HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju

<< < (234/236) > >>

Histon:
YLE yrittää antaa vaikutelman, että kaikissa viimeaikaisissa puukotuksissa tekijä olisi pottunokka ja uhri mamu, vaikka vakavimmassa kuolemaan johtaneessa puukotuksessa tekijä oli rikastaja.

https://yle.fi/a/74-20095246

--- Lainaus ---Nuorisotyöntekijän mielestä Oulu on aiempaa turvattomampi, kaikki eivät ole samaa mieltä

Onko Oulussa jatkuvasti väkivallantekoja? Tältä on saattanut tuntua viime aikoina. Kysyimme eri henkilöiden ajatuksia tähän aiheeseen.
Taasko?

Tätä varmasti moni pohti, kun kauppakeskus Valkeassa sattui tiistai-iltana puukotus. Kyseessä oli jo toinen viikon sisään sattunut puukotus samassa kauppakeskuksessa. Molemmat niistä kohdistuivat ulkomaalaistaustaisiin henkilöihin.

Väkivallantekoja on muutenkin ollut viime aikoina Oulussa. Oulun poliisi tiedotti viikonloppuna tutkivansa epäiltyä tapon yritystä, joka tapahtui Oulussa Kaukovainiolla lauantaina 15. kesäkuuta aamuyöllä. Viime viikolla Meri-Toppilassa yksi kuoli puukotuksessa.

Mitä kaupungissa oikein tapahtuu, ovatko väkivallanteot Oulussa yleisiä? Kysyimme asiasta eri tahoilta.
[...]
Poliisi on epäillyt tiistain puukotusta kopioksi aiemmasta 12-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen lapsen puukotuksesta. Keskiviikon puukotuksen tekijä on itse sanonut, että toimi rasistisessa tarkoituksessa. Uskotko, että tekijöitä on yllytetty tai tekoja masinoitu?

– Ennemminkin taustalla on mielestäni pahoinvointi. Ei kukaan ihminen, joka voi hyvin, lähde toteuttamaan tällaisia tekoja.

Mistä se mielestäsi kertoo, että väkivallan teot ovat kohdistuneen ulkomaalaistaustaisiin?

– Rasismi ja sen syyt ovat moninaiset. Kehottaisin ihmisiä tutustumaan rohkeasti toisiinsa ja opettelemaan, tuntemaan myös henkilökohtaisesti ulkomaalaistaustaisia ihmisiä ja sitä myötä ymmärtämään, että ihmisiä me olemme kaikki.
[...]

--- Lainaus päättyy ---

Niobium:
^ Mitäpä jos matut vain opettelisivat käyttäytymään ihmisiksi? Vähentäisi kummasti rasismia.

Täälläkin kylillä pyörii ihan fiksusti käyttäytyvä tummaihoinen nuori. Ei mitään ongelmaa hänen suhteensa. Paikallinen kantisporukka on tottunut häneen ja pyörii porukoissa kuin kuka tahansa ikäisensä nuori. Se kaikki lähtee siitä, että osaa käyttäytyä siististi.

Jos matujen annetaan laumaantua, niin ongelma on valmis. Keksivät vähän ryöstellä ja pahoinpidellä toisia nuoria. Siitä se kierre lähtee, muuta aina syy löytyy rasismista. Se on kuin taikaviitta, jonka suojissa voi tehdä mitä hyvänsä.

Histon:
Boldaus: YLE huolehtimassa totuudenmukaisten mielikuvien välittämisestä. Huutonaurua.  ;D Taitaa YLE:llä muuten jännäkakkaa pukata budjettileikkauksia odotellessa. YLE ajaa nyt tätä "monimuotoisuus" narratiivia kuin käärmettä pyssyyn. Kävikö "monikulttuurisuus" liian hapokkaaksi? .

https://yle.fi/a/74-20098287


--- Lainaus ---Vastaavalta päätoimittajalta: Puuroa ja velliä ei saa sotkea, kun keskustellaan median moniäänisyydestä

Toisiinsa liittymättömien faktojen yhdistely saattaa johtaa tilanteeseen, jossa mielikuva ei enää vastaa todellisuutta. Vastuullinen journalismi huolehtii faktojen pitävyyden lisäksi myös siitä, ettei asioista synny virheellisiä mielikuvia.
[...]
Väärien mielikuvien välttämiseksi monimuotoisuutta Ylessä kannattaa tarkastella (ainakin) kolmesta eri suunnasta. Kokonaisuudet ovat hyvin erilaisia ja niiden edistäminen on varsin eri vaiheissa. Nämä ovat nyt päässeet harmillisella tavalla julkisessa keskustelussa sotkeutumaan.

***

Ensiksikin monimuotoisuus ja -äänisyys on yrityskulttuurikysymys. Työ on täysin arkista valtavirtaa kaikissa aikaansa seuraavissa suurissa suomalaisissa yrityksissä: Kone, Nokia, Neste, Supercell…

Kilpailu osaavasta työvoimasta vaatii sitä, että työkulttuurissa huomioidaan ihmiset sellaisena kuin he ovat. Näin saadaan paras mahdollinen lahjakkuus käyttöön ja yritykset menestyvät. On tunkkaista luoda kuvaa siitä, että diversiteetti- ja inkluusioasioissa olisi jonkinlaista mystiikkaa, kun ne ovat yritys- ja työelämässä nykyään keskeisiä onnistumisen elementtejä.
[...]
Parhaiten kehittymisessä auttaa kriittinen ja rakentava palaute, jossa puurot ja vellit eivät mene sekaisin. Kansanvallan tukeminen merkitsee meille myös suomalaisuuden puolustamista. Tai oikeastaan niitä kaikkia erilaisia suomalaisuuden muotoja, joita Suomessa on.

Kun näemme, kuulemme ja tunnemme toisemme vähän paremmin, Suomella menee paremmin.

Menestyvä Suomi ei synny riidoista eikä eripurasta vaan ymmärryksestä ja ihmisen arvostamisesta. Tätä taistelua jatkamme ajassa, jossa maailma ja Suomi muuttuu niin rakenteeltaan kuin demografialtaan poikkeuksellisen hurjaa vauhtia.

Ylen vastaavat päätoimittajat:

Johanna Törn-Mangs
Ville Vilén
Jouko Jokinen
Panu Pokkinen
--- Lainaus päättyy ---

Entä jos sille demografian hurjalle muutokselle vaikka tehtäisiin jotain? Monikulttuuria vastaan on aktiivisesti taisteltava, muuten Suomi ja suomalaisuus (huom. yksikkömuoto) on menetetty. YLE on lakkautettava

DuPont:
https://yle.fi/a/74-20097964
YLE uutisessaan yrittää pelastaa Bideniä, jotta maa säästyisi Trumpin vallalta....
Taattua YLE-objektiivisuutta, mutta yksi kohta pisti silmään uutisessa:

--- Lainaus ---...Korkeimman oikeuden liberaali ikoni Ruth Bader Ginsburg ei aikoinaan malttanut luopua vallasta ja vitkutteli eläköitymistään, vaikka monet demokraatit patistivat häntä luopumaan Barack Obaman vielä ollessa presidentti.

Donald Trump voitti monen yllätykseksi Hillary Clintonin, ja Ginsburgin kuoltua hän pääsi nimittämään konservatiivituomarin liberaalin tilalle. Seurauksena oli aborttioikeuden kumoaminen.
--- Lainaus päättyy ---
USA:n korkein oikeus ei kumonnut aborttioikeutta, vaan jätti aborttikysymyksen osavaltioiden päätettäväksi. Joissakin osavaltioissa aborttioikeutta on tiukennettu, toisissa taas lievennetty.

DuPont:
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/721c8095-b512-4860-a588-5f1356a17abd

--- Lainaus ---Tätä republikaanit suunnittelevat – Project 2025 -ohjelma hyytää selkäpiitä
Yhdysvalloissa republikaanipuolue suunnittelee Trumpin valinnan käynnistämää kokonaisvaltaista hallinnon haltuunottoa, jossa tuhansia valtion virkamiehiä pyritään korvaamaan Trumpille lojaaleilla rekrytoinneilla. Trump itse kieltää olevansa osallinen ohjelmassa.
--- Lainaus päättyy ---

Todellisuus on erilainen IL:n skandaaliuutisesta:
USA:ssa presidentin vaihtuminen aina johtaa 5000-6000:n virkamiehen vaihtumiseen, sekä liittovaltio-, että osavaltiotasolla. Presidentti yleensä nimittää uudet johtajat kaikkiin yhteiskunnan organisaatioihin/laitoksiin. Se on normikäytäntö. Biden teki niin. Obama ja Bush tekivät niin. Reagan ja Clinton tekivät niin. Vuoden päästä Trump tekee niin, koska on normikäytäntö!

USA:ssa virkamiesten kohdalla on eri käytäntö kuin Suomessa. Suomessa suositaan virkamiesuraa, jossa kohotaan pikkuhiljaa ylös ja sitten istutaan kuin tatit, kun virka saavutetaan. USA:ssa taas monet julkisen sektorin viranhaltijat vaihtuvat eri piireistä. Jotkut nimitetään yksityissektorilta, toiset yliopistoista, jotkut sieltä virkamiessektorilta. Ja kun pesti päättyy, he palaavat ehkä entisiin hommiin tai sitten hakevat uusia hommia. Heidän systeeminsä tässä asiassa on paljon parempi ja liikkuvampi, koska nuo virkamiehet eivät ole niitä tatteja, jotka ovat vuosikymmeniä olleet jossakin stanan virastossa.

Siksi Suomessa halutaan tehdä poliittisia virkamiesnimityksiä, koska siteen puolueet saavat omia virkamiestatteja systeemin sisään! USA:n systeemi on paljon fiksumpi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta