UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju  (Luettu 305347 kertaa)

pörrö

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 177
 • Liked: 1179
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #750 : 22.11.2020, 08:25:00 »
Bra sagt-ohjelmasta:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007634109.html

Lainaus
Yleisradio julkisti maanantaina Hyvin sanottu–Bra sagt -hankkeen, jolla se pyrkii parantamaan suomalaisten keskustelutaitoja. Hankkeen esitellyt Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sanoi, että sosiaalisesta mediasta on tullut villi länsi, jossa valtaa pitävät vihapuhe, negatiivisuus ja tahallinen väärinymmärtäminen.

Lainaus
Ikävimpiä ovat tapaukset, joissa kirjoittaja on liikkeellä hyvin aikein, mutta saa niskaansa täyslaidallisen. Niin kävi syyskuussa Marimekon hallituksen puheenjohtajalle Mika Ihamuotilalle, joka kehui Twitterissä taksia ajavia maahanmuuttajia: ”Aina saadessani maahanmuuttajalta hyvää palvelua – vaikkapa taksissa – kysyn, missä ovat hänen juurensa. Sen jälkeen sanon, että ’hienoa, että olet tullut Suomeen. Olet tosi tervetullut’. Reaktio on aina liikuttava. Me tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa. Näytä se sanoin.”

Sitten alkoi tulla lunta tupaan:

Lainaus
Viesti nostatti myrskyn. Suurin osa vastaanottajista piti twiittiä hyvänä, mutta jotkut eivät pitäneet – ja he esittivät kantansa hyvin voimakkaasti. Ihamuotilaa syytettiin muun muassa alentuvaksi ja ylimieliseksi.

Myös maahanmuuttajat ottivat kantaa. Tutkija Alan Salehzadeh oli pahastunut: ”Minusta Mika Ihamuotilan sävy on alentava ja lausunto on annettu kuin ylhäältä alaspäin. Se kuulostaa siltä kuin jos ja kun olet työperäinen maahanmuuttaja ja teet ahkerasti työtä täällä ja palvelet hyvin herraa, olet tervetullut – muuten et.”

Lainaus
Ihamuotila näytti hyvää esimerkkiä siitä, miten harhateille lähtenyt keskustelu saadaan hallintaan – ja käännetään voitoksi. Hän kuunteli arvostelua ja vastasi kommentteihin. Fiksulla toiminnallaan Ihamuotila sai kiitosta niiltäkin, jotka olivat aluksi hyökänneet häntä vastaan

Lopuksi hän lähetti kiitosviestin: ”Vilpitön kiitos kaikille, jotka osallistuivat keskusteluun tästä tweetistäni. Minä opin, että mm. kysymys henkilön alkuperästä voi sisältää mikroaggression. Vaikka olen aina puolustanut vähemmistöjä, en ollut ymmärtänyt tätä. Rakentava keskustelu auttaa meitä kaikkia kasvamaan.”

Bra sagt- minä jään sanattomaksi.  :facepalm: Taattua Saska Saarikoskea.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85412
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #751 : 22.11.2020, 11:31:19 »
Kiinnitin huomiota Hanna Mahlamäen juttuun, koska se oli journalistisesti niin ala-arvoinen, että joko kukaan toimituksessa ei lukenut sitä tai sitten toimituksen linja on tarkoituksella yhtä ala-arvoinen.

Faktoina esitetään kyseenalaistamatta vakavia syytöksiä pelkästään sen perusteella, että toimittaja tai haastateltava on vahvasti jotain mieltä, eikä syytettyjen kommentteja näy missään.

Samainen toimittaja viittaa tänään Hesarin jutussaan linkillä mainitsemaani artikkeliin ja Unkariin lauseella "Median toimintavapautta on kavennettu.", ikään kuin artikkeli vahvistaisi toimittajan väitteen. Ei edelleenkään vahvista, vaan toimittaja esittää artikkelissa perustelemattomia syytöksiä.

Ylen Tulikukka de Fresnesillä perjantaina sama kikka:

Lainaus käyttäjältä: Yle 20.11.2020
Unkarissa lehdistönvapautta on heikennetty, ja suurin oppositiolehti lakkautettiin 2016.

Linkin takana ei osoiteta, että Unkarin hallitus olisi heikentänyt lehdistönvapautta, vaan selostetaan unkarilaisen Index.hu-uutissivuston toimittajien riitaa lehden johdon kanssa.

Artikkelissa myös yritetään esittää Perussuomalaiset EU:n oikeusvaltiomekanismikiistan perusteella oikeusvaltion vastustajina:

Lainaus
Kannattaako perussuomalaiset oikeusvaltiota, Ville Tavio?

Puolue ehdotti perjantaina, ettei Unkarin ja Puolan tarvitsisikaan noudattaa oikeusvaltioperiaatteita EU-tukirahojen saamiseksi.

[...]

Perjantaina perussuomalaiset osoitti sympatiaa Puolan ja Unkarin suuntaan esittämällä suuressa valiokunnassa, että EU-rahojen saaminen irrotettaisiin oikeusvaltiomekanismista.

Tiistaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ilmaisi tukensa näille kahdelle maalle Twitterissä symbolein: sydänemojilla sekä Unkarin ja Puolan lipun kuvilla.

Ville Tavio, mille tarkalleen ottaen nämä Unkarin ja Puolan liput sekä sydän oli osoitettu?
...
Ymmärrätkö, että Puola ja Unkari eivät vastustaneet ensijaisesti elvytyspakettia vaan ehtoa oikeusvaltioperiaatteen noudattamisesta?
...
Twitterissä viestisi tulkittiin peukunnostoksi Puolan ja Unkarin rimpuilusta oikeusvaltioperiaatteen kanssa. Sekö ei siis ollut sitä?

[...]

Eduskunta hyväksyi perjantaina EU:n talousarvion ja tukien suojaamisen oikeusvaltiomekanismilla. Vastalauseen tähän kantaan jätti perussuomalaiset. Toisin sanoen, jäsen voisi saada "EU-klubilta" rahaa, vaikka ei sitoudu sen sääntöihin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmaisi pitävänsä esitystä käsittämättömänä yrityksenä vesittää EU:n oikeusvaltiomekanismi.

Ville Tavio, kannattaako perussuomalaiset oikeusvaltiota ja oikeusvaltioperiaatetta?
...
Eli ette halua ottaa suoraan kantaa, hyväksyttekö EU:n oikeusvaltioperiaatteen vai ette?
...
Yle 20.11.2020

EU:n ajamalla oikeusvaltiomekanismilla on minimaalisesti tekemistä oikeusvaltioperiaatteen kanssa. Sen sijaan mekanismin ytimessä on periaate, että komissio voi katkaista haluamansa jäsenmaan EU-rahoituksen mielivaltaisesti vetoamalla epämääräisesti oikeusvaltiorikkomukseen. Rikkomuksille ja menettelyn käynnistämiselle ei ole täsmällisiä, yksiselitteisiä kriteerejä, vaan komissio voi määritellä ne itse tapauskohtaisesti. Väitettyä rikkomusta ei tarvitse todistaa, eikä sitä edes ole tarvinnut tapahtua, vaan komissio voi väittää, että sellainen voi tapahtua.

Mekanismin todellisen luonteen paljasti jo siitä EU:n parlamentin puolesta neuvotelleen europarlamentaarikko Petri Sarvamaan kommentti, jonka mukaan mekanismin pitää olla sellainen, että komission päätös on automaatti, johon jäsenmaat eivät voi puuttua ja että komission EU-rahoituksen eväävästä päätöksestä ei saa olla toimeenpanoa viivyttävää valitusoikeutta.

Toimittaja de Fresnes ei avannut lainkaan tätä taustaa vaan keskittyi Tavion hiillostamiseen pyhänä pidetyn oikeusvaltion vastustamisesta, kun se tukee Puolan ja Euroopan itsemääräämisoikeutta maahanmuutossa, josta oikeusvaltiokiistassa on oikeasti kyse.

Lainaus käyttäjältä: Yle 20.11.2020
Yhteistä näkemystä löytyy myös kielteisestä suhtautumisesta maahanmuuttoon. Unkari ja Puola ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan turvapaikanhakijoita.

– Kun EU pakottaa rahahanat sulkemalla oikeusvaltioperiaatteeseen, se tarkoittaa pikemminkin sitä, että liberaaliin maahanmuuttopolitiikkaan kuuluvia asioita tulisi edistää.

Puola ja Unkari eivät ole kieltäytyneet ottamasta vastaan turvapaikanhakijoita vaan EU:n komission esittämän maahanmuuttosopimuksen perusteella EU:n ulkorajoilta jäsenmaihin lähetettäviä laittomia siirtolaisia, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa muista EU-maista, eivätkä siis ole koskaan tulleet Puolan tai Unkarin alueelle.

Mikään kansainvälinen sopimus ei ole tähän asti velvoittanut kolmatta valtiota ottamaan vastaan toisen maan lähettämää toisesta maasta turvapaikkaa hakenutta, mutta EU:n maahanmuuttosopimus siis velvoittaisi, ja pakkojakoa vastustavien maiden – näkyvimpinä Puola ja Unkari – EU-rahoituksen epääminen on kytketty komission mielivallan kautta juuri tähän, ei itse oikeusvaltioperiaatteeseen, kuten valtamedia antaa ymmärtää.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2020, 11:36:49 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 50223
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #752 : 22.11.2020, 12:25:48 »
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007634109.html

Lainaus
... Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sanoi, että sosiaalisesta mediasta on tullut villi länsi, jossa valtaa pitävät vihapuhe, negatiivisuus ja tahallinen väärinymmärtäminen.

Kuten äärivasemmistoänkyröiden tapana on, Ylä-Anttila syyttää kansallismielisiä siitä mihin itse organisaatioineen syyllistyy.  YLE on vuosikymmeniä ollut villi propagandamekanismi, jossa valtaa ovat pitäneet:

- suomiviha,
- kansallisnegatiivisuus,
- internationaalisen maailmanvallankumouksen ihanteet,
- vääristynyt puolueellisuus,
- harhainen ennakkoluuloisuus,
- asenteellinen yksisilmäisyys,
- tahallinen väärinymmärtäminen,
- faktojen pimitys ja
- suoranainen valehtelu,

siis sanalla sanoen perinteinen äärivasemmistolaisuus, jonka lämmin fanittaja ylioppilas Ylä-Anttila on.  Hän on aina ihaillut niskavuorelaisuutta, jonka loi äärivasemmistolainen, maanpetturuudesta tuomittu Hella Wuolijoki.

Lainaus käyttäjältä: https://yle.fi/uutiset/3-10166234
Niskavuorelaisuuden fani
Ylä-Anttila kertoo ihailleensa aina niskavuorelaisuutta. Nimityksensä jälkeen henkilöstölle pidetyssä tiedotustilaisuudessa Ylä-Anttila jopa siteerasi Niskavuoren Hetaa. Yle yhdistää Ylä-Anttilaa ja Hella Wuolijokea, niskavuorelaisuuden luojaa.

Poliittisesti aktiivinen äärivasemmistolainen Wuolijoki toimi talvisodan aikana rauhanneuvottelijana, mutta jatkosodan aikana hänet tuomittiin vankeuteen maanpetoksesta.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2020, 12:31:19 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 155
 • Liked: 31995
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #753 : 22.11.2020, 13:33:55 »
Perjantaina perussuomalaiset osoitti sympatiaa Puolan ja Unkarin suuntaan esittämällä suuressa valiokunnassa, että EU-rahojen saaminen irrotettaisiin oikeusvaltiomekanismista.

Tiistaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ilmaisi tukensa näille kahdelle maalle Twitterissä symbolein: sydänemojilla sekä Unkarin ja Puolan lipun kuvilla.

Uuden Suomen jutussa tänään Halla-aho ottaa osuvasti kantaan tuohon EU:n uusimpaan oikeusvaltiohömpötykseen, jonka taustalla piilee aivan muita tarkoitusperiä, kuin oikeusvaltio ja sen lait. Sortovälineeksi tuota kaavaillaan, jolla isommat ja vahvemmat voivat kurittaa pienempiä ja heikommassa asemassa olevia. Jos oikeusvaltioperiaatetta soveltaisi EU:n omaan toimintaan, niin tuo aparaatti ei saisi enää koskaan pennin penniä ja oikeusistuimen pitäisi vielä hajottaa se järjestäytyneenä rikollisjärjestönä.

Muuten jutussa tuuli näyttää taas heiluttelevan kokoomuksen Orpon huulia, ellei Merkelillä ja EU-komissiolla ole jo kauko-ohjainta niihin. Sen verran typerää juttua Orpo suoltaa edelleen ja unohtaa samalla olleensa vuonna 2015 mukana järjestämässä tämän maan lähihistorian pahinta suomalaisten elinolojen huonontamiseen johtanutta tuhotyötä laskemalla tahallaan maahan yli 30.000 asyylihuijaria Lähi-idästä ja kauempaakin (nettokustannus luokkaa 30 miljardia euroa seuraavien 30 vuoden aikana).

Nyt Orpo näyttää petaavan jo kokoomuksen mukaan lähtöä uusimpaan EU-huijaukseen, jossa jokaista maksamaamme satasta kohden saamme neljäkymppiä takaisin ja EU määrää vielä mihin nekin rahat on käytettävä. Tuon kokonaiskustannuksiltaan useisiin miljardeihin euroihin nousevan oharin ja kavalluksen laskua jälkipolvemme tulevat maksamaan vähintään vuoteen 2058 asti. Kätevää, sillä päättäjät tuskin näkevät enää tuota päivää. Laskun maksaa nuoriso ja tänä vuonna syntyvä aina 38-vuotiaaksi asti (isäin ja äitein rikoksista kärsivät poikansa ja tyttärensä, ja maksavat niistä vielä korkojen kera), ja lisää tulee lähes taatusti ja vielä yhteisvastuullisesti taattuna, kun pato ensin saadaan hajalle.

Jos tämä maa olisi oikeusvaltio, niin ...

Lainaus
(...)
Myös puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ottanut kantaa oikeusvaltioasiaan.

”Toisin kuin Orpo ja kokoomus, PS ei kannata veronmaksajien rahojen lapioimista korruptoituneisiin EU-maihin. Ei Unkariin, ei Puolaan, ei Espanjaan eikä Italiaan. "Oikeusvaltio"-konseptin politisoimista kyllä vastustamme. EU itse on oikeusvaltion näkökulmasta huono vitsi”, Halla-aho tviittaa.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 085
 • Liked: 5920
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #754 : 25.11.2020, 00:22:23 »

Suomen johtamassa konferenssissa Afganistanille myönnettiin 12 miljardia dollaria ehdollista tukea

Ulkoministeri Pekka Haavisto ja kehitysministeri Ville Skinnari johtivat konferenssia Genevessä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007639833.html
Morning Session

Chaired by: Pekka Haavisto, Haneef Atmar, Deborah Lyons

Afternoon Session

Chaired by: Ville Skinnari, Abdul Hadi Arghandehwal, Deborah Lyonshttps://um.fi/afghanistan-conference-2020-programme#2020-AFGHANISTAN-CONFERENCE

Eli jos aivan tarkkoja ollaan, niin veijarimme olivat puhemiehistön jäseniä
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 650
 • Liked: 1210
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #755 : 25.11.2020, 00:57:23 »
Onko tolla haavistolla joku afgaani toyboy kun se on innokkaasti sinne rahaa tunkemassa?.Eikös toi ole vielä syytteessä virkarikoksesta?.Jotenkin karmii ajatus ulkoministeristä jonka seksuaalinen suuntautuminen on mitä on ja jonka kumppani on nuorempi eli joku wanha h*mo joka rahaa jakaa maailmalla suomen nimissä rahaa.Eikös noi ole vielä pahempia kuin keski-ikäiset miehet jotka ottaa nuoren vaimon?.12 miljardia on aika iso summa joka vielä annetaan noille eikä niiden tarvitse maksaa sitä takaisin.


/trumpista ja sen uutisoinnista
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007639935.html
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007639951.html

yhä vaan lehdistö antaa sellaista kuvaa että trump olisi lähtemässä vastahakoisesti(ainakin ekassa uutisessa oltiin sitä mieltä) kun taas oikeasti ne toimii juuri kuten pitääkin eli kun uusi presidentti on julkistettu niin sen jälkeen annetaan rahaa ja tietoja eikä sitä ennen.Toivottavasti nämä trumpi sitä ja trump tätä jutut nyt loppuisi ja noi rinkir*nkkaajat keskittyisi oikeisiin ja todenpitäviin uutisiin.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2020, 04:34:47 kirjoittanut Melbac »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #756 : 25.11.2020, 10:57:34 »
Lainaus

Terrori-iskuissa kuolleiden määrä väheni, äärioikeiston väkivalta rajussa kasvussa, kertoo tutkimus
STT


X

Terrori-iskuissa kuolleiden ihmisten määrä on vähentynyt jo viidentenä peräkkäisenä vuotena, selviää australialaisen Talouden ja rauhan instituutin (IEP) vuotuisesta tutkimuksesta.
IEP:n tilastojen mukaan viime vuonna kuoli terrorin seurauksena runsaat 13  800 ihmistä, mikä on 15 prosenttia vähemmän kuin toissa vuonna. Liki kaikki ajatuspajan tilastoimat terroriteot (96 %) tapahtuivat maissa, jotka olivat jo valmiiksi konfliktissa.

X

Äärioikeiston terrori rehottaa

Ajatuspajan mukaan äärioikeiston terrori on rajussa kasvussa. Äärioikeiston terrori-iskuissa kuoli viime vuonna enemmän ihmisiä kuin kertaakaan viiteen vuosikymmeneen.

IEP:n mukaan äärioikeiston terroriteot veivät viime vuonna hengen yhteensä 89 ihmiseltä. Vuodesta 2014 äärioikeiston terrori on lisääntynyt huikeat 250 prosenttia.

–  Näiden terroritekojen määrä oli korkeampi kuin kertaakaan viimeksi kuluneiden 50 vuoden aikana, raportissa sanotaan.

X

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ulkomaat/item/266646

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 5404
 • Kivapuhe sallittu!
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #757 : 25.11.2020, 11:31:49 »
Ikinä kuullutkaan moisesta IEP organisaatiosta/ajatuspajasta...

https://www.economicsandpeace.org/

Lainaus
We aim to create a paradigm shift in the way the world thinks about peace. We use data driven research to show that peace is a positive, tangible and achievable measure of human well-being and development.

Eli pulju, joka tavoittelee paradigman muutosta...eli kun ajatellaan toisella tavalla tai rakennetaan toisenlainen systeemi, niin sitten kaikki muuttuu erilaiseksi. Vertailukohtana nyt sitten vaikka litteä maa versus pallonmuotoinen maa.

Kyseisen ajatuspajan perustajalla Steve Killelealla on asiaa:

Lainaus
World Made Good is about special people and organisations that are stopping further damage to the planet and where they can, are making improvements.
https://www.visionofhumanity.org/world-made-good-interview-with-steve-killelea/

Ihan kuin samanlaista lässytystä ei kuulisi kaikilta muiltakin maailmanparantajilta. Että ihan spesiaalit ihmiset ja organisaatiot muuttavat kaiken paremmaksi?  :facepalm:

Lainaus
Some of the CSR work in national and multi-national businesses has aligned with the UN’s Sustainable Development Goals (commenced 2015). These have been developed with 17 key areas which apply locally, nationally and internationally to lead to outcomes by 2030. Other CSR initiative include developing Reconciliation Action Plans (RAPs) with the Indigenous community.

Miksi en ole yllättynyt, että taustalla - jälleen kerran - on YK ja sen tavoitteet Kestävän Kehityksen (suom. suomalaisen yhteiskunnan ja ihmisten köyhdyttäminen) suhteen ja jos jonkinlaista verkostoa ja lobbausfirmaa.

Ja tälläisillä heitoilla peräti Australiasta sitten perustellaan milloin mitäkin täällä kaukana Suomessa.  :facepalm:
Nothing is more fucking pathetic than self-identified “leftists” who think Silicon Valley oligarchs are going to censor speech and police discourse for the good of the marginalized and the oppressed. There’s literally nothing dumber than believing this.
— Glenn Greenwald

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85412
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #758 : 25.11.2020, 13:00:00 »
Ikinä kuullutkaan moisesta IEP organisaatiosta/ajatuspajasta...

IEP on taustalla aivan liian yleisesti käytetyn Global Terrorism Indexin ylläpidossa, joten arvaan, että raporttikin perustuu siihen. Kuten olen aiemminkin todennut ja osoittanut, GTI on tarpeellisuudestaan huolimatta valitettavasti suurelta osin huuhaata perustuen ilmeisesti netinkäyttäjien tekemiin suodattamattomiin ilmoituksiin.

GTI:n tilastojen mukaan esimerkiksi Suomessa on tehty viime vuosina terrori-iskuja (en jaksa nyt tarkistaa mutta luultavasti nekin äärioikeistolaisiksi kirjattuja) muun muassa Raumalla ja Kangasalla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85412
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #759 : 25.11.2020, 21:06:03 »
Lainaus
Terrori-iskuissa kuolleiden määrä väheni, äärioikeiston väkivalta rajussa kasvussa, kertoo tutkimus
STT


[...]

Äärioikeiston terrori rehottaa

Ajatuspajan mukaan äärioikeiston terrori on rajussa kasvussa. Äärioikeiston terrori-iskuissa kuoli viime vuonna enemmän ihmisiä kuin kertaakaan viiteen vuosikymmeneen.

IEP:n mukaan äärioikeiston terroriteot veivät viime vuonna hengen yhteensä 89 ihmiseltä. Vuodesta 2014 äärioikeiston terrori on lisääntynyt huikeat 250 prosenttia.

–  Näiden terroritekojen määrä oli korkeampi kuin kertaakaan viimeksi kuluneiden 50 vuoden aikana, raportissa sanotaan.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ulkomaat/item/266646

Vielä vähän tarkennusta STT:n törkeän propagandan taustoihin.

Äärioikeiston terrori-iskujen määrä oli GTD-tietokantaan perustuvan raportin (ei tutkimus, kuten uutisessa väitetään) mukaan alle kymmenesosa äärivasemmiston terrori-iskujen määrästä. Samaisen raportin mukaan äärioikeiston terrori-iskuissa kuolleiden määrä oli alle kolmasosa äärivasemmiston iskuissa kuolleiden määrästä ja noin sadasosa islamistien iskuissa kuolleiden määrästä.

Lisäksi noista 89:stä äärioikeiston kuolonuhrista 74 kuoli kahdessa iskussa (Christchurch, Uusi-Seelanti ja El Paso, Yhdysvallat), jotka ovat rinnastettavissa harvinaisuudessaan Breivikin vuoden 2011 iskuun. Äärioikeiston iskujen hurjalta kuulostava 250 prosentin kasvu taas on suhteuttava siihen, että äärioikeiston iskujen määrä (johon raportissa viitataan vain tuon prosenttiluvun kautta, kahdesti) oli silti vain alle 50 eli noin 0,7 prosenttia kaikista GTD-tietokannan viime vuoden iskuista.

Kuitenkin juuri äärioikeiston terrori "rehottaa" ja on "rajussa kasvussa". Että sellaista omien sanojensa mukaan "vastuullista journalismia" uutissivun alalaidan logon mukaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nuivettunut Han-nenetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 594
 • Liked: 1317
 • Asyyl akbar!
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #760 : 25.11.2020, 22:11:05 »
Lainaus
Terrori-iskuissa kuolleiden määrä väheni, äärioikeiston väkivalta rajussa kasvussa, kertoo tutkimus
STT


[...]

Äärioikeiston terrori rehottaa

Ajatuspajan mukaan äärioikeiston terrori on rajussa kasvussa. Äärioikeiston terrori-iskuissa kuoli viime vuonna enemmän ihmisiä kuin kertaakaan viiteen vuosikymmeneen.

IEP:n mukaan äärioikeiston terroriteot veivät viime vuonna hengen yhteensä 89 ihmiseltä. Vuodesta 2014 äärioikeiston terrori on lisääntynyt huikeat 250 prosenttia.

–  Näiden terroritekojen määrä oli korkeampi kuin kertaakaan viimeksi kuluneiden 50 vuoden aikana, raportissa sanotaan.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ulkomaat/item/266646

Vielä vähän tarkennusta STT:n törkeän propagandan taustoihin.

Äärioikeiston terrori-iskujen määrä oli GTD-tietokantaan perustuvan raportin (ei tutkimus, kuten uutisessa väitetään) mukaan alle kymmenesosa äärivasemmiston terrori-iskujen määrästä. Samaisen raportin mukaan äärioikeiston terrori-iskuissa kuolleiden määrä oli alle kolmasosa äärivasemmiston iskuissa kuolleiden määrästä ja noin sadasosa islamistien iskuissa kuolleiden määrästä.

Lisäksi noista 89:stä äärioikeiston kuolonuhrista 74 kuoli kahdessa iskussa (Christchurch, Uusi-Seelanti ja El Paso, Yhdysvallat), jotka ovat rinnastettavissa harvinaisuudessaan Breivikin vuoden 2011 iskuun. Äärioikeiston iskujen hurjalta kuulostava 250 prosentin kasvu taas on suhteuttava siihen, että äärioikeiston iskujen määrä (johon raportissa viitataan vain tuon prosenttiluvun kautta, kahdesti) oli silti vain alle 50 eli noin 0,7 prosenttia kaikista GTD-tietokannan viime vuoden iskuista.

Kuitenkin juuri äärioikeiston terrori "rehottaa" ja on "rajussa kasvussa". Että sellaista omien sanojensa mukaan "vastuullista journalismia" uutissivun alalaidan logon mukaan.

Joku vasemmiston terävimpään kärkeen kuuluva "neropatti" voisi nyt ilkkua että mites hommalaiset nyt takertuvat absoluuttisina pieniin lukuihin eikä prosentuaaliseen kasvuun kun puhutaan äärioikeiston keppostelusta, päinvastoin kuin tarkastellessa vaikka maahanmuuttajien tekemien rikosten määriä. Vasemmistolle on tyypillistä - niille jotka edes jotain ymmärtävät numeroista ja suhteellisista prosenttiosuuksista - jättää kuitenkin katveeseen ilmiöiden tarkastelu ja trendien näkeminen pidemmällä aikavälillä. Eiväthän he muuten vasemmistolaisia olisikaan!

Sen lisäksi että äärioikeiston "rehottavien" terrori-iskujen absoluuttinen määrä on häviävän pieni, mikään ei viittaa siihen että tämä yhden vuoden aikana mitattu kasvu liittyisi mihinkään pidempiaikaiseen trendiin. Kun absoluuttiset määrät ovat pieniä, ovat eri vuosien verrattavat satunnaisset heittelyt suurempia; kuten Roopen osoittaman esimerkin mukaisesti kaksi suurempaa samaan vuoteen ajoittunutta iskua aiheuttivat tilastopiikin (ne kuuluisat yksittäis/kaksittaistapaukset!) joka tasoittuu useamman vuoden aineistoa tarkastellessa.

Sen sijaan vertaillessa mamujen rikollisuuteen; erityisesti humamujen, ja erityisesti väkivaltarikoksissa; voidaan helposti huomata että trendi on kehittynyt johdonmukaisen noususuuntaisesti viimeistään 90-luvulta alkaen, maahanmuuttajien määrien kasvaessa varsinkin Lähi-Idästä ja Afrikasta. Eikä ole mitään realistista syytä olettaa että tämä trendi tasaantuisi tai mamujen rikosten määrät alkaisivat merkittävästi ja pysyvästi lähentyä suomalaisten rikostasoja.
Hämmästyttävän valkoinen

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 584
 • Liked: 2839
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #761 : 25.11.2020, 22:28:51 »
^^^
Mitenkään puolustelematta jonkun kajahtaneen vajakin "äärioikeistolaisuutta", niin en oikein osaa pelätä. Nämä propagandistin järkyttävät luvut näyttävän oikeasti olevan mielenterveysongelmaisten yksittäistapauksia. Vasemmisto on perinteisesti kunnostautunut vallankumoukseen tähtäävien terroritekojen alalla.  Kysykää vaikka Israelin porukoilta. Jihadismi ja kommunismi ovat veriveljiä.
No shit Sherlock!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 689
 • Liked: 85412
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #762 : 26.11.2020, 00:49:52 »
Gapminder-säätiön raportti on itse asiassa todiste juuri siitä, kuinka tiedotusvälineet vääristävät todellisuuttamme.

Lainaus
Ruotsalais­tutkimus: Pohjois­maalaisia vaivaavat pessimismi ja sitkeät harha­luulot maailman tilasta

Ihmisillä on järjestelmällisiä väärinkäsityksiä tärkeistä kansainvälisistä kysymyksistä huolimatta siitä, että kaikki tämä tieto ja data on vapaasti saatavilla internetissä”, kirjoittaa Gapminder-säätiö tutkimusraportissaan.

Paljonko maailmassa on pakolaisia? Miten iso osa muovijätteestä päätyy valtameriin? Kuinka suurta osaa yrityksistä johtaa nainen? Muun muassa tällaisilla kysymyksillä testattiin suomalaisten, ruotsalaisten, tanskalaisten ja norjalaisten yleistietämystä YK:n kestävän kehityksen tavoitteista ruotsalai
...
Helsingin Sanomat 24.11.2020 (maksumuuri)

Lainaus
Pääkirjoitus: Maailma ei olekaan niin surkea paikka kuin luulemme

Korona­virus­epidemian, ilmaston­muutoksen ja poliittisen kuohunnan keskellä on lohdullista muistaa, että asiat eivät ole niin huonosti kuin kuvitellaan. Ja monet asiat ovat viime vuosina menneet parempaan suuntaan.

Tästä asiasta meitä muistutti maanantaina julkaistu ruotsalaisen Gapminder-säätiön julkaisema tutkimus, joka selvitti, mitä Pohjoismaiden asukkaat ajattelevat maailman tilasta.

Monissa kysymyksissä vastaajat uskoivat asioiden olevan paljon huonommin kuin ne ovat. Esimerkiksi maailman pakolaiskriisiä he pitivät kymmenen kertaa todellista pahempana.

[...]

Yksi syypää virheajatteluun on media, joka pyyhältää paikalle katastrofien aikana mutta unohtaa kertoa, että välillä asiat sujuvat ihan hyvin.
Helsingin Sanomat 25.11.2020

Ensinnäkin media ei ole vain yksi syypää virheajatteluun vaan se vastaa lähes yksinään monista ihmisten virhekäsityksistä. Vai minkä muiden lähteiden kautta ihmiset saavat tietoa ja mielikuvia esimerkiksi valtameriiin päätyvän muovijätteen määrästä (14 prosenttia vastaajista tiesi tai arvasi osuudeksi "vähemmän kuin 6 %", 86 prosenttia luuli osuudeksi "noin 33 %" tai "enemmän kuin 66 %")?

Toiseksi, kyse ei ole vain katastrofiuutisoinnin aiheuttamasta mielikuvavinoumasta vaan useinkin median tietoisesta agendasta, taka-ajatuksesta vaikuttaa ihmisiin toiston, liioittelun ja syyllistämisen kautta.

Paras esimerkki median liioittelusta ja syyllistämisestä on tietysti ilmastonmuutoksen vaikutukset, joita ei valitettavasti käsitelty Gapminderin kysymyspatteristossa. Olisi nimittäin ollut mielenkiintoista tietää, kuinka totaalisen pielessä pohjoismaalaisten käsitykset ilmastonmuutoksen vaikutuksista ovat median (ja toki monien poliitikkojenkin) ilmastohysterian lietsonnan jälkeen.

Huomattava osa pohjoismaalaisista kun uskoo kyseenalaistamatta yksimielisen valtamedian maailmanloppua maalailevia viestejä, kuten että heidän lapsensa ovat vaarassa kuolla ilmastonmuutoksen vuoksi muutaman vuosikymmenen sisällä, vaikka todellisuudessa todennäköisin lapsia koskettava ilmastonmuutoksen haittavaikutus on vähemmän dramaattisesti talviurheilun vaikeutuminen. (Ylivoimaisesti suurin haittavaikutus tietysti itse ilmastonmuutokseen vain hatarasti lliittyvä kallis ja järjenvastainen ilmastopolitiikka, mutta ei nyt mennä siihen.)

Lainaus
Monkeys do better than people in Sweden, Denmark, Norway and Finland on sustainability facts!

We have a brand new test with 18 questions related to the UN Sustainable Development Goals (SDGs) which we tested on people in four Nordic countries.

Most humans got 1 to 4 correct answers. They would have scored better if they had closed their eyes and picked answers randomly, as all questions had three answer options which means that the average monkey (or human with closed eyes who don’t know what answers they choose) would pick the right answer every third time, by pure luck, giving them 6 correct answers.

All four countries did equally badly.

Out of a possible 18, the average number of correct answers in each country was:

    Sweden: 3.4
    Denmark: 3.2
    Norway: 3.2
    Finland: 3.1


It was yet more proof that humans suffer from systematic misconceptions on important global facts despite all of this data and these facts being freely available on the internet!

Some of the shocking misconceptions we found included:

  -  Many wrongly believe that fossil fuels are no longer the major energy sources.
  -  In people’s heads there are 10 times more refugees than in reality.
  -  Most have the impression that suicides are becoming more common in the world.
  -  Many wrongly think that more than a third of all plastic waste ends up in oceans.

[...]

DOWNLOAD THE REPORT
Gapminder 23.11.2020

Lainaus käyttäjältä: Sustainable Development Misconception Study 2020
Humans scored worse than monkeys...
...
The reason why humans score systematically worse than random must be that they suffer from systematic misconceptions, probably because they see similar media images from the rest of world and their brains get the same overdramatic impressions of global trends and proportions.

Lainaus käyttäjältä: Sustainable Development Misconception Study 2020
Systematic misconceptions related to UN Sustainable Development Goals
...
77% think the poor in rich countries are much poorer than they actually are
...
79% of people have more hungry mouths in their heads than there are in reality
...
86% believe that very few girls in poor countries get a basic education
...
62% overestimate how many known species are threatened
...
65% wrongly believe fossil fuels no longer provide most of the world’s energy
...
89% have ten times more refugees in their heads than there are in reality
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 650
 • Liked: 1210
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #763 : 30.11.2020, 05:28:23 »
Ihmisiltä putoavat hampaat suusta – New York Times: Koronaviruksen mahdollinen sivuoire
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4b0009ad-026c-4f07-97fa-6582c6a85e63
Myös Farah Khemilillä on taustaa hammasongelmista jo ennen koronaviruspandemiaa. Hänellä on luukatoa, joka johtuu mahdollisesti tupakoinnista.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tukikudostulehdus
"Riski parodontiitin sairastuvuuteen on yksilöllinen ja perinnöllinen. Altistavia tekijöitä parodontiitin sairastuvuuteen ovat huono suuhygienia, tupakointi, diabetes, alempi sosioekonominen luokka sekä häiriöt elimistön leukosyyttien määrässä ja toiminnassa."

Ei nyt taida se tupakointi ihan olla perimmäinen syy tohon?.En myökään usko että takahampaat alkaa irtoilemaan suusta jos nyt sattuu olemaan alemmassa sosioekonomisessa luokassa.Ai niin,toi on nyt koronan sivuoire ja bideni nyrjäytti nilkkansa ulkoiluttaessaan koiraansa.:)

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 187
 • Liked: 458
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #764 : 15.12.2020, 16:04:30 »
Kaipa tämä sopii ketjun aiheeseen: Tieteellisten julkaisujen poliittisesti epäkorrekti sisältö on jälkisensuroitava. Tähän mennessä lähinnä kirjallisuus on ollut jälkisensuurin kohteena, mutta nyt myös akateemiset artikkelit ovat uusvasemmiston kohteena.
Lainaus
Science Journals Are Purging Racist, Sexist Work. Finally

Getting rid of harmful papers is a vital step toward reestablishing readers' trust. Next, publishers should target articles that are flawed in other ways

One paper from 2012 linked darker skin to aggression and sexuality in humans. Another from that year claimed to show that women with endometriosis are more attractive. A third, published last December, lamented physicians who posted casual pictures of themselves online—including some in which they’re wearing bikinis—as being unprofessional.

All three of these articles have recently been retracted after outraged readers took to social media. In the past three months, at least four other articles, too, have been called out for both their content and their lack of scientific rigor, and then either flagged or withdrawn by their science publishers.

It’s playing like a preview for The Purge: Academia. Just as politicians and entertainers are confronted with years-old tweets that aren’t quite in keeping with the image they want, journals have been faced with ugly papers from their archives—some old and long-ignored—that their readers find unsettling. These papers were deeply flawed, and removing them from the literature is a good thing. But the reactive nature of the moves raises questions. Publishers’ typical narratives would suggest that problems such as these would be caught by peer review, before a manuscript is accepted, rather than acknowledged only later, in the middle of a public backlash.

For some of these retracted papers, the question is not whether they’re offensive but rather how they managed to get published in the first place. Take, for example, the one that argued that Blacks and Hispanics lack the cultural fundamentals for success in the American economy; or the commentary in a leading chemistry journal that was hostile to efforts to increase diversity. Another argument against affirmative action, published in the Journal of the American Heart Association, was taken down on account of its “many misconceptions and misquotes,” as well as “inaccuracies, misstatements, and selective misreading of source materials.”
...

Journals want us to trust what’s in their name, even more so now that their monopoly on scientific communication has begun to falter. But every time a reader sees a paper with fatal flaws that hasn’t been retracted, that trust erodes a little further. The double-standard doesn’t help. By all means pull all the racist, sexist papers built on faulty premises. But then, let the purge continue: keep digging deep into the archives to remove the science that’s bad for other reasons, too.

https://www.wired.com/story/science-journals-are-purging-racist-sexist-work-finally/
"I believe in a God that doesn't need heavy financing." ― Irvin Fletcher

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 747
 • Liked: 11263
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #765 : 18.12.2020, 17:57:53 »

"Kuuselle joulu tietää tuskaista kuolemaa" – Yle Oppiminen -kanavan päivitys joulukuusen kärsimyksestä kiehautti keskustelun syyllistämisestä ja kasvien inhimillistämisestä
Lainaus
Metsä
16:55
Tuulikki Viilo
"Kuusen inhimillistämistä käytettiin tehokeinona", Yle Oppiminen -kanavan päivityksessä perusteltiin keskustelua herättänyttä ratkaisua.

Yle Oppiminen on julkaissut sosiaalisessa mediassa päivityksen joulukuusen kärsimyksistä. Päivityksen sävy on herättänyt keskustelua.

"Aito joulukuusi tuo kotiin ihanan tuoksun ja joulutunnelman. Mutta kuuselle joulu tietää tuskaista kuolemaa", päivityksessä todetaan. "Juuriltaan revitty kuusi kaipaa ystäviään, tietää kuolevansa ja tuntee joka hetki järkyttävää janoa."

Päivityksessä kirjoitetaan myös hätäsignaaleista, joita kuusi levittää hajuaineen muodossa ympärilleen. Kuusta auttaakseen päivityksessä ohjeistettiin sammuttamaan valot yöksi.

"Jos haluat taata puulle niin hyvät viimeiset hetket kuin mahdollista, valot kannattaa yöksi sammuttaa ja antaa kuusen levätä pimeässä. Kovin suurta lohtua kuolevalla kuuselle tästä ei kuitenkaan ole. Tägää tähän ystävä, joka ei tämän jälkeen halua joulukuusta..."

Lähteenä päivityksessä käytettiin Aamulehden artikkelia, johon oli haastateltu luontokartoittaja Anni Kytömäkeä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1270995

oikeastaan tällainen on enemmänkin entisen jatkumoa kuin mitenkään yllättävää... Miten pääsiäistulppaanit ? Rairuoho ? Anyone ?
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Vänkääjä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 462
 • Liked: 889
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #766 : 18.12.2020, 18:39:15 »

"Kuuselle joulu tietää tuskaista kuolemaa" – Yle Oppiminen -kanavan päivitys joulukuusen kärsimyksestä kiehautti keskustelun syyllistämisestä ja kasvien inhimillistämisestä
Lainaus
Metsä
16:55
Tuulikki Viilo
"Kuusen inhimillistämistä käytettiin tehokeinona", Yle Oppiminen -kanavan päivityksessä perusteltiin keskustelua herättänyttä ratkaisua.

Yle Oppiminen on julkaissut sosiaalisessa mediassa päivityksen joulukuusen kärsimyksistä. Päivityksen sävy on herättänyt keskustelua.

"Aito joulukuusi tuo kotiin ihanan tuoksun ja joulutunnelman. Mutta kuuselle joulu tietää tuskaista kuolemaa", päivityksessä todetaan. "Juuriltaan revitty kuusi kaipaa ystäviään, tietää kuolevansa ja tuntee joka hetki järkyttävää janoa."

Päivityksessä kirjoitetaan myös hätäsignaaleista, joita kuusi levittää hajuaineen muodossa ympärilleen. Kuusta auttaakseen päivityksessä ohjeistettiin sammuttamaan valot yöksi.

"Jos haluat taata puulle niin hyvät viimeiset hetket kuin mahdollista, valot kannattaa yöksi sammuttaa ja antaa kuusen levätä pimeässä. Kovin suurta lohtua kuolevalla kuuselle tästä ei kuitenkaan ole. Tägää tähän ystävä, joka ei tämän jälkeen halua joulukuusta..."

Lähteenä päivityksessä käytettiin Aamulehden artikkelia, johon oli haastateltu luontokartoittaja Anni Kytömäkeä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1270995

oikeastaan tällainen on enemmänkin entisen jatkumoa kuin mitenkään yllättävää... Miten pääsiäistulppaanit ? Rairuoho ? Anyone ?

Entäs vegaanit? Murhaavat ja vielä syövät uhrinsa.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 242
 • Liked: 3679
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #767 : 19.12.2020, 02:04:28 »
Edellisiin ihmistyyppeihin viitaten:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jainalaisuus
Lainaus
Jainalaiset ovat kasvissyöjiä, mutta myös juurekset ovat kiellettyjä, koska niitä esiin kaivettaessa voivat madot ja muut mullassa elävät eliöt vahingoittua.[10] Elämää kunnioittaakseen jainalaiset askeesimunkit saattavat pitää kasvojensa edessä suojaa välttyäkseen nielemästä pieneliöitä. Jotkut lakaisevat tietä edessään, jotteivät tappaisi muurahaisia ja muita eläimiä.

Jainalaisen tulee pysyttäytyä tietyissä rajoissa ja tietyillä alueilla. Hänen täytyy välttää viittätoista ei-toivottua ammattia, ja hän ei saa laittaa ruokaa tai syödä yöllä. Askeettisuutta kuten paastoa sekä lahjojen antamista arvostetaan. Munkit ja nunnat vaeltelevat ja elävät almuilla.

Ei ihmisen typeryys ole nykyajan ilmiö. Ihmiset ovat aina olleet typeriä, nuo jo 500 eaa..
« Viimeksi muokattu: 19.12.2020, 02:06:18 kirjoittanut DuPont »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 026
 • Liked: 27085
 • Ego sum Spartacus
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #768 : 23.12.2020, 08:35:04 »
 :facepalm:

Lainaus

Herätys: Maahanmuutto on suomalaisten elinehto,

X

Aamukooste
30.9.2019

X

Suomalaiset kuolisivat sukupuuttoon ilman maahanmuuttoa
Kolumbialainen Juliana Tobon, 28, muutti viisi vuotta sitten Turkuun opintojen perässä. Nyt hän asuu Vantaalla ja käy töissä Espoossa. Tobonin tarina kuvastaa hyvin globaalia kaupungistumisen trendiä ja kertoo, miksi jatkomuutot Suomen sisällä suuntautuvat juuri pääkaupunkiseudun kuntiin. Koko Suomen vuosittaisesta väestönkasvusta suurin osa on maahanmuuton ansiota. Tilastokeskus julkaisee tänään tuoreimman väestöennusteensa.

X

https://yle.fi/uutiset/3-10996183

Lainaus
X

Pääkaupunkiseutu kahmii muuttovoittoja
Juliana Tobonin tarina kuvastaa hyvin Suomen väestönkasvun tunnuspiirteitä. Vaikka maahanmuutto jakautuu ympäri maata, jatkomuutot Suomen sisällä suuntautuvat pääkaupunkiseudun kuntiin.

Niin Helsingin seudun kuin koko muunkin Suomen vuosittaisesta väestönkasvusta suurin osa on maahanmuuton ansiota.

X

Ajatushautomo Demos Helsingin(siirryt toiseen palveluun) teettämän, kaupungistumista tutkivan raportin mukaan kilpailua käydään erityisesti korkeasti koulutetuista maahanmuuttajista. Heistä muodostuvalla muuttovoitolla on havaittu olevan yhteys sekä innovaatioiden syntyyn että tuottavuuden kasvuun.

Esimerkiksi Piilaaksossa yli puolet korkean osaamisen ammattilaisista on syntynyt Yhdysvaltojen ulkopuolella.

X

https://yle.fi/uutiset/3-10985772

https://www.demoshelsinki.fi/wp-content/uploads/2018/11/demos-helsinki_kaupungistumisen-kaannekohdat_web_5mb.pdf

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #769 : 23.12.2020, 08:58:10 »
Ilmiö kertoo globaalista kaupungistumisen megatrendistä: erityisesti alle 35-vuotias väestö muuttaa kaupunkeihin vetovoimaisten palveluiden, nopeiden liikenneyhteyksien ja toimivien asumisratkaisujen perässä. Se nuorentaa alueiden väestörakennetta ja ruokkii myös syntyvyyttä.

Hölynpölyä hölynpölyn perään. Kaikkein korkein syntyvyys on maaseudun pienillä paikkakunnilla ja suurten kaupunkien ympäryskunnissa. Pienin syntyvyys puolestaan Helsingissä, Turussa ja Tampereella, joiden väestöstä suurehko osa on ulkomaalaisia.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 951
 • Liked: 4083
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #770 : 23.12.2020, 14:30:52 »
Niin, mites se olikaan.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 50223
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #771 : 23.12.2020, 14:35:04 »
Kaipa tämä sopii ketjun aiheeseen: Tieteellisten julkaisujen poliittisesti epäkorrekti sisältö on jälkisensuroitava.

Iltalehti on poistanut kaikki blogit netistä. Sinne meni Pauli Vahteran kirjoitukset.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 951
 • Liked: 4083
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #772 : 23.12.2020, 14:59:43 »
Kaipa tämä sopii ketjun aiheeseen: Tieteellisten julkaisujen poliittisesti epäkorrekti sisältö on jälkisensuroitava.

Iltalehti on poistanut kaikki blogit netistä. Sinne meni Pauli Vahteran kirjoitukset.

Vahtera on nykyään täällä.
https://www.vahtera.blog/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 50223
 • Kyllä tästä vielä selvitään, kaikesta huolimatta!
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #773 : 23.12.2020, 15:23:03 »
Kaipa tämä sopii ketjun aiheeseen: Tieteellisten julkaisujen poliittisesti epäkorrekti sisältö on jälkisensuroitava.

Iltalehti on poistanut kaikki blogit netistä. Sinne meni Pauli Vahteran kirjoitukset.

Vahtera on nykyään täällä.
https://www.vahtera.blog/

Eikä netti unohda.

https://web.archive.org/web/20200505214921/https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Kansalliset rajat ovat sille este.”
— Soros

“Rajat auki ja Suomi kiinni tai rajat kiinni ja Suomi auki.  Kas siinä pulma.”
— Jäsen Valtakunnanpärkhele

“Järjestelmän tavoitteena on epänormaaliuden normalisointi ja normaaliuden epänormalisointi.”
— Jäsen Marcus Porcius Cato

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 242
 • Liked: 3679
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #774 : 24.12.2020, 00:24:38 »
Niin, mites se olikaan.
Mutta valeuutisointiahan nykyisin on noista puhuminen...

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 085
 • Liked: 5920
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #775 : 27.12.2020, 16:29:48 »

Ylen uutisointia


Tapaninpäivän (lauantai) klo 20.30 uutislähetyksessä kerrotaan:


”Jäsenvaltiot ovat sopineet keskenään, että rokotukset alkavat kaikkialla huomenna. Unionin ikuinen vastarannankiiski Unkari lipesi porukasta ja aloitti urakan jo tänään.”Ylen webbisivulla tänään (sunnuntaina):

...

Unkarin hallituksen tiedottaja kertoi Suomen aikaa puolenpäivän jälkeen, että rokotukset on aloitettu. Ensimmäisessä rokote-erässä on 9 750 annosta, mikä riittää 4 875 ihmisen rokottamiseen. Ensimmäisenä rokotteita saavat terveydenhuollon työntekijät.
...

Saksassa rokotukset alkoivat lauantaina vanhainkodissa Halberstadtissa Saksi-Anhaltin osavaltiossa. Ensimmäisenä rokotteen sai 101-vuotias Edith Kwoizolla.
 
Jokainen päivä, jonka odotamme, on päivä liikaa, vanhainkodin johtaja Tobias Krüger sanoi.
...

Myös Slovakia on aloittanut koronarokotukset lauantaina. Ensimmäisenä rokotettiin maan pandemiakomitean johtaja Vladimír Krčméry.
.....

https://yle.fi/uutiset/3-11715049

Ahaa ! Siis roistoja on enemmänkin, mutta miksi vain yksi mainittiin Ylen lauantai-illan uutislähetyksessä. Jaa, se olikin Unkari. No sitä sopiikin mustamaalata.”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 187
 • Liked: 458
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #776 : 08.01.2021, 21:42:12 »
Absurdia sensurointia. Nextshark on amerikanaasialaisten uutislehti.
Lainaus
Woman, 52, Shot in the Head with a Flare Gun in Oakland Chinatown

An Asian woman in Oakland, California was reportedly shot by a young man with a flare gun this week.

The incident, believed to be an unprovoked attack, occurred in the 800 block of Franklin Street in the city’s Chinatown district on Tuesday.

The shooting was reported at 12:37 p.m., according to CBS San Francisco. The victim, 52, was found bleeding profusely from her head and was taken to a hospital.
...

Editor’s Note: A previous version of this article reported a description of the male as a “young Black man” from a local reporter in bold. We deeply apologize for unintentionally calling attention to his race. Although it is no excuse, it is our practice to bold quotes from outside sources and it was not our intention to focus on his race. As a publication that works to support marginalized communities, it is our intention to uplift our Black allies. We apologize for our oversight and thank our readers for having a discussion with us so that we can work to be better allies and fight against anti-Blackness in our community.

https://nextshark.com/oakland-chinatown-woman-shot-flare-gun/
"I believe in a God that doesn't need heavy financing." ― Irvin Fletcher

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 316
 • Liked: 3590
 • Puolinuiva
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #777 : 09.01.2021, 22:02:07 »
En ymmärrä mikä helvetin refleksi YLE:n toimittajilla on valehdella Trump uutisoinnissa vaikka totuus olisi ihan riittävän karmiva.

Mitä Trump sanoi YLE:n mukaan:

Lainaus
– Nyt menemme Capitoliin, hän sanoi.

Mitä Trump oikeasti sanoi:

Lainaus
I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard.

Ylen toimittaja tänään heti Ykkösaamun aluksi:

Lainaus
Toimittaja Seija Vaaherkumpu
"Tämä viikko on ollut Yhdysvalloissa historiallinen, kun presidentinvaalit hävinnyt presidentti Donald Trump kutsui kannattajansa hyökkäämään kongressiin."

Mutta sattuuhan näitä.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 316
 • Liked: 3590
 • Puolinuiva
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #778 : 09.01.2021, 22:58:54 »
Mitä Trump sanoi YLE:n toimittajan mukaan Part II:

https://yle.fi/uutiset/3-11726364

Lainaus
Lisäksi Trump oli aiemmin Twitterissä kehottanut kannattajiaan tulemaan 6. päivä Washingtoniin ja "olemaan villejä".

Mitä Trump todellisuudessa sanoi:

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-protests/trump-invited-supporters-to-wild-protest-and-told-them-to-fight-they-did-idUSKBN29B24S

Lainaus
Trump, a Republican, tweeted on Dec. 20. “Big protest in DC on January 6th. Be there, will be wild!"
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 152
 • Liked: 5855
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #779 : 09.01.2021, 23:31:50 »
Mitä Trump sanoi YLE:n toimittajan mukaan Part II:

https://yle.fi/uutiset/3-11726364

Lainaus
Lisäksi Trump oli aiemmin Twitterissä kehottanut kannattajiaan tulemaan 6. päivä Washingtoniin ja "olemaan villejä".

Mitä Trump todellisuudessa sanoi:

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-protests/trump-invited-supporters-to-wild-protest-and-told-them-to-fight-they-did-idUSKBN29B24S

Lainaus
Trump, a Republican, tweeted on Dec. 20. “Big protest in DC on January 6th. Be there, will be wild!"

Tuommoinen tapaus  :facepalm:

Tulee mieleen se joskus 90-luvun alussa jossain TV-sarjassa ollut lause "Life is a bitch and then you die" oli jonkun halpistoimiston käätämänä käännetty "Sillä oli huora mutta se kuoli"  ;D
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni...

Tagit: vaalit