UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju  (Luettu 179797 kertaa)

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #240 : 15.12.2018, 14:23:42 »
Kerrottiin Senegalin kalastajista ja siitä että joka toinen nuori mies on jo kalojen ja sitä kautta tienestin vähyyden takia joutunut lähtemään Eurooppaan, jossa ansaitaan (tai vaihtoehtoisesti kevyemmällä keinolla sosiaaliavun muodossa) kahdessa vuodessa se summa, jota varten pitää Afrikassa olla koko elämänsä ajan olla joskus jopa kaksi viikkoa kerrallaan pienessä paatissa merellä. Sama Trumpin-haukkuja-reportteri teki ohjelman lopuksi analyysin senegalilaisten kansainvaelluksesta Eurooppaan: kansainvaellus on eurooppalaisten, Japanin ja USA:n syytä, jotka kalastavat paremmilla aluksillaan ja keinoillaan meren tyhjäksi. Senegalilaisilla ei ole siksi mitään muuta mahdollisuuta kuin lähteä pois Afrikasta.

Luulin, että tuota valheellista ryöväystarinaa levitetään vain Suomessa, mutta on siis kansainvälinen.

Oikeastihan tuo on pelkkää fantasiaa. EU:lla on kalastussopimus Länsi-Afrikan maiden kanssa, ja ongelma on, että afrikkalaiset eivät tahdo noudattaa sitä.

Saksassa on käynnissä massiivinen kansan aivopesu, jossa käydään läpi yksi fantasiaselitys toisensa jälkeen jatkuvalla toistolla. Yhtä tiheä toisto on saksan tv-kanavilla natseja koskevissa dokumentaatioissa. Niitä tulee jatkuvasti tuutin täydeltä monelta kanavalta yhtä aikaa. Myös natsien tekemien antisemitististen rikosksien vuosipäiviä muistetaan viettää ahkerasti, muita rikoksentekijöitä kuin vanhat (ja uudet) natsit ei mainita. Paha = vain natsi, paha = vain natsi, paha = vain natsi valuu jatkuvana vuolaana virtana syyllisyyttä tuntevien saksalaisten tietoisuuteen.

Sama juttu Itävallan valtamedian kanssa, tosin niistä -samoin kuin joskus Saksassakin- löytyy edes joskus kriittisiä valonpilkahduksia. Sveitsin media on pykälää kriittisempi. Suomessa ei valtamokutuksesta poikkeavaa tiedotusta löydy kuin korkeintaa Persujen lehdestä. Suomi on muuttunut merkeleellistyneen Saksan uudeksi itäosaksi - Finno-DDR:ksi...
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 703
 • Liked: 2168
 • Sus siunatkoon
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #241 : 15.12.2018, 14:51:01 »
Uutinen joka oli alunperin varsin informatiivinen, neutraali ja todennäköisesti paljon enemmän Supon oman raportin näköinen muutettiin kirjoittamisen jälkeen toiseksi. Tuo on oikeasti tuottamuksellista vaivannäköä lukijoiden johdattelemiseksi halutuille harhapoluille ja jo kertaalleen tarjoillun tiedon pimittämistä.

Siis tarkoitat uutisen ensimmäisen julkaisun jälkeen uutisen uudelleen kirjoittamista siten ettei lukija tiedä, miten uutista on muokattu. Muokkaus näkyy korkeintaan muutosajankohtana ei mitenkään muuten. Tämä näyttää olevan arkipäivää valtamedian julkaisuissa eikä vaihtoehtomediatkaan tee tässä poikkeusta. Ainoa keino havaita uutisten muuttaminen jälkikäteen on jäljentäminen ja kopiointi, mitä on harrastettu tällä foorumilla. Tekijänoikeuslait taas ovat  mielipiteenmuokkausjournalismin suojana, joten jäljentämisen ja kopioinnin on oltava nk. soveliaaksi katsotuissa rajoissa tai tehtävä yksityisesti ja tuotava näytille vain räikeimmät tapaukset.


Mutta varsinaiseen asiaan mennäkseni olen odottanut jo vuosia, että toimittajien ammattikunnassa alkaisi näkyä avautumista ettei valtamediassa ole kaikki hyvin - tai kuten me valtamedian nykyään näemme ja mitä siltä odottamme. Kuluneella viikolla sattui silmiini kaksi toimittajan avautumista. Muistan nähneeni ainoastaan yhden vastaavan jokunen vuosi sitten. Ehkä näitä on ollut muitakin, mutta eivät vain ole sattuneet omalle kohdalle.

https://www.kansalainen.fi/toimittaja-jalkanen-neljannen-valtiomahdin-median-tulisi-ottaa-valtansa-takaisin-ja-paasta-viestittamaan-asioista-asioina/

Lainaus
Toimittaja Jalkanen: Neljännen valtiomahdin (median) tulisi ottaa valtansa takaisin ja päästä viestittämään asioista asioina

Miksi media vaikenee? Nyt GCM-siirtolaisuussopimuksesta.
– Suomalaisen median toimituksiin on tullut ”näkymätön käsi”, joka määrää, mistä asioista kirjoitetaan ja mistä näkökulmasta, toteaa pitkän linjan freelance-toimittaja Timo-Olavi Jalkanen. Uusimmaksi esimerkiksi nousee YK:n GCM-siirtolaisuussopimukseen liittyvä uutisointi. Vastaus toimituksista oli selvä: ”Tätä aihetta ei käsitellä” ja ”Nyt vain on näin, että tästä ei kirjoiteta”.

Tapaan Timo-Olavi Jalkasen satamakahvilassa Helsingissä. Sumu peittää meren ja Jalkanen haaveilee, että ehtisi vielä käydä kuvaamassa utuista merimaisemaa. Jalkasella on yli 20 vuoden kokemus toimittajana ja valokuvaajana.

– Teen sitten lehtijuttua tai haastattelua televisioon, niin haluan nähdä ihmistä livenä, kuulla mitä hän oikeasti ajattelee.

Juttujen kohteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Jalkanen teki televisioon Juice Leskisen viimeisen haastattelun, hän on kirjoittanut kymmenien sivujen artikkelin nanoteknologiasta ja tavannut lukuisia mielenkiintoisia ihmisiä helvetin enkeleiden presidentistä mustalaisten kuninkaaseen.

– Kun haastattelin venäläisiä mafiosoja, jotkut suuttuivat miten kehtasin tavata tällaisia tyyppejä, mutta kyllä mua kiinnostaa se, mikä heidän maailmansa oikeasti on.
...

Toimitusten näkymätön käsi

– ”Myyvä asiajuttu” oli vuosikymmen sitten arvostettu ja haluttu. Mutta myöhemmin, varsinkin, jos juttu liittyi politiikkaan tai poliittisiin henkilöihin, uutispäällikkö ei pystynytkään päättämään, vaan hänen piti kysyä ”yläkerrasta”. Siellä olikin muita, jotka määrittivät juttulinjaa, eikä se uutispäällikköpomo.

Jalkanen kuvailee uutta päättävää tahoa ”näkymättömäksi kädeksi”, joka päättää artikkeleista ja mistä näkökulmasta saa kirjoittaa.
...


Hieno juttu linkistä kokonaan. Täältä jälleen pisteet Kansalaisen toimitukselle hienosta artikkelista. Mielessä on jo ollut pistää ropoja Kansalaisen hyväksi, tämän julistamisen sijasta kun saisin toimittua. Sitten Arto Luukkanen nostaa yllättävästi blogi-kirjoituksessaan toimittaja Maria Asuntan kirjoituksen, jonka sisältö on saman suuntainen edellisen Timo-Olavi Jalkasen näkemyksen kanssa.

https://beta.oikeamedia.com/o1-92034

Lainaus
Blogi: Arto Luukkanen, to 13.12.2018 23:46

Viimeinen blogi vapaan sanan hautajaiset USARISSA?

Ikivanhan tavan mukaan kuolemaantuomitulla oli Isossa-Britanniassa mahdollisuus ns. viimeisiin sanoihin. Termi oli ” final statement” ja se ehkä sopii tähän kun Uusi Suomi on heittelemässä nyt eri tavalla kirjoittavia ajattelijoita pois keskuudestaan.
...

Ei mulla muuta! Kiitos!

Maria Asunta

Mutta mitäs minä vain lässytän vapaasta sanasta; liitän mukaan ansioituneen ja taitavan toimittajan Maria Asunnan erinomaisen kirjoituksen (jota saa lainata hänen luvallaan) tähän!

Maria halusi vielä todeta, että ” etten käy yksittäisiä kollegoita vastaan vaan puhun toimituspolitiikasta. Suomessa on tietysti erittäin hyviä arvostettuja toimittajia!”

”Lähes 20 vuotta toimittajantöitä tehneenä ja kymmeniä aikakaus- ja sanomalehtiä (mm. AL, SK, KSML) avustaneena en olisi ikinä uskonut näkeväni aikaa, jolloin perinteinen mediamme julkaisee näin mittavasti propagandaa, mielipiteenmuokkausta ja jopa valeuutisia, - ja jättää samalla julkaisematta yleisesti erittäin merkityksellistä tietoa.

Olen havainnut, että nykyään tilastoja tulkitaan miten parhaaksi nähdään, uhkakuviksi nostetaan marginaali-ilmiöitä ja subjektiivisia uhkakuvia käsitellään objektiivisina faktoina. Juttuihin haastatellaan kavereita["...]

Tämäkin juttu on parasta nauttia kokonaan linkistä.


Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #242 : 15.12.2018, 14:53:15 »
Entä Suomen rannikon kalastajat? Eiköhön niidenkin saalit ole pienentyneet huomattavasti ja enää vain hyvin pieni osa rannikon väestöstä kykenee elämään kalastuksesta. Ketäs me nyt tästä syytettäisiin? Jos menneisyydessä suomalaisten (ja muidenkin eurooppalaisten) oli löydettävä itselleen uusi elinkeino, kun vanha ei enää pystynyt elättämään väestöä, niin miksi afrikkalaisiin ei päde sama asia? Joo tiedän: suomalaiset muutti mm. Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin leivän perässä, mutta huom! :eivät ne menneet sinne väkivalloin ja toisten elätettäviksi. Omista pakolaisistakin huolehdittiin itse, vaikka koko maa oli sodassa. Maa rakennettiin sodan jälkeen itse uudelleen. Afrikkalaisiin ja lähi-itäläisiin pätee näköjään ihan muut luonnonlait kuin muihin. Medialla on niin kova hätä tukea kansainvaellusta tukevia hallituksia, että se ei suostu antamaan meille hetkenkään hengähdystaukoa valheellisten selittelyjensä ja analyysiensä kanssa. Kuvitteleeko media hyötyvänsä tästä jotenkin itse? Ajan mittaan kuonokoppaa kiristetään entistä tiukemmaksi ja lopulta puolet journalisteista istuu vankilassa milloin mistäkin vihapuheesta (= kaikki mokutistiseen vallankumoukseen kohdistuva (keksittykin) kritiikki) syytettynä. Kirjoitetaan lopulta pelkkiä politbyron sanelemia julistuksia. Tätäkö ne kaikki haluaa?
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 664
 • Liked: 21994
 • Quid est veritas?
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #243 : 15.12.2018, 15:15:53 »
Saksalaiset aivopestään jo pikkulapsesta saakka tuntemaan häpeää saksalaisuudestaan, ja tiedotusvälineet ruokkivat siellä jatkuvasti tuota itseinhoon perustuvaa maailmankatsomusta. Suomalaisesta näkökulmasta on vaikea ymmärtää, kuinka saksalaiset jaksavat sukupolvesta toiseen kokea syyllisyyttä siitä itävaltalaisesta korpraalista. Olen monesti keskustellut tuosta ilmiöstä saksalaisten ystävieni kanssa ja yrittänyt saada heidät ymmärtämään, että ei se ole heidän vikansa, mitä kolmannessa valtakunnassa tapahtui, kun he eivät olleet silloin vielä syntyneetkään.

Nuivia löytyy kaikkein eniten entisen Itä-Saksan alueelta. Paradoksaalisesti siellä ei ihmisiä kasvatettu samalla tavalla häpeämään menneisyyttään. Propaganda kohdistui enemmänkin siihen, kuinka Länsi-Saksa olevinaan jatkoi Hitlerin Saksan perinteitä.

Itävalta on jo selvästi Saksaa nuivempi, mutta kaikkein realistisin asenne kansainvaelluksiin on sveitsiläisillä. Siellä ei pelätä julkaista esim. lehdistössä hyvinkin kriittisiä juttuja monikulttuurisuuden ihmeistä.

Meidän oma tärähtäneistömme on toki myös hyvin innokas syyttämään kaikkia mokutuksen vastustajia natseiksi ja fasisteiksi. Saksassa se vain sattuneesta syystä toimii huomattavasti tehokkaammin.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori
Hyvää oppi tekee terroristillekin!
- Jari Taponen, ylikomisario

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #244 : 15.12.2018, 15:41:21 »
Mihin suuntaaan journalistien enemmistö hallituksen juoksupoikana on menossa,, näkyy huolestuttavan usein jopa Welt-lehden jutuissa ("Merkeliä kunnioitettiin puoluekokouksessa nousemalla seisomaan ja antamalla hänelle useita minuutteja kestävät aplodit...") ja otsikoissa: "Merkel näyttää pienillä eleillä suuruutensa". Seuraa paatoksellinen ylistysjuttu, josta Korean Kimin propagandaosastokin olisi huikean ylpeä...

Merkelin tunteellisuutta (liikuttui kunnianosoitusten johdosta kyyneliin) ja kykyä empatiaan, minimalistista paatosta (=Merkelin tunteettomuudella omaa kansaa kohtaan on nyt ihan uusi nimilappu) jne. muistetaan jatkuvasti painottaa ja saada iskostumaan se ihmisten mieliin.
« Viimeksi muokattu: 16.12.2018, 09:56:46 kirjoittanut Alabama »
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #245 : 15.12.2018, 21:51:49 »
Kerrottiin Senegalin kalastajista ja siitä että joka toinen nuori mies on jo kalojen ja sitä kautta tienestin vähyyden takia joutunut lähtemään Eurooppaan, jossa ansaitaan (tai vaihtoehtoisesti kevyemmällä keinolla sosiaaliavun muodossa) kahdessa vuodessa se summa, jota varten pitää Afrikassa olla koko elämänsä ajan olla joskus jopa kaksi viikkoa kerrallaan pienessä paatissa merellä. Sama Trumpin-haukkuja-reportteri teki ohjelman lopuksi analyysin senegalilaisten kansainvaelluksesta Eurooppaan: kansainvaellus on eurooppalaisten, Japanin ja USA:n syytä, jotka kalastavat paremmilla aluksillaan ja keinoillaan meren tyhjäksi. Senegalilaisilla ei ole siksi mitään muuta mahdollisuuta kuin lähteä pois Afrikasta.

Luulin, että tuota valheellista ryöväystarinaa levitetään vain Suomessa, mutta on siis kansainvälinen.

Oikeastihan tuo on pelkkää fantasiaa. EU:lla on kalastussopimus Länsi-Afrikan maiden kanssa, ja ongelma on, että afrikkalaiset eivät tahdo noudattaa sitä.

Toki on kansainvälinen ryöväritarina. Laitoin googlen hakuun kalastus, afrikka ja sopimus:


Kolme ensimmäistä googlaustulosta, jotka kaikki Saksan vasemmistolasiväritteisten lehtien artikkeleja:

Der Spiegel:
Lainaus
"Kalastusta Afrikan rannikolla: Eurooppa ostaa meret tyhjiksi"

Toiset saavat kalaa liiaksi asti, toiset jäävät nuolemaan näppejään: koska EU maksaa miljoonia euroja korruptoituneille valtioille, saavat eurooppalaiset troolarit ryöstellä Afrikan rannikon kalastusalueilla. "Käteistä kaloista" (Cash for Fish) on kyseenalaisen kaupankäynnin nimi -maan väestölle ei jää juuri mitään saaliiksi.

Onko se periaatteessa ryöstämistä jos ostaa joltakulta jotakin? Tämän logiikan mukaan on kaupankäynnin nimi "ryöstö" mikäli myyjänä on afrikkalainen ja ostajana eurooppalainen. Tulee väkisinkin mieleen orjakauppa, jossa usein myyjinä olivat afrikkalaiset orjakauppiaat ja ostajina eli ns. ryöstäjinä eurooppalaiset tai niiden jälkeläiset Amerikan mantereella. Bad guy on joka tapauksessa aina poikkeuksetta eurooppalainen, jonka kuuluu kärsiä pahoista teoistaan ja avata kukkaronsa sitä hamuaville uhreille. Afrikkalainen on poikkeuksetta uhrin roolissa eikä sen negatiivisista puolista saa keskustella.

Lainaus
Fischfang vor Afrikas Küste
Europa kauft die Meere leer
Die einen bekommen Fisch im Überfluss, die anderen gehen leer aus: Weil die EU Millionen Euro an korrupte Staaten zahlt, dürfen europäische Trawler die Fanggründe vor der Küste Afrikas plündern. "Cash for Fish" heißt das fragwürdige Geschäft - für die Einheimischen bleibt fast nichts übrig.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/fischfang-vor-afrikas-kueste-europa-kauft-die-meere-leer-a-712541.htmlDie Zeit:
Lainaus
"Kalastuspolitiikka: Euroopan megatroolarit ryöstelemässä Afrikan edessä"

EU maksaa vuosittain miljoonia siitä, että sen kalastuslaivasto saa kalastaa Afrikan edustalla. Meret tyhjenevät, paikalliset kalastajat syrjäytetään.

Eurooppalaisten vika, kun afrikkalaisten kansojen edustajat tekee omasta vapaasta tahdostaan kauppoja, jotka eivät hyödytä paikallisia ainakaan suoraan ja jonka tulosta virtaa osa vallanpitäjien privaattikassaan. Jos Eurooppaa puolestaan tekee huippuultramegatyperiä kauppoja eli maksaa satoja miljardeja (suoraan afrikkalaisille ns. maahanmuuttajille tai epäsuoraan afrikkalaisten kotimaahansa lähettäminä avustuksina + lisukkeena kehitysapu) Afrikan nuorista ongelmia aiheuttavista ylijäämämiehistä, niin se ei olekaan Euroopan ryöstämistä vaan jaloa avustamista -puolin ja toisin.

Lainaus
Fischereipolitik:
Europas Megatrawler auf Beutezug vor Afrika

Die EU zahlt jedes Jahr Millionen, damit ihre Flotte vor Afrika fischen kann. Die Meere leeren sich, heimische Fischer werden verdrängt.

https://www.zeit.de/wirtschaft/2012-03/fischereipolitik
Süddeutsche Zeitung:
Lainaus
"Kalastus - Varkautta merellä"

   • Troolarit kalastavat Länsi-Afrikan edustalla meren tyhjäksi, myös eurooppalaisa mukana.
   • EU halusi oikeastaan kieltää laittoman kalastuksen, mutta jäsenvaltiot torpedoivat  pyrkimyksen
   • Koska maan asukkaat menettävät tämän takia toimeentulonsa, pakenevat he -yleensä Euroopan suuntaan.

Tämä kolmas artikkeli on täysin peittelemätöntä avoimet rajat-propagandaa ja melkoisen törkeää eurooppalaisten syyllistämistä. Avoimien rajojen ja rajattoman maahanmuuton pääagitaattori instituutio nimeltään EU halutaan kuvata korkean moraalin ilmentymäksi, joka haluaisi estää kaupanteon eli tässä laittomaksi kuvatun toiminnan (HAH!), mutta joutuu jäsenvaltioidensa torpedoimaksi ("torpedoiminen" haluaa saada aikaan mielleyhtymän siitä, että EU toimi -ah niin korkean- moraalinsa vastaisesti ja pakon edessä)  Eurooppalaiset -siitä huolimatta, että ovat taas maksaneet afrikkalaiselle valtiolle selvää rahaa useita miljoonia- ovat taas syypäitä afrikkalaisten kärsimyksiin ja köyhyyteen ja nämä JOUTUVAT PAKENEMAAN -ei suinkaan lähialueille Afrikkaan vaan ainoaan mahdolliseen ilmansuuntaan, pohjoiseen, kaukana kaukana vaarallisen matkan ja vuorten ja meren takana odottaa heitä vanha eurooppalainen tuttava… rahapussi!…

Lainaus
Vor Westafrika fischen ausländische Trawler das Meer leer, auch aus Europa.

Die EU wollte illegale Fischerei eigentlich unterbinden, die Mitgliedsstaaten unterlaufen die Bemühungen aber.

Weil die einheimischen Fischer so ihre Lebensgrundlage verlieren, fliehen sie häufig - meist in Richtung Europa.

https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/fischfang-wie-eu-staaten-das-meer-vor-westafrika-leerfischen-1.3687643
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 230
 • Liked: 3267
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #246 : 16.12.2018, 02:37:43 »

"Ruotsissa samoin kuin lähes kaikissa EU-maissa aiemmin marginaalissa olleet kansallismieliset ja osittain äärioikeistolaiset puolueet vahvistuvat ja tekevät hallitusten muodostamisesta entistä vaikeampaa."


Vanhasen haastattelu 14.12.2018
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html


Miten SD on vaikeuttanut hallituksen muodostamista, kieltäytymälläkö vai työntämällä kapuloita rattaisiin? Muut Ruotsin eduskuntapuolueethan ovat täysin syyttömiä hallitusratkaisun hitauteen vai mitä HS/Vanhanen?

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 730
 • Liked: 2473
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #247 : 16.12.2018, 05:27:48 »
SD ei ole Ruotsissa mitenkään vaikeuttanut hallitusneuvotteluja.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 631
 • Liked: 17937
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #248 : 16.12.2018, 08:27:03 »
SD ei ole Ruotsissa mitenkään vaikeuttanut hallitusneuvotteluja.

Yleensä poliitikkoja jotka pitävät yksilöiden, puolueiden tai kansanryhmien olemassaoloa itsessään ongelmana on paheksuttu ja heidän näkemyksensä vähintäänkin kyseenalaistettu. Mutta sitten on näitä Parempia Syitä joita ei tarvitse kai edes perustella...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 921
 • Liked: 2080
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #249 : 16.12.2018, 08:34:18 »
"Merkeliä kunnioitettiin puoluekokouksessa nousemalla seisomaan ja antamalla hänelle useita minuutteja kestävät aplodit..."

Kuten Neukkulassa ennenwanhaan. Se joka istui tai lopetti ensimmäisenä taputuksen Stalinin puheen jälkeen sai matkan Permin leireille.

"Miten SD on vaikeuttanut hallituksen muodostamista?".
Olemalla olemassa, enää vanhat puolueet eivät pysty sopimaan ja sumplimaan keskenään puolisalassa kaikesta.

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 011
 • Liked: 12466
 • "Ich bin Jude"
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #250 : 16.12.2018, 09:50:11 »
"Merkeliä kunnioitettiin puoluekokouksessa nousemalla seisomaan ja antamalla hänelle useita minuutteja kestävät aplodit..."

Kuten Neukkulassa ennenwanhaan. Se joka istui tai lopetti ensimmäisenä taputuksen Stalinin puheen jälkeen sai matkan Permin leireille.

--

Ja "uutinen" kuin Pravdassa aikanaan. Tähän on tultu.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #251 : 16.12.2018, 10:05:08 »
"Merkeliä kunnioitettiin puoluekokouksessa nousemalla seisomaan ja antamalla hänelle useita minuutteja kestävät aplodit..."

Kuten Neukkulassa ennenwanhaan. Se joka istui tai lopetti ensimmäisenä taputuksen Stalinin puheen jälkeen sai matkan Permin leireille.

--

Ja "uutinen" kuin Pravdassa aikanaan. Tähän on tultu.

Vieläpä entisten konservatiivien, nykyiseltä nimeltään Kristillis-demokraattinen Liitto, puoluekokouksessa!

Kristillinen- ja demokraattinen-sanat poistetaan nimikkeestä tulevaisuudessa ja puolueen nimeksi tulee Neu-Liitto...  :flowerhat:
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 906
 • Liked: 17307
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #252 : 16.12.2018, 13:08:16 »
"Merkeliä kunnioitettiin puoluekokouksessa nousemalla seisomaan ja antamalla hänelle useita minuutteja kestävät aplodit..."

Kuten Neukkulassa ennenwanhaan. Se joka istui tai lopetti ensimmäisenä taputuksen Stalinin puheen jälkeen sai matkan Permin leireille.

"Miten SD on vaikeuttanut hallituksen muodostamista?".
Olemalla olemassa, enää vanhat puolueet eivät pysty sopimaan ja sumplimaan keskenään puolisalassa kaikesta.

Demokratia on ongelma, joten ratkaisu...

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #253 : 17.12.2018, 11:27:33 »
Anna meille meidän jokapäiväinen Hitlerimme!

https://meedia.de/2014/04/29/unseren-taeglichen-hitler-gib-uns-heute-jeden-tag-zwei-hitler-dokus-im-tv/

Tämä artikkeli on vuodelta 2014 eli vuotta ennen varsinaisen avoimet rajat-aivopesun käynnistymistä. Tilanne on kärjistynyt tästä vielä huomattavasti.

Yhteenveto jutusta:

   • Saksan TV-dokumenttien lempiprotagonisteihin kuuluu Adolf Hitler (lievästi ilmaistuna, Aatu on oikeasti ohjelmien ehdoton ykkönen!)
   • Vuoden 2014 ensimmäisen neljän kuukauden aikana tuli Saksan kanavilta päivittäin kaksi dokumenttiohjelmaa, jotka käsittelivät Aatua (Media Control TV-lehti Gongin toimesta)
   • Tammikuun ja pääsiäisen 2014 välisenä aikana näytettiin 242 ohjelmaa, jonka nimessä esiintyi sana Hitler
   • Erityisen suosittuja ovat uutislähetysten ja infokanavien Hitler-dokumentit
   • Digikanava Zweiter deutscher Fernseher on näyttänyt tammikuusta huhtikuulle jo 109 Hitler-dokumenttia. Kanava on erikoistunut kansallissosialismi-aiheeseen
   • Valtion ZDF:n infokanavan lähetysajasta on huomattava osa omistettu kansallissosialismille
   • N24-uutiskanava on lähettänyt vuoden 2014 alkukolmanneksella 61 aihetta käsittelevää dokumenttia
   • ntv-uutiskanava suolsi 36 Hitlerdokumenttia samalla aikavälillä
   • Valtion Phönix-kanavalta saattoi katsoa 17 Hitlerohjelmaa
   • Huomiota herättää kanavien samanaikaisesti lähettämät dokumentit, joilla on vaan eri nimet (ntv: Hitlerin salamasota", seuraavana päivänä ZDF: "Hitlerin salamasota 1940)


Tietystä aiheesta tehtyjen dokumenttien näyttämisen taajuus harvenee yleensä ajan kuluessa. Mm. Saksojen yhdistymisen aikaan televisiosta tulvi dokumenttia dokumentin perään DDR:stä, Stasin roolista, Honeckerista jne., mutta lähettämisen frekvenssi pieneni ajan kuluessa ja nyt vain silloin tällöin voi aihetta seurata jonkun dokumentin muodossa. Näin kaikkien muidenkin teemojen kanssa: mm. IS on jo täysin out.

Suuren suuri ja ainokainen poikkeus asiassa on Hitler ja natsit. Viime vuosina on kansallissosialismista tehtyjen dokujen osuus televisiokanavien ohjelmistossa noussut rajusti jo entisestäänkin korkeasta näyttötaajuudesta. Kun vielä ennen vuotta 2015 edellisen artikkelin mukaan Saksan tv-kanavat näyttivät päivittäin keskimäärin 2 dokumenttiohjelmaa (2014), jonka otsikossa esiintyi sana Hitler (natsi-sanaa ei laskettu mukaan, muuten luku olisi huomattavasti suurempi), niin tänä vuonna uutiskanavat suoltivat jo usein koko päivän ja illan ajan dokumentteja natseista ja Führeristä (eilinen päivä ntv-uutiskanavalla oli juuri tällainen). Samoja dokumentteja toistetaan samana päivänä useaan kertaan.

Mieleen tulee väkisinkin, että jotkut tahot suorastaan tarkoituksellisesti haluavat aivopestä katsojia. Saksalaisia manipuloidaan tuntemaan pelkoa natsiksi leimautumisesta ja siitä, että muuttuu muiden silmissä "hylkiöksi". Samalla suggeroidaan, että näin voi käydä todella helposti, huomaamattakin voi korkea moraali murentua mikäli ei ole koko ajan varuillaan. Syyllistäminen ja huono omatunto seuraa automaattisesti. Samanaikaisesti mediasta tulvii joka taholta juttua tavallisista ihmisistä, jotka eivät juokse vihervasemmiston mainstreamin perässä ja kritisoivat vieraiden kulttuurien massatuontia maahan ja sen aiheuttamia ongelmia: näitä nimitellään estoitta natseiksi ja rasisteiksi.


Lainaus
So viel Hitler war noch nie im Kino.

Sieben Stunden und vierzig Minuten dauerte Samstag während des Münchner Filmfests die Welturaufführung des Dokumentarfilms „Wer war Hitler“ in der Hochschule für Fernsehen und Film am Bernd-Eichinger-Platz. Ganz ungeschminkt, ohne Einspieler oder Spielfilmszenen. Sozusagen Hitler pur.
Der Produzent des Spielfilms „Der Untergang“ kam mit zweieinhalb Stunden aus. Doch bereits in diesem Film-Fall machte sich das Steißbein unangenehm bemerkbar.

Hermann Pölking (63), Filmemacher und Autor des gleichnamigen vom be.bra-Verlag veröffentlichten Buchs (784 Seiten, 36 Euro) ist zuversichtlich, dass seine Monumental-Doku genug Menschen anlockt, um die 1,35 Millionen Euro Kosten (je zur Hälfte finanziert durch Filmföderung und private Investoren) einzuspielen.
Pölking zu BILD am SONNTAG: „Wahre Fußballfans gucken sich bei einer EM auch schon mal neun Stunden lang alle Spiele des Tages an. In Deutschland leben etwa 2,5 Millionen Menschen, die sich intensiv für Geschichte interessieren. Die will ich ansprechen.“


Sein Ziel sei es, erklärt Pölking, „die Geschichte des Nationalsozialismus in die Alltagsgeschichte der Deutschen einzubetten“.

https://www.bild.de/news/inland/dokumentation/laengste-doku-aller-zeiten-52298310.bild.htmlVarsinaisia megaprojekteja kyhätään kasaan huomion viemiseksi pois todellisista ongelmista, vatkotaan sen sijaan omalle ideologialle mieleisiä tapahtumia menneisyydessä ja valmistetaan seitsemänkin tuntia kestäviä yksiosaisia (!) eepoksia kuten 2017 "Kuka oli Hitler". Monumenttidoku sai kustannuksista valtion avustuksina puolet, toinen puoli tuli Filminedistämiskeskuksesta ja yksityisiltä rahoittajilla (Fazer?!????), tekijänä Televisio- ja elokuvakorkeakoulu Bernd-Eichinger-Platz. Ilmeisesti halutaan pitää huoli myös siitä, että tulevaisuuden dokumentintekijöiltä sujuu politiikan ja median himoitsema aihe: natsit. Filmintekijä Hermann Pölking on rustannut aiheesta samannimisen kirjankin ja hänen tavoitteenaan on "kansallissosialismin historian sovittaminen saksalaisten jokapäiväiseen historiaan". Nimenomaan! Tavoite on minusta jo enemmän kuin saavutettu!

Eilisen iänikuisen natsi-kestotarjonnan kyllästämänä piipahdin katsomaan, miten Trumpin haukkuminen sujuu CNN:llä. Bingo! Siellä kaksi totisen näköistä uutistenlukijaa kertoili Trumpin jostakin viimeisimmistä virheistä/naurettavuudesta/kovasydämisyydestä ja uutisen (!) taustafilminä soljui blondiksi muutetun Alec Baldwinin yhden ainoan suun mutristusilmeen kattava pitkäveteinen ja tympäisevä Trum-parodia. Argumentit ovat näköjään loppuneet CNN:lläkin, mikäli niitä on siellä ikinä ollutkaan.

Apropos blondi! Zäppäilin netissä edestakaisin Saksan nettiuutisia ja törmäsi jossakin "laatulehdessä", ehkä se oli Weltissä, Nürnbergin kolmen naisen katupuukotusjupakassa otsikkoon, joka meni suurin piirtein näin: "Tummanvaalea mies puukotti kolmea naista Nürnbergissä".

P.S. Nähty verkkokaupassa, vain 10,50 €!


P.P.S. Pientä esimakua tarjonnasta

https://uebermedien.de/10977/apokalypse-hitler-wie-ein-mann-n-tv-eroberte/


Nazi-Geheimnisse - Hitlers okkulter Wahn
Nazi-Geheimnisse - Hitler und der Papst
Mega-Projekte der Nazis - Hitlers Todeszüge
Mega-Projekte der Nazis - Hitlers Blitzkrieg
Mega-Projekte der Nazis- Hitlers Deportationen
Mega-Projekte der Nazis - Hitlers Italienische Festung
Mega-Projekte der Nazis - Geheimwaffe im Pazifik
Mega-Projekte der Nazis - Hitlers Luftwaffe
Mega-Projekte der Nazis - Hitlers Adlerhorst
Mega-Projekte der Nazis - Super-Panzer
Mega-Projekte der Nazis - Hitlers Todeszüge
Nazis im Exil - Der Nahe Osten
Nazis in Amerika - Den Hass im Auge
Mega-Projekte der Nazis - Die Schlacht um Japan
Der Tag an dem Hitler starb
Hitlers Flucht - Wahrheit oder Legende (8 osaa)
Hitlers geheime Waffen
Hitlers Reich privat
Die Geheimprojekte der Nazis
Böse Bauten
Die Royals und die Nazis
Hitlers Architektur - Spuren vom Westwall bis zur Autobahn
Eva Braun -die Braut des Bösen (2 osaa)
Eva Braun - Hitlers Geliebte
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 398
 • Liked: 1518
 • Somen sakeinta osastoa
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #254 : 20.12.2018, 10:54:50 »
Valeuutista pukkaa!

YLE uutisoi Sanomalehtien Liiton tuoreesta kyselytutkimuksesta. Luotettavimmaksi mediaksi siinä saatiin YLE:n digitaaliset palvelut. Muunsin pisteet kouluarvosanaksi (4 -10) ja sain arvioksi 8+.
https://yle.fi/uutiset/3-10564052  Onhan se korkea, mutta sitten tulee tämä systemaattinen vääristely, josta Hommalla on esimerkkejä. Vastuumedia silti kehuu itseään estottomasti.

Lainaus
Vastuullisen journalismin merkki takaa, että sinä saat totuudenmukaista tietoa siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Sinulla on oikeus muodostaa mielipiteesi luotettavan tiedon pohjalta. --- Journalistin ohjeita noudattava media kertoo ainoastaan tarkistettuja tietoja. --- Jos virheitä kuitenkin sattuu, media korjaa virheensä asianmukaisesti.
https://vastuullistajournalismia.fi/merkki/


Julkisen sanan neuvostoon saa kuulemma jopa valittaa. Siellä ovat valituksia käsittelemässä Elina ”islam on hieno uskonto” Grundström ja Johanna ”vitunvirkkaaja” Vehkoo  kavereittensa kanssa. Taitaa olla turha valittaa. Otan vastuumedian touhuista yhden esimerkin. Kaksi kuukautta sitten YLE kertoi sivuillaan seuraavaa:

Lainaus
Mikään uskonto ei vaadi tyttöjen ympärileikkausta, vaikka sitä harjoitetaankin uskonnon nimissä. ” --- ”Se tehdään mm. tytön/naisen suojelemiseksi esiaviollisilta tai avioliiton ulkopuolisilta suhteilta.”
https://yle.fi/uutiset/3-10434912

Hienoa, että toimittaja muisti senkin, että kyse on perimmältään lapsen omasta parhaasta. Lähteikseen Minna Rosvall antaa seuraavat: TYKS, WHO ja THL. Löytyisi niitä lisääkin, vaikka STM, jonka julkaisusta on seuraava lainaus.

Lainaus
Tyttöjen ympärileikkaus ei liity ns. kirjauskontojen perusopetuksiin. Monet maailman ympärileikatuista naisista ovat muslimeja, mutta samaan aikaan monissa islamilaisissa yhteisöissä käytäntö on tuntematon. Tyttöjen ympärileikkaus on islamia vanhempi tapa, jota harjoitetaan myös kristittyjen, juutalaisten ja animistien keskuudessa.”

Tyttöjen ja naisten ympärileikkauksen estämisen toimintaohjelma 2012–2016 (FGM). Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2012:8
http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/72751/URN:NBN:fi-fe201504226213.pdf

Kun vastuumedia juhlii tällä tietojen tarkistuksellaan, kokeilin, miten se itseltäni onnistuu. Suunnilleen tunnissa kuukkeloin islamin viiden lakikoulukunnan mielipiteet esiin.  Niistä yhdessä tyttöjen ympärileikkaus on pakollista ja neljässä suositeltavaa. Tosin yhdessä (Hanafi) ollaan myös sillä kannalla, että se voisi olla vain luvallista, mutta ei varsinaisesti suositeltavaa eli sunna. Tiukinta kantaa edusti shafi’i –koulukunta, joka vaikuttaa muun muassa Somaliassa ja Egyptissä. Hyllyssäni sattui olemaan - saatanallisen tiedon osastolla - tämän koulukunnan mainio käsikirja ”Reliance of the Traveller: The Classic Manual of Islamic Sacred Law Umdat Al-Salik”, mistä pystyin varmistamaan koulukunnan räävittömän linjan. https://www.amazon.com/Reliance-Traveller-Classic-Islamic-Al-Salik/dp/0915957728

Tietojen tarkistamisen tulos oli, että tyttöjen ympärileikkaus kuuluu islamiin. Yksikään lakikoulukunta ei pitänyt sitä kiellettynä tai edes vähemmän toivottuna. Yksi piti pakollisena, muut suositeltavana.

Vastuumedialla tietojen tarkistaminen taas meni jutun lähteiden perusteella niin, että toimittaja pirautti Turun yliopistolliseen keskussairaalaan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle. Siellä tietysti on parhaiten tiedossa profeetta Muhammedin mielipiteet (rauha ja siunaus hänelle vielä näin jälkikäteen).

Kansa luottaa Yleisradioonsa (8+), YLE vastaa luottamukseen sillä, että vääristelee ja pimittää.

EDIT. lihavoinnit ym.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2018, 16:02:16 kirjoittanut Jorma Teräsrautela »
Älkää työ pojat säästelkö niit sokerloitanne! Myö uijjaan koht.

Eurooppa on muuttunut värikkäämmäksi. Menet minne vain ja tilaat taksin, niin saat pakistanilaisen kuskin.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #255 : 29.12.2018, 09:53:23 »
Julkisuudessa kuohui kolme vuotta sitten, kun Kölnin uudenvuoden aattona islamin kulttuuripiiristä kotoisin olevat nuoret miehet raiskasivat ja ryöstelivät ympäriinsä ja poliittiset vastuunkantajat vähättelivät tai jopa peittelivät päiväkausia tapahtumien kulkua. Median ja poliitiikan väki lupasi pöyristyneelle yleisölle parannusta asiaan. Nyt on kuitenkin politiikan ja median antamat lupaukset paremmasta tiedottamisesta unohtuneet. Kaksi esimerkkiä:


Mitteldeutsche Zeitung:

"18-vuotias nainen jotui kotimatkalla neljän miehen pahoinpitelemäksi ja loukkaantui vaikeasti.

Häntä hoidettiin kahden päivän ajan sairaalassa pään ruhjevammojen takia, kuten poliisin maanantaisesta kertomuksesta käy ilmi. Sen mukaan Pößneckissä mies löi häntä päähän sen jälkeen kun nainen oli vahingossa tönäissyt häntä. Poliisin mukaan nainen oli lievässä humalatilassa.

Kun hän lyönnin johdosta kaatui maahan, joutui hän muutaman miehen potkittavaksi. Tekijät olivat noin 20-vuotiaita. Poliisin mukaan nainen oli menettänyt ohimenevästi tajuntansa.

Kun hän tuli tajuihinsa, olivat tekijät häipyneet paikalta. Poliisi sai vasta lauantaina ilmoituksen vaarallisesta ruumiinvamman tuottamisesta. Tutkijat etsivät silminnäkijöitä. (dpa)"


https://www.mz-web.de/thueringen/schwer-verletzt-18-jaehrige-wird-auf-dem-heimweg-brutal-zusammengeschlagen-31789908

Tekijät olivat neljä miestä. Enempää jutun kirjoittaja ei nähnyt tarpeelliseksi ilmoittaa yleisölle.
Kollegat TAG24-lehdestä saivat samasta informaatiosta enemmän irti:

https://www.tag24.de/nachrichten/poessneck-thueringen-brutal-verpruegelt-frau-maenner-polizei-schwer-verletzt-911884#article

"Poliisin maanantaisen ilmoituksen mukaan, joutui viime torstaina 18-vuotias nainen useamman miehen taholta pahoinpitelemäksi ja hänet jätettiin makaamaan maahan. Koska ilmoitus tehtiin vasta viikonloppuna, on poliisi vasta nyt aloittanut tutkimukset asiasta.

18-vuotias nainen oli torstai-iltana Pößneckissä lievästi juopuneessa tilassa saapumassa juhlista kotiin, kun brutaali pahoinpitely tapahtui. "Matkan keskivälillä han kohtasi neljä, ulkonäön mukaan ulkomaalaista , n. 20-vuotiasta, tähän mennessä tuntematonta tekijää", kertoo poliisin tiedottaja.

Tahattomasti nainen ja miehet tönäisivät toisiaan, jonka mies otti henkilökohtaisesti ja "välittömästi löi nyrkillä naista päähän".

Tämä kaatui iskun johdosta maahan ja sai sen jälkeen muiden kolmen miehen taholta useita potkuja päähän ja kehoon. Siinä yhteydessä 18-vuotias menetti 15 minuutiksi tajuntansa ja heräsi yksin valtavien kipujen vallassa.

"Vahingoitettu sai vakavia ruhjeita kehoonsa ja päähänsä ja hän joutui kahdeksi päiväksi hoidettavaksi sairaalaan", kertoo poliisin tiedottaja. Tekijöistä ei ole mitään tietoa."
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 871
 • Liked: 8889
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #256 : 07.01.2019, 02:38:56 »
2019-01-03 Potomacin Pravda: A black 7-year-old’s slaying has Houston on edge

Suspect is a white man with blue eyes that was so skinny he looked “sick,”

Rummuttivat narratiivia aivopesuun tarvittavan kolme päivää, kunnes asian laita paljastui ja vastuullisesti mieliä muokkaava media lopetti raportoinnin kuin seinään. Ihan kuin tämä olisi nähty ennenkin? :roll:

2019-01-06 BBC Jazmine Barnes shooting: Texas police charge Eric Black Jr with murder (hän on nimensä mukaisesti black)
2019-01-06 Infowars/PJW: ‘White Supremacist’ Shooting of 7-Year-Old Black Girl; Gunman Turns Out to be Black


foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 631
 • Liked: 17937
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #257 : 08.01.2019, 18:11:05 »
Financial Timesissä - ainut lehti jota jaksan edelleen tilata - on toisinaan melkoisia mokutyyppisiä terminologiahelmiä. Tänään sellainen oli venetaksitoiminnan yhteydessä "irregular migration", "epäsäännöllinen muuttoliike." Vähän kuin kutsuisi myymälävarkauksia "vaihtoehtoiseksi kuluttajakäyttäytymiseksi" tai jotain.

Positiivinen puoli ko. julkaisussa on että silloin kun artikkeleissa on kommentointimahdollisuus, ei sen käyttöä juurikaan rajoiteta.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 973
 • Liked: 1879
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #258 : 14.01.2019, 09:01:27 »
Linkataanpa tänne Pertti Rönkön Facebook-seinältä:
"Tutkimus vahvistaa saksalaisten enemmistön epäilyn: johtava media antoi pakolaisista väärän kuvan."

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156299480983542&id=789878541

Rönkön referoima saksankielinen uutinen:
https://m.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/studie-der-universitaet-mainz-zur-fluechtlingsberichterstattung-15984089.html?GEPC=s2&fbclid=IwAR04A6ZSaE_zvBveW70EJ0Y2jO7SrUwaC9p24gLIBEYhR4HoS8ODUJ5pgqU

« Viimeksi muokattu: 14.01.2019, 09:03:14 kirjoittanut Juffe »

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 206
 • Liked: 4134
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #259 : 18.01.2019, 19:40:48 »
Lainaus
Oikaisu Kanariaa koskevaan Suomessa leviävään uutiseen!!!!

18.1.2019 15.05

MTV3 ja IS uutisoivat näyttävästi Teneriffalla ja Kanariansaarilla tapahtuneesta maanjärityksestä. Oikeasti kyseessä oli merellä tapahtunut merenalainen järistys, joita tapahtuu vuosittain useita kymmeniä.

MTV3:n uutinen on lisäksi tehty vääristäen, joka ilmenee linkittämällä uutisiin kuvia jättiaalloista, jotka eivät liity mitenkään kyseiseen tapahtumaan.

Iltasanomien mukaan maa järähteli suhteellisen merkittävästi.
Jos asia on näin oikeasti, niin missä kuvat sortuneista alunperinkin huonosti tehdyistä tiili ja harkkotaloista???

Merenalaiset järistykset ovat viikottaisia tapahtumia, eivätkä ne Kanaria24:n tietojen mukaan ole aiheuttaneet henkilövahinkoja nyt tai menneisyydessä Kanarialla.

Suomen mediassa leviävät uutiset asian tiimoilta ovat turhaa fiktiivistä meuhkaamista täysin normaaleista asioista, joita on osin vääristelty linkittämällä niihin vääriä kuvia. Tosin tämä on Suomessa normaalia, sillä ihmiset lukevat enemmän uutisia kun niihin liittyy joko faktuaalinen tai fiktiivinen vaaramomentti koskien Suomalaisia turisteja.

Ps. Lehti, josta Suomen mediat ovat artikkelin poimineet, ei edes toimi Kanarialla...

Ps 2. Edes Kanarian ajoittain sensaatiohakuinen paikallinen tv-kanava ei noteeraa asiaa erikseen...
http://www.kanaria24.com/fi/kanaria-nyt/2/oikaisu-kanariaa-koskevaan-suomessa-leviavaan-uutiseen

pohjolanpoika

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 1
 • Liked: 0
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #260 : 01.02.2019, 19:20:57 »
Kirjoitin kuitenkin mielipidekirjoituksen, jossa käsitellään:

1. Ketä kohtaan Suomessa saa kokea empatiaa?
2. Miksi maahanmuuttokeskustelu on niin köyhää Suomessa? - Mikä on median rooli?
3. Perussuomalaisten ja median pakkoavioliittoa.

"Suomalaisten odotetaan ymmärtävän turvapaikanhakijoiden taustasta johtuvan erilaisen arvomaailman, johon ei esimerkiksi tasa-arvo kuulu. Voisiko myös odottaa ymmärrystä erittäin homogeeniseen kansaan tottuneille suomalaisille, jos jotkut heistä kokevat enemmän empatiaa oman kulttuurinsa ja maansa heikompiosaisia kuin turvapaikanhakijoita kohtaan?"

https://modernimedia.org/uutiset/2019/01/29/mielipide-keta-kohtaan-saa-tuntea-empatiaa-median-ja-perussuomalaisten-tuskallinen-pakkoavioliitto/

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän kommentteja aiheeseen liittyen.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 280
 • Liked: 8502
 • Puhekin on teko
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #261 : 01.02.2019, 20:37:34 »
Suurimmat viime aikojen valtamedian valejutut.

Chemnitzin mellakat joissa olisi pahoinpidelty maahanmuuttajia. Oikeasti ei pahoinpidelty ketään, hyökkäykset olivat itsessään keksittyjä. Valeuutisia lähetettiin laajasti kaikissa maailman valtamedioissa ja Saksan hallinnon kautta. Suomessa aiheesta valehdeltiin ummet ja lammet. Saksan tiedustelu, poliisi ja viranomaiset yrittivät oikaista valeuutiset, mutta ei auttanut. Myöhemmin valehdeltiin lisäksi keksityllä hyökkäyksellä juutalaisten ravintolaan, josta ei myöskään löytynyt todisteita. Suomessa valeuutisia levittivät HS, Yle yms valtamediat.


Yhdysvalloissa olisivat olevinaan Trump-koulupojat hyökänneet/solvanneet tms. alkuperäiskansan edustajia.
Todellisuudessa mustat israeliitit solvasivat ensin alkuperäiskansan edustajia. Myöhemmin nämä mustat menivät solvaamaan Trumpin lippiksiin pukeutuneita koulupoikia (mukana koululaisissa tyttöjä ja muutamia mustiakin).
Yksi alkuperäiskansaa edustava miekkari-intiaani keksi yrittää provosoida koulupoikia ja rumpua soittaen meni täysin korvan viereen, käveli n. 100m matkan. Sen jälkeen valehteli kuinka nämä koulupojat olisivat estäneet hänen kulkemisensa ja solvanneet häntä, vaikka eivät tehneet mitään. Mustista ei puhunut tietenkään mitään.
Aiheesta uutisoitiin ainakin HS:ssä. Todennäköisesti samaa valeuutisia lähetettiin laajasti tietyissä piireissä.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 280
 • Liked: 8502
 • Puhekin on teko
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #262 : 01.02.2019, 20:56:49 »
Kirjoitin kuitenkin mielipidekirjoituksen, jossa käsitellään:

1. Ketä kohtaan Suomessa saa kokea empatiaa?
2. Miksi maahanmuuttokeskustelu on niin köyhää Suomessa? - Mikä on median rooli?
3. Perussuomalaisten ja median pakkoavioliittoa.

"Suomalaisten odotetaan ymmärtävän turvapaikanhakijoiden taustasta johtuvan erilaisen arvomaailman, johon ei esimerkiksi tasa-arvo kuulu. Voisiko myös odottaa ymmärrystä erittäin homogeeniseen kansaan tottuneille suomalaisille, jos jotkut heistä kokevat enemmän empatiaa oman kulttuurinsa ja maansa heikompiosaisia kuin turvapaikanhakijoita

https://modernimedia.org/uutiset/2019/01/29/mielipide-keta-kohtaan-saa-tuntea-empatiaa-median-ja-perussuomalaisten-tuskallinen-pakkoavioliitto/

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän kommentteja aiheeseen liittyen.

Lainaus
Jussi Halla-aho on mies, jonka hämmentävä nimi sisältää perisuomalaisten riehakkaan kansanjuhlan ja islamin uskoisten jumalan nimen. Asiaa pohtineena en ole varma, että kummasta tämä analyyttinen ihmis-Siri on kauempana.

Hauska huomio.

Lainaus
Perussuomalaiset eivät mielestäni voi nykyisellä imagolla ja politiikalla kasvaa enää paljoa suuremmaksi, vaan nyt kasvu vaatii jo imagon kehittämistä ja askelien ottamista kohti yleispuoluetta. Uskottavuuden puute ja rasismi leimana käynnistävät negatiivisen noidankehän, joka vaikeuttaa uusien äänestäjien ja ehdokkaiden hankkimista. Jos perussuomalaiset haluaisivat ottaa selkeän loikan kohti yleispuoluetta, niin he voisivat joissakin haastattelussa jättää protestina vastaamatta jatkuvasti samankaltaisiin maahanmuuttokysymyksiin tai sopia haastatteluita, joissa ei puhuta maahanmuutosta mitään.

Tämä voisi olla hyvä idea.

Lainaus
Kokonaisuutena median välittämä kuva perussuomalaisista, maahanmuuttoa lukuun ottamatta, puolueena on tosi epäselvä. Johtuuko se mediasta, puolueesta vai allekirjoittaneesta?

Kyseessä on yleispuolue, jossa on mukana monenlaista toimijaa. Ongelma liittyy osittain kokoomukseen kallellaan olevan Halla-ahon ja keskustalaisesta SMP:stä voimansa ammentaneen Soinin julkisuuskuvaan.

Mitä tulee alkuperäiseen empatia-kysymykseen niin nykyinen vihervasemmisto on ottanut uudet lemmikit ja halunnut unohtaa vanhat.

En tiedä oliko ketju aivan oikea näille viesteille.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 595
 • Liked: 17191
 • Blues for Allah
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #263 : 01.02.2019, 21:07:24 »
Kirjoitin kuitenkin mielipidekirjoituksen, jossa käsitellään:

1. Ketä kohtaan Suomessa saa kokea empatiaa?
2. Miksi maahanmuuttokeskustelu on niin köyhää Suomessa? - Mikä on median rooli?
3. Perussuomalaisten ja median pakkoavioliittoa.

"Suomalaisten odotetaan ymmärtävän turvapaikanhakijoiden taustasta johtuvan erilaisen arvomaailman, johon ei esimerkiksi tasa-arvo kuulu. Voisiko myös odottaa ymmärrystä erittäin homogeeniseen kansaan tottuneille suomalaisille, jos jotkut heistä kokevat enemmän empatiaa oman kulttuurinsa ja maansa heikompiosaisia kuin turvapaikanhakijoita kohtaan?"

https://modernimedia.org/uutiset/2019/01/29/mielipide-keta-kohtaan-saa-tuntea-empatiaa-median-ja-perussuomalaisten-tuskallinen-pakkoavioliitto/

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän kommentteja aiheeseen liittyen.

Mjoo, aika ymparipyöreetä oli kirjoituksesi, ei mitään uutta jota ei olisi jo jostain muualtakin kuultu.
Mielipiteesi siitä, että Hommaforum vie ääniä Perussuomalaisilta on todella outo.
Itse väittäisin että Homman kautta monista on tullut PS:n jäseniä. Mediassa väitettiin jopa Homman masinoineen puoluekokouksen vallanvaihdoksen. ;D
Ilman vallanvaihdosta olisi PS:n kannatus nyt jossain 1-5% välissä.

Tervetuloa lauteille @pohjolanpoika, kriittisyyttä aina tarvitaan! :)
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 093
 • Liked: 2087
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #264 : 03.02.2019, 14:50:16 »
Suurimmat viime aikojen valtamedian valejutut.

Chemnitzin mellakat joissa olisi pahoinpidelty maahanmuuttajia. Oikeasti ei pahoinpidelty ketään, hyökkäykset olivat itsessään keksittyjä. Valeuutisia lähetettiin laajasti kaikissa maailman valtamedioissa ja Saksan hallinnon kautta. Suomessa aiheesta valehdeltiin ummet ja lammet. Saksan tiedustelu, poliisi ja viranomaiset yrittivät oikaista valeuutiset, mutta ei auttanut. Myöhemmin valehdeltiin lisäksi keksityllä hyökkäyksellä juutalaisten ravintolaan, josta ei myöskään löytynyt todisteita. Suomessa valeuutisia levittivät HS, Yle yms valtamediat.


Yhdysvalloissa olisivat olevinaan Trump-koulupojat hyökänneet/solvanneet tms. alkuperäiskansan edustajia.
Todellisuudessa mustat israeliitit solvasivat ensin alkuperäiskansan edustajia. Myöhemmin nämä mustat menivät solvaamaan Trumpin lippiksiin pukeutuneita koulupoikia (mukana koululaisissa tyttöjä ja muutamia mustiakin).
Yksi alkuperäiskansaa edustava miekkari-intiaani keksi yrittää provosoida koulupoikia ja rumpua soittaen meni täysin korvan viereen, käveli n. 100m matkan. Sen jälkeen valehteli kuinka nämä koulupojat olisivat estäneet hänen kulkemisensa ja solvanneet häntä, vaikka eivät tehneet mitään. Mustista ei puhunut tietenkään mitään.
Aiheesta uutisoitiin ainakin HS:ssä. Todennäköisesti samaa valeuutisia lähetettiin laajasti tietyissä piireissä.

Olen muuten itse nähnyt näitä Black Hebrew Israelites -lahkolaisia New Yorkissa. Olin ainoa valkoinen ihminen, joka pysähtyi esittämään kommentteja heidän esitelmöitsijälleen, joka paasasi lavalta Times Squarella. Viereeni ilmestyi yhtäkkiä poliisi ikään kuin henkilökohtaiseksi henkivartijakseni seisoskelemaan käsi aseen perällä tuijottaen näitä mustia hihhuleita "make my day"-tyyliin.

Ilmeisesti kyseinen musta jengi on yleisesti harrastanut valkoisten ihmisten kimppuun käymistä, koska heillähän on nimenomaan sellainen käsitys, että muinaiset heprealaiset olivat mustia ja siksi myös nykyajan amerikkalaiset mustat ovat Jumalan valittua kansaa, kun taas valkoiset ihmiset ovat jotain Saatanan lapsia tms.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 280
 • Liked: 8502
 • Puhekin on teko
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #265 : 03.02.2019, 15:05:58 »
^
Jos oikein ymmärsin niin olisivat jollain viharyhä-listalla ja haluaisivat profiloitua alkuperäisiksi Israelin juutalaisiksi, vaikka rasistiset Israelin juutalaiset eivät heitä hyväksyisikään.

HS Nyt-liite voisi tehdä voimaannuttavan jutun kyseisistä lahkolaisista.

Reinhardt42

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 995
 • Liked: 2176
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #266 : 03.02.2019, 15:15:42 »
Aika huvittavaa että negroidit haluavat keksiä 75äo:lla itselleen kunniakkaita fantasiahistorioita tyyliin: we wuz kings and shieet ja sitten tällaista israelkuraa.
Kun oikeasti ainoa mitä ovat pystyneet tuottamaan on mölyä ja hyppimistä ja ehkä jotain kuppaisia puunaamareita joita osaisi veistää kuka vaan kymmenenvuotiaskin. Niin ja tietysti vitunmoisen määrän jälkeläisiä.
Eivätkä oikeastaan muuhun nykyäänkään pysty.
Aika saatananmoista tiäksäämeininkiä.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 327
 • Liked: 3141
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #267 : 04.02.2019, 11:37:35 »
Mediaympyrän, jota seuraan, ala senkun supistuu supistumistaan. Ensimmäisenä jäi pois HS, seurasi Uusi Suomi ja Yle. Saksan telkun seuraaminen jäi ainoastaan joihinkin tiededokumentteihin. Sitten piti niitäkin karsia ja toisaalta ne karsiintuivat itsestään, sillä saksankieliset kanavat suoltavat usein pelkkiä natsidokumentteja ilman taukoa. Eli historiadokumentitkin karsiintuivat pois. Nyt on pian pakko viskata roskakoppaan Suomen ja saksankielisen valtamedian lisäksi myös Welt-lehti, joka päivä päivältä on muuttumassa puhtaaksi Merkeliä ylistäväksi eskatologiseksi ohjelmaksi. Paikallislehdet ovat jääneet jo kauan sitten pois ja näen ikkunasta, jos seudulla tapahtuu jotakin merkittävää... :flowerhat:

Uutisten luku käykin nykyään hyvin nopeasti ja jäljelle on jäänyt enää kourallinen mokukriittisiä sivustoja. Ihan kuin koko Eurooppa olis "suomettunut" eikä sitä edes huomanut ennen kuin se ylitti jonkun -mikä lie- parodiahorisontin.  :-[
"Kun katselee mailmaa avoimin silmin, ei jää tilaa romanttiselle idealismille ja unelmille. Vain järjellä näkee hyvin."

-Hans-Georg Maassen, Merkelin ajojahdin uhri-

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 703
 • Liked: 2168
 • Sus siunatkoon
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #268 : 06.02.2019, 15:18:59 »
Hyvä tiivis blogi-kirjoitus tiedotusvälineiden vääristelystä, vaikka esimerkkinä vääristelystä tällä kertaa onkin ilmastonmuutos.

https://beta.oikeamedia.com/o1-98105

Lainaus
Blogi: Janne Suuronen, ti 05.02.2019 16:28

"Ilmastokriisi, josta et ole kuullut"

""Ilmastokriisi, josta et ole kuullut" – Himalajan jäätiköistä sulaa kolmannes vaikka ilmastonmuutos saataisiin pysäytettyä".

https://yle.fi/uutiset/3-10631360

Väittäisin että olen kuullut. Toisin kuin Ylen toimittaja väittää.
[...]

En lainaa koko juttua tänne, koska blogisti ja sivuston julkaisija todennäköisesti haluavat tietää, että kirjoitusta luetaan. Toiseksi se on mielenkiintoisempi näin etten paljasta juonta kopiolla.

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 752
 • Liked: 2695
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #269 : 12.02.2019, 21:34:42 »
12.2.2019:
Lainaus
Hyönteislajeja katoaa huolestuttavaa vauhtia, mutta kaikkien hyönteisten häviäminen sadassa vuodessa oli ehkä sittenkin liian raju päätelmä

Ylenkin eilen uutisoima kansainvälinen tutkimus hyönteiskadosta keskittyy väheneviin hyönteislajeihin.

Maanantaina The Guardian -lehti kohahdutti julkaisemalla tietoja laajasta kansainvälisestä hyönteistutkimuksesta. Juttuun oli haastateltu tutkimusta johtanutta Sydneyn yliopiston tohtoria Francisco Sánchez-Bayoa.

Guardianin mukaan tuloksista ilmenee, että tällä hetkellä hyönteisten kokonaismassa kutistuu maailmanlaajuisesti 2,5 prosenttia vuodessa.

– Se on erittäin nopeaa. Kymmenessä vuodessa neljännes on poissa, 50 vuoden kuluttua jäljellä on enää puolet ja sadan vuoden päästä ei enää mitään, sanoi Sánchez-Bayo Guardianille.
[...]
Tutkimuksen metodologia-kappaleessa kerrotaan, että sitä tehtäessä on ensin etsitty tutkimuksia, joiden tietoihin sisältyvät sanat hyönteinen, vähenee ja tutkimus. Löydetyistä 653 julkaisuista on karsittu pois muun muassa ne tutkimukset, joissa ei havaittu määrällisiä muutoksia.
[...]
https://yle.fi/uutiset/3-10643676

11.2.2019:
Lainaus
Tutkimus: Nykyisellä vauhdilla hyönteiset katoavat maailmasta sadassa vuodessa – "Vaikutukset ihmiseen ovat lievästi ilmaistuna katastrofi"

Hyönteisten määrän nopea romahdus on johtamassa koko ihmiskuntaa uhkaaviin seuraamuksiin, ilmenee kansainvälisestä tutkimuksesta. Siinä on ensi kertaa koottu yhteen ympäri maailmaa tehdyt selvitykset hyönteisten määrän muuttumisesta viime vuosikymmenillä.

Tutkimus on julkaistu Biological Conservation -tiedelehdessä ja siitä uutisoi brittilehti The Guardian.

Tuloksista ilmenee, että tällä hetkellä hyönteisten kokonaismassa kutistuu maailmanlaajuisesti 2,5 prosenttia vuodessa ja trendi on jatkunut jo 25–30 vuotta.

Tutkimusta johtanut Sydneyn yliopiston tohtori Francisco Sánchez-Bayo pitää tulosta järkyttävänä.
[...]
Nyt julkaistu materiaali on koottu kaikkiaan 73:sta tutkimuksesta, jotka ovat edustavimmat tieteelliset selvitykset hyönteisten määristä.
[...]
Jos hyönteistuho jatkuu tutkijoiden kertomassa tahdissa, myöskään ihmisellä ei juuri ole mahdollisuuksia selvitä.
[...]
https://yle.fi/uutiset/3-10640483

Tässä uutisoidussa "tutkimuksessa" on ensin haettu 653 hyönteisten katoa mahdollisesti osoittavaa tutkimusta, joista on valittu ne vähenemistä oikeasti osoittavat 73. Valtamedian laadukkaan uutisoinnin mukaan tutkimus osoittaa kaikkien maailman hyönteisten katoavan sadassa vuodessa. Jokainen järjissään oleva ymmärtää tällaisten väitteiden olevan naurettavia. Yle tuli tänään hieman toisiin ajatuksiin ja kyseessä oli "ehkä sittenkin liian raju päätelmä". Ilmastoon ja ympäristöön liittyvistä uutisista menee näköjään valtamediassa läpi mitä vain, jos tulokset ovat toimittajien mielestä riittävän katastrofaalisia.
Oulu is not safe - start deportations.

Tagit: vaalit