Kirjoittaja Aihe: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut  (Luettu 2012611 kertaa)

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 545
 • Liked: 3208
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12390 : 23.01.2023, 15:15:11 »
Löytyykö mistään EK vaalien tilastoja gallupit vs vaalitulos vaikkapa viimeisten 3-4 vaalien ajalta? En äkkiseltään löytänyt netistä mitään selkeää taulukkoa.

Liittenä löytyypi. Absoluuttinen virhe kaikkien puolueiden kohdalta, sekä lopussa (ehkä hieman tekniset) itseisarvojen keskivirhe (Mean Absolute Error) ja neliöityjen virheiden keskiarvon neliöjuuri (Root Mean Squared Error), joiden tarkoituksena kuvata mittausten onnistumistarkkuutta.

Viimeiset mittaukset ennen vaaleja osuvat Suomessa keskimäärin noin prosenttiyksikön sisään lopputuloksesta. Keskustaa (ja vasemmistoa) perinteisesti hieman yliarvioidaan ja perussuomalaisia aliarvioidaan, vihreillä ja demareilla yli ja ali ennustetun.

Viime vaaleissa 2019 oli sikäli poikkeuksellinen tilanne, että kannatukset olivat aivan vaalien alla suuressa muutoksessa kun PS spurttasi ylöspäin demarien hyytyessä kalkkiviivoilla. Mikäli mittaajien otannan keruuaika olisi ollut vaalipäivän aattona eikä aiemmin edeltävällä viikolla kuten nyt, olisivat varmaan saaneet tarkemmin varsinkin PS:n ja SDP:n muutoksen taltioitua mittauksessa. Olen liian nuori muistamaan omakohtaisesti 2011 vaaleja, en silloin järin aktiivisesti ja tietoisesti seurannut, mutta olen käsittänyt myös tuolloin PS:n kuntohuipun ajoittuneen vaalien jälkeisiin viikkoihin, ts. se oli kovassa nousussa juuri vaalien aikaan jolloin viikkoakin aiemmin kerätty otanta tietenkin matalampia lukemia mittaa.

2015 ja 2007 kuitenkin osoittavat, että perussuomalaisia tupataan aliarvioimaan myös ns. normaaleina vuosina reilun prosenttiyksikön verran. Tästä voi siis päätellä, että vuosien 2019 ja 2011 PS:n nousulla voi selittää vain osan puolueen mittausvirheestä. Sikäli kun tietyillä puolueilla on kovin ennustettava profiili ja trendi mittauksissa mitä tulee tarkkuuteen, luulisi useampien vaalien myötä onnistuttavan kompensoimaan ja osumaan paremmin. Saapi nähdä taas tänä keväänä.

edit. Nyt kun pääsin vauhtiin, kakkosliitteessä myös järjestettynä mittaajittain eikä vaaleittain. Kantar TNS selvästi tarkin, jopa hieman keskiarvoa tarkempi, melkein jokaisissa vaaleissa.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2023, 15:24:14 kirjoittanut Julleht »
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 714
 • Liked: 806
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12391 : 23.01.2023, 15:43:47 »
Haluaisin äänestää puoletta mikä ajaa aktiivisesti eroa EUsta. Onko sellaista?


No kunhan NATO-jäsenyys edes tulisi, niin katsellaan sitten. Mielestäni jo 90-luvulla Suomen olisi pitänyt mennä Natoon ensin ja katsella sitten kannattaako mennä EU-jäseneksi. Mutta ilman NATO-jäsenyyttä lähteminen EU:sta juuri nyt olisi suomalaisille rankasti haitallista ihan jo koko Suomen olemassaolon suhteen...  Sitä on vähän vaikea itkeä jälkikäteen mikäli Venäjä pitää maata hallussa. Ei itkusta ainakaan apua ole. Ja mikäli Venäjä valloittaa suuremmankin osan Ukrainaa (kuten voi vielä olla, valitettavasti), niin seuraavat valloituksien suunnat menevät Moldovaan, Georgiaan, Suomeen eli edelleenkin ei-NATO -maihin (ellei se jäsenyys onnistu piakkoin). Valko-Venäjähän Putinin porukoilla jo käytännössä on, ja jos todella huonosti käy eli Ukrainakin jatkossa (mikäli ei tarpeeksi apuja sinne saada pian), niin ei ne Venäjän valloitusretket todellakaan siihen lopu. Ainoastaan typerys kuvittelisi muuta. 

Ainakin turvatakeet jenkeiltä olisi saatava ennen mitään EU-eroja - ja mahdollisimman monilta muiltakin. Ja tietenkään EU:lla ei ole sinällään armeijoita, mutta asetukea EU-maa saisi reilusti enemmän kuin jopa Ukraina (joka ei siis ole NATOssa eikä EU:ssa.. ei ihmekään, että Venäjä sinne uskalsi hyökätä). Tässä on vähän isommat asiat kyseessä nyt kuin ollako EU:ssa vielä vaikkapa 2025 vai ei. Voin - ja varmasti monet muutkin voivat - harkita tai jopa kannattaa EU-eroa tulevaisuudessa kunhan turvallisuustakeita on reilusti enemmän kuin tällä hetkellä. Nyt ei noin satu olemaan, ja tässä pitää selvästi huolehtia omien lapsien/perheenjäsentensäkin tulevaisuudesta.

Poliittisesti parhaiten hoituu Suomessa asiat äänestämällä perussuomalaisia - vaikka äänestäminenkin vain lievä tapa koittaa parantaa asioita... pitäisi kai mennä mukaan toimintaan kunhan tietäisi paremmin miten. Huonoista vaihtoehdoista kuitenkin selvästi vähiten huono. On tässä puolueita ehtinyt vuosikymmeniä katsella ja niitä arvioida. Mieluusti näkisin seuraavissa gallupeissa jo yli 20% suosiota.

Mutta jos ihan väkisin haluat EU-eroa kannattavia ja heti-eroa, niin mitä niitä nyt sitten on... ehkä VKK, sinimustat tai IPU (onko sitä enää.. en tiedä, ehkä se kuoli.. tai onko se tuo Kansalaisliitto nimellä nykyään?). Tai kommunistit https://skp.fi/euvaaliohjelma2019    Joitain muita minipuolueita ehkä noiden lisäksi löytyy tai puolueiksi haluavia (?). En osaa tuon enempiä auttaa.
Ei niistä mistään käsittääkseni suomalaisille apua ole (päin vastoin... vievät toki hörhöimmät sivuraiteille eli se etu löytyy ), mutta kun kerran kysyit...

En ole EU-eroa vastaankaan (pitää harkita tarkasti, kun tulee ajankohtaisemmaksi), kunhan tilanteet hieman muuttuvat meille suotuisammiksi. Nyt niin ei ole, ja EU-eropuheet useimmiten ovat imagonnostoa lähinnä minipuolueille - kokeilevat saada edes jotain ääniä, eikä sekään oikein tuota tuloksia selvästikään. Pienpuolueiden äänimäärät ovat olleet laskusuunnassa, ainakin gallupeissa ja todennäköisesti muutoinkin.
Taitaa taas olla Harkimon Liike Nyt höpsöily, joka saa edes yhden edustajan (hänet itsensä... toivoo toki poikaansakin) eduskuntaan ja tuota pienemmät jäävät auttamatta nollille. No onhan Harkimo joissakin puheissa ainakin EU-kriittinen, mutten uskoisi/luottaisi mieheen kovinkaan paljoa loppupeleissä.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2023, 16:52:49 kirjoittanut Pellonpekko »

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 373
 • Liked: 5497
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12392 : 02.02.2023, 06:38:14 »
Lainaus
Ylen kannatusmittaus: Kolmen isoimman kisa kiristyy – kokoomus laski, SDP kiri kakkoseksi PS:n ohi

Kokoomus pitää ykkössijaa parin prosenttiyksikön erolla seuraavaan. Vihreät nousivat neljänneksi ohi keskustan, kummankin kannatus kelluu nipin napin kymmenessä prosentissa.

Eduskuntavaaleihin on enää kaksi kuukautta, ja kolmen suurimman puolueen kilpa näyttää kovenevan. Kärkikolmikon kannatuserot kaventuivat Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa.

Oppositiopuolue kokoomuksen kannatus laski 1,4 prosenttiyksikköä 21,6:een. SDP:n suosio nousi hivenen 19,1:een, ja perussuomalaisten laski liki prosenttiyksikön verran 18,4 prosenttiin.

Vaikka yksittäiset muutokset eivät ole suuria, ne tekevät kärkikolmikosta ahtaamman. Kaikkien kolmen puolueen kannatus mahtuu runsaan kolmen prosenttiyksikön kehikkoon.

https://yle.fi/a/74-20015808

Näköjään median ja vasemmiston paskanheittokampanja tuottaa sittenkin tuloksia ainakin väliaikaisia sellaisia.  :roll:

Edit: toisaalta vastapuoli on jo tähän mennessä käyttänyt kaiken mahdollisen arsenaalinsa PS:ää vastaan (rasismikortti, EU-erokortti, Putin-kortti, eivät-pääse-kuitenkaan-hallitukseen-kortti ym.), joten saa nähdä, mitä paskaa enää löytyy seuraavan parin kuukauden aikana.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2023, 07:33:57 kirjoittanut Nuiva kansalainen »
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Hiiden hirvi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 116
 • Liked: 479
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12393 : 02.02.2023, 07:32:19 »
Kahden prosenttiyksikon +/- virhemarginaali tarkoittaa että kolme suurinta ovat käytännossä tasoissa.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 771
 • Liked: 3943
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12394 : 02.02.2023, 07:37:39 »
Lakkorummutus ja se, ettei päästy neuvotteluratkaisuihin näkyy SDP:n suhteellisena nousuna ja oikeiston laskuna. KD ja Vihr näyttäisivät hyötyneen aavistuksen translain käsittelystä.

andrus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 761
 • Liked: 1387
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12395 : 02.02.2023, 08:37:56 »
Rydmanin hyväksyminen persuihin pudotti heti kannatusta. Loikkareita ei hyvällä katsota. Kokkaribroileri oli vikatikki persuilta. Putoaa eduskunnasta onneksi.
"SDP aina tehny sillai, et se pistää käden jätkän taskuun ja syö sen laskuun" - Teuvo H.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 267
 • Liked: 49597
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12396 : 02.02.2023, 08:48:23 »
Ylellä esiteltiin tuoreet gallupluvut.

Kolme suurinta lähes tasoissa!

Gallupista ja tulevasta hallituksesta oli tietenkin kolme eduskuntaryhmän puheenjohtajaa kutsuttu paikalle keskustelemaan. Ja kuten gallupit osoittavat, ne olivat Kokoomus Demarit ja Keskusta!

Ja taustalla iso logo: EDUSKUNTAVAALIT 2023

Sitten kerrottiin kuinka Sanna Marin menee tapaamaan Ruotsin pääministeriä ja hän on ensimmäinen pääministeri jonka Kristersson tapaa virallisella vierailulla. Uutiskuvassa oli pyöreäposkinen Sanna tuijottamassa eteerisesti etäisyyteen EU-lipun tähdet taustanaan. Ei sitä lommoposkista bitchiä, joka on viime aikoina ollut hallituksen aitiossa kiljumassa ja pyytelemässä anteeksi.

Nyt se on alkanut tosissaan. YLE-verorahojemme käyttö meitä vastaan. Vähän niin kuin maksaisi itse Tapparan kannatusyhdistyksen jäsenmaksun, mutta minulta kerättäisiin pakkoveroa, joka menisi Ilveksen valmennusjohdolle ja mainontaan.

YLE:n rahoitus leikattava minimiin!

Tosin jos YLE alkaisi kitumaan, sinne jäisi vain ehkä suurimman aatteen palon porukka tekemään pelkkää propagandaa. Nyt siellä näkyy joskus jopa luonto-ohjelmaa (jääkarhujen sulamisesta ja homostelevista pesukarhuista tms.agendaan sopivaa)

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 877
 • Liked: 7563
 • Terästehtaan bisnesenkeli
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12397 : 02.02.2023, 09:16:03 »
Rydmanin hyväksyminen persuihin pudotti heti kannatusta.

Odotellaanpa nyt vielä muutamat gallupit ennen näin teräväsärmäisiä johtopäätöksiä. ;D

Myös kokoomuksen kannatus on tässä gallupissa pudonnut ja melko yllättäen myös vassarien.
Demarien ja vihreiden kannatusnousu on melko tuntuva heitto viimeaikaiseen kehitykseen, vastaava kuin PS nyt nähty lasku.
Harkimolaisten ja muut-osaston suhteessa erittäin isot nousut samaa sarjaa.

Kepun lasku puolestaan on pitkän ajan trendikehitystä tukevaa.
Odotan suorastaan malttamattomana sitä päivää kun Saarikko siirretään kälättämään Anon ja Hjalliksen väliin pienpuolueiden omaan kinkeripiiriin. Se päivä on taas lähempänä.  ;D
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Vaaleissa ratkaistaan se, onko tulevassa hallituksessa Vihreät vai perussuomalaiset. Jokaisella äänellä on väliä." - Maria Ohisalo 10.1.2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 207
 • Liked: 69762
 • Optimistinen skeptikko
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12398 : 02.02.2023, 09:17:35 »
Rydmanin hyväksyminen persuihin pudotti heti kannatusta.

Korrelaatio ei aina tarkoita kausaalisuutta. Jäätelönsyönti ja hukkumiskuolemat, ja silleen.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 260
 • Liked: 10483
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12399 : 02.02.2023, 09:36:49 »
Rydmanin siirtyminen persujen listoille ei varmasti ole alentanut kannatusta. Uutiset siitä  että persujen tavoitteena on Suomen eroaminen EUsta sitä vastoin on varmasti vienyt kannatusta.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 077
 • Liked: 8288
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12400 : 02.02.2023, 09:38:32 »
Rydmanin hyväksyminen persuihin pudotti heti kannatusta. Loikkareita ei hyvällä katsota. Kokkaribroileri oli vikatikki persuilta. Putoaa eduskunnasta onneksi.

Rydmania on vaikea käsittää loikkariksi. Hänet potkittiin kokoomuksesta ulos. Ei hän sieltä vapaaehtoisesti lähtenyt. Vaikea myöskään uskoa että Rydman aiheuttaisi äänestäjäkatoa persuissa. Eiköhän totuus ole ennemminkin päinvastoin.

Myönnetään mielummin tilanne; perussuomalaisten kampanja ei ole lähtenyt ihan toivotusti liikkeelle. Ryhtiä ja kohti loppukiriä.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2023, 09:41:54 kirjoittanut justustr »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 207
 • Liked: 69762
 • Optimistinen skeptikko
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 838
 • Liked: 6524
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12402 : 02.02.2023, 09:52:59 »
Rydmanin siirtyminen persujen listoille ei varmasti ole alentanut kannatusta. Uutiset siitä  että persujen tavoitteena on Suomen eroaminen EUsta sitä vastoin on varmasti vienyt kannatusta.

Voi olla tai olla olematta, mutta se ei ole tähän galluppiin vielä ehtinyt vaikuttaa.

Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 545
 • Liked: 3208
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12403 : 02.02.2023, 10:30:30 »
Rydmanin hyväksyminen persuihin pudotti heti kannatusta.

Korrelaatio ei aina tarkoita kausaalisuutta. Jäätelönsyönti ja hukkumiskuolemat, ja silleen.

Korrelaatio ei aina tarkoita kausaliteettia, mutta korrelaatio on kausaliteetin edellytys. Kiitettävää ainakin se, että tämä ensimmäinen mantra on iskenyt läpi, mutta joskus se kääntyy ajatuksissa jotenkin oudosti, että korrelaatio olisi todiste siitä ettei kausaliteettia ole. Korrelaatio on ikään kuin sellainen kulmakarvojen nostelu ja vinkkaus, että katso tänne, näillä vois olla jotain tekemistä keskenään.

Tässä siis voi olla tekemistä toistensa kanssa hyvinkin – ainakin todennäköisemmin kuin jos perussuomalaisten kannatus olisi noussut mittauksessa, eikä laskenut melkein yksikköä. Mekanismi on olemassa ja korrelaation vaatimus täyttyy, mutta otantakohina ja muut syyt voivat selittää uskottavasti. Epävarmaa, mutta mahdollista :P

-----

Liitteenä tämän mittauksen pohjalta lasketut paikat sekä muutama mahdollinen hallituskoalitio. Pitkästä aikaa myös pidemmän ajan kannatuskeskiarvot. Kokoomus melkeinpä syöksylaskussa, Perussuomalaisten nousu korreloi etenkin keskustan laskun kanssa viime kesästä lähtien. Samoin osin kokoomuksen, näiden kahden yhteisvaihtelu on kovin merkittävä tekijä PS:n kannatusmuutoksessa. Sen sijaan perinteinen vaihtelu SDP:n ja PS:n välillä purkautunut eivätkä juuri vaihtele yhdessä. Demarit on saanut vakautettua kannatuksensa tuonne 19 % tasolle.
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 233
 • Liked: 25700
 • Blues for Allah
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12404 : 02.02.2023, 10:36:24 »
Rydmanin hyväksyminen persuihin pudotti heti kannatusta. Loikkareita ei hyvällä katsota. Kokkaribroileri oli vikatikki persuilta. Putoaa eduskunnasta onneksi.

Rydmania on vaikea käsittää loikkariksi. Hänet potkittiin kokoomuksesta ulos. Ei hän sieltä vapaaehtoisesti lähtenyt. Vaikea myöskään uskoa, että Rydman aiheuttaisi äänestäjäkatoa persuissa. Eiköhän totuus ole ennemminkin päinvastoin.

Myönnetään mielummin tilanne; perussuomalaisten kampanja ei ole lähtenyt ihan toivotusti liikkeelle. Ryhtiä ja kohti loppukiriä.

Parasta mitä viimeaikoina on satanut persujen laariin on tunnetun helsinkiläispoliitikon, Wille Rydmanin loikka ja E-R Korholan(olen aina tykännyt) ero kokoomuksesta, Pokeritermein voisi sanoa, ei ehkä täyskäsi, mutta ainakin tuplapari! ;)

On se helvetin hienoa, että tolkun ihmiset häipyy kokoomuksesta. Voi vielä vaikuttaa rajustikin kokkareiden vaalitulokseen? ???
Vielä kun Korhola tajuaisi lähteä persujen listalta EU-vaaleihin, se olisi jo täyskäsi. Olisi varma valinta Huhtasaaren kustannuksella(?) tai lisäksi, sekä paljon fiksumpi.
Hakkaraisen valintaan ei heillä edes ole samaa äänestäjäpohjaa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 370
 • Liked: 2858
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12405 : 02.02.2023, 10:40:14 »
Media on saanut ainakin osaltaan nostettua demarit nyt persujen edelle rummuttamalla rasismia ja tuuttaamalla uutista toisensa perään, miten sanna laittaa turkin solmuun, pelastaa kissat puista ja on myös muutenkin vain niin ihana ja täydellinen. Sanna nähdään varmaan kevään aikana monissa hyvän mielen ohjelmissa. Näin säästyy vaalikampanjarahat sitten johonkin tähdellisempään.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 267
 • Liked: 49597
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12406 : 02.02.2023, 11:04:50 »
Vielä kun Korhola tajuaisi lähteä persujen listalta EU-vaaleihin, se olisi jo täyskäsi. Olisi varma valinta Huhtasaaren kustannuksella(?) tai lisäksi, sekä paljon fiksumpi.
Hakkaraisen valintaan ei heillä edes ole samaa äänestäjäpohjaa.

Korholan pitäisi lähteä presidenttiehdokkaaksi. Saisi PS ääniä, KD ääniä sekä varmasti myös vielä Kok. ääniä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 979
 • Liked: 34769
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12407 : 02.02.2023, 11:13:54 »
Vielä kun Korhola tajuaisi lähteä persujen listalta EU-vaaleihin, se olisi jo täyskäsi. Olisi varma valinta Huhtasaaren kustannuksella(?) tai lisäksi, sekä paljon fiksumpi.
Hakkaraisen valintaan ei heillä edes ole samaa äänestäjäpohjaa.

Korholan pitäisi lähteä presidenttiehdokkaaksi. Saisi PS ääniä, KD ääniä sekä varmasti myös vielä Kok. ääniä.

-i-
Tuo Korholan lähtö kokoomuksesta on minulle uusi ja erittäin myönteinen uutinen. Korhola on fiksu eikä mikään tuulella käyvä joten päätös on huolella harkittu. Voisi kuvitella että hänenlaisiaan on kokoomuksessa paljon joilla se lähtö on siinä ja siinä.
Presidenttiehdokkaana Korhola olisi todellakin erinomainen valinta, häntä ei taideta verisesti vastustaa miltään suunnalta.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 315
 • Liked: 6707
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12408 : 02.02.2023, 11:15:35 »
Uutiset siitä  että persujen tavoitteena on Suomen eroaminen EUsta sitä vastoin on varmasti vienyt kannatusta.

Voi olla tai olla olematta, mutta se ei ole tähän galluppiin vielä ehtinyt vaikuttaa.
Purra oli Iltalehden tentissä Orpon kanssa 25.1. Tuolloin asia nostettiin esille. Gallup tehty 9.1. - 31.1. Eli on se voinut gallupin viimeisellä viikolla kantansa ilmaisseille vaikuttaa.
Ukrainalaiset myyvät paikallisessa torissa mm. "hölmöläisten" heille lahjoittamia agrikaatteja. https://www.olx.ua/d/uk/dom-i-sad/instrumenty/generatory/

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 683
 • Liked: 277
 • Persulla on näin pitkä...
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12409 : 02.02.2023, 11:23:41 »
Vielä kun Korhola tajuaisi lähteä persujen listalta EU-vaaleihin, se olisi jo täyskäsi. Olisi varma valinta Huhtasaaren kustannuksella(?) tai lisäksi, sekä paljon fiksumpi.
Hakkaraisen valintaan ei heillä edes ole samaa äänestäjäpohjaa.

Korholan pitäisi lähteä presidenttiehdokkaaksi. Saisi PS ääniä, KD ääniä sekä varmasti myös vielä Kok. ääniä.

-i-
Tuo Korholan lähtö kokoomuksesta on minulle uusi ja erittäin myönteinen uutinen. Korhola on fiksu eikä mikään tuulella käyvä joten päätös on huolella harkittu. Voisi kuvitella että hänenlaisiaan on kokoomuksessa paljon joilla se lähtö on siinä ja siinä.
Presidenttiehdokkaana Korhola olisi todellakin erinomainen valinta, häntä ei taideta verisesti vastustaa miltään suunnalta.

Korholaa pidetään oman fanbasen ulkopuolella huurupääkonservatiivina, ei minään suurena älykkönä. :facepalm:

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 537
 • Liked: 11149
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12410 : 02.02.2023, 11:30:00 »

Korholaa pidetään oman fanbasen ulkopuolella huurupääkonservatiivina, ei minään suurena älykkönä. :facepalm:

Ja sinähän oletkin todella objektiivinen taho sanomaan tuollaista.  :facepalm: :facepalm:

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 807
 • Liked: 60819
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12411 : 02.02.2023, 11:46:03 »
Vaikka itse asiasta olisikin samaa mieltä- voidaan kysyä- onko EU-eron promoaminen aikana, jolloin koko Eurooppa "halajaa" yhtenäisyyttä Venäjän toimien johdosta, kovin järkevää äänestäjien kosiskelun kannalta.

Hieman luulen- että ne jotka ovat epäileväisiä EUnin mielekkyyden suhteen- ovat taipuvaisia karsastamaan kannanottoja EU-erosta näinä aikoina. Kaikkia aatoksia ei ole järkevää tuutata aina ulos tässä ja nyt, vaikka ne olisivatkin taustalla muhimassa. Annostelun on hyvä olla maltillista- ja mausteiden kanssa tulee pysyä hillittyjen rajojen sisällä. Tätä voisi kutsua taktiseksi strategiaksi. Avoimuutta on turha ylistää näinä aikoina- kun se huutaa muillakin "joukkueilla" poissaoloaan. Liiallisella avoimuudella voidaan saavuttaa- mutta myös menettää paljon. Tilannetaju on yksi voittavista mausteista tilannetajuttomien sopassa.

Allekirjoittaneenkin mielestä Korhola olisi erinomainen henkilö presidentiksi. Hänen kantansa kuljetusalan (trans) kiemuroihin- saattaisi kyllä verottaa kannatustaan kansan kokonaisuuden suhteen jossain määrin. Toisaalta voisi myös sitä lisätä. Persujen kannattaisi kyllä mielestäni tiedustella Korholalta- olisiko tällä kiinnostusta asettua persujen asettamaksi ehdokkaaksi tuleviin pressan vaaleihin.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 207
 • Liked: 69762
 • Optimistinen skeptikko
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12412 : 02.02.2023, 12:04:15 »
Korholaa pidetään oman fanbasen ulkopuolella huurupääkonservatiivina, ei minään suurena älykkönä. :facepalm:

Ei, vaan virhevasuriwokekultin inkvisiittorihihhulit, joiden päävihollisia ovat

- kaikki mikä ennen oli normaalia,
- perinteinen perhe/koti,
- kansallismielisyys/isänmaa ja 
- kristinusko,

eivät voi sietää Korholan kriittiseen ajatteluun* perustuvaa tieteellisyyttä, eivätkä kristillisyyttään.

Lainaus
Wiki: Kriittinen ajattelu on taito analysoida informaatiota objektiivisesti ja muodostaa perusteltu käsitys. Se on huolellista ja tavoitteellista ajattelua.

EDIT: Laitanpa vielä tähän virhevasemmiston meininkiä hyvin kuvaavan liitteen 2.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2023, 12:23:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 507
 • Liked: 4478
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12413 : 02.02.2023, 12:10:15 »
Voidaan nähdä että vassariäänestäjät ovat alkamassa siirtyä taktisesti demarien kannattajiksi, yrittäen pitää heidät persujen edellä.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 507
 • Liked: 4478
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12414 : 02.02.2023, 12:13:04 »
Vaikka itse asiasta olisikin samaa mieltä- voidaan kysyä- onko EU-eron promoaminen aikana, jolloin koko Eurooppa "halajaa" yhtenäisyyttä Venäjän toimien johdosta, kovin järkevää äänestäjien kosiskelun kannalta.

Hieman luulen- että ne jotka ovat epäileväisiä EUnin mielekkyyden suhteen- ovat taipuvaisia karsastamaan kannanottoja EU-erosta näinä aikoina. Kaikkia aatoksia ei ole järkevää tuutata aina ulos tässä ja nyt, vaikka ne olisivatkin taustalla muhimassa.

Olen kyynisesti samaa mieltä - vaikka olenkin suurimmaksi osaksi EU:n vihollinen ja venäläisvastaisuuden vastustaja, en ajattele että juuri nyt olisi paras mahdollinen aika mainostaa näkyvästi tuollaisia ideoita Suomessa.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 207
 • Liked: 69762
 • Optimistinen skeptikko
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12415 : 02.02.2023, 12:17:12 »
Persujen kannattaisi kyllä mielestäni tiedustella Korholalta- olisiko tällä kiinnostusta asettua persujen asettamaksi ehdokkaaksi tuleviin pressan vaaleihin.

Jeps.

Mutta kun 23:n äijät kysyivät Korholalta halukkuutta lähteä pressaehdokkaaksi, kun hän vielä oli kokkareissa, hänen reaktioistaan ja vastauksestaan voitiin selvästi päätellä, että ei ollut yhtään ajatellut asiaa, eikä ollut mitenkään sinut asian kanssa.

Eija-Riitta Korhola: Tummia pilviä EU:n päällä | Jakso 387 | Heikelä & Koskelo 23 minuuttia
https://www.youtube.com/watch?v=-j4GDiCnkXo
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 507
 • Liked: 4478
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12416 : 02.02.2023, 12:18:23 »
Transulain käsittely on voinut nostaa krisujen kannatusta (persujen mutta myös keskustan kustannuksella). Uskovat nimittäin ovat kuohuksissaan sen johdosta.

Ja toisaalta transulain eteneminen on saattanut nostaa vihreiden kannatusta, sillä se roskaväki on siitä innoissaan.

"Muiden" nousu on myös huomattavaa. Olisivatko sinimustat ja Vapauden Liitto sittenkin syömässä persujen kannatusta?
« Viimeksi muokattu: 02.02.2023, 12:25:24 kirjoittanut viisitoista »

Suntio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 341
 • Liked: 690
 • Vähikseen nuivistunut
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12417 : 02.02.2023, 12:26:40 »
Jos Jussia ei kiinnosta ensi vuoden presidentinvaalit, olisi loistava idea, että Korhola olisi persujen ja KD:n yhteinen ehdokas. Saattaisi sekoittaa pakkaa hyvällä tavalla. Muodikkaasti naisehdokas vieläpä.

Eduskuntavaaleista sen verran, että  kepun koneisto on tunnetusti kova ja vaalitulos noussee 2-3 prosenttia 10 päälle. Voi vain toivoa, että nuo kepua äänestävät ovat pois enimmäkseen kokoomuksen äänipotista, vähemmän persujen. Ainakin itselle on se ja sama, onko pääministeri Orpo vai Marin, jos hallituspohja kuitenkin lähtee kok-sdp:stä.
"Emme tiedä erheittemme kantomatkaa" (CMX)

Happiness Is A Warm Gun

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 077
 • Liked: 8288
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12418 : 02.02.2023, 12:34:43 »
Jos Jussia ei kiinnosta ensi vuoden presidentinvaalit, olisi loistava idea, että Korhola olisi persujen ja KD:n yhteinen ehdokas. Saattaisi sekoittaa pakkaa hyvällä tavalla. Muodikkaasti naisehdokas vieläpä.

Eduskuntavaaleista sen verran, että  kepun koneisto on tunnetusti kova ja vaalitulos noussee 2-3 prosenttia 10 päälle. Voi vain toivoa, että nuo kepua äänestävät ovat pois enimmäkseen kokoomuksen äänipotista, vähemmän persujen. Ainakin itselle on se ja sama, onko pääministeri Orpo vai Marin, jos hallituspohja kuitenkin lähtee kok-sdp:stä.

Toivottavasti kepun kannatus nousee sen 2-3% koska siinä on se oljenkorsi jolla PS voi olla mukana seuraavassa hallituksessa. Persujen asema on kepusta kiinni. Jollei kepu saa vähintään "torjuntavoittoa" ja sellaiseksi voisi ehkä 12-13% saalista kutsua, niin oppositio kutsuu ja sitten ei ole olemassa enää koalitiota jossa PS voisi olla mukana. 
 
« Viimeksi muokattu: 02.02.2023, 12:37:57 kirjoittanut justustr »

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 807
 • Liked: 60819
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: 2009-01-02 YHDISTETTY Puolueiden kannatusluvut
« Vastaus #12419 : 02.02.2023, 12:54:12 »
Persujen kannattaisi kyllä mielestäni tiedustella Korholalta- olisiko tällä kiinnostusta asettua persujen asettamaksi ehdokkaaksi tuleviin pressan vaaleihin.

Jeps.

Mutta kun 23:n äijät kysyivät Korholalta halukkuutta lähteä pressaehdokkaaksi, kun hän vielä oli kokkareissa, hänen reaktioistaan ja vastauksestaan voitiin selvästi päätellä, että ei ollut yhtään ajatellut asiaa, eikä ollut mitenkään sinut asian kanssa.

On aika ennen Kokoomusta. On aika Kokoomuksen. Sitten on aika jälkeen Kokoomuksen.

Korhola on varmasti älykkäänä ihmisenä tiedostanut sen- ettei mitä luultavimmin olisi tullut edes valituksi Kokoomuksen pressaehdokkaaksi. Voisin kuvitella- ettei Kokoomus ollut- ainakaan vakavasti- edes lähestynyt Korholaa tällä kysymyksellä.

Mikäli Korhola lähtisi Persujen ehdokkaaksi- hän luultavasti saisi taakseen myös KDn äänet- ja laajemminkin kristillisen yhteisön ääniä. En tiedä- onko Persuilla mitään intressejä Korholan suhteen (tai toisinpäin)- mutta jos on, niin kysymällähän ei mitään häviä.

Lisäksi- kun ihminen muuttaa poliittista maisemaa- on hän taipuvainen myös muuttamaan ajatuksellista sisältöään- tai suhtautumistaan asioihin- pelikentän perspektiivin muuttuessa toisenlaiseksi. Mielestäni jo pelkkä ajatuskin Korholan pressaehdokkuudesta ps-ehdokkaana saisi puolueen näyttäytymään aivan uudessa valossa. Veikkaanpa- että noste olisi melkoinen. Ei tätä "?-korttia" kannata jättää käyttämättä. Jos suunnitelmia puolueen sisällä oman ehdokkaan asettamiseksi on jo tehty- kannattaisi miettiä- josko tämä "kortti" olisi toteutuessaan voittava kortti.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Tagit: