7    21,4  -0,7
Kok         19,6    19,1  +0,5     19,4    19,7   -0,3    19,6    19,8  -0,2
Kesk        16,1    17,0  -0,9     15,6    15,4   +0,2    15,5    15,1  +0,4
Vihr        13,6    13,9  -0,3     13,4    12,5   +0,9    12,9    13,6  -0,7
Ps          10,2     8,1  +2,1      8,6     8,7   -0,1     9,7     8,4  +1,3
Vas          9,5     8,5  +1,0      9,6     9,7   -0,1     9,1     9,3  -0,2
Kd           4,2     4,1  +0,1      4,1     4,0   +0,1     3,9     3,7  +0,2
Rkp          2,5     4,0  -1,5      4,4     4,4   ±0,0     4,1     4,5  -0,4
Muut         2,1     2,3  -0,2      2,3     2,0   +0,3     2,7     2,0  +0,7
Sin          1,0     1,5  -0,5      1,2     1,2   ±0,0     1,8     2,2  -0,4

Kysely julk.         10.01.2019               16.12.2018             22.12.2018
Kysely tehty         10.12.2018-              13.11.2018-            05.12.2018-
                     08.01.2019               12.12.2018             18.12.2018
Haastateltuja        2443                     2280                   1507
Kantansa ilm.        1534 (62,8%)             ei julkaistu           1150 (76,3%)
Virhemarginaali,     ±2,1 %-yks.              ±2,0 %-yks.            ±2,3 %-yks.

suurimmat puolueet


Kannatus on noussut edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattuna
  Kannatus on pysynyt samana edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattuna
Kannatus on laskenut edelliseen saman teettäjän kyselyyn verrattunanewspeak

 • Vieras
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6747 : 10.01.2019, 14:14:45 »
En usko yksittäisillä tapahtumilla olevan juurikaan merkittävää vaikutusta puoluekannatukseen. Suurin osa kaikista maailman uutisista on pinnalla hetken ja unohtuu sitten. Puolueissa on kyse myös ideologiasta ja sen näyttäytymisestä äänestäjille. Persujen kannatukseen vaikuttaa edelleen eniten epäonnistuminen hallitustyössä. Oppositiossa oleminen on vahvistanut demareita ja hallituksessa oleminen heikentänyt kepua. Niinistö on niin mukava mies kansan silmissä, että se heijastuu myös kokoomusnilkkeihin. Vihreiden kannatus hämmästyttää ja muistuttaa siitä, ettei kaupungeissa kannata juoda vesijohtovettä.

RKP:n romahdus lienee tilastoharha, kuten muutokset gallupeissa muutenkin yleensä ovat. Vaikka olisihan se erikoista, että RKP:n ollessa oppositiossa ruotsinkieliset havahtuisivat huomaamaan saavansa samat edut riippumatta poliittisesta edustuksesta.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2019, 14:20:25 kirjoittanut newspeak »

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 673
 • Liked: 27932
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6748 : 10.01.2019, 14:25:19 »
Nousua oikeasti on vain 1%, sillä YLE viime kierroksella nipisti tuon toisen %:n omista syistään.

Dimitrillä on ongelma, sillä jos matujen rikokset lisäävät ei toivottua Perussuomalaisten kannatusta niin mitä tehdä ?
Tähän mennessä matujen rikoksista on yritetty vaieta, mutta jos se ei enää toimi niin sille Perussuomalaisten kannatuksen lisääntymiselle pitäisi alkaa oikeasti tekemään jotain.
Sitä odotellessa...
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 007
 • Liked: 40401
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #6749 : 10.01.2019, 14:25:43 »
YLE:n gallupista voi nähdä normalisoitumista puoluekannatuksessa. Siis tasoittumista tyypilliselle kannatustasolle kullekin puolueelle.

Tämä on odotettavaa koska varsinaiset puolueiden kannat tulevat julki vasta lähempänä vaaleja ja niiden perusteella mielipiteet kiteytyvät. Tämä trendi jatkunee siis vaaleihin saakka.

Ylen käppyrästä voisi tulkita, että PS ottaa ääniä demareilta, kepulta, sinisiltä ja epävarmoilta (joita ei ole ilmoitettu, mutta niitä aina on), joissa on ideologisesti heitä lähellä olevia äänestäjiä. Kokkarit ja vihreät ovat samanlaisessa vaihtokaupassa.

Sinisistä tosin ei ole enää paljon ammennettavaa. Puolue on alle virhemarginaalin eli voi tosiasiassa olla jo nollakannatuksessa. Veikkaankin, että PS:n mahdollinen nousu tulee jatkossa pääasiassa demareista ja epävarmoista, joita on suureen virhemarginaaliin perustuen vielä paljon.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Tagit: