Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 1940322 kertaa)

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 744
 • Liked: 6967
 • Vakava mainehaitta
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12060 : 08.09.2022, 18:27:59 »
^Niin, on eri asia kyseenalaistaa kuin esittää epäilyksiä. Vaaligallupien luotettavuudesta puhuttaessa olisi näyttövastuu julkaistavien tutkimusten tekijöillä kuin myös teettäjillä.

Kuriositeettina; Trumpin voitto nähtiin melkeinpä kiistattomasti ryssäntrollien vaikuttamisena, samanlaisia kaikuja on myös ollut kuultavissa missä vaan ei-globopridepolitikoinnilla on jonkunlaista vaalimenestystä saavutettu. :o
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 836
 • Liked: 65679
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12061 : 08.09.2022, 20:02:25 »
Ymmärtääkseni raakadatan käsittely matemaattisilla kertoimilla johtuu siitä, että satunnaisotannalla valikoidut haastateltavat eivät ole aina täysin edustavia.

Jeps.

Lainaus
Skeptisyys on rationaalisen ihmisen hyve, mutta se ei ole tervettä skeptisyyttä, että nähdään salaliittoja joka puun takana ...

1. Taloustutkimus ensin lupasi raakadatan, jos asiakas siihen suostuu. Asiakas YLE ensin vitkutteli, mutta annettuaan lopulta luvan Taloustutkimus kieltäytyikin antamasta raakadataa.

2. "He [Taloustutkimus] myönsivät, että mikäli matemaattisessa painottamisessa olisi virhe, ei sitä kukaan saisi tietää sillä kukaan ei heidän toimintaansa valvo tai tarkasta."

Meillä on ilmeisesti vähän eri näkemys siitä millaiset tutkimusyrityksen menettelytavat voivat rationaalisessa ihmisessä herättää terveen skeptisyyden (varsinkin kun kyseessä on niinkin merkittävä asia kuin valtion sotilaallinen liittoutuminen).

Lainaus
Gallupien vääristelystä tuleva hyöty millekään asialle on vähäistä tai olematonta.

Bandwagon-efekti (voittajan vankkurit -vaikutus):
Kun äänestäjät kuulevat uutisista, että puolueen kannatus on taas noussut, moni innostuu ja haluaa tulla mukaan menestystarinaan.Ilmiötä on tutkittu erityisen paljon Yhdysvalloissa, mielipidemittausten kotimaassa. Tulokset kertovat, että tieto gallupmenestyksestä saattaa todella lisätä puolueen tai ehdokkaan kannatusta silloin, kun suosio on muutenkin nousussa.

Lopuksi: vaikka ketjussa käsitellään puolueiden kannatuslukuja, niin keskustelu kannatuslukujen toteuttajasta myös mahtunee otsikon alle.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2022, 20:04:44 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 838
 • Liked: 5936
 • Sus siunatkoon
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12062 : 08.09.2022, 20:13:01 »
Skeptisyys on rationaalisen ihmisen hyve, mutta se ei ole tervettä skeptisyyttä, että nähdään salaliittoja joka puun takana vain siksi, että maailmassa havaittavat ongelmat on kiva laittaa jonkin Ison Pahan syyksi.

Miten gallupien laatimisen ja niiden julkistamisen epäileminen on "salaliitto joka puun takana"? Minusta tämä ei ollut rationaalinen vastaväite. Rationaalisen ihmisen ei tulisi langeta tähän valtamedian harjoittamaan vastakkaisen mielipiteen esittäjän alentamiseen muiden mielipiteiden voittamiseksi puolelleen.

Koetellaan hieman...

^ Ymmärtääkseni raakadatan käsittely matemaattisilla kertoimilla johtuu siitä, että satunnaisotannalla valikoidut haastateltavat eivät ole aina täysin edustavia.

Mistä tiedetään, tai sanatarkasti sinä ymmärrät, että otannat tehdään satunnaisesti? Oppikirjat kyllä kertovat, että näin toimitaan, mutta oppikirjat eivät velvoita näin toimimaan varsinkin, kun aiemmin kerrotusti on todettu ettei kukaan valvo gallupin tekijää. Kiinnijäämisen riski on ainoa valvontaa tekevä elementti tutkimusfirmoille. Ja itse epäilen ettei kiinnijäämisen riski ole edes oteta vakavasti. Jos otettaisiin, niin riski toteuttaisi itse itsensä (psykologiaa).

Suomessa on juuri nähty erikoisuus, että valvoja jäi kiinni (VTV:n tapaus), mutta valvojan valvoja (oikeuskansleri) luikerteli tapauksesta ilman mitään merkittävää vaikutusta valvojan valvojan asemaan.

Lainaus
[...]haastateltavat eivät ole aina täysin edustavia. Esimerkiksi jos joukossa on keskimääräistä enemmän yli 60-vuotiaita pohjoiskarjalalaisia miehiä ja vähemmän alle 30-vuotiaita satakuntalaisia naisia, kyseisten ryhmien vastaukset painotetaan siten, että ne vastaavat koko maan osuuksia.

Jälleen kerran kysyn, mistä tiedät, että gallupien tekijät todella tekevät näin. Oppikirjat voivat kertoa, että näin tehdään kyselytutkimus otannasta ja kuinka kyselyn tulosten demografiset tiedot tulisi suhteuttaa koko väestön, mahdollisesti sen hetkiseen, rakenteeseen - vai edellisten ek-vaalien aikaiseen vai mihin? Meillä on vain sana tai usko, että näin tehdään. Vai onko raakadata saatavilla, josta jokainen voi todeta, että suhteutukset ovat tehty, kuten uskotaan ne tehtävän, ja toisin päin, suhteutetuista luvuista saadaan vastaajien osuudet otannassa.

Gallup-tulosten julkistamisessa on nähty, että erilaatuisien vaalien tuloksia onkin verrattu ek-vaalien ja kuntavaalien kesken, koska on haluttu tarjota "sopiva" vaikutelma. No tämä on julkaisijan teko ja ilmeisesti on sovittu, että julkaisija saa säveltää gallupien tuloksista haluamansa vaikutelman eikä gallup-firmalla ole mitään sanottavaa asiaan. Kyseenalaista "mainosta" gallupin tekijälle, mutta kyseenalaistajathan olivat salaliittoteoreetikkoja.

Lainaus
Kyse ei ole siitä, että tutkimuksen tilaaja haluaisi manipuloida tuloksia johonkin suuntaan. Epäilemättä tutkimuslaitokset ovat aikojen saatossa kokeilleet monia menetelmiä ja todenneet, että tuollainen raakadatan käsittely saa tuloksen vastaamaan todellisuutta paremmin kuin sen tekemättä jättäminen.

Taas annat vaikutelman kuin tietäisit, mitä gallup-firmat tekevät. Tuskin tiedät ellet työskentele gallup-firmalle gallupien laatimisen kanssa. Todista tämä omasta asemastasi, niin ehkä minä voin uskoa sanaasi. Ennen sitä olet kuin kuka tahansa meistä. Olet vain sitä, mitä haluamme uskoa gallupeista, niiden tekijöistä ja tilaajista.

Lainaus
Gallupien vääristelystä tuleva hyöty millekään asialle on vähäistä tai olematonta. Jos Yle siitä huolimatta tilaisi Taloustutkimukselta gallupin, joka näyttää Perussuomalaisille todellisuutta vähäisempää kannatusta, tieto vääristelystä kuitenkin vuotaisi jotain kautta julkisuuteen, ja siitä olisi asialle enemmän haittaa kuin vääristelystä olisi hyötyä.

Olen korostetusta eri mieltä. Hyödyt manipuloinnista ovat niin suuria, että sopiva vääristely kannattaa. Esimerkkejä vääristelystä riittää itäisestä naapurimaasta aina amerikan Yhdysvaltoihin asti. Miksi ei täälläkin vääristeltäisi, jos kiinnijäämisen riski on mitätön ja skeptikoiden osa on joutua halveksituksi "salaliitoista joka puun takana" sekä näkymättömän Ison Pahan etsimisestä.

Valtamedia on hyvä todiste siitä, että vaikka nimellisesti on eri julkaisuja ja niiden kustantajia, silti viestintäalalla vallitsee näkymätön konsensus, mistä saa kirjoittaa, mistä ei saa kirjoittaa, ketä saa kritisoida, ketä pitää parjata ja halveerata jne jne.. Miksi gallup-toimijoiden välillä ei voi vallita Omertan laki kuten vallitsee valtamediassa?

Lainaus
Omertà on tiettyä eteläitalialaista käyttäytymissäännöstöä tarkoittava termi. Sen mukaan ihmisen tuli muun muassa vaieta poliisikuulusteluissa, vaikka olisi rikoksen silminnäkijä.[1] Ennen 1980-luvun puoliväliä oli poliisin lähes mahdoton viedä mafiarikoksia oikeuteen, koska sisilialaiset pitivät kiinni omertà-säännöstä. Sääntö kielsi paljastamasta salaisuuksia viranomaisille. [2] Sisilian murteella omertà tarkoittaa miehekkyyttä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Omert%C3%A0
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 399
 • Liked: 6129
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12063 : 08.09.2022, 21:26:05 »
^ Tietenkään en tiedä sataprosenttisella varmuudella, mitä tutkimuslaitoksissa tehdään. Ja vaikka tietäisinkin, tietämykseni voitaisiin sivuuttaa systeemin puolustamisena, mikä on tietenkin automaattisesti valetta. Jos kukaan ulkopuolinen ei tiedä, miksi vilpillisten menetelmien tulisi olla lähtökohtainen oletus?

Oletetaan ajatusleikin vuoksi, että Suomessa tiedotusvälineet ja tutkimuslaitokset muodostavat salaliiton, jonka tarkoitus on vähätellä Perussuomalaisten kannatusta, jotta Perussuomalaisten kannattajat lamaantuisivat eivätkä innostuisi äänestämään. Miksi gallupit sitten näyttivät Perussuomalaisille reipasta nousua kolmien viime eduskuntavaalien alla? Miksi gallupit yliarvioivat Perussuomalaisten kannatuksen kunnallisvaalien, eurovaalien ja aluevaalien alla? Miksi gallupit antoivat Perussuomalaisten oppositiopolitiikalle vahvaa selkänojaa näyttämällä yli 24 prosentin kannatusta alkuvuonna 2020? Mikseivät gallupit näyttäneet, että systeemiä puolestaneet uuvatit veivät Perussuomalaisten kannatuksen mukanaan kesäkuussa 2017?

Selvästikään salaliitto ei toimi. Onko sekin salajuoni? Jotta useimmat ihmiset eivät aavistaisi salaliiton olemassaoloa, se ei tee ainoaa tehtävää, jota tekemään se muodostettiin, niinkö? Tarvitseeko olla huolissaan salaliitosta, joka ei toimi ja joka ilmeisesti koostuu idiooteista?

Ainoa tarjottu "todiste" salaliitosta on Perussuomalaisten kannatus, joka on matalampi kuin useimmat täällä toivoisivat. Mutta onko kovin kaukaa haettua, että äänestäjät, jotka salaliittohypoteesin mukaan jättävät äänestämättä heikkojen galluplukujen vuoksi, eivät vaalien välillä jaksa olla kovin aktiivisia ja ilmaista puoluekantaansa? Mikä Perussuomalaisten todellinen kannatus sitten on ja mistä kukaan voi tietää sen olevan todellinen?

En myöskään ymmärrä tätä raakadatan perään haikailemista. Jos tutkimuslaitokset vääristävät julkisuuteen antamansa tulokset, mikseivät ne voisi antaa julkisuuteen myös vääristettyä raakadataa?

Skeptisyys on rationaalisen ihmisen hyve, mutta se ei ole tervettä skeptisyyttä, että nähdään salaliittoja joka puun takana vain siksi, että maailmassa havaittavat ongelmat on kiva laittaa jonkin Ison Pahan syyksi.

Miten gallupien laatimisen ja niiden julkistamisen epäileminen on "salaliitto joka puun takana"? Minusta tämä ei ollut rationaalinen vastaväite. Rationaalisen ihmisen ei tulisi langeta tähän valtamedian harjoittamaan vastakkaisen mielipiteen esittäjän alentamiseen muiden mielipiteiden voittamiseksi puolelleen.

Tuossa kirjoitin yleisemmin kuin vain gallupien vääristelyyn uskomisesta. Se on vain yksi salaliitto yhden puun takana. Salaliittoteoreetikoilla kun on tapana selittää niin monet asiat salaliitoilla, usein ilman minkäänlaisia perusteita. Minäkin ilmeisesti olen salaliittolainen, joka on tänne soluttautunut puolustamaan systeemiä, koska enhän minä muuten voisi väittää uskovani gallupien olevan vääristelemättömiä.
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 476
 • Liked: 2910
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12064 : 14.09.2022, 11:13:16 »
Lainaus
Kokoomusta voi odottaa historiallinen vaalivoitto – Sdp:n kannatus putosi
Pääministeripuolue Sdp:n kannatus on laskenut, kertoo HS:n tuore mielipidemittaus. Ajallisesti kysely osuu yksiin suuren Marin-julkisuuden kanssa.

PÄÄMINISTERIPUOLUE Sdp:n kannatus on pudonnut, käy ilmi Helsingin Sanomien tuoreesta mielipidemittauksesta. Pudotusta kuukauden takaiseen kyselyyn on 0,9 prosenttiyksikköä.

Sosiaalidemokraattien kannatus on nyt yli 19 prosentissa.

Aineisto mielipidemittaukseen kerättiin elo–syyskuussa aikana, jolloin pääministeri Sanna Marinin (sd) vapaa-ajanvietosta uutisoitiin ja keskusteltiin laajasti.

”Ajallisesti kysely osuu yksiin Marin-julkisuuden kanssa, mutta aineisto ei yhteyttä suoraan todista. Sen johtopäätöksen voi kuitenkin vetää, että lasku on ollut lievä ja että vaikutus ei ole ollut kovin suuri”, sanoo tutkimusjohtaja Sakari Nurmela Kantarista.

[...]

”Kaikkein mielenkiintoisinta kyselyssä oli se, että vasemmistoliiton kannatus näyttäytyy palautuneen kesän lukemista, jolloin puolueen rivejä jakoi Suomen Nato-jäsenyysprosessi”, tutkimusjohtaja Nurmela sanoo.

Kaikki kannatusmuutokset mahtuvat kuitenkin tutkimuksen virhemarginaalin sisään.

PUOLUEET, jotka muodostavat Sanna Marinin johtaman hallituksen, keräsivät HS:n kyselyssä yhteensä 53 prosentin kannatuksen.

[...]

Varmimpia puoluekannastaan ovat tutkimuksen perusteella vasemmistoliittolaiset sekä kokoomusta äänestävät. Vähiten erittäin varmoja kannattajia on vihreillä.

[...]

Lainaus
Näin tutkimus tehtiin
Kantar Public toteutti tutkimuksen Helsingin Sanomien toimeksiannosta.

Tutkimusaineisto kerättiin 15.8.–11.9. Tutkimusta varten haasteltiin 2 460 henkilöä. Aineisto kerättiin puhelinhaastatteluin.

Otos edustaa Suomen 18–79-vuotiasta väestöä pois lukien Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Otos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla.

Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Niiden osuus, jotka eivät osanneet tai halunneet sanoa, mitä puoluetta äänestäisivät eduskuntavaaleissa tai sanoivat, etteivät kävisi äänestämässä, oli 26 prosenttia.

Haastateltavilta kysyttiin: ”Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, niin minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta äänestäisitte?” ja ”Minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta Te äänestitte viime vuoden kesäkuussa järjestetyissä kuntavaaleissa?”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009064663.html

Liitteissä yksittäisen mittauksen lisäksi pidemmän ajan keskiarvo sekä paikkaennusteet tämän gallupin perusteella.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 254
 • Liked: 3965
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12065 : 14.09.2022, 12:57:34 »
Voisi melkein vainoharhaisesti kuvitella että gallup-toimistot keskenään ovat sopineet että "nyt annetaan persujen kasvaa vain pikkiriikkisen, yhdellä promillella."

Mutta luultavammin Marinin biletyksestä närkästyneet normot päättivät palkita säyseitä normopuolueita kokoomusta ja keskustaa.

Ja luultavasti se luvattu lapsilisä myös otettiin hyvin vastaan kepun lestadiolaisten peruskannattajien parissa.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 254
 • Liked: 3965
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12066 : 14.09.2022, 13:23:32 »
Mutta tässähän olisi nyt ainekset ihan täyteen porvarihallitukseen - Kok, Persut, Kesk ja Krisut ovat yhteensä 54,9 % äänestäjistä. (Ja jos siihen vielä päälle lisätään Liike Nyt, niin 56,9 %.)

Kokoomusta on nyt kunnolla hiillostettava siitä miksi he haluaisivat siniviherpunan eivätkä tällaista kokoonpanoa! Varsinkin jos he muka tosissaan välittäisivät talouden tasapainottamisesta kaiken tämän vasemmistotuhlauksen jälkeen.

Keskustaa on myös hiillostettava mikäli he eivät halua lähteä sellaiseen kokoonpanoon mukaan.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2022, 13:29:12 kirjoittanut viisitoista »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 254
 • Liked: 3965
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12067 : 14.09.2022, 14:56:12 »
Jos persut onnistuu loppukirissä kapuamaan demareita suuremmaksi, niin kuin SD juuri onnistui viimeisinä viikkoina kapuamaan Moderaatteja suuremmaksi, niin silloin orpolainen Kokoomus vasta joutuukin kiusalliseen välikäteen jos he kaikesta huolimatta edelleen haluavat mielummin sini(viher)punaa; ei mikään tekijä luultavasti saisi enemmän Ukrainan sodan vuoksi kokkareihin siirtyneitä konservatiivimiehiä palaamaan takaisin persujen kannattajiksi.

Hoosua

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 40
 • Liked: 42
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12068 : 14.09.2022, 15:09:10 »
...orpolainen Kokoomus vasta joutuukin kiusalliseen välikäteen jos he kaikesta huolimatta edelleen haluavat mielummin sini(viher)punaa...
Teet sen virheoletuksen, että Suomi olisi demokratia eikä ay-korporaatioiden johtama maa. Jos sdp jätetään hallituksen ulkopuoelle, sak tuhoaa kaikki hallituksen esitykset.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 254
 • Liked: 3965
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12069 : 14.09.2022, 15:13:10 »
...orpolainen Kokoomus vasta joutuukin kiusalliseen välikäteen jos he kaikesta huolimatta edelleen haluavat mielummin sini(viher)punaa...
Teet sen virheoletuksen, että Suomi olisi demokratia eikä ay-korporaatioiden johtama maa. Jos sdp jätetään hallituksen ulkopuoelle, sak tuhoaa kaikki hallituksen esitykset.

Mutta voisiko kokoomus julkisesti myöntää että se pelkää SAK:ta niin paljon ettei se uskalla kimppaan persujen kanssa? Sellainen nynnymäisyyden tunnustaminen pudottaisi sekin rivakasti koksujen kannatusta.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 577
 • Liked: 10303
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12070 : 14.09.2022, 19:15:14 »
Suomalainen äänestäjä on uskomattoman pitkähermoinen otus. Oppiminen alkaa vasta kun siirrytään kohtuuttomiin ärsykkeisiin.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller
Tuurivoima

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 353
 • Liked: 5328
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12071 : tänään kello 07:03:47 »
Lainaus
Ylen kannatuskysely: Keskustan kannatus historiallisen matala – kokoomus edelleen suurin

Keskustaa äänestäisi vain 10,3 prosenttia vastaajista.

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa. Oppositiopuolueen kannatus on pysynyt muuttumattomana edellisestä mittauksesta, ja on 24,2 prosenttia.

Toiseksi suosituimpana on pääministeripuolue Sdp, jonka kannatus laski 0,1 prosenttiyksikköä 19,3 prosenttiin.

Kolmantena tulee perussuomalaiset 17,1 prosentilla. Puolueen kannatus nousi 0,9 prosenttiyksikön verran.

Hallituksessa olevan keskustan kannatus laski kokonaiset 1,4 prosenttiyksikköä ollen 10,3 prosenttia.

...


https://www.is.fi/politiikka/art-2000009116353.html

Tummennukset omia. Kehitys on hidasta, mutta suunta on oikea. Demarien ja PS:n kannatusero kuroutuu hiljalleen kiinni. Erityisesti lämmittää mieltä kepun romahtaminen.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 322
 • Liked: 10231
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12072 : tänään kello 08:23:04 »
Keskustan viherhumppa käy puolueelle tosiaan aika hemmetin kalliikksi mutta kepun suunta ei vain käänny. Ei millään. Ihme tauti tuo kommunismi, kun mitä huonommin noilla (kepulla) menee niin sitä fanaattisemmin ne pitävät kiinni valitsemastaan linjasta.

Väyrysen suomettumisen aikaisilla haikailuilla ja kaipuilla voi hyvinkin olla oma osansa tähän romahdukseen. Väyrynen on ollut suurelle osalla vanhoja isäntiä se ainoa vaihtoehto ja mahdollisuus. Nyt nuo viimeaikaiset Väyrysen mielipiteen Ukrainan sodasta ja siitä miten siihen pitäisi suhtautua näyttävät että sekin vaihtoehto on vanhuuttaan mädäntynyt.

Kepulla kohta saman verran ihmisiä puoluekoneistossa kun on äänestäjiä.

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 964
 • Liked: 7167
 • Dirty white boy
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12073 : tänään kello 08:48:06 »
Onneksi kepu näyttää vuotavan PS:iin. Pätkä ylen omasta uutisesta.

Lainaus
———

Puolueen kannatus on alimmillaan kannatusmittauksia tekevän Taloustutkimuksen arkistojen ajalta. Arkistot yltävät vuoteen 1994 asti. Aiemmin keskustan suosio on käynyt alimmillaan 10,5 prosentissa vuonna 2020.

– Voi sanoa, että nyt ollaan modernin mittaushistorian pohjalukemissa, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.

Myös ennen 1990-luvun puoliväliä keskusta lukeutui kärkipuolueiden joukkoon, joten uusin mittaustulos on historiallisen huono puolueelle.

Uusimman mittausjakson aikana keskusta on menettänyt kannatustaan erityisesti perussuomalaisille, jonka suosio on noussut 0,9 prosenttiyksikön verran.

– Keskusta menettää tällä hetkellä omia vanhoja äänestäjiään perussuomalaisille, tutkimusjohtaja Turja sanoo.

———
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maata hallitaan.

sakarit

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 431
 • Liked: 353
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12074 : tänään kello 09:18:32 »
Eduskuntavaaleissa 2003 kepu sai 24,69%, nyt mittaus 10,3. Suurin osa tuosta entisestä kannatuksesta on siirtynyt ps:lle, osa myös kokoomukselle. Sdp 2003 24,47%, tuostakin siirtymä on ollut ps:n suuntaa.

Tervemenoa kepu, ei tule ikävä, kaikki on sitäpaitsi aivan itse aiheutettua. Moni kepun kansanedustaja saa pakata tavaransa ensi vuonna.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 302
 • Liked: 4864
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12075 : tänään kello 09:37:54 »
Suomalaisissa on tiettyä jääräpäisyyttä. Kannatetaan äärimmäisyyksiin esim. Kepua joka lyö myös äänestäjäänsä kaikkien muiden ohella. Mutta kun lopulta mieli muuttuu ja lopullisesti petytään puolueeseen on tälläistä menetettyä äänestäjää vaikea saada takaisin kepun riveihin.

Tässä on vuosien kuluessa moni kepun äänestäjä kohdannut tilanteen jossa se "anna olla laitimmainen kerta kun..." kongretisoituu ja päättävät siirtyä kannattamaan persuja.
Ooh lalaa...

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 476
 • Liked: 2910
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12076 : tänään kello 10:25:42 »
Keskustan vajoaminen mittaushistorian aallonpohjaan on perussuomalaisille paitsi onnenpotku, nykyhetkellä myös tavallaan kirous. Tämä johtuu lähinnä siitä, ettei perussuomalaisilla ole hallituskoalitioon muuta realistisesti mahdollista kombinaatioita kuin sellainen, jossa keskusta on mukana. Kokoomus ja PS ovat yhdessä nykykannatuksilla noin 90 paikkaa. KD toisi kolme, Liike Nyt yhden. Muut tuskin lähtisivät tai niitä tahdottaisiin, eli eipä riitä ilman keskustaa.

Kun keskusta on jo yksin kahdella viime vaalikaudellakin tullut alas Sipilän kahdestaviidestä prosentista nykyiseen kymppiin, ei jatkuva alamäki ainakaan lisää kolmannen kauden hallitushaluja. Toisaalta vaa'ankielenä enemmistön takana voisi mahdollistaa massiivisen iltalypsyn ja saada tavoitteita läpi 2015 hallituksen toisinnossa, mutten tiedä kuinka pitkään PS ja kokoomus tuota kattelisivat.

Liitteenä mittauksen perusteella lasketut paikkamäärät sekä todennäköiset hallitusvaihtoehdot.

e. typo
« Viimeksi muokattu: tänään kello 10:33:32 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 033
 • Liked: 25281
 • Blues for Allah
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12077 : tänään kello 10:52:49 »
Moni kepun kansanedustaja saa pakata tavaransa ensi vuonna.

Moni kepun konkareista on ilmoittanut, että jättää eduskunnan vapaaehtoisesti. Taitaa jo omissakin olla luovuttamista uuden punavihreän kepun linjan suhteen.
Kepulaisilla saattaa olla myös kiinnostusta loikkaamiseen PS:n ek-vaalien jälkeen. Ketä veikkaisitte?
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 744
 • Liked: 6967
 • Vakava mainehaitta
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12078 : tänään kello 11:04:49 »
Taitaa jo omissakin olla luovuttamista uuden punavihreän kepun linjan suhteen.
Kepulaisilla saattaa olla myös kiinnostusta loikkaamiseen PS:n ek-vaalien jälkeen. Ketä veikkaisitte?

Kepu on nyt punavihreä, viimeksi Kepu oli oikeistolainen. Kepu on aina ollut jonkun asialla, yleensä sen joka eniten maksaa.
Kepu on kameleontti, ja jos kotimaisesta luonnosta pitää vastine valita pikemminkin kuin rotta tai kärpänen koska matelijat eivät näin kylmässä ilmastossa elä. Perseensä myyminen ja äänestäjien jatkuva kusettaminen Sopeutuminen vallitseiviin olosuhteisiin on tässä se avainsana.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Tagit: